Darius Hero

82 comentarii

  • ca o tampita ashteptam sa se incarce pagina… apoi am inchis.. fara sa citesc titlul :O shi.. am deschis mai tarziu iar… ca sa vezi NIMIC (titlul-pe care finally l-am citit!) :)))

  • felicitari, micutzule!
    Este, cred, primul tau post al carui titlu este in concordanta cu continutul.
    Vezi ca lucrurile simple sunt mai de calitate?

  • Puteai macar pune “evenimente de-a lungul timpului de 4 februarie”. Oricum, vad ca ai mai multe comentarii decat la alte Jeg-uri “pline”.

  • Eşti îngrijorat de perioada asta în general sau ca explicaţie pentru ce nu vezi mai sus? 🙂 Sau eşti alter-ego-ul atent construit de Mirmen? 🙂

  • Eheeei, trebuia să-ntrebi chiar tu? Ei, asta este… pregăteşte-te:

    Cum, fă, nu pricepi, însăşi nimicul e o idee? Nu există imposibilitatea necomunicării, tu nu ştii face şcoala la Cluj, să afli atâta amărât de lucru?! Nu ştii că până şi un refuz este un răspuns? Că lucrurile-n viaţă nu-s ca la poştă, în – zi un număr absurd – 50.000 de sertare?! Nu ştii că şi nimicul transmite, uneori mai mult decât cevaul? PĂI, CE CRESC IO AICI?!

  • Şi cum justificam titlul? Că ştii şi tu cât de mult îmi place mie să reflecte conţinutul… Şi cum eu, ca deformaţie profesională, întâi dau numele, să sugereze ceva promiţător, apoi abia gândesc ce bag în pungă.

  • Stai că am eu ceva cu care să depăşeşti nimicul. Iaca informaţie special pentru tine:

    Teatrul Naţional Timişoara, finanţat de Ministerul Culturii si Cultelor va organiza cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Dramaturgiei Romaneşti, în perioada 4-12 octombrie 2008. Cum baza de pornire a spectacolului este textul românesc de teatru, dorim să anunţăm organizarea, sub egida festivalului, a celei de-a III-a ediţii a Concursului Naţional de Dramaturgie Românească.
    În acest sens, vă adresăm rugămintea de a face publice informaţiile legate de concursul nostru, după cum urmează:
    Cea de-a III-a ediţie a Concursului Naţional de Dramaturgie Românească, organizată în cadrul Festivalului Dramaturgiei Româneşti,
    are ca obiectiv central selecţia şi promovarea unor piese de teatru inedite (care nu au mai fost montate sub nici o formă artistică). Nu există restricţii tematice.
    El se adresează dramaturgilor de limbă română debutanţi sau deja consacraţi, din România şi din diaspora.
    Piesele vor fi trimise într-un plic cu adresa destinatarului: Teatrul Naţional Timişoara, str. Mărăşeşti nr. 2, 300086 Timişoara, jud. Timiş (cu specificarea „pentru Concursul Naţional de Dramaturgie Românească). În interiorul acestui plic va fi introdus un altul, mai mic, pe care va fi scris titlul piesei. Acest al doilea plic – sigilat – care va conţine coordonatele autorilor, va fi deschis de juriu doar după desemnarea textelor câştigătoare.
    Se vor acorda: Premiul I, Premiul al II-lea şi Premiul al III-lea.
    În vederea selecţionării, piesele vor fi tehnoredactate în format electronic, cu diacritice. Piesele intrate în concurs nu vor fi returnate autorilor. Piesele care nu vor avea coordonatele autorilor specificate în plic sigilat nu vor intra în concurs.
    Textele trebuie să ajungă pe adresa Teatrului Naţional Timişoara până cel târziu la data de 1 mai 2008, data poştei.
    Premiile vor fi anunţate şi decernate în 12 octombrie 2008, în cadrul Festivalului Dramaturgiei Româneşti, în seara decernării premiilor.
    Cu mulţumiri,
    Director General,
    Maria Adriana Hausvater

    O piesă se scrie un pic diferit de un roman sau un articol la ziar, în sensul că trebuie să conţină în ea şi elemente de mişcare scenică. Sfatul meu e să te ghidezi după http://www.romanianvoice.com/poezii/teatru/ilc-noapte_furtunoasa-actul_1.php şi să redactezi si tu la fel.
    Aştept prima schiţă a piesei. Încă o dată, lasă lenea. Dacă ajungi şi treci de 30 de ani nu te mai baga nimeni în seamă, acum e momentul. Îţi dai seama că ai o şansă să poţi negocia şi regia piesei. Dacă nu iese nimic, ai pierdut 2 săptămâni de mers la bere, dar dacă iese…

  • nu ai observat ironia. 🙂 tu de ce crezi ca a intrebat de ce “nu ai pus o poza cu moafle?” ?

  • Io am vrut să-l protejez.

    Bibliotecare, încrederea ta mă răvăşeşte. Am citit “dramaturgic” de cinci ori în primele două paragrafe. Era să pieresc. O să judec oportunitatea. Nenea: mulţumeşte-i doamnei. Ţibula poştală a sositără. Desear’ ridic.

  • Matei Tudor zice că:

    Februarie 4th, 2008 la 11:16 am
    Si parca vad ca articolul asta o sa aibe cele mai multe vizite din toata istoria Jeg. Ce strategie de marketing ai mah dude…

    cat de distrus poate sa fie ăsta…
    păcat că n-o zis şi cât de mult i-o placut faza!
    o fi de la prea multe E-uri din mall

  • Toti avem momente de nimic, dar banuiesc ca tu ai momente de sesiune. Iar a luat Mirmen toate examenele si te chinui sa o egalezi?:D

  • Deci este genial. Mirobolant. Atata cantitate de profunzime, incat da pe afara cand scuturi ligheanul, este usor incomprehensibila pentru mintile tinere si puhave. Sunt mut de admiratie, noroc ca mai am des’tele sa pot scrie. Doamne, cum a putut incapea atat spirit creator intr-o singura persoana.

    Pic in genunchi in fata ta, maestre.

  • M-am speriat ca s-a stricat ceva in server :)) Pune si tu ceva acolo gen ‘pagina de test’ ! 🙂

  • zi-ne dom’le daca ai picat examene. nu vezi ca tot ‘netu se ingrijoreaza mai dihai decat de nabucco. ma si mir ca sarko nu a pus problema in discursu’ catre parlamentu’ tarii. recte ro.
    io unu’ am un presimt negativ. da’ las’ ca trece dom’le. ai restanta ai prestanta.

  • Nooo, naşpa. Eu credeam ca ai făcut ceva mai interesant şi am început să selectez în pagină, da de a fi textu scris cu alb sau să dau click să văd dacă ai făcut link la altceva…. şi tu….. NIMIC? Ce citesc eu azi la lucru? ruşinică.

  • Punct dragă, eu zic că a venit vremea să afli că personalitatea se formează prin copiere. Sigur că da, până la o anumită vârstă oamenii au comportament simian. Adică se comportă ca maimuţele: copiază ceea ce li se pare interesant (gesturi, mimică, acţiuni). Dacă tu încă eşti la vârsta aia, nu ar strica să faci exerciţiul în intimitate (şi nu în public). Altfel, noi, ăştia care am depăşit de ceva vreme perioada, riscăm să te catalogăm exhibiţionist şi să te îmbiem cu banane.

  • era un raspuns, nu o incercare de imitare. e trist ca vezi asa lucrurile, mai ales ca te impodmolesti in criteriul varstei. in loc sa gandesti liber, iti impui diferite criterii inhibitoare pentru a aprecia anumite afirmatii facute de altii. daca e pana acolo si ideea acestui articol e copiata. insa cum bine zicea lovinescu in “mutatia valorilor estetice”: creatia este limitata, pe cand imitatia este infinita”. insa raportata la realitatea cotidiana, orice imitatie poate avea valoare unei creatii. asa te rog sa iti formulezi viitoarele comentarii mai putin ostentativ. multumesc

  • nu cat-fight. eu o vad ca pe o discutie constructiva. e drept ca folosim cuvinte mai taioase, insa in limita decentului.

  • @Punct: Scuze, dar n-am remarcat întrebarea la care spui c-ai formulat răspunsul. Criteriile despre care spui nu sunt impuse de mine, ci se găsesc în literatura de specialitate. Şi, ca să-ţi dau prilejul să mă urăşti până la capăt, mă văd obligată să-ţi atrag atenţia că acesta este un blog cu ţinută, la care chiar se trudeşte. Iar o citire a textului înainte de a posta nu face rău la ten. Dimpotrivă, îl lasă la fel de palid, nu-l vascularizează suplimentar 🙂 … Şi abia ce mă bucuram că Darius nu mi-a dat de treabă şi a scris cel mai “curat” text de când am început să-i bibilesc şpalturile! 😀

  • Corect, Mana, cititul postului nu face rau la ten, ci da posibilitatea fiecaruia sa aduca imbunatatiri, ca de exemplu finalizarea textului de o asemenea profunzime cu un… punct 😀 A vrut si omul sa faca o fapta buna si tu interpretezi gresit.

  • “Nimic”… Smart career move! Succes de marketing prin atractivitatea prezentarii, sustinuta printr-un articol impecabil din punct de vedere al tehnicii de redactare: original, simplu, concis, cu titrare informativa, descriptiva si incitativa in acelasi timp. Gata, prea multe laude intr-o singura fraza. Astept urmatorul articol. Care, inscris in aceeasi politica editoriala, s-ar putea numi “Ceva”.

  • 1
  • 2
De Darius Groza

Sociale