Sunt un corp gras, captiv într-o fire slabă

sari la comentarii

Frate-miu Dacian îmi arată spre monitor şi m-anunţă magistral că “tre’ să-l împuşte pe ăla care duce flame-throwerul la“, după care mi-am pus înapoi căştile pe urechi. Câteodată, când termină misiunea, se-ntoarce spontan către mine şi mă-ntreabă: “Ce, mă?!” Eu nu zisesem nimic de ieri.

Maică-mea, de când nu-i mai răspund din două-n două apeluri la telefon, îmi intră excesiv de des pe messenger cu diverse întrebări mai mult sau mai puţin debile. Fiindcă pe net chiar sunt martor captiv, n-o pot da pe silent, tre’ să chiar văd cum se deschide fereastra aia sau cum se agită minimizată, am decis s-o trosnesc de fiecare dată cu câte-o dilemă în stilul: Cum ar fi să te duci la o serată selectă şi cu papion şi cu cravată? Până recent n-a reuşit să-mi răspundă mai mult decât printr-un emoticon. Când le-a epuizat pe toate, mai de curând, a îngăimănat un “vezi de examene, nu mai avea numa’ gărgăuni, nu rata vreo dată, nu umbla prin birturi, face rău la siluetă“.

Taică-meu mă sună să verifice dacă am pus pulpana de curcan ce mi-a trimis-o la cuptor şi, desigur, dacă a fost bună. Încă n-am pus-o la cuptor, dar a fost, desigur, bună.

Sunt plin de ambiţii şi vin multe deadlineuri. Între timp, nu-mi iese nimica. Trebuie să-mi găt licenţa, ca să tacă maică-mea aia din gură şi să poată să mă cicălească cu altceva. Trebuie să mă readuc în matcă, motiv pentru care ţin un fel de regim ce mi l-am dezvoltat eu mie, care-mi permite scăpări ocazionale. M-am gândit eu să fac sport, dar afară e frig, aşa că utilizez parchetul şi casa scărilor pentru nişte serii de exerciţii ce tot eu le-am inventat. Am început atâtea cure, că ar fi trebuit de mult să mă evapor. Poate n-au funcţionat pentru că nu le-am finalizat.

M-am apucat de atâtea lucruri, de nu mai pot termina măcar unul, dar, de fapt, sunt atât de mult un eşec, încât nici nu reuşesc să mă dau bătut. De pildă, am pasiunea de a vedea toate filmele James Bond ce-au fost produse. De aia în urmă cu vreo lună şi ceva am început să-mi închiriez DVD-urile. Am văzut cam până la a 8-a continuare, iar de atunci tot închiriez 9, 10, 11 şi nu pot trece de ăla care are dinţi de fier şi rupe lanţuri cu ei. Din 4 în 4 zile merg acolo, râde ăla de mine, plătesc amenda c-am întârziat o zi şi taxa ca să le păstrez.

*** DeciAdministrative

[chesenem seipen, Corci]

***

Am citit la blogul lui Alexandru “Subiectiv” Mihăileanu o povestioară nemuritoare despre cum s-a dus el cu compiuterul portabil marca Apple ca să-l repare, doar ca să aibă de unde veni înapoi. Şi, în speranţa că pe mine şi pe Alexandru ne vor citi copiii voştri la şcoală din manuale, iată că vreau să adaug o istorisire pentru culegerea populară în formare.

Acum câteva luni – să zic vreo şase? cam aşa – mi s-a stricat iSight-ul (webcamul) de la Macbook Pro. Cum să vă explic cât mai simplu în ce sens s-a stricat? Păi, nu mai mergea, aşa cumva s-a stricat. O problemă care, răsfoind forumurile, e destul de frecventă, da’ nu-i nici un bai, că se schimbă, scrie acolo.

Bine. Mă duc la reprezentanţa iSight din Cluj, în Polus Center, iSight fiind compania care asigură garanţia pe Apple în ţara noastră. Îi arăt domnului responsabil de magazin cum s-a stricat webcamul nemaimergând şi-i explic că aş dori, ca o favoare personală pentru faptul că nu zic cât de tare pute în magazin şi că am impresia că-i de la el, să aflu dacă există vreo metodă lejeră prin care să fie cât mai redus timpul de şedere pe tuşă a laptopului, uitat pe la ei prin depozite, fiindcă mie mi l-ar cam trebui, că de aia l-am procurat.

El, foarte amabil, îmi zice că am dreptate, s-a stricat, da’ şi fiindcă el e de treabă, uite, le dă mai departe vestea celor de la Bucureşti, care îl anunţă imediat înapoi despre piesa necesară, iar eu voi trimite computadorul direct acolo (da, pe banii mei, nu vă minunaţi, că la Cluj n-au atelier). Şi o zi va merge pe curier, o zi vor trebălui ăia cu camera nouă, iar a treia zi mi-l trimit înapoi. Rezonabil. Deci prin iulie să fi fost, da?…

Măi, şi dacă nu mă-nfuriu eu o dată de-mi ies din pepeni sărindu-mi ţandăra de mă scot din balamale şi sun eu acoloşea la telefon la ei, aşa printr-un septembrie târziu să fi tot fost, amintindu-mi că nu-mi merge webcamu’ de f’o 3 luni… Şi ceau! şi ce faci, cum eşti, auzi, da’ ăştia ai tăi, colegii de la Bucureşti, zic, au Internet, da? Iar tu, aici, îndărăt la noi, în Ardeal, ţi-ai pus şi tu un dial-up, ca să stai pe-un messenger cât nu ai clienţi că toate-s prea scumpe, nu? Mna, în această ordine de idei, ce s-aude cu iSight-ul?

Păi, n-a venit… N-a venit, am văzut şi eu că n-a venit, ştii unde-am văzut că n-a? Altundeva decât pe webcam, acolo am văzut. Ah, din Olanda? Da’ tre’ să vină din Olanda. Oaoăleo, din Olanda?! Păi, uite, eu am fost în Olanda anu’ ăsta cu autostopu’ şi a durat o lună, cu tot cu oprit la Londra şi băuta scurtă de la Madrid. Pe care parte a Globului vine piesa, din Olanda, mă refer? Păi, să vezi, că el ce vină are?…

Şi mă loveşte cu întrebarea pe care nu cre’că aţi auzit-o vreodată de la un service, oricât de nesimţit ar fi, chiar şi din Bucureşti, unde-i capitala României şi a nesimţirii din ea: “Şi io ce vrei să fac?!” Aşteptăm… Când vine, îţi zic. La care eu replic versat: uite, eu am mai avut un laptop ce s-a futat şi l-am trimis să-l dreagă, iar ei mi-au spus că nu poate să stea mult, fiindcă n-ai voie să ţii un produs peste 30 de zile fără să-l înlocuieşti; dacă renunţ la ideea mea cu să-mi vină repede, mă încăpăţânez şi-l trimit când vouă nu v-a venit piesa din Olanda, nu vă vine în vreo lună, iar eu solicit altul întreg? Şi el: Da’ unde scrie că nu ţi-l putem ţine cât vrem? Îl ţinem până vine piesa din Olanda. Iar eu am închis, c-am observat între timp că-şi bate joc de mine pe minutele mele.

Prin decembrie, aşa, că tot era reducere la globuri, mai merg eu în Polus şi trec şi pe la iStyle, ca să-mi duc mouse-ul la garanţie (da, Apple, ghici, se stricase; al doilea). Omu’-şi aminteşte oarecum vag de mine, parcă mă ştia de undeva… Prima dată că-mi ia mouse-ul stricat şi zice că-mi cere altul de la Bucureşti (via Olanda), chiar dacă în momentul în care l-am achiziţionat pe bani, de la Cluj de pe stoc l-am luat. După care începem noi doi să depănăm clipele de mult trecute, rememorând cum mi-a zis el că-mi cere piesa şi George nu mai vine. Şi parcă-parcă ne regăsim şi se minunează la fel de revoltat ca mine că nu-mi merge încă webcamu’. Şi promite să se ocupe personal. Şi personal îmi vine piesa din Olanda a doua zi, să-mi crepe inima-n chept. Şi fac eu demersurile să trimit laptopu’ la Bucureşti, fără să mă-ncurce prea tare promptitudinea cu care operează băjeţii. Şi în week-end îmi zic că n-are rost, lunea să rezolv un calculator temporar la lucru, cu… cu… Windows…, marţi sun la curier. Da’ de nu mi-o trimis amicul de la Apple câte un mail în fiecare zi, să mă-ntrebe îngrijorat dacă am trimis laptopul, că ei au nevoie de piesă şi la altceva! Să se noteze că Protecţia Consumatorului îi o guerilla de bătrâni porniţi, care CHIAR fac ceva, fiindcă de-abia aşteaptă. Cu orice ocazie puteţi apela la ei, eu am testat cu vechiul Iulian.

***

Maică-mea tăt ne jigneşte spunându-ne că începem tot mai rău să semănăm cu taică-miu, care, într-o întorsătură a sorţii pe care uneori cre’-c-o pierde din vedere – îi chiar soţul ei.

***

[tatăl meu utilizează constructiv noul aparat foto]SemnatAlin

 În speranţa că Alin a fost cât se poate de limpede…

***

Stimată doamnă Brudaşca,

Într-o zi vă veţi explica poate căile prin care am ajuns să vă scriu, dar până atunci asta va fi cel mai puţin important. Vreau doar să ştiţi de pe acum că intenţiile mele pentru fiica dumneavoastră sunt absolut onorabile. De fapt, citindu-mă, aţi putut descoperi până în prezent că sunt un băiat de caracter şi o fire construită pe multe principii, toate drepte.

Nu trece o clipită, de când am văzut-o, să nu mă gândesc la ea. Sau dacă trece, e numai fiindcă mă cufund în muncă, să pot cândva să-i asigur traiul bun pe care-l merită şi cu care v-aţi dat viaţa s-o obişnuiţi. Sau mă gândesc la alte fete.

Veţi fi citit, de asemenea, şi că nu am de gând să încep o relaţie până prin luna martie, din motive climaterice. Sunt dispus să renunţ şi să fac şi acest compromis, fiindcă aş renunţa la orice pentru Maria. Mai puţin câteva lucruri, care sunt multe. Dar trag speranţă că vă puteţi face o concepţie generală despre ce vreau să spun, fiindcă-mi place să cred că de la dvs. îşi moşteneşte micuţa inteligenţa. Cu tatăl aş dori să am o altă abordare.

Cu deosebită consideraţie,

Darius

***

Da’ mai ales, tre’ să pun pulpana la cuptor. Sper să mai fie bună.

29 comentarii

zi si tu ceva
 1. Ianuarie 12, 2009 la 10:39
  link permanent
  monica zice ca:

  Nu, dar vine Sf. Valentin 😆

 2. Ianuarie 12, 2009 la 11:00
  link permanent
  chira zice ca:

  Ioi…de mai poimaine-ntr-o luna.

 3. Ianuarie 12, 2009 la 11:37
  link permanent
  jimerino zice ca:

  monica, nu vrem noi sa vorbim despre…vremea la madrid, de exemplu?

 4. Ianuarie 12, 2009 la 11:53
  link permanent
  tzup zice ca:

  Scrisoarea din ultima parte sper sa o fi trimis in mod traditional, pe hartie.

  E super. Astept si scrisoarea pt tatal.

  Bravo, tu si curvette sunteti cei mai talentati din lista mea de bloguri.

  Cu stima,
  tzup

 5. Ianuarie 12, 2009 la 12:09
  link permanent
  jimerino zice ca:

  in sfarsit cineva care nu se sfieste sa-i zica franc, in mui…pardon, in fata, lu’ dolofan care-i e pozitia. ai auzit ma? tu si curvette!

 6. Ianuarie 12, 2009 la 12:30
  link permanent
  monica zice ca:

  😆 Jimerino e azi erou. Taci, tu, la Madrid e soare! 😛

 7. Ianuarie 12, 2009 la 13:23
  link permanent
  jimerino zice ca:

  taci tu, in vitan e tot frig. si zici ca viata e dreapta, ah?

 8. Ianuarie 12, 2009 la 13:36
  link permanent
  krakilla zice ca:

  umorul involuntar, uneori poate fi genial… ca acum. tu si curva sunteti ce-i mai talentati din lista omului… poate va face cunostiinta tzup si in sfarsit vom avea dovada ca nu mai esti domnisor! sa te protejezi, sau lasa… te protejeaza ea.

  tu si Curvette… mi-au dat lacrimile de ras.

  Cu stima,
  krakilla

 9. Ianuarie 12, 2009 la 13:44
  link permanent
  toader zice ca:

  ia te uita, darius a pus pulpana la cuptor.

 10. Ianuarie 12, 2009 la 14:03
  link permanent
  jimerino zice ca:

  ca sa vaza si madame bucsaru cine o curteaza pe fi-sa. sau madame e chiar mama elementei?

 11. Ianuarie 12, 2009 la 14:04
  link permanent
  jimerino zice ca:

  ca nu puteam sa zic a curvei… chiar, e curva?

 12. Ianuarie 12, 2009 la 14:12
  link permanent
  toader zice ca:

  o cheama brutaru nu buscaru.

 13. Ianuarie 12, 2009 la 14:19
  link permanent
  chira zice ca:

  Poate o cheama Ana si pe taica-so Ioachim. E blonda Maria? Si sta cu un sfarc pe-afara? Si are un copil din flori?Pardon, duh?

 14. Ianuarie 12, 2009 la 15:03
  link permanent
  jimerino zice ca:

  brutaru, berbecaru, bibescu, s-a inteles. ideea e: darius&curvette sittin in a tree….

 15. Ianuarie 12, 2009 la 15:13
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Na, c-a rulat şi chira. “Copil din flori” – Mă tăvălesc pe jos râzând.

 16. Ianuarie 12, 2009 la 15:38
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ai greşit cu absolut toate enunţurile din comentariu, Chireo. Io nu am dubii că Gimel şi Toady n-au găsit încă blogu’ Curvettei de care zicea mai sus Ţup.

  Dar revenind la micuţa Maria, Chireo… să nu dea gelozia-n tine prea devreme, că mai este timp.

 17. Ianuarie 12, 2009 la 15:44
  link permanent
  chira zice ca:

  Te sarut si ma rog pentru tine si gatul tau. Si Darius, nu uita…cupa mea e numai pentru tine.

 18. Ianuarie 12, 2009 la 16:15
  link permanent
  toader zice ca:

  Nu imi place blogu’ curvettei. e un fel de “sex and the city in the sheepish version”. (sheepish traducem drept “mioritic”. am fost suficient de clar, da?).

  in alta ordine de idei, am glumit noi ce am glumit insa suntem de acord cu mirmen ca darius trebuie sa puie mana sa invete fiindca altfel nu se alege nimicutza de el.

 19. Ianuarie 12, 2009 la 16:15
  link permanent
  jimerino zice ca:

  as adauga in aceasta selecta companie si iscusitul condei al lui alice nastase.

 20. Ianuarie 12, 2009 la 16:16
  link permanent
  toader zice ca:

  am gresit. am pus un n majusculizat.

 21. Ianuarie 12, 2009 la 16:21
  link permanent
  shmeny zice ca:

  alice e mai tandra. curvette e mai brutala. depinde cum iti place.

 22. Ianuarie 12, 2009 la 16:25
  link permanent
  jimerino zice ca:

  mai pufoasa si mai jegoasa.

 23. Ianuarie 12, 2009 la 16:29
  link permanent
  shmeny zice ca:

  cui ii place asa, jim?

 24. Ianuarie 12, 2009 la 16:45
  link permanent
  sakura zice ca:

  of, căcat. am ratat 123-ul.

 25. Ianuarie 12, 2009 la 16:48
  link permanent
  jimerino zice ca:

  sfinte cacat atutputernic si atotmanjitor, mai ceva ca jegul, am ratat si 124-ul! daca nu as sti ca citeste doamna balaban, asa mi-as baga o pula!

 26. Ianuarie 12, 2009 la 16:49
  link permanent
  jimerino zice ca:

  atut.

 27. Ianuarie 12, 2009 la 16:58
  link permanent
  sakura zice ca:

  atătputernic. căcatul în sine s-a ratat, de altfel…

 28. Ianuarie 12, 2009 la 21:13
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  toadere cu t mic, sa stii de la mine ca eu cam chiuleam de la franceza. Mai inteleg doua trei vorbe de genul “furculition“ si tot asa. Te rog sa ne scoti din negura nestiintei noastre si sa ne lamuresti ce scria acolo in franceza: daca Darius are dureri de grumaz se cheama ca e femeie peste 35 de ani aflata la menopauza ?????

 29. Mai 25, 2012 la 03:14
  link permanent
  volkswagen car keys replacement zice ca:

  Hi Nice blog site. Do you want to invitee publish in my very own sometime? If so you should tell me by means of e-mail or just reply to this remark simply due to the fact I enrolled in notifications and will know should you choose.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)