Darius Hero

Nu mai vorbesc cu tine. Ți-am spus și ți-o repet!

N

Vă scriu din nou, dragi că-nu-vă-pot-spune-altfel, doar pentru a nu vă lăsa să vă imaginați cu înfrigurare că etapa cu iubita mea despre care citeați tura trecută s-ar prelungi nedeterminat. Înțeleg că plângeți la Herculane în cerc, unul pe urmărul celui din dreapta, de grija curului gurului, și că ați milita violent în stradă ca pentru un Radovan al vostru, personal, dar vă asigur: sunt bine.

Veți auzi din ce în ce mai puțin de la mine, totuși, fiindcă Sia mă asigură că va câștiga 100.000 de euro din niște capace de bere ce le tot strânge. Și cum să te îndoiești de o asemenea certitudine?

Știam eu că e o alegere bună să se alinieze profilului de prietenă trasat de mine și să intre în biznisul chelneritului. Așa că beți, vă rog, Golden Brau în Club Art și nu cereți dopurile. Faceți o faptă bună, e pentru un nou apartament nobil, să zic așa. Mai avem (noi, plural, fiindcă ne iubim, sper) nevoie de din ălea pe care să scrie 1000 sau, oricum, nu modul de 3.

Într-altă ordine de idei, Sia, încă de la începuturile relației mele cu ea, a simțit o profundă rivalitate față de (dacă țineți minte) tipa pe care încercam eu s-o cuceresc acuma vreo o lună și ceva, prietena lu’ ălalalt, Cumîlcheamă. Mă rog, ca să mă explic: pe cele două le-am cunoscut relativ simultan, ele fiind puse astfel într-o secretă competiție, de care eram conștient doar eu.

Aceasta despre care vă tot povestesc în ultima perioadă – fiindcă nu se întâmplă nimica altceva în viața mea -, Silvia-Augustina, a câștigat (tot în secret). Iar cealaltă a eșuat public, rămânând să fie numită sugestiv “Rivala” de către prima. Vă faceți o imagine despre cu cine-mi împart viața, și aia destul de puțină.

Bun. Insist să vă menționez în acest punct că eu n-am ajuns nici s-o măcar cunosc pe Carolina, până în punctul în care Sia o lăsase într-un nor de praf. Și nici Sia, de altfel. Așadar nimeni nu se cunoștea între nimeni.

Până azi… (Pa-ba-ba-baaam, vorba lu’ Beethoven.)

Când s-a-ntâmplat ce? Carolina a răsărit în Cluj, hăpt în crâșma unde prestează Sia refuzuri la toți bețivanii. Și se jură că ea era și nimeni alta. Preț de două ceasuri, iubita mea s-a încăpățânat să nu-i schimbe scrumiera fetii de sub prezumția de carolinaism. Tot atât s-a și discutat, pitiți după bar, situația ei, dimpreună cu barmanu’, care tot atâta o cunoaște cum o știm de fapt cu toții, mai concret – deloc. Eu am aflat totate astea fiindcă nu s-a ezitat de la a fi anunțat telefonic, în timpul programului de lucru, despre întreaga desfășurare a evenimentelor. Adică Silvia-Augustina m-a telefonat pe mobil, să-mi spuie că “aia… e aici”. SĂ PLECE!

Și vă spui, într-un suflet am întârziat o juma’ de oră, nu alta, să ajung în birt, să mă conving. Fantasma plecase. De ce zic fantasmă? Deoarece Liviu Oros Augustin, posesorul, a infirmat faptul că gâsculița lui ar fi pășit orașul. Oricare ar fi situația, cuiva urmează să i se surpe universul amoros cât de curând. Să fie Sia? Să fie Liviu? Despre mine nu întrebăm?

Este, de asemenea, foarte posibil ca azi Sia și cu birt-omul să fi persecutat o clientă nevinovată! Oare câte beri au fost scuipate în, câte pahare n-au văzut detergentul de vase în viața lor, de la plăsmuire până și să și le spargă alcoolicii unii în meclele altora și câte mucuri de țigări s-au înghesuit într-o singură scrumieră, doar pentru dragostea mea?

***

LichidareStocBarbati

[mulțumiri și plecăciuni zălăuancei Gabriela Pușcaș Augustina, născută la Zalău]

***

Și mă uitam la filmulețe de pe Veevo (hîhîhîhî) ale bietului Liviu Oros (pe care-l știți deja de pre Jeg, că de pe blogul lui slabe șanse). Și acolo mititelul tot încearcă, iubitul de el, să vorbească la cameră. Nu-i iese. Dar altceva m-a făcut Liviu să realizez, pe lângă că să se despartă de prietenă-sa.

Lumea nu ar trebui să-și înfrângă fricile. Spre exemplu, și mie mi-i frică să vorbesc în fața camerei. Nu mi-e frică să vorbesc în spatele camerei. Deoarece acolo nu mă văd mai târziu pe Internet. Ci în fața ei. Cât timp nu sunt filmat vorbind, nu mi-e frică. Odată ce sunt filmat vorbind, mi-e frică. Deci de ce să-mi înfrâng frica de-a vorbi filmat? Când pot să nu vorbesc când sunt filmat, respectiv să nu fiu filmat când vorbesc. Care e cea mai nefericită situație în care pot să fiu filmat în timp ce mi-e frică vorbind? Când mi-e frică să vorbesc cât sunt filmat!

E echivalentul la a-ți fi frică să te dai cu motocicleta de viteză ca să nu-ți rupi fața jos și a te da până când ți-o rupi, ca să-ți treacă. Uitați-vă la Livie (și fața lui), de care vă tot istorisesc. S-a ajuns într-un hal, încât deja mi-e MIE frică de EL în fața camerei. O cu totul nouă fobie!

***

Bun, trecând mai departe în lista disperaților, acum câteva luni mi s-a insinuat pe messenger un băiat, intitulat Florian Stenicică Augustin (să se noteze că a solicitat insistent să-l cheme Vasile Bilosu pe Jeg; nu, nu-mi explic de ce, poate ca să nu-i apară numele adevărat, deși eu n-aș fi ales ăla ca alternativă mai fericită). El este un mic cocalar de Hi5, dat fiind că homepage-ul său de acasă de la el, cu care se recomandă se termină în hi5.com. Dar ne este simpatic, deoarece pătrunde în măruntaiele complicate ale Jeg, de câte ori îi este permis, încercând cu orizonturile sale limitate să-mi cuprindă profunzimea expusă-n proză online.

Și de când a intrat pe mine cu bocancii murdari a tot ce-i mai hidos în societate, nu contenește a mă agasa vizual cu statusurile lui, în care-mi împărtășește fără să mă intereseze iubirea lui nestăvilită pentru cine am aflat tot fără să vreau că-i este sortită. Adică o altă pizdă, de asemenea de pe Hi5.

Vi-l aduc pe el ca pildă, ca să vă piară speranța că în uman se ascunde de fapt ceva bun. Dacă se ascunde, o face foarte bine. Să nu mai tânjiți după un viitor senin. Să renunțați la ideea că civilizația umană va dăinui și că ar merita să ne zbatem pentru copiii copiilor noștri. TOTUL, vă zic, este pierdut.

Băiatul cu pricina are poze în albume DOAR împreună cu consoarta. Pe care vă sugerez să n-o căutați mai adânc, pentru că vă veți izbi de sclipici de dați în diabet cât e de “de doolkyk”. Numele fiiecărui album, că sunt mai multe albume denumite diferit la derută, ca să ne dăm seama că toate-s cu ciudata, se termină cu “:X”. Mă-ntreb la cerința lui. Statusul de messenger este încontinuu “te ubesc uby”, pentru că aparent prietena îi interzice litera i, pe care Florian-Augustin să n-aibă niciodată șansa să pună punctul pe el. Uneori statusul variază, fiindă garnisit cu câte-un “printzesa mea” în coadă, pe care însăși îl adaugă, când vine pe la el, probabil să-i inventarieze arhiva de conversații și sms-urile de pe telefon.

Deci lumea se duce-n jos și ăsta-i singurul motiv pentru care Jeg dăinuie.

CiutacusiStan

[una din sperăm Seria lui Arpi]

115 comentarii

 • Porneşte în Glossa bacoviană

  Priveşte savant
  Cu inima beată
  De iubire
  Natura-i statică.

  Amorul renaşte,
  Cu focul de vară,
  Cu diamante
  De iarnă.

  Metempsihoză,
  Metamorfoză,
  Şi câte încă.

  La revedere,
  Sau la adio.
  Priveşte savant.

  Dacă nu-i
  Cu cine vorbi,
  Se scrie.

  dar sfârşeşte în cea eminesciană:
  Viitorul şi trecutul
  Sunt a filei două feţe,
  Vede-n capăt începutul
  Cine ştie să le-nveţe;
  Tot ce-a fost ori o să fie
  În prezent le-avem pe toate,
  Dar de-a lor zădărnicie
  Te întreabă şi socoate.

  PS.
  Când trimiţi filmul?

 • …..la bouche be cum ar zice francezu de pe crenelurile asediului de la la Rochelle….mi de draci, nu pricepui mare lucru decat faptul ca sarmana Gaby a ajuns la epuizarea stocului de barbati (no problems, da adresa expediem si reimprospatam stoc…), ca Sia sufera de mal de jalousie si probail sarmana fantoma a Carolinei risca o toxinfectie de pe urma veselei nespalate in care a binevoit sa bea berea, iar Arpi e baiat cu talent, sper ca nu si talente…hei darius da amoru unde-i?
  …si acu vorba ta…daca merem la Club Art putem sa o invitam pe cea care a castigat prin neprezentarea concurentei carolina, deci cum ziceam putem sa o invitam pe numita Sia la un paharut de cinzano, campari sau zama de goange (ca io Golden Brau nu beu ca baloneaza)? sa purtam o conversatie acolo – o floare spirituala, un vers de vara ratacit din Prevert (io fi placand Prevert?), zis in franceza etc…un suras…un paharut acolo? poate ii trece frica de fantoma lu’ carolina….

 • 1. Io am priceput doar că o cheamă Silvia-Augustina şi chelnereşte în Club Art. În rest plict. Iar.

  2. Filmu’, capitolul ăla din cartea balabană, examenele, licenţa, ect (de la ec tecera, na!). Tăte. La fel. Ca şi premiile. La paşti. Alea ecvestre. (No şi ce dacă n-are predicat? Că priceputărăţi voi oricum.)

  3.Voi nu pricepeţi că ăsta-i ăla cu burdufu’ de câine? Talentat. Da’ potoareeeeee.

  4.Admiţ’ mă?

 • eu m-am obosit sa intru pe site-ul lui nenea ala de pe hi5. e destul de fioros si ea isi tine buzele mereu tzuguiate. oare la ce se gandesc ei doi asa.. in viata de zi cu zi

 • credeam că nu mai vorbeşti cu mine. 😀 Despre vorbitul în faţa camerei, poţi vorbi şi din spatele ei, fiind tu propriul tău voice-off, ştii tu..gen Busu la “Te uiţi şi (priveşti) cîştigi”..aşa, moaca n-o să-ţi apară, dar vom şti cu toţii că eşti prezent. 😀
  Ţuc-o pe Sie, ghiaure, şi lasă fantaşmagoriile orosiene! 😉

 • ex-Carolina nu fumeaza. a fost in Cluj cateva zile, da, dar n-a pasit in Club Art. Deci Sia, draga de ea, s-a inselat. A pedepesit o creatura nevinovata…

 • Popul: Hehehe, cică “hei, Darius”. Hei, tu, vino şi distrează-te cu noi. LA MARE! Mă rog, mă rog… deci da, acolo chelnereşte ea, acolo se lasă bacşişeul…

  Hudreo! 7!

  Andreea: La statusu; celuilalt.

  Ionuţe: Ţie-ţi scriu doar ca să nu te simpţeşti esclus.

  Mea: Eu făcui copy, mulţumesc frumos, conţept, tot, să fie scris! Arpi este un umil executant. 😀

  Toader: Tu să te simpţeşti esclus, na!

 • Zât!

  T. Pe ce-ţi bazezi afirmaţiile, semnul întrebării! Nici dacă eşti ea însăşi, nu vă crez, doamnă. Ai venit, îl înşeli pe Livie cu neşte şcolăreli, te furişezi prin birturi şi apoi fugi precum o potărniche speriată.

 • In 4 zile, de doua ori in Le General si atat. Punct. Nici un Club Art. Imi bazez afirmatiile pe informatii verificate si confirmate.

 • De unde sa stie ex-Carolina ca Sia lucreaza in Club Art? Si si daca ar fi stiut, ce interes ar fi avut sa mearga acolo?

 • Nu s-a afirmat în nici una dintre clipite că ştia. Chiar aia-i întreaga teorie, două puncte.

  ex-Carolina vine în Cluj-Napoca, la crăpatul zorilor. Farurile tirului luat la ocazie înghit cu repeziciune pământul subt ele. Sticlele goale din remorcă zăngănesc furios, parcă anticipând zbuciumul ce-l va crea fapta ei în sufletul iubitului Livie.

  Nemernica prefăcută se fofilează prin oraş, ascunsă-ntre şcolărei, până ajunge-ntr-un birt pe care-l credea sigur, unul întunecos şi îmbâcsit, care să-i ascundă tâlhăria emoţională pe cale să o comită, la fel cum turdenii îşi ascund ultimii bănuţi în pockerurile electronice, înainte să facă stopu’ acasă.

  Dar vai! În birt lucra raza de soare vopsit de vară care este Sia. Şi ochii ei albaştri precum ceriul de afară, nu tavanul igrasios din hrubă, nu scapă nimica. Darămite ai birt-omului Aurică!

  Fufa îl înşela pe micul ochelarist năsos. Şi credea că Dumnejeg n-o vede, că n-are ochii împrăştiaţi pe tot locu’, motiv pentru care nici nu poate focusa pe ceva în particular.

  MAI AI OBRAZ SĂ TE ÎMPOTRIVEŞTI, NEMERNICE TRIMES DIN IAD?!

 • IoI Iştenem, ce faţă are stan (râd) arpi rulează!

  şi Carolina de Sud a plecat? a plecat deci dusă a fost, ce-i aici, end of story sau start of?
  dar de se va intoarce ce va fii? confruntare, lămurire? numai bunul Dumnejeg ştie…

  P.S. Când trimiţi stencilul şi lanterna? :mrgreen:

 • Să revenim. Hai băăăăă ! Se pare că messengerul tău e a fun place to be. hi5-işti… uber cool !

  Pretty please ?

 • …cetind eu printre randuri bag de sama cu interes ca darius stie miscarile Carolinei si obiceiurile. chiar, de unde sa stie carolina unde lucra Sia? numa daca nu i-o fi spus darius. de unde stie darius miscarile din cluj ale carolinie. bag de sama ca Sia nu e precauta de carolina pe dijaba. dariuse baiete, o sa-ti zic o vorba “rasuflata” din stravechi – cine vre sa sada pe doua scaune cade intre ele, sau si mai rau – intre doua nu te ploua, da nici bine nu-ti mere…in final alea doua or face alinta si parca te vad ca se transforma in taietoare de….si te vad ca pe americanul ala de si-o tradat iubita (parca bobitt o chema)…griji cu muierile geloase si cu “scaunele” …ca te vrem intact si perpetuu pe aici…ce ne facem daca devii “soprana”?

 • Mărianscă: Uăăă! Azi. Mna! Carolina era de mult ex întru ea însăşi, nici măcar numele nu-l merita.

  Basty: Fie!

  Ploapă: N-am zis că nu ştia, că n-avea d-unde?

  Vravră: Şuşt! Ionuţul e cu mine!

 • Dariusăi, io sunt cu tine doară numai la bine, că la rău, îl las pe Toader. Să dea cu bîta. 😀
  Vravră: satana e cu S mare! 😀

 • Uby e foarte nurlie, cred şi eu că o iubeşte, nu mai critica băiatul, doar fiin’că … simţeşte. Si deasupra lumii acestea, ce-nspre hăul negru pică, atunci când e doar cu uby, cu-o parte el tot se ridică.

 • cum cu t mare ma? ce e aia t mare? cascatule, ai uitat capslocu’ aprins.

  ùai dariusz. adica oobytzikà ta nu vrea k u sa gandeszte la alta? karie alta nici makar nu te koonoaszte? ii egeszege csolent.

 • …no bade toader zici tu ca Sia este geloasa pe i individa pe care darius nici nu o cunoaste personal? io din paprikasul asta de 39 de postari nu pricep nimic…no oi fi eu mai inacet de cap, ca orice ardelean care se respecta (darius se exclude el ii iute ca o paprica d-aia de pisca de te pishi pe tine), da nu pricep nimic din acest balamuc in care cazu pana la urma o necunoscuta care a beut bere Golden vbrau din pahare neigenizate conform normelor europene…zit, ca am comis-o…(e puternica expresia, nu-i asa? – deja va sclichesc in ochi stelutelke galbene UE pe paharele albastre im care seveste Sia berea)….sa saly peste divagatie…imi explica si mie cineva de ce este atat jalousie pe capul Siei daca darius nici nu o stie pe copchila lui liviu cu ochelari ca doua sticle de sifon? …fie-va mila de un plop care vrea o explicatie coerenta ca o para malaiata in gura lu’ natafleata…..oi fi io prost si nu pricep? ca vad ca aialati, parca ar face parte dintr-=o conspiratie, pricep tot…ba conspiratorilor ia dati cartile pe fata sau macar codu de descifrare…ce are mai Sia cu necunoscuta Carolina?

 • Chiar aia-i, Ploapo, că nu ezixtă o explicaţie.

  Eu încă sunt şocat cum soaţa cocălăreţului Florian îşi pune ea singură la statusul lui mesaje despre sine însăşi. Adică eu să umblu la Sia la messenger, să-mi trimit eu mie mass-messageuri la tătă lumea, despre ce nutreşte ea pentru eu, în cuvintele sale, scrise de mine.

 • Nu se ascunde ba!!! Este plecat la pescuit… in engleza! Pare genul de om care se mangaie in oglinda dimineata, cufundat in admiratie si respect pentru propria persoana. Vorba lui Lapusneanul: “Prosti, da’ prosti rau de tot…”, sau era “Prosti, da’ multi cocalari”? Si tu ce treaba ai cu el ma? Daca te agaseaza virtual, sterge-l din lista de mess! Eu unul nu-i sterg, ca nu mai am pe cine injura! Daca e cineva busy sau stepped out, are parte de tot felu’ de conversatii inteligente cu subsemnatul (pe aia stepped out ii sun, sa le spun ca si-au uitat calculatorul deschis)! Daca aveti alta treaba, inchideti messu! Si mi se rupe holzu’ de ce muzica ascultati voi!!! Si de statusurile voastre retarde sau copiate din vreo melodie pe care aveti impresia ca o intelegeti mult mai profund decat restul muritorilor de rand! (uite ba, rimez…) Din cauza ta, am intrat si pe hi5 sa ma chiorasc la gospodari! Cred ca d-aia sunt asa nervos… Si cum ziceai ca a ajuns el in lista ta de mess? Ce drea… Ba, tu ai citit comentariile pozelor de pe hicinci? Cred ca astia sunt o secta de creiere supte!!!

 • 🙂 I-am trimis o melodie, că mi-o cerea la comentarii pe YouTube. E simpatic, sărăcuţul, încearcă să-şi depăşească starea.

 • deci ploape. sa le luam pe rand :
  in primul rand : darius e iute?
  nu in ultimul rand : darius e iute?

  (ce tzapa am luat ! asta o trimis unu’ lent ca melcu’ prin ioropa !)

  in ultimul rand : darius e iute?

 • Deci daca tot vreti puteti sa-mi sugeti toti pula 😀 ! anti reclama ii bine venita tot timpu … nu stiu cu ce is eu mai cocalar ca si voi … ? ca imi scriu la statusuri ca o iubesc pe prietena mea ? sunt cocalar ? cat sunt eu de cocala atat sunteti si voi ! aaa si nu uitati puteti sa-mi sugeti pula si dupa Cocalarul Darius sa faca un jeg nou in care sa povestiti voi toti ce gust are pula mea si la care va placut mai mult ! Florin Cocalaru` De Pe HiCinci

 • da familia “aia” de mai sus ai mentionat-o tu mai sus draga Cocalar Darius !

 • Ah, da, bine. Înţăleg. Să se rectifice: Cocky mi-a cerut melodia lu’ Jean Moscopol, dintr-un emoticoncert. Deci de aia-l apreciem. Deşi înjură ca un birjar cocalar. Cocalare.

 • eu cocalara voi lumea buna imi place asa ti`am zis Darius Cocalare cand o sa mor vreau sa fiu ca voi 🙂 sa stiu sa vb cu ,cuvinte mari fara nici o noima …..
  Florin cocalarau de hicinci

 • No hi mă Darius. Hi, repede. Că se cară ăsta din listă, uite la draga de ea ce nervoasă e. Dă repede id-u să mă instalez în loc că ţi se împuţinează prietenii pe messenger şi apoi îţi pierzi din multele tale calităţi… una. Nu ştiu care, da’ îţi pierzi.

  ( aplauză. una singură. )

 • O “aplauză”. Ahahahahahaha, că ce prost eşti. Ahahahahahah.

  Da’ dă-mi tu ID-ul, ei, comedie! Că ţi-l scrii la formular.

 • e un caz tipic de dedublare la aceea. el e o ea si vitzãvercea si supravercea. deci e un el care se lauda ca are gagica dar aceea exista doar in mentalul sau. observam o diferenta mare fata de jeg. jegul se raporteaza la mentalul colectiv.

Sociale