Ultima. (Sper.)

sari la comentarii

Prietenă-mea (aflaţi cu un drum) Bianca Neagoe​ face parte din naţionala de fete a României la curling. Fiindcă avem una.

Vă las un paragraf să vă reculegeţi.

Nici nu ştiu care glumă să-ncep prima dată, aşa că-ncep cu una mai în serios: Bianca şi ălealalte fete – cum se şi numeşte echipa – au de participat la Europene în Elveţia.

Doar că n-au bani.

Daţi-le, care aveţi. Aici, pe Indiegogo.

Ştiţi cum adună Raisa câini de pe stradă? Mna, la fel, doar că pentru Bianca şi ălealalte fete.

Nu le stă nimica-n calea succesului, nici măcar impedimentele financiare, că n-a zis nimeni că se întorc victorioase. Io cred că or să facă bine, sper să nu iasă chiar ultimele, da’ nu ştiu regulile. Nici Europenele nu-s mare căcat oricum, nu-i de parcă le dă shoturi gratis la Booha, dacă aduc cupa (nu ştiu dacă este cupă). Dar ar fi fain să se ducă.

Şi eu mă duc cu ele, da’-mi plătesc singur, înainte să săriţi ca ţaţele. Da, am donat şi eu.

Povestea-i faină, v-o zic pe scurt: un tip Allen Coliban a făcut echipă românescă de curling, că voia să ajungă la olimpiadă, deoarece şi bunicu-so a fost olimpic la ski în ’56 sau aşa ceva, că n-am înţeles exact.

N-a ajuns la olimpiadă ca bunicu-so, dar acum avem şi echipă de fete (Bianca şi ălealalte), de juniori, chestii de ăstea. Adevărul de Seară poate să titreze-şoc: Un american a înfiinţat echipa de curling a României. Allen nu e american, dar sună, după nume şi Adevărului de Seară nu-i trebuie mai mult. E seară.

Dacian cu Tudor mai demult or participat la campionatul României de cso-cso şi or ieşit locul 14 din 16 şi toate celălalte echipe erau maghiari din Miercurea Ciuc. Ideea-i că dacă fetele ies de la penultimele-n sus, merită. Şi oricum nici voi nu cred că vă băgaţi în datorii sau sărăciţi de la un leu de 5 cât e minimum acolo.

Revenind. Donaţi aici pe Indiegogo.

Glumele:

– Bianca e măturătoare profesionistă

– Bianca face curat sportiv

– Pentru Gimel şi Cocorean: Bianca o freacă olimpic (e forţată, fiindcă nu e chiar olimpic, dar pe Gimel cred că-l mulţumeşte şi doar că o freacă)

– Tot pentru Gimel şi Cocorean: bilele alunecă mai bine din mâinile Biancăi (iar forţată, că nu sunt chiar bile, că nu e alt sport, cu bile)

– mai am câteva tot pentru Gimel şi Cocorean, toate forţate sau poate au ei câteva sau poate vor să doneze

[poza e făcute de Phase One Studio, dar eu am pus link tot către Indiegogo]

7 comentarii

zi si tu ceva
 1. Iulie 27, 2015 la 19:43
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Aţi donat?

 2. Iulie 28, 2015 la 09:56
  link permanent
  Pop zice ca:

  mai bine deschide cauza pe sprijina.ro

 3. Iulie 28, 2015 la 10:25
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Io nu deschid nimic, fac doar clickbaiting. Dar dacă e deshis deja pe indiegogo, de ce să mai deschidă? Să-nchidă lumea cu biștăreii.

 4. August 2, 2015 la 09:40
  link permanent
  Mihai zice ca:

  Tre sa recunosc, asta e mai buna decat aia dinainte.

 5. August 2, 2015 la 10:05
  link permanent
  Mihai zice ca:

  Sau ma rog,era mai buna, cand era tanara.

 6. August 7, 2015 la 17:13
  link permanent
  Marian zice ca:

  Suma nu e mica, dar nici enorma.. sigur s-ar fi gasit cineva sa plateasca acei 3000 sau 4000E pentru o astfel de cauza. Este totusi vorba de Romania si de un sport care ne reprezinta. Ma rog, la cat de interesati suntem noi de asta. Cam rusinos sa nu poti sa trimiti o echipa sa participe pentru o asemenea suma de bani.

 7. August 26, 2015 la 15:55
  link permanent
  Ema Georgescu zice ca:

  McDonalds nu se baga?

  putem zice ca bila aia e un McBurger sau ceva…

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)