Darius Hero

Puțin e mult spus

P

scaderezerolasutaM-am uitat peste statisticile de trafic, care mi-au spus că, față de ziua precedentă, scăzusem cu 0%.
Deci n-am crescut cu nimic, cu mențiunea că am mers în jos deloc.

Există patru niveluri de portocală. Acestea nu sunt etape din viața unei portocale, de la sămânță și până la consumului său, ci un fel de ranguri, care se decid la darea în pârg și rămân așa.

Primul și cel mai simpatic nivel de portocală este mandarina. Mandarina este o portocală lipsită de dificultate, care nu face fițe, se împunge în creștet și se curăță ușor, fiindcă nu se ține cu dinții și ghearele de coajă, ca o tâmpită. De asemenea, mandarina este mai ieftină și mai populară în țara noastră (doar ca simbol, deși nu se cumpără în exces) decât portocala cea imbecilă, despre care vom vorbi mai pe larg imediat.

Al doilea nivel de portocală este clementina, care-i un fel de mandarină impostoare sau mandarină scofâlcită. Curva portocalelor, clementina, stă de obicei scursă ca victima unui viol justificat, într-o lădiță de plastic, păstrează aceeași formă depravată atât la cald cât și la îngheț, plus că se aseamănă metaforic cu o pizdă neepilată de mult, având frunzele alea două ce se vor proaspete, da’ izbutesc să fie de fapt doar niște infecți vestitori ai toamnei, probabil aceeași toamnă cu cea în care au fost culese și uitate pe raft, acum doi ani și câteva luni. Clementinele supurează și stau în supermarketuri, ca să nu fie gol până aduc fructele. De asemenea, clementinele se amestecă abuziv, când nu se uită nimeni, pe de ascuns, în alte lăzi, cu celălalte fructe, stând acolo flagrante, fiindcă atât sunt ele de disperate.

Al treilea nivel de portocală este minola. De minolă n-a auzit aproape nimenea, deși are mare trecere, pe motiv că ea stă pe post de portocală când nu mai sunt portocale, iar lumea o cumpără ca proasta, chiar dacă se găsesc și mandarine.

De fapt, lumea va alege în ordine portocala, dacă este, apoi minola, crezând că e portocală, apoi clementinele, fiindcă se dau gratis, dacă plătești punga în care sunt puse și doar în ultimul rând mandarinele, deși ele stau rumene și grupate, fără să urle la client ca niște traseiste, cum fac celălalte.

Ceea ce ne aduce la portocala în sine. Care este un fel de pițipoancă a citricelor. Portocalele, deși apreciate de poporul aflat sub semnul degradării,  se rup, dacă încerci să le desfaci, stropesc, sunt acre și ustură și au pielea tăbăcită ca niște matroane de fost lux, cândva. Sunt mai mult pe dinafară decât pe dinăuntru, iar singura soartă pe care-o merită, în opinia mea, este să fie storcite pe un burghiu alimentar de diametrul lor, apoi țâpate la coșul de gunoi ca niște extorcate ce sunt, așa cum rezultă din procesul anterior descris, după care sucul obținut din ele să fie accidental vărsat pe jos și amestecat cu floci și cioburi până într-un stadiu imposibil de recuperat, în final sfârșind în scurgerea de la budă, după ce le-am stors rămășițele dintr-o lavetă ce n-o vom mai folosi și se va usca în ligheanul cu sticluțele aproape terminate și oricum expirate de detartrant.

***publiculpatrunsdedrama***

Tabloidele nu mințeau. Este adevărat, săptămâna asta am mers la… la… la o… o… la o sală. M-am dus acolo fiindcă trebuiește să mă tonific precum un atlet, să fiu zvelt pentru cititoarele mele dornice de a mă citi, iar cititorii să vadă mereu în mine o amenințare, nu doar când îmi însușesc iubitele lor.

M-am dus, deci, și m-am înscris. Primu’ lucru care m-a marcat a fost că domnișoricile alea de acolo, responsabile, sunt mai mult niște tanti care au operat în mare doar casa de marcat, da’ pe la aparatele din sală nu prea le-a dat în gând să se uite. Evident că nu m-am dus la nici unul dintre musculoși, să-i desprind greutățile în glumă, când se screme mai dihai și să-l rog să-mi explice cum vede el nutriția, modelarea adecvată a unui organism sănătos, mai ales că pe toți i-am surprins bând prafuri verzi în lichide roz, care împreunate arată prea asemănător cu ce tre’ să scoți din tine și nicidecum cu ce tre’ să bagi.

M-am dus și m-am orientat singur, am apăsat pe toate butoanele de la lucrurile electrice și-am deșurubat toate fileturile de la cele mecanice. M-am cățărat pe toate și mi-am dat seama care mă solicită cel mai puțin. Sigur, mă uit la ăia cum stau în echilibru pe-o țeavă și fac abdomene în jos, anti-gravitațional, cu atingerea coatelor pe genunchi în aceeași aplecare, da’ nu mă pasionează să puște epiderma pe mine când zâmbesc în club.

Mi-am luat o apică, eu, acolo, din obiceiul să beau, mi-am așternut grijuliu prosopelul pe toate, mi-am pus pinionul pe cea mai ușoară cărămidă la toate și-am executat. Simt cum mă fac fibră. Am fost și la bazin, unde sunt mai talentat și m-am bălăcit pe lungime de câteva zeci de ori. Sunt, deci, bine, da’ mulțumesc.

***

Lumea începe să supozeze – cum i-a plăcut când era mică supozitoarele – că aș fi nedrept prin faptul că prietenia cu Sf. Radu îmi salvează viața, iar eu încerc să-i fur gagica pe la spate, cum vă relatam în articolul ce a trecut. Sau pe la față, prin laterală când se uită, pe unde-o fi loc. Aflați că acest raționament nu este numai totalmente greșit, dar și nesănătos: eu cu individul avem o înțelegere foarte limpede, ce nu lasă loc de echivoc. În urma vizionării unui filmuleț de pe Jeg (pe care-l citește și, implicit, îmi știe intențiile), Sf. Radu mă-sii Radule s-a înamorat necontrolat de Raluca de la serviciu, Ralucă de care v-ați îndrăgostit și alții, cum mi-ați mărtursit pe varii căi, aia cu băscuță. Doar că nu sunteți cu Maria Brudașca.

În acest sens, scârbelor, eu și el am făcut un barter pentru ele. Ați priceput? Iar, în acest aranjament, EU sunt cel pus în dificultate, fiindcă Raluca, precum habar n-aveți, imbecililor, este logodită. Cu viitorul ei soț, ca să vezi!

Deci eu nu numa’ că tre’ s-o conving pe fata cu care nu-s, care se-ncăpățânează să spere că ei doi mai au vreun viitor, că mai tre’ să o și despart pe aia cu care tot nu-s, dar de Zoltan Horvat, care speră la rândul său că ei doi mai au vreun viitor.

Ca să nu mai menționez că intenționez să-l și trag pe sfoară pe Sf. Radu. Deci vă rog să încetați cu scenariile nefondate!

***

Vorbind de despărțiri, Sf. Radu mi-a adus în format de DVD pirat absolut toate James Bondurile. În acest sens, m-am dus la depozitul de închirieri video și i-am dat ăluia papucii, împreună cu “casetele”, înapoi, promițându-i că n-o să mă mai vază. Și el râdea de mine în continuare, amenințându-mă că am să mă întorc, că am să regret. Asta înainte să înceapă să plângă ca una înșelată, cât eu ieșeam hohotind și zvâcnind din cur (pentru că încă eram anchilozat la gât).

138 comentarii

 • Of, of, unde esti tu Biblio Doamne, ca punind mina pe ei / sa-i imparti in doua cete…
  … si sa le explici tuturor cum e cu dracoveniile astea numite citrice.

 • …pot sa mor de ras…chestia asta cu portocala si “dezchiocarea” ei indica oarece frustrari sexuale la particpantii la acest blog…baietii nu au mai “dezvelit” de mult de “coaja” de femeie (nici usor ca o mandarina, nici greu ca o pomella sau portocala), iar duducile stau cam de mult imbracate in pijamale de frotir inchis pana la gat ca e frig in apartamente si nu are cine le “incalzi” si “dezveli” de frotiroace….baieti, va spun cum zicea un poet – “iubiti-va pe tunuri”, da iubiti-va si nu pierdeti timpul despicand firul “portocalei” in patru…numai astfel veti scapa de frustrari……..

  …nu stiu ce zice traficu, da e cam putina lume pe aici si discutia treneaza ca intr-o bucatarie in care nu ai ce gati ca frigiderul si camara sunt goale…

  …darius lumea nu se invarte in ritmul datului tau din cur…serios…erai mai interesant…

 • Rox, nu-l lua în seamă. Era 2 dimineaţa şi era, desigur, beat muci. Acum regretă şi el c-a fost măgar. O să şi recunoască, după ce hrăneşte răţuştele. Dacian şi cu Sf. Radu îi ţin părul să nu-şi hrănească freza. Am fost în direct, de la hoitul faptei.

 • actually, there is. da’ trebuie cautat. erau niste unii care-si facusera sait si livrau alcoale la petreceri. vorbesc serios.
  cum a fost la nunta?

 • Ce drăguuuţă fu monica. În altă ordine de idei, Pleoapa este singura care a făcut asocieri sexuale cu portocala… ceea ce mă pune pe gânduri. Ea zice că sunteţi frustraţi, voi vorbiţi despre fructe. Păi, măi, Pleoapo, a sugerat deja bietu’ Hudrel că-i vorba de femei, în sensul romantic. Tu numa’ la sex te gândeşti (poate pe motiv că nu prea-l practici şi doar gânditul la el rămâne). Da’, până la urmă, dacă s-au dezis de portocală, restu’ comparaţiilor tot în clasa femeilor se fac. Pur şi simplu nu le plac – cum am zis şi eu – piţipoancele. Acuma, tu ce faci? Îţi aperi tribu’?

  Jimel – nu, n-am beiut. Ieri.

 • …mai darius eu nu apar nimic…constat…ca suferiti de frustrari..si ca discutiile s-au cam “coborat”…eu vorbeam in sensul freudian al decojirii portocalelor, mandarinelor si clementinelor si legatura cu frustrarea sexuala…stai cuminte, ca mie nu-mi lipseste nimic…de aia nici nu ma ocup de teoria “portocalei”…

  …mai darius, mai ridca si tu nivelul “editorialelor”….erai mai inspirat….dupa ce te-ai despartit de augustiana ai devenit cam anost…

  …pa si scucesuri la femei, iar fetelor la barabati….

 • dom’ profesor, micuţu’ a fost aceste zile supravegheat de mami a lui ceea ce aştept în continuare de la dvs, adică să-i comunicaţi data examenului, să-l aburcaţi dincolo de, a!…şi în plus să trataţi cu considetaţia cuvenită ID-u’ 😛

 • gras, la hudrea ma refeream. daț bea si tu ca la ce cacat foloseste sesiunea daca nu la baut.
  monico, fu bine, cazui la 2. de ce sunt oltean?

 • Ca n-ai reusit s-ajungi in nord cu betiveala. De exemplu, daca picai pe la 5, erai ardelean. La 7, bucovinean. Bine ca n-ai baut pina sa treci granita!

 • ….mai dariuse, ai noroc ca pentru mine mirmen este o doamna si nu pot decat sa transfer o parte din respectul pentru ea si spre tine…

  …..doamana mirmen succesurile sunt cu atat mai mari daca perele cresc in plop…iti dai seama ca sunt mai ceva decat ultima altoire a lui Miciurin….cu un par….

  …dariuse acu de ce crezi ca m-am scos?…

  …eu chiar ma gandeam la sensul freudian a decojitului de portocale…

  …ma crezi sau nu, dar senzualitatea unei femei o poti descoperi din modul cum decojeste o mandarina sau o portocala si cum musca din ea…iar daca i se prelinge un firicel de zeama pe gat in jos, daca vrei sa stii cum va reactiona cand o saruti acolo, privesti-o cum isi sterge sucul de portocala prelins…

  …baieti, in amor nu “zdranga – zdranga” repede si sa scapam de presiune este cel mai important…

  …treziti-va si traiti si voi fiorul pe care il da senzualitatea unei femei…

  …mancatul portocalei este o lectie de senzualitate..
  …feriti-va de femeile care folosesc cutitul si curata portocala meticulos ca pe un mar si nu face din ea prima data o floare…

  …na hai ca acu aveti motive sa ma boscoroditi…

  sarumana mirmen si pupici la domnisoare…tot de maini si degetele….

 • … măi Pleoapo… am doar ghinioane cu tine…
  … zici de mamăm, da?…
  … chiar nu cred că te-ai scos…
  … al… aşa se acordă…
  … eşti atât de erotică…
  … asculţi prea multe manele, da’ mai bine decât să compui, că nu eşti departe…
  … da, băi, treziţi-vă, cântă imnul şi nu-l ascultă nimenea…
  … ascultaţi sfaturi, în loc să daţi, bine zice Pleoapa, face ordine…
  … vezi mai sus…
  … vezi mai jos…
  … încep să cred că Pleoapa-i băiat, ceea ce-i o grijă în plus pentru eal sau ea, că până acum am crezut… pe dos… să zic aşa…

 • =))
  daca i se prelinge pe gat via barbie e semn de amatorism;de obicei barbatii le prefera pe alea care stiu sa inghita!

 • Nu neapărat. Daţi-mi voie să fac public acest aspect: NU ESTE NEAPĂRAT. Eu, unul, fetelor, să ştiţi că nu insist. Dacă vreţi, bine. Da’ nu musai.

 • nici nu ma asteptam sa nu te dai exceptie!adica tie iti convine sa-ti pateze covoru’ ori canapeaua?!nu-i frumos sa stii,nu-i igienic!
  sau le zici apoi:Bija:Aha,acu sa cureti!cu limba!!!fa!

 • Am spulberat in sfarshit dilema ce ma pashtea in toti anii aceia in care ma intrebam “oare ce mai scrie tipul care ne-a rupt fashul in clasa a12shpea?”.

  Daca iti iese ceva din asta, si iti place ce iti iese, felicitari!

 • Mna, vezi, dacă ştiai utiliza internetu’ de pe vremea aia şi vă-nvăţa ceva la şcoala aia ce-a trebuit bine bruftuluită (ceea ce s-a şi executat), poate nu trăiai cu nelinişti. 😀

 • ….dariusica ma amuzi….
  ….auzi sa ma crezi dama…mi-ai vazut cumva chiloteii roz ppe care nu-i am prin postari…esti amuzant….

  …am incercat si io sa fiu didactic odata, adica sa zic ceva care sa mai anime conversatia si cand colo am dat-o in bara…

  …adica de la un pic de suc de portocala prelins din greseala pe gatul unei femei ati ajuns la igiena, la ingitit, la….hahahaha…..dragilor, un picut de imaginatie….

  e drept ca pe internet operam cu un sac de cuvinte pe care incercam sa le varam din sacul limbii intr-o comunicare ce nu trebuie sa para un puzzle, da chiar sa ne “decojim” atat de greu sensurile propozitiilor si frazelor nu m-am asteptat…

  …oricum baga mare Dariuse…mi-a placut chestia cu “dama”…ai fost mortal…mai rad si acu….

  ..o colega care te-a citit aseara m-a sunt de dimineata sa ma intrebe daca is gay, partea pasiva. si cu aceasta ocazie i-am propus sa-i demonstrez cat sunt de “activ”….

  ..mai darius, vezi ce faci, ca daca trebuie sa demonstrez la muieri ca imi plac portocalele decojite sub forma de floare, o sa am prea mult de “lucru”….nu de alta dar am cateva amice care te citesc cu asiduitate si cred fraierele tot ce spui…

 • Omiţi detaliul că te-a refuzat, da?… Probabil din obişnuinţă. Nu-i nimica. Eu nu cred că eşti gay. O să cred în continuare că eşti damă.

 • Mai zic odată, s-audă şi baba surdă: Când într-o groapă, nu mai sapi, nu te mai zbaţi convulsiv, că te-afunzi mai rău. Taci chitic şi aştepţi să vină apa peste tine să te scoată de-acolo.

  Bibli măcar avea haz, chiar dacă scria mult.

 • …mai dariuse, ce-mi face frate…sigur tu nu esti daria si toate pozele ale cu barbati care zici ca sunt ale tale sunt un fals…

  …daca zici ca-s dama si nu gay sunt linistit…colegele mele o sa-mi cumpere de ziua de nastere din aprilie (ca-s berbec0 chilotei roz…
  promit sa-i faca pachet si sa ti-i fac cadou….ca de la tine a pornit ideea…de azi dimineata toata trupa imi trimite tot felul de mesaje unele mai haioase decat altele…

  …pana la urma o sa-mi prepar un scaun de testare papala, sa-mi pipaie …..stii tu ce…

  ..o zi buna…si poate iesim intr-o zi la berica….

 • @plopinaer:clar esti gay,altfel n-ai spune “colegele mele”;daca s-ar manifesta testosteronu’ in tine ai gasi tu ceva mai murdar;apropo,acu’ ca ne-ai lamurit cum e cu femeia care desface o portocala,cand ne dezvalui senzualitatea femei care da la sapa?nu de alta da’ te vad tare empatic cu ele!

 • a, gay fara scapare. tarfele astea, pizdele de la mine, ia mana fa de pe cafeaua mea, muista dreacu etc.
  colegele mele…gay pierdut.

 • subscriu… doar aia cu gay. de cafeaua mea nu se atinge nimeni. vorbeste de colege, de zodii, de cadouri. de “mesaje haioase” + berica. ce ma? ce sloboz e aia, berica?

  sau poate femela… parca am mai avut o data nelamurirea asta… cu baiatul ungur care era femeie? sau nu? ma rog, ramane gay.

 • Mie îmi plac clementinele, sunt mult mai dulci ca mandarinele alea cârcite şi zbârcite care nu-s ele ieftine degeaba. Sunt ieftine ca să-şi poată permită şi unul ca tine! Şi cum presupui că pomelo nu există, cred că nici n-ai gustat vreo clementină şi te-ai mulţumit doar să le judeci după aspectul pe care l-au avut la un moment dat pe un raft de mall, aşa cum judeci piţipoancele, după cum arată şi se-mbracă fără să ai curajul să inviţi vreuna vreodată la un suc, să vezi dincolo de coajă, şi de ce nu, poate ne-ai fi relatat acum că ai decojit-o şi că ţi-a plăcut… sau nu :mrgreen: Sunt convins că-ţi plac mandarinele alea cu zeama roşie şi aşa cum asemeni o clementină cu o pizdă neepilată de mult, la fel pot spune că o mandarină seamănă cu o pizdă la început de menstruaţie. Poftă mare şi la mai multe mandarine ❗

 • “Când într-o groapă, nu mai sapi, nu te mai zbaţi convulsiv, că te-afunzi mai rău.” Eh, eu am facut alte legaturi cu bucata de comentariu si cel ce a urmat.
  Deci, Darius: am fost off-topic. Is that a crime? 🙂

 • Mno…indata Darius va scrie o scrisoare pentru mama Plopuluicupere. Cu taica-so va aveam alte treburi.
  Ti-am zis ca te sustin in tot ceea ce faci.

 • Pfuuu. Marianeeee, te-ai luat de mandarinele bursucului. Ca si cum ai zice rau de Pamfil. Pazea, ca vine grasunul prin alunecare, cu crampoanele inainte.

De Darius Groza

Sociale