Vadim e plin de căcat, cu subiect şi predicat

sari la comentarii

Am ales acest titlu într-o anumită măsură fiindcă rimează, dar mai mult pentru că este adevărat. Pe de-o parte, am încercat mereu – în timp ce nu credeam o iotă din orice-mi spunea un politician, înainte de-a se urca în maşina ce i-am cumpărat-o, ca să meargă la casa căreia-i plătesc chiria – să nu mă las intoxicat nici de gherlele reciproce aruncate de aceştia unii faţă de alţii. Principiul era simplu: nu înghit nimic din ce spune oricare despre sine şi n-o să mă înec.

Da’ nu cre’că a fost vreo situaţie înainte de asta, în care să râd cu lacrime de compătimire la minciunile perverse ale unuia dintre ei.

Mulţi dintre voi oţi fi primit zilele trecute un link hohotind a moartea lui C.V. Tudor, într-un contemplativ accident de circulaţie. Şi-s convins că toţi dintre voi, intrând să citiţi acel articol, semnat de amicul porc gras, cunoscut în blogosferă drept Canalia, v-aţi dumerit punctual că este un pamflet simpatic, firesc secţiunii “Aproape adevărat”, a site-ului cu pricina.

Cum s-a prins şi restul lumii, exceptând situaţiile celor mai întregi la cap, cărora puţin le-a păsat de potenţiala întâmplare.

Cine totuşi credeţi că s-a dat cu toate labiile pizdei de pământ, privitor la el? Aţi ghicit: Tribunul. Într-un articol de promiţătoare anvergură, la început de an, (acum oficial) penibilul demagog s-a băgat – aş zice – cu picioarele-nainte în blogosferă, da’ încă nu-i momentul, şi a denunţat “pe surse sigure” serviciile secrete interne şi străine, dimpreună cu Administraţia Prezidenţială şi cine i-a mai picat pe moment la memoria şubredă, pentru acte de destabilizare; asta după ce a trecut în revistă succesele anului trecut, noul sediu şi turmele de peremişti, care – feţele – s-ar fi repezit pe telefoane, să se intereseze de îndată legat de tragica vestire – auzi, măre – “manifestându-şi marea îngrijorare în legatură cu situaţia Transilvaniei şi integritatea teritorială a României“… informează, desigur, Ziarul Tricolorul, din câte văd – cu mari găuri fix în mijloc.

În contextul în care, luând prin sondaj arhiva times.ro, a mai murit recent şi Moş Crăciun, iar un alt blogăr, Rechinu’, îl mai omorâse o dată şi pe primul, încă de prin iulie. Dintre reacţiile istericului, care-a fost informat cu promptitudine googleiană despre iniţiatorii subminărilor periculoase, de factură blogări, amintim:

 • “diversiunea a fost regizată de experţi în intoxicări”
 • “analize efectuate de specialişti ai PRM în munca de informaţii”
 • “aspecte de interes operativ”
 • “românii au trăit un şoc emotional, ca semn al adevăratei mele popularităţi”

Eu zic că merge bine: Becali ştim deja CLAR că e un idiot; Vadim ia urgent exemplu… Aşa, uşurel, unu’ câte unu’.

***

Maică-mea ne-o zis că-i atâta mizerie la noi, încât până şi vana arată ca una de homleşi. Vana. De homleşi. Care pot conchide cu încredere că e apogeul tâmpeniilor pe care le poate scoate la vârsta de 50 de ani. Aşadar, aştept cu entuziasm ziua ei. Dar să continuăm seria – iniţiată de maică-mea, descoperind netu’ – de lucruri care se petrec în dreapta mea, în timp ce eu încerc degeaba să duc o viaţă normală: Moafle.

***

Şi tot aud de la oameni că “ei nu jură, doar promit”. Ceea ce mie mi se pare o superficialitate crasă. Eu, spre exemplu, şi jur şi promit şi nici nu fac.

***

Iar, în sfârşit, una dintre cele cinşpe reţele wireless de prin jurul apartamentului meu a făcut nesocotinţa să-şi lase la liber netu’, reuşind astfel şi eu să fur de la dânsa, fapt care este foarte convenabil, în condiţiile în care merge mai bine decât cel cu fir, la care oricum suntem restanţi cu câteva luni.

***

Poster şi trailer…

PosterVitrinaFilmulEtichetaCorectMic

39 comentarii

zi si tu ceva
 1. Ianuarie 20, 2008 la 10:14
  link permanent
  Auras zice ca:

  Vai, ce… naspa canta 🙂

 2. Ianuarie 20, 2008 la 13:10
  link permanent
  Darius zice ca:

  Sper că la Moafle te referi. 🙂

 3. Ianuarie 20, 2008 la 14:03
  link permanent
  ioana zice ca:

  Cu subiect si predicat sicanat (“De asemenea, s-a urmarit sicanarea liderului PRM, mizîndu-se pe reactiile emotionale ale acestuia, ale familiei sale si ale colaboratorilor.”) Si daca tot ne-ai trimis sa rasfoim paginile tricolore, asta mi-ar parea rau sa nu fie adevarat: “Traian Basescu si Vasile Blaga s-au certat la cutite” da’ poate inlocuind “la” prin “cu” 🙂 Ce, porcii se taie doar de Craciun?!

 4. Ianuarie 20, 2008 la 14:49
  link permanent
  Adela zice ca:

  Daca tot aveti o vana de homelesi, JEG de homlesi, de ce nu puneti una din caciulile alea de pe cuier in fata usii de la intrare atunci cand canta Dacian din muzicuta? Faceti un ban cinstit de homlesi.

 5. Ianuarie 20, 2008 la 14:51
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ahahahahahahahahahaha. Proasto.

 6. Ianuarie 20, 2008 la 17:09
  link permanent
  noji zice ca:

  mah.. da’ ti-am zis sa-ti bagi picioru’ in ea politica? le mai corupi si pe saracele domnite sa-si corupa mintea cu asa ceva.. huuuoooooooo!

 7. Ianuarie 20, 2008 la 17:52
  link permanent
  Alta Ioana zice ca:

  Api no, bine ca n-o descoperit tutorialele de la cimpoi…

 8. Ianuarie 20, 2008 la 18:45
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Dacian doreşte să transmită poporului, referitor la acest subiect, căci: “Lasă, că o să râd eu, când vă omor pe toţi.”

  Nici nu s-a gândit mult la ceva ghiduş, a scos-o şi gata, vorba-i ca săgeata, ai trimis-o, nu se mai întoarce, vorba lu’ proful meu de biologie din generală, Vilmani, care ne terifia, dar a făcut un preinfarct pe hol, iar Sacotă (de matematică) i-a făcut respiraţie gură la gură. Da’ astea-s alte treburi.

 9. Ianuarie 20, 2008 la 18:58
  link permanent
  manole zice ca:

  la parerea ta despre vadim subscriu. da’ de ce ne-ai trimis si la el? ce ii faci si rating? ce ti-am facut, sa-l vad duminica seara in poza? 🙁

 10. Ianuarie 20, 2008 la 19:13
  link permanent
  mirmen zice ca:

  manole, lasă copchilu să prezinte şi părerea preopinentului c-aşa-i în jurna, s-or mai uita şi profii p’aci acu’ dacă-i sezonu’ examenelor, măcar p’aci să-l mai prindă :P…

 11. Ianuarie 20, 2008 la 19:21
  link permanent
  kellone zice ca:

  MA!!!!!
  sa te tina dumnezeu sanatos micutzule producator/operator/regizor/editor si ce naibai ai mai fost, sa mananci bine sa nu racesti sa te prinda v’o boala, sa mori tanar ca Nemescu ala de n-o mai terminat filmu’. Dupa parerea mea esti cel mai de viitor producator/operator/regizor/editor din noul val.

  N-ai mai sunat sa ne vedem la masa… o lasam pe alta data.

 12. Ianuarie 20, 2008 la 19:24
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Eşti sub acoperire, să nu te recunoască fanele?… Zi un număr absurd: 50.000 de fane. 🙂 Şi nu era nimica regizat! Alea regizate va să fie altele.

 13. Ianuarie 20, 2008 la 19:39
  link permanent
  fcb zice ca:

  si voi stati la mansarda?

 14. Ianuarie 20, 2008 la 19:48
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  “Şi voi” (eu şi Daci, eu şi serviciu?), la fel ca mai cine?

 15. Ianuarie 20, 2008 la 20:25
  link permanent
  manole zice ca:

  mirmen: are darius examene? n-as fi crezut! nooooooooooooo…. 🙂

 16. Ianuarie 20, 2008 la 20:34
  link permanent
  ioana zice ca:

  Manole, si nu numai el 😀 Ca daca nici tu nu stii…

 17. Ianuarie 20, 2008 la 22:34
  link permanent
  toader zice ca:

  ai fi putut gasi totusi o chestie mai acatarii decat aia cu datul de pamant.

  oricum vad ca ne intoarcem iar la ou si gaina. aici insa e chiar mai dificil de raspuns decat la intrebarea “cine a fost mai intai?”. aici intrebarea e “vadim e gaina si becali oul sau invers?”.

  p.s. doara vadim scrie chestia asta din ’89 cand au vrut sa il bata unii care ii tineau raca fiindca fusese veceu ceausist … permanent in refulare.
  de atunci a ramas cu fixul asta ca vor sa il omoare extraterestrii, cia, kgb, sri, stasi, ungurii, rusii, bulgarii, ucrainienii, evreii, greco-catolicii, masonii si etc si amd.

 18. Ianuarie 20, 2008 la 22:36
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  … blogerii.

 19. Ianuarie 20, 2008 la 22:56
  link permanent
  manole zice ca:

  nu toti, darius. numai unul. 🙂

 20. Ianuarie 20, 2008 la 23:40
  link permanent
  Oana zice ca:

  Ce viata trista ai 😀

 21. Ianuarie 20, 2008 la 23:50
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Doi.

 22. Ianuarie 21, 2008 la 12:22
  link permanent
  andreea zice ca:

  io vreau sa vad filmuuuu!!!

 23. Ianuarie 21, 2008 la 12:25
  link permanent
  Darius zice ca:

  Răbdărică…

 24. Ianuarie 21, 2008 la 13:30
  link permanent
  dr. b zice ca:

  Jeg,

  pari a fi un tip ok, insa rolul asta de aparator al blogarimii nu te prinde. Apoi, nu stiu de ce atata vehementa. Vadim are bubele lui, dar tipul asta si-a luat doctoratul in istorie cu summa cum laude. Macar pentru asta sa fie loc de mai mult respect.

 25. Ianuarie 21, 2008 la 13:42
  link permanent
  andreea zice ca:

  astept astept, ce sa fac si eu..

 26. Ianuarie 21, 2008 la 14:15
  link permanent
  blonda.si.netu zice ca:

  In Interesul Public (www.interesulpublic.ro) a aparut o schema tare cu Baselu si Udrea. Rog sa va bagati nasul in ea si sa-mi spuneti ce parere aveti.

 27. Ianuarie 21, 2008 la 14:47
  link permanent
  Darius zice ca:

  Dr. B. Nu protejam blogosfera, mi se pare că Vadim s-a făcut de tot rahatu’ şi pe vecie, pen’că de sute de ori a băgat gargara cu informaţiile lui şi conspiraţiile cu servicii secrete. Şi acuma am putut să văd într-un mediu foarte familiar cât de transparent şi fals e. Şi dacă e doct în istorie nu înseamnă că-i un om normal sau măcar sincer şi cinstit. E un mincinos. Nu mă deranjează că a intrat la bănuieli, că a verificat, că îl interesează subiectul (firesc), dar că fie (1) e total pe dinafară cu întreaga idee, cu pamfletul şi a dat trombonit cu serviciile, cu Cotroceniul şi e deja psihopat legat de asta, fie (2) e perfect conştient care-i treaba, cine e Canalia, că e un blogger, că a fost o satiră etc. şi intenţionat a intoxicat cu informaţiile alea tembele, scornite, ceea ce-l fac periculos. Exact fiindcă în situaţii mult mai importante a zis aceeaşi poezie.

 28. Ianuarie 21, 2008 la 15:09
  link permanent
  toader zice ca:

  mai degraba “spuma cum laude”. sa tot dai doctorate in istorie, la craiova, cu amicii. vadimache nu are cultura, el are memorie si simpatii/antipatii. cultura implica o oaresice inteligenta si coerenta. or pe mine vadim ma impresioneaza doar cu o fantastica si impecabila capacitate de memorare a datelor (asta nu mi se pare o chestie suficient de importanta pentru a fi considerat mare istoric) si cu faptul ca scrie remarcabil de corect romaneste (impecabil am putea spune).

  nu il consider om de cultura fiindca e incoerent (pentru vadim cine a fost azi “om de mare calibru cultural” maine poate deveni “betivanca imputita si tradatoare care scrie doar porcasenii fara pic de rima”). nu e consecvent in a isi sustine un punct de vedere. el scrie despre un individ ambele variante. si ca e plin de talent si ca e idiot lunatic (sau poti alege o insulta oarecare). dupa un timp, in functie de care sunt relatiile cu respectivul, scrie despre sine la persoana a III-a : “tribunul scria inca din data de xx.xx.xxxx, (pac referinta) ca virgula cutarescu e o mare bijuterie a culturii romane si ca romanul sau e fara doar si poate extraordinar bla bla bla” . sau, daca sunt in relatii rele, ceva de genul : “despre licheaua cutarescu tribunul scria inca din anul xxxx (pac referinta) ca nu are talent nici cat un paduche cu distrofie musculara”.

  cum pot spune eu despre un astfel de individ ca este un mare om de cultura cand el emite doua consideratii complet opuse in intervale extrem de scurte?

  daca luam in considerare ce scrie ca poet. adica poezele. (nu sunt specialist deci ma limitez in a prelua opiniile unor prieteni critici literari pe care nu ii banuiesc de subiectivism fiindca nici nu sunt cunoscuti -fiind prea tineri- nici nu au simpatii politice) : maretele poeme scrise de vadim sunt facute dupa calapodul preromanticilor si romanticilor. de la teme abordate (patrie, mama etc.) pana la forma. nu mai pun la socoteala creatia tipic patriotarda a “creatorilor de casa ceausisti” in care e laudat partidul.

 29. Ianuarie 21, 2008 la 15:15
  link permanent
  lt zice ca:

  stiu cum o sa-i zic lui frac-tu de amu-ncolo: BOB sau BOBBY

  e nume de muzicant ce sufla-n muzicutza

 30. Ianuarie 21, 2008 la 15:19
  link permanent
  lt zice ca:

  uite-l si pe Arpi la backin’ vocalist…

  blues revival! x-clusiv pe jeg:))) fa-te impresar, cel mai bine!:))))))))

 31. Ianuarie 21, 2008 la 16:22
  link permanent
  Darius zice ca:

  Toader: O fi fost o coincidenţă de nume, Vadim e nevinovat. :))

 32. Ianuarie 21, 2008 la 19:51
  link permanent
  Mana zice ca:

  Tot ascult interpretarea măiastră a rapsodului Dacian, dar nu mă lămuresc. Să fie doină?! Să fie baladă?! 🙂

 33. Ianuarie 21, 2008 la 20:01
  link permanent
  mirmen zice ca:

  îi “no, amu vinie rap” ardelenesc, zic io… 😛

 34. Ianuarie 21, 2008 la 21:42
  link permanent
  toader zice ca:

  mie mi-o placut incercarea lui dacian. zici ca ii pictura dadaista. are ceva ceva licar in el dacian.

  s’apoi, cum zicea cineva inainte : daca ii trecea prin neuroni sa treaca la cimpoi direct? atuncea chiar eram cu totii zaluziti.

 35. Ianuarie 21, 2008 la 21:58
  link permanent
  Darius zice ca:

  Nu mai apucam io să pun pe net. Da’ punea ProTV-ul tragica crimă.

 36. Ianuarie 21, 2008 la 22:04
  link permanent
  mirmen zice ca:

  neah, s-a uitat la toate clipurile cu achmet /:)

 37. Ianuarie 21, 2008 la 22:11
  link permanent
  toader zice ca:

  achmed

 38. Ianuarie 21, 2008 la 22:45
  link permanent
  mirmen zice ca:

  8-|

 39. Ianuarie 21, 2008 la 23:15
  link permanent
  toader zice ca:

  ?

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)