Darius Hero

Nu mai vorbesc cu tine. Ți-am spus și ți-o repet!

N

Vă scriu din nou, dragi că-nu-vă-pot-spune-altfel, doar pentru a nu vă lăsa să vă imaginați cu înfrigurare că etapa cu iubita mea despre care citeați tura trecută s-ar prelungi nedeterminat. Înțeleg că plângeți la Herculane în cerc, unul pe urmărul celui din dreapta, de grija curului gurului, și că ați milita violent în stradă ca pentru un Radovan al vostru, personal, dar vă asigur: sunt bine.

Veți auzi din ce în ce mai puțin de la mine, totuși, fiindcă Sia mă asigură că va câștiga 100.000 de euro din niște capace de bere ce le tot strânge. Și cum să te îndoiești de o asemenea certitudine?

Știam eu că e o alegere bună să se alinieze profilului de prietenă trasat de mine și să intre în biznisul chelneritului. Așa că beți, vă rog, Golden Brau în Club Art și nu cereți dopurile. Faceți o faptă bună, e pentru un nou apartament nobil, să zic așa. Mai avem (noi, plural, fiindcă ne iubim, sper) nevoie de din ălea pe care să scrie 1000 sau, oricum, nu modul de 3.

Într-altă ordine de idei, Sia, încă de la începuturile relației mele cu ea, a simțit o profundă rivalitate față de (dacă țineți minte) tipa pe care încercam eu s-o cuceresc acuma vreo o lună și ceva, prietena lu’ ălalalt, Cumîlcheamă. Mă rog, ca să mă explic: pe cele două le-am cunoscut relativ simultan, ele fiind puse astfel într-o secretă competiție, de care eram conștient doar eu.

Aceasta despre care vă tot povestesc în ultima perioadă – fiindcă nu se întâmplă nimica altceva în viața mea -, Silvia-Augustina, a câștigat (tot în secret). Iar cealaltă a eșuat public, rămânând să fie numită sugestiv “Rivala” de către prima. Vă faceți o imagine despre cu cine-mi împart viața, și aia destul de puțină.

Bun. Insist să vă menționez în acest punct că eu n-am ajuns nici s-o măcar cunosc pe Carolina, până în punctul în care Sia o lăsase într-un nor de praf. Și nici Sia, de altfel. Așadar nimeni nu se cunoștea între nimeni.

Până azi… (Pa-ba-ba-baaam, vorba lu’ Beethoven.)

Când s-a-ntâmplat ce? Carolina a răsărit în Cluj, hăpt în crâșma unde prestează Sia refuzuri la toți bețivanii. Și se jură că ea era și nimeni alta. Preț de două ceasuri, iubita mea s-a încăpățânat să nu-i schimbe scrumiera fetii de sub prezumția de carolinaism. Tot atât s-a și discutat, pitiți după bar, situația ei, dimpreună cu barmanu’, care tot atâta o cunoaște cum o știm de fapt cu toții, mai concret – deloc. Eu am aflat totate astea fiindcă nu s-a ezitat de la a fi anunțat telefonic, în timpul programului de lucru, despre întreaga desfășurare a evenimentelor. Adică Silvia-Augustina m-a telefonat pe mobil, să-mi spuie că “aia… e aici”. SĂ PLECE!

Și vă spui, într-un suflet am întârziat o juma’ de oră, nu alta, să ajung în birt, să mă conving. Fantasma plecase. De ce zic fantasmă? Deoarece Liviu Oros Augustin, posesorul, a infirmat faptul că gâsculița lui ar fi pășit orașul. Oricare ar fi situația, cuiva urmează să i se surpe universul amoros cât de curând. Să fie Sia? Să fie Liviu? Despre mine nu întrebăm?

Este, de asemenea, foarte posibil ca azi Sia și cu birt-omul să fi persecutat o clientă nevinovată! Oare câte beri au fost scuipate în, câte pahare n-au văzut detergentul de vase în viața lor, de la plăsmuire până și să și le spargă alcoolicii unii în meclele altora și câte mucuri de țigări s-au înghesuit într-o singură scrumieră, doar pentru dragostea mea?

***

LichidareStocBarbati

[mulțumiri și plecăciuni zălăuancei Gabriela Pușcaș Augustina, născută la Zalău]

***

Și mă uitam la filmulețe de pe Veevo (hîhîhîhî) ale bietului Liviu Oros (pe care-l știți deja de pre Jeg, că de pe blogul lui slabe șanse). Și acolo mititelul tot încearcă, iubitul de el, să vorbească la cameră. Nu-i iese. Dar altceva m-a făcut Liviu să realizez, pe lângă că să se despartă de prietenă-sa.

Lumea nu ar trebui să-și înfrângă fricile. Spre exemplu, și mie mi-i frică să vorbesc în fața camerei. Nu mi-e frică să vorbesc în spatele camerei. Deoarece acolo nu mă văd mai târziu pe Internet. Ci în fața ei. Cât timp nu sunt filmat vorbind, nu mi-e frică. Odată ce sunt filmat vorbind, mi-e frică. Deci de ce să-mi înfrâng frica de-a vorbi filmat? Când pot să nu vorbesc când sunt filmat, respectiv să nu fiu filmat când vorbesc. Care e cea mai nefericită situație în care pot să fiu filmat în timp ce mi-e frică vorbind? Când mi-e frică să vorbesc cât sunt filmat!

E echivalentul la a-ți fi frică să te dai cu motocicleta de viteză ca să nu-ți rupi fața jos și a te da până când ți-o rupi, ca să-ți treacă. Uitați-vă la Livie (și fața lui), de care vă tot istorisesc. S-a ajuns într-un hal, încât deja mi-e MIE frică de EL în fața camerei. O cu totul nouă fobie!

***

Bun, trecând mai departe în lista disperaților, acum câteva luni mi s-a insinuat pe messenger un băiat, intitulat Florian Stenicică Augustin (să se noteze că a solicitat insistent să-l cheme Vasile Bilosu pe Jeg; nu, nu-mi explic de ce, poate ca să nu-i apară numele adevărat, deși eu n-aș fi ales ăla ca alternativă mai fericită). El este un mic cocalar de Hi5, dat fiind că homepage-ul său de acasă de la el, cu care se recomandă se termină în hi5.com. Dar ne este simpatic, deoarece pătrunde în măruntaiele complicate ale Jeg, de câte ori îi este permis, încercând cu orizonturile sale limitate să-mi cuprindă profunzimea expusă-n proză online.

Și de când a intrat pe mine cu bocancii murdari a tot ce-i mai hidos în societate, nu contenește a mă agasa vizual cu statusurile lui, în care-mi împărtășește fără să mă intereseze iubirea lui nestăvilită pentru cine am aflat tot fără să vreau că-i este sortită. Adică o altă pizdă, de asemenea de pe Hi5.

Vi-l aduc pe el ca pildă, ca să vă piară speranța că în uman se ascunde de fapt ceva bun. Dacă se ascunde, o face foarte bine. Să nu mai tânjiți după un viitor senin. Să renunțați la ideea că civilizația umană va dăinui și că ar merita să ne zbatem pentru copiii copiilor noștri. TOTUL, vă zic, este pierdut.

Băiatul cu pricina are poze în albume DOAR împreună cu consoarta. Pe care vă sugerez să n-o căutați mai adânc, pentru că vă veți izbi de sclipici de dați în diabet cât e de “de doolkyk”. Numele fiiecărui album, că sunt mai multe albume denumite diferit la derută, ca să ne dăm seama că toate-s cu ciudata, se termină cu “:X”. Mă-ntreb la cerința lui. Statusul de messenger este încontinuu “te ubesc uby”, pentru că aparent prietena îi interzice litera i, pe care Florian-Augustin să n-aibă niciodată șansa să pună punctul pe el. Uneori statusul variază, fiindă garnisit cu câte-un “printzesa mea” în coadă, pe care însăși îl adaugă, când vine pe la el, probabil să-i inventarieze arhiva de conversații și sms-urile de pe telefon.

Deci lumea se duce-n jos și ăsta-i singurul motiv pentru care Jeg dăinuie.

CiutacusiStan

[una din sperăm Seria lui Arpi]

115 comentarii

 • Bibliotecare, hai draghe sa bem o bere si sa-i lasam pe ăştia mici sa-si revina ca vad ca au aprindere la călcîie dupa anumite domnisoare.
  Eu unul ma intorc mai incolo daca am sa inteleg o aiureala de copil mic: daca vrei sa vii in alt oras si sa faci nefacute cu un anume personaj te duci direct la el sau la locul de munca al nevestei ? Te duci acolo sa tratezi problema sau ce ? Ce dracu` măi, am ramas eu in urma cu obiceiurile ?

 • Da’ ce, io-s prost să-mi scriu la formular că id-ul meu de messenger e alienmurderer ? Să-l vadă toată lumea ? Hă. No way, sister.

  ( Comentariile astea doar tu le citeşti, nu ? Nu ?? )

 • Ciumo: Aşa este. Sunt. Am renunţat să mă împotrivesc acestei prezumţii. Şi bine că mă pui să dau clickuri pe site-ul “tău” la serviciu. Dă-mi voie să-mi bag jej‘tele în el.

  Basty: Mă, le citeşte tătă lumea, da’ numa’ io văz detaliile, dacă la ele te referi. Şi puneai pune ID-ul frumuşel în loc de mail. Cretine.

  Restu’ câh!

 • Nu am crezut ca esti intradevar un jeg si am platit cu timpul meu.Vezi ca-ti trimit factura sa-mi platesti timpul pierdut
  cu cititul jegului tau si murdaria cu care m-am ales de pe urma cititului.

 • Nu ştiu cum e cu voi turiştii, da’-n Jegonia se dă săpun la intrare, cu şerveţele parfumate etc. Da’ tu, de la ţară, nu ştii să ceri, vii doar să zgâieşti ochii. Nu v-a zic ghidu’? Aţi luat ţeapă de la agenţie.

 • Hai fi serios Darius … 😉 Un pic de site de-al meu poate iti place :)) Da “search” la ceva **MILF** sau altceva, nu neaparat legat de **granny fuck**… Cum fac sa dau de ID-u’ tau ?

 • Nu e Jegonia, chiorule. Nu ştii să citeşti tăbliţa ? E Jeglanda. Doamne, ce ţi-e şi cu miopii ăştia… tunde-te !!

 • Toata lumea vrea sa vorbeasca cu asta? Eu vreau ID-ul lui Bibliotecaru, sa vorbim de lucruri interesante. Ce-mi trebuie mie cocalari, mizerie, Jeg! Acum ma duc sa il iau de pe saitu lui! Si sa nu intri pe mine, sa te rogi sa nu plec de pe Jeg, ca nu accept! Am stepped out la status, asa ca nu fii nesimtit. Si Aia de ce iti multumeste pentru reclama negativa? Se castiga bani pe hi5? Sau macar pe cocalari si printzese? Aia vrea sa fie ca tine cand moare, adica vrea sa delireze pe patul de moarte, sau vorbesc eu in cuvinte mari, fara noima?

 • Am glumit ma… Si eu il vreau! Adica il stiu, tu il stii pe al meu, nu mai trebuie decat sa ne acceptam unul pe celalalt! Voiam sa par deosebit, pentru ca sunt, ca seman cu maica-mea! Si mi-l poti da si pe al Siei… Ce mai, da toata lista, dar scoate-l pe Aia din ea!

 • Păi dacă e toţi oaie şi se ia după mine, eu ce să fac ? Ţiba !!! La loacele voastre, dihăniilor !

  ( da’ respectuos. )

 • Eu tot nu inteleg de ce nu ti-l cere nimeni direct pe mess… O sa ajunga Jegu’ forum! Mai avem sa cerem solutii IT si sfaturi despre cum sa desfacem conserve de bere. In rest… Vrei sa fii prietenul meu?

 • da kreki. deci, as vrea si eu o informatie. stie careva unde putem gasi un cod postal vechi si plecand de la el vechiul nume al localitatii daca acesta exista? si deci as mai dori sa stiu ce a patit basty de vorbeste ca jeg? a preluat el franciza? deci, si as mai dori sa stiu ce trebuie facut cand ti s-a stricat aparatul de aer conditionat fiindca s-a spar furtunul. deci, trebuie sa chemi un meserias sau poti schimba furtunul singur? deci e cineva amabil va rog?

 • forumistul groza darius e rugat sa nu foloseasca majuscula intru scrierea cuvantului toader.

 • paharnic toader. toader. droghe. toader. cum vorbesc eu precum Groza ? Ca şi cum că ce ?

  ( oare e mai grav că nu-mi dau seama singur ? )

  cu coadele poştale nu ştiu cum să te îndrum. iar cu condiţionarea aerului… depinde ce furtun a crăpat. dacă e ăla prin care circulă agentul de răcire ( curge ceva… pic..pic.. din el ? ) eu zic să îl laşi în pace. sau vrei patinoar prin birou ? îţi place la rece ? cine ştie.

  call the cable guy.

 • toader. ţi-a adormit flerul ? subiecte bune pe forum la jeg e următoarele ( pupaţi-aş azerty-u ):
  a ) boobs
  b ) relaţia lu’ Darius cu diferite posesoare de boobs
  c ) boobs. again. yey.
  d) în nici un caz chestii tehnice, crăpate, şi din care şi curge câte ceva.

  înţeles ? da ? no aşa. vezi că se poate.

 • In jigler, se poate sufla din ambele capete sau doar in unul? Este adevarat ca ambreiajul la Ford Mondeo, model 2004, este pe piston si nu pe disc? Ce se intampla daca atunci cand circuli cu viteza luminii cu masina, aprinzi farurile? De ce femeile au doar doi sani si de ce se lasa odata cu inaintarea in varsta? De ce id-ul lui Dariusica este ibrahim_rom si de ce nimeni nu stie asta din moment ce l-a facut public? De ce sunt eu la munca sambata dimineata?

 • @krakilla: doar la ultima întrebare m-aş risca să-ţi răspund, dar mă gândesc că n-o să-ţi placă răspunsul. Implică cuvinte gen “plantaţie” şi “negru”.

 • @Basty
  Sigur nu mi-ar placea… Si ce nu mi-ar placea chiar deloc, este ca ai avea dreptate!!! Suntem sclavii strainilor, in propria tara… Trece si asta, macar daca am gasi (Darius) un subiect mai interesant de dezbatut!

 • Măi Darius preşe-dintele jegodomeniului…
  Până la urmă ai trimis filmul la concurs, ca nu am reuşit să dau de el?
  Sunt tare trist. Nu pot dormii noaptea (de grija filmului semnat Darius de Groza) şi mă uit la TV de-mi apar bubiţe de la alergia la non-cultură… şi nimeni nu mă ajută cu o pastilă, cu un baros în moalele capului, nişte umor ţociu-palade, un dansez pentru tine…

  Domnul geniu al bărbaţilor, pardon, vroiam să zic al Carpaţilor, mai lungeşti mult momentul adevărului? Când trimiţi filmul?

 • participa la concursurile jeg. cu siguranta a facut darius un concurs cu premiu un baros si un altul cu pilule.

 • Tu te pregăteşti de licenţe dar adevăratul test nu este acela pe care îl susţii în faţa profesorului, ci ce susţii în faţa societăţii, a publicului. Acolo trebuie să dovedeşti ceva. Eşti tânăr şi îţi pare că ai tot timpul din lume. Din nefericire s-a scurs deja jumătate de perioada benefică creaţiei. Dacă nu eşti atent vei parcurge şi cealaltă jumătate şi apoi îţi vei trăi din plin frustrările a ceea ce ai fi putut să faci dacă te urneai un pic. Să nu crezi că rutina nu corupe…

 • Mulţumesc Bibliotecare. Acum pot să mă duc să mă împuşc. Tare fain din partea ta. Nu te gândeşti că sunt şi alţii mai bătrâni decât kinderul Groza prin zonă ?

 • ….ce comic..exista un timp pentru a trai, exista un timp pentru a iubi si chiar un timp pentru a murii…..toate astea nu tin de varsta ci de spirit si suflet…poti foarte bine sa te risipesti la 24 de ani ca si la 70….lumea e plina de talente, dar putini au forta de a muncii pentru a dovedi asta…poate jegosfera este masura talentului marca darius….biblio de ce ii ceri lui darius mai mult decat vrea sa dea?….pana la urma fiecare risipeste cat vrea, cum vrea, cand vrea….

 • Biblio, devii patetic (cu doi de i, m-am uitat si prin dictionare).
  Baiatul asta traieste intr-o lume in care ziua are tot 24 de ore din care 8 trebuie dormite, ca asa zice doctoru`.
  Invata la facultate, munceste la o firma de publicitate, face nazbitii, scrie la jeg. Cum face si el o pauza cum sar toti pe el sa bage articol nou.
  De la o vreme a aparut si SIA si zau ca o femeie in viata barbatului e mare mincatoare de timp liber. Asculta la tetea, om trecut prin viata. Daca, din gelozie, se intorc si fantomele trecutului e groaznic !
  Si tu vrei sa faci din el al doilea Sergiu Nicolaescu.
  Lasa-l sa se adune, stie el ce face. Decit mult si prost mai bine putin si bun. Parerea mea.

 • …mariane s. bine punctat…sunt de acord cu tine…hai sa-i lasam lui darius sa-si aleaga prioritaile….e timp pentru a iubi…..ba, sa-i multumim ca din cand in cand mai si puncteaza zicerile noastre “jeniale”….

 • Cum spuneţi voi, aşa să fie… mă duc să-mi plimb patetismul o tură în jurul blocului. Zgârmă la uşă că cică are nevoie afară să-şi inerveaze muşchii oblici ai ochiului.

 • …biblio eu nu cred ca esti patetic…asta pentru ca nu ai si tu o Sia…

 • marianski, ai sa ajungi primarele clujului cand are sa ajunga groza prezidente. si sef de partid.

 • Cine? Eu? Primar? Ce tot zici acolo toadere ca nu pricep? De unde pana unde? Sper ca nu ma confunzi cu Marian S. 😀 Doar unul e măriansche :mrgreen:

Sociale