Darius Hero

Triciclul – cu o bicicletă-putere mai perfomantă decât monociclul

T

SÂMBĂTĂ ȘI DUMINICĂ MĂ AFLU LA CAPITALĂ, ÎN VEDEREA NEGOCIERII ȘI A UNUI CADOU SUPLIMENTAR DE CARE VĂ VOI INFORMA.
REDACȚIA VA PUBLICA ȘI UN PROGRAM CORESPUNZĂTOR DELEGAȚIEI ÎN CURSUL ZILEI DE VINEREA.

STRÂNGEREA DE FONDURI E ÎN STADIUL CĂ AM AJUNS LA SUMA DE 1001 RON

(s-a ajuns la 1.000, printr-o donație anonimă, dar suntem din nou în groapă, după câteva abandonuri lașe!)

(pentru că s-a cerut excesiv IBANUL: RO44 BTRL 0130 1201 H987 93XX, Banca Transilvania Cluj, Darius Groza)

S-ar putea să fie timpurie lansarea mea cu capul înainte în jungla industriei muzicale, zdrăngănind la ukulele, considerând că întregul week-end a fost consumat ca să învăț “In The Jungle (The Lion Sleeps Tonight)”, crezând că învăț “Somewhere over the rainbow”.

Am dezvoltat o nouă obsesie și doresc să vi-o împărtășesc. Am vorbit la directorul general, după care la secretariat, după care cu “Diana de la desfaceri” a producătorului de biciclete marca Pegas. Unde am găsit o varietate largă de produse care nu mai se fac și nici nu mai există pe stoc, în afară de o singură categorie, care nu mi-o trebuiește, respectiv utilajele folosite în construcția lor, acum scoase la licitație. Și am descoperit… ACEAST MAGNIFIC OBIECT!

TriciclulPegas

TRICICLUL PEGAS!!!

[caracteristici tehnice: pneuri 47 – 406 mm (20″ x 1 ¼”), cadru sudat, înălțimea de 440 mm, frână față cu tambur și saboți interiori, frână de parcare tip clește cu blocare, masă proprie 24,6 kg; pentru transportul unor mărfuri ușoare]

Îl doresc! Am reușit să dau peste un redistribuitor dubios din județul Prahova, căruia i le-a vândut Pegas pe toate și s-au scăpat de ele, care mai are 20 de exemplare. Tembelul mijloc de transport îmi trebuiește pentru o acțiune ce-o voi întreprinde anul viitor, odată ce dă căldura, despre care veți afla mai jos.

Dar, pentru că mi se pare cel puțin stupid spre obscen să dau singur 1.000 RON pe o asemena grosolănie mobilă, am decis că voi apela la contribuțiile voastre necondiționate. (Așteptați, toți avem de câștigat din asta.)

Începând de acum și până când se înfăptuiește ce-am clocit, suntem în plină CAMPANIE DE STRÂNGERE DE FONDURI, sistând orice alt fel de activitate, cu excepția deversării de bani peșin către mine, desigur. Voi accepta prin donație sume în limita prețului mai sus menționat. Donațiile pot varia de la 10 RON la 1.000 RON, până în momentul atingerii pragului superior. Am văzut că se tot donează pe Internet, pentru tot felul de boli și alte păcate de astea, deci nu mă prostiți voi pe mine că nu se poate. Mna, chiar și eu am strâns în excursia-mi divină vreo 800 de euro, la-nceputul anului, care s-au dus toți la momentul respectiv, pe toate prostiile, de ce nu și acum?

Cititori fideli: nu v-am uitat! De atâta vreme alăturea de mine sunteți câțiva care, încă de la începuturi, m-ați citit, ați comentat, ați contribuit sufletește și moralicește, m-ați susținut, consolat când era prea greu și lăudat când prea bine…

Credeți că toate astea-s pă gratis? Mi-am atribuit autoritatea să compun o listă cu cei care vor începe, după cum sunt desemnați pe listă, de încurajare. Să nu credeți că ordinea este în orice fel după vreun favoritism*. Ci doar în ordine crescătoare după cât vor da. Algoritmii folosiți includ număr de comentarii, implicare emoțională, feed-back, atitudine, donații anterioare.

SUFLETE NOBILE:

Jimerino – 30 RON ACHITAT
Marian Marianschi Keefour – 40 RON ACHITAT
Marian Marian S. Stăvăroiu – 40 RON RESPINGERE CRUDĂ
Toader – 50 RON RESPINGERE CRUDĂ
Sebastian “Basty” Comșa – 50 RON
Adrian Hudrea55 50 RON RESPINGERE CRUDĂ S-A RĂZGÂNDIT, ACHITAT
Krakilla – 50 RON și 10 RON pentru originalitate
Simona “Zappy” Lazăr și Monica Mușețel (în simbioză) – 70 RON ACHITAT
Gheorghe “Bibliotecaru” Florescu – 80 RON RESPINGERE CRUDĂ
Colegii mai relevanți de la Vitrina (Camelia Imbuzan, Călin Crainic, Arpad “Duțu” Peter, Vlad Sulea, Mihaela “Mihavas” Vas, Iulia și Iuliu, plus fiii rătăcitori Andrei “Arpi” Rezi și Sebastian Augustin Olar, de la București, Adelina nu și, în cea mai mare parte, Răzvan “Mazeta” Medrea Augustin) – 100 RON ACHITAT 50 RON

Avem în premieră invitată o… clientă. Lucrez cu ea pe un proiect de ceva vreme și este prima clientă cu care m-am împrietenit, chiar dacă ea nu crede asta sau de-a dreptul invers. Pentru că suntem încă indeciși, Alina Disli va contribui deocamdată cu suma de doar 10 RON. +40 RON ACHITAT

Iată că am strâns o listă preliminară de 11 primi donatori, care stau ca exemplu dărniciei voatre viitoare. Nu uitați, suntem deja la frumoasa sumă de: 585 RON! Mai mult de jumătate!

Ulterior:

Flaviu “FCB” Comănescu – 50 RON ACHITAT
Sten – 30 RON ACHITAT
Corina Bucur Tristur Supăratir – 50 RON, din banii de țigări, până duminică ACHITAT
Istvan-Ștefan “Pișto” Szentkiralyi – 50 RON
Aurelian Săndulescu – 10 RON, rotunjit de la 13,14. ACHITAT
Anti-Darius – 0 RON
Yacana – 51 RON
Tatiana “Anatati” Neamțu – 40 RON ACHITAT
Ionuțu – 50 RON ACHITAT
Raluca “Furby” Pușcaș și Gaba din aceeași familie – 20 RON + 20 RON ACHITAT
Anonim confirmat – 40 RON ACHITAT
Laura “Licurici” Laurențiu – 10 RON ACHITAT
Adrian Olar Augustin și logodnica – 10 RON ACHITAT
Roxana Popa – 30 RON ACHITAT
Vlad Bălan, binecunoscut văr de-al lui Bobby Voicu – 50 ACHITAT
Geo Atreides – 10 RON ACHITAT
Mihail “Sepukku” Ion, întâi găzduitor al Jegelui – 50 RON

Adrian Rus – 50 RON ACHITAT
Andra și George Feneșan – 30 RON
Ionuț “Canalia” Foltea – 15 RON ACHITAT

ÎN PLUS! Odată cu venirea căldurii, cum spuneam, în anul 2009, mă voi angaja într-o aventură prin țară, călare pe Pegasul Triciclu, în care voi vizita PERSONAL fiecare nume care apare pe listă** transformată în hartă, fără bani și ÎMBRĂCAT ÎN COSTUM DE MIRE, fără soție. (Ocazie cu care, desigur, Bibliotecare, voi face un film despre tot…)

Această listă este deschisă tuturor celor care, de-a lungul vremii, s-au putut bucura, în sens bun sau în sens rău, de Jeg. SE DONEAZĂ PRIN ADNOTARE LA COMENTARII, cu menționarea sumei, iar în formular o adresă de mail validă sau la RO44 BTRL 0130 1201 H987 93XX, Banca Transilvania Cluj, Darius Groza. Aș dori să fiu anunțat de sume, chiar și anonime, ca să nu risc să primesc prea mult, ferească…

* statutul în inima mea despre care nu vorbeam anterior poate crește în funcție de… găsiți voi o cale, sunt sigur
** în condițiile în care rezidă pe teritoriul României în perioada dintre momentele plecării, respectiv venirii

ÎNTREBĂRI FRECVENTE, răspunse prin alte întrebări frecvente:

1. Nu se donează de obicei pentru oameni care nu își permit?
Ba da și ce legătură are asta cu orice?

2. Nu trebuie să fii suferind de ceva ca să meriți o donație?
Și nu sunt? / Și nu merit?

3. De ce aș dona?
De ce să nu-ți rup o mâna și atunci să vezi ce bine-a fi?

4. Dacă vii în vizită călare pe triciclu și în costum de mire, pot să te țin la mine și să te hrănesc?
Sinceramente, mă așteptam la întrebarea asta mai devreme, dar… de câte ori trebuie să vă explic?

5. Există și un premiu surpriză, pe lângă beneficiile deja expuse?
Nu.

***

Pe mine mă încântă spațiile comerciale unde angajații încearcă să salveze situația olfactivă chiar dacă nu mai are nici un rost. Spre exemplu, seconduriile în care ard bețigașe parfumate. Sau în buzi, cu precădere cele publice, unde această patetică tentativă – de a da cu spray de cameră – este chiar singura ambiție de igienă.

Sau în taxiurile alea Volvo care se pot alimenta cu motorină prin orice gaură, în special dacă-s din interior, iar de oglinda cărora atârnă un brăduleț pe care stă scris cu pixul de mai demult un număr de telefon de fix. Sau în restaurantele indiene.

Ceea ce mă încântă și mai mult e că se aleg mereu aromele cele mai exotice și nefirești. Știm cu toții că hainele în care au decedat în trecut niște cetățeni nu miros a vanilie. Și în absolut toate cazurile se face asta ca o scuză, pentru că mirosurile impostoare acoperă de fapt niște mirosuri infractoare.

Și nu mai există locuri în care să se accepte așa cum miroase. Nici în florării nu miroase a flori. Da, la mezeluri trebuie să miroasă a flori, să fie atrași clienții, da’ la florărie – NU! La florărie să miroasă a bomboane… Unitățile alea nu ar trebui să miroasă altfel!!! Nu mă atrage mai mult dacă-s într-o curățătorie chimică și miroase a piersici. Nu vreau să îmi spele geaca mea de piele din pui de căprioară mâncând conservă de ananas în suc propriu deasupra ei. Mă aștept să miroasă a doamna Hodiș din clasa a 5-a până într-a 8-a și doamna Muller dintr-a 9 până într-a 12-a. Vreau să semnez protecția muncii înainte să-mi ridic posesiile imaculate!

Mă-ntreb atunci, dacă tot e la libera alegere mireasma ce va domina fără sens aerul de undeva, de ce nu se optează pentru ceva mai bine gândit? Spre exemplu, fiecare business să aibă o brutărie proprie și să miroasă mereu a pâine.

De ce lucrurile care nu miros a nimic, să zicem apa, nu miros a altceva care nu miroase a nimic, de exemplu aerul? De ce lucrurile care miros “a” ceva de fapt nu miros direct “ceva”, așa precum este “petrolul”, ca el nemirosind nimica “a”, în afara lui însuși. Deci “miroase petrol” și nu “a petrol”. De asemenea, de ce există unele mirosuri care nu există, cum ar fi, de pildă: vară; acru; când eram la bunica?

276 comentarii

 • Incredibil esti! Deci, vrei si bani! Un SEO nu ti-ai pune heh?
  Bine, ticaloase, o sa-ti. Da-mi IBANul, magare, si jur caci! Ai cuvintul meu!

 • 35 RON de la mine, ptiu, uitai!
  Si, desigur, pe neintrebatelea, 35 de RON de la jumatatea Zapica, pentru caci – beneficii:
  Simona Lazar: o sa ne creasca traficul

  Deci, iBANul jos!!!!

 • Stai, doamnă! Să fie o ordine! Deci îţi dau pe privat. Vreu să ştiu cine când dă şi intră, ca să nu mă-ncurc. Deci avem primii 70 RON confirmaţi (te ocupi de co-donatoarea ta, eşti responsabilă). Buuun.

 • Am înţeles bine?, îmi donezi 80 de lei ca să primesc unul dintre Pegasuri? Păi nu e prea puţin să-mi dai 80 de lei ca să pun bicicleta aia mare în casă… la mine e cam înghesuit, că m-am mutat de la o vilă cu 57 de camere, la un apartament cu 1,5 camere. Eu ştiu că cele 3 camere de bicicletă ar putea părea îmbunătăţiri la apartamentul garsonieră, dar nu cred să păcălesc nici un agent imobiliar cu asta. Dar banii sunt bine veniţi, tot vroiam să iau o chestie de ai cu formă de memorystick extra-plat pentru că e călcat de camion. Dacă însă înseamnă că ţi-am trimis eu 80 de lei, atunci să-ţi fie de folos, numai sa-mi trimiţi chitanţă ca să-i scad de la impozit pe non-venit.

 • Ai înţeles total eronat: tu trimiţi 80 RON. Îţi dau contu’ pe mail dimineaţă sau prin mandat poştal. Iar de acolo nu-ţi mai faci griji, că te vizitez eu călare pe achiziţie, să-ţi explic totul, cu tine uitându-te jinduind la mici, pe care-i mănânci abia dupe ce-nţelegi.

 • 1.s-a ieftinit alcoolu’?!Ura,hai la cârciumă!
  2.dacă îl aveai pe copilu’ minune cititor,te scoteai,dădea un fără număr de puteai să-ţi iei un vehicul tot cu stema calul da’ pe patru roţi;
  3.tu nu ştii că e criză de lichidităţi?
  4.dacă se zgârcesc căcăcioşii ăştia(vezi articolu’ precedent) poţi să contezi pe 30 ron ANONIMI ai mei,da să-mi zici procedurle(vorba lu’ băsel);ce nu fac eu să văd jegstaru’ pe culmile gloriei;
  PS:adresa de mail e validă.

 • Ba să avem iertare, reiese că deja ţi-am dat banii. Aştept restul la 1000 de RON şi te iert de venirea pe triciclu, ca să nu zici că te pun la efort.

 • ca sa ma exprim vulgar in plm (pierdut link monstruos). ma gandeam sa iti mai dau 30 de euro. da’ asa nu iti mai dau. si asa voi sa iau un apartament si sa schimb masina veche profitand ca un capitalist nenorocit de prabusirea pieturilor. plus ca m-ai scris cu majuscula. nici macar n-o fi vorba de mine si io ma bag in seama degeaba.

 • Ba da, de tine e vorba, da’ văz că te obligă Bibiotecaru să dai 30 de euro, cu tăt cu ai lui, că el îi dă pe toţi pe cărţi şi alte prostii.

  Şi, dacă se-mplineşte, putem scăpa de majusculă, toader, iubite.

 • Văd că dai înapoi, vrei să nu dai rest la 10 milioane… hmmm. Eu m-am prins că vorbeşti la mişto. În poză se vede clar că are cadrul articulat şi nu sudat.

  Eu nu am vrut să-ţi spun, dar tricicleta pe care o doreşti este făcută de Rom Handicap Romania. Şi se pare că e cam 14 mil. Versiunea cu 10 mil. este peste tot pe net, este cu nr- de telefon şi adresă de email.

 • deci asa da. am sa iti trimet negresit. prin curierul care a trimis premiile lui mariansky azi.

 • 1. Pe mine n-ai unde să mă vizitezi în ţară, că-s deja în Cluj unde vieţuieşte şi măria ta. Deci mă simt de dinainte fraierit. La fel se simte şi toader, cred, căci nu vei merge în hexagon. Deci te voi vedea în Cluj (efort zero pentru tu), pe o bicicletă luată din banii altora, îmbrăcat în, în ce domnu’ Gâdea?, mire. Să ne spui în detaliu cum arată îmbrăcămintea aia, căci am o vagă impresie că nu e la ce ne gândim noi că e. Tu oricum te îmbraci cam ciudatde obicei şi te porţi ca un clovn, deci de ce-aş da bani să văd ceva ce văd şi gratis?

  2. Mi-eşti deja dator cu 50 Ron. Abia acu’ pricep de ce mi-ai cerut. Am crezut că eşti doar fără bani. Ai profitat deci iar de naivitatea-mi. Mă simt dublu fraierit. Eu, cum ar venii, am donat dinainte să ştiu că pentru ce sau fără ca măcar să ştiu că donez. Şi mai vrei încă 5 roni pe lângă cei 50. Futai subtil, aş zice eu.

  3. Bă! Voi aţi văzut ce dragi îi suntem şi cum ne mai link-uieşti şi pupă-n cur când are nevoie de ceva? Căci altfel, nimic! De citit bloguri, nu vi le citeşte pe-al niciunuia, vă garantez. Decât accidental. Uneori nu vă citeşte nici comentariile lăsate la el pe jeg. Iar la el în lista de messenger suntem toţi trecuţi la categoria animale. Să mă contrazici, te rog, dacă greşesc cu ceva până aici. Aşa, bun.

  7. Deci nu. Zic pas. Şi-mi vreau banii înapoi. Nu amu’, sâmbătă, când se-mplineşte săptămâna.

  7bis. Mi-a plăcut, în schimb, partea cu mirosurile. M-am râs. Nu ca la kraki, dar am râs.

 • Greşeşti, Hudreo, de la-nceputuri. Şi aici mă refer că pornind e la 2., că 1. nu citeşte nimeni. “Veni” cu un i. Apoi! Eronat – n-ai donat înainte, că banii ăia i-am cheltui şi ţi-i voi da înapoi, după care îmi vei dona alţii. Pe care nu ţi-i mai dau. Trei la mână: nu sunt trecuţi toţi la “Animale”, cum prea bine-ai putut vedea cu ochiul tău funcţional, spre deosebire de dintele ăla pe jumătate. Unii sunt trecuţ la “animale de la diverse bloguri”.

  Aia cu mirosurile trebuia s-o păstrez până după cumpărare. Deci băneii sâmbătă şi donaţia duminică. Aşa.

  Plus că, imbecilule, normal că viu şi în Cluj, la ÎNTOARCERE! Deci acelaşi efort. Iar la toaderul ce cu minuscul, iubitul de el, am fost în avans! Şi mă duc şi pe la rudele lui de p-aci, dac-o vre’!

 • Groza…mama mai da pe-aici si nu stie ca fumez in f.u.t.e.r.e!!! si banii vor fi manjiti cu sangele sacrificiului. acum imi termin socotelile cu fumatul. ultima tigara, ultima clipa cu pielea intacta. totusi esti un om deosebit .

 • 1. – pe care l-ai citit tu deja, căci altfel nu te refereai la el, deci îl vor citi şi alţii; deci greşeşti mata, de la chiar începute.
  2. Să fii, cu 2 “i”. Căprioară, nu “căprioasă”. Desigur căci nu ştii despre ce vorbesc.
  3. Aha, deci animale. Şi eu ce-am zis?
  4. Vii pentru că, nu-i aşa, trebuie să. Căci te întorci. Deci efortul e pentru curu-ţi, nu pentru sufletu-mi sau liniştea-mi, necum pentru veselia-mi.
  7. Deci sâmbătă, primesc.

 • Măi nea` , dar de ce nu faci tu un sistem de donaţie prin SMS ? Că eu am acum o problemă mare: n-am bani nici să trec strada. Si dacă nu trec strada cum să ajung la bancă, hai ?

 • Corina – da’ am zis io că fumezi? Am zis că NU fumezi. Până duminică.

  Hudreo – La 1. şi 2. nu ştiu la ce te referi, deci; 3. Că animale, am zis io că n-ai zis sau că nu (animale)? 4. Respectiv deci duminică primesc îndărăt. Bun.

  Marian S. – când treci cu o ocazie strada, mna, tăt atunci; sau tătă mergi pă strada ta, aşa, până dai de-o poştă sau bancă. Iar acooolo!

  Piştacles – notat, adăugit; ne apropiem.

 • acum e mult mai bine. multumesc pt intelegere Groza. sunt sigura ca atunci cand o sa-si aranjeze Mioara antena de la net si o sa-ti intre in murdarie o sa se BUCURe. cu ocazia ”deosebirii” tale de restul ma ajuti in 2 moduri.unul ala pe care nu-l mai pomenim si al 2lea impulsul de responsabilitate pe care mi l-ai insusit deja.

 • da tu ai vazut bicla? sigur nu e de aia de copii mici in care nu iti incape in sa nici un sfert dintr-o buca…

 • pentru că m-ai pus la cuvântu’ “de-a” cât tre’ să marchez acolo? dacă dai repede un cont de mail de paypal bag 10 dolărei la jliţ. E pentru o cauza nobilă, nu?

 • Pentru ca mi-ai pus link catre blog trebuie sa te platesc.

  Dar acum sa nu crezi ca ti-oi da vreo suma prea mare peste ochi. Asadar… tobele…

  Iti donez: 13,14 lei

  Dar acum, nu inseamna ca ne pupam, sau ca ma trezesc cu tine beat la usa. clar?

 • Si daca, pana la urma, faci mai multi bani decat prevazut, ce se intampla? Imi dai partea mea inapoi? Care, oricum, o pune monica, fiin’ca are suflet mare si stie ca mananc pita cu pateu pana la salar.

 • Luat la cunoştinţă. De la Ionuţu 50 de lei. Condiţionat de aducerea premiului Mărianschei în portbagajul triciclei. De nu, oricum ţi-i dau. Da’ să-mi spui cum ajung la tine, că ca să ţi-i pot dădea. 😀
  Şi cînd vii la Braşeuv, Postăvarului 34. Aia e strada unde faci vizita.

 • Nu e asa tragic ca ai confundat somewhere over the rainbow cu the lion sleeps tonight avand in vedere ca acordurile sunt aproximativ aceleasi
  Asa ca chill, e ok.

 • Zapă: Spre deosebire de ultima strângere de fonduri, unde în loc de hard de 80 de GB mi-am luat de 120, aici voi opri năvala de bănet.

  Mironeasco: Tu nu-nţelegi – dintr-un punct de vedere, pentru mine TOATE acordurile sunt la fel; dintr-un alt punct de vedere, însă, să fie “aproximativ” aceleaşi la două melodie pe care eu deja le ştiu ca diferite… mă dă peste cap. 😛 Da’ poate vrei să donezi… 😀

 • În sfârşit te-a lovit mărinimia şi ţi-ai întors căpşoru şi către fani, cum altcumva decât oferindu-le ocazia, poate unică în viaţă (sau poate dacă merge treaba, nu chiar unică) de a dona pentru o nouă cauză nobilă de-a ta. Nu se există sentiment mai înălţător. Evident că voi face şi aşa simbolicul gest. Vă aşteptaţi cumva să pomenesc de premii? Adică cum ar zice jiji: “cum adică băi hahalero, mă-nţelegi? tu vii şi-mi ceri mie neşte bani, care tu nu mi-ai trimis mie până azi mult meritatele premii, mă-nţelegi? Este voinţa lui Dumnezeu, să-ţi zic eu aşa, mă-nţelegi, deci aici e vorba de onoare, care nu mă păcăleşti tu pe mine care eu ştiu dinainte ceea ce fac, mă-nţelegi?”. Ei bine eu nu voi folosi un asemenea limbaj lipsit de scrupule într-o asemenea situaţie ştiind în acelaşi timp că ustensila deja pe drum (să nu fi uitat de lanternă dacă vrei toţi banii) şi deci nu e nevoie de astfel de şantajisme care nu aduc beneficii cauzei nobile, mă-nţelegeţi? :mrgreen:

 • Ce am inteles eu: nu te simti fraierit sa platesti pe o jumatate de calculator cat ai plati pe trei (vreo 7000-8000), dar te simti umilit sa dai 1000 lei pe un triciclu sau tricicleta sau bicileta cu o roata in plus… Am mai inteles ca daca sunt original, platesc mai mult si am mai inteles ca este posibil sa o cheme Alina Disli!

  Momentan imi cumpar PC (de vreo luna incontinuu) dar, cand il voi termina de cumparat (speram ca pana la sfarsitul lumii, pardon, saptamanii) iti domez tie restul… Cu o conditie: pe mine sa nu ma vizitezi… sa ma iei cu tine. eu aduc bautura si pompa. desigur eu voi circula cu trenul/autoturismul/avionul – in functie de buget, pentru a-ti pregati intrarea in orasele vizitate. pregatirea va consta in cazarea gratuita de catre fiecare vizitat, mancare gratuita, poate si niste bautura. pentru gazdele de gen feminin, serviciile nu trebuie neaparat sa se opreasca aici. La viitoarele conditi ma gandesc pe parcursul zilelor ce vor urma!

De Darius Groza

Sociale