Darius Hero

Puțin e mult spus

P

scaderezerolasutaM-am uitat peste statisticile de trafic, care mi-au spus că, față de ziua precedentă, scăzusem cu 0%.
Deci n-am crescut cu nimic, cu mențiunea că am mers în jos deloc.

Există patru niveluri de portocală. Acestea nu sunt etape din viața unei portocale, de la sămânță și până la consumului său, ci un fel de ranguri, care se decid la darea în pârg și rămân așa.

Primul și cel mai simpatic nivel de portocală este mandarina. Mandarina este o portocală lipsită de dificultate, care nu face fițe, se împunge în creștet și se curăță ușor, fiindcă nu se ține cu dinții și ghearele de coajă, ca o tâmpită. De asemenea, mandarina este mai ieftină și mai populară în țara noastră (doar ca simbol, deși nu se cumpără în exces) decât portocala cea imbecilă, despre care vom vorbi mai pe larg imediat.

Al doilea nivel de portocală este clementina, care-i un fel de mandarină impostoare sau mandarină scofâlcită. Curva portocalelor, clementina, stă de obicei scursă ca victima unui viol justificat, într-o lădiță de plastic, păstrează aceeași formă depravată atât la cald cât și la îngheț, plus că se aseamănă metaforic cu o pizdă neepilată de mult, având frunzele alea două ce se vor proaspete, da’ izbutesc să fie de fapt doar niște infecți vestitori ai toamnei, probabil aceeași toamnă cu cea în care au fost culese și uitate pe raft, acum doi ani și câteva luni. Clementinele supurează și stau în supermarketuri, ca să nu fie gol până aduc fructele. De asemenea, clementinele se amestecă abuziv, când nu se uită nimeni, pe de ascuns, în alte lăzi, cu celălalte fructe, stând acolo flagrante, fiindcă atât sunt ele de disperate.

Al treilea nivel de portocală este minola. De minolă n-a auzit aproape nimenea, deși are mare trecere, pe motiv că ea stă pe post de portocală când nu mai sunt portocale, iar lumea o cumpără ca proasta, chiar dacă se găsesc și mandarine.

De fapt, lumea va alege în ordine portocala, dacă este, apoi minola, crezând că e portocală, apoi clementinele, fiindcă se dau gratis, dacă plătești punga în care sunt puse și doar în ultimul rând mandarinele, deși ele stau rumene și grupate, fără să urle la client ca niște traseiste, cum fac celălalte.

Ceea ce ne aduce la portocala în sine. Care este un fel de pițipoancă a citricelor. Portocalele, deși apreciate de poporul aflat sub semnul degradării,  se rup, dacă încerci să le desfaci, stropesc, sunt acre și ustură și au pielea tăbăcită ca niște matroane de fost lux, cândva. Sunt mai mult pe dinafară decât pe dinăuntru, iar singura soartă pe care-o merită, în opinia mea, este să fie storcite pe un burghiu alimentar de diametrul lor, apoi țâpate la coșul de gunoi ca niște extorcate ce sunt, așa cum rezultă din procesul anterior descris, după care sucul obținut din ele să fie accidental vărsat pe jos și amestecat cu floci și cioburi până într-un stadiu imposibil de recuperat, în final sfârșind în scurgerea de la budă, după ce le-am stors rămășițele dintr-o lavetă ce n-o vom mai folosi și se va usca în ligheanul cu sticluțele aproape terminate și oricum expirate de detartrant.

***publiculpatrunsdedrama***

Tabloidele nu mințeau. Este adevărat, săptămâna asta am mers la… la… la o… o… la o sală. M-am dus acolo fiindcă trebuiește să mă tonific precum un atlet, să fiu zvelt pentru cititoarele mele dornice de a mă citi, iar cititorii să vadă mereu în mine o amenințare, nu doar când îmi însușesc iubitele lor.

M-am dus, deci, și m-am înscris. Primu’ lucru care m-a marcat a fost că domnișoricile alea de acolo, responsabile, sunt mai mult niște tanti care au operat în mare doar casa de marcat, da’ pe la aparatele din sală nu prea le-a dat în gând să se uite. Evident că nu m-am dus la nici unul dintre musculoși, să-i desprind greutățile în glumă, când se screme mai dihai și să-l rog să-mi explice cum vede el nutriția, modelarea adecvată a unui organism sănătos, mai ales că pe toți i-am surprins bând prafuri verzi în lichide roz, care împreunate arată prea asemănător cu ce tre’ să scoți din tine și nicidecum cu ce tre’ să bagi.

M-am dus și m-am orientat singur, am apăsat pe toate butoanele de la lucrurile electrice și-am deșurubat toate fileturile de la cele mecanice. M-am cățărat pe toate și mi-am dat seama care mă solicită cel mai puțin. Sigur, mă uit la ăia cum stau în echilibru pe-o țeavă și fac abdomene în jos, anti-gravitațional, cu atingerea coatelor pe genunchi în aceeași aplecare, da’ nu mă pasionează să puște epiderma pe mine când zâmbesc în club.

Mi-am luat o apică, eu, acolo, din obiceiul să beau, mi-am așternut grijuliu prosopelul pe toate, mi-am pus pinionul pe cea mai ușoară cărămidă la toate și-am executat. Simt cum mă fac fibră. Am fost și la bazin, unde sunt mai talentat și m-am bălăcit pe lungime de câteva zeci de ori. Sunt, deci, bine, da’ mulțumesc.

***

Lumea începe să supozeze – cum i-a plăcut când era mică supozitoarele – că aș fi nedrept prin faptul că prietenia cu Sf. Radu îmi salvează viața, iar eu încerc să-i fur gagica pe la spate, cum vă relatam în articolul ce a trecut. Sau pe la față, prin laterală când se uită, pe unde-o fi loc. Aflați că acest raționament nu este numai totalmente greșit, dar și nesănătos: eu cu individul avem o înțelegere foarte limpede, ce nu lasă loc de echivoc. În urma vizionării unui filmuleț de pe Jeg (pe care-l citește și, implicit, îmi știe intențiile), Sf. Radu mă-sii Radule s-a înamorat necontrolat de Raluca de la serviciu, Ralucă de care v-ați îndrăgostit și alții, cum mi-ați mărtursit pe varii căi, aia cu băscuță. Doar că nu sunteți cu Maria Brudașca.

În acest sens, scârbelor, eu și el am făcut un barter pentru ele. Ați priceput? Iar, în acest aranjament, EU sunt cel pus în dificultate, fiindcă Raluca, precum habar n-aveți, imbecililor, este logodită. Cu viitorul ei soț, ca să vezi!

Deci eu nu numa’ că tre’ s-o conving pe fata cu care nu-s, care se-ncăpățânează să spere că ei doi mai au vreun viitor, că mai tre’ să o și despart pe aia cu care tot nu-s, dar de Zoltan Horvat, care speră la rândul său că ei doi mai au vreun viitor.

Ca să nu mai menționez că intenționez să-l și trag pe sfoară pe Sf. Radu. Deci vă rog să încetați cu scenariile nefondate!

***

Vorbind de despărțiri, Sf. Radu mi-a adus în format de DVD pirat absolut toate James Bondurile. În acest sens, m-am dus la depozitul de închirieri video și i-am dat ăluia papucii, împreună cu “casetele”, înapoi, promițându-i că n-o să mă mai vază. Și el râdea de mine în continuare, amenințându-mă că am să mă întorc, că am să regret. Asta înainte să înceapă să plângă ca una înșelată, cât eu ieșeam hohotind și zvâcnind din cur (pentru că încă eram anchilozat la gât).

138 comentarii

  • …acu chiar mi-ai placut darius…iti promit ca atunci cand o sa ma ai..o sa ma urc pe cusma statuii lui Avram Iancu si ma arunc in cap…na ca am zis-o…

  • …biblio draga unde ai disparut…era sa crez ca arde iar Biblioteca din Alexandria si faci pe bibliotecaru-pompier…

  • Sunt pesimist, m-am făcut EMO, şi porcii ăştia fac astăzi lame cu care nu te poţi tăia la vene…
    M-au disperat politicienii aceştia care nu au habar de nimic. De exemplu, nu cred că sunt mai mult de 50 de oameni în toată politica românească care să înţeleagă că pensiile normale nu vin de la Bugetul de Stat. Nici măcar premierul Boc sau preşedintele Băsescu. Ce speranţă să mai am eu? Hai să zic, eu sunt generaţie de sacrificiu pentru a treia oară, dar voi ce vină aveţi, că sunteţi tineri şi aveţi o viaţă înainte?

  • …biblio ai dreptate…bugetu mai da ceva sume in completare cand fondurile colectate nu-s suficiente…

    …astai de pe forum, cam toti mai tinerei, is vinovati saracii ca platesc la fondu de pensii….

    …politicienii se fac ca nu pricep…la ei demagogia este o treapta superioara intelegerii…
    …mie politicienii de azi imi amintesc de spusele lui MAO, care considera ca un activist de partid este mai bun ca orice specialisti….asa ca i-a trimis pe specialisti in agricultura si a pus peste tot activisti de partid…

    …acu si pe la noi auzi expresia – ‘ministri si secretarii de stat sunt numiti politic’ si iaca asa se imparte ciolanul pana jos la directorii de scoli….azi maine ajung si la asociatia de locatari…sunt penibili…

    …cum naiba sa pui la finate un metalurgist, iar ministerul turismului se ocupa de lupta antitero de parca ar fi o unitate militara sau de servicii secrete nu un minister…daca in vreo tara normala ati mai auzit asa ceva spuneti-mi si mie…ase ca biblio si eu sunt tare trist…da merg inainte…

  • @ plopcupere
    Aveţi şi nu aveţi dreptate.
    Există un capitol de venituri în Bugetului asigurărilor sociale de stat (diferit de Bugetul de Stat, cu totul altă lege) care se numeşte Subvenţii.
    Sumele în complectare venite de la Bugetul de Stat în cazul de insolvenţă, adică atunci când se constată un deficit bugetar, vin bani de la Bugetul de Stat împrumut, iar împrumut va fi întors, mai ales în anii cu excedent. Diferenţa dintre pensiile de stat şi cele private este numai la nivel de administrare. La fel şi la şomaj, şi la sănătate şi peste tot unde fondurile sunt formate pe sistemul asigurărilor.
    Vorba că statul plăteşte şi pensie şi salarii, reprezintă o prostie. Din păcate oamenilor le-a intrat atât de mult în minte că statul plăteşte…

  • ….tehnic asa este…de fapt sunt doua bugete ….bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale…relatia dintre aceste doua bugete este cel indicat de tine….pensiile pentru agricultori si handicapati, indemnizatia pentru mame sunt sustinute integral din bugetul de stat, dar pensiile sunt platite din contributia la fondul de pensii ale salariatilor…

  • …dacă…a ajuns….p….l…o…..p….u……l….să….ne….dea…..lecţii….despre…..politică….apăi….nu-ţi vine să dai cu perele-n gard?

  • @ Plopu` cu pere: daca mincatul unei citrice de catre una bucata doamna (d-soara) este un lucru cu ceva conotatii interesante te rugam sa ne spui ce impresie ai atunci cind se lupta cu o banana.

    @ Biblio: dar cu turismul cum stam ? (Bine ai revenit si la multi ani, in alta ordine de idei).

  • “mie politicienii de azi imi amintesc de spusele lui MAO, care considera ca un activist de partid este mai bun ca orice specialisti….asa ca i-a trimis pe specialisti in agricultura si a pus peste tot activisti de partid…”

    ========================================

    deci bă. acu’ m-am luminat. mulţumesc, plop. iată, după atâţia ani de experimente cu eprubete, creuzete si arzătoare de gaz aiurea, am descoperit de ce agricultura Chinei e aşa prosperă.

    ( molfăind orez )

    tulai, [gulp] chiar aveam nevoie să găsesc [gulp] răspunsul la această intrebare.

  • …..mai basty nu te excita….revolutia culturala s-a incheiat acu vreo 33 de ani in China….intre timp \le-a mai venit mintea la cap…dar principiul citat de mine se gasea in cartulia rosie a lui mao, care a fost tradusa si in limba romna. in perioada revolutiei culturale au murit milioane de intelectuali pusi sa faca munci inumane….

    ….he,he, mariane, nu era in discutie banana….e o chestie de rafinament…da copchii astia de pe aici mai au probleme cu gaurile din saltea…

    …hudreo nu dau lectii ca nu-s profesor, da daca doresti, imi dai o tema, un e-mail si-ti fac o analiza…
    …si politica hudreo, ca nu toti fac pe dasteptii ca tine, unii poate chiar sunt……spre uimirea ta, care tare iti mai place sa te dai sfera da nu esti decat un amarat de patrat…

  • Am o dilemă morală, dacă nu răspund, atunci sunt lipsit de bun simţ, dacă răspund voi fi lung şi lipsit de bun simţ… am să aleg să fiu lipsit de bun simţ.

    Ei bine, am auzit şi eu de serviciul de la Ministerul Transporturilor şi m-am dus la sursă de-am întrebat…
    @ Elena Udrea
    🙂
    Da, să lucraţi bine…
    Era bine dacă ne lămureaţi ce e cu serviciul de informaţii. Era o lămurire şi pentru presă, că prea e toată un freamăt de nelinişte. Eu am trecut de stadiul nelinişte, mai am un pic şi dau un paranoia.

    Şi doamna Udrea mi-a răspuns natural, cald şi cu “un ceva” ce m-a liniştit definitiv…
    Biliotecaru
    Infiintarea Ministerului presupune reorganizarea inclusiv a site-ului fostului MIMMCTPL. Asa ca mai dureaza putin. Nu exista niciun serviciu secret. Prevederea referitoare la informatiile cu caracter secret care pot ajunge la si ministrul turismului se regaseste in Organizarea si functionarea tuturor ministerelor si corespunde unor norme europene. Ca dovada ca este asa, linistea care s-a lasat peste subiect in momentul in care s-a citit legislatia indicata, Legea numarul 545/2004, precum si HG-urile de organizare si functionare ale celorlalte ministere. dar pentru unii, dorinta de senzational depaseste respectul fata de profesia de jurnalist.

    Iaca că m-a liniştit, nu este serviciul secret la Turism, există un serviciu secret la fiecare minister. Acum sunt mult mai relaxat.
    Personal am început să-mi pun speranţa în Doamna Udrea, măcar este un ministru total diferit decât tot ce a avut România până acum. Cum a tot mers prost treaba de zeci de ani, poate că acum va merge bine (oare ar putea fi şi mai prost decât până acum?).

  • ….biblio te credeam om serios…ce crezi ca poate merge mai bine? …in primul rand turismul este uns ector privatizat, iar programele structurale pentru turism sunt imprastiate pe la diverse alte programe si nu au o vizune unitara. Unele sunt la dzvoltare regionala, altele pe la dezvoltare rurala, iar daca ma gandesc bine cred ca si pe la mediu se vorbeste ceva de turism…

    …mai bine infiintau un minister de promovare a produselor si serviciilor romanesti….dupa mine si ministerul turismului si cel al tineretului sunt o prostie….de ce nu un minister al varstei a treia? …peste tot in Europa, datorita scaderii dramatice a natalitatii numarul tinerilor este in scadere fata de cel al persoanelor de varsta a treia….acest minister al tineretului inseamna incalcarea principiului UE al egalitatii de sanse indiferent de sex, aparteneta religioasa, VARSTA etc….

    …ma rog, inca nu a bagat nimeni de seama…daca m-as plictisi, m-as adresa Avocatului Poporului sa se adreseze Curtii Constitutionale sa declare acest minister ILEGAL….hahahahahahahahahahahaha

    ….dar trebuie sa recunosc ca madam Udrea e o bucatica BUNA…macar guvernul asta nu mai este unul plicticos si anost, plin de barbati mai repede de varsta a treia, scortosi si sfatosi, fara sa stie ce au de facut si spus……

    ….e snage proaspat….si ambele doua doamne sunt AMBITIOASE….ai vazut ce fain si sexi a dansat madam Udrea la targul de turism?….cum sa nu-ti placa?…

  • am citit motto… de fapt e normal sa fie afisat cu scadere 0%. cand faci calculele iei partea intreaga cea mai apropiata. deci la o scadere de 0,001% de fapt tu ai un minus “-0.001%” si iei 0 ca parte intreaga. pastrezi minusul si deci puf pac pum intri pe -0%. daca aveai +0.0001% atunci aveai o crestere de 0%. deci oi fi pierdut un cititor de pe o zi pe alta din cei 7-800 pe care ii ai.

  • da bai, m-am exprimat aiurea. nu parte intreaga ci rotunjire.
    pfuai. nu mai poate omu’ sa scrie ceva ca sar talibanii gramaticii.

  • @ plopcupere
    Aveţi dreptate, aşa este, turismul este un sector privat, fondurile structurale sunt împrăştiate… dar cine stabileşte condiţiile conexe turismului.

    Ministerul Turismului nu este inventat ieri, el a mai fost. Nici pe timpul lui Tăriceanu nu era dispărut, doar că a “cântat” în cvartet (Ministerul pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale) iar acum e solist.

    Ce ar trebui să facă ministerul turismului? Foarte multe. Să presupunem că iniţiativa privată face într-o localitate un hotel, o discotecă, o sală de sport, un parc de distracţii… Fiecare dintre privaţi are treaba sa, afacerea sa, firma sa… şi se îngrijeşte de profitul său. Aparent totul e OK. Dar dacă un nea cutare ţipă un campus hotelier într-o localitate cu 10000 de locuitori şi are capacitate de 5000 de turişti, automat, numai prin acel hotel, populaţia localităţii creşte cu 50%. Ce înseamnă asta, înseamnă că apar anumite nevoi mărite, de la mâncare mai multă cu 50% până la canalizarea care evacuează 50% mai multă mâncare digerată, de la consumul de curent electric mărit cu 150%, la consumul de apă sporit cu 300%. Pentru asta trebuiesc ţevi, fire, fabrici de pâine, abatoare, mulgătoare… De ce credeţi că mergeţi în Sinaia, Predeal, Constanţa şi nu aveţi unde să vă parcaţi maşina? Pentru că toţi au ţipat clădiri de adus bani, nimeni nu s-a gândit ce se întâmplă cu circulaţia în oraş după ce vin turiştii. Iaca ce trebuie să facă ministerul Turismului, să reglementeze astfel de lucruri, să dea de exemplu o lege prin care un hotel nou construit să aibă subteran un număr de locuri de parcare egal cu numărul de locuri de cazare. Se mai poate şi altfel, de exemplu în Braşov statul face un aeroport… Mai este apoi misiunea administrativă a ministerului, destul de bogată în lucruri mai mărunte sau mai puţin mărunte, cum ar fi stabilirea normelor pentru acordarea stelelor şi margaretelor, astfel încât să se certifice standardele minime încât clienţii să nu ia ţeapă. Nu uitaţi, în turism iniţiativa legislativă aparţine de regulă ministerului.

    Dacă aş fi ministrul Turismului, aş mai avea următoarele preocupări:
    – Implementarea unei reţele de turism, reprezentate şi printr-un portal web care să conţină fiecare unitate de cazare şi operatorul de turism care poate intermedia cumpărarea pachetului turistic.
    – Proiectarea unui turism regional egal repartizat. Nu are rost să aglomerezi şi mai mult Valea Prahovei sau litoralul, care în principiu au şi aşa un grad de încărcare “prea bun” de se calcă turistul pe bătături.
    – Stabilirea unui desfăşurător de priorităţi ale infrastructurii în turism, începând cu zonele cu potenţial turistic dar care nu pot face turism din cauza lipsei infrastructurii.
    – Specializarea personalului care operează în turism în vederea îmbunătăţirii serviciilor. Mai precis, stabilirea unui sistem de licenţiere.
    – Dezvoltarea unor segmente noi sau slab dezvoltate. În afară de Dracula, turismul nu are istorii viabile care să aducă turişti (dacă nu mă înşel Castelul Bran este pe locul 11 ca frumuseţe în Europa, ceea ce nu e puţin). Ar trebui căutate şi alte povestiri, slavă Domnului, sunt atâtea poveşti de pe timpul lui Burebista…
    – Implementarea unui sistem de marketing web. Aici România este foarte aproape de zero. Chiar nu realizez cum ar putea un turist descoperi nu loc în România dacă este în căutare pe net. S-ar putea da, de exemplu, prin lege o atestare a operatorilor în turism condiţionată de un spaţiu web de promovare a ofertelor.
    – Dezvoltarea ofertei spre zona estic-orientală (nu prea vezi la noi turiştii care nu sunt din UE).
    – Protejarea obiectivului turistic şi a mediului. Deja am trecut printr-o anti-protejare la nivel ministerial, cu Dracula Park… ai un munte cu un view excelent şi pui în mijlocul lui un hotel cu turnuleţe… practic ucizi muntele şi nu mai ai ce arăta turistului, sau în Vulcanii Noroioşi, protejaţi de lege, se fac clipuri pentru ProMotor…
    – Stabilirea unor obiective clare pentru fiecare zonă de dezvoltare, astfel încât să existe atât acces popular dar şi acces de lux.

    Mai am destule politici… dar se lungeşte comentariul. Ce vroiam eu să spun este că Ministerul Turismului are un important rol de a construi interdependenţele, rol de reglementare şi de legiferare, aceste funcţii nu pot fi auto-satisfăcute de interesul privat, pentru că există o transcendere a interesului privat şi se ajunge astfel în interesul public.

  • elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea elena udrea

  • Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea Adrian Hudrea.

  • biblio, toate obiectivele tal exista in diverse programele structurale de finantare…

    ….problema grava a Romsaniei este – IFRASTRUCTURA de TRANSPORT…nu poti diversifica oferta tusistica in zone in care drumurile de acces sunt un dezastru….adica cam 80% din frumoasa Romanie….
    …..stiu niste zone in Romania exceptional de frumoase, dar accesul la ele pe cale rutiera este un dezastru…
    …la un moment dat am propus sa se creeze tarnsporturi aero cu elicopterul din aeroporturi s-au noduri rutiere mai de doamne ajuta, unde oamenii sa-si gareze automobilul si sa se deplaseze cu elicopterul. Se puteau crea un fel de aerotaxi, care ar fi rezolvat pe termen scurt si mediu problema….

    …toti au zis ca ideea este “geniala”, dar nu a avut cine sa coreleze un program de dezvoltare regionala a turismului, coroborat cu transportul aero etc…erau mai multe ministere implicate si mi-au zis ca au alte prioritati decat sa dezvolte un astfel de proiect pilot…

    …bine ca slovacii au putut…
    ….cei de la cheile Butii la un moment dat au vrut sa realizeze un teren pentru aterizarea helicopterelor, dar le-a propus Base sosea si….ramane cum am stabili…soseqauqa nu e gata nici acum si nu exista nici transport aero…

    ….la noi nimeni nu adopta solutii ieftine si usor aplicabile….taxiul aero pe baza de elicoptere este si ieftin si nu necesita nu stiu ce infrastructura – un cerc de beton…..in occident elicopterele aterizeaza si pe cladiri…

    …la noi toti gandesc cu orice altceva decat cu capul….in general vorbesc de proiecte care necesita zeci de ani si se lauda ca ei au facut studiul pentru proiectul respectiv, dar cei care au venit dupa el nu au dus studiul mai departe…

    …nu ti se pare ciudat ca turismul nu are o viziune strategica in programele structurale, ci este expediat printre altele?

    …tot ce spui tu de reglementari si instruire este asigurat de Autoritatea pentru Turism….deci exista…

  • Cred ca m-a mîncat în cur cu turismul ăsta. Dar hai sa dezvoltam ideea (ca bibli a facut o pasiune pentru doamna Udrea cred ca observati si singuri; inca doua comentarii ca cel de mai sus si il ia consilier). Intrebare:

    Cind va deveni Bucurestiul statiune (Bucuresti-băi se va numi, caci va fi al doilea Herculane) ?

  • I have learned a number of important things by means of your post. I will also like to say that there can be situation in which you will have a loan and do not need a co-signer such as a Fed Student Aid Loan. However, if you are getting a loan through a common loan provider then you need to be able to have a co-signer ready to make it easier for you. The lenders are going to base that decision on the few elements but the largest will be your credit rating. There are some lenders that will furthermore look at your work history and make up your mind based on this but in almost all cases it will be based on on your ranking.

De Darius Groza

Sociale