Darius Hero

Vin muștele ca la căcat…

V

Dragi cititori, stimați vizitatori efemeri, blogări și comentatori… Bine m-ați găsit!

Nimic nu e mai sfânt în blogosferă decât traficul. Dar traficul nu este ceva greu de obținut. Ceva cu adevărat de calitate, în schimb, este. Cu condiția să aveți puțină răbdărică, vă voi demonstra aceste fapte într-un fel cât se poate de simplu: marea majoritate din lumetul ce populează vastul și fascinantul tărâm fertil al Internetului stă – când nu are de verificat statisticile altuia sau de dat refresh-uri pe propriul site – la ascultat de ping-back-uri. Pentru cei care nu știți, acestea sunt niște notificări ce vin automat fiecăruia, imediat ce este scrisă pe undeva adresa blogului personal. Adică un fel de „Bă, vezi că ai apărut acolo!” Deci, cum binevoiește cineva să-i menționeze, țop! acolo, să vadă ce s-a zis despre dânșii. Astfel, dacă, de exemplu, pe parcursul acestui articol, aș începe atașez câte-un link la fiecare cuvințel, atunci negreșit cel puțin o grămadă de prostalăi s-ar buluci fericească cu un spike de trafic cadou, cât ai zice Technorati. Pe care o vi-l arăt în articolul următor.

Deoarece în enormitatea dumnealor, își imaginează blogul nu crește (cu sensul bun al sintagmei) în funcție de competența a ceea ce stă scris pe dânsul, lăsând acest aspect pe planul secund, ci odată cu numărul de aduceri aminte. Adică te afișezi în cât mai multe locuri, indiferent pentru sau cu ce anume. anunț, dragii mei, aducerile aminte, deci amintirile, sunt o fantasmă a trecutului. O iluzie ce-o lași în urmă, deși totuși crezi într-ânsa.

Dar, dacă tot ați intrat aici și v-ați făcut datoria de lincași clicuitori, mai zăboviți olecuță, onorați-ne cu prezența, oricum s-a contorizat vizita, deci de aici încolo este pe gratis.

Poftesc râdem azi în cor de toți amețiții care-au preluat mâța fie de pe unde-or fi preluat-o aia care circulă mai nou, cu mărcile fără de care nu poți trăi.

Ce este mâța, pentru cei care nu știu? Leapșa. Tagging. Membrii blogosferei se invită politicos reciproc ne înștiințeze pe noi, cititorii, cu privire la unele diverse aspecte. De exemplu:

“Eu am făcut sex aseară cu nu-știu-cine. Doresc rog blogării Cutărică, Cutărel, Cutăreasa și, respectiv, Cutoriță să-mi împărtășească în văzul lumii cu cine au făcut ei sex aseară.”

Apoi fiecare să-ntrebe pe altcineva, până când știe toată lumea cu cine-a făcut toată lumea sex aseară.

Și tot astfel, diverse provocări. Cea mai recentă se referă la tot ce înseamnă brand neapărat trebuincios, produse sau servicii care sunt indispensabile blogărilor, în viața cotidiană. Acolo se pun toate: ce papuci porți, telefonu’, unde caști ochii fără ți-i mai dezlipești, cine te fraierește zilnic cumperi ceva ș.a.m.d. Teoretic asta ar fi: siglele și numele de care-ar fi reprezentat orice e zi de zi în jurul tău. Practic, în schimb, înseamnă să-ți umpli site-ul de reclame, pută a advertising pe degeaba măcar o dată în viață, într-un singur post, le ajunge.

„Geniala” idee, mergând din link în link (hehe), pare să-i fi venit lui (degeaba dați click, le-am amestecat) Crizatu’. Deși eu mă-ndoiesc. Iată cum îmi imaginez c-a decurs, de fapt, scenariul…

Stăteau Bill Gates cu Steve Jobs la o bere Holsten, împărțind-o, n-aveau nici unul la ei mărunt, numa’ fise de-un catraliard de dolari. Și văzând ce prost le merge, s-au gândit să-l sune pe Jeremy Wright și să-l întrebe:

Băi, Jerilă… Iaca, stăm aici eu și cu Steve (sau „eu și cu Bill”, depinzând de care avea minute naționale) și nu știm cum ne apară siglele încă de-o tură pe tot Internetu’. N-ai vreo idee?

La care Jeremy Wright, după un gând a cărui căutare a durat 0.15 secunde, afișând primele 10 pagini din aproximativ 63.100.000 de rezultate:

Păi, stai văd când intră Crizatu’ pe mess, mie nu-mi încarcă nu-știu-de-ce blogul, și-l rog pună un post la el, în care provoace blogosfera românească la un tag cu brand-uri.

Păi, băi, Evangheliștii lu’… era zic “pește”, da’ de fapt e „Evangheliștii lui ORICINE nici măcar nu catadicsește a plăti”! Sunteți niște bloage goale și niște gloabe loage. Numa’ bune de feștit în logo-ul cuiva, moca. Vai de puțele voastre, băi! Termenul religios cu care m-am adresat adineori este unul standard: chiar așa sunteți considerați de către companiile respective, în cadrul categoriei clientelare. Evangheliști aceia care duceți credința mai departe, prin faptul sunteți mândri c-ați dat banii pe ea.

Tipologia de „ vedeți ce gadget, wow!, mi-am luat ieri, uite: măr, măr, măr mușcat pe muchie, iar pe dos încă un măr!

Aproape la fel de naivi ca ăilalți care primesc invitații la nu-ș’ ce site, unde nu poți intra, dacă nu te cheamă cineva și, de altfel, nici nu te-ai duce, dac-ar fi la liber. Și dup-aia te și lauzi poți să-i mai bagi pe alții.

La ieșire, poftiți un fluturaș. Și dați-mi link-ul înapoi, intră track-back, hienelor!

Baiu’ îi acuma musai mai scriu încă paragrafu’ acesta, deoarece lista blogurilor atașate automat acestor cuvinte “valorează” (pfft!) 793 de oameni și implicit link-uri, ceea ce înseamnă tre’ mai aiurez încă cât cam de o sută de cuvinte, deoarece aiurelile mele standard avuseră o limită. Și-mi mai ziceți nu știu când opresc! Vedeți? Am gătat prea devreme. Începeți, sper, conștientizați până acum ați ajuns citiți degeaba, aceste rânduri fiind scrise din burta pe care sunt așezate buricele degetelor, scopul fiind egalez până într-un final apoteotic totalul de URL-uri necesare.

Ultimele trei cuvinte.

73 comentarii

 • deci eu sunt cel care l-a luat pe NU in brate sa inteleg :)))
  te-ai chinuit sau ai dat random la un generator de cuvinte asociate cu linkuri? 😛

 • mai baiete, cinste pt munca, chiar fara sens, pe care ai prestat-o. insa random sau nu…ce-ai facut tu aici e o totala nebunie. se numeste spam la greu, ca vrei sau nu. prefer sa fiu mentionat pt chestiile ce le scriu cand am timp, nu de dragul unui experiment ca cel de fata. so, be good si da jos linkul catre mine.
  tsk!

 • Eu sunt specialist in dat spam-uri. Cred ca am dat mii pana akm, km pe la toate blogurile mari. Problema e ca aici la tine, nu gasesc cuvantul kre e linkul catre blogul meu. Si sunt prea multe cuvinte… nu voi cauta prin toate.

 • “Cea mai recentă se referă la tot ce înseamnă” Cuvântul “tot” a ramas descoperit . 😛

 • Adicaaa…. sa inteleg ca noi suntem muste (alese prin nu-stiu-ce procedeu), iar tu esti ca cacatul… sau cacatul… sau cacacatul.

 • Dacă erai foarte atent şi scrupulos, remarcai o chestie mai sus:

  # lovingvama zice că:
  May 26th, 2007 la 3:44 pm

  […] Ah, şi titlul suna mai bine… “Vin ca muştele la căcat”. Că aşa blogării o să se simtă muşte… :))

  Iar apoi…

  # Darius zice că:
  May 26th, 2007 la 4:05 pm

  De unde şi “bine m-aţi găsit”. 🙂 Doar că eu m-am scos, am zis “ca” la căcat. La ei n-am zis “ca muştele”. Uehehehe.

  Şi da, era o glumă. Poţi râde. Nu tre’ isterii. 🙂

 • Whaaa! 🙂 este si blog-ul meu (deoarece aiurelile mele…) cuvantul “deoarece” nu stiu de unde asta dar apreciez munca ta!

  Good Luck!
  Robert

 • In afara de faptul ca ai invatat sa faci trackback spam, mai ai ceva util sa ne comunici ? Nu te jena, dezvolta, dezvolta …
  Ah si nu dau link spre bloguri stupide. Scoate-ma din lista 🙂 sa fii iubit

 • Cica un oarecare ajunse pe blogul meu din insiruirea asta. Eu nu-mi gasii blogul p-acolo, dar respectivul il gasii. Cata rabdare pe om.

  P.S.: Ah, da. Blogul meu e prea cuul ca sa-l pui tu fara sa ma intrebi, da? Yadda, yadda, yadda, iar eu sunt la fel de cool.

 • uite eu sunt unul din ala linkuit care a dat click ca sa te faca sa te simti tu destept. mai destept decat ciutacu.
  problema a e ca nu intelegi inca ce este acela un blog. eu nu scriu pentru trafic ci scriu pentru:
  1. a spune ce cred eu
  2. a-mi confrunta ideile mele cu ale altora care scriu pe aceasi tema.

  rostul unui blog este de a crea o comunitate. de aceea este normal ca lumea sa dea click pe incoming links pentru a vedea daca cineva l-a citat sau nu, daca l-a criticat si cum.

  o musca care a venit la cacat iti multumeste pentru portia de intelepciune pe care i-ai servit-o. askimet a mai invatat o adresa de spam. si de acum te rog sa ma ignori. oameni ca tine trag blogosfera din romania in jos.

 • Cica un oarecare ajunse pe blogul meu din insiruirea asta. Eu nu-mi gasii blogul p-acolo, dar respectivul il gasii. Cata rabdare pe om.

 • Le-am pus printr-un şiretlic, nu manual. Mă rog, le-a pus un prieten pentru mine. Din câte văd, blogul tău nu e pe listă. Pesemne a ajuns la un alt blog şi de acolo la tine.

 • 1
 • 2

Sociale