Darius Hero

Berea cunoscută din articolul recent mă testează. Hehe, ce bine-am râs.

B

Ați citit mai deunăzi că m-am înscris la un – fețele – concurs Heineken, ca să îndeplinesc formalitate de a participa, pentru a nu mi se acorda din oficiu. Ei bine, au revenit cu o serie de întrebări. Nu mă obligă vreun regulament să-l public, da’ nici nu-mi interzice, deci mi se pare că merită să le citiți, că s-au gândit ei că-s drăguți.

“TEST PROFIL CALATOR”, cică.

1. Crezi ca este posibil sa se poata bea bere Heineken în zone cu gravitatie 0? (Se acorda un punctaj de la 1 – 5 in functie de creativitate si originalitate)

Dacă ar fi să mă iau după formularea întrebării, cu precădere sintagma “e posibil să se poată”, atunci răspunsul meu final este: cu siguranță eventual poate cred că există o potențială șansă certă dar vagă să fiu convins că ar fi o ambiguă realizabilitate posibilă, deși puțin probabilă, totuși fermă. Însă de unde să știm? Mai bine încercăm. N-ar avea de ce să nu fie posibil să se poată. Deși…

Ideea-i că n-o să mori de sete, poți bea o bere, că nu te trage nimeni pe dreapta.

2. Care este viteza maxima pe care ai atins-o in timpul calatoriilor? (Se acorda un punctaj de la 1 – 5 in functie de creativitate si originalitate)

O să bănuiesc că nu este prea multă creativitate și originalitate în exprimarea unei număr de kilometri per oră atinși. Așa că voi fi respingător de tehnic, estimând că cel mai repede oi fi zburat cu un Boeing 747 Intercontinental jet de la Cape Town la Londra, cu o viteză de croazieră de 0.855 Mach. Ceea ce nu ar fi de mare competitivitate, dacă ar fi să mă întrec cu oricine altcineva care a zburat cu același avion, în aceleași condiții. Însă dețin un detaliu mai puțin cunoscut și anume că eu personal am o viteză de mers pe jos ieșită din comun, amplificată de cât sunt de zglobiu după ce am fost la pișu’. Și țin minte AIEVEA cum că pe acel zbor am fost la budă, la toaleta din spatele avionului, de unde m-am întors satisfăcut, deplasându-mă, în aceeași direcție cu Boeing-ul, cu vreo 2,(2) m/s (0.0064705882352941 Mach), pe care i-aș adăuga la viteza de la acel moment a aeronavei, însumând un total de 0.86147058823 Mach.

3. Exista locuri cu gravitate 0 pe pamant? (Se acorda un punctaj 5 pentru raspuns corect, 0 puncte in cazul in care raspunsul este gresit)

Nu. Există locuri care simulează gravitația 0 (cum ar fi ăla în care o să mă duceți), unele aeronave, când ești în săritură sau într-un punct al căderii, depinzând cum vrei s-o iei, etc.

Singurul loc cu gravitație 0 în mod natural este fix ÎN centrul Terrei, care tehnic nu este PE pământ, unde voi ați scris pământ cu “p” mic, deci v-ați referit la nivelul solului și nu la planeta Pământ, care se scrie cu majusculă.

4. Care este fructul responsabil pentru descoperirea gravitatiei?

Malus domestica.

5. Care este prima fiinta vie care a calatorit in spatiu? (5 puncte pentru raspunsul corect / 0 puncte dacă răspunsul este incorect)

O drosophila melanogaster, adică o muscă, trimisă cu o rachetă V2, pe 20 februarie, 1946 și parașutată înapoi în viață, cu 11 ani înainte de mult mai populara Laika, cățeaua rusoaică.

6. Ghicitoare: Călatoresc în jurul lumii, dar îmi păstrez mereu locul. Cine sunt?

Sunt eu. Deși fac o cârcă de tururi, totuși mi-am păstrat chiria din Cluj.
Îmi imaginez că vă trebuia ceva răspuns mai științific, cum ar fi Soarele.

7. Cât costă viza pentru Tanzania pentru cetățenii români? Raspuns corect?

Deocamdată nu ne trebuie viză pentru Tanzania, dar când o să fie mare cerere de studii sau lucru acolo, o să coste 50 de euro o viză normală, 70 de euro o viză rapidă și se va da cel mai aproape de la Ambasada Tanzaniei din Berlin.

(Nu-nțeleg întrebarea de follow-up: “Răspuns corect?”)

8. Daca merg 2 zile la Beijing, 2 zile in Hong Kong si 2 zile in Macao, de cate vize voi avea nevoie ca cetatean roman?

De una, aia de China, ca să poți merge la Beijing, că-n Hong Kong și Macao ne lasă pe ochi frumoși, dacă mergem, așa, să băgăm un lap-tenis de maximum 90 de zile.

9. Care este cel mai nou membru al UE?

Croația, de luna asta, chit că i-au băgat cum cu de-a sila, majoritatea nu prea vroiau.

15 comentarii

 • Io ţi-am zis că totu-i făcut de rahat, de către nişte piarizde de rahat, la o beţiveală bloggeristică. N-ai vrut să mă crezi, na.

  Poate se trezesc cei cu berea, că e firmă serioasă şi e păcat de ei. Şi de bere.

  Mai am exemple, dacă vrei, de regulamente de-astea, că sunt băiat iubitor de “save as“ (nu, nu save ass). Am şi de-alea pe care le-au schimbat după numai o zi, ca să se potrivească cu greşeala făcută de o adormită.

  Ştiţi voi, figura aia cu “this is not a bug, but a feature“.

 • Iar la punctul 3 ai greşit, mă scuzi.
  E cârciuma, după ce ai băut atâta bere încât să ajungi cu capul în nori.

  Otetefeseeu, ai cuvântul. Nu zic io bine?

 • voiau in loc de vroiau.
  maximum.
  pleonastic : “la budă, la toaleta”.

  “şi se da va cel mai aproape de la Ambasada Tanzaniei din Berlin.”

 • Chestia cu buda şi toaleta e ca diferenţa dintre cadă şi vană. Dar mă abţin, că o luăm pe offtopic. Iar eu prefer să o luăm pe bere. 😯

  Ai luat?

 • ‘unei număr de kilometri’ mi se pare greşit, dar poate sînt eu mahmur.
  deasemenea, nu m-aş exprima niciodată în genul ‘însumând un total de…’ deoarece sună, vorba omului fără gît ajuns prim-ministru, ca dracu’!
  deci plin de greşeli, dar comic, de vară.
  mă întreb, fără să doresc un răspuns: ăştia care pun asemenea întrebări sînt spălaţi pe creier bine de tot, nu?
  şi cu riscul de-a părea misogin, sînt de acord cu marean (da, bă, le zici bine) că astea sînt femei, sau se pretind măcar. adică au ţîţe şi ce-o mai fi trebuind acolo.

  şi cînd e pronunţarea cîştigătorului, că naşte madam kate tripleţi şi voi tot nu terminaţi odată.

 • facand abstractie de periplul introfesier ( made up word ) perpetuat p-aci cu adresa directa la un cur de bere desi o beau cand nu-i korona, din aniversarea ta am invatat 10 lucruri: 1. noroc cu tac-tu si-a dumnealui creativitate 2. cainii invitati si-au depasit norma de oameni pe care-i puteau aduce 3. climaxul serii consta in faptul ca n-ai futut nimic 4. cainii nu au suferit din cauza caldurii ci pentru numarul exagerat de mare de hipsteri/hipsterite/mp2 5. nu esti gras deloc 6. s-a simtit lipsa sorei singurului om cool de-acolo, desi detest slapii aia 7. la cati ani iti doresti 8. muie steaua 9. congrats pt raportul femei/barbati/caini 10.

 • Da’ Corona nu se scrie cu K, oi fi băut tu de vreo două ori la alocaţie, de nu faci diferenţa.

  De asemenea, tu comentezi pe Jeg la un album pe care l-am pus eu pe Facebook?

Sociale