Puţin e mult spus

sari la comentarii

scaderezerolasutaM-am uitat peste statisticile de trafic, care mi-au spus că, faţă de ziua precedentă, scăzusem cu 0%.
Deci n-am crescut cu nimic, cu menţiunea că am mers în jos deloc.

Există patru niveluri de portocală. Acestea nu sunt etape din viaţa unei portocale, de la sămânţă şi până la consumului său, ci un fel de ranguri, care se decid la darea în pârg şi rămân aşa.

Primul şi cel mai simpatic nivel de portocală este mandarina. Mandarina este o portocală lipsită de dificultate, care nu face fiţe, se împunge în creştet şi se curăţă uşor, fiindcă nu se ţine cu dinţii şi ghearele de coajă, ca o tâmpită. De asemenea, mandarina este mai ieftină şi mai populară în ţara noastră (doar ca simbol, deşi nu se cumpără în exces) decât portocala cea imbecilă, despre care vom vorbi mai pe larg imediat.

Al doilea nivel de portocală este clementina, care-i un fel de mandarină impostoare sau mandarină scofâlcită. Curva portocalelor, clementina, stă de obicei scursă ca victima unui viol justificat, într-o lădiţă de plastic, păstrează aceeaşi formă depravată atât la cald cât şi la îngheţ, plus că se aseamănă metaforic cu o pizdă neepilată de mult, având frunzele alea două ce se vor proaspete, da’ izbutesc să fie de fapt doar nişte infecţi vestitori ai toamnei, probabil aceeaşi toamnă cu cea în care au fost culese şi uitate pe raft, acum doi ani şi câteva luni. Clementinele supurează şi stau în supermarketuri, ca să nu fie gol până aduc fructele. De asemenea, clementinele se amestecă abuziv, când nu se uită nimeni, pe de ascuns, în alte lăzi, cu celălalte fructe, stând acolo flagrante, fiindcă atât sunt ele de disperate.

Al treilea nivel de portocală este minola. De minolă n-a auzit aproape nimenea, deşi are mare trecere, pe motiv că ea stă pe post de portocală când nu mai sunt portocale, iar lumea o cumpără ca proasta, chiar dacă se găsesc şi mandarine.

De fapt, lumea va alege în ordine portocala, dacă este, apoi minola, crezând că e portocală, apoi clementinele, fiindcă se dau gratis, dacă plăteşti punga în care sunt puse şi doar în ultimul rând mandarinele, deşi ele stau rumene şi grupate, fără să urle la client ca nişte traseiste, cum fac celălalte.

Ceea ce ne aduce la portocala în sine. Care este un fel de piţipoancă a citricelor. Portocalele, deşi apreciate de poporul aflat sub semnul degradării,  se rup, dacă încerci să le desfaci, stropesc, sunt acre şi ustură şi au pielea tăbăcită ca nişte matroane de fost lux, cândva. Sunt mai mult pe dinafară decât pe dinăuntru, iar singura soartă pe care-o merită, în opinia mea, este să fie storcite pe un burghiu alimentar de diametrul lor, apoi ţâpate la coşul de gunoi ca nişte extorcate ce sunt, aşa cum rezultă din procesul anterior descris, după care sucul obţinut din ele să fie accidental vărsat pe jos şi amestecat cu floci şi cioburi până într-un stadiu imposibil de recuperat, în final sfârşind în scurgerea de la budă, după ce le-am stors rămăşiţele dintr-o lavetă ce n-o vom mai folosi şi se va usca în ligheanul cu sticluţele aproape terminate şi oricum expirate de detartrant.

***publiculpatrunsdedrama***

Tabloidele nu minţeau. Este adevărat, săptămâna asta am mers la… la… la o… o… la o sală. M-am dus acolo fiindcă trebuieşte să mă tonific precum un atlet, să fiu zvelt pentru cititoarele mele dornice de a mă citi, iar cititorii să vadă mereu în mine o ameninţare, nu doar când îmi însuşesc iubitele lor.

M-am dus, deci, şi m-am înscris. Primu’ lucru care m-a marcat a fost că domnişoricile alea de acolo, responsabile, sunt mai mult nişte tanti care au operat în mare doar casa de marcat, da’ pe la aparatele din sală nu prea le-a dat în gând să se uite. Evident că nu m-am dus la nici unul dintre musculoşi, să-i desprind greutăţile în glumă, când se screme mai dihai şi să-l rog să-mi explice cum vede el nutriţia, modelarea adecvată a unui organism sănătos, mai ales că pe toţi i-am surprins bând prafuri verzi în lichide roz, care împreunate arată prea asemănător cu ce tre’ să scoţi din tine şi nicidecum cu ce tre’ să bagi.

M-am dus şi m-am orientat singur, am apăsat pe toate butoanele de la lucrurile electrice şi-am deşurubat toate fileturile de la cele mecanice. M-am căţărat pe toate şi mi-am dat seama care mă solicită cel mai puţin. Sigur, mă uit la ăia cum stau în echilibru pe-o ţeavă şi fac abdomene în jos, anti-gravitaţional, cu atingerea coatelor pe genunchi în aceeaşi aplecare, da’ nu mă pasionează să puşte epiderma pe mine când zâmbesc în club.

Mi-am luat o apică, eu, acolo, din obiceiul să beau, mi-am aşternut grijuliu prosopelul pe toate, mi-am pus pinionul pe cea mai uşoară cărămidă la toate şi-am executat. Simt cum mă fac fibră. Am fost şi la bazin, unde sunt mai talentat şi m-am bălăcit pe lungime de câteva zeci de ori. Sunt, deci, bine, da’ mulţumesc.

***

Lumea începe să supozeze – cum i-a plăcut când era mică supozitoarele – că aş fi nedrept prin faptul că prietenia cu Sf. Radu îmi salvează viaţa, iar eu încerc să-i fur gagica pe la spate, cum vă relatam în articolul ce a trecut. Sau pe la faţă, prin laterală când se uită, pe unde-o fi loc. Aflaţi că acest raţionament nu este numai totalmente greşit, dar şi nesănătos: eu cu individul avem o înţelegere foarte limpede, ce nu lasă loc de echivoc. În urma vizionării unui filmuleţ de pe Jeg (pe care-l citeşte şi, implicit, îmi ştie intenţiile), Sf. Radu mă-sii Radule s-a înamorat necontrolat de Raluca de la serviciu, Ralucă de care v-aţi îndrăgostit şi alţii, cum mi-aţi mărtursit pe varii căi, aia cu băscuţă. Doar că nu sunteţi cu Maria Brudaşca.

În acest sens, scârbelor, eu şi el am făcut un barter pentru ele. Aţi priceput? Iar, în acest aranjament, EU sunt cel pus în dificultate, fiindcă Raluca, precum habar n-aveţi, imbecililor, este logodită. Cu viitorul ei soţ, ca să vezi!

Deci eu nu numa’ că tre’ s-o conving pe fata cu care nu-s, care se-ncăpăţânează să spere că ei doi mai au vreun viitor, că mai tre’ să o şi despart pe aia cu care tot nu-s, dar de Zoltan Horvat, care speră la rândul său că ei doi mai au vreun viitor.

Ca să nu mai menţionez că intenţionez să-l şi trag pe sfoară pe Sf. Radu. Deci vă rog să încetaţi cu scenariile nefondate!

***

Vorbind de despărţiri, Sf. Radu mi-a adus în format de DVD pirat absolut toate James Bondurile. În acest sens, m-am dus la depozitul de închirieri video şi i-am dat ăluia papucii, împreună cu “casetele”, înapoi, promiţându-i că n-o să mă mai vază. Şi el râdea de mine în continuare, ameninţându-mă că am să mă întorc, că am să regret. Asta înainte să înceapă să plângă ca una înşelată, cât eu ieşeam hohotind şi zvâcnind din cur (pentru că încă eram anchilozat la gât).


137 comentarii

zi si tu ceva
 1. Ianuarie 17, 2009 la 07:59
  link permanent
  monica zice ca:

  Ma ui si eu la articol. T. Doamne, nu stiu despre ce vorbesc.

 2. Ianuarie 17, 2009 la 09:10
  link permanent
  hadean zice ca:

  mă, la care sală? egzistă una aproape de mine (care io îs aproape de tine şi când nu trimite domnu’ tatî-to aituri ori zamă) care prea frumos arată şi o să-mi fac abonament cam luni. vezi cumva o şansă cât de mică să ne intersectăm în sala cu gantere sau să-ţi apăs pe butonu’ de sus al benzii de alergare în timp ce tu alergi pre ea ?

 3. Ianuarie 17, 2009 la 09:35
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Desigur că acest fapt nu se va întâmpla, Hădene. Căci eu alerg prea repede şi prea suplu ca să mă recunoşti tu pe vreo bandă, ca să nu mai adăugăm că tu vei fi cu paramedicii, după ce-ai încercat să ridici un kil mai mult şi ţi-a pârâit. Moniceo – fireşte, nici eu nu ştiu despre ce vorbeşti. :D

 4. Ianuarie 17, 2009 la 11:32
  link permanent
  toader zice ca:

  darius cu muschi … e un nonsens. grasimea unde o mai pui?

 5. Ianuarie 17, 2009 la 11:49
  link permanent
  jimerino zice ca:

  o face husa de muschi.

 6. Ianuarie 17, 2009 la 12:04
  link permanent
  Anduu zice ca:

  Ba am febra musculara de ieri…

 7. Ianuarie 17, 2009 la 12:06
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ai făcut tri ventiloare din mânurile alea, cu fugit la marginea bazinului şi deja nu te poţi mişca. Putoare! Toderel – nu vreau “să mă fac”. Vreu să mă DESfac. Să dau jos. Cam ca o mandarină.

 8. Ianuarie 17, 2009 la 12:13
  link permanent
  Anduu zice ca:

  Clementină ai vrut să zici…

 9. Ianuarie 17, 2009 la 12:14
  link permanent
  Anduu zice ca:

  Lasă că data viitoare voi fi mai atletic şi nu voi mai risca să mă înec în mijlocul bazinului că am vreun cârcel

 10. Ianuarie 17, 2009 la 12:31
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Colega de fostă actuală facultă Adina Ardelean îmi semnalează via chat cum căci partea cu mandarinele uşor de desfăcut şi portocalele dificile a fost dezbătută şi de Eddie Izzard, într-un show de-al lui, Definite Article. Bucăţica cu pricina se găseşte acilea. Este adevărat. Şi am văzut show-ul acum câţiva ani. Îmi fac mea culpa şi mă autoflagelez. Nu mi-am dat seama. Mă gândeam la rangurile portocalelor şi m-am dus mai departe, cu chestia aia care poate-i din conştientul comun sau din subconştientul meu propriu, auzită la amicul trasvestit. Oricum, sper să mă puteţi ierta vreodată.

 11. Ianuarie 17, 2009 la 12:45
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Mi-a plăcut prima parte, aia despre femei. Pardon, citrice. Citrice am vrut să zic. Ci-tri-ce.

 12. Ianuarie 17, 2009 la 12:55
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Hudrel s-a prins, măcar de un al doilea sens, le lângă cel evident. Acuma să delimităm la cine mă refer prin fiecare rang. :D

 13. Ianuarie 17, 2009 la 12:57
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Ioi, plagiatură ce eşti. Cum te-ai simţit când ţi-a zis Adina? Ăla e cel mai bun show al lui Izzard indeed.

  În altă ordine de idei:
  - La ce sală mergi, păpuşe? Că vin şi eu. Să fac poze desigur, pentru ce alt? Nu, serios acu, la ce sală. Că-mi caut şi eu. Sală, that is.
  - VREAU şi eu JAMESBONDURILE. Dau la schimb STARTREKURILE. Da, toate. Toate filmele plus seriile TNG. Deci când vin după ele? Azi? Bine. Mai după-masă, căci amu’ muncesc, ‘tu-i ID-ul şi care l-a făcut.

 14. Ianuarie 17, 2009 la 13:07
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Pe de parte e cel mai bun show “Dress to kill”, al lui Eddie Izzard. Da’ altfel, nu mă simt cu nici o muscă pe nici o căciulă. Văzusem show-ul, e doar un aspect, un insight. Eddie a dezvoltat acel aspect mai mult, eu cel general. Plus, suntem prieteni buni. Eu mă uit la tot ce scoate, el nu ştie de mine, da’ absolut nimica.

  Cu privire la celălalte aspecte, sala nu ţi-o zic, iar cu filmele voi cugeta cum să storc totul de pe tine, în schimbul lor.

 15. Ianuarie 17, 2009 la 13:08
  link permanent
  fcb zice ca:

  Deci ai uitat de pomelo. Care e tata si mama la toate portocalele. Si la toate felurile de portocale!

 16. Ianuarie 17, 2009 la 13:10
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  M-am uitat pe Wikipedia şi, într-adevăr, se poate zice că e tatăl, fiindcă cică portocala a fost corcită din pomelo. Da’ sincer, io am văzut pomelo, şi nu cred că există de adevărat ca fruct. E făcut pe calculator. Mă cac pe pomelo.

 17. Ianuarie 17, 2009 la 13:12
  link permanent
  monica zice ca:

  Pai da, ca pomelo e singurul care nu e fata din toata portocalele.

 18. Ianuarie 17, 2009 la 13:15
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Pomelo poate fi fată, dacă e exotică aşa, cum e Consuelo, de pildă. Da’ dacă e, e o obeză jenantă. E o corceală de trup american cu nume latin.

 19. Ianuarie 17, 2009 la 13:21
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Pomelo e un fel de liger (lion+tiger)? Căutaţi-l vă rog pe google. Vă veţi scârbi. Pomelo, deci, e mare, prost, insipid, inodor, incolor, uscat, bleak.

  Dar, prostea, ai uitat de grapefruit, care e mult deasupra mandarinei. Grapefruit-ul e Regina citricelor, pe când mandarina e numa o prinţesă ce-şi pleacă ochii şi scurmă cu săndăluţa în pământ. Grapefruit-ul e, dacă ai răbdare să dai pielea aia subţire jos, o fructă delicioasă.

  Vedem noi cine şi ce stoarce, pramatie. Pulifric nerecunoscător. Când ai examen cu mine?

 20. Ianuarie 17, 2009 la 13:30
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Grapefruitu’ e un cocalar. Nu-l suport deloc. Amar şi de căcat. Cum eşti tu, de altfel, da’ fără freză.

 21. Ianuarie 17, 2009 la 13:36
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Aromat şi misterios. Cum nu eşti tu, cu tăt cu freză. Că altfel nu ştiu să-i zic. Frezei.

 22. Ianuarie 17, 2009 la 13:41
  link permanent
  Sf. Radu zice ca:

  despre mine de ce nu vorbiti?

 23. Ianuarie 17, 2009 la 13:43
  link permanent
  toader zice ca:

  ma, dupa cate inteleg eu din tate comentariile tu chiar vrei sa faci muschi. nu crezi ca ai luat-o razna?

 24. Ianuarie 17, 2009 la 13:45
  link permanent
  chira zice ca:

  Clementina e o bisexuala teribilista. Si nu se ingrijeste deloc…igiena ei lasa de dorit.Pe dinauntru. ”mâncu-te tătă” nu merge cu ea.

 25. Ianuarie 17, 2009 la 13:46
  link permanent
  chira zice ca:

  Domnule sfantule Radule…tare fain iti curge din nas. Alte scurgeri?

 26. Ianuarie 17, 2009 la 13:49
  link permanent
  monica zice ca:

  O corectie de gen: cum dracu’ sa fie grapefruitul regina?! Si acum o corectie de gust: BLEAH!

 27. Ianuarie 17, 2009 la 13:50
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Sfântule Radu – fiindcă n-ai mai venit aseară, cretine! Iar sucul să ştii că s-a sfârşit! Căcătoiule!

 28. Ianuarie 17, 2009 la 16:36
  link permanent
  maftei zice ca:

  bravo jeg …. esti tare …bravo romania …jos beselu

 29. Ianuarie 17, 2009 la 16:41
  link permanent
  geretus zice ca:

  Esti un Moga al blogosferei… Care esti tu Moga…

 30. Ianuarie 17, 2009 la 17:02
  link permanent
  monica zice ca:

  Il asteptam si pe Marius Groza, poate trece p-aici.

 31. Ianuarie 17, 2009 la 17:52
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  …cât eu ieşeam hohotind şi zvâcnind din cur (pentru că încă eram anchilozat la gât). (copy/paste)

  Vorbeste inconstientul din el.

 32. Ianuarie 17, 2009 la 18:09
  link permanent
  R. zice ca:

  În genul citricelor mai e şi Yuzu. Care, după cum îi scris, in privinţa gustului e un soi de amestec între grapefruit şi mandarină şi care, după cum arată, îi un soi de portocală în stadiu de descompunere.

 33. Ianuarie 17, 2009 la 18:45
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Mandarinele cu multa coaja (care inveleste micul si fascinantul fruct, ca un cojocel) dulci si siropoase, ele reprezinta crema societatii de citrice. Ar trebui sa incerci totusi si-un pomelo, dar vezi sa fie cu o coaja mai galbuie, adica mai copt asa…e chiar bunicel, chiar si nedus la sala asa cum e. :P

 34. Ianuarie 17, 2009 la 18:54
  link permanent
  monica zice ca:

  Sofia, daca citesti cu atentie, ai sa vezi ca nici o citrica nu merita. Si te mai miri ca Darius duce lipsa de vitamina S. C, am vrut sa zic, C.

 35. Ianuarie 17, 2009 la 19:12
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu se deduce lesne că îmi plac mandarinele…?

 36. Ianuarie 17, 2009 la 19:28
  link permanent
  monica zice ca:

  Eşti încă mic, si de-aia.

 37. Ianuarie 17, 2009 la 19:37
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mnu. Eşti tu mare (am câteva sfaturi într-acest sens). Deci reciteşte chiar dvs. cu mare atenţie.

 38. Ianuarie 17, 2009 la 19:37
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Mic, mic, da’ gras.

 39. Ianuarie 17, 2009 la 20:10
  link permanent
  toader zice ca:

  plagiat… ce articol sublim a fost anteriorul si cata decadere inregistram in prezentul …

 40. Ianuarie 17, 2009 la 21:03
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Oauăleo, fusu’ orar…

 41. Ianuarie 17, 2009 la 22:52
  link permanent
  sten zice ca:

  ia zii,banana nu e citrica(?),ca ea e cea mai curva?

 42. Ianuarie 17, 2009 la 22:55
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu. Nu e nici citrică şi nici curvă. Este abuzată sexual de către alţii.

 43. Ianuarie 18, 2009 la 01:17
  link permanent
  Rox zice ca:

  cele mai de câcat sunt portocalele alea de au coaja mai groasă ca fructul în sine, care la urmă se dovedeşte că e sec şi fără pic de zeamă. Uitaşi de LĂMÂI. Eu cel puţin cumpăr în disperare, căci le limonădesc, şi ca să nu mai zicem de lime-uri. Curvele lămâilor.. dar alea de lux, de se dau prin baruri. Aaa.. şi au mai apărut nişte căcaturi de grefe verzi de cică se cheamă SWEETIE. Da’ numa’ dulci nu sunt.
  Pis!

 44. Ianuarie 18, 2009 la 01:25
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Io ce-am zis? Nu citrice, oricum. Doar portocale. Lămâile, limetele şi sweetie-urile nu-s ranguri de portocale, îs ranguri de lămăie, pe aceeaşi filozofie, doar că proaste cu toatele.

 45. Ianuarie 18, 2009 la 01:45
  link permanent
  Rox zice ca:

  :) ) bine, bine… rămâi la portocalele tale… oricum… eu prefer mandarinele .. se curăţă mai uşor şi sunt mai dulci şi au şi coaja mai subţire

 46. Ianuarie 18, 2009 la 02:07
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  (Asta-i dislexică?) Io ce-am zis? MANDARINE!

 47. Ianuarie 18, 2009 la 02:09
  link permanent
  Rox zice ca:

  băăă, dislexic d-ăla eşti tu.. eu doar ţi-am zis preferinţele MELE

 48. Ianuarie 18, 2009 la 02:12
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  DA’ IO CE PULA MEA AM ZIS, DĂ-MI VOIE, TE ROG, SĂ MĂ REPET! MANDARINE!

 49. Ianuarie 18, 2009 la 02:17
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  măi copii, jucaţi-vă frumos. sunt destule mandarine pentru toată lumea.

 50. Ianuarie 18, 2009 la 02:25
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  … mandarinele mele.

 51. Ianuarie 18, 2009 la 10:29
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Of, of, unde esti tu Biblio Doamne, ca punind mina pe ei / sa-i imparti in doua cete…
  … si sa le explici tuturor cum e cu dracoveniile astea numite citrice.

 52. Ianuarie 18, 2009 la 11:18
  link permanent
  plopcupere zice ca:

  …pot sa mor de ras…chestia asta cu portocala si “dezchiocarea” ei indica oarece frustrari sexuale la particpantii la acest blog…baietii nu au mai “dezvelit” de mult de “coaja” de femeie (nici usor ca o mandarina, nici greu ca o pomella sau portocala), iar duducile stau cam de mult imbracate in pijamale de frotir inchis pana la gat ca e frig in apartamente si nu are cine le “incalzi” si “dezveli” de frotiroace….baieti, va spun cum zicea un poet – “iubiti-va pe tunuri”, da iubiti-va si nu pierdeti timpul despicand firul “portocalei” in patru…numai astfel veti scapa de frustrari……..

  …nu stiu ce zice traficu, da e cam putina lume pe aici si discutia treneaza ca intr-o bucatarie in care nu ai ce gati ca frigiderul si camara sunt goale…

  …darius lumea nu se invarte in ritmul datului tau din cur…serios…erai mai interesant…

 53. Ianuarie 18, 2009 la 11:36
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Rox, nu-l lua în seamă. Era 2 dimineaţa şi era, desigur, beat muci. Acum regretă şi el c-a fost măgar. O să şi recunoască, după ce hrăneşte răţuştele. Dacian şi cu Sf. Radu îi ţin părul să nu-şi hrănească freza. Am fost în direct, de la hoitul faptei.

 54. Ianuarie 18, 2009 la 11:45
  link permanent
  monica zice ca:

  Cineva sa-i spuna lui Hudrea c-a ramas singur acolo si ca restul au plecat acasa :lol:

 55. Ianuarie 18, 2009 la 12:36
  link permanent
  jimerino zice ca:

  lasa omu’ sa bea. exista beer delivery?

 56. Ianuarie 18, 2009 la 13:31
  link permanent
  monica zice ca:

  actually, there is. da’ trebuie cautat. erau niste unii care-si facusera sait si livrau alcoale la petreceri. vorbesc serios.
  cum a fost la nunta?

 57. Ianuarie 18, 2009 la 13:36
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ce drăguuuţă fu monica. În altă ordine de idei, Pleoapa este singura care a făcut asocieri sexuale cu portocala… ceea ce mă pune pe gânduri. Ea zice că sunteţi frustraţi, voi vorbiţi despre fructe. Păi, măi, Pleoapo, a sugerat deja bietu’ Hudrel că-i vorba de femei, în sensul romantic. Tu numa’ la sex te gândeşti (poate pe motiv că nu prea-l practici şi doar gânditul la el rămâne). Da’, până la urmă, dacă s-au dezis de portocală, restu’ comparaţiilor tot în clasa femeilor se fac. Pur şi simplu nu le plac – cum am zis şi eu – piţipoancele. Acuma, tu ce faci? Îţi aperi tribu’?

  Jimel – nu, n-am beiut. Ieri.

 58. Ianuarie 18, 2009 la 15:05
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Na, c-a rulat şi obezul. Te-ai trezit din beţie, mei?

 59. Ianuarie 18, 2009 la 17:32
  link permanent
  plopcupere zice ca:

  …mai darius eu nu apar nimic…constat…ca suferiti de frustrari..si ca discutiile s-au cam “coborat”…eu vorbeam in sensul freudian al decojirii portocalelor, mandarinelor si clementinelor si legatura cu frustrarea sexuala…stai cuminte, ca mie nu-mi lipseste nimic…de aia nici nu ma ocup de teoria “portocalei”…

  …mai darius, mai ridca si tu nivelul “editorialelor”….erai mai inspirat….dupa ce te-ai despartit de augustiana ai devenit cam anost…

  …pa si scucesuri la femei, iar fetelor la barabati….

 60. Ianuarie 18, 2009 la 17:38
  link permanent
  mirmen zice ca:

  dom’ profesor, micuţu’ a fost aceste zile supravegheat de mami a lui ceea ce aştept în continuare de la dvs, adică să-i comunicaţi data examenului, să-l aburcaţi dincolo de, a!…şi în plus să trataţi cu considetaţia cuvenită ID-u’ :P

 61. Ianuarie 18, 2009 la 17:41
  link permanent
  mirmen zice ca:

  ooops, plopule, nimic nu se compară cu succesurile la pere :P

 62. Ianuarie 18, 2009 la 17:50
  link permanent
  monica zice ca:

  puncte-puncte.

 63. Ianuarie 18, 2009 la 18:12
  link permanent
  jimerino zice ca:

  gras, la hudrea ma refeream. daţ bea si tu ca la ce cacat foloseste sesiunea daca nu la baut.
  monico, fu bine, cazui la 2. de ce sunt oltean?

 64. Ianuarie 18, 2009 la 18:18
  link permanent
  monica zice ca:

  Ca n-ai reusit s-ajungi in nord cu betiveala. De exemplu, daca picai pe la 5, erai ardelean. La 7, bucovinean. Bine ca n-ai baut pina sa treci granita!

 65. Ianuarie 18, 2009 la 18:22
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mai recitim o dată, împreună, pe roluri, cum se scoate Pleoapa că nu prea are parte? :)

 66. Ianuarie 18, 2009 la 18:27
  link permanent
  monica zice ca:

  Da. Eu vorbesc si tu zici “puncte-puncte”.

 67. Ianuarie 18, 2009 la 18:42
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Puncte-puncte.

 68. Ianuarie 18, 2009 la 20:36
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Când într-o groapă, nu mai sapi, că se-adânceşte.

 69. Ianuarie 18, 2009 la 21:44
  link permanent
  toader zice ca:

  dar intr-un copac …

 70. Ianuarie 18, 2009 la 22:22
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Daca tai, e posibil sa ploua.

 71. Ianuarie 18, 2009 la 22:33
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Da, aşa este. Puţin e mult spus.

 72. Ianuarie 18, 2009 la 23:07
  link permanent
  plopcupere zice ca:

  ….mai dariuse, ai noroc ca pentru mine mirmen este o doamna si nu pot decat sa transfer o parte din respectul pentru ea si spre tine…

  …..doamana mirmen succesurile sunt cu atat mai mari daca perele cresc in plop…iti dai seama ca sunt mai ceva decat ultima altoire a lui Miciurin….cu un par….

  …dariuse acu de ce crezi ca m-am scos?…

  …eu chiar ma gandeam la sensul freudian a decojitului de portocale…

  …ma crezi sau nu, dar senzualitatea unei femei o poti descoperi din modul cum decojeste o mandarina sau o portocala si cum musca din ea…iar daca i se prelinge un firicel de zeama pe gat in jos, daca vrei sa stii cum va reactiona cand o saruti acolo, privesti-o cum isi sterge sucul de portocala prelins…

  …baieti, in amor nu “zdranga – zdranga” repede si sa scapam de presiune este cel mai important…

  …treziti-va si traiti si voi fiorul pe care il da senzualitatea unei femei…

  …mancatul portocalei este o lectie de senzualitate..
  …feriti-va de femeile care folosesc cutitul si curata portocala meticulos ca pe un mar si nu face din ea prima data o floare…

  …na hai ca acu aveti motive sa ma boscoroditi…

  sarumana mirmen si pupici la domnisoare…tot de maini si degetele….

 73. Ianuarie 18, 2009 la 23:11
  link permanent
  toader zice ca:

  unde o fi bibli?

 74. Ianuarie 18, 2009 la 23:20
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  … măi Pleoapo… am doar ghinioane cu tine…
  … zici de mamăm, da?…
  … chiar nu cred că te-ai scos…
  … al… aşa se acordă…
  … eşti atât de erotică…
  … asculţi prea multe manele, da’ mai bine decât să compui, că nu eşti departe…
  … da, băi, treziţi-vă, cântă imnul şi nu-l ascultă nimenea…
  … ascultaţi sfaturi, în loc să daţi, bine zice Pleoapa, face ordine…
  … vezi mai sus…
  … vezi mai jos…
  … încep să cred că Pleoapa-i băiat, ceea ce-i o grijă în plus pentru eal sau ea, că până acum am crezut… pe dos… să zic aşa…

 75. Ianuarie 18, 2009 la 23:40
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Sa se prelinga sucul pe gat? Ba nu!

 76. Ianuarie 18, 2009 la 23:52
  link permanent
  sten zice ca:

  =))
  daca i se prelinge pe gat via barbie e semn de amatorism;de obicei barbatii le prefera pe alea care stiu sa inghita!

 77. Ianuarie 19, 2009 la 00:58
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu neapărat. Daţi-mi voie să fac public acest aspect: NU ESTE NEAPĂRAT. Eu, unul, fetelor, să ştiţi că nu insist. Dacă vreţi, bine. Da’ nu musai.

 78. Ianuarie 19, 2009 la 01:22
  link permanent
  sten zice ca:

  nici nu ma asteptam sa nu te dai exceptie!adica tie iti convine sa-ti pateze covoru’ ori canapeaua?!nu-i frumos sa stii,nu-i igienic!
  sau le zici apoi:Bija:Aha,acu sa cureti!cu limba!!!fa!

 79. Ianuarie 19, 2009 la 01:39
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Păi, îs covoru’ sau canapeaua lor. N-am fetişuri de ăstea igienice cu lucrurile altora.

 80. Ianuarie 19, 2009 la 02:05
  link permanent
  Vlad zice ca:

  Am spulberat in sfarshit dilema ce ma pashtea in toti anii aceia in care ma intrebam “oare ce mai scrie tipul care ne-a rupt fashul in clasa a12shpea?”.

  Daca iti iese ceva din asta, si iti place ce iti iese, felicitari!

 81. Ianuarie 19, 2009 la 02:11
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Mna, vezi, dacă ştiai utiliza internetu’ de pe vremea aia şi vă-nvăţa ceva la şcoala aia ce-a trebuit bine bruftuluită (ceea ce s-a şi executat), poate nu trăiai cu nelinişti. :D

 82. Ianuarie 19, 2009 la 09:38
  link permanent
  plopcupere zice ca:

  ….dariusica ma amuzi….
  ….auzi sa ma crezi dama…mi-ai vazut cumva chiloteii roz ppe care nu-i am prin postari…esti amuzant….

  …am incercat si io sa fiu didactic odata, adica sa zic ceva care sa mai anime conversatia si cand colo am dat-o in bara…

  …adica de la un pic de suc de portocala prelins din greseala pe gatul unei femei ati ajuns la igiena, la ingitit, la….hahahaha…..dragilor, un picut de imaginatie….

  e drept ca pe internet operam cu un sac de cuvinte pe care incercam sa le varam din sacul limbii intr-o comunicare ce nu trebuie sa para un puzzle, da chiar sa ne “decojim” atat de greu sensurile propozitiilor si frazelor nu m-am asteptat…

  …oricum baga mare Dariuse…mi-a placut chestia cu “dama”…ai fost mortal…mai rad si acu….

  ..o colega care te-a citit aseara m-a sunt de dimineata sa ma intrebe daca is gay, partea pasiva. si cu aceasta ocazie i-am propus sa-i demonstrez cat sunt de “activ”….

  ..mai darius, vezi ce faci, ca daca trebuie sa demonstrez la muieri ca imi plac portocalele decojite sub forma de floare, o sa am prea mult de “lucru”….nu de alta dar am cateva amice care te citesc cu asiduitate si cred fraierele tot ce spui…

 83. Ianuarie 19, 2009 la 10:39
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Omiţi detaliul că te-a refuzat, da?… Probabil din obişnuinţă. Nu-i nimica. Eu nu cred că eşti gay. O să cred în continuare că eşti damă.

 84. Ianuarie 19, 2009 la 10:50
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Mai zic odată, s-audă şi baba surdă: Când într-o groapă, nu mai sapi, nu te mai zbaţi convulsiv, că te-afunzi mai rău. Taci chitic şi aştepţi să vină apa peste tine să te scoată de-acolo.

  Bibli măcar avea haz, chiar dacă scria mult.

 85. Ianuarie 19, 2009 la 11:01
  link permanent

  Chiar nu imi dadea prin cap ca portocala are niveluri….
  O zi minunata iti doresc

 86. Ianuarie 19, 2009 la 12:09
  link permanent
  plopcupere zice ca:

  …mai dariuse, ce-mi face frate…sigur tu nu esti daria si toate pozele ale cu barbati care zici ca sunt ale tale sunt un fals…

  …daca zici ca-s dama si nu gay sunt linistit…colegele mele o sa-mi cumpere de ziua de nastere din aprilie (ca-s berbec0 chilotei roz…
  promit sa-i faca pachet si sa ti-i fac cadou….ca de la tine a pornit ideea…de azi dimineata toata trupa imi trimite tot felul de mesaje unele mai haioase decat altele…

  …pana la urma o sa-mi prepar un scaun de testare papala, sa-mi pipaie …..stii tu ce…

  ..o zi buna…si poate iesim intr-o zi la berica….

 87. Ianuarie 19, 2009 la 12:12
  link permanent
  monica zice ca:

  Deci e plop, nu para.

 88. Ianuarie 19, 2009 la 12:22
  link permanent
  toader zice ca:

  asta-i viata?

 89. Ianuarie 19, 2009 la 13:42
  link permanent
  sten zice ca:

  @plopinaer:clar esti gay,altfel n-ai spune “colegele mele”;daca s-ar manifesta testosteronu’ in tine ai gasi tu ceva mai murdar;apropo,acu’ ca ne-ai lamurit cum e cu femeia care desface o portocala,cand ne dezvalui senzualitatea femei care da la sapa?nu de alta da’ te vad tare empatic cu ele!

 90. Ianuarie 19, 2009 la 15:06
  link permanent
  sakura zice ca:

  pfoai mă ce de-a sexisme p-aici!

 91. Ianuarie 19, 2009 la 15:20
  link permanent
  jimerino zice ca:

  a, gay fara scapare. tarfele astea, pizdele de la mine, ia mana fa de pe cafeaua mea, muista dreacu etc.
  colegele mele…gay pierdut.

 92. Ianuarie 19, 2009 la 16:33
  link permanent
  krakilla zice ca:

  subscriu… doar aia cu gay. de cafeaua mea nu se atinge nimeni. vorbeste de colege, de zodii, de cadouri. de “mesaje haioase” + berica. ce ma? ce sloboz e aia, berica?

  sau poate femela… parca am mai avut o data nelamurirea asta… cu baiatul ungur care era femeie? sau nu? ma rog, ramane gay.

 93. Ianuarie 19, 2009 la 16:36
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Mie îmi plac clementinele, sunt mult mai dulci ca mandarinele alea cârcite şi zbârcite care nu-s ele ieftine degeaba. Sunt ieftine ca să-şi poată permită şi unul ca tine! Şi cum presupui că pomelo nu există, cred că nici n-ai gustat vreo clementină şi te-ai mulţumit doar să le judeci după aspectul pe care l-au avut la un moment dat pe un raft de mall, aşa cum judeci piţipoancele, după cum arată şi se-mbracă fără să ai curajul să inviţi vreuna vreodată la un suc, să vezi dincolo de coajă, şi de ce nu, poate ne-ai fi relatat acum că ai decojit-o şi că ţi-a plăcut… sau nu :mrgreen: Sunt convins că-ţi plac mandarinele alea cu zeama roşie şi aşa cum asemeni o clementină cu o pizdă neepilată de mult, la fel pot spune că o mandarină seamănă cu o pizdă la început de menstruaţie. Poftă mare şi la mai multe mandarine :!:

 94. Ianuarie 19, 2009 la 16:39
  link permanent
  sakura zice ca:

  nu ştiu dacă e potrivit pe deplin, dar mi se pare că în dezbaterea asta se potriveşte clipul ăsta: http://www.youtube.com/watch?v=qqXi8WmQ_WM&feature=channel

 95. Ianuarie 19, 2009 la 17:03
  link permanent
  Sofia zice ca:

  “Când într-o groapă, nu mai sapi, nu te mai zbaţi convulsiv, că te-afunzi mai rău.” Eh, eu am facut alte legaturi cu bucata de comentariu si cel ce a urmat.
  Deci, Darius: am fost off-topic. Is that a crime? :)

 96. Ianuarie 19, 2009 la 17:29
  link permanent
  chira zice ca:

  Mno…indata Darius va scrie o scrisoare pentru mama Plopuluicupere. Cu taica-so va aveam alte treburi.
  Ti-am zis ca te sustin in tot ceea ce faci.

 97. Ianuarie 19, 2009 la 17:32
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Chireo. Pleoapa e băiat, în feminitatea sa. Aşa ca tine. De ce mi-ar plăcea mie de voi vreodată? Că oricum nu vă pot avea.

 98. Ianuarie 19, 2009 la 17:33
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Pfuuu. Marianeeee, te-ai luat de mandarinele bursucului. Ca si cum ai zice rau de Pamfil. Pazea, ca vine grasunul prin alunecare, cu crampoanele inainte.

 99. Ianuarie 19, 2009 la 17:42
  link permanent
  toader zice ca:

  a inviat mariansky:) l-am pus la loc in blogroll. crezui ca a murit si ma gateam sa il pun intr-un ferpar.

 100. Ianuarie 19, 2009 la 17:49
  link permanent
  chira zice ca:

  Da, ca Laura Andresan. Si e fata, termina cu aiurelile astea. Si banuiesc ca deja te incita gandul.

 101. Ianuarie 19, 2009 la 18:49
  link permanent
  plopcupere zice ca:

  …acu chiar mi-ai placut darius…iti promit ca atunci cand o sa ma ai..o sa ma urc pe cusma statuii lui Avram Iancu si ma arunc in cap…na ca am zis-o…

 102. Ianuarie 19, 2009 la 18:50
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Darius îmi spune că să vă iubesc…
  Cine a spus că nu vă iubesc? Să-l ştiu ca să-i tai 9 degete să scrie mai greu. :)

 103. Ianuarie 19, 2009 la 18:53
  link permanent
  toader zice ca:

  a inviat bibli. mai nene … a venit judecata de apoi deja?

 104. Ianuarie 19, 2009 la 20:07
  link permanent
  plopcupere zice ca:

  …biblio draga unde ai disparut…era sa crez ca arde iar Biblioteca din Alexandria si faci pe bibliotecaru-pompier…

 105. Ianuarie 19, 2009 la 20:18
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Sunt pesimist, m-am făcut EMO, şi porcii ăştia fac astăzi lame cu care nu te poţi tăia la vene…
  M-au disperat politicienii aceştia care nu au habar de nimic. De exemplu, nu cred că sunt mai mult de 50 de oameni în toată politica românească care să înţeleagă că pensiile normale nu vin de la Bugetul de Stat. Nici măcar premierul Boc sau preşedintele Băsescu. Ce speranţă să mai am eu? Hai să zic, eu sunt generaţie de sacrificiu pentru a treia oară, dar voi ce vină aveţi, că sunteţi tineri şi aveţi o viaţă înainte?

 106. Ianuarie 19, 2009 la 20:39
  link permanent
  plopcupere zice ca:

  …biblio ai dreptate…bugetu mai da ceva sume in completare cand fondurile colectate nu-s suficiente…

  …astai de pe forum, cam toti mai tinerei, is vinovati saracii ca platesc la fondu de pensii….

  …politicienii se fac ca nu pricep…la ei demagogia este o treapta superioara intelegerii…
  …mie politicienii de azi imi amintesc de spusele lui MAO, care considera ca un activist de partid este mai bun ca orice specialisti….asa ca i-a trimis pe specialisti in agricultura si a pus peste tot activisti de partid…

  …acu si pe la noi auzi expresia – ‘ministri si secretarii de stat sunt numiti politic’ si iaca asa se imparte ciolanul pana jos la directorii de scoli….azi maine ajung si la asociatia de locatari…sunt penibili…

  …cum naiba sa pui la finate un metalurgist, iar ministerul turismului se ocupa de lupta antitero de parca ar fi o unitate militara sau de servicii secrete nu un minister…daca in vreo tara normala ati mai auzit asa ceva spuneti-mi si mie…ase ca biblio si eu sunt tare trist…da merg inainte…

 107. Ianuarie 19, 2009 la 20:57
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ plopcupere
  Aveţi şi nu aveţi dreptate.
  Există un capitol de venituri în Bugetului asigurărilor sociale de stat (diferit de Bugetul de Stat, cu totul altă lege) care se numeşte Subvenţii.
  Sumele în complectare venite de la Bugetul de Stat în cazul de insolvenţă, adică atunci când se constată un deficit bugetar, vin bani de la Bugetul de Stat împrumut, iar împrumut va fi întors, mai ales în anii cu excedent. Diferenţa dintre pensiile de stat şi cele private este numai la nivel de administrare. La fel şi la şomaj, şi la sănătate şi peste tot unde fondurile sunt formate pe sistemul asigurărilor.
  Vorba că statul plăteşte şi pensie şi salarii, reprezintă o prostie. Din păcate oamenilor le-a intrat atât de mult în minte că statul plăteşte…

 108. Ianuarie 19, 2009 la 21:31
  link permanent
  plopcupere zice ca:

  ….tehnic asa este…de fapt sunt doua bugete ….bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale…relatia dintre aceste doua bugete este cel indicat de tine….pensiile pentru agricultori si handicapati, indemnizatia pentru mame sunt sustinute integral din bugetul de stat, dar pensiile sunt platite din contributia la fondul de pensii ale salariatilor…

 109. Ianuarie 19, 2009 la 21:48
  link permanent
  monica zice ca:

  Darius, hai un pic la noi pina termina domnii. Cind e gata, te-ntorci si tu acasa.

 110. Ianuarie 19, 2009 la 22:16
  link permanent
  Basty zice ca:

  Monică, defineşte “noi”.

 111. Ianuarie 19, 2009 la 22:17
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  …dacă…a ajuns….p….l…o…..p….u……l….să….ne….dea…..lecţii….despre…..politică….apăi….nu-ţi vine să dai cu perele-n gard?

 112. Ianuarie 19, 2009 la 22:26
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  @ Plopu` cu pere: daca mincatul unei citrice de catre una bucata doamna (d-soara) este un lucru cu ceva conotatii interesante te rugam sa ne spui ce impresie ai atunci cind se lupta cu o banana.

  @ Biblio: dar cu turismul cum stam ? (Bine ai revenit si la multi ani, in alta ordine de idei).

 113. Ianuarie 19, 2009 la 22:33
  link permanent
  Basty zice ca:

  “mie politicienii de azi imi amintesc de spusele lui MAO, care considera ca un activist de partid este mai bun ca orice specialisti….asa ca i-a trimis pe specialisti in agricultura si a pus peste tot activisti de partid…”

  ========================================

  deci bă. acu’ m-am luminat. mulţumesc, plop. iată, după atâţia ani de experimente cu eprubete, creuzete si arzătoare de gaz aiurea, am descoperit de ce agricultura Chinei e aşa prosperă.

  ( molfăind orez )

  tulai, [gulp] chiar aveam nevoie să găsesc [gulp] răspunsul la această intrebare.

 114. Ianuarie 19, 2009 la 23:30
  link permanent
  plopcupere zice ca:

  …..mai basty nu te excita….revolutia culturala s-a incheiat acu vreo 33 de ani in China….intre timp \le-a mai venit mintea la cap…dar principiul citat de mine se gasea in cartulia rosie a lui mao, care a fost tradusa si in limba romna. in perioada revolutiei culturale au murit milioane de intelectuali pusi sa faca munci inumane….

  ….he,he, mariane, nu era in discutie banana….e o chestie de rafinament…da copchii astia de pe aici mai au probleme cu gaurile din saltea…

  …hudreo nu dau lectii ca nu-s profesor, da daca doresti, imi dai o tema, un e-mail si-ti fac o analiza…
  …si politica hudreo, ca nu toti fac pe dasteptii ca tine, unii poate chiar sunt……spre uimirea ta, care tare iti mai place sa te dai sfera da nu esti decat un amarat de patrat…

 115. Ianuarie 19, 2009 la 23:42
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  O-nvăţat Bibli codu’ de la bold. S-a sfârşit!!!

 116. Ianuarie 20, 2009 la 00:48
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Am o dilemă morală, dacă nu răspund, atunci sunt lipsit de bun simţ, dacă răspund voi fi lung şi lipsit de bun simţ… am să aleg să fiu lipsit de bun simţ.

  Ei bine, am auzit şi eu de serviciul de la Ministerul Transporturilor şi m-am dus la sursă de-am întrebat…
  @ Elena Udrea
  :)
  Da, să lucraţi bine…
  Era bine dacă ne lămureaţi ce e cu serviciul de informaţii. Era o lămurire şi pentru presă, că prea e toată un freamăt de nelinişte. Eu am trecut de stadiul nelinişte, mai am un pic şi dau un paranoia.

  Şi doamna Udrea mi-a răspuns natural, cald şi cu “un ceva” ce m-a liniştit definitiv…
  Biliotecaru
  Infiintarea Ministerului presupune reorganizarea inclusiv a site-ului fostului MIMMCTPL. Asa ca mai dureaza putin. Nu exista niciun serviciu secret. Prevederea referitoare la informatiile cu caracter secret care pot ajunge la si ministrul turismului se regaseste in Organizarea si functionarea tuturor ministerelor si corespunde unor norme europene. Ca dovada ca este asa, linistea care s-a lasat peste subiect in momentul in care s-a citit legislatia indicata, Legea numarul 545/2004, precum si HG-urile de organizare si functionare ale celorlalte ministere. dar pentru unii, dorinta de senzational depaseste respectul fata de profesia de jurnalist.

  Iaca că m-a liniştit, nu este serviciul secret la Turism, există un serviciu secret la fiecare minister. Acum sunt mult mai relaxat.
  Personal am început să-mi pun speranţa în Doamna Udrea, măcar este un ministru total diferit decât tot ce a avut România până acum. Cum a tot mers prost treaba de zeci de ani, poate că acum va merge bine (oare ar putea fi şi mai prost decât până acum?).

 117. Ianuarie 20, 2009 la 07:07
  link permanent
  mirmen zice ca:

  bibli, fii optimist, sigur că ar putea :P

 118. Ianuarie 20, 2009 la 09:11
  link permanent
  plopcupere zice ca:

  ….biblio te credeam om serios…ce crezi ca poate merge mai bine? …in primul rand turismul este uns ector privatizat, iar programele structurale pentru turism sunt imprastiate pe la diverse alte programe si nu au o vizune unitara. Unele sunt la dzvoltare regionala, altele pe la dezvoltare rurala, iar daca ma gandesc bine cred ca si pe la mediu se vorbeste ceva de turism…

  …mai bine infiintau un minister de promovare a produselor si serviciilor romanesti….dupa mine si ministerul turismului si cel al tineretului sunt o prostie….de ce nu un minister al varstei a treia? …peste tot in Europa, datorita scaderii dramatice a natalitatii numarul tinerilor este in scadere fata de cel al persoanelor de varsta a treia….acest minister al tineretului inseamna incalcarea principiului UE al egalitatii de sanse indiferent de sex, aparteneta religioasa, VARSTA etc….

  …ma rog, inca nu a bagat nimeni de seama…daca m-as plictisi, m-as adresa Avocatului Poporului sa se adreseze Curtii Constitutionale sa declare acest minister ILEGAL….hahahahahahahahahahahaha

  ….dar trebuie sa recunosc ca madam Udrea e o bucatica BUNA…macar guvernul asta nu mai este unul plicticos si anost, plin de barbati mai repede de varsta a treia, scortosi si sfatosi, fara sa stie ce au de facut si spus……

  ….e snage proaspat….si ambele doua doamne sunt AMBITIOASE….ai vazut ce fain si sexi a dansat madam Udrea la targul de turism?….cum sa nu-ti placa?…

 119. Ianuarie 20, 2009 la 09:37
  link permanent
  krakilla zice ca:

  …si ce ziceai de berica?

 120. Ianuarie 20, 2009 la 12:10
  link permanent
  toader zice ca:

  am citit motto… de fapt e normal sa fie afisat cu scadere 0%. cand faci calculele iei partea intreaga cea mai apropiata. deci la o scadere de 0,001% de fapt tu ai un minus “-0.001%” si iei 0 ca parte intreaga. pastrezi minusul si deci puf pac pum intri pe -0%. daca aveai +0.0001% atunci aveai o crestere de 0%. deci oi fi pierdut un cititor de pe o zi pe alta din cei 7-800 pe care ii ai.

 121. Ianuarie 20, 2009 la 12:38
  link permanent
  Hudrea zice ca:

 122. Ianuarie 20, 2009 la 12:53
  link permanent
  toader zice ca:

  da bai, m-am exprimat aiurea. nu parte intreaga ci rotunjire.
  pfuai. nu mai poate omu’ sa scrie ceva ca sar talibanii gramaticii.

 123. Ianuarie 20, 2009 la 12:54
  link permanent
  jimerino zice ca:

  am retinut numai @elena udrea.

 124. Ianuarie 20, 2009 la 13:12
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ plopcupere
  Aveţi dreptate, aşa este, turismul este un sector privat, fondurile structurale sunt împrăştiate… dar cine stabileşte condiţiile conexe turismului.

  Ministerul Turismului nu este inventat ieri, el a mai fost. Nici pe timpul lui Tăriceanu nu era dispărut, doar că a “cântat” în cvartet (Ministerul pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale) iar acum e solist.

  Ce ar trebui să facă ministerul turismului? Foarte multe. Să presupunem că iniţiativa privată face într-o localitate un hotel, o discotecă, o sală de sport, un parc de distracţii… Fiecare dintre privaţi are treaba sa, afacerea sa, firma sa… şi se îngrijeşte de profitul său. Aparent totul e OK. Dar dacă un nea cutare ţipă un campus hotelier într-o localitate cu 10000 de locuitori şi are capacitate de 5000 de turişti, automat, numai prin acel hotel, populaţia localităţii creşte cu 50%. Ce înseamnă asta, înseamnă că apar anumite nevoi mărite, de la mâncare mai multă cu 50% până la canalizarea care evacuează 50% mai multă mâncare digerată, de la consumul de curent electric mărit cu 150%, la consumul de apă sporit cu 300%. Pentru asta trebuiesc ţevi, fire, fabrici de pâine, abatoare, mulgătoare… De ce credeţi că mergeţi în Sinaia, Predeal, Constanţa şi nu aveţi unde să vă parcaţi maşina? Pentru că toţi au ţipat clădiri de adus bani, nimeni nu s-a gândit ce se întâmplă cu circulaţia în oraş după ce vin turiştii. Iaca ce trebuie să facă ministerul Turismului, să reglementeze astfel de lucruri, să dea de exemplu o lege prin care un hotel nou construit să aibă subteran un număr de locuri de parcare egal cu numărul de locuri de cazare. Se mai poate şi altfel, de exemplu în Braşov statul face un aeroport… Mai este apoi misiunea administrativă a ministerului, destul de bogată în lucruri mai mărunte sau mai puţin mărunte, cum ar fi stabilirea normelor pentru acordarea stelelor şi margaretelor, astfel încât să se certifice standardele minime încât clienţii să nu ia ţeapă. Nu uitaţi, în turism iniţiativa legislativă aparţine de regulă ministerului.

  Dacă aş fi ministrul Turismului, aş mai avea următoarele preocupări:
  - Implementarea unei reţele de turism, reprezentate şi printr-un portal web care să conţină fiecare unitate de cazare şi operatorul de turism care poate intermedia cumpărarea pachetului turistic.
  - Proiectarea unui turism regional egal repartizat. Nu are rost să aglomerezi şi mai mult Valea Prahovei sau litoralul, care în principiu au şi aşa un grad de încărcare “prea bun” de se calcă turistul pe bătături.
  - Stabilirea unui desfăşurător de priorităţi ale infrastructurii în turism, începând cu zonele cu potenţial turistic dar care nu pot face turism din cauza lipsei infrastructurii.
  - Specializarea personalului care operează în turism în vederea îmbunătăţirii serviciilor. Mai precis, stabilirea unui sistem de licenţiere.
  - Dezvoltarea unor segmente noi sau slab dezvoltate. În afară de Dracula, turismul nu are istorii viabile care să aducă turişti (dacă nu mă înşel Castelul Bran este pe locul 11 ca frumuseţe în Europa, ceea ce nu e puţin). Ar trebui căutate şi alte povestiri, slavă Domnului, sunt atâtea poveşti de pe timpul lui Burebista…
  - Implementarea unui sistem de marketing web. Aici România este foarte aproape de zero. Chiar nu realizez cum ar putea un turist descoperi nu loc în România dacă este în căutare pe net. S-ar putea da, de exemplu, prin lege o atestare a operatorilor în turism condiţionată de un spaţiu web de promovare a ofertelor.
  - Dezvoltarea ofertei spre zona estic-orientală (nu prea vezi la noi turiştii care nu sunt din UE).
  - Protejarea obiectivului turistic şi a mediului. Deja am trecut printr-o anti-protejare la nivel ministerial, cu Dracula Park… ai un munte cu un view excelent şi pui în mijlocul lui un hotel cu turnuleţe… practic ucizi muntele şi nu mai ai ce arăta turistului, sau în Vulcanii Noroioşi, protejaţi de lege, se fac clipuri pentru ProMotor…
  - Stabilirea unor obiective clare pentru fiecare zonă de dezvoltare, astfel încât să existe atât acces popular dar şi acces de lux.

  Mai am destule politici… dar se lungeşte comentariul. Ce vroiam eu să spun este că Ministerul Turismului are un important rol de a construi interdependenţele, rol de reglementare şi de legiferare, aceste funcţii nu pot fi auto-satisfăcute de interesul privat, pentru că există o transcendere a interesului privat şi se ajunge astfel în interesul public.

 125. Ianuarie 20, 2009 la 13:15
  link permanent
  monica zice ca:

  elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea

 126. Ianuarie 20, 2009 la 13:31
  link permanent
  jimerino zice ca:

  fuckin A mate!

 127. Ianuarie 20, 2009 la 14:06
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea.

 128. Ianuarie 20, 2009 la 14:07
  link permanent
  monica zice ca:

  Pai… nu-i tot aia? :lol:

 129. Ianuarie 20, 2009 la 14:29
  link permanent
  Basty zice ca:

  Io zic să ne uităm supt fuste, că ne lămurim sigur.

 130. Ianuarie 20, 2009 la 14:52
  link permanent
  krakilla zice ca:

  Io zic sa nu.

 131. Ianuarie 20, 2009 la 15:48
  link permanent
  plopcupere zice ca:

  biblio, toate obiectivele tal exista in diverse programele structurale de finantare…

  ….problema grava a Romsaniei este – IFRASTRUCTURA de TRANSPORT…nu poti diversifica oferta tusistica in zone in care drumurile de acces sunt un dezastru….adica cam 80% din frumoasa Romanie….
  …..stiu niste zone in Romania exceptional de frumoase, dar accesul la ele pe cale rutiera este un dezastru…
  …la un moment dat am propus sa se creeze tarnsporturi aero cu elicopterul din aeroporturi s-au noduri rutiere mai de doamne ajuta, unde oamenii sa-si gareze automobilul si sa se deplaseze cu elicopterul. Se puteau crea un fel de aerotaxi, care ar fi rezolvat pe termen scurt si mediu problema….

  …toti au zis ca ideea este “geniala”, dar nu a avut cine sa coreleze un program de dezvoltare regionala a turismului, coroborat cu transportul aero etc…erau mai multe ministere implicate si mi-au zis ca au alte prioritati decat sa dezvolte un astfel de proiect pilot…

  …bine ca slovacii au putut…
  ….cei de la cheile Butii la un moment dat au vrut sa realizeze un teren pentru aterizarea helicopterelor, dar le-a propus Base sosea si….ramane cum am stabili…soseqauqa nu e gata nici acum si nu exista nici transport aero…

  ….la noi nimeni nu adopta solutii ieftine si usor aplicabile….taxiul aero pe baza de elicoptere este si ieftin si nu necesita nu stiu ce infrastructura – un cerc de beton…..in occident elicopterele aterizeaza si pe cladiri…

  …la noi toti gandesc cu orice altceva decat cu capul….in general vorbesc de proiecte care necesita zeci de ani si se lauda ca ei au facut studiul pentru proiectul respectiv, dar cei care au venit dupa el nu au dus studiul mai departe…

  …nu ti se pare ciudat ca turismul nu are o viziune strategica in programele structurale, ci este expediat printre altele?

  …tot ce spui tu de reglementari si instruire este asigurat de Autoritatea pentru Turism….deci exista…

 132. Ianuarie 20, 2009 la 15:51
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Io zic să nu vă doar uitaţi.

 133. Ianuarie 20, 2009 la 22:52
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Cred ca m-a mîncat în cur cu turismul ăsta. Dar hai sa dezvoltam ideea (ca bibli a facut o pasiune pentru doamna Udrea cred ca observati si singuri; inca doua comentarii ca cel de mai sus si il ia consilier). Intrebare:

  Cind va deveni Bucurestiul statiune (Bucuresti-băi se va numi, caci va fi al doilea Herculane) ?

 134. Ianuarie 21, 2009 la 00:09
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Înţeleg din acest comentarii că nu doriţi răspunsuri, doar băşcălie. Ce bine, nu mă mai chinuiesc să gândesc…

 135. Ianuarie 21, 2009 la 00:19
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  L-aţi supărat iară. VOI să-l aduceţi înapoi!

  (Ce-are băşcălia?)

 136. Ianuarie 21, 2009 la 09:05
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Sau mai bine zis: unde e băşcălia ?

 137. Februarie 24, 2013 la 00:40
  link permanent

  I have learned a number of important things by means of your post. I will also like to say that there can be situation in which you will have a loan and do not need a co-signer such as a Fed Student Aid Loan. However, if you are getting a loan through a common loan provider then you need to be able to have a co-signer ready to make it easier for you. The lenders are going to base that decision on the few elements but the largest will be your credit rating. There are some lenders that will furthermore look at your work history and make up your mind based on this but in almost all cases it will be based on on your ranking.

un trackback

 1. [...] Gata, scris, tare-s curioasă. ce vor comenta. Până una-alta mă apuc de scotocit prin bloguri. Jeg, primul, desigur, acolo e gaşca veselă, musai să comentez ceva, să-mi fac simţită prezenţa [...]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)