Darius Hero

Îmi place să mă prefac. Că-s eu.

Î

Mi se pare injust faptul că unele lucruri se iau prin sărut, dar nici unele dintre ele nu trec prin sărut.

Ieri am simțit că-mi cade cerul în cap: am găsit un articol cu zero comentarii în ediția online a ziarului Can Can.

Și am avut o prietenă care s-a apucat să scrie în loc de fiecare cuvânt “trebuie” cifra “3”. Pe prezumția fonetică de a trei să meargă undeva, a trei să facă ceva sau a trei să economisească oarecum timpul, dar sub nici o formă pentru că așa ar trei să se scrie corect. Iar ea a avut un prieten, care i-a spus că el trei să scrie pe Jeg tot ce i se pare amuzant. Ea a zis că dacă o va face, nu mai sunt prieteni, fiindcă așa trei să fie, după concepția ei.

Eu nu sunt un bătăuș. În cel mai bun caz, sunt o persoană bătută. Nu mă caracterizează lovitura, nici oferită, nici primită, dar fiindcă sunt lacom, poate merit mai mult să mi-o iau, decât să renteze să dau de la mine. Mai ales că mi-e teamă să nu mă rănesc.

Am trecut prin mai multe stagii de violență până acum. Am început când m-a cârpit unul cu pumnii și picioarele peste cap, de mi-au povestit alții. Fie, o meritam: n-am vrut să-i mai dau șapca mea, ca să o poarte el. Ulterior mi-a furat-o altul, fără să se complice.

Mai târziu, nu m-a mai pocnit nimeni, timp de o lungă perioadă. Tatăl meu m-a prins jucându-mă chems, mi-a rupt cărțile care nu erau ale mele și m-a amenințat cu bățul din lambriu cu care maică-mea scutura de-obicei sacul de la aspirator. Da, probabil din motive de igienă – că erau părinți responsabili – nu m-au atins cu el. Nici cel al cui era pachetul nu mi-a făcut nimica.

Prin vremea adolescenței, când ce scriam începea să deranjeze, mi-o cam cocea toată lumea. Unul dintre prietenii mei cei mai buni, Tudor, m-a dat cu capul de piciorul de la un scaun, fiindcă – din câte rețin – îi rupsesem un pulover, când am încercat să ne dăm amândoi deodată pe același scaun de la o singură bicicletă. Motivul imputat era altul, dar eu sunt convins că de atunci mocnea. Bluza a pârâit, trebuia să pârâie și capul meu.

Mai recent, m-a pleznit unul peste față că “fac pă șmecheru’?” (interogativ). Nu știu de ce m-a pleznit și nu altceva, cert e că eu nu făceam pe nimic, nici măcar pe mine. Dar el mă pedepsea preventiv, din propria curiozitate și posibilitatea statistică de a face eu pe șmecherul. N-am apucat să-i răspund (iar răspunsul era “nu, sunt profesionist”, numai ca să-l enervez), că s-a băgat Tudor de mai înainte (cu câțiva ani), că “tu, mă, fă, băăăi!”. Către el. Adică un fel de “cum își permite”, mai interjecțional. N-a mai continuat, însă atacatorul m-a adăugat a doua zi în listă și a spus că-și cere scuze. Ceea ce-i greșit, căci scuzele se prezintă și eventual se acceptă, cum bine știe orice om civilizat. Dar i-am dat scuzele, orișicum.

S-a ajuns ca mulți să fie dispuși să mă chelfănească un pic, oricare-ar fi cauze. Dar nu se întâmplă deloc. Trăiesc într-o continuă tensiune și am trecut și prin faza de a o pofti cu interes. Dar nimeni nu a luat inițiativa și mi se părea nedrept să încep o altercație, doar pentru a o pierde.

Cea mai recentă luptă în adevăratul sens al cuvântului, cu membrele în organele vitale, a fost cu fratele meu, Dacian, acum vreo doi ani, când se disputa care dintre noi să mergem după pachet la gară. Aici sunt indecis: eu consider că i-am tras-o de nu s-a văzut, totuși tot eu am fost cel care s-a dus să aducă mâncarea. Controversat, deoarece conflictul avea ca urmare deplasarea pierzătorului, dar poate așa a fost mai fair-play.

Acum mi-am dat seama că nu mă prea afectează. Nu mă interesează, dacă mă bate cineva. Poate s-o facă oricine. Putea și-nainte, dar acum e și voie. Am realizat că mi-e neutru. Depinzând în ce stare mă regăsește, o să încerc să dau și eu înapoi, dar numai ca să nu mă plictisesc sau ca să nu se simtă oponentul meu neglijat și neluat în seamă.

***

domnuleprofesor

***

De acum și câteva articole încolo, voi încheia cu o întrebare, c-am observat că așa se procedează pe Internet, ca să-ți activezi comentatorii. Ai mei fiind prea activați, mă gândescă să îi mai tranchilizez cu frământări precum următoarea. Vreau să se gândească bine, înainte să comenteze, nu cum mă gândesc eu prost, înainte să public.

Câte mii de membri ai familiei, prieteni sau simpli admiratori s-au călcat în picioare ca să atingă sarcofagul maestrului Ion Dolănescu pe ultimul drum? Dacă vă ajută în estimări: 15 doritori au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cine ghicește, primește echivalentul sumei în lei vechi.

***

Cel mai sâcâitor lucru din lume.


[alternativă YouTube]

***orapamantului2009

100 comentarii

 • Nu-mi explic. Te lămureşte Biblel. Şi pe el îl ia la colţ. Cre’că vrea bodiguardu’ invizibil al site-ului un menajatrua. Că Biblel nu mai dă randament.

 • Domnul cu tignafes, ce va trebe? O banana? Ori doua portocale? Sau doriti set? 😆
  [hai, sa nu carecumva sa te basici, ca era la fileu…]

 • Mai nea` jegule, in primul rind sa nu te iei de masina aia ca e dintre cele mai bune din lume. Am avut si eu.
  Ca unul care de mic copil se joaca cu cabluri si curent vreau sa te anunt ca trebuie sa ii dai doi pumni in mecla baiatului destept care a pus furtunul in chiuveta. LA ORICE MODEL de masina de spalat scrie clar ca furtunul trebuie sa fie undeva cam la inaltimea genunchiului – deci furtunul ala trebuia bagat in vasul de WC sau in cada.
  Ups !!! Cada am zis ? Cred ca asa scria in instructiuni dar voi nuuuu, ca Batman !!! Adica va uitati dupa VANA ca de cada n-ati auzit. Puteam sa pariez ca aia e problema de ardeleni, nu de mitici.

 • marian, bibicule, eu am pus furtunul în chiuvetă dar, relax și nu te baza pe amintirile din copilărie despre cabluri și curent, oriș’cît în instrucțiuni scrie de fapt înălțimea de 1m și cablul are o formă și-o dimensiune adecvată ș’apăi genunchiul, cum știm, se folosește ca etalon de măsurare a deșteptăciunii, doar că, ce-i drept, genunchiul broaștei 😛

 • no, m-am simtit fuarte activata de intrebarea ta (dupa ce m-am dumirit ca murise bietul om) asa ca iti spun fara ocolisuri ca nu-mi place ca o incasezi, mai ales ca mi-am amintit ca in ultimii 15 ani eu am fost aia care a dat cu sete./

 • Musai, ti-o dau de iti merg fulgii:)) foarte misto iti place sa ti-o incasezi, chiar m-ai convins. Misto blog

 • si pretenul meu facea sex cu masina de spalat. cum se trezea vaca aia batrana hop peste ea, de fata cu mine. era un zgomot, pfu’, de abia o putea tine, tot mai tare si mai tare si apoi…na, important e ca l-am parasit.

  in alta dezordine de idei, sa ma lamureasca si pe mine cineva care ii faza cu ziua asta a pamantului si de ce e ea doar in romania? cu krakilla nu ma duc niciunde, sa fie clar! ca ne-am bate, si atunci cum s-ar mai bate el singur?
  si in plus, inca mai bolesc, dar am iesit cateva ore, ceea ce a mai redus nivelul de frustrare psihica. care inca mai e. dar redus.

 • mir men zice că:
  Martie 27th, 2009 la 9:51 pm
  …marian, bibicule, eu am pus furtunul în chiuvetă…

  E clar. M-am ras pe bot (in ordine) de: csolent, palinka de Zalau, clătite.
  Dar rămîn la părerea că furtunul se pune mai jos. Că maşina aia nu e dotată cu vreo pompă de hidrocentrală ci cu una bucată pompă mică ce nu face faţă, săraca, la aşa efort de ridicare a apei. Şi chiţăie.

  Dar vorba cuiva de pe aici: Darius al nost` o lasă aşa fiindcă e singura ocazie în care se mai aude prin casa aia ceva ce seamănă a zgomote sexuale. Că în rest numai el ştie…

 • mda, marian, oare încerci să-ți reprimi un sentiment de vină pentru, cum ar fi, pipi-n chiuvetă 😉 de acolo flașurile sugestive și fanteziile cu furtunul, cu fiziologia mașinii de spălat 😛

 • Pentru că sunt şi poze (la care am muncit un pic), nu pot pune direct aici. Oricum e cam lung.
  Căutaţi însă la mine pe blog postarea “Coşmar cu lunetist şi balcon”, postare din ciclul întâmplări semi-adevărate.

  Hmmm, poate e prea imperativ spus “căutaţi”. Am să schimb…

  Dacă sunteţi plictisiţi şi nu aveţi ce face…

 • Ce-i ciudat e că azi noapte v-am visat. Adică pe Darius şi pe dom’ Bilbi, deşi era o ţâră mai tânăr în visul meu (??). Şi mă certaţi că de ce nu-s de acord cu voi (adică era vorba de ceva la care, paradoxal, eraţi de aceeaşi părere), deşi eu tot explicam că, de fapt, eu spuneam exact ce ziceaţi şi voi. Dar nu şi nu, că de ce mă încăpăţânez? Şi după aia am început o discuţie în contradictoriu în limba engleză. Restul e ceaţă, însă mai am alte fragmente mult mai interesante. Mi le-aş scrie pe blog, dar nu pot. Oricum numai acest fragment avea legătură cu jegul, restul era înţesat de nazişti, doctori, foşti şi actuali colegi de şcoală din alte clase şi profa de fizică, într-o salopetă în care încă mă mir cum încăpea…

 • Mă scuzaţi, vă rog :”> Zilele astea sunt foarte neatentă, ieri era să-mi rup şi gâtul din această cauză…

 • camera de 3jda’ milioane? pai de ce nu canon de 2jda’ milioane si o masina de spalat noua. si cred ca iti mai ramaneau si de bere. in schimb iti place sa o filmezi pe saraca…scartaind si chinuindu-se sa dreaga jegul. pai e frumos? 😛

 • Fiindcă dacă am luat din Râmlenia, costă mai mult, da’ doar aici era PAL. E o discuţie mai lungă.

  Şi fiindcă maşina de spălat a fost procurată tot cu atâţia ani în urmă cu cât a costat camera. Da.

 • Si in toti anii astia, nu si-a strans si “dansa” de o pensie, sa se poata retrage la batranete si sa se specializeze in tricotaje?

 • mie chiar mi s-a intamplat sa ma cert cu astia doi si paradoxal, ei sa fie de acord cu mine. oricum, eu am visat ca a trebuit sa imi trec pruncul un lac inot, dar eu eram barbat si nevasta-mea inota langa fericita, sa nu cumva sa il ia si ea un pic dupa ce ca eu am fost si la servici. nuuuuu! asa nervos am fost pe ea. maica-mea, in schimb, era ceva intelectuala, cu care nu putea vorbi toata lumea. restul visului a fost cu cartofi prajiti si sex.

  cred ca totusi s-a adaugat un pic de frustrare zilei de ieri, ca pe mine nu m-a invitat nimeni la ziua pamantului.

 • Gia (zisa si papadia) sa nu te superi ca n-ai participat la ziua pamintului.
  Aiureala mai mare ca asta n-am vazut. O timpenie preluata ca un curent de moda, fara discernamint.
  Chiar crede cineva ca o sa salvam Terra cu o ora de intrerupere pe an ??? Mare e gradina lui Dumnezeu, zau asa.
  Hai sa inlocuim asta cu cinci minute pe zi de fiecare si atunci DA, chiar am facut ceva.
  Ieri nu s-a reusit decit bagarea in sperieti a tehnicienilor din domeniul energiei. Si tehnic si atehnic sa fii si tot iti dai seama ce inseamna un asa soc de consum. Si dupa aia, gata, ne-am facut datoria, am fost in trend, hai sa reincepem sa consumam.
  Incep sa regret ca mi-am suspendat blogul ca aveam acum material pentru un articol de cinci pagini… poate ma razgindesc ca m-am enervat rau pe prostia omeneasca.

 • nu m-am suparat din prima, mai mult m-am speriat. tu nu te-ai speria cand brusc s-ar stinge tot si toata lumea ar disparea asa brusc? abia dupa mult timp m-am suparat ( sa ne intelegem, chiar dupa mult) , cand am gasit mesajele cu “am plecat la chef in birt, ca-i ziua pamantului”. bine ca in paris n-am auzit totusi de chefuri in birt, doar in romania si la lyon, cineva clar ascunde ceva si l-as suspecta primul si mai ales pe krakilla. is curioasa daca si in birt ati stat asa pe intuneric, fara curent si muzica. darius, ai aflat macar ce-i sexul?

  de asemenea -dar fara nici o legatura- ma sperie fuarte tare ca atunci cand dau click pe numele tau, mariane, imi apare un fel de fisa de politie cu poza si sus scrie “Un gand pios pentru cei ce nu mai sunt” si micut “click aici!!! necrolog-online.ro free posting” E o gluma, nu? sau vrei sa faci bani din ceva comun, dar slab exploatat si free posting inseamna “e deschis chiar si celor ce vor sa-i injure pe morti”

  tot de asemenea, dar fara nici o legatura, andrea e prietena lui krakilla? ca parca tot asa o chema (cu e sau ee). eu credeam ca e prietena lui flo. de aia nu se inteleg ei asa de bine. oricum ar fi, andi, nu am dat poze nimanui, jur.

  anunt ca cele de mai sus ai fost spuse pe un ton semi-serios si cei vizati nu au de ce sa se simta ofensati. in afara de krakilla.

 • Gia, n-am prieteni şi nici nu mă bag în disputele interetnice de la nivelul jegului (nu jignesc pe nimeni, tu cu krakilla şi flo sunteţi naţiuni total diferite). Şi ce rost ar fi avut să-mi pun link-ul, dacă blogul nu-mi funcţionează cum trebuie?

 • Foaie verde de-un dudău,
  Conversaţia lâncezeşte şi se simte nevoia de un comentariu nou.

  Interesul să-l mărim
  Mai fă mătăluţă neîntârziat şi cu mult talent încă un film.

 • andi, ce link? nu stiu despre ce vorbesti. si am glumit evident (am si specificat): krakilla probabil se lupta cu o armata de calculatoare la ora asta si flo se lupta cu hackerii. cat despre mine, sunt in imensa intarziere, ca intotdeauna,deci voi fugi. pentru alte referinte, bibli e disponibil.

  bine, mai exista si varianta in care krakilla e beat si flo muta icoane prin casa, dar detaliile nu sunt chiar asa de importante.

 • gia zisa si papadia, n-ai decit sa faci un click acolo si vei vedea. Recunosc ca initial m-am gindit ca s-ar putea sa mai posteze si altii dar intre timp m-am razgindit si ramine doar pentru mine. Mai trebe doar sa modific pagina si in mod sigur se va intimpla asta dar nu stiu cind anume.

 • si de la faza cu palma data, iti citesc jeg-ul ca pe un adevarat cos de primavara :P.
  take care mate, si sorry again.

 • hahaha mega tare. eram si eu in jeneral cand or trecut aia pe iluminare din surse de ceara. dintr-o data nu mai vedeam sa duc halba la bot si m-am speriat :)) oricum mi-a placut ca nimeni nu a stins lumina din sigla de jagermeister de pe perete :)))) anywayz, mi-a placut postul cu park fest de pe pagina….2 cred:)) sa traiti! ah, sa nu uit…Glue e la feminin, din punctu din care vad eu lumea;)

 • 1
 • 2

Sociale