Darius Hero

La semnalul precedent, a fost data…

L
[pus filmul cu sunet bun, de download la locul cu pricina]

Eu încep să fiu din ce în ce mai dizgrațios, apropiindu-mă flagrant de fizionomia nefericită a tatălui meu. În mod paradoxal, “fetele mă vrea” în continuare cu obstinație și chiar exponențial, aș spune.

Și atunci, mă-ntreb eu, uitându-mă pe drum, așa, la oameni… există oare momentul acela în viața fiecăruia când te oprești în fața oglinzii și ai curajul să-ți zici cu cea mai mare siguranță: “Eu nu o să mai fiu niciodată cu nimeni.“? Mai avem în noi sinceritatea aceea nealterată care să ne facă să realizăm: “Sunt gata. S-a sfârșit.“?

Așa, și cum stăteam eu cu noua mea iubită (!) și discutam despre măsuri, am început să ne chestionăm lăuntric cu privire la de ce se verifică (de către băieți) falusurile în amplitudine, recte lugimea distanței dintre pozițiile extreme ale unui corp care oscilează, când falusurile sunt un fel de puli, cum s-ar zice. Și fetele de ce nu.
Și-deci, citind eu pe nereăsuflate ultimele ediții ale rubricilor “Love&Sex”, din Bravo Girl, ca să-mi hrănesc monstrul culturii ce zace-n mine fără viață amoroasă… am realizat că la un moment dat, după colectarea destulor informații despre tineret și problemele lor, se va putea construi un singur răspuns generic pentru toți.

Luăm următoarele exemple ipotetice:

Ghiță, 16, Nușfalău. Am o problemă. N-am zis-o până acum nimănui, dar se apropie vârsta când deja toți prietenii mei au făcut-o deja. Dar mie mi se scoală invers.

Sabina, 17, Borumblaca. Mie îmi place de el, dar el nu mă iubește. Am fost împreună într-o tabără timp de două săptămâni, dar eu nu i-am vorbit, fiindcă el e mai mic decât mine, dar asta nu mă deranjează și cred că e mai atras de prietena mea cea mai bună, cu care nu m-am certat.

Și așa mai departe, independent de persoană. Așadar, răspuns (la orice):

Dr. Love. Nu intra în panică! Nu ai de ce să-ți faci griji. Dai dovadă de mult curaj că ai apelat la sfaturile noastre, fiindcă majoritatea tinerilor de vârsta ta se confruntă cu exact aceeași problemă. Asta denotă că te maturizezi. Nu face niciodată primul pas! Dormi în papuci în continuare. Dacă ține la tine cu adevărat, ți-o va arăta. Ba mai mult, avem în mail vreo două duzini de amețiți și amețite care se mulează numai bine pe profilul tău de bovină în călduri. News-flash: O să mori virgină. De fapt, nu, nici măcar n-o să mori. O să trăiești veșnic, virgină. Mai rău decât atât, o să-ți meargă la fel de prost în toate aspectele vieții, fiindcă ești prea complexată să-ți mai faci altceva decât griji. Din nefericire, nu, dușul nu se pune ca o primă experiență sexuală, în ciuda convingerii lui Hajni, din numărul trecut. Ești într-atât de ghinionistă și inutilă, încât e nevoie de o nouă zodie, doar pentru tine, care nu se poate să fie atribuită altei luni decât alei tale, evident a 13-a în an. Caută-te luna viitoare la Horoscop, pe coperta interioară. Exemplarul va veni cu un poster dublu-față, cu băieți pe care nu-i vei avea și mostră de parfum pe care nu ți-l vei permite niciodată din micul ajutor social ce-o să-l primești toată existența ta de la stat, fiindcă nu ești în stare de altceva.

Eu zic că-i destul de cuprinzător, și-ar mai lua și Dr. Love un concediu, iar tinerii n-ar mai fi stimulați să se multiplice totuși.

***

În buna tradiție Jeg, care promovează și încurajează armonioasa împletire a vulgarului cu preapodobnicul…

ArpiSiDariusVaUreaza

Care sărbători? Oricare.

[foto: Adrian Macea Augustin]

***

Știți ce e mai bine decât o argumentație sănătoasă care să vină în susținerea a ceva ce ați emis și mai ales cu care ați dat-o flagrant în bară? A ști cum s-o întorci. Spre exemplu, eu știu să o întorc mai bine decât știu să argumentez.

De fapt, eu nici măcar nu mă ostenesc să îmi construiesc un raționament inițial, care să stea ulterior în spatele a ce spun. Știu de la-nceput c-o s-o sucesc, în caz că nu iese cum trebuie.

Dublu-de-fapt – sunt de apreciat, deoarișce e mult mai dificil să întorci, decât să demonstrezi. Fiindcă nu doar tre’ să-i arăți persoanei că se înșeală. Trebuie să s-o faci pe deasupra să aibă senzația că ea se înșela în locul tău.

DAR… Dincolo de această calitate a mea, am următoarele teorii, care-mi sunt combătute vehement de către Moafle și Tudor. Deși eu sunt convins că sunt precum zic, ceea ce înseamnă că am dreptate, iar ei se-nșeală. Am renunțat să le mai dezbat cu cei doi, fiindcă îs ambii varză atât la întors, cât și la argumentat, atât împreună, cât și independent, atât simultan, cât și succesiv.

Aș dori, deci, să le arunc pe ipotezele de care vă zic în mijlocul vostru, care-i destul de evident cât sunteți de capabili să vă dați seama de orice s-ar petrece în jurul vostru pe lume, având în vedere că dintre toate locurile din ea, sunteți încă aici.

Teoria cu numărul 2 (la prima nici nu vă băgați, lăsați așa):

Precum există o ramură a semioticii care se ocupă cu asocierea de semne și simboluri în comunicarea armonică (mai concret – muzică) și precum acest număr de adnotări aduse sunetelor (pentru ca ele să fie clasificate) este unul fix, este adevărat că la un moment dat, posibilitatea de formare a liniilor melodice prin combinări, permutări și aranjamente este una limitată?

Adică… nu-i drept că într-o anume vreme… nu se vor mai putea compune cântece? Fiindcă, matematic vorbim și în normele acceptării unei alinieri de sunete ca o melodie definită, există un număr finit de aranjări de aceleași sunete. Nu-i așa că într-adevăr? Nu-ncerc să vă influențez. Vă las pe voi să decideți că da. Nu contează că eu așa cred.

***

Pentru că presimt în lichidul meu uric că vă veți buluci la comentarii să aflați mai dezvoltat despre sintagma “noua mea iubită”, vă voi potoli setea de cunoaștere, pentru ca Bibliotecaru și Toader să se poată certa pe altceva, mai concret. Deci tipa este o fată de curte și o selectă, adică nu de la țară, ci roială. Veți afla mai multe când facem sex, ne certăm sau ne despărțim și alte momente din astea magice, tipice Jegului. Este o ieșită din comun, deși are doar doi sâni, pe care eu i-am numărat cu palmele mele, care știu sigur că-s tot două, așa că mi-e imposibil să mă-ncurc. Totuși, n-o să v-o dau să mi-o defectați. O puteți vedea pe o parte și pe alta, dar numai de la mine din mână.

Între alte aspecte relevante despre ea ar fi că-i o căministă, ea locuind în cămin, cu căministele ei și portarul. Deci asta-mi va mai alimenta ocazional Jegul, fiindcă odată ce te-ai încurcat c-o căministă, te-ai încurcat implicit cu colegele sale, care sunt – cum este și de așteptat prin standardul impus de Administrație – o penticostală, o grăsunică și celălalte două, dintre care una-i plecată din oraș mereu, iar celeilalte-i place să stoarcă coșuri și să smulgă fire de păr sau se despartă-n permanență de prietenu-so, după caz. Dar de mâncare o să am, fiindcă prietenul nou din cameră este mereu cel adulat și în sfatul lui de taină se produc toate tranzacțiile sentimentale de încălțăminte, odată ce mă irită și se fac necesare.

***

Și, desigur că din nou va tre’i să-i dau lu’ Ciutacu toate bonurile mele de masă, că mai scapă câte-un URL la televizor. [DOWNLOAD AVI 30 MB]

Ne plecăm Monitoring Media, pentru captura de înaltă precizie tehnologică

Emisiunea radio de-o așteptați cu atât patos este bună de ascultat cu urechile aici.

 

127 comentarii

 • Mulţumesc pentru link. Îl ştiam, dar apreciez gestul.

  Eu tot nu găsesc justificat interesul serviciilor româneşti pentru informaţiile cu caracter personal. Dacă nu mă pot împotrivi să vizualizeze emailurile mele, dacă se încalcă atât de grosolan Constituţia, dacă răspunsul la încălcarea Constituţiei este în general “trebuie modificată Constituţia”, oare nu vor pune peste 10 ani camere video în WC?
  Cine îşi închipuie că aberaţia aceea cu opresiunea partidului comunist a început direct cu Canalul, se înşeală. Totul este în paşi mici, ca să nu te prinzi. Cine ştie “Ferma Animalelor”, îşi aminteşte poate că se schimba câte o lege o dată.
  Singura mea speranţă este că nu voi mai trăi o nouă perioadă de opresiune, o nouă revoluţie-lovitură de stat, o nouă “revoluţie furată”… Dacă voi fi singur în lupta asta, măcar o să ştiu că nu am abdicat de la principiile umanităţii.

 • atat s-a putut. la cum a jucat romania mai bine ne culcam. nu avem jucatori. asta e.

 • cum poate afirma domnu’ Bibliotecar că Don Juan e Don Giovanni? ah…ce-am râs! Cassanova, dragilor, e unul. Don Juanul e altul. Cassanova e pentru calitate, Don Juan era cu cantitatea. Adica multe, nu contează cum. Şi amândoi au fost adevaraţi. :))

 • Bibliotecare, iar te-am prins cu lectia neinvatata. Ce treaba au aici serviciile romanesti ? Singura lor treaba este ca au prins ocazia de a nu se pişa contra vîntului. Daca e bal hop si ei. Dar tonul la muzică este dat mult mai de departe, dintr-un loc in care uneori se parcheaza avioane in zgârie-nori. In plină viteză.
  Eu inchei aici aceste comentarii ca ne dam deja prea seriosi. Asta e blog de oameni cu simtul umorului si ne trezim dati afara. Si nici nu vreau sa-i facem vreun rau baiatului asta simpatic, mai ales acum cind a pus si el mîna pe o femeie. Ssssst, stai pe burta ca e apa mică, poate se însoară si ne rîdem de el.

 • oo revista bravo:D mama nu ma lasa sa mi-o cumpar.nu nu.aveau pagini cu sex,sau ma rog oameni in lenjerie.dar o citeam de la colege si ce ma acapara cu adevarat era chiar rubrica asta cu intrebari puse de tinerii aflati in”dificultati”. ma regaseam.si in mare cam am facut ce a zis dr love.nu am facut niciodata primul pas.mi-am mancat de sub unghii,dar am luat de vorba sfanta sfatul ei/lui.pana in clasa a10a cand jap,m-am revoltat si eram tot timpul cu pasul facut:D acum ma bucur cu ochiul umflat de un serviciu care mi-a confirmat inca o data cat de urata e femeia.doamne iarta-ma!
  domnul groza mesajul pt sarbatorirea fericita a unor sarbatori gen! a2a zi de dupa ieri a ajuns la mine frumos.mai ales cand am vazut fata aia de satisfacut.sau nu neaparat satisfacut.cu buza de jos in interior,cu gulerul suplimentar dat de tanti natura.
  ai grija cu caminul,cu colegele iubitei.sanse mari sa mergi la ea intr-o seara frumoasa pus pe fapte mari sau somn usor si sa te bata lumina in fata pana la ora 2 pe o”muzica” de fundal reprezentata de sunetul produs de pieptanatul parului(reciproc)sau pusul sireturilor cu stelute.frustrari.
  doamne-ajuta!

 • @ jacques
  Prietene, eu nu am spus ca sunt aceiaşi. Nici nu aveau cum, unul este Spaniol (Don Juan) şi altul este italian (Don Giovanni).
  Don Juan şi Don Giovanni reprezintă aceiaşi valenţă a libertinismului. Acesta este motivul pentru care l-am trecut în paranteză.

  Lord Byron spune:
  I want a hero: an uncommon want,
  When every year and month sends forth a new one,
  Till, after cloying the gazettes with cant,
  The age discovers he is not the true one;
  Of such as these I should not care to vaunt,
  I’ll therefore take our ancient friend Don Juan —
  We all have seen him, in the pantomime,
  Sent to the devil somewhat ere his time.

  Eu unul nu am cunoştinţă că cele două nume ar aparţine unor persoane reale. Tot ce se poate, tot ce se poate…

 • @ Marian S
  Doar nu-ţi închipui că Darius nu a fost verificat după acel incident, pentru a se vedea din partea cui este “agent provocator”, mai ales că a fost dat şi la TV, s-a făcut un pic de vâlvă în jurul incidentului. Serviciile secrete s-or numi acum altfel, dar tehnologia de lucru cu informaţie este aceiaşi, fie că vorbim de CIA, fie că vorbim de FBI, fie că vorbim de KGB sau Securitate sau Stasi sau Mossad sau SPP. Nici nu cred că se poate altfel. Există dosare pentru fiecare cetăţean care are o reacţie nepotrivită la un moment dat, totul se filmează, se fotografiază, se inventariază… altfel ce ar face aceste servicii, ar sta să asculte cu urechea la ţeava de gaze să vadă dacă nu cumva se va repeta episodul cu cerneala aruncată în obrazul lui Constantinescu? Diferenţa este că acum nu se mai ia la întrebări orice “acţiune subversivă”. Dar dosarele se fac în continuare, mai în amănunt decât acum 20 de ani, probabil cu ocazia buletinul să purcede şi la prelevarea amprentelor, codul numeric dezvăluie absolut tot ce faci. Din fericire, sau nefericire, la noi încă nu există obişnuinţa tehnologiei, se colectează informaţia dar nu prea se prelucrează informaţia astfel încât să fie utilă. Sunt convins că în momentul în care se ştia că Traian Băsescu va urca pe scenă, toţi cei de acolo, absolvenţi şi profesori, au trecut printr-o minimă verificare. Dacă serviciile secrete nu au făcut legătura între Darius Groza care a adresat acea întrebare şi Darius Groza absolventul, este chiar foarte grav, înseamnă că suntem descoperiţi definitiv în cazul unor persoane care chiar vor să facă rău. Şi asta nu este deloc o glumă. Eu cred că se ştia, dar nu s-a dat importanţă.

 • Numai ce am pomenit ceva despre serviciile secrete şi textul a fugit în moderare. 🙂
  @ Marian S
  trebuie să aştepţi să-l deblocheze Darius. I-am pomenit numele întreg şi a trecut tot comentariul în moderare.

 • @ Bibliotecaru` : Nu cumva era agenturili si el nici nu stie, sireacu ? Nu vezi ca nu raspunde ? Se poate sa nu ne injure el pina la ora asta ? Aoleu, sa nu-mi spui ca e undeva si da extemporale ca deja ma ia cu lesin. Sa pregatim niste portocale, niste tigari, ceva pentru pachet…. Doamne, ce-am facut ???

 • @ toader
  Ei bine… nu am să întreb ce înseamnă. SÂC!
  🙂
  Desigur, nu întreb pentru că ştiu ce înseamnă, este vorba despre Oprah’s Book Club. (Vezi şi cartea lui Toni Morrison)

 • acuma chiar is nervos! plm nici nu te-ai obosit sa-mi raspunzi! sau nu m-am prins eu! noah as vrea sa nu fiu nevoit sa recurg la metode mai drastice pentru a obtine pozele acelea!!!!!! te rog frumos, pana te ami rog frumos sa faci cumva sa intru in posesia lor. cred ca esti la curent cu legea dreptului de autor si modificarile ei. daca nu ia fa bine si citeste-o! mersi, nu am citit blogul ca sunt nervos, dar sunt convins ca ai scris la fel de bine si cu talent ca si pana acum. o zi buna.

 • Dar vezi să nu greşesti linkul şi să ne pui poze cu tine cînd numeri cu două mâini cîte ţîţe are o gagică.

 • Salut, am observat ca indragesti o anume basca neagra a la Fidel Castro si nu iti place sa te barbieresti (sau iti place sa nu te barbieresti sau iti place sa te barbieresti nu). Am formulat o mica teorie in legatura cu interviul overlordului Basescu conform careia in ziua cu pricina purtai acea sapca si nu erai chiar proaspat barbierit, astfel pentru domnul Basescu si pentru unii septuagenari pareai un Fidel Castro-wannabe de unde si afirmatia tiranului. Daca se dovedeste a fi veridica afirmatia atunci expresia “puiut de comunist” nu e o insulta ci mai mult o incercare a Basescu-lui de a fi dragalas

 • adevarul e ca darius e un fel de libertarian. ceea ce e un soi de “puiut de comunist”. un soi de comunist lipsit de ingradiri sexuale, morale, bisericesti si altele de acelasi fel.
  cam greu de sustinut cu fapte ca basescu e tiran. daca era tiran toti cei care sunt din jurul lui … nu ii zic numele … ar fi fost judecati pentru 4 case. or eu vaz ca jeg si jurnalistii care ii sunt prieteni inamicilor lui basescu sunt bine mersi.

 • @Elodiul
  Ştiu că ar putea părea şocant, dar Castro nu a dus o revoluţie comunistă în Cuba, el a adoptat comunismul ca politică de stat ceva mai târziu, mai mult pentru că ruşii “l-au rugat” să facă asta (cum s-a întaâmplat şi la noi de altfel). Mă îndoiesc că domnul Fidel Castro este un tovarăş în sinea lui, a făcut ce a putut pentru a lupta cu SUA imperialistă. Poate că astăzi ar putea schimba roata dar ar fi ca şi cum ar renunţa la putere, ori cred că acest lucru nu prea îl vrea “camaradul Fidel”. Din câte se aude, se pare că se va renunţa în curând la embargoul economic impus Cubei şi atunci probabil că se va face o nouă revoluţie cubaneză.

 • Păi, e mult şi mă scârm profund. Durează calitatea, dragă. Adicătelea s-o faci. Tre’ s-aştepti să dospească etâcî. Da’ apreciez. 🙂

 • poza aia de ne-ai dat-o acum e reconstituire nu? l-ai pus pe musiu carcea sa il joace pe basescu. de aia l-ai luat din spate.

 • @Bibliotecaru
  Si totusi ai putea spune ca Fidel fu comunist, daca nu in sinea lui macar la suprafata. In fine nu mai conteaza am banuit gresit oricum

  Nenea Darius, am dat peste blogul tau din pura intamplare si dupa ce am cetit cateva articole si “jurnalul de calatorie” am hotarat sa nu mai fac dus. Poate ca suna brânzos (cheesy) dar is dependent de jeg 🙂

 • Diferenţele sunt, din câte am înţeles, că se permit filme mai lungi de 100Mb/10 min. cum este acum, chiar şi filme de o oră jumate. S-ar putea să fie permis şi o rezoluţie mai generoasă, de DVD (despre rezoluţie nu am auzit, dar ar putea fi).

 • Mai de curând am văz’t că s-a mărit limita de spaţiu îm MB (pe la vreo 1 giga parcă), în aceeaşi limită de timp de 10 minute, cred. Totuşi, era de mult obţiunea că dacă eşti producer/director/musician – adică sâ-ţi setezi ceva p-acolo într-acest fel – ai voie mai mult (ca pe Trilu, dacă ai show).

  Iar acum recent am văzut o altă chestie la un film YouTube, unde te-ntreabă dacă vrei să vezi filmu’ la “better quality”. Şi-ncarcă mai greu (că e mai mare).

  Atât Trilu cât şi YT fac filmele .flv-uri, un format de ştraşnică şi inegalabilă compresie. Da’ şi calitate. Eu pot să-mi export filmele direct .flv, ceea ce-nseamnă că serviciile nu le vor mai converti. Deci dacă eu îmi salvez High-Def footage-ul în .flv, iar acel film va întâmpina standardele de limită a mărimii şi duratei, filmu’ meu va fi de foarte bună calitate, văzut pe YT sau Trilulilu. Ce să mai zic de Vimeo, care-i declarat pe HD.

  (ăsta o fo’ un fef de răspuns a la Bibliotecare :D)

 • Multam fain de explicatii, Dariuse. Dar daca tot te-ai apucat de explicatii tehnice mai zi-mi si mie o chestie: daca reusesti sa sterpelesti un film in format .flv cu ce mama naibii poti sa il vezi offline, de pe hard ? Saru` mina.

 • prea abuzeaza de expresia “jeg” in emisiune. am inteles micutul artificiu ingvistic facut de ciutacu din prima, nu trebuia repetat ca o poanta proasta!

 • o penticostală, o grăsunică şi celălalte două, dintre care una-i plecată din oraş mereu, iar celeilalte-i place să stoarcă coşuri şi să smulgă fire de păr sau se despartă-n permanenţă de prietenu-so, după caz.

  asa.deci eu mi`s caminista si am incercat asa sa suprapun parerea ta cu realitatea.
  suntem 5 in camera.grasunica is eu.apoi apar penticostala, aia mereu plecata si aia cu iubitu&firele de par.
  d`apoi, a 5a e a` mai masculina dintre toate.ce fel de prietena ai tu?:))

 • @ Marian S.
  La mine merge flv-ul cu Quik Time Alternative.
  Mai sunt câteva playere pe net, dar eu sunt mulţumit cu QTA-ul asta.

 • nuuu..io zic ca nu anda ii ACEA caminista. io cre’ ca ii doar o aspiranta la titlul de. :))

 • Toadere, că nu, da ti-o zis deja Darius.

  O sută.

  Mă simt pregătită pentru un nou jegarticol.

Sociale