Simplu e noul complicat

sari la comentarii

romaniamoldova

[Bun, lăsăm deocamdată asta cu Moldova, că nu ne dăm aicia cu pizdele de pământ; e destul că suntem alăturea sufletului lor. Se duc autocarele de instigatori şi singure, să rezolve problema.]

Doresc să introduc acest articol printr-o justificare, fiindcă nu-i pot zice “disclaimer”, când nime’ n-a “claimuit” încă nimica. Da’ o să fie cazu’: eu nu vreau şi chiar nu-mi place să fac rău lu’ oameni, aşa, doar că-s eu distractiv. Aşa că să nu mă acuzaţi, măcar de tura asta, c-am făcut-o fără intenţie şi nu m-am putut abţinehehehehehehe.

ULTERIOR: Am vorbit cu victima la telefon a doua zi şi taaare drăguţ mi-a prezentat cauza ei şi m-a rugat atââât de frumos… Aşa că iată, cu sufletul meu ce ziceţi că nu-l posed: hai să-i protejez identitatea. Aţi mai văzut voi aşa ceva vreodată pe Jeg?

Deci. Se făcea că îl abordează pe amicul Valeriu “CCP” Cuc un domn, C.B. Jurnalist. Şi blogăr şi el, acolo la el pe blog. Prin urmare – Cebeu, din oraşul cu acelaşi nume, Cebeu. Şi îl roagă, deci îi propune, zic, lui ăsta mai măruntu’, care-i din Oradea el, de loc, următoarele:

Cebeu: am o oferta de colaborare pentru tine: sa cauti la biblioteca judeteana Oradea in ziarele locale din 1993, 1994, 1998 – cele d elimba romana dupa un nume
Cebeu: miine si/sau poimiine
Cebeu: trebuie rasfoite ziarele (sunt prinse in cataloage) ca o carte si sa te uiti in mare daca gasesti numele de care iti zic al unui Oradean.
Cebeu: Unde apare numele – daca va aparea vreodata
Cebeu: trebuie notat pe o hartie numele ziarului si data aparititiei
Cebeu: platesc 40 de lei
Valeriu Cuc: Considerînd că o să am de căutat prin peste 1000 de ziare, nu.
Cebeu: nu cred
Valeriu Cuc: Serios că nu-s de-acord.

Aşa. Iar acesta din urmă îmi arată mie, aşa, că şi el e distractiv la rândul lui, ca mine, nu vrea să facă rău. Numai să ne hlizim un pic, că viaţa-i lungă.

Măi, să fie, îmi zic eu! 40 de RON, mă! Chiar dacă-i declin financiar, sclifositu’ întreţinut desigur că râde de aceşti bani şi nu-şi mişcă hoitul sidefiu din casă pentru mărunţi, pe care el îi mănâncă la un desert. Da’ mie mi-ar ajunge o lună de zile în huzur, cu tot cu scos o fată în oraş, mai ales că aş duce-o cu autobuzul.

Şi numai ce mă trăzneşte pe mine ideea, că prea o ridicase la fileu: io, de exemplu… io pot fi din Oradea? Nu? Ba, desigur că pot. Şi pot să îmi facă bine şi 40 de lei, nu? Că nu mi-or fi stricând! Adică, da’ ce, eu nu pot să fac monitorizare? Sau să nu fac, că doară cine mă verifică şi oricum îmi dă banii? Ba chiar aşa!

Deci îi spun lu’ Val al meu că să mă recomande. Cum-ceee, eu nu pot să fiu faimosul Breje Grigorescu, elev în clasa a 12-a la Filologie-Jurnalism, pasionat de arhivism şi cu un anumit fetiş pentru înregistrările telefonice? Ba pot!

Şi mă sună Cebeu.

(să nu săriţi iar că nu i-am zis că-nregistrez, că i-am zis chiar foarte explicit, da’ nu s-a prins, or aia nu-i vina mea)

Ziceţi voi, păi, mă mai puteam io abţine? Nu. Pe de altă parte, nici la Oradea n-aveam drum. Aşa că nu m-am dus la Oradea. Articole cum se scriau în ‘93, ‘94 şi ‘98 pot scrie şi eu! Ba chiar mai bune, cred, chiar îi pot da unui potenţial cititor mai multe informaţii interesante decât există în realitate! Prin jurnalismul trans-temporal şi trans-spaţial şi-n general mai meta, aşa – o metodologie inventată de mine, pentru cazurile rare în care se relatează lucruri care au particularitatea că s-ar fi putut întâmpla altcumva, “şi-deci” pot fi relatate din nou, mai bine. Nu tre’ musai să mă duc acolo şi să mă documentez, când le pot scrie de aici, de la căldurică. Cum, de altfel, bine dă exemplu şi Cebeu.

Aşa că m-am pus pe scris. Iar detepistul din mine a luat o coală de hârtie în Photoshop, că-s ecologist, ş-am re-creat cătinel toată prima pagină a cotidianul independent Crişana, cu toate articolele de deschidere de ediţie, translatându-le în “timpul vremii”, aşa cum am crezut eu c-ar fi fost frumos să se fi întâmplat. Mi-am închiriat mine însumi şi reclame în noua mea fiţuică adusă-n prezent, din trecut, aşadar un fel de viitor, faţă de atunci; fiindcă ziarul tradiţional nu vieţuieşte fără ele, deci publicaţie profesionistă, nu căăă.

Şi, mai ales, am inserat unul anume articol (“Pentru unii, oraşul e numai al lor…“), cel care-l interesa pe Cebeu, după putinţele mele de a-l ajuta, mai ales că nici unul dintre noi nu ştiam prea concret despre ce-i vorba de-adevăratelea şi nici că mai conta, până la urmă… Da’ m-am spetit, nu, fiindcă trebuie să-mi câştig şi eu pita, aşa-i? Iată mai jos rodul muncii mele.

[ca să citiţi totul-tot - aici]

crisana_1998_protejat_6571

Exact aşa a ajuns şi la solicitantul lor, Cebeul. Sper să-i fie de folos. Azi mi-au intrat şi banii, pe care zic eu susţin că-i chiar meritam.

40ron

[nu, nu s-a zgârcit la 1 leu, mi l-a luat banca, doar ca să mă lase să mă uit la banii mei]

Au intrat pe contul (CU NUME) al prietenului bun al lui Bre Jeg Rigorescu, Darius Groza. Pe care Cebeu a zis încântat că-l chiar citeşte. Spre deosebire de ziarul Crişana, primit de el, unde mai multe ori scria tot de acest Darius Groza, în urmă cu 11 ani fictivi.

Hai, nu vă tot căcaţi pe dvs. Că i-i dau înapoi, dacă i-i mai trebuie. Şi se şi ocupă Valeriu cu adevărata documentare, gratuit! Dacă o mai fi necesar…

Desigur, cel mai frumos ar fi fost să-l las să se şi inspire din ce l-am hrănit, să apară la gazetă oficial totul, înainte să public asta, dându-i şansa să se prindă, dacă l-or aduce împleticelile gazetăreşti până aici în timp util. Dar sunt şi eu milostiv, că-i sfântul post al Paştelui, ce pizda mă-sii.

***

Ş-am zis că filmu’ de la NCN, de vineri. Iată-l. E 48 de minute, pentru interesaţi, ca să nu vă smiorcăiţi iară că “da’ asta ştiam”. E despre blogging versus presă tradiţională + online, dar tot presă. Şi poate cu articolul de mai sus am demonstrat încă o dată deosebirile…


115 comentarii

zi si tu ceva
 1. Aprilie 7, 2009 la 20:26
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  de ăia 40 ron poţi să-i cumperi o pereche frumoasă de chiloţi domnului b

 2. Aprilie 7, 2009 la 20:28
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da, e drept, în condiţiile în care l-am bătut la fundul gol…

 3. Aprilie 7, 2009 la 20:44
  link permanent
  Valeriu Cuc zice ca:

  Mă, Darius mă, io tăt caut în ziarele alea şi n-am dat de domnul.

 4. Aprilie 7, 2009 la 20:46
  link permanent
  Christiana zice ca:

  Aveau typo-uri şi-n ‘98, ce drăguuuuţ :D

 5. Aprilie 7, 2009 la 20:50
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Aveau Adobe Photoshop CS3 în ‘98. Da’ cu licenţă. Amu’ typo pentru autenticitate. :P

 6. Aprilie 7, 2009 la 20:53
  link permanent
  noji zice ca:

  sunt curios daca domnu’ Calin te va reclama la OPC =)).. mi-era dor de asa Jeg. brava! ai crescut putin in ochii mei :P

 7. Aprilie 7, 2009 la 20:57
  link permanent
  anatati zice ca:

  Am voie să zic că eşti nebun??? Păi acuma serios, la câtă muncă ai depus să faci pagina aia, cum să mai returnezi banii???

 8. Aprilie 7, 2009 la 20:59
  link permanent
  monica zice ca:

  Cit de incredibil de magariu poti pentru ca sa fii…! Si cica de ce nu te credem din prima cind ne zici ceva (in speta ei, nu eu). Si de ce nu te credem nici din a doua (tot ei, nu eu, ca io-s mai toannaiva)
  Sa-ti trimit chiloti? Sa nu-ti trimit chiloti? Da’ nu mai bine ITI IEI TU, DIN JECMANEALA PROASPAT PRODUSA?!?!
  It was with a magarie with a stroke of jegnius, Ceea ce te mai scuza, dar numai din cind si-n gind.
  [PS: daca faceai freelance pe DTP, de orele alea petrecute minarind ziarul iti scoteai de vreo 10 ori banii furluati. Dar tu stii asta, nu? :lol: ]

 9. Aprilie 7, 2009 la 21:03
  link permanent
  Andi zice ca:

  Acum voi admite, pentru cinci minute, că Darius este o persoană cu nivelul de inteligenţă foarte ridicat. Mult prea ridicat. Momentan nu-i va provoca probleme.

  O să presupun că poza cu copilul este autorul, la o vârstă fragedă, iar mâna cu ceasul este, de asemenea, tot a autorului.

  Eu nu cred că omul ăla nu şi-a dat seama că ţi-ai bătut joc de el când s-a apucat să citească ce chiar scrie în pseudo-prima-pagină a ziarului virtual. Ca să nu mai zic de cifra aia 9 din colţul stânga-sus, de fapt dreapta-sus a ziarului real. Deşi tocmai am făcut-o :)

 10. Aprilie 7, 2009 la 21:07
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Îmi pot face-un trust, în care doar una dintre funcţii să fie DTP. Pot să am chiar o echipă de detepişti, în care toţi să fiu eu.

  Restulora – mulţumesc aprecierilor. Dacă păţesc orice, voi plătiţi, că pântru voi mă chinuiesc, mă, copii, mă!

 11. Aprilie 7, 2009 la 21:22
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Băiatul acela pe care l-ai căutat a avut o treabă cu un radio pirat şi s-a cam luat în gură cu cei de la SRI pe chestia asta. Dacă vrei, îţi trimit link-ul pe email, dacă nu, nu.

 12. Aprilie 7, 2009 la 21:24
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ştiu, ştiu. Mă rog, poate nu fix linkul acela. Dă-l.

 13. Aprilie 7, 2009 la 21:34
  link permanent
  Andi zice ca:

  De ce este acel celălalt nene de la emisiune atât de speriat? Nu zicea că prezintă ştiri sau ceva la aceeaşi emisiune? Că îi tremură vocea de zici că-i Patricia, colega mea bâlbâită.

  Nu mai ascult ce se zice pe colo-şa, că 20 de minute aţi zis acelaşi lucru, şi anume nimic. Decât că.

  Mi se pare însă foarte trist faptul că ai ajuns să participi la emisiuni cu un singur alt invitat şi să nu fii lăsat să vorbeşti când vrei să spui altceva decât ai tot spus.

 14. Aprilie 7, 2009 la 21:35
  link permanent
  Cornelia zice ca:

  Mic viitor jandarm visător care eşti tu, da’ ce poze faine color apăreau prin ziare în ‘98! Şi ce maşini futuriste!

 15. Aprilie 7, 2009 la 21:37
  link permanent
  fcb zice ca:

  Ia sa vedem cat dureaza… pana se prinde.

 16. Aprilie 7, 2009 la 21:37
  link permanent
  koma zice ca:

  foarte tare frate!

  sa nu uiti sa te faci regizor de film. i sansele cele mai mari.

 17. Aprilie 7, 2009 la 21:38
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Andea – aprec’ez.

  Cornelio – ăăăhăhăhăhăhă!

 18. Aprilie 7, 2009 la 21:46
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Am ajuns la momentul de înregistrare în care se vorbeşte despre înregistrări şi injurii…
  Vin şi eu să spun ceva cu majuscule: LA ORA ASTA NU EXISTĂ ÎN CODUL PENAL, CIVIL, FISCAL, VAMAL… NOŢIUNEA DE CALOMNIE.
  Articolele respective au devenit caduce la un moment dat şi nimeni nu le-a reintrodus.
  Poate în noile coduri să fie…

 19. Aprilie 7, 2009 la 21:48
  link permanent

  Bravo mei jegzdugan mei. In ritmul asta arhiva jegului va fi mai interesanta decat jegul insusi. Mai ales daca tu o scrii. Ceea ce e si cazul.

 20. Aprilie 7, 2009 la 22:16
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Nu ştiu de ce speram eu să spui de mine… :(

 21. Aprilie 7, 2009 la 22:46
  link permanent
  Vertebrate zice ca:

  Pompiliu Tripa? sa ai grija de tine Darius draga..:P:P

 22. Aprilie 7, 2009 la 22:49
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu ştiu despre cine vorbeşti şi ce. :P Iar dacă aş şti, bine, Pompiliu Tripa. Ce am eu de-mpărţit cu el? Dacă doreşte, să poftească cu nelămuriri… :P

 23. Aprilie 7, 2009 la 23:01
  link permanent
  Anduu zice ca:

  Vaaai ba… Acum am apucat sa citesc jegul din urma si am vazut ca nu ai chiloti… Iti dau bai ca abia i-am spalat, chiloti si ciorapi carpiti, ce vrei tu! Trebuia sa dai un telefon, sa nu umbli cu curu gol direct sub blug! Maine iti fac o vizita cu plasa de chiloti!

 24. Aprilie 7, 2009 la 23:06
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Şi poate şi cravata… Aia fiind până la urmă chiar a mea.

 25. Aprilie 7, 2009 la 23:11
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Aproape că nu-mi vine să cred că nu ai spus de mine… că şi veni vorba despre cititori de calitate :D

 26. Aprilie 7, 2009 la 23:14
  link permanent
  Ramona zice ca:

  Ca sa vezi ca nu sunt singura ca nu te-a botezat!

 27. Aprilie 7, 2009 la 23:37
  link permanent
  Anduu zice ca:

  Ba sa stii ca am tot folosit cravata… Dar ti le voi inapoia:))

 28. Aprilie 8, 2009 la 01:33
  link permanent
  Monica zice ca:

  eu o sa-l sun pe Cornel, sa vedem de-o xilogravura, ceva. imi place ca are preturi avanajoase, dar ma mir cum de si-a cumparat ditamai spatiul publicitar, daca nu castiga prea mult.

 29. Aprilie 8, 2009 la 01:47
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Poţi să suni, e trez. E la firmă. Hăhăhă.

  Şi face barter cu el însuşi, e co-acţionar în trustul lui însuşi. De-acolo are bani. Că nu cheltuie nimica, decât pe sine.

 30. Aprilie 8, 2009 la 06:38
  link permanent
  nibiru zice ca:

  ma darius, mai pune si tu mana si citeste cate o carte ca o sa ajungi sa plictisesti audienta prin repetitium, nu crezi? esti baiat simpatic, ai si glumitze si premise, dar evolueaza putin, ca e pacat de tineretile tale. si mai lasa dracu vodka aia! :)

 31. Aprilie 8, 2009 la 07:00
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu pot să mă abţin. Îmi intră-n gură.

  Cât despre mine, io ce să fac dacă lumea mă-ntreabă despre aceleaşi lucruri? Să fac altele? Da’ io n-am viaţă? Sau n-am grija vieţii altora? Şi unde să mai fie loc de citit o carte, n-aş avea timp nici să aleg una, tu te uiţi câte îs? E drept, sunt încă mire, da’ cu asta cu evoluatu’ să ştii că m-ai rănit: eu sunt deplin. Da’, altfel, îţi mulţumesc. :P

 32. Aprilie 8, 2009 la 07:17
  link permanent
  Cebeu zice ca:

  Darius – farsa a fost reusita. Mai ales ca si eu m-am prins si am jucat impreuna cu tine pana la capat, plata, sa vad daca tu te prinzi. De aceea in ultima conversatie telefonica cu Breje te-am intrebat de numele complet al lui Darius, baiatul cu contul, cel care a facaut blogul lui Adrian Nastase, nu? Oricum mare farsa. Sper sa te fi ajut in cariera sa ajungi un nou Buzdugan sau asa ceva! Felicitari si ne mai auzim!

 33. Aprilie 8, 2009 la 07:24
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @Cebeu
  Este că ne explicaţi şi nouă cum e cu documentarea?

 34. Aprilie 8, 2009 la 07:24
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Bija Glad
  Deci de la votcă era toată chestia? (şi aici “deci” este justificat pentru că exprim o concluzie logică cu un singur i ) :)

 35. Aprilie 8, 2009 la 07:44
  link permanent
  nibiru zice ca:

  :) spor in toate!

 36. Aprilie 8, 2009 la 08:03
  link permanent
  krakilla zice ca:

  Io nu stiu prin ce coinidente, aveam impresia ca pletosu’ s-a lasat de blogareala… Am mai intrat pe CCP, dar ultimul articol era din octombrie 2008.

  Gata am vazut, bagasem la bookmarks pagina de arhiva… Si ma mai intreb de ce ma platesc patronii atat de putin.

  Urat gestul facut de tine! Macar il cunosti pe baiatul asta? Daca e dangerous? Daca e ultras? Daca e violator de grasi?

 37. Aprilie 8, 2009 la 08:04
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Uite, mă, că i-am protejat identitatea, dragu’ de el. :) Că tare a vorbit drăguţ azi dimineaţă, când l-au sunat hoardele…

  A comentat şi mai sus.

 38. Aprilie 8, 2009 la 08:08
  link permanent
  isis zice ca:

  Dacă ai fi lucrat pentru examene cât ai lucrat pe pagina aia de ziar fals, acuma erai înscris la doctorat şi primeai şi bursă.
  Ceea ce dă de gândit cu privire la cât nu se pricep ăia de predau să trezească interesul oamenilor creativi

 39. Aprilie 8, 2009 la 08:08
  link permanent
  krakilla zice ca:

  A, i-am vazut comentariul, se pare ca nu e violator de grasi… Nu dispera, esti inca tanar.

 40. Aprilie 8, 2009 la 08:12
  link permanent
  monica zice ca:

  Am trecut doar ca să tuşesc cu înţeles. Da-n şoaptă, că Umflache doarme.

 41. Aprilie 8, 2009 la 09:05
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Domnu’ Cebeu, noi avem o vorbă, p-aci prin Franţa: NE LAŞI? Te-ai prins o laie! Ai muşcat-o şi-ai chiar înghiţit-o. Hook, line, and sinker, cum ar zice latinii. Şi-amu în loc să faci pe deşteptul mai bine pune ‘mneata gura şi pupă mâna Dariusului şi zi-i merci, că l-ai prins în acea singură zi din viaţa lui când a avut conştiinţă. Că suflet mă doare şi pe mine tasta să scriu.

  Apropo de “ne laşi?”: Groză, prietenul tău Ciutacu a scris despre un politician (să-i zicem boc, ca să nu dăm nume) cum că are amantă. Şi-a dat drept sursă site-ul Cancan. Din 2007. Ce e Ciutacu, redactor şef?

  Cum te face să te simţi?

 42. Aprilie 8, 2009 la 09:18
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Băăă, băiatu’! Da’ de când eşti taraboste comunicaţional-piaristic-consilieric la Curte, nu-ţi mai place Ciutel ŞI mai mult, pe cartea de muncă, prin fişa postului? :P

  Io, de pildă, l-am văz’t cu ochii mei pe Bocănilă ieşind de la Sora Shopping Center cu tri sticle de vin iţindu-i-se din plasă şi părul dat peste cap, la două noaptea. Culmea, tot în 2007. M-a salutat şlăgalnic şi-a plecat tropăind. Nu i-am văzut erecţia, da’ mergea la soţie? Hai, că-s blogăr, io pot zice. Atunci n-am zis, fiindcă e treaba lui, nu mi-i relevant.

  Şi mi se pare că blogărul Ciutacu a citat Can Can, nu? Nu redactoru’-şăf, nu? :D

 43. Aprilie 8, 2009 la 09:24
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Aha-aha-aha-aha-aha-aha.

 44. Aprilie 8, 2009 la 09:30
  link permanent
  monica zice ca:

  …gogîlţ!

  [am simtit nevoia sa completez]

 45. Aprilie 8, 2009 la 10:12
  link permanent
  jimerino zice ca:

  stati ma nitel! deci daca buf are amanta, asta nu e de bine? adica, pula mea, omu’ trebuie cumva sa-si aduca imaginea macar pe 0. una ar fi aia cu tocurile, propusa de monica, a doua ar fi asta cu amanta, propusa de el insusi si intarita de darius care n-a vazut erectia. da’ asta nu ne mira. chiar, daca buf ar da cu pula de bordura, s-ar numi ca are pula lunga sau e scurt in rest?

 46. Aprilie 8, 2009 la 10:13
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Jimmy rules! :lol:

 47. Aprilie 8, 2009 la 10:27
  link permanent
  Basty zice ca:

  Bă Jim, să-mi aminteşti să-ţi cumpăr un pronto de ăla să mai cureţi bancurile de praf.

 48. Aprilie 8, 2009 la 10:32
  link permanent
  jimerino zice ca:

  ba, vedeti ca ati postat unul cu numele celuilalt. ceea ce ma duce cu gandul la un amantlac extrem de dubios.

 49. Aprilie 8, 2009 la 10:38
  link permanent
  Basty zice ca:

  Domestos oare ? Văd că e mai groasă decât credeam.

 50. Aprilie 8, 2009 la 10:44
  link permanent
  9 zice ca:

  :) )

 51. Aprilie 8, 2009 la 10:50
  link permanent
  jimerino zice ca:

  esti proaspat ras ma, d-aia pare mai groasa. da’ n-ar trebui sa dam pe fata trucurile, ca si-asa avem putine.

 52. Aprilie 8, 2009 la 10:50
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Dacă Bocorino l-a salutat “şlăgalnic” pe “puiuţ de comunist”, oare Zeus ştie ce înseamnă “şlăgalnic” în ceea cel priveşte pe Bocorino? Poate că modificările Codului Fiscal sunt tot o ieşire ludică o micuţului ce odată avea cocardă la discursul festiv şi primăresc rostit rar, important şi important.

 53. Aprilie 8, 2009 la 10:54
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Dacă se se întreabă lumea de ce de două ori important, ultima dată vine de la import… port-portant, import-important… aşa ceva.

 54. Aprilie 8, 2009 la 11:02
  link permanent
  Basty zice ca:

  Ai dreptate Jim, mai bine ţii secret anumite chestii, mai ales că încep să devină evidente când citeşti groasă şi automat te gândeşti la … mnea ştii tu ce.

 55. Aprilie 8, 2009 la 11:05
  link permanent
  isis zice ca:

  Bibli, e a doua oară când dai cu codurile în ultimele 24 de ore. Mai caută şi la alte rafturi.

  Uite ce atent citesc eu comentariile. Parcă mi-ar face alţii lucrul. Sau poate de asta am stat ieri peste program…..

 56. Aprilie 8, 2009 la 11:16
  link permanent
  jimerino zice ca:

  stiu, tu “gros” il asociezi cu lapticul, asta e clar inca de ieri. ce-ti mai place caimacu’ !

 57. Aprilie 8, 2009 la 11:18
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ isis
  Desigur… pot căuta şi în alte rafturi… dar nu ştiu cum. Vreţi să mă învăţaţi? Cum aţi fi transmis dumneavoastră acelaşi lucru fără a fi apelat la domeniul de referinţă?

 58. Aprilie 8, 2009 la 11:30
  link permanent
  Basty zice ca:

  Ce ţi-ar mai place să mă priveşti în timp ce-mi beau lăpticul, aşa-i nebunaticule ? Ai fi un Jimel tare fericit şi transpirat.

 59. Aprilie 8, 2009 la 11:35
  link permanent
  jimerino zice ca:

  tie cand erai mic nu-ti zicea maica-ta “nu te mai las afara ca nu stii sa te joci si te iei la bataie”, iti zicea “nu te mai las afara sa te joci ca te trimit in blugi si te intorci cu rochita roz”. da’ uite ca si ea te-a iubit in continuare cum nici….cum si noi te apreciem. da’ totusi, intr-o zi va trebui sa incetezi.

 60. Aprilie 8, 2009 la 11:59
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Io mă duc să-mi iau nişte popcorn. Mai vrea careva?

 61. Aprilie 8, 2009 la 12:01
  link permanent
  shmeny zice ca:

  un amic betiv a inventat verbul “a complifica”. mi se pare genial…

 62. Aprilie 8, 2009 la 12:27
  link permanent
  jimerino zice ca:

  “un amic betiv” e o formulare mult prea lunga pentru cazul de fata.

 63. Aprilie 8, 2009 la 12:36
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  “Complifica” cred că există prin spaniolă şi parcă are acelaşi sens cu “pullulate”, adică înmulţire, sporire, complicare… Poate cunoaşte cineva limba spaniolă şi ne lămureşte.

 64. Aprilie 8, 2009 la 12:40
  link permanent
  Unu care trage cu tunu' zice ca:

  Vezi ca alocatia e 42 de lei :)

 65. Aprilie 8, 2009 la 12:41
  link permanent
  shmeny zice ca:

  ma indoiesc cu toata taria de care poate da dovada cineva care a facut un pariu SF-u’ cu cota 41 ca amicul meu betiv cunoaste vreo limba. straina ori materna.

 66. Aprilie 8, 2009 la 12:42
  link permanent
  ionuţu zice ca:

  Audi făcea maşini faine şi-n ‘98.

 67. Aprilie 8, 2009 la 12:47
  link permanent
  shmeny zice ca:

  pe care l-am si pierdut. beletu’, vasazica…

 68. Aprilie 8, 2009 la 13:27
  link permanent
  monica zice ca:

  Auziti :lol: , mai stie cineva despre ce era vorba initial?

 69. Aprilie 8, 2009 la 13:44
  link permanent
  giapapadia zice ca:

  ca sa citesc din eddie izzard: “quoi? :|

  a, erau si poze.

 70. Aprilie 8, 2009 la 13:45
  link permanent
  jimerino zice ca:

  despre simplu. in partea cealalta era cu tragau prin fan si paie si in partea cealalanta de “less is more”, adica tot un fel de simplu.

 71. Aprilie 8, 2009 la 13:45
  link permanent
  giapapadia zice ca:

  ca sa citez am vrut sa zic. da’ n-am zis.

 72. Aprilie 8, 2009 la 14:23
  link permanent
  soul zice ca:

  @ionutzu: da, ai dreptate, insa A6-le din imagine e model 2000-2001 :D . Hop si io!

 73. Aprilie 8, 2009 la 14:36
  link permanent
  Catalin zice ca:

  prostule…ai vrut tu sa zici ca si Triumph the comic insult dog la gala Tony`s la care se uitau numai 3 oameni

 74. Aprilie 8, 2009 la 14:50
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  E veeeche asta cu “ţie şi celor trei telespectatori”… S-a zis şi la radio, tot de către eu, dar cu ascultători. Mi-aparţine. Vezi, tu, dragă, te uiţi prea mult pe YouTube şi prea puţn la mine, pe toate celălalte canale.

 75. Aprilie 8, 2009 la 17:15
  link permanent
  Basty zice ca:

  M-am întors. Jim: confunzi tu ceva pe acolo, dar da.

 76. Aprilie 8, 2009 la 17:19
  link permanent
  Flo zice ca:

  mai bine vorbeam de moldova.
  ma duc la miting.

 77. Aprilie 8, 2009 la 19:22
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Şi zi mă, Dragoş, “te disperă” rău asta cu gramatica?

 78. Aprilie 8, 2009 la 20:40
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu în mod special…

 79. Aprilie 8, 2009 la 20:50
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Si cînd io ziceam că îmi bag în chiloţii lui n-aţi vrut să cîntaţi în cor cu mine.

 80. Aprilie 8, 2009 la 21:06
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Când e vorba de chiloţi, “cântatul” este cor cu “o” sau cu “u”? Şi dacă este cor, ce este în repertoriu? Poate…
  http
  www
  trilulilu.ro/laur2007/03039b4c819854

  … la balaica aia mică a lui Darius.

 81. Aprilie 8, 2009 la 21:49
  link permanent
  giapapadia zice ca:

  vazut poze. placut aia cu tramvaiu. =)

 82. Aprilie 8, 2009 la 23:30
  link permanent
  Adela zice ca:

  “Fiinta umana oricum traieste multitasking…”, zise Benta. HAHAHAHAHAAH!

 83. Aprilie 9, 2009 la 11:50
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Benţa e jenial, parcă-i curte de casaţie, aşa dă cu sentinţe. Mai zi ceva, puştiulică, să te corectez, să-ţi explic cum trebuie să fie şi de ce greşeşti.

 84. Aprilie 9, 2009 la 12:08
  link permanent
  shmeny zice ca:

  hudreo, cu cine vorbesti, despre ce si cine e benta asta de zice el ca cica omu’ o arde cu mai multe taskuri?

 85. Aprilie 9, 2009 la 12:09
  link permanent
  jimerino zice ca:

  si shmeny, in mod curios, e jimmy. asta naste intrebarea: cine e jimmy?

 86. Aprilie 9, 2009 la 12:10
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Oană, printre literele pe care le revarsă şi împrăştie ăsta mic şi gras pe-acilea, mai aruncă şi câte un film. Io-s dintre tembelii care se chiar uită la ele. Şi râde.

 87. Aprilie 9, 2009 la 12:11
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Jimel, printre literele pe care le revarsă şi împrăştie ăsta mic şi gras pe-acilea, mai aruncă şi câte un film. Io-s dintre tembelii care se chiar uită la ele. Şi râde.

 88. Aprilie 9, 2009 la 12:51
  link permanent
  Chira zice ca:

  Mi-e jenă- Ştii domnule Krakillă?

  Darius, e gratis cu autobuzul. Banii de pe bilet îi dai la toalete.
  Ai slăbit, te foieşti, eşti din Zalău. Ce ai mai mîncat de-amiază?

 89. Aprilie 9, 2009 la 15:25
  link permanent
  us.mar zice ca:

  sa ma ia naiba, dar am avut rabdarea sa va ascult 48.58 minute. ;)

 90. Aprilie 9, 2009 la 21:31
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Tăcerea asta nu înseamnă decât “Post nou, film nou!”.

 91. Aprilie 9, 2009 la 21:37
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Ma da’ ce se baga astia din televiziune peste om, mai ales cand omul are ce spune si mai are si dreptate. Nu domne’, ca ca sa se bage ei, ca sunt ei informati tare si mai buni ca ala ce vobeste, care ala’ oricum habar n-are sau are…dar tot nu conteaza, ca ei este neste buni si neste hentelejinti.
  Te-i prezentat foarte bine domnule Groza, dupa umila mea parere. :)

 92. Aprilie 9, 2009 la 21:53
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mna, vezi, Biblel, ai rupt tăcerea, ceea ce contrazice paradoxal fix ce-ai zis despre ea.

 93. Aprilie 9, 2009 la 21:56
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  E mai lung, dar merită…

  Apelul Prim-ministrului, Zinaida Greceanii, către părinţi!

  Stimaţi concetăţeni!
  Dragi părinţi!

  În ultimele zile în Republica Moldova se întîmplă nişte lucruri oribile, straşnice, în care din păcate sunt atraşi copii noştri, care sunt viitorul şi sensul vieţii fiecăruia dintre părinţi. Pentru orice om cu Dumnezeu în suflet, pentru orice mamă, viaţa şi sănătatea copilului este totul ce are mai sfînt. Cu gîndul la copii ne trezim si cu gîndul la ei ne trăim viaţa.

  Spre marele nostru regret, zilele acestea s-a văzut clar, că pentru unii oameni, dacă poţi să-i numeşti aşa, viaţa copiilor nu prezintă nimic, sunt gata să-i sacrifice în interesele lor murdare şi antiumane. Mulţumesc Domnului că ne-a păzit în ziua de marţi şi n-am pierdut viaţa nici unui din copii aruncaţi să devasteze clădirile Preşedenţiei şi Parlamentului Republicii Moldova, pe care le apărau tot copii noştri, poliţişti care mai mult de o sută stau şi astăzi în spitale.

  Nici o mamă nu poate vedea indiferentă ce se încearcă a face cu copii noştri.

  Din păcate, trebuie să Vă comunic că intenţiile criminale de a pune din nou sub gloanţe vieţile tinerilor noştri nu s-au terminat. Organizatorii celei mai mare crime din istoria Republicii Moldova planifică pentru mîine şi duminică să folosească din nou copii pentru a devasta clădirea guvernului, de data aceasta. Dacă acest lucru va fi admis de noi toţi, jertfele umane va fi foarte greu de evitat. Poliţia va folosi toate mijloacele necesare pentru apărarea constituţionalităţii Republicii Moldova, inclusiv armele.

  Mă adresez către Dvs. ca prim-ministru, ca mamă, vorbiţi cu scumpii voştri copii, convingeţi-i că viaţa este cel mai sfînt lucru pe care ni l-a dat Dumnezeu. Nu trebuie să şi-o închine intereselor unor persoane care nu au nimic sfînt pe lumea aceasta. Vă rog să mă credeţi, că copilul nici unuia dintre acei care au organizat acest măcel nu se află în stradă, toţi îi ţin în siguranţă. Îi folosesc doar pe ai dumneavoastră.

  Mă adresez mamelor profesoare. Vă rog să aveţi grijă de copii Dvs. şi de ai noştri pe care vi i-am încredinţat să ni-i educaţi, să ni-i faceţi mari, să ne putem bucura de ei. Cea mai mare durere a mea a fost cînd am văzut în piaţă profesoare care duceau de mînuţe copii să participe acolo unde nici maturii nu trebuie să fie. Vă implor, nu există nimic mai scump decît viaţa copilului. Fie-vă frică de Dumnezeu.

 94. Aprilie 9, 2009 la 21:58
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Sofia
  Nu mi-aţi răspuns încă la întrebarea pe care v-am adresat-o pe firul trecut…

 95. Aprilie 9, 2009 la 22:05
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Da, corect, am uitat cu desavarsire. As vrea modelul pentru sutien. De 2 luni as vrea sa bat magazinele si nu apuc. Asa, poate imi fac timp sa tes. Defapt, le vreau pe amandoua, ca cine stie cand mai apuc sa merg la cumparaturi. :)

  Mna, multumesc!

 96. Aprilie 9, 2009 la 22:07
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Nu m-am exprimat deloc cum trebuie…de 2 luni tot vreau sa…:D si nu sa tes ci sa cos.

 97. Aprilie 9, 2009 la 22:11
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Sofia
  Am să le scanez mâine şi i le trimit pe email lui Darius… probabil că are adresa domniei voastre… Vă va cere să-i croiţi şi să-i coaseţi o pereche de chiloţi. Nu vă lăsaţi intimidată, promiteţi orice şi pe urmă uitaţi. Eu şi acum mai aştept un set de şurubelniţe de la concursul cu “şuruburi cu cap în cruce”.

 98. Aprilie 9, 2009 la 22:16
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Pai ii fac chiloti dar tot nu ma voi putea abtine si ii voi cere o surubelnita…chiar si bauta sa fie.

 99. Aprilie 9, 2009 la 22:40
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nouănouă.

 100. Aprilie 9, 2009 la 22:57
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Măcar Darius va adormi seara cu gândul că v-a văzut lenjeria… chiar şi în stadiul de proiect. :D

 101. Aprilie 9, 2009 la 23:26
  link permanent
  Sofia zice ca:

  noua surubelnite? accept! :D

 102. Aprilie 10, 2009 la 00:26
  link permanent
  Alexandra zice ca:

  Ii de-adevaratelea cu cartea aia?

 103. Aprilie 10, 2009 la 00:28
  link permanent
  Alexandra zice ca:

  Si ce-i cu ceasu tau? Ca ma duce in eroare cu orele de dormit ramase… Ia, fa ceva!

 104. Aprilie 10, 2009 la 01:08
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da. Respectiv, voi smuci Sorelul.

 105. Aprilie 10, 2009 la 08:34
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Dă parola că-ţi modific eu ceasul, prostea! Ce, n-ai încredere?

 106. Aprilie 10, 2009 la 08:46
  link permanent
  monica zice ca:

  Ceasul biologic?

 107. Aprilie 10, 2009 la 10:04
  link permanent
  geretus zice ca:

  Ce i-ai mai protejat identitatea lu’ personaju cautat in Ziare… Nici nu se vede ca-i Pompiliu Tripa…

 108. Aprilie 10, 2009 la 10:17
  link permanent
  jimerino zice ca:

  ba, nu mai tin minte cum era aia cu chilotii. cine-ti doneaza chiloti poa’ sa te frece in kek? asa era?

 109. Aprilie 10, 2009 la 10:38
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Darius Glad Groza
  :)
  Aţi atras atenţia presei cu clipul precedent.

  Fiind promovat pe blogul meu, aţi primit următoarea gratulare din partea doamnei Simona Ionescu, redactor şef adjunct la ziarul CLICK:
  “Misto melodia, interesant filmuletul!”

  Eu vă tot spun că filmuleţele dominei voastre reprezintă viitorul şi nu vreţi să mă credeţi.

 110. Aprilie 10, 2009 la 14:23
  link permanent
  Alexandra zice ca:

  Da, dupa cartea aia poate scoti si un lung metraj.
  Te vedem la Cannes, 12-13 Mai 2010? :D

 111. Aprilie 10, 2009 la 16:37
  link permanent
  Groparu zice ca:

  Superb.

  Intrebarea mea este: a fost, sau n-a fost?

 112. Aprilie 10, 2009 la 18:17
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Dacă doriţi să lăsaţi un mesaj civilizat preşedintelui Voronin, au dat drumul la site:
  http://www.presedinte.md/mail.php?lang=rom

 113. Aprilie 10, 2009 la 20:40
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Darius Glad Groza
  Nu ştiu dacă domnia voastră a auzit de doamna Dana Dorian, cel mai critic muzical dintre jurnaliştii României. Domnia sa este recunoscută pentru comentariile extrem de acide relative la artă şi artişti…

  Ei bine, doamna Dana Dorian a văzut clipul precedent şi a spus:
  Confirmare: OK. Potential din plin, fara doar si poate. Fitzele le pun pe seama varstei. Indrazneata filmare. Bravo!

  Cred că această frază valorează mai mult decât câştigarea festivalului de la Mamaia şi Tataia…

 114. Mai 11, 2012 la 01:07
  link permanent
  sauny zice ca:

  I wish to show thanks to you just for rescuing me from this type of incident. Because of scouting throughout the world wide internet and seeing concepts which were not powerful, I assumed my life was done. Being alive without the presence of approaches to the issues you’ve sorted out by indicates of this report is really a serious case, and the ones which may have adversely affected my career if I hadn’t come across your blog. Your individual skills and kindness in maneuvering the entire thing was crucial. I don’t know what I would have done if I had not come across such a thing like this. I can also now relish my future. Thanks so a lot for your specialized and results-oriented guide. I won’t hesitate to refer your web page to any person who would need support about this subject matter.

 115. Mai 12, 2012 la 02:08
  link permanent
  my free ipad zice ca:

  whoa, this is a genuinely very good piece of info. I read about something like this before, this really is impressively wonderful stuff.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)