Untitluvafimereumaibineapreciatdacăreuşeştesăseîncadrezeîntr-unsingurrând…

sari la comentarii

Cu ce se ocupa fratele lui Houdini? Aflaţi răspunsul la sfârşitul acestui buletin!

Noaptea trecută am visat timp de aproape o jumătate de vis o întâmplare cu un chelner pe o terasă cu specific românesc din localitate. Adică o terasă care este în România, iar patronatul şi clientela sunt în marea lor majoritate de etnie română, pe pereţi fiind expuse farfurii specifice moştenirii lor culturale, ca o întărire a autenticităţii. Deci românesc totul. Iar eu visam, dormind.

Şi zic deci că juma’ din visul care a durat toată noaptea – vis în care poate tre’ia să mai şi cuceresc şi eu imaginar vreo fată, că de aia mă culc, să trăiesc şi eu un pic – chelenerul ăla m-o ţinut la masă nemâncat, în vis zic, ca să-mi vorbească despre advertising. Că ştia că lucrez la Vitrina. Nu ştiu cum o aflat, că io nici în vis nu i-am zis. Să vă explic, că poate nu mă înţelegeţi: deci eu dormeam, iar în somn mă grăbeam spre ceva mai erotic, “zappam” (fără legătură directă cu cititoarea cu acelaşi nume) printre opţiuni şi scenarii, da’ nu aşa pe burta goală, dacă tot îi să visez ce vreau. Şi mă ţinea pe loc, la mine-n vis, un chelner…

Şi când am reuşit şi eu să direcţionez câte un pic conversaţia despre branding spre cum aş mânca eu un bab gulaş, ăla o-nceput să ia la întrebări perplexe că ÎNCĂ o porţie de bab gulaş? Oarecum revoltat că i-am întrerupt firul vorbei ca să se ducă să-mi aducă ceva.

Da, mă, vită, două porţii de bab gulaş, că de aia visez, ca să pot să mânc cât şi când vreau io, ca să nu mai zic că ce, ş-asta fără să mă fuţi tu la cap, în loc să-mi iei comanda, care, fie vorba între noi, ar trebui să o ştii, fiindcă tot în mintea mea eşti creat, ca şi ea. Dar, desigur, nu i-am zis chiar aşa, că eu, în vis fiind, eram politicos, că doar în felul ăsta îmi pot forma personalitatea imaginară perfectă după bunul plac.

Şi i-am răspuns, deci, liniştit că da, desigur, pe a doua porţie vreau să o mănânc, fiindcă mi-era încă foame, având în vedere că prima porţie n-o mâncasem în visu’ ăsta, care începuse fix după ce o terminasem. Şi că da, cu ceapă, îl rog, mai ales că la cealaltă porţie nu-mi adusese ceapă, deşi eu în vis comandasem (ştiu că aşa începuse visul, cu această nemulţumire, că nu-mi adusese), că pot comanda ce vreau eu şi să nici nu-mi pută gura, dacă am chef.

Moment în care o uitat subit de publicitate şi o-nceput să-mi spuie el mie în visu’ meu că de ce nu mănâncă el cu ceapă de o vreme şi cum îi afecta acest lucru stomacul, până când a luat decizia corectă de a se menţine sănătos. Şi stau io şi ascult, visând, toată teoria şi cum mă face el să mă simt de căcat că mănânc cu ceapă, ferească-mă, a doua porţie de bab gulaş şi vreau şi cu ceapă, că ceapa nu face bine, astea toate în visu’ meu, pe care-l visez eu, cu chelnerul făcând parte din el. Şi-l las frumuşel să termine, că nu puteam să mă gândesc la altceva, că eram deja în gândul meu, ocupat.

Şi la sfârşit îmi dă un ultimatum, că siiigur vreau bab gulaş iară şi cu ceapă pe deasupra, că el mi-o zis, că acizii, că mă arde la burtă, că aşa mai departe, tot felul de informaţii de astea pe care să mor io dacă pot să-mi explic de unde le ştiu, că să i le pun în vis în gură unui personaj pe care mi-l imaginez?! Şi eu că sigur. Bab gulaş. Fierbinte. Şi cu ceapă.

Şi de aici încolo am visat 30 de minute pe ceas CUM AŞTEPT!!! Deci m-am visat stând la masă, plictisindu-mă, jucându-mă cu lucrurile, mărunţind scobitori şi punându-le-n sarea din solniţă, mirosind care-i ulei şi care-i oţet, adunând fărmituri, mergând la budă să mă tot spăl pe mâini.

Nu ştiu dacă şi-n timp real a durat atâta din noapte, da’ se prea poate, fiindcă la sfârşitul visului nu eram cu noaptea-n cap, era ziuă, lumină, da’ ştiu că juma’ de oră cel puţin în vis am stat la masă. Până mi-o adus măgaru’ un coşuleţ cu pâine de casă, ceea ce-i semn că mai îi încă pe atâta.

Bă, şi de n-am vrut să mă ridic io de la masă şi să mă duc fără să plătesc, lua-l-ar mama şi tata dracului să-l ieie şi pă el şi pă patron şi pe cine i-o făcut, da’-s de bun simţ şi am stat. Pfoai, şi pe când îmi aduce bab gulaşu’, tătătăt mă perpeleam de foame şi numa’ ce iau o înghiţitură ŞI MĂ FRIG! ŞI MĂ TREZESC DE LA DURERE! Să bolunzesc de nervi, nu alta!

În opinia colegilor, singurele lucruri mai stupide decât ăsta ar fi fost (Camelia) să visez că dorm, respectiv (Călin) să visez că visez.

***

Am decis să încep să-mi arunc lucrurile importante în momentul achiziţionării lor; de exemplu, bileţele amoroase, viitoare amintiri, vederi şi felicitări, obiecte la care urmează să ţin. Pentru că am dedus că sunt gunoaie în devenire. Deoarece, la un moment dat, dintr-o simplă curăţenie de sărbători, statutul lor se schimbă din cele mai preţuite posesii în lucruri de aruncat. De aia nu-nţelege maică-mea de ce am coji şi ambalaje şi farfurii sleite şi sticle cu flegmă şi reziduri şi gogoloaie de păr din diverse zone prin tot apartametul; păi, din două motive foarte solide: sunt singurele materii cu adevărat sincere din univers (rebuturi direct de la mama lor) şi, mai important, fiindcă mi-e lene!

***

Ţineţi minte când teoretizam că dacă aştepţi destul de dimineaţă într-un birt, ca să funcţioneze cu o fufă, pentru că la o oră destul de devreme şi în acelaşi timp târzie TOATĂ lumea se cuplează şi, desigur, atâta timp cât şi ea e oarecum surghiunită în acelaşi loc cu unde-o convingi tu, sigur o să funcţioneze c-o fufă? (aici v-aş da şi un link, ca să ţineţi minte mai bine, dacă aş fi în stare să-l caut; Iulia?) Orişicum, chestia-i că m-am înşelat: toţi care citiţi Jeg, luaţi aminte, informaţiile de aici s-ar putea să… n-aş zice “fie greşite” ci “funcţioneze doar în cazul meu”.

Lumea, dacă-i destul de târziu în devreme, se va cupla fix cu cine NU trebuia până la sfârşit. O să ziceţi că e o defulare necontrolată, că mi s-a întâmplat mie; greşit! Deja ştim cu toţii că cu mine nu s-ar cupla nimeni, în nici o condiţie. Dar am studiat într-o seară spre a târziu în a doua zi destule cupluri cât să mi se confirme. Că eu aveam vreme, nu mai rămăsese nici una liberă. Şi să vedeţi ciudăţenie, s-au cuplat amestecat faţă de cum se dădeau unii la celălalte. Ceea ce mă surprinde, că erau cu toţii în aceeaşi situaţie penibilă: unul se dădea la una, în timp ce aia se dădea la altul, care se dădea la o a doua, ce umbla după un al treilea şi tot aşa. Mă-nţelegeţi? Totuşi ei au reuşit, alegând din aceeaşi oală de sarmale deşirate, să se asocieze omogen.

Era magician.

***

Probleme

[mulţumim pentru pozele din sejurul său în Şimleu’ Silvaniei domnului doctor Daniel Angelescu Augustin]

26 comentarii

zi si tu ceva
 1. Septembrie 27, 2008 la 15:29
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Hudreo: zât! Biblio – mulţămiesc, mereu loial *pet on back*

  Gino: Să facem noi spam fix întru al sutelea comentariu?

 2. Septembrie 27, 2008 la 20:00
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Chiar mi-e dor de un filmuleţ. Mi-e dor şi de fata cu ochelari, colega din vitrină… Ce spui Darius, faci un film cu ea? Un lung metraj… nu trebuie să aibă şi replici, să fie un surrealist erotic, cum place la surrealişti. 🙂 Când spun erotic, mă refer la… non-nuditate. 🙂 Deci? Mă umpli de emoţie? 🙂

 3. Septembrie 27, 2008 la 20:25
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Să-ţi fac un film porno cu Mihaela, ca să-ţi îndeplinesc ţie cele 3 nevoi primordiale…

 4. Septembrie 27, 2008 la 21:45
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Dariuse, sa se produca Mihaela, tu doar filmezi, da ?

 5. Septembrie 27, 2008 la 21:48
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Miha Vas Augustina (ca să ştiţi tăţi cum s-o cotaţi) s-a opus mereu vehment sexului cu mine. Deci poate la filmat ar mere…

 6. Septembrie 27, 2008 la 21:58
  link permanent
  toader zice ca:

  pai e bine ca se opune. o sa faci deci un film de actiune.

 7. Septembrie 27, 2008 la 22:25
  link permanent
  toader zice ca:

  nu o cheama si augustina cumva?

 8. Septembrie 28, 2008 la 01:15
  link permanent
  noji zice ca:

  bah, imi plac “fonturile” alea de subt poze. in rest, “visezi” degeaba. am inceput sa cetesc comenturile, da’ m-am plictisit. e naspa. astept sa-mi sara toti cu unghia-n gat”

  Cu drag,
  noji

 9. Septembrie 28, 2008 la 01:17
  link permanent
  noji zice ca:

  e si mai naspa. inainte de “sara cu toti…[..] sper ca vei observa ca incep ghilimelele..

  Cu – la fel de drag,
  noji

 10. Septembrie 28, 2008 la 01:19
  link permanent
  noji zice ca:

  e cat se poate de naspa. ghilimelele erau inainte de “sara toti [..]…
  sper sa ma intelegi, comentez live din bm de la sarbatoarea castanelor, cu tot ce implica o sarbatoare de genu’. stii tu ce.

  No comment,
  noji

 11. Septembrie 28, 2008 la 01:35
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da, bun, ăhă.

  Toader: Ba da, Augustina am zis şi io.

 12. Septembrie 28, 2008 la 10:51
  link permanent
  Zappy zice ca:

  Vezi noji, asta demonstreaza ca aici la comentarii, only the strong survive!

 13. Septembrie 28, 2008 la 11:36
  link permanent
  monica zice ca:

  Da. I gave up a long time ago. 😈

 14. Septembrie 28, 2008 la 12:03
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Darius maestru Groza
  Am specificat, non-nuditate, doar surrealism.

 15. Septembrie 28, 2008 la 12:46
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Aud cum că cineva deţine poze scârboase cu Darius şi ezită dacă să le pună sau nu pe net. Eu zic că să le.

 16. Septembrie 28, 2008 la 13:44
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  cum ar fi poza aia cu Darius la costum…de-adevaratelea?

 17. Septembrie 28, 2008 la 15:26
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Aş dori să reamintesc tutulor despre toate pojile cu dânşii carele am eu. Mă-nţelegi. 🙂

  Cât despre poze cu mine compromiţătoare, nu sunt, decât dacă-s luat de pe Jeg. 😛

 18. Septembrie 28, 2008 la 16:02
  link permanent
  toader zice ca:

  ce l-ar putea compromite pe grozdea? toti stim cum e.

 19. Septembrie 28, 2008 la 16:05
  link permanent
  Basty zice ca:

  Dacă sunt compromiţătoreşti este musai, trebuie neapărat să le puie pe net. Mai ales ca Groza is le guest star in dânsele.

 20. Septembrie 28, 2008 la 17:44
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  da dar dupa aceea senor jeg ne compromitareste pe toti

 21. Septembrie 28, 2008 la 17:46
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Nu deviaţi discuţia spre poze încât să “uite” despre filmul cu Miha. Lăsaţi-l să se, şi anume, concentreze.

 22. Septembrie 28, 2008 la 17:48
  link permanent
  toader zice ca:

  da, film cu augustina.

 23. Septembrie 28, 2008 la 18:10
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Surrealist şi cu erotic artistic venit din interior.

 24. Septembrie 28, 2008 la 18:18
  link permanent
  toader zice ca:

  ar trebui sa se duca la respectiva augustina cu flori, imbracat cu straiele alea bune cu bretele, si sa ii spuna in ungureste : “nu vreau sa ti-o trag!”. de preferinta cu lacrimi in ochi. sa vezi cum se intoarce soarta.

 25. Septembrie 28, 2008 la 18:43
  link permanent
  monica zice ca:

  mai ameninti mult cu trezirea din agonie, dariusache? to-o-ooot o tiriim asa de-o saptamina…

 26. Septembrie 29, 2008 la 00:03
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Bre toadere, dar de ce sa-i zica in ungureste ? Si chiar asa, cum se zice ? poate mai ajung si eu iar prin zona !!!
  N-ar fi mai simplu sa-i spuna: vrei sa… jaga-jaga ?

un trackback

 1. […] in (Pre)puţul cu gînduri. trackback Poate titlul o să vi se pară copiat de la unu’ Darius.. da’ tocmai asta-i şi ideea. Să nu intraţi pe jeg.ro că mă dau de gol atunci. Ok. Mi-a […]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)