Fraza mea preferată din domeniul farmaceutic: “Nu există reacții adverse înregistrate.“
Vă scriu aceste ultime rânduri în calitate de muribund, întins cât sunt de lat în patul de moarte unde, pe moarte fiind, așa cum lesne veți fi înțeles deja – eu zac să mor.
La căpătâiul meu stă nimenea, dar nu vă faceți griji, căci boala mea este lipsită de relevanță, cât timp pe voi n-are cine altcineva ca să vă amuze. Eu trebuie să joc și să mă scălămbăi, cu febră și frisoane, pentru deliciul vostru, să mă sacrific, nepăsându-vă câtuși de puțin căci îmi sunt cele de pe urmă clipe.
M-am îmbolnăvit la muncă, unde mă sfarm zi de zi să mă întrețin pe mine, ca să vă întrețin pe voi, ca să nu vă sfărmați la muncă ca să vă întrețineți singuri, ci să ședeți pe cururile sănătoase și doldora, hlizindu-vă ca niște copii cu probleme mintale când vine punga cu portocala.
Să nu cumva să vă stresați un pic și să vă îmbolnăviți și să muriți, așa cum fac eu, javrelor. Iar când m-oi duce, îți behăi în van la comentarii că să vă distrez. SCÂRBE!
Pe lângă asta, o altă cauză a betegelii mele ar putea fi presiunea pusă pe investițiile mele din America, unde am pierdut miliarde, poate triliarde de dolari. Mă reduc acum doar la salariul meu de la Vitrina, care nu a intrat încă pe card. Da, sunt falit! Mănânc și mă trece tanti pe caiet, mă șterg cu ambele părți de la hârtia igienică, cu o parte la gură, cu cealaltă la cur, beau doar jumătăți de pahar cu apă, mănânc în aceeași farfurie toate felurile de mâncare.
Între timp, Moafle a găsit de cuviință să bea banii de chirie. Ceea ce înseamnă că acuma tre’ să închiriez eu banii de băut. Cu care poate, dacă tot beam, aș fi băut și un pumn de medicamente, în această boală mizeră ce mă macină. Dar, cum spuneam, nu mai e rost de băut, considerând va fi cu atât mai greu pentru Dacian să șadă-n chirie după iminentu-mi sfârșit.
***
Zice pe Internet că “specialiștii” au demonstrat că mersul pe jos mărește durata de viață. Dar, întreb eu, de ce aș alege eu să mă plimb, când pierd mai puțin timp decât mi se lungesc zilele mergând pe sus? Ce-i mai bine? Să mor mai bătrân, umblând, sau mai tânăr, cu viața trăită? Oricum, am ales deocamdată varianta de mijloc, cu trotineta.
Pentru că vă scriu aceste ultime rânduri ca un muribund, întins cât sunt de lat în patul de moarte, pe moarte fiind… ah, mă scuzați, v-am mai zis. Mă scuzați, e de la halucinații.
***
În studiile mele aprofundate prin birturi, am ajuns la concluzia că bețivii sunt mai precauți decât oamenii în deplinătatea facultăților și universităților mintale. Fiindcă pe când noi ne bușim în orice și-mpiedicăm de fiecare pereche de picioare mai largă, uitându-ne zănatic dupe toate pisdele, ei vin cătinel, ținându-se de toate cu ambele mâini, nu se lasă de un zid până n-apare un altul și ocolesc obscacole de cu trei metri înainte. Nimeni în afară de ei nu cade cu atâta grijă și într-atâta timp și niciodată nu se plâng de o aterizare mai violentă. Și-o asumă ca niște bărbați responsabili. Își cer scuze de la oricine este deranjat de prezența lor și nu se apucă să chirăie și să-njure când ei mai calcă pe cineva.
În cealaltă parte a vieții mele, care nu se desfășoară sub mese, deci pe Internet, mi-am dat seama că ar trebui să există un accent de online. Așa m-am gândit eu, după cum deduceți, nu foarte mult. Există deja chestia în scris, care elimină vocalele și alte astfel de aspecte considerate improprii vorbitului mai operativ, dar citit, limbajul de net ar fi un fel de dialect de-al Elenei Băsescu. Da’ nu vrem asta, deci accentul de Internet vorbit ar trebui să fie ceva nou.
Pornind de la aceeași filozofie, oricare dintre noi ar trebui să aibă voie să se beșească pe webcam, să vorbească gol la telefon de pe budă, respectiv să-ncerce să tehnoredacteze cu penisul erect, fără să se tot oripileze ceilalți când află.
Aici trebuiau să fie o sumedenie de poze haioase pe care mi le-au tot promis oamenii, da’ ba n-aveau aparatele la ei, ba nu le pot descărca de pe telefon și alte scuze tâmpițele. Așa cum le-am primit, mna, așa să râdeți și voi.
Nu, nu mă duc la doctor, doar n-am căpiat, vreți să-mi găsească ceva?!
***
Bun.
[plecăciuni Cărcii]
1. Daca esti falit, de unde ai bani de mai multe feluri de mancare?
2. “beţivii sunt mai precauţi decât oamenii în deplinătatea facultăţilor şi universităţilor mintale” aici, m-ai facut precaut sau ai spus ca nu sunt in deplinătatea facultăţilor şi universităţilor mintale? Amandoua, da? Da. Macar nu iti vei mai face griji din cauza bolii (pe care nu o ai) sau din cauza banilor (pe care ii ai, ca mananci mai multe feluri de mancare).
3. Aici nu stiu ca sa spun, da’ e pentru design, ca 3 arata mai bine ca 2 (doua).!
A,da: sunt numarul 1 sau era 2…
“Pornind de la aceeaşi filozofie, oricare dintre noi ar trebui să aibă voie să se beşească pe webcam, să vorbească gol la telefon de pe budă, respectiv să-ncerce să tehnoredacteze cu penisul erect, fără să se tot oripileze ceilalţi când află.” deja le fac si nu oripilez pe nimeni, ca nimeni nu stie si nimeni nu va afla vreodata.
PS: Cand am scris primele 3 comentarii eram erectil. ha, deci se poate!
Nu-ti spun cu ce am tastat…
Ai ‘nnebunit? Ce tăt faci?
Şi n-am zis că mă trece pe caiet cu mâncarea, bovină macabră?
Referitor la restu’: nu spui, da’ laşi să se deducă, măgarie; iar noi suntem fete şi băieţi deştepte, respectiv inteligenţi.
Ce-au făcut? Ţi-au promis poze şi nu le-au trimis? Nemernicii!!! Nasol când se întâmplă treaba asta aşa-i? E urât când ţi se promite ceva şi nu se ţin de cuvânt, îţi şi vine să-i trimiţi la colţ. Te-nţeleg perfect, am păţit-o şi eu, şi evident ţi se poate întâmpla oricui. Da ce credeai tu Groză că alţii să-ţi trimită şi tu la alţii nu? Ai noroc că măcar tu nu te oboseşti să inventezi scuze tâmpiţele…
O teorie nouă demontează mitul potrivit căruia regina Egiptului s-a sinucis cu ajutorul unei cobre.
Joyce Tyldesley, specialistă britanică în egiptologie, consideră că povestea sinuciderii reginei Cleopatra, muşcată de un şarpe, este mit. În cartea sa, intitulată “Cleopatra, ultima regină a Egiptului”, şi în declaraţiile date pentru Discovery Channel, cercetătoarea de la Universitatea Manchester afirmă că, după părerea ei, teoria şarpelui este prea complicată şi nefinalizată.
“Cum se poate ca un singur şarpe să fi omorât trei femei? (Potrivit legendei, Cleopatra era închisă, împreună cu două servitoare, şi toate trei s-ar fi sinucis cu ajutorul unei cobre), se întreabă Tyldesley. Este neclar şi cum au ajuns şerpii sau şarpele în cameră, cum au plecat de-acolo şi de unde garanţia că ar fi murit toate cele trei, deoarece nu întotdeauna muşcătura şarpelui este fatală.
Potrivit cercetătoarei britanice, teoria otrăvirii se susţine. În primul rând, moartea bruscă a Cleopatrei, la Alexandria, în 30 î.e.n., când nu fusese niciodată bolnavă. Istoricul grec Plutarh şi istoricul roman Cassius Dio au transmis legenda şarpelui, dar ambii şi-au exprimat neîncrederea. Tyldesley consideră că nu putea fi vorba decât de o cobră egipteană, care atinge chiar 180 de centimetri, astfel că, pentru a strecura neobservat un astfel de exemplar, ar fi fost nevoie de un coş sau un vas foarte mare. (Se afirmă că şarpele ar fi fost adus într-un coş plin de curmale sau într-un vas cu apă).
Cercetătoarea britanică susţine în schimb că regina şi servitoarele s-ar fi sinucis cu otravă, care fie că le-a fost adusă, fie Cleopatra o avea ascunsă în pieptene sau într-o clamă pentru păr. “Cleopatra a decis să moară aşa cum a vrut ea, nu să aştepte ca Octavian (împăratul de mai târziu), care a învins-o în bătălia de la Actium, s-o omoare sau să o umilească”, a spus Tyldesley.
Potrivit altor teorii, Cleopatra ar fi fost asasinată de Octavian. Psihologul american Pat Brown, împreună cu cercetătorii britanici Nicole Douek şi David Warrel au ajuns la concluzia că Octavian şi-ar fi trimis oamenii să o ucidă şi apoi a creat impresia că regina Egiptului s-ar fi sinucis. Tyldesley nu crede în teoria asasinării. În legătură cu originea mitului şarpelui, ea consideră că acesta s-a răspândit deoarece egiptenii se temeau de şerpi şi îi venerau, iar Cleopatra purta o coroană împodobită cu un şarpe.
Nu mi-au promis toţi în mod special. Mă aşteptam oricum, de la destui. Da’ câţiva da, mi-au promis şi m-au abandonat. Este un sentiment mizer, pe care nu l-aş dori şi nu l-aş aduce nimănui.
(O să vine, Marianscă, o să vine! AZI! GIUR!)
A, de mancare spuneai… Credeam ca de bautura, ca aia merge bine pe caiet, eu asa iau. Am pagina separata, de cate ori deschizi caietul, numai la mine se deschide si se deschide degeaba, ca nu le dau nici un leu.
Nu las sa se deduca nimic, asta ai inteles tu! De ce, ca ai vazut tu ca scrie undeva “deja le fac si nu oripilez pe nimeni, ca nimeni nu stie si nimeni nu va afla vreodata”? Eu am cautat si n-am gasit nicaieri fraza asta, nici macar cand am dat copypaste. Arata-mi unde scrie, ca nu scrie, deci minti… Si daca le gasesti inseamna ca tu le-ai scris!
Ca sunteti fete destepte, nu neg, aici m-ai prins!
Acolo, uite.
Cred ca asta e fantezia tainica a lui Adrian Pinguinul Minune, sa fie erectil ca tine, Krakillule. Cand il mangaie aia ca a cantat bine, sa se scoale, sa devina un Alendelon de 1.90.
Did the internet just cause Sarah Palin to destroy evidence? The potential Veep is in a bit of trouble for conducting state business using her personal, unarchived email address (gov.sarah@yahoo.com) instead of her official account (which is, of course, subject to laws requiring the retention of government records). Emails from that Yahoo account are already being sought in connection with the Troopergate investigation. Now comes word that Anonymous, the fun-loving Internet trouble-makers based loosely around the message board 4Chan, gained access to another Palin email account: gov.palin@yahoo.com. It looks legit! The offending posts, screenshots, heretofore unseen family photos, and emails have all been deleted from Imageshack and 4Chan. But we have them. You want to read Sarah Palin’s email?
Ok, sad thing first: a good Samaritan reset the password and tried to alert Sarah. But he also posted the new password, causing multiple people to try to log in at once, freezing the account for 24 hours. And now, the account has been deleted! Which is, as we said, maybe destruction of evidence? So for now this is, we think, all we’ll get to see from this email account (if anyone finds evidence of saved emails, let us know.)
The full timeline of events, with corroborating evidence of the legitimacy of these screengrabs, is here. Here’s why it all looks convincing:
* The emails to Ivy Frye, a Palin aide who’s mentioned in the earlier email stories specifically wondering how best to hide her correspondence with the governor.
* The attached contact list (below) features an email address for husband Todd Palin that is legit. As well as an apparently genuine phone number for Bristol Palin and an address for Beth Leschper, Palin’s deputy communications director.
* The email from Amy McCorkell, a known associate of Palin’s from Wasilla who might have the governor’s personal email address.
* Emails to and from Lt Governor Sean Parnell about a local radio talk host.
* Calls to the phone number listed for Bristol Palin apparently go to her voicemail.
* The public profile for the gov.palin address dates its last update to April of this year—well before she became McCain’s running mate. So if it’s a hoax, it’s a hoax that began long before anyone outside of Alaska cared about Palin.
* We haven’t seen these family photos before. Have we?
* The previously accessible public profiles for gov.sarah@yahoo and gov.palin@yahoo were both deleted at the same time.
Here are the screenshots of the emails saved before the account went dark, along with the contact list. It’s newsworthy and we will not be taking it down!
Vedeţi, şi Hudrea este bolnav.
You will need to use the Nokia PC Suite available from Nokia to transfer your contacts to outlook. You will need to then sync your iphone through Itunes with outlook- the extension for the contacts to work is a vcards extension. Once you have done this- you should have the contacts from your nokia phone on your iphone, you may have to tweak the contacts into the groups that you want before your final sync. Also, make a backup copy to another directory, prior to making your iphone sync. A sync after downloading itunes 7.4 ate all of my contacts! THis should work but the key will be to use Nokia PC suite with the Nokia- available from their website.
Basty are dreptate! Pentru ca raw country milk and fresh milk in plastic bags have the highest awareness scores, as they are mentioned by more than 90% of the respondents. Fresh milk in carton scores third in terms of aided awareness, as it is mentioned by 88% of the respondents, while UHT milk scores last in terms of aided awareness, being mentioned by only one quarter of the interviewed persons.Female respondents are significantly more aware of milk types that are new to the Romanian market and that bring additional benefits, such as flavoured/chocolate milk and soya milk, compared to male respondents.
Oricum, awareness of milk types is very much related to income and city size, as respondents with higher
incomes and from large cities are significantly more aware of milk types such as UHT, coffee milk,
flavoured/chocolate milk and soya milk. Si, Krakilla, sa-ti intre-n cap ca milk types have their own distinctive signature as they are related in respondents minds with certain attributes that differentiate them. Raw country milk and UHT milk are the milk types with the most distinctive signature. Raw milk’s signature is “natural product”, while UHT milk is strongly related in consumers minds with attributes such as “maintains quality of the product” and “expiry date longer than one month”.
Nu-i asa?
Monico, ştii că vorbeam de The Battle of Mogadishu (also referred to as the Battle of the Black Sea) or for Somalis The Day of the Rangers (Somali: Ma-alinti Rangers) was a battle that was part of Operation Gothic Serpent that was fought on October 3 and 4, 1993, in Mogadishu, Somalia, by forces of the United States supported by UNOSOM II against Somali militia fighters loyal to warlord Mohamed Farrah Aidid. The battle is also referred to as the First Battle of Mogadishu to distinguish it from the later Second Battle of Mogadishu. Akram, which consisted of an assault force made up of US Army Delta Force, Ranger teams, an air element provided by the 160th Special Operations Aviation Regiment, four Navy SEAL operators from SEAL Team 6, and members of the Air Force Pararescue/Air Force Combat Controllers, executed an operation which involved traveling from their compound on the outskirts of the city to capture tier one personalities of the Habr Gidr clan, headed by Aidid. The assault force composed of nineteen aircraft, twelve vehicles and 160 men. During the operation, two U.S. MH-60 Black Hawk helicopters were shot down by rocket-propelled grenades, and three others were damaged. Some of the soldiers were able to evacuate wounded back to the compound, but others were trapped at the crash sites and cut off. An urban battle ensued throughout the night. Early the next morning, a combined task force was sent to rescue the trapped soldiers. It contained soldiers from Pakistan, Malaysia, and the U.S. 10th Mountain Division. They assembled some 100 vehicles, including Pakistani tanks (American-made M48s) and Malaysian Condor armored personnel carriers, and were supported by U.S. A/MH-6 Little Bird, and MH-60 helicopters. This task force reached the first crash site and led the trapped soldiers out. The second crash site was overrun and pilot Mike Durant, the lone surviving American from that site, was taken prisoner but later released.
Somali casualty figures are unknown, but American estimates are that between 1,000 and 1,500 Somali militiamen and civilians lost their lives in the battle, with injuries to another 3,000-4,000. However, the International Committee of the Red Cross estimated 200 Somali civilians killed and several hundred wounded in the fighting.[5] The book Black Hawk Down: A Story of Modern War estimates more than 700 Somali militiamen dead and more than 1,000 wounded, but the Somali National Alliance in a Frontline documentary on American television acknowledged only 133 killed in the whole battle.[6] Eighteen American soldiers died and 73 were wounded (another American soldier, Delta operator SFC Matt Rierson, was killed in a mortar attack two days later). Among UN forces, 1 Malaysian soldier died and 7 were wounded, along with 2 Pakistanis.
Acu’ te-ai lămurit ?
Pune ma visu’ imaginatiei, acolo unde nimeni nu a ajuns vreodata
WELL PLACED SOURCES tell us that Google is going to be buying Valve any second now. If you have to stop and think about why, you probably are not aware of Steam, Valve’s amazing content distribution platform.
Google Portal may be a nice idea, but that is irrelevant. Google Content Distribution (Beta) however should make just about every other competitor lose several years of sleep, most of their remaining hair, and large gobs of stock price.
Valve has the best content distribution platform out there, bar none. Steam may have had rough patches here and there, but they are almost all ironed out now, and just about everyone that matters has signed up to use it.
When Google picks them up, it will be a clean kill, no one else will matter. It is a good buy for them, a good thing for Valve, and in general, good for everyone except MS. Then again, they are irrelevant now, so who cares?
Long live Voogle, or is that Golve? DAMMIT!µ
Cam greu s-o apucat lumea. O tre’it să vie Hudrea cu trei pedale de început. 🙂 Şi mi se pare că Bastea şi Monicea au dus totul în groapă, prin note persoanle.
Sebestie: Păi, n-am făcut poza; cred că am ajuns la bugăt statut cât să am propriul meu reporter de teren, care să fie neplătit şi altul decât mine însumi.
Nu intra în panică! Nu ai de ce să-ţi faci griji. Dai dovadă de mult curaj că ai apelat la sfaturile noastre, fiindcă majoritatea tinerilor de vârsta ta se confruntă cu exact aceeaşi problemă. Asta denotă că te maturizezi. Nu face niciodată primul pas! Dormi în papuci în continuare. Dacă ţine la tine cu adevărat, ţi-o va arăta. Ba mai mult, avem în mail vreo două duzini de ameţiţi şi ameţite care se mulează numai bine pe profilul tău de bovină în călduri. News-flash: O să mori virgină. De fapt, nu, nici măcar n-o să mori. O să trăieşti veşnic, virgină. Mai rău decât atât, o să-ţi meargă la fel de prost în toate aspectele vieţii, fiindcă eşti prea complexată să-ţi mai faci altceva decât griji. Din nefericire, nu, duşul nu se pune ca o primă experienţă sexuală, în ciuda convingerii lui Hajni, din numărul trecut. Eşti într-atât de ghinionistă şi inutilă, încât e nevoie de o nouă zodie, doar pentru tine, care nu se poate să fie atribuită altei luni decât alei tale, evident a 13-a în an. Caută-te luna viitoare la Horoscop, pe coperta interioară. Exemplarul va veni cu un poster dublu-faţă, cu băieţi pe care nu-i vei avea şi mostră de parfum pe care nu ţi-l vei permite niciodată din micul ajutor social ce-o să-l primeşti toată existenţa ta de la stat, fiindcă nu eşti în stare de altceva.
Bă Crăchilă, ce aia a măsii ?
Tu nu înţelegi că pentru prima oara in Bucuresti, industria sex-shop-urilor se prezinta intr-un cadru organizat. In martie, la Eros Show sunt asteptate peste 20 de firme cu activitati in acest domeniu, atat din tara, cat si din strainatate.
Ideea origanizarii unui astfel de eveniment exista de cel putin trei ani, ne spune Albert Kiss de la Premium Expo. “Am asteptat momentul oportun. Nici acum nu stiu daca a venit, dar ne-am asumat acest risc”, considera Kiss. Primul eveniment de acest gen din Romania s-a desfasurat anul trecut, la Arad. In Ungaria, un asemenea targ, care dureaza trei zile, atrage 25.000 de vizitatori. In Germania vin 40.000 de curiosi, care platesc un bilet de 29 de euro. In Romania, in versiunea pesimista se mizeaza pe vanzarea a cel putin 5.000 de bilete, ceea ce ar aduce incasari de un miliard de lei. De altfel, potrivit organizatorilor, vanzarea de bilete reprezinta principala sursa de venit intr-un astfel de eveniment si nu chiria perceputa expozantilor. “Nu toata lumea vrea sa-si asocieze numele cu un astfel de eveniment”, arata Kiss una dintre problemele cu care se confrunta.
IMPORTURI. Industria s-a dezvoltat pe filiera ungara. De acolo au venit multi intreprinzatori care si-au extins afacerile spre Oradea, Arad si Cluj. Bucurestiul reprezinta si el o piata importanta. Gabriel Nistor face afaceri in acest domeniu din anul 2000. Atunci, in 20 de zile a avut 11 controale. Perceptia s-a schimbat. “A ajuns o normalitate sa intri intr-un sex-shop”, considera Nistor. Ca urmare, lumea nu se inghesuie sa cumpere in mod anonim. Piata magazinelor online pe care este prezent cu mai multe site-uri este estimata la 5.000-6.000 de dolari lunar.
SUPRACERERE. El apreciaza cu pana acum au trecut pragul unui sex-shop cel putin 500.000 de bucuresteni. “Oferta este mai mica decat cererea”, spune Nistor. Lucrul este confirmat si de experimentul facut. In 2004, el nu a mai investit deloc in publicitate si promovare. Cu toate acestea, veniturile au fost mai mari decat in anul precedent. Nistor spera acum sa atraga un jucator strain important din domeniu. Pe piata este un trafic mare. Multi intra, dar nu rezista decat cateva luni. Profiturile nu sunt asa de mari cum se crede, considera Nistor. De altfel, doar anul trecut firma a inceput sa inregistreze un profit mai important, din cate spune managerul. El apreciaza piata bucuresteana in 2005 la un milion de euro. Mai exista insa si un comert paralel, “de geamantan”, dupa cum spune Nistor. De altfel, el afirma ca este singurul care ofera chitante la comenzile facute pe Internet.
RETEA DE SEX-SHOP-URI
Gabriel Nistor are acum noua magazine, la care se adauga inca doua la care este partener. Practic, si-a creat “concurenta” singur. Magazinele au nume diferite si chiar si produse diferite. A vrut sa se extinda si in tara, dar ii este dificil sa gaseasca oameni seriosi. Din 20 de oameni, doar unul-doi sunt cu adevarat seriosi. Restul sunt mai mult atrasi de produse decat de afacerea in sine. Aceeasi problema apare si in cazul angajatilor.
Şi pe viitor nu mai veni cu întrebări de astea idioate.
Se toaca ceapa si se inmoaie putin in 50 ml ulei, apoi se adauga carnea tocata, iar dupa 2 minute se pune bulionul, sare, piper, praf de foi de dafin (dupa gust).
Jumatate din cantitatea de cartofii fierti se sfarama cu o furculita si se pun un in tava care va fi introdusa in cuptor si unde s-a pus uleiul ramas, apoi se pune al doilea strat de carnea tocata, al treilea de spanacul fiert, se pun cartofii ramasi. La final se acoera totul cu feliile de branza topita si se orneaza cu felii de morcovi fierti.
Se da la cuptorul incalzit la 180 grade C pana se gratineaza branza.
Unghiile le mai parjolim odata la flacara de la aragaz, le curatam bine si le spalam apoi. Dupa aceste operatii, taiem unghiile pe lungime (doar pielea), si apoi le punem la fiert. Adaugam in apa sare, legumele, frunzele de dafi si zeama de la lamaia stoarsa.
Se fierb pana se desprind usor oasele. Se scot din apa, se scot oasele mai mari ca sa pastreze cat de cat forma si se lasa la racit. Se sareaza, pipereaza dupa care se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei incins.
Se pot servi cu garnitura de orez sau cartofi pai.
Antricotul se taie felii lungi, cate una la o portie, se bat putin cu un batator de carne, se sareaza si se prajesc bine in ulei, rumenindu-se pe ambele parti. Se adauga apa si se lasa sa fiarba o ora sub capac. In uleiul ramas se caleste faina si ceapa tocata marunt. Se stinge cu apa, se adauga smantana si se lasa sa fiarba 15 min., apoi se aduga antricoatele si se fierb inca 10 min. Morcovii se taie cuburi si se calesc in ulei, se pune putina apa si se fierb sub capac, pana ce s-au inmuiat, se adauga mazarea scursa de zeama si fasolea verde taiata bucati si se lasa pe foc inca circa 10 min. Cartofii se curata, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare, apoi se scurg.
Carnea se trece de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu 100 g ceapa tocata si calita in ulei. Orezul se fierbe separat si se amesteca cu carnea. Se adauga un ou, sare, piper si verdeata tocata si se amesteca bine. Se spala ardeii, se taie capacele, se scot semintele, se umplu ardeii cu compozitia de carne, se prajesc pe toate partile in ulei si se asaza intr-o cratita. Restul de ceapa, zarzavatul dat pe razatoare si faina se calesc in ulei, se sting cu bulion subtiat cu apa, se lasa sa fiarba 30 min. si se paseaza printr-o sita. Se toarna acest sos peste ardei si se fierb circa 45 min. Se adauga rosiile taiate felii si se da vasul la cuptor pentru 15 min.
Krakilla o crezut că de articolu’ ăsta într-o săptămână, nu săptămâna asta. Da’ aţi schimbat deja o tură strategia, nu-i cauza pierdută.
Monica, tăt căutând, a dat chiar de Jeg însuşi, Hudrea s-o perdut pe Wikipedia, Basty mai scapă câte una personală, întreagă încrengătură se clatină. Sunteţi prea mulţi, de aia, greu de gestionat. Da’ eu zic că se mai poate salva ideea, păcat că-i a Adrianelui… 😛
da, m-am hlizit la articulu’ asta.:)
hai ca scriu si io stiri mai incolo. pacat ca nu pot baga capturi de ecran in comentarii.:)
hai ca asta stiu ca va intereseaza in cel mai inalt grad :
L’espoir d’une intervention des pouvoirs publics américains pour nettoyer les bilans des banques dope le marché. Les financières flambent.
Le CAC 40 flambe de 5,49%, à 4175,09 points. Hier soir, le Trésor américain et la Réserve fédérale ont annoncé être en discussions avec les responsables du Congrès afin de mettre en œuvre un plan pour «s’attaquer au problème des actifs non liquides dans les bilans des banques».
Selon la chaîne CNBC, le Trésor envisagerait une solution similaire à celle trouvée dans les années 80 pour mettre un terme à la crise des Caisses d’épargne (Savings and Loans). Les pouvoirs publics avaient alors mis en place une structure destinée à racheter les actifs douteux de ces établissements et de les vendre ensuite. Par ailleurs, dans son premier discours en réaction à la crise financière, le président américain George W. Bush a assuré que l’administration américaine continuerait à œuvrer pour rétablir la stabilité et la confiance des marchés, soulignant l’importance des mesures «extraordinaires» prises par le gouvernement et la Réserve fédérale. Le marché attend maintenant un dénouement rapide pour Morgan Stanley, Wachovia et Washington Mutual.
Cette information a revigoré le moral des investisseurs puisque le Dow Jones prenait 3,86% à 11019,69 points et le Nasdaq Composite 4,78% à 2199,10 points, jeudi soir. Ce matin, les principales bourses asiatiques progressaient toutes de plus de 3%, avec un bond de plus de 9% à Shanghai et de plus de 6% à Hong Kong. L’Eurostoxx s’octroie 2,59% à 3078,65 points. L’indice FT100 flambe de 6,03% à 5174,5 points. En Allemagne, le Dax 30 s’apprécie fortement 3,96%, à 6095,42 points.
Les financières s’envolent
Sans surprise, les financières et les valeurs de l’assurance sont recherchées. Crédit Agricole bondit de 24,08%. Dexia progresse de 24,06%. Axa s’envole de 16,73%. Société générale décole de 18,85%. BNP Paribas prend 12,67%. Natixis s’apprécie fortement de 20,41%.
Plus mauvaise performance de l’indice CAC 40, Sanofi Aventis prend 1,03%. En outre, L’Oréal s’octroie 1,16%, et France Télécom s’adjuge 1,71%.
Le secteur de la construction engrange également un gain considérable. Lafarge s’apprécie de 5,61%. Saint Gobain gagne 8,53%. Ciments Français avance de 5,37%. Eiffage progresse de 4,05%. Sur LCI, Vinci (+8,34%) a indiqué qu’une «reprise des OPA» est possible quand le calme sera revenu sur les marchés financiers.
Le consortium italien CAI jette finalement l’éponge concernant la reprise d’Alitalia. Air France-KLM (+4,86%), qui était intéressé il y a de cela quelques mois, pourrait bien à nouveau se porter candidat.
Air Liquide (+1,75%) annonce que le projet KSTAR en Corée du sud a réalisé ses premiers plasmas, qui permettent d’atteindre les conditions nécessaires à la fusion nucléaire contrôlée des atomes.
Selon Les Echos, EDF (+4,86%) pourrait porter son offre de 765 pence par action à 774 pence pour reprendre le britannique British Energy.
La Bolivie indique que Gazprom et Total (+3,12%) se sont engagés à investir 4,5 milliards de dollars dans un projet de gaz naturel dont la production devrait être de 26 millions de mètres cubes par jour.
Dans les valeurs moyennes, on notera les superbes performances de JC Decaux (+19,85%), de Thomson (+14,17%).
Deci, Cezărică, cum să-ți explicăm noi…? Brutusul tău de azi NU e Hudrea. Culmea! Ha!
BRUTUS
Oh! Cassius,te’nseli;
De e posomarate privirea mea, asupra’mi
[p.8] Mahnirea’mi se rasfrange. De catva timp, asa e,
Sunt framantat de ganduri ce nu se impaca’n fire;
Conceptiuni, ce numai in capul meu exista,
Modificand cu totul purtarea mea trecuta;
Dar scumpii mei prieteni, in cari tot sper ca inca
Pot numera pe Cassiu, sa nu se ingrijesca,
Nici alta’nsemnatate sa dea purtarei mele,
De cat ca bietul Brutus ce’i despartit in doue
Prin asta desbinare chiar a personei sale
N’ar mai avea putere amicilor sa dea
Dovedi de simphatie, precum ar fi dorit.
Brutus, Iudă, Hudrea, cine-i mai şcii?
mai monico, daca eram eu destept cumparam aseara si vindeam acum actiuni.
in rest, cu violul ala nu se mai aude nimic?
ia uite ce se intampla in alte parti :
Un diplomate nord-coréen a confirmé à la presse sud-coréenne, vendredi 19 septembre, que son pays se préparait à redémarrer son réacteur nucléaire de Yongbon que le régime communiste avait entrepris de démanteler, en vertu d’un accord international conclu en 2007 avec la Chine, la Corée du Sud, les Etats-Unis, la Russie et le Japon. “Nous faisons des préparations approfondies afin de rétablir” [les installations nucléaires], a déclaré Hyon Hak-bong, directeur général adjoint du ministère des affaires étrangères. “On peut dire que nous avons déjà commencé les travaux pour les réactiver”, a-t-il précisé.
Nu te mai plange atata ca bolesti, ca pe langa tine, mai e o juma’ de Cluj cu mucii curganzi. Si, aproape toata jumatatea aia de Cluj e bolnava din cauza vremii. Tu esti bolnav, mai tare, pentru ca o meriti. Ce era sa iti dea Dumnezeu? Varicela? Era penibil! Ti-a dat o raceala cumplita, ca sa nu te prinzi de unde si din ce motive vine.
nu mai vreau Jeg nou 😐 il vreau pe cel vechi acu’.. si fa-te bine, ce cacat!?
Eşti sclifosit.
Eu speram la o tumoră, o ceva, antrenant. Da’ nuuu! Eu tre’ doar să sufăr şi gata, nu şi alţii-n jur.
Jegstar ignora (aproape) cu desavarsire comentariile off topic!! Ignorance is a bliss
nu poti spune ca nu ai fost avertizat… gustul amar care-ti gadila limba, nu este de la mancarea luata pe caiet, este gustul tradarii… usor, usor nu ti se mai pare amuzant… incepi sa te intrebi “eu i-am adunat pe toti aici, i-am facut sa rada, s-au simtit bine, acum se intorc toti impotriva mea? oare m-am inselat? nu am atata influenta asupra lor? cine imi mai este prieten si cine nu… cand mi-a crescut firul asta de par aici?” ei bine iti spun eu: aseara ti-a crescut!
nici macar Bibli nu mai vine, sa-ti linga ranile…
ignorance is a bling!
Ce spun eu trebuie sa aiba sens, ca altfel ma sperii de mine!
mersul pe jos face foarte bine…si daca mergi pe jos asta nu insemna ca nu ti ai trait viata;)
asta va fii titlul blogului meu, cand o sa-l am.. in curand. va fi pe baza de invitatie si nu voi da invitatii nimanui! sa ma implorati si nu va dau, ca eu nu vreau sa ajung ca Dariusu!
Septembrie este luna perfectă pentru reînnoirea garderobei. Pentru a fi racordată la tendinţele sezonului rece, ne-am gândit să-ţi livrăm la domiciliu versiunea stilistică a designerilor autohtoni. Explozie de culoare sau, din contră, cât mai tern, fluid sau foarte rigid, volumetrie, substanţă stilistică, în acest sezon totul ţine de contraste. Un pachet la modă. Atenţie, fragil!
1. Valeria
Rochie din tricot cu aplicaţii de cristale Swarovski, Răzvan Ciobanu, 2.500 euro.
Poşetă-plic din piele, Sepala by Mihaela Glăvan, 350 lei
Ana-maria
Rochie din dantelă cu broderie din paiete şi mantou cu cordon din mătase, sandale şi mitene trei sferturi din piele, Irina Schrotter, desenate de Răzvan Ciobanu, 1.890 euro.
Poşetă-plic unicat decorată cu pene de păun, Sandra Galan, 720 lei
2. Valeria
Rochie din mătase naturală, Adrian Oianu, 400 euro.
Curea bărbătească şi pantofi din piele din arhiva designerului.
Ana-maria
Vestă matlasată, 350 lei; tricou-rochie din bumbac cu umeri aplicaţi 300 lei; colanţi din bumbac şi lycra, 150 lei; jambiere din jerse reiat, 70 lei lanţ cu pandantive din lemn în formă de stea 180 lei; poşetă-plic tip penar din lemn, 150 lei şi pantofi matlasaţi, 550 lei, toate Irina Marinescu
As you expose a certain universe to a certain info, the familiarity of the target with the info decreases as the proportion of the universe increases.
Feng shui (traditional Chinese: 風水; simplified Chinese: 风水; pinyin: fēng shui; pronounced fehng-shway in English) is an ancient Chinese practice believed to utilize the Laws of both heaven (astronomy) and earth (geography) to help one improve life by receiving positive Qi. [1] The original designation for the discipline is Kan Yu (traditional Chinese: 堪輿; simplified Chinese: 堪舆; pinyin: kānyú; literally: Tao of heaven and earth)[2].
The words ‘feng shui’ literally translate as “wind-water”in English. This is a cultural shorthand taken from the following passage of the Zhangshu (Book of Burial) by Guo Pu of the Jin Dynasty:[3]
Adevarul e ca storsul cosurilor nu este o idee prea buna, deoarece fara sa realizati ce faceti, el poate duce la inrautatirea acneelor. Unii oameni recomanda vorbitul cu dermatologul pentru a afla daca este bine sau nu storsul cosurilor. Dermatorogii sunt cei mai buni de intrebat despre acest lucru, dar nu fiti surprinsi daca va contrasfatuiesc.
Tratati-le cu multa grija
Storsul cosurilor necesita ingrijire delicata, iar daca este facuta in mod prea agresiv, poata cauza un dezastru mare la nivelul cosurilor. Dar oamenii aleg sa le stoarca oricum, desi ele necesita multa grija, deoarece pot lasa cicatrice care vor inrautati aspectul pielii voastre.
Metoda cea mai buna este inspectarea lor cu atentie. Cosurile noi ar trebui lasate in pace. Daca trebuie sa le stoarceti, asigurati-va ca sunt uscate, deoarece acestea se pot stoarce cel mai usor.
Cand le stoarceti, sa fiti siguri ca stiti cum sa faceti acest lucru, deoarece exista o metoda anume care trebuie folosita. Nu este recomandat sa le apasati inauntru; mai bine folositi o metoda de stoarcere delicata – daca nu, mai multe cosuri pot aparea in jurul celui stors. Daca stoarcerea este dureroasa, nu o faceti, deoarece cosul nu este suficient de matur sa fie stors.
Studii recent efectuate arata ca aproximativ o patrime dintre adulti au simptome de colon iritabil, iar dintre acestia doar o treime se prezinta la medic.
Simptomatologia bolii consta in dureri abdominale colicative, meteorism, tulburari ale tranzitului intestinal. Uneori senzatia de defecatie nu se finalizeaza decat prin flatulenta (evacuare frecventa, necontrolata, a gazelor din intestine).
Durerea abdominala poate fi usoara, creand un disconfort ocazional sau poate sa fie suficient de intensa pentru a provoca transpiratii si senzatie de lesin. Frecventa si durata durerii sunt foarte variabile.
Durerea acuzata de bolnav variaza in functie de severitate si localizare. Frecvent, pacientul are un istoric indelungat al suferintei. Durerea apare mai des dimineata, spre deosebire de dispepsia (tulburarea digestiei) de cauza organica, in care durerea se manifesta pe parcursul zilei.
Cauza bolii este necunoscuta
Sindromul de colon iritabil poate afecta oricare parte a tubului digestiv. Cauza bolii este necunoscuta. La unii dintre pacienti se inregistreaza contractii anormale ale musculaturii intestinale, iar la altii este modificata durata tranzitului intestinal.
Poate predomina constipatia – mai putin de trei scaune pe saptamana, tari, foarte fragmentate sau diareea – mai mult de trei scaune pe zi, moi sau apoase asociate cu senzatia de urgenta. In ciuda severitatii durerii acuzate de pacient, acesta are de obicei o stare generala buna, nu a scazut in greutate, nu are anorexie sau alte simptome care sa sugereze o boala grava. Pacientii sunt adesea foarte ingrijorati de implicatiile simptomatologiei.
Diagnosticul diferential cuprinde colita, neoplasmul, diverticuloza, etc., iar pentru excluderea acestora sunt necesare explorarile paraclinice (ecografie, endoscopie, sigmoidoscopie, tranzit baritat). Pe pacientii anxiosi, testele si asteptarea rezultatelor ii pun serios la incercare.
De aceea, este de preferat ca diagnosticul pozitiv de colon iritabil sa fie pus cat mai rapid. Bolnavii vor fi tratati cu toata seriozitatea, iar impresiile si temerile lor trebuie discutate. Sub tratament alopat, boala evolueaza cu ameliorari si remisiuni, fiind nevoie de multa rabdare atat din partea medicului cat si a pacientului, deoarece tratamentul este in general simptomatic si de lunga durata.
Tratamentul homeopat este o alternativa viabila tratamentului alopat, prescris de medicul de familie. Consultatia homeopata va incepe cu explicarea cauzelor simptomelor. Chiar daca etiologia propriu-zisa este o enigma, se poate discuta despre modul in care tulburarile de motilitate intestinala contribuie la aparitia manifestarilor si ca suprasolicitarea musculaturii netede din peretele intestinal determina aparitia durerii. Rezultatul tulburarilor de motilitate poate fi o accelerare, fie o incetinire a tranzitului intestinal. Nu este de neglijat nici stresul, iar majoritatea bolnavilor au motive suficiente de stres.
Ignorance is bleep.
O să întorc toată chestia asta într-o teorie că vă bateţi joc de un om bolnav. Cum să te bucuri de suferinţa altuia? 🙂
desigur, Britain’s youngest Islamist terrorist has been sentenced to two years in a young offenders’ institution.
Hammaad Munshi, from Dewsbury, West Yorkshire, was 16 when he was arrested in 2006.
Now 18, he was convicted of making a record of information likely to be used for terrorist purposes, but cleared of possessing terrorist material.
Sentencing him at the Old Bailey, Judge Timothy Pontius said Munshi “fell under the spell of fanatical extremists”.
“There is no doubt that you knew what you were doing,” the judge told him.
‘Key player’
During his trial at Blackfriars Crown Court, the jury heard that Munshi had spent many hours viewing jihadist websites and had downloaded a guide to making napalm.
His barrister said he had showed “curiosity” as opposed to any kind of malicious intent.
Munshi was convicted alongside two other men, Aabid Khan and Sultan Muhammad.
Khan, 23, from Bradford, West Yorkshire, was said to be a “key player” in radicalisation via the internet. You have brought very great shame upon yourself, your family and your religion
Judge Timothy Pontius
He was accused by prosecutors of “inciting others to take part in [jihad] and arranging for himself and others to attend military training in Pakistan in preparation for going to fight and, inevitably, to kill”.
Munshi was said to have been recruited by Khan when he was just 15.
The judge said the nature of what Munshi downloaded made it a “particularly serious offence”.
“You have brought very great shame upon yourself, your family and your religion,” he told him.
“However, in the light of the evidence, I have no doubt at all that you, amongst other of similar immaturity and vulnerability, fell under the spell of fanatical extremists, and your co-defendant Aabid Khan in particular.
“They took advantage of your youthful naivety in order to indoctrinate you with pernicious and warped ideas masquerading as altruistic religious zeal.
“Were it not for Aabid Khan’s malign influence, I doubt this offence would ever have been committed.”
Khan was sentenced in August to 12 years for possessing or making documents promoting terrorism. His cousin Muhammad, also from Bradford, was sentenced to 10 years for similar offences under the Terrorism Act.
Cand nu primesti salar mananci dintro singura farfurie sa te rabuni (nu ca nu ai avea mai multe) si spui : “Acuma va arat eu nenorocitilor,mananc de toate in farfuria asta.vedeti?uitati-va ma..”
antrenant era daca aflai ca ai ebola si mai ai doar cateva zile de trait! sau ceva de genu’.. sa vezi atunci Jeg-uri peste Jeg-uri.. care mai de care.. da’ nuu.. tu’ tre doar sa suferi! treaba-i asta?
no, probabil nu stiai cauza bolii pana in aceasta secunda. da’ acuma cand vezi ca-ti scriu ti se activeaza memoria pro(u)stiana fain frumos si nu ma indoiesc ca vei realiza. daca nu, mai gindi-te o data. si inc-o data, daca mai potz.
‘mniezo nu bate cu basca.
p.s. imi pare tare rau, sa stii.
Conceptul de cultura organizationala se refera la tot ceea ce inseamna standarde colective de gandire, atitudini, valori, convingeri, norme si obiceiuri care exista intr-o organizatie. In componenta culturala putem distinge unele elemente vizibile cum ar fi: comportamente si limbaj comun, ritualuri si simboluri dar preponderent avem componente mai putin vizibile: perceptii si reprezentari despre ce e “valoare” in organizatie, mituri, standarde empirice despre ce inseamna a munci bine si a te comporta corect, despre “cum se fac lucrurile pe aici”, etc.
Cultura organizationala se formeaza datorita interactiunilor repetate intre membrii organizatiei, a aducerii in comun a credintelor si valorilor indivizilor care o alcatuiesc desi exista factori modelatori puternici care o particularizeaza cum ar fi: stilul de conducere si implicit modul de luare a deciziilor, nivelul de formalism, structura de organizare, politicile si know-how-ul si mai toate sistemele care ofera valoare si suport unui anumit tip de munca si unui anumit tip de comportament.
O cultura organizationala puternica ar fi aceea in care exista un aliniament puternic la valorile si principiile organizatiei. O organizatie cu o astfel de cultura nu are nevoie de sisteme de control si sisteme birocratice. Oamenii ce compun o cultura puternica nu au nevoie de indemnuri suplimentare, accepta deja neconditionat “regulile jocului” iar organizatia reuseste sa formeze un anumit tip de angajat dezirabil. Din acest motiv nu sunt putini managerii care inteleg importanta managementului culturii organizationale dar aceasta fiind putin tangibila si dificil de masurat devine o piatra de incercare care se lasa prea putin influentata de diversele programe de modelare a culturii. Managementul culturii organizationale este considerat de unii teoreticieni (Fombrun) ca fiind “un tel coplesitor daca nu chiar imposibil”. Un cercetator afirma ca “organizatia nu are cultura, ea este cultura” – din acest motiv este foarte greu sa incercam sa o manageriem.
Oricum, puteai sa faci una din bolile astea…
Salmonella in alimentele crude
Infectiile cu Salmonella sunt date de bacteria numita Salmonella (non tifica) si se manifesta dupa o perioada de incubatie intre 8 si 48 de ore. Simptome: diaree, dureri de cap, dureri abdominale, greata, voma, febra. Alimentele contaminate pot fi: carne, mezeluri, oua si produse care contin oua (maioneza, prajituri, sosuri), produse lactate, peste si fructe de mare. Este vorba in general de alimentele consumate crude sau insuficient preparate termic.
Infectia cu Camphilobacter
Infectiile cu Camphilobacter sunt date de bacteria Camphilobacter jejuni si problemele incep sa apara dupa o incubatie de 2 pana la 5 zile. Bolnavul prezinta simptome precum diaree, dureri abdominale, voma sau febra. In cazuri rare pot aparea si complicatii mai severe. Bacteria poate fi prezenta in carnea de pui sau de porc, mai ales daca este insuficient preparata termic. Dar poate, de asemnea, sa fie vorba de lapte sau apa. Exista si posibilitatea transimiterii prin contactul cu animalele. Listerioza este o infectie bacteriana data de Listeria monocytogenes. Principalele semne de contaminare sunt meningita, septicemia si avortul la femeia insarcinata. Alimentele implicate pot fi: branzeturi din lapte crud, peste afumat si anumite mezeluri cum sunt pateuri, jumari si produse care contin gelatina.
Botulismul. Atentie la conserve!
Botulismul este o inoxicatie prin toxina emisa de bacteria Clostridium botulinicum. Primele simptome apar in general la 12- 36 ore dupa infectie. Bacteria atinge nervii cranieni si duce la paralizie. Simptomele infectiei sunt: probleme vizuale, uscaciunea gurii, paralizie, voma, constipatie sau, din contra, diaree. Alimentele in cauza: conservele, atentie la cele cu capacul bombat, mezeluri crude, peste.
Brucelloza in produsele lactate
Brucelloza este o zoonoza data de bacteria din genul Brucella. Durata incubatiei poate dura de la cateva zile la cateva luni.
Bolnavul manifesta febra, dureri de cap, dureri difuze, oboseala, transpiratii. Bacteria poate contamina branza proaspata, laptele de capra sau oaie sau poate fi luata la contactul cu animalele.