Untitluvafimereumaibineapreciatdacăreuşeştesăseîncadrezeîntr-unsingurrând…

sari la comentarii

Cu ce se ocupa fratele lui Houdini? Aflaţi răspunsul la sfârşitul acestui buletin!

Noaptea trecută am visat timp de aproape o jumătate de vis o întâmplare cu un chelner pe o terasă cu specific românesc din localitate. Adică o terasă care este în România, iar patronatul şi clientela sunt în marea lor majoritate de etnie română, pe pereţi fiind expuse farfurii specifice moştenirii lor culturale, ca o întărire a autenticităţii. Deci românesc totul. Iar eu visam, dormind.

Şi zic deci că juma’ din visul care a durat toată noaptea – vis în care poate tre’ia să mai şi cuceresc şi eu imaginar vreo fată, că de aia mă culc, să trăiesc şi eu un pic – chelenerul ăla m-o ţinut la masă nemâncat, în vis zic, ca să-mi vorbească despre advertising. Că ştia că lucrez la Vitrina. Nu ştiu cum o aflat, că io nici în vis nu i-am zis. Să vă explic, că poate nu mă înţelegeţi: deci eu dormeam, iar în somn mă grăbeam spre ceva mai erotic, “zappam” (fără legătură directă cu cititoarea cu acelaşi nume) printre opţiuni şi scenarii, da’ nu aşa pe burta goală, dacă tot îi să visez ce vreau. Şi mă ţinea pe loc, la mine-n vis, un chelner…

Şi când am reuşit şi eu să direcţionez câte un pic conversaţia despre branding spre cum aş mânca eu un bab gulaş, ăla o-nceput să ia la întrebări perplexe că ÎNCĂ o porţie de bab gulaş? Oarecum revoltat că i-am întrerupt firul vorbei ca să se ducă să-mi aducă ceva.

Da, mă, vită, două porţii de bab gulaş, că de aia visez, ca să pot să mânc cât şi când vreau io, ca să nu mai zic că ce, ş-asta fără să mă fuţi tu la cap, în loc să-mi iei comanda, care, fie vorba între noi, ar trebui să o ştii, fiindcă tot în mintea mea eşti creat, ca şi ea. Dar, desigur, nu i-am zis chiar aşa, că eu, în vis fiind, eram politicos, că doar în felul ăsta îmi pot forma personalitatea imaginară perfectă după bunul plac.

Şi i-am răspuns, deci, liniştit că da, desigur, pe a doua porţie vreau să o mănânc, fiindcă mi-era încă foame, având în vedere că prima porţie n-o mâncasem în visu’ ăsta, care începuse fix după ce o terminasem. Şi că da, cu ceapă, îl rog, mai ales că la cealaltă porţie nu-mi adusese ceapă, deşi eu în vis comandasem (ştiu că aşa începuse visul, cu această nemulţumire, că nu-mi adusese), că pot comanda ce vreau eu şi să nici nu-mi pută gura, dacă am chef.

Moment în care o uitat subit de publicitate şi o-nceput să-mi spuie el mie în visu’ meu că de ce nu mănâncă el cu ceapă de o vreme şi cum îi afecta acest lucru stomacul, până când a luat decizia corectă de a se menţine sănătos. Şi stau io şi ascult, visând, toată teoria şi cum mă face el să mă simt de căcat că mănânc cu ceapă, ferească-mă, a doua porţie de bab gulaş şi vreau şi cu ceapă, că ceapa nu face bine, astea toate în visu’ meu, pe care-l visez eu, cu chelnerul făcând parte din el. Şi-l las frumuşel să termine, că nu puteam să mă gândesc la altceva, că eram deja în gândul meu, ocupat.

Şi la sfârşit îmi dă un ultimatum, că siiigur vreau bab gulaş iară şi cu ceapă pe deasupra, că el mi-o zis, că acizii, că mă arde la burtă, că aşa mai departe, tot felul de informaţii de astea pe care să mor io dacă pot să-mi explic de unde le ştiu, că să i le pun în vis în gură unui personaj pe care mi-l imaginez?! Şi eu că sigur. Bab gulaş. Fierbinte. Şi cu ceapă.

Şi de aici încolo am visat 30 de minute pe ceas CUM AŞTEPT!!! Deci m-am visat stând la masă, plictisindu-mă, jucându-mă cu lucrurile, mărunţind scobitori şi punându-le-n sarea din solniţă, mirosind care-i ulei şi care-i oţet, adunând fărmituri, mergând la budă să mă tot spăl pe mâini.

Nu ştiu dacă şi-n timp real a durat atâta din noapte, da’ se prea poate, fiindcă la sfârşitul visului nu eram cu noaptea-n cap, era ziuă, lumină, da’ ştiu că juma’ de oră cel puţin în vis am stat la masă. Până mi-o adus măgaru’ un coşuleţ cu pâine de casă, ceea ce-i semn că mai îi încă pe atâta.

Bă, şi de n-am vrut să mă ridic io de la masă şi să mă duc fără să plătesc, lua-l-ar mama şi tata dracului să-l ieie şi pă el şi pă patron şi pe cine i-o făcut, da’-s de bun simţ şi am stat. Pfoai, şi pe când îmi aduce bab gulaşu’, tătătăt mă perpeleam de foame şi numa’ ce iau o înghiţitură ŞI MĂ FRIG! ŞI MĂ TREZESC DE LA DURERE! Să bolunzesc de nervi, nu alta!

În opinia colegilor, singurele lucruri mai stupide decât ăsta ar fi fost (Camelia) să visez că dorm, respectiv (Călin) să visez că visez.

***

Am decis să încep să-mi arunc lucrurile importante în momentul achiziţionării lor; de exemplu, bileţele amoroase, viitoare amintiri, vederi şi felicitări, obiecte la care urmează să ţin. Pentru că am dedus că sunt gunoaie în devenire. Deoarece, la un moment dat, dintr-o simplă curăţenie de sărbători, statutul lor se schimbă din cele mai preţuite posesii în lucruri de aruncat. De aia nu-nţelege maică-mea de ce am coji şi ambalaje şi farfurii sleite şi sticle cu flegmă şi reziduri şi gogoloaie de păr din diverse zone prin tot apartametul; păi, din două motive foarte solide: sunt singurele materii cu adevărat sincere din univers (rebuturi direct de la mama lor) şi, mai important, fiindcă mi-e lene!

***

Ţineţi minte când teoretizam că dacă aştepţi destul de dimineaţă într-un birt, ca să funcţioneze cu o fufă, pentru că la o oră destul de devreme şi în acelaşi timp târzie TOATĂ lumea se cuplează şi, desigur, atâta timp cât şi ea e oarecum surghiunită în acelaşi loc cu unde-o convingi tu, sigur o să funcţioneze c-o fufă? (aici v-aş da şi un link, ca să ţineţi minte mai bine, dacă aş fi în stare să-l caut; Iulia?) Orişicum, chestia-i că m-am înşelat: toţi care citiţi Jeg, luaţi aminte, informaţiile de aici s-ar putea să… n-aş zice “fie greşite” ci “funcţioneze doar în cazul meu”.

Lumea, dacă-i destul de târziu în devreme, se va cupla fix cu cine NU trebuia până la sfârşit. O să ziceţi că e o defulare necontrolată, că mi s-a întâmplat mie; greşit! Deja ştim cu toţii că cu mine nu s-ar cupla nimeni, în nici o condiţie. Dar am studiat într-o seară spre a târziu în a doua zi destule cupluri cât să mi se confirme. Că eu aveam vreme, nu mai rămăsese nici una liberă. Şi să vedeţi ciudăţenie, s-au cuplat amestecat faţă de cum se dădeau unii la celălalte. Ceea ce mă surprinde, că erau cu toţii în aceeaşi situaţie penibilă: unul se dădea la una, în timp ce aia se dădea la altul, care se dădea la o a doua, ce umbla după un al treilea şi tot aşa. Mă-nţelegeţi? Totuşi ei au reuşit, alegând din aceeaşi oală de sarmale deşirate, să se asocieze omogen.

Era magician.

***

Probleme

[mulţumim pentru pozele din sejurul său în Şimleu' Silvaniei domnului doctor Daniel Angelescu Augustin]


126 comentarii

zi si tu ceva
 1. Septembrie 24, 2008 la 00:46
  link permanent
  lucian zice ca:

  pfoai, inca niciun comentariu… ia sa va bag repede un link la o poza haioasa:

  [httphait! că l-am înhăţat la timp; da-da, a rămas subt nume]

  hai noroc!

 2. Septembrie 24, 2008 la 00:54
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Îţi dai seama că mesajul tău e oarecum în contradicţie logică cu el însuşi, întrebându-se pe sine dacă nu e oare chiar el nici unul dintre cei care ar fi trebuit să fie mai mulţi, absenţa tuturor neputând fi confirmată de cineva prezent?

 3. Septembrie 24, 2008 la 05:46
  link permanent
  Zappy zice ca:

  Ah ce ma bucur sa vad ca asaltul a avut efect. Nu mai surprize, nu mai nimic… si ce rapid a venit postul nou!

 4. Septembrie 24, 2008 la 07:15
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Floricele pe câmpii, hai să el schimbăm copii…

  Observ că ai nenorocit titlul. Din nou. Tipic. Eu l-aş fi apreciat mai tare dacă avea şi spaţii. Sincer.

  Mă bucur că măcar în vis eşti politicos şi cu bun simţ. Poate că într-un vis ai putea să-mi trimiţi premiile alea. AZI!

 5. Septembrie 24, 2008 la 07:22
  link permanent
  seicean zice ca:

  trist ce s-a intamplat in visul tau, cu ciorba ta si cu chelnerul tau… si hai mah lasa-ma, dar chiar pe patul tau si pe muzica ta ?

 6. Septembrie 24, 2008 la 08:00
  link permanent
  ionuţu zice ca:

  Visul tău se poate compara cu un vis umed în variantă gurmandiană. Deşi dacă mă gîndesc bine, tu căutai iniţial un vis umed.. :D
  Deci faza cu asaltul de la postul anterior m-o făcut cu nervii. Am zis că nu mai intru pre jegpunctro ever. Noroc cu taraful de la surprize surprize. Închideam monitorul, dădeam boxele la maxim şi adormeam fără să visez.. rofl

 7. Septembrie 24, 2008 la 08:16
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Mda. Inca un articol scris la febra mare. Dar unde e Biblio, intre noi fie vorba ?

 8. Septembrie 24, 2008 la 08:56
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Veji, Ionuţu mă iubeşte! Numa’ că n-ar fi fost vina mea ca să nu intri… Da’ tot io-am salvat nevina mea. Da’ bineee!

  Biblio sperăm că este bine, cu nasu’-n vreo carte, verificând ceva din articolul trecut. Iar ce s-a întâmplat în vis, în special visatul cu aşteptatul, este o sfidare şi o ofensă!

  Dacă scriam titlul cu spaţii nu era atât de frumos încadrat într-un rânduţ compact! Şi, fufelor, vă văz c-aţi comentat majoritatea, aţi comentat normal, zici că pe subiect.

  Da’ tăt bănui că pregătiţi ceva mârşav! N-aş vre’ să vă provoc, dacă aţi venit înapoi acasă în mâinile mele, rătăcitorilor, vă iert… Da’ numa’-numa’! Nu vă crez!

 9. Septembrie 24, 2008 la 09:20
  link permanent
  ionuţu zice ca:

  Semper fidelis to the Jegstăr! :D Pe principiul “Ce-i pasă lumii dimprejur/ De fut normal, sau fut în cur../ Ce’i pula lor?/ E pula mea! / Ce pula mea?!” Cam aşă’i. ;)

 10. Septembrie 24, 2008 la 09:35
  link permanent
  Zappy zice ca:

  Ah, eu vreau sa zic ca sa stii ca am observat ca ai scris despre mine, ma simt foarte mandra si flatata. Desi tu nu vrei sa recunosti, dar despre mine ai scris. Ca te gandesti la mine. Tot timpul. Chiar si cand scrii articolul. Ar trebui sa-ti pui niste semne de intrebare.

 11. Septembrie 24, 2008 la 10:02
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ar trebui să-ţi pui tu nişte semne de exclamare.

 12. Septembrie 24, 2008 la 10:16
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  În ordine inversă de idei: n-am ce face şi trebuie să fiu de acord cu Zapa. Şi eu cred la fel, despre ea ai scris. Taci, nu nega.

  De vis, acum. Curat vă zic, mintea jegului chiar aşa este, precum visul, precum şi relatarea despre el. Exact precum lumea din spatele calculatorului meu. Căci e o lume în miniatură acolo. Zeci şi sute de cabluri şi prize, amestecate şi ţesute între ele, încolăcite unele după şi printre altele, încât nu le mai descâlceşte nici dracu. O pânză de paianjen. But in a bad and twisted way.

  Ţie, prostea: vezi că ai greşale.

  Dragilor, e de bine. A început mutulică să vadă numa’ conspiraţii în juru-i. Nu că n-ar fi. Adică nu zic neapărat nici că sunt sau că i se pregăteşte ceva, iar. Ziceam aşa, doar, că devine niţel paranoic. Ceea ce mi-a dat o idee. Iarăşi. Hehe. Acu va sta cu frica-n sân la fiece post nou, neştiind la ce să se aştepte.

  Tzine-ţi aproape căci nici nu ştiţi ce pierdeţi.

 13. Septembrie 24, 2008 la 10:24
  link permanent
  monica zice ca:

  Ce sa-mi tin aproape? Eu mie sa tin? Sau sa-si tina Hudrea siesi? Sau sa ne tinem noi noua? Sau sa tineti voi? Hehehe…

 14. Septembrie 24, 2008 la 10:33
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Monica, taci şi ţine-te aproape. :) Hudreo… nu merge cu spihologia asta inversă, că să mă paraneji cu însăşi paranonia…

 15. Septembrie 24, 2008 la 10:49
  link permanent
  monica zice ca:

  Ma tin, ma tin… Am rinichi buni, you know :P

 16. Septembrie 24, 2008 la 10:52
  link permanent
  krakilla zice ca:

  Da, deci iar ai scris gresit, ca am vazut eu! In rest, ai visat ca nu mananci (ceea ce este bine, macar in vis sa ai obiceiuri d-astea). Jumatatea din vis, care a durat toata noptea, am inteles-o! Povesteste a doua jumatate, sau o visezi in seara asta?

  Ultima parte nu am inteles-o si nici nu am mai citit-o ca ma doare capul. Da’ banuiesc ca plangi dupa Sia (dar intr-un mod abstract, sa te prinzi doar tu) si ii reprosezi creatorului ca nu ti-a creat o pereche (de origine femeie -doar ti-am mai spus). Era o vorba, cica: “Atunci cand gasesti femeia perfecta pentru tine, ea se afla in cautarea barbatului perfect pentru ea” si nu esti TU.

  Houdini avea mai multi frati gemeni, cate unul pentru fiecare evadare, da’ la un moment dat s-au terminat si pe el nu l-a anuntat nimeni!

  In concluzie: ia mai baga tu muzica aia urata…

 17. Septembrie 24, 2008 la 10:58
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Normal că n-ai înţeleg ce n-ai citit, deşi, în mod surprinzător, mi-ai explicat bine ceea ce eu îţi povestisem. Cât despre Houdini, le confunji. Alt film. Proasto! În rest, ce-am scris greşit? Nimica!

 18. Septembrie 24, 2008 la 11:04
  link permanent
  toader zice ca:

  ma, tu ai editat articulu’ de asta dimineata incoace?

 19. Septembrie 24, 2008 la 11:07
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Într-o oarecare măsură. Ceva corecturi minore, ne-din-vina-mea.

 20. Septembrie 24, 2008 la 11:12
  link permanent
  Zappy zice ca:

  Ah, Sia. Am si uitat de existenta dansei. Va rog nu mai pronuntati acest nume in preajma mea. Multumesc.

 21. Septembrie 24, 2008 la 11:12
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  O să pună Zappa şi semne de exclamare. Dar nu acum, după ce ia carnetul :lol: Tu “zappeaz-o” în continuare cu toaderisme dinastea şi cine ştie, poate în postul viitor o să aflu şi eu ce înseamnă a marianschiza. În altă ordine de idei nu schimba adjectivul şi recunoaşte de ce nu mi-ai trimis nici până AZI ustensila?

 22. Septembrie 24, 2008 la 11:18
  link permanent
  toader zice ca:

  sia fiind augustina?
  in alta ordine de idei : papusica zappy, jeg a remarcat fara indoiala avansurile pe care i le faci fara rusine, in vazul intregului forum. doar ca, asa cum il stim, isi urmeaza intotdeauna instinctul trezit in momentul cand i s-a inlocuit coiutul vegetal cu un coiut de lemn. instinctul care ii spune sa nu se combine cu nici o cunoscuta fiindca o incaseaza intre buculite de nu se vede mai incolusha. de aia se si afunda prin birturi. ca sa se impreuneze doar cu necunoscute notorii ca fiind necunoscute din birturi. pe care le stie tata lumea.

 23. Septembrie 24, 2008 la 11:22
  link permanent
  toader zice ca:

  p.s. nu uitati sa va vopsiti fetelor.
  În urmă cu câteva luni, cercetătorii puşi pe şotii au descoperit în urma unui studiu că blondele se distrează mai bine decât bruntele, care, pe de altă parte, sunt mai norocoase în afaceri şi câştigă mai mulţi bani.

  Acum, Mark Sergeant de la universitatea britanică Nottingham Trent a realizat un studiu nou, la care au participat 200 de reprezentante ale sexului frumos şi a venit cu o concluzie nouă. Brunetele, şatenele şi roşcatele, care îşi decolorează părul pentru a fi blonde, devin brusc mai încrezătoare în forţele proprii şi le creşte apetitul sexual.

  Spre exemplu, actriţa Marilyn Monroe era brunetă, dar numai după ce s-a vopsit blondă a reuşit să devină faimoasă şi a devenit încrezătoare în talentul său.

  Totuşi, pe primul loc în ceea ce priveşte curajul se află femeile trecute de prima vârstă, care au deja părul grizonat şi care nu şi-l vopsesc.

  Nici roşcatele nu stau rău. Se pare că ele sunt cele mai satisfăcute în timpul unui act sexual.

  Miliardarii îşi aleg soţii brunete

  La întrebarea ”ce culoare ar vrea să se vopsească”, 80% dintre participante au spus că preferă blondul. Pe ultimul loc se află brunetele. Dar nu trebuie să fie motiv de îngrijorare, deoarece, potrivit unei analize, acelaşi profesor britanic a descoperit că acestea ajung cel mai des să se căsătorească cu miliardari.

 24. Septembrie 24, 2008 la 11:23
  link permanent
  Zappy zice ca:

  Ba nu de aia. Ci pentru ca distanta asta cruda care ne separa este foarte mare. Vorbesc, bineinteles, de diferenta de centrimetri, dat fiind ca eu sunt mai inalta decat dansul.

 25. Septembrie 24, 2008 la 11:32
  link permanent
  toader zice ca:

  eh, e ca la condus masina. important e sa stii sa invarti covrigu’ si sa iti bagi picioarele. in pedale.

 26. Septembrie 24, 2008 la 11:52
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Veji tu, dragostea noastră este, aşadariu, imposibilă. Mna, rămânem cu sexul.

 27. Septembrie 24, 2008 la 12:07
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Mai ştiţi voi concursul pe care l-am făcutără cândva, nu mai ştiu când? Nu ştiţi, că sunteţi uituci. Să vă dea toader link, că mie mi-e lene să caut. Vă anunţ pe această cale căci câştigătorul este Darius. Să pofteşti deci, măgare, să-ţi alegi premiul. Aci, pe jeg, să vadă tăţi.

 28. Septembrie 24, 2008 la 12:11
  link permanent
  CO2 zice ca:

  Darius, am doua veşti, una bună şi una rea. Vestea rea e că încă nu te-ai trezit, Vestea bună e că poţi să mai comanzi o porţie de bab gulaş.

 29. Septembrie 24, 2008 la 12:11
  link permanent
  krakilla zice ca:

  Nu, ca acu’ m-ai enervat:

  1. Ordinarule, ai editat textul… din nou! Recunosti fara pic de rusine!
  2. Nu am citit a DOUA oara, dar cand este vorba de tine nu trebuie sa citesc nici macar prima oara, eu te vad dincolo de cuvinte si nici macar nu m-am imbatat.
  3. “în mod surprinzător, mi-ai explcat bine ceea ce eu îţi povestisem” nu uita sa editezi asta!
  4. Recunoaste ca vorbim despre acelasi film, Houdini avea patru frati (Theodore, Leopold, Nathan and William), dintre care sora lui era magician.
  5. baga muzica aia urata!

 30. Septembrie 24, 2008 la 12:43
  link permanent
  Basty zice ca:

  Mno eu propun ca voi sa mi-o ţineţi mie aproape, şi eu v-o ţiu vouă. De acord ? Prea bine.

  Şi, da a corectat nemernicul. Am print screen, dar nu mai postez că iar se lasă cu acuze maro. Culoarea preferată alu’ ăsta micu’ de care îi indrăgostită Z. Ştiu din surse sigure aflate în mediul PSD. Adică politic.

 31. Septembrie 24, 2008 la 12:44
  link permanent
  jimerino zice ca:

  basty numai inuendouri d-astea are in arsenal. dupa cum se poate vedea si pe fituica virtuala pe care o pastoreste.

 32. Septembrie 24, 2008 la 12:49
  link permanent
  Basty zice ca:

  Un studiu sociologic arată că bărbaţii, în general, ies la băut din două motive :
  1) N-au nevastă.
  2) Au nevastă.

 33. Septembrie 24, 2008 la 12:49
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Apăi, Basti are innuendo-uri cam la fel de subtile cât o balegă pe trotuar. :) Crachileo: Nu ştiu despre ce vorbeşti, te rog să-ţi fondezi afirmaţiile pe argumente solide, nu pe speculaţii ieftine şi bănuieli instabile.

  CO2 – ba da, ştiu că m-am trezit sigur, că mi-e foame şi nu primesc nimic de mâncare; dacă visam, atunci măcar tocmai aş fi mâncat.

 34. Septembrie 24, 2008 la 13:00
  link permanent
  Basty zice ca:

  Să nu mă apuc eu acu’ de făcut analogii între multe balegă, trotuare, articole şi jeg.ro-uri. Că se supără jimerino, că cică lui îi place. Pe trotuar.

 35. Septembrie 24, 2008 la 13:06
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Deci Hudreo să ştii că nu te mai votez dacă-i acorzi premiul înainte să mi le trimită el pe ale mele. Nu vezi că evită cu nonşalanţă să vorbească despre subiect şi adjectiv? Mai zicea altădată un: AZI Mariansche! Acuma tace şi speră că poate uit. Şi tocmai tu care eşti aşa sigur că nu dă premii te-ai găsit să-i dai coarne? Să şi-o ia în cap? Da-i posibil aşa ceva? Da de fapt şi-a luat-o de mult. Măgar atâta să recunoască ce are de gând. Nimic mai mult.

 36. Septembrie 24, 2008 la 13:20
  link permanent
  jimerino zice ca:

  petrotuar.ro

 37. Septembrie 24, 2008 la 13:53
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Reclamă mascată! Atâta de mascată că nu există site-ul de-adevăratelea.

 38. Septembrie 24, 2008 la 14:32
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Trebuia sa dai comanda de altceva, in vis. Ca poate se plictisise si omul de gulas si ceapa…vroia ceva mai, altfel. Visul tau ii dadu sechele si nu mai vroia sa serveasca din aia.
  Pai de asociat se omogenizara tati, da’ fu’ bine facut amestecul omogen sau fiecare resemnat cu ce-o prins?

 39. Septembrie 24, 2008 la 15:05
  link permanent
  Zappy zice ca:

  Bha B. Eu nu sunt indragostita de D. Sunt indragostita de altu! Dar in timpul liber il mai tin in brate si pe asta micu :) .

 40. Septembrie 24, 2008 la 15:15
  link permanent
  toader zice ca:

  [Photo d'un tigre]
  Un tigre à l’entree du mont Changsu (North Korea), symbole de virilité, car comme le raconte la guide locale, il y a un proverbe dans la region qui dit: l’homme doit s’occuper de 3 trous. La bouche de ses enfants pour les nourrir, le foyer de la maison pour y mettre des buches, et le trou de sa femme. Raconté tel quel par la guide!

 41. Septembrie 24, 2008 la 15:15
  link permanent
  toader zice ca:

  da zappy, stim ca il iubesti pe monica.

 42. Septembrie 24, 2008 la 15:16
  link permanent
  Basty zice ca:

  Tuh Z. Vorba românului, whatever rows your love boat. Doar atenţie cu ăsta micu. E gras şi dacă îl agiţi, răstorni goeleta.

 43. Septembrie 24, 2008 la 15:17
  link permanent
  monica zice ca:

  Bha Z. B de unde sa stie? Pur si simplu, a presupus ca de D. Poate vrei sa-i chem pe t si pe H, sa te mustre cum shtie ei :roll:

 44. Septembrie 24, 2008 la 15:20
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Bhă, ABCDEFGHIÎJKLMNOPQRSŞTŢUVWXYZ! Deci e bab-gulaş! Da? CIEORBĂ DE FASEOLĂ! Ok? Ok.

 45. Septembrie 24, 2008 la 15:21
  link permanent
  monica zice ca:

  [las', ca t a venit nechemat, nestrigat]

 46. Septembrie 24, 2008 la 15:23
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Apropo! Mariansche! MĂ JUR! Neîntârziat!

 47. Septembrie 24, 2008 la 15:31
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Roger, bab-gulas sa fie! Numa’ bine

 48. Septembrie 24, 2008 la 15:46
  link permanent
  toader zice ca:

  ma, da’ monica e cu zappy?

 49. Septembrie 24, 2008 la 16:02
  link permanent
  koma zice ca:

  esti prea lung bre! de ce nu le faci serial? stii ca serialele e la moda.

  mnuah anywayz ai ramas la fel de original iar la gulas`as adauga obligatoriul “in pita”, pentru ca in afara de aspectul haiducesc ia si un gust de vatra de`ti sar capacele daca intarzie chelneru`

  hai noroc!

 50. Septembrie 24, 2008 la 16:07
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Toader: nu; invers.

 51. Septembrie 24, 2008 la 17:39
  link permanent
  toader zice ca:

  bai imputitule, jegosule, perversule, grasule, pufosule, coaie de arama ce esti! nu ti-am zis ma ca e prohibit (nu vine de la prohab) sa nu cutezi sa mai scrii toader cu majuscula? bab infam ce esti ca am cautat pe gugl ce e aia bab gulas si am gasit ce ai pierdut tu la urgente.

 52. Septembrie 24, 2008 la 17:45
  link permanent
  sten zice ca:

  ce tot minti ba pula;fratele lu hudini e mort ca cand erau ei mici s-a oferit sa fie cobai pt numaru lu fratesu’ cu taiatu cu drujba in doua;nu i-a iesit ca era la prima scamatorie(oi fi visat!?).

 53. Septembrie 24, 2008 la 18:34
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu ţ-ai cetit Wikipedia recentă! Sau ai cetit-o cu capu’-n jos. În altă limbă.

 54. Septembrie 24, 2008 la 21:32
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  În timp ce unii visează câte două porţii eu îmi aduc aminte în viaţa reală că nu am mai călcat într-un restaurant de cel puţin doi ani… poate trei, şi de atunci fac eu foamea. Iată că micii ăia ar fi fost bine veniţi…
  Cum să intri în acest spaţiu ceva mai elevat decât blogul politic şi pentru care trebuie să ai o anumită stare însoţită de o anumită construcţie psihologică, da că nu ai ce-ţi trebuie? Nu am vrut să umplu de impunitate ideatică, dacă mi se permite inventarea acestui context, prin starea mea din ultimul timp. Recunosc că de câteva zile alerg în jurul mesei o mare criză de nervi şi dau din paroxism în paroxism până la aporia totală a stării mele de cretinism impus. Este clar că m-am transformat într-o cultură biologică de generaţii emo încât lama din vene a ajuns un organ separat cu rol în gândire.
  Cam atât.

  PS.
  Cred că toţi au observat pisoarul după uşă, dar câţi au observat că uşa are ditamai geamul?

 55. Septembrie 24, 2008 la 21:38
  link permanent
  Zappy zice ca:

  Ah, s-a intors Bibli. Ca sa nu inteleg nimic, ca de obicei. Ce bine, bine ai venit inapoi.
  Bibli, p.s. intre timp am renuntat la boicot, poti sa vorbesti normal.
  Daca vrei, evident.
  Sau daca poti.

 56. Septembrie 24, 2008 la 23:36
  link permanent
  sleepless zice ca:

  O JegPedia ar fi useful.

 57. Septembrie 25, 2008 la 08:15
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  O fo’, la articolu’ trecut, nu cre’că a lipsit vreun subiect mai tâmpit din lume, pe lângă cele expuse.

  Biblio: Amu’ geamu’ ca geamu’, că poate-i fumuriu, da’ cre’că ideea-i să fie ceva opritor moale să nu se spargă, cum ar fi un corp uman. :)

 58. Septembrie 25, 2008 la 10:23
  link permanent
  toader zice ca:

  parca mariansky intreba ceva de premii, bibli ceva de micii pe care ii datorezi si alte chestii .

  in alta ordine de idei ai scris gresit :

  [mulţumim pentru pozele din sejurul său în Şimleu’ Silvaniei domnului doctor Daniel Angelescu]

  lipseste Augustin.

 59. Septembrie 25, 2008 la 10:35
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Bibli, ai tăi sunt micii, ţi-am zis. De îndată ce ajungi în inima Transilvaniei. Unde vieţuieşti matale?

  Reţineţi vă rog că Darius nu vrea să-şi aleagă premiu. Oferta expiră azi. Să nu ziceţi că premiile mele nu se dau, da Marianschi? ;)

 60. Septembrie 25, 2008 la 10:49
  link permanent
  toader zice ca:

  ce sa caute bibli la budapesta mai hudreo?

 61. Septembrie 25, 2008 la 10:50
  link permanent
  toader zice ca:

  …. aaa, te refereai la inima ardealului, nu a transilvaniei. pai ce sa caute bibli la zalau?

 62. Septembrie 25, 2008 la 11:27
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu lipseşte, dragă, nici un Augustin, ce-ai?

 63. Septembrie 25, 2008 la 11:35
  link permanent
  toader zice ca:

  nu il cheama Augustin?

 64. Septembrie 25, 2008 la 11:36
  link permanent
  toader zice ca:

  corectie la corectie la corectie la inima ardealului. de fapt zalaul e vechea citadela. acum jucu este locul care il reprezinta.
  deci, ce sa caute bibli la jucu?

 65. Septembrie 25, 2008 la 11:51
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu. Îl cheamă. Nu lipseşte.

 66. Septembrie 25, 2008 la 12:45
  link permanent
  toader zice ca:

  asa. bravo. stiam eu ca il cheama augustin.

 67. Septembrie 25, 2008 la 12:48
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Hudrea
  Eu nu vreau să trec prin Ardeal, vreau să mă stabilesc în Ardeal, cât mai la nord. Doar că nu am bani pentru o asemenea aventură. Poate pică o moştenire, un câştig la loto… ceva… cineva… cine ştie.

 68. Septembrie 25, 2008 la 13:43
  link permanent
  toader zice ca:

  te gazduieste hudrea adrian.

 69. Septembrie 25, 2008 la 13:59
  link permanent
  jimerino zice ca:

  doar gazduire, mancare, bautura, stupefiante (ocazional) si femei. restul, te descurci.

 70. Septembrie 25, 2008 la 14:05
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Cum face lumea meniu pentru vizitatori, la Hudrea acas’. ŞI PETRECEREEE! Pardon, la mătuşă-sa…

 71. Septembrie 25, 2008 la 14:25
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Biblio, eu tind spre Timisoara. Mi-am gasit una pe acolo dar deocamdata i-o trag doar virtual. Daca imi iese poanta te iau cu mine, da ?

 72. Septembrie 25, 2008 la 15:03
  link permanent
  monica zice ca:

  Ce? Petrecere la Houdrini acasa?! Si daca ne face sa disparem… urgent? Merci, eu nu ma bag.

 73. Septembrie 25, 2008 la 15:45
  link permanent
  Zappy zice ca:

  Oh Marian S. Ce exprimare horror.
  Doresc sa multumesc sortii pentru faptul ca m-am nascut in Arad. Multumesc. Gata. Am multumit.

 74. Septembrie 25, 2008 la 16:31
  link permanent
  jimerino zice ca:

  mariane da’ de futut cand planuiesti sa…?

 75. Septembrie 25, 2008 la 16:32
  link permanent
  jimerino zice ca:

  eu doresc s-o blestem. da’ n-o blestem ca mi-a zis careva ca e javra si se razbuna.

 76. Septembrie 25, 2008 la 17:00
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Marian S.
  Păi are o soră virtuală şi pentru mine? Eventual cu o casă virtuală şi o mică curte virtuală? Eu mi-s pregătit să mă fac agricultor, mai precis zarzavagiu, legumicultor. Nu mă pot apleca de burtă să dau cu secera, cel mult să mulg o vacă sau o capră.

 77. Septembrie 25, 2008 la 18:12
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Măi Zappy zăpăucă mică, de ce mă faci tu să cad in păcat…
  Am lîngă mine un înger şi un drac. Ingerul trage de mine si-mi zice: stai măi dracului că e prea mică. Aşa că mă uit la drac. Iar pezevenghiul ăsta zice: întreab-o mă, că dacă vrea buletin de Bucureşti nu mai pleci la Timişoara.

 78. Septembrie 25, 2008 la 19:24
  link permanent
  Basty zice ca:

  Bibli, ziceai ceva de stat capră ?

 79. Septembrie 25, 2008 la 19:40
  link permanent
  jimerino zice ca:

  exista vreo activitate agricola care sa implice si altceva decat o capra? un “umeri-craci”, de exemplu.

 80. Septembrie 25, 2008 la 22:03
  link permanent
  toader zice ca:

  cu regret va anunt ca iau o pauza de jeg.
  hudrea, al carui cuvant e litera de decret pentru mine, m-a anuntat ca nu mai scriu lucruri demne de luat in seama pe jeg.

 81. Septembrie 25, 2008 la 22:19
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Hudrea tătă ziulica şede pe privat şi comentează. Şi apoi vine pe Jeg şi comentează. Dacă era să ascult de el de câte ori m-a sfătuit inept, amu’ cin’ ştie pe ce coclauri îmi beam o Monă mică la şaişpe mii.

 82. Septembrie 25, 2008 la 23:27
  link permanent
  toader zice ca:

  tocmai asta ma ingrozeste. faptul ca nu l-ai ascultat e vizibil augustine!

 83. Septembrie 26, 2008 la 09:32
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Basty
  Dacă îţi doreşti atât să mă mulgi încât nu ai înţeles ce am spus, stau şi capră. :D

 84. Septembrie 26, 2008 la 11:18
  link permanent
  Basty zice ca:

  Deci bă dragă Bibli. Ce exprimare tendenţioasă in răspunsul Dvs. Unde-i argumentul ştiinţific ? Unde-i analiza sintactică şi molfăilogică ? Sunt total dezamăgit.

  Dar nu simţ supărare, pun totul în seama galopului hormonal, desigur.

  Iar la capitolul doi, nu văd de unde aţi înţeles că ma refer la fizicul Dvs. când menţionez aşezatul în poziţia capră. Eu personal apreciez doar o formă feminină in asemenea instanţe. Spre deosebire.

 85. Septembrie 26, 2008 la 12:41
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Basty
  :)
  Stimate stimabile… ţi-ai luat-o. Nu o mai da la întors.
  :)

  Eu pot “să întorc” vorbe din astea “de cartier”, dar nu-mi face plăcere şi, în ultimul timp sunt deprimat, am gânduri sinucigaşe, m-am transformat în EMO… nu-mi mai vine să râd, cel mult să zâmbesc amar, mai mult ca un rictus de memorie. Nu fac analizele pentru mine, ci pentru ca cei din jurul meu să descopere că este o altă lume în spatele aparenţei pe care o văd toţi. Cât despre analize “sintactice şi molfăilogice”, nu am făcut nici în şcoală astfel de analize, uram şi urăsc gramatica. Eu nu mă refer decât la sensul cuvintelor, sensul natural, ritual, cognitiv, ocult, ascuns, suav, fin ca un parfum scump, abia simţit… Este un fel de perversiune intelectuală, gândirea fără subiect şi predicat, fără elementele de comparaţie… doar substanţe decantate de-a lungul timpului prin gândirea colectivă a zecilor de generaţii de preocupaţi.

 86. Septembrie 26, 2008 la 13:48
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Ştiţi bancul cu iadul studenţesc?

 87. Septembrie 26, 2008 la 14:22
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu. Zi-ne-ni-l.

 88. Septembrie 26, 2008 la 14:58
  link permanent
  toader zice ca:

  eu il stiu. nu mai il zice ca e vechi.
  (ce toropeala pe jeg.)

 89. Septembrie 26, 2008 la 15:48
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  ZI NE NOUĂ ÎL NI PE EL!

 90. Septembrie 26, 2008 la 17:42
  link permanent
  Sofia zice ca:

  ala cu lada de cuie?

 91. Septembrie 26, 2008 la 19:09
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Numa’ io nu ştiu?!…

 92. Septembrie 26, 2008 la 19:40
  link permanent
  Basty zice ca:

  Ce te agiţi atâta Groza maică să tot afli lucruri noi, că nu ştii ce descoperi.

  Uite, şi eu aflu că mi-am luat-o şi nici măcar nu pot spune dacă mi-a plăcut sau nu.

 93. Septembrie 26, 2008 la 20:01
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da’ pă mine nu mă intereseaz că tu şi căci ce şi căci cum. Eu cu bancu’, să zică bancu’, nouă să ni-l ne.

 94. Septembrie 26, 2008 la 22:32
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Moare un om şi ajunge el în Iad. Acolo îl întâmpină Dracul şi-l întreabă:
  - Tu ce fel de iad alegi, iadul normal sau iad studenţesc?
  Omul nostru stă, se gândeşte ce se gândeşte şi alege iadul normal. Ajunge el acolo, toată ziua distracţie cât cuprinde, însă seara vine Dracul şi îi bate un cui în fund. În zilele următoare la fel, ziua mega-distracţie, seara venea Dracul şi le bătea tuturor câte un cui în fund.
  După mai mult timp, pentru că nu mai suporta, omul se hotărăşte să se transfere în iadul studenţesc.
  Prima zi a trecut în distracţie totală, iar seară nu a mai apărut Dracul să bată cuie în fund. A trecut aşa o săptămână, o lună, două, trei, patru… Când, deodată, în toiul nopţii se trânteşte uşa de perete şi în prag apare Dracul cu o ladă imensă de cuie şi cu un zâmbet satisfăcut le spune:
  - Trezirea, băieţi! În noaptea asta e sesiune!

 95. Septembrie 26, 2008 la 22:35
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Basty
  Mă faci să mă simt vinovat. :(

 96. Septembrie 26, 2008 la 22:48
  link permanent
  toader zice ca:

  au mai bibli. iar vii cu bancul asta stiut de toti. aoleu… ai stricat ziua la tot forumul.

 97. Septembrie 26, 2008 la 23:10
  link permanent
  Basty zice ca:

  Bibli. Bibli. Râdem, glumim, plecăm relaxaţi. N-ai observat incinta ? Ca în banc.

  Lasă sentimentele de vinovăţie pentru când păţeşte Groza ştii tu ce.

  Oups. Nu trebuia să zic asta.

 98. Septembrie 27, 2008 la 00:15
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ toader
  Eu nu ştiam bancul şi nu-l ştiu în continuare. Doar l-am luat cu copy/paste de pe net, nu l-am şi citit. :)

 99. Septembrie 27, 2008 la 00:55
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Agăţa-m-aş şi n-am cui. Mai ştiţi vremea când Darius chiar avea titluri?

 100. Septembrie 27, 2008 la 09:31
  link permanent
  gino zice ca:

  vreti ceva de groaza? uitati-va la [cum, cum?]

 101. Septembrie 27, 2008 la 15:29
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Hudreo: zât! Biblio – mulţămiesc, mereu loial *pet on back*

  Gino: Să facem noi spam fix întru al sutelea comentariu?

 102. Septembrie 27, 2008 la 20:00
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Chiar mi-e dor de un filmuleţ. Mi-e dor şi de fata cu ochelari, colega din vitrină… Ce spui Darius, faci un film cu ea? Un lung metraj… nu trebuie să aibă şi replici, să fie un surrealist erotic, cum place la surrealişti. :) Când spun erotic, mă refer la… non-nuditate. :) Deci? Mă umpli de emoţie? :)

 103. Septembrie 27, 2008 la 20:25
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Să-ţi fac un film porno cu Mihaela, ca să-ţi îndeplinesc ţie cele 3 nevoi primordiale…

 104. Septembrie 27, 2008 la 21:45
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Dariuse, sa se produca Mihaela, tu doar filmezi, da ?

 105. Septembrie 27, 2008 la 21:48
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Miha Vas Augustina (ca să ştiţi tăţi cum s-o cotaţi) s-a opus mereu vehment sexului cu mine. Deci poate la filmat ar mere…

 106. Septembrie 27, 2008 la 21:58
  link permanent
  toader zice ca:

  pai e bine ca se opune. o sa faci deci un film de actiune.

 107. Septembrie 27, 2008 la 22:25
  link permanent
  toader zice ca:

  nu o cheama si augustina cumva?

 108. Septembrie 28, 2008 la 01:15
  link permanent
  noji zice ca:

  bah, imi plac “fonturile” alea de subt poze. in rest, “visezi” degeaba. am inceput sa cetesc comenturile, da’ m-am plictisit. e naspa. astept sa-mi sara toti cu unghia-n gat”

  Cu drag,
  noji

 109. Septembrie 28, 2008 la 01:17
  link permanent
  noji zice ca:

  e si mai naspa. inainte de “sara cu toti…[..] sper ca vei observa ca incep ghilimelele..

  Cu – la fel de drag,
  noji

 110. Septembrie 28, 2008 la 01:19
  link permanent
  noji zice ca:

  e cat se poate de naspa. ghilimelele erau inainte de “sara toti [..]…
  sper sa ma intelegi, comentez live din bm de la sarbatoarea castanelor, cu tot ce implica o sarbatoare de genu’. stii tu ce.

  No comment,
  noji

 111. Septembrie 28, 2008 la 01:35
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da, bun, ăhă.

  Toader: Ba da, Augustina am zis şi io.

 112. Septembrie 28, 2008 la 10:51
  link permanent
  Zappy zice ca:

  Vezi noji, asta demonstreaza ca aici la comentarii, only the strong survive!

 113. Septembrie 28, 2008 la 11:36
  link permanent
  monica zice ca:

  Da. I gave up a long time ago. :twisted:

 114. Septembrie 28, 2008 la 12:03
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Darius maestru Groza
  Am specificat, non-nuditate, doar surrealism.

 115. Septembrie 28, 2008 la 12:46
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Aud cum că cineva deţine poze scârboase cu Darius şi ezită dacă să le pună sau nu pe net. Eu zic că să le.

 116. Septembrie 28, 2008 la 13:44
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  cum ar fi poza aia cu Darius la costum…de-adevaratelea?

 117. Septembrie 28, 2008 la 15:26
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Aş dori să reamintesc tutulor despre toate pojile cu dânşii carele am eu. Mă-nţelegi. :)

  Cât despre poze cu mine compromiţătoare, nu sunt, decât dacă-s luat de pe Jeg. :P

 118. Septembrie 28, 2008 la 16:02
  link permanent
  toader zice ca:

  ce l-ar putea compromite pe grozdea? toti stim cum e.

 119. Septembrie 28, 2008 la 16:05
  link permanent
  Basty zice ca:

  Dacă sunt compromiţătoreşti este musai, trebuie neapărat să le puie pe net. Mai ales ca Groza is le guest star in dânsele.

 120. Septembrie 28, 2008 la 17:44
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  da dar dupa aceea senor jeg ne compromitareste pe toti

 121. Septembrie 28, 2008 la 17:46
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Nu deviaţi discuţia spre poze încât să “uite” despre filmul cu Miha. Lăsaţi-l să se, şi anume, concentreze.

 122. Septembrie 28, 2008 la 17:48
  link permanent
  toader zice ca:

  da, film cu augustina.

 123. Septembrie 28, 2008 la 18:10
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Surrealist şi cu erotic artistic venit din interior.

 124. Septembrie 28, 2008 la 18:18
  link permanent
  toader zice ca:

  ar trebui sa se duca la respectiva augustina cu flori, imbracat cu straiele alea bune cu bretele, si sa ii spuna in ungureste : “nu vreau sa ti-o trag!”. de preferinta cu lacrimi in ochi. sa vezi cum se intoarce soarta.

 125. Septembrie 28, 2008 la 18:43
  link permanent
  monica zice ca:

  mai ameninti mult cu trezirea din agonie, dariusache? to-o-ooot o tiriim asa de-o saptamina…

 126. Septembrie 29, 2008 la 00:03
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Bre toadere, dar de ce sa-i zica in ungureste ? Si chiar asa, cum se zice ? poate mai ajung si eu iar prin zona !!!
  N-ar fi mai simplu sa-i spuna: vrei sa… jaga-jaga ?

un trackback

 1. [...] in (Pre)puţul cu gînduri. trackback Poate titlul o să vi se pară copiat de la unu’ Darius.. da’ tocmai asta-i şi ideea. Să nu intraţi pe jeg.ro că mă dau de gol atunci. Ok. Mi-a [...]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)