Triciclul – cu o bicicletă-putere mai perfomantă decât monociclul

sari la comentarii

SÂMBĂTĂ ŞI DUMINICĂ MĂ AFLU LA CAPITALĂ, ÎN VEDEREA NEGOCIERII ŞI A UNUI CADOU SUPLIMENTAR DE CARE VĂ VOI INFORMA.
REDACŢIA VA PUBLICA ŞI UN PROGRAM CORESPUNZĂTOR DELEGAŢIEI ÎN CURSUL ZILEI DE VINEREA.

STRÂNGEREA DE FONDURI E ÎN STADIUL CĂ AM AJUNS LA SUMA DE 1001 RON

(s-a ajuns la 1.000, printr-o donaţie anonimă, dar suntem din nou în groapă, după câteva abandonuri laşe!)

(pentru că s-a cerut excesiv IBANUL: RO44 BTRL 0130 1201 H987 93XX, Banca Transilvania Cluj, Darius Groza)

S-ar putea să fie timpurie lansarea mea cu capul înainte în jungla industriei muzicale, zdrăngănind la ukulele, considerând că întregul week-end a fost consumat ca să învăţ “In The Jungle (The Lion Sleeps Tonight)”, crezând că învăţ “Somewhere over the rainbow”.

Am dezvoltat o nouă obsesie şi doresc să vi-o împărtăşesc. Am vorbit la directorul general, după care la secretariat, după care cu “Diana de la desfaceri” a producătorului de biciclete marca Pegas. Unde am găsit o varietate largă de produse care nu mai se fac şi nici nu mai există pe stoc, în afară de o singură categorie, care nu mi-o trebuieşte, respectiv utilajele folosite în construcţia lor, acum scoase la licitaţie. Şi am descoperit… ACEAST MAGNIFIC OBIECT!

TriciclulPegas

TRICICLUL PEGAS!!!

[caracteristici tehnice: pneuri 47 – 406 mm (20″ x 1 ¼”), cadru sudat, înălţimea de 440 mm, frână faţă cu tambur şi saboţi interiori, frână de parcare tip cleşte cu blocare, masă proprie 24,6 kg; pentru transportul unor mărfuri uşoare]

Îl doresc! Am reuşit să dau peste un redistribuitor dubios din judeţul Prahova, căruia i le-a vândut Pegas pe toate şi s-au scăpat de ele, care mai are 20 de exemplare. Tembelul mijloc de transport îmi trebuieşte pentru o acţiune ce-o voi întreprinde anul viitor, odată ce dă căldura, despre care veţi afla mai jos.

Dar, pentru că mi se pare cel puţin stupid spre obscen să dau singur 1.000 RON pe o asemena grosolănie mobilă, am decis că voi apela la contribuţiile voastre necondiţionate. (Aşteptaţi, toţi avem de câştigat din asta.)

Începând de acum şi până când se înfăptuieşte ce-am clocit, suntem în plină CAMPANIE DE STRÂNGERE DE FONDURI, sistând orice alt fel de activitate, cu excepţia deversării de bani peşin către mine, desigur. Voi accepta prin donaţie sume în limita preţului mai sus menţionat. Donaţiile pot varia de la 10 RON la 1.000 RON, până în momentul atingerii pragului superior. Am văzut că se tot donează pe Internet, pentru tot felul de boli şi alte păcate de astea, deci nu mă prostiţi voi pe mine că nu se poate. Mna, chiar şi eu am strâns în excursia-mi divină vreo 800 de euro, la-nceputul anului, care s-au dus toţi la momentul respectiv, pe toate prostiile, de ce nu şi acum?

Cititori fideli: nu v-am uitat! De atâta vreme alăturea de mine sunteţi câţiva care, încă de la începuturi, m-aţi citit, aţi comentat, aţi contribuit sufleteşte şi moraliceşte, m-aţi susţinut, consolat când era prea greu şi lăudat când prea bine…

Credeţi că toate astea-s pă gratis? Mi-am atribuit autoritatea să compun o listă cu cei care vor începe, după cum sunt desemnaţi pe listă, de încurajare. Să nu credeţi că ordinea este în orice fel după vreun favoritism*. Ci doar în ordine crescătoare după cât vor da. Algoritmii folosiţi includ număr de comentarii, implicare emoţională, feed-back, atitudine, donaţii anterioare.

SUFLETE NOBILE:

Jimerino – 30 RON ACHITAT
Marian Marianschi Keefour – 40 RON ACHITAT
Marian Marian S. Stăvăroiu – 40 RON RESPINGERE CRUDĂ
Toader – 50 RON RESPINGERE CRUDĂ
Sebastian “Basty” Comşa – 50 RON
Adrian Hudrea55 50 RON RESPINGERE CRUDĂ S-A RĂZGÂNDIT, ACHITAT
Krakilla – 50 RON şi 10 RON pentru originalitate
Simona “Zappy” Lazăr şi Monica Muşeţel (în simbioză) – 70 RON ACHITAT
Gheorghe “Bibliotecaru” Florescu – 80 RON RESPINGERE CRUDĂ
Colegii mai relevanţi de la Vitrina (Camelia Imbuzan, Călin Crainic, Arpad “Duţu” Peter, Vlad Sulea, Mihaela “Mihavas” Vas, Iulia şi Iuliu, plus fiii rătăcitori Andrei “Arpi” Rezi şi Sebastian Augustin Olar, de la Bucureşti, Adelina nu şi, în cea mai mare parte, Răzvan “Mazeta” Medrea Augustin) – 100 RON ACHITAT 50 RON

Avem în premieră invitată o… clientă. Lucrez cu ea pe un proiect de ceva vreme şi este prima clientă cu care m-am împrietenit, chiar dacă ea nu crede asta sau de-a dreptul invers. Pentru că suntem încă indecişi, Alina Disli va contribui deocamdată cu suma de doar 10 RON. +40 RON ACHITAT

Iată că am strâns o listă preliminară de 11 primi donatori, care stau ca exemplu dărniciei voatre viitoare. Nu uitaţi, suntem deja la frumoasa sumă de: 585 RON! Mai mult de jumătate!

Ulterior:

Flaviu “FCB” Comănescu – 50 RON ACHITAT
Sten – 30 RON ACHITAT
Corina Bucur Tristur Supăratir – 50 RON, din banii de ţigări, până duminică ACHITAT
Istvan-Ştefan “Pişto” Szentkiralyi – 50 RON
Aurelian Săndulescu – 10 RON, rotunjit de la 13,14. ACHITAT
Anti-Darius – 0 RON
Yacana – 51 RON
Tatiana “Anatati” Neamţu – 40 RON ACHITAT
Ionuţu – 50 RON ACHITAT
Raluca “Furby” Puşcaş şi Gaba din aceeaşi familie – 20 RON + 20 RON ACHITAT
Anonim confirmat – 40 RON ACHITAT
Laura “Licurici” Laurenţiu – 10 RON ACHITAT
Adrian Olar Augustin şi logodnica – 10 RON ACHITAT
Roxana Popa – 30 RON ACHITAT
Vlad Bălan, binecunoscut văr de-al lui Bobby Voicu – 50 ACHITAT
Geo Atreides – 10 RON ACHITAT
Mihail “Sepukku” Ion, întâi găzduitor al Jegelui – 50 RON

Adrian Rus – 50 RON ACHITAT
Andra şi George Feneşan – 30 RON
Ionuţ “Canalia” Foltea – 15 RON ACHITAT

ÎN PLUS! Odată cu venirea căldurii, cum spuneam, în anul 2009, mă voi angaja într-o aventură prin ţară, călare pe Pegasul Triciclu, în care voi vizita PERSONAL fiecare nume care apare pe listă** transformată în hartă, fără bani şi ÎMBRĂCAT ÎN COSTUM DE MIRE, fără soţie. (Ocazie cu care, desigur, Bibliotecare, voi face un film despre tot…)

Această listă este deschisă tuturor celor care, de-a lungul vremii, s-au putut bucura, în sens bun sau în sens rău, de Jeg. SE DONEAZĂ PRIN ADNOTARE LA COMENTARII, cu menţionarea sumei, iar în formular o adresă de mail validă sau la RO44 BTRL 0130 1201 H987 93XX, Banca Transilvania Cluj, Darius Groza. Aş dori să fiu anunţat de sume, chiar şi anonime, ca să nu risc să primesc prea mult, ferească…

* statutul în inima mea despre care nu vorbeam anterior poate creşte în funcţie de… găsiţi voi o cale, sunt sigur
** în condiţiile în care rezidă pe teritoriul României în perioada dintre momentele plecării, respectiv venirii

ÎNTREBĂRI FRECVENTE, răspunse prin alte întrebări frecvente:

1. Nu se donează de obicei pentru oameni care nu îşi permit?
Ba da şi ce legătură are asta cu orice?

2. Nu trebuie să fii suferind de ceva ca să meriţi o donaţie?
Şi nu sunt? / Şi nu merit?

3. De ce aş dona?
De ce să nu-ţi rup o mâna şi atunci să vezi ce bine-a fi?

4. Dacă vii în vizită călare pe triciclu şi în costum de mire, pot să te ţin la mine şi să te hrănesc?
Sinceramente, mă aşteptam la întrebarea asta mai devreme, dar… de câte ori trebuie să vă explic?

5. Există şi un premiu surpriză, pe lângă beneficiile deja expuse?
Nu.

***

Pe mine mă încântă spaţiile comerciale unde angajaţii încearcă să salveze situaţia olfactivă chiar dacă nu mai are nici un rost. Spre exemplu, seconduriile în care ard beţigaşe parfumate. Sau în buzi, cu precădere cele publice, unde această patetică tentativă – de a da cu spray de cameră – este chiar singura ambiţie de igienă.

Sau în taxiurile alea Volvo care se pot alimenta cu motorină prin orice gaură, în special dacă-s din interior, iar de oglinda cărora atârnă un brăduleţ pe care stă scris cu pixul de mai demult un număr de telefon de fix. Sau în restaurantele indiene.

Ceea ce mă încântă şi mai mult e că se aleg mereu aromele cele mai exotice şi nefireşti. Ştim cu toţii că hainele în care au decedat în trecut nişte cetăţeni nu miros a vanilie. Şi în absolut toate cazurile se face asta ca o scuză, pentru că mirosurile impostoare acoperă de fapt nişte mirosuri infractoare.

Şi nu mai există locuri în care să se accepte aşa cum miroase. Nici în florării nu miroase a flori. Da, la mezeluri trebuie să miroasă a flori, să fie atraşi clienţii, da’ la florărie – NU! La florărie să miroasă a bomboane… Unităţile alea nu ar trebui să miroasă altfel!!! Nu mă atrage mai mult dacă-s într-o curăţătorie chimică şi miroase a piersici. Nu vreau să îmi spele geaca mea de piele din pui de căprioară mâncând conservă de ananas în suc propriu deasupra ei. Mă aştept să miroasă a doamna Hodiş din clasa a 5-a până într-a 8-a şi doamna Muller dintr-a 9 până într-a 12-a. Vreau să semnez protecţia muncii înainte să-mi ridic posesiile imaculate!

Mă-ntreb atunci, dacă tot e la libera alegere mireasma ce va domina fără sens aerul de undeva, de ce nu se optează pentru ceva mai bine gândit? Spre exemplu, fiecare business să aibă o brutărie proprie şi să miroasă mereu a pâine.

De ce lucrurile care nu miros a nimic, să zicem apa, nu miros a altceva care nu miroase a nimic, de exemplu aerul? De ce lucrurile care miros “a” ceva de fapt nu miros direct “ceva”, aşa precum este “petrolul”, ca el nemirosind nimica “a”, în afara lui însuşi. Deci “miroase petrol” şi nu “a petrol”. De asemenea, de ce există unele mirosuri care nu există, cum ar fi, de pildă: vară; acru; când eram la bunica?

22 comentarii

zi si tu ceva
 1. Octombrie 24, 2008 la 09:26
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Mi-a placut mult lectia de limbi. Straine. Atit de mult incit ma pregatesc sa fac un panou publicitar pe care sa-l afisez la bloc cind o sa vie omu` pe la Bucale, sa priceapa si vecinii mei ce se intimpla si sa nu cheme 112.
  Am nevoie urgenta de traducere in alte limbi, mi-au placut mult limbricii aia din araba.
  Deci Biblio, atentie, please, je vous en prie, achtung:

  Pasta albă de Cristal
  Face dinţii ca de cal
  Iarăşi JEG cu-al lui Pegasu`
  Ne-nvaţă că nu-i bun gazu`.

  Săru` mîna.

 2. Octombrie 24, 2008 la 10:17
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Sănătate la mulţ’ ani.

  Marianscă: deoarece fac poză şi când o pun la poştă, mai imediat. În pauza de masă.

 3. Octombrie 24, 2008 la 12:58
  link permanent
  Zappy zice ca:

  mda. cu parere de rau anunt ca sambata si dumineca plec din bucuresti. asta e bijel, nu vrea destinul, nu vrea. domnitza-tzi ce-tzi mai face?

 4. Octombrie 24, 2008 la 13:05
  link permanent
  vizitiu zice ca:

  Vreau si eu sa-ti donez suma de 20 de roni…adica 200 vechi…astept un mail ca sa vedem cum facem….acum nu prea am avut rabdare sa citesc cu atentie toate detalii sau sa-mi notez contul pentru ca beau o bere si ma pregatesc sa ma car in Predeal…asta ca de e pe gratis si plateste sefu…:))) Sa traiesti diliule…deci cu alte cuvinte SALVE

 5. Octombrie 24, 2008 la 13:44
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nimică. Ce să facă? Nimică. Ce domniţă, apropo? Vizitiu: s-a notat. 🙂

 6. Octombrie 24, 2008 la 14:55
  link permanent
  toader zice ca:

  ba, sa stii ca NU iti dau 79 de lei noi.

 7. Octombrie 24, 2008 la 15:48
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu mai şciu ce să crez… Sunt confuz!

 8. Octombrie 24, 2008 la 16:15
  link permanent
  jimerino zice ca:

  am rezolvat-o si cu transferul. fa un traseu si pe undeva pe traseul ala ma plasez eu si iti inmanez in loc de apa, ca la maraton, suma stabilita.
  da’ sa-l publici ba bursucule!

 9. Octombrie 24, 2008 la 16:28
  link permanent
  chira zice ca:

  ”dubla negatie” ? am numarat..sper ca bine(daca nu iertata-mi fie numaratoarea) si Domnul Toader a zis ”nu” categoric in contextul donarii de 7 ori. de aici rezulta ca mai trebuie sa mai zica o data.

 10. Octombrie 24, 2008 la 16:46
  link permanent
  toader zice ca:

  confirm ce zice chira.

 11. Octombrie 24, 2008 la 16:46
  link permanent
  toader zice ca:

  si reconfirm.

 12. Octombrie 24, 2008 la 16:53
  link permanent
  chira zice ca:

  asadar,mai spuneti o data ”NU” si poate in toamna asta o sa aveti o cada cu hidromasaj

 13. Octombrie 24, 2008 la 18:32
  link permanent
  Rus zice ca:

  Un cont de paypal unde putem dona fonduri pentru “pegajeg” exista?

 14. Octombrie 24, 2008 la 19:20
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Marian S.

  المعكرونة البيضاء Cristal
  جعل أسنانك كما الحصان
  Jeg معا مرة أخرى Pegasu `
  ونحن نعلم أن هناك جيدة الغاز.

 15. Octombrie 25, 2008 la 16:38
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  uite ca am pus link si m-am trezit la spam.

 16. Octombrie 28, 2008 la 18:57
  link permanent
  Unu zice ca:

  ia taticule un harlei ca in 2 saptamani ai strans chiftelele!

 17. Noiembrie 5, 2008 la 15:58
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Da da io vreau să mă treci şi în articolul ăsta cum că m-am achitat de datorie, doar aşa în caz că ar mai putea intra cineva pe-aici şi ar suspecta contrariul :mrgreen:

 18. Noiembrie 5, 2008 la 23:19
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Gata, dragă! Ce-ai!

 19. Noiembrie 24, 2008 la 13:20
  link permanent
  Robert zice ca:

  Salut, arata fantastic, as vrea sa te rog sa-mi dai si mie adresa sau numarul de telefon al oamenilor alora care o mai vand.
  merci

 20. Iulie 1, 2009 la 20:51
  link permanent

  asa ceva nu am vazut – turul romaniei cu pegasul
  trebuie sa vad cum iti dai drumul cu un asa tanc de pe TRANSFAGARASANU. :))

  vant din spate nu iti pot spune ca-i degeaba ,dar mai degraba PARTIEEEEEEEEEEE

 21. Iulie 16, 2009 la 16:53
  link permanent

  In The Jungle (The Lion Sleeps Tonight) a fost piesa de rezistenta la revelionul de acum 5 ani! 😉 iar cand aud de Pegas ma cuprinde nostalgia anilor copilariei …

 22. Septembrie 8, 2014 la 03:03
  link permanent

  The easiest way to find out just about everything there is to know relating to nfl jersey in Five very easy steps.
  official website lions #81 calvin johnson white 2012 pro bowl stitched nfl jersey super values and selections http://www.lotusip.com/news/personalized-new-nfl-jerseys-2013/customized-mlb-jerseys-big-and-tall/lions-81-calvin-johnson-white-2012-pro-bowl-stitched-nfl-jersey-p-9805.html

4 trackback-uri

 1. de la Bilanţ, după 8 luni. « Cronica unei vieţi. Banale. pe Noiembrie 27, 2008 la 11:42

  […] (parcă ). Chiar aşa cum o mai duc căţeii, Cătze? Am putut contribui cu o sumă modică, la îndeplinirea visului de a avea un triciclu marca Pegas, a unui tînăr de viitor, din Zalău, cu posibilităţi materiale reduse dar posesor şi […]

 2. […] la stat, care apropo Darius, eu n-am uitat ce-ai promis astă-toamnă şi te aştept la vară cu triciclul Pegas pe strada Postăvarului din Braşov, echipat aşa cum ai […]

 3. […] la stat, care apropo Darius, eu n-am uitat ce-ai promis astă-toamnă şi te aştept la vară cu triciclul Pegas pe strada Postăvarului din Braşov, echipat aşa cum ai […]

 4. de la Fanel.ro » Blog Archive » » Jeg Tour pe Iulie 13, 2009 la 14:31

  […] Mult succes Jeg-ule! si sosea intinsa fara belele cu Triciclu Pegas […]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)