Pot spune despre mine că cel mai bun lucru pe care-l pot spune despre mine este că pot spune lucruri bune despre mine

sari la comentarii

[Bun, pentru că se aşteaptă explicaţii, n-am fost la Twestival Cluj, fiindcă am avut treabă în Capitală. A fost în locul meu acest film, dacă l-au dat, că nu ştiu. Am trecut pe la Twestival Bucharest, da’ doar pe la sfârşit şi era subţirel.]

Să vădeţi. Există un birt în Cluj-Napoca, Janis se cheamă. Este într-un beci, cam cum le şade bine birturilor de pe la noi (în beci sau la etajul întâi – atât). Ş-acolo, prin cine ştie ce concurs de împrejurări, foarte multă lume ştie de Jeg. Nu o luaţi ca o pupătură în propriu-mi fund, aplicată tot de către mine însumi: e doar că acolo s-au strâns toţi buluc, pe când pe-altundeva – mai răsfiraţi. În mod evident, eu nu ştiu care cine-s toţi, da’ tre’ să salut galant orice privire intersectată. Dacă salut pe un străin, din greşeală, prea zâmbăreţ, risc să fiu greşit înţeles. Dacă pierd vreun dat din cap amical fără să-i răspund, se cheamă că am ifose. Aşa că trebuie să fiu într-o continuă vigilenţă.

Ceea ce nu-i neapărat rău, că mi-au scos câte-un shot şi câte-o discuţie simpatică aceste circumstanţe. Dar, în acest week-end, în birt s-a delimitat bine un grup de… hateri. Şi s-a terminat cu fericirea. Adică duşmani Jeg, dacă vă puteţi închipui. Atâta-i de răspândit fenomenul în pivniţa cu pricina, că se formează deja comunităţi, mai ales că lumea care iese singură nici nu prea are ce să facă, decât să se asocieze după pasiuni…

Am remarcat asta stând eu aşa, la coadă la budă, în rând cu enoriaşii, propovăduind sfânta vorbă, când începe lideru’ frustraţilor să chirăie din spate, cât îl ţinea foiţa, da’ de-l aud şi-mi plec urechea şi asupra durerilor sale: “Da’ de ce tânăru’ jurnalist cel mai bun blogăr face bloguri la comunişti? Că l-am pus ieri în Fire (alt birt, n.j.) pe Cum-îl-cheamă să îl întrebe. Şi tătă seara or stat de poveşti. Di ce, îi comunist cel mai bun blogăr tânăr jurnalist?Aolo, vorbesc eu cu mine însumi în mintea capului. Dacă aş avea forţa să mai trec prin dezbaterea asta măcar încă o singură dată în viaţă şi mă-ntorc să-l conving, mi-e teamă că argumentele mele oarecum fundamentale şi exprimate verbal altcumva decât ca la galerie nu vor converge cu spiritul său profund… dinamovist, să zic.

Deoarece într-adevăr îl ţineam minte pe ameţit, iar “ameţit” nu este un termen peiorativ, că se clătina, iar în celălalt local într-adevăr vorbisem, la fel de mult cât se rezema de mine să-şi mai revină. Cu amicul său, este – de asemenea – drept că vorbisem (el stătea la fel de înclinat). Încinseserăm un simpozion de la care am tras concluzii fără numitor comun, pe principiile “moarte lu’ evrei“, “da’ totuşi parcă Antonescu a apucat destui“, “nu, da’ patria“, “io-nţeleg că patria” etc., rămânând acelaşi comunist care eram înainte să discutăm, doar că cu puţin mai mult respect din partea opoziţiei. Numai, vă spun, mi-era cu neputinţă  trece prin aceleaşi subiecte încă o dată şi cu şeful lor, mai ales că la el trebuia şi să aştept să articuleze cuvintele inteligibil. Şi cu câtă patimă m-a privit, totuşi, când m-am dus şi m-am pişat în cinstea sa.

dariuspioenier

Însă, abia după ce am scuturat-o bine şi am putut să trec mai departe în viaţă, am descoperit o altă chestiune interesantă ce se poate juca prin hrube sociale: era acolo o domniţă. Cum sunt domniţele de obicei: acolo. Am putut să-mi dau destul de lesne seama că nu ar funcţiona nimica, statistic, din primele cinci secunde şi întărind prin motivul că ea era simpatică, ea acolo şi… eram şi eu. Tot acolo, dar nu simpatic; doar eu, acolo. Parametri destul de convingători într-o ecuaţie, cât să o facă pe fată pentru mine o necunoscută. Pentru că – nu-i aşa? – niciodată nu iese. Aşa că am zis să-mi iau adio de la idee, servind-o cu o bomboană Bucuria, cu jeleu de vişine. Ca să-mi mulţumească. Pe nume. Pe numele meu. Cum mă cheamă pe mine. Fapt care a amestecat în lăuntru meu orice formulă matematică ce n-am înţeles-o vreodată în prima bancă din liceu, fata ducându-mă într-o incursiune imaginară prin copilăria mea pierdută.

Şi atunci, atunci este când am avut revelaţia supremă. Nu cre’că am fost vreodată în avantaj, nici măcar la ping-pong. Foarte, da’ foarte rar, am fost la avantaj egal, serva mea, iar aia tot la ping-pong. În viaţa reală, mereu avantajul şi serva adversarului. Era o situaţie fără precedent. Trebuia să n-o spintec c-o erecţie. Ce-am făcut? Toată seara m-am uitat galeş la fată. Unde era ea, eram eu. Unde zâmbea ea, chiar şi doar în vânt, eu eram cu fasolea la vedere, aproape hăhăind. Dacă ea dansa, eu mă mişcam şi eu ca o popică. Deja i se urca sus de tot la cap, până când amicii mei şi-au terminat băuturile şi m-au tras de mânecă spre afară, ca să plecăm. Moment în care, cu o aparentă stânjenitoare fâstâceală, ca-cum-virgulă lumea s-ar fi sfârşit şi n-ar mai reîncepe vreodată, m-am apropiat de ea, am ajuns aproape de faţa ei toată din gene fluturânde, m-am transfigurat într-o mimă de din ăla care ţine de sfoară pentru un covrig, ca să coboare sicriul în groapă şi am zis: “pantofii ăştia te-ai gândit tu să-i îi cumperi, iar apoi chiar să îi porţi, să mergi cu ei undeva unde sunt şi alţi oameni?

Vă îndemn: alegeţi o persoană, găsiţi-i detaliu vestimentar ales să spargă totul într-o seară, repetaţi ce-am făcut eu o noapte întreagă… iar apoi loviţi năprasnic.

***

roblogfestAşadar-deci, s-a deschis ţarcu’ de blogări, fiindcă se face galop cu limb-afară la nominalizările pentru RoBlogFest.

Pe modelul “hai cu spamatu’ prin curtea liceului”, iniţiat de Copşanul şi Blogatu’, cu ocazia ediţiei de anu’ trecut, precum şi “un singur vot nu contează, decât dacă mai are unul lângă el şi şi-s pentru mine ambele, ca să câştig la două puncte distanţă”, după exemplu eu peste Visurât, o să estimez că nu prea mai are relevanţă cine şi cum. O votare tare subiectivă, aproape la fel ca aia cu juriu de subiectivă, de la un public foarte segmentat, împins din spate de nişte criterii foarte dezbinate. Vă spun în calitate de câştigător că, în afară de-un orgoliu, nu prea te validează. Deşi, ca o încercare de contracarare a acestui efect, remarc rubrici mai bine conturate de data asta (mai puţin la votu’ popular, desigur, unde-i pe canibăleală).

Oricum, fiindcă n-o să mă refugiez prin juriu sau alte artificii sau scuze în stilul convenabil că io nu mă bag în troacă, cu porcii, ci, ba da, chiar astfel, o să şed frumos deodată cu restul, mari sau mici şi eventual o să pierd demn, lăsând natura să-şi urmeze cursul. Da’ şi ca să vedem cam care-i mersu’ trebilor de la a-ţi face campanie ce s-a dovedit inspirată (cum am făcut anul trecut, ceea ce mi-a adus cel mai bun, respectiv cel mai bine scris blog), la nu a-ţi face nimica. Aşa, de test. Deci anul ăsta, fără chirăială, susţin doar RoBlogFestul, ca principiu, fiindcă de dat la coaiele cu cuiva care chiar încearcă-i uşor…

Dar! Lăsaţi-mă pentru ca să fac nişte prognosticuri, ca să ne mai veselim. Mă uitam eu olecuţă pe site-ul evenimentului, aşa prin ziua lansării noii sesiuni… şi primii înscrişi, era clar: sWamp. Şi încă unu’. sWamp ca sWamp, o încrucişare de Blogatu’ cu Copşeanu’, da’ mai era unu’. Ţin’ să ţie, ţin’ să ţie? Poliţia sau muţaţirii?

Nu. Era Nasul. Cine? Nu ştiu. Nasul. Cum îi gura, ochii, urechile, ştiţi. Mna, aşa-i şi nasul. Şi se-nscrisese Nasu’ (nu, sigur, îl înscriseseră fanii, jur), mă, la tăte care era loc. Unde nu era spaţiu de el, avea subdomenii potrivite. Nu-ştiu-ce punct Nasul. Aşa-şi-pe-dincolo punct Nasul. Intru pe blogul său, că aveam o premoniţie, ce văd? Primul rând, titlul: Muzica românească este în criză. Hait! Al doilea şi al treilea rând, explicaţie cuprinzătoare: “Muzica românească este în criză [da, tot aceeaşi propoziţie, ca să nu uităm despre ce-i vorba, că poate ne-a dezorientat filmu’ cu manelistu’ dintre titlu şi articol] după ce doi artişti extrem de valoroşi, Liviu Puştiu` şi Uzzi, sunt pe banca de rezervă”. Mna… Păi, da.

Aproape un fel de onoare să NU fi încă nominalizat. N-am văzut pe nimeni cu adevărat relevant “spălat” bine între ăialalţi, la primele refreşuri de listă. Da’ nimenea, mă-nţelegeţi? Doar bloguri de alea, de au drept nume o frază întreagă, cu multe caps lock-uri intercalate şi apostroafe.

Altfel, nici o grijă, am făcut un pact: aşteptăm aşa, cătinel, iar pe la sfârşit, eu propun pe Bogdan Ciubotaru, el mă propune pe mine, ne votăm între noi, circuit închis, că noi vrem recunoaştere gratuită, de bani să ne plătim întreţinerea…

***

budaprimariei

[şi apropo de Primăria Cluj-Napoca, acum Guvern, că tot era dilema la Andrei Crivăţ, via un catraliard de alte linkuri: i-au găsit lu’ Boc secretar personal mai mic decât el, ca să dea bine când deschide uşa la beemve, iar el este Peter Pal, care este ăsta, nu celălalt, care-i om de afaceri]

44 comentarii

zi si tu ceva
 1. Februarie 12, 2009 la 11:40
  link permanent

  Deci, carnatule, adica Darius. Eu sunt dinamovist! Asta odata.

  A doua: nu-mi vine sa cred ca inca mai plangi dupa femei. Eu sunt nelamurit. Nu ai spus tu ca ramai virgin pana in martie, ca acum e frig si nu sti sa dezbraci o femeie? Ba da, tu ai spus. Atunci ce cautai tu, dupa duduie? Voiai sa o scoti la o shaorma? Sa vedeti un film? Sa-i faci un header (d-ala de blog, de care nu mi-ai facut mie)? Spune ma! Daca nu te-as cunoaste atat de bine, as putea crede ca ai mintit. La modul ca vrei sa te dezvirginezi, da’ n-ai cu cine, nu la modul ca ai fi facut sex. Dar te cunosc, si stiu ca tu nu ai minti niciodata. Si am dovezi: premiile lui M@rianscky, triciclu… stai, nu sunt astea.

 2. Februarie 12, 2009 la 11:51
  link permanent
  toader zice ca:

  ce ardeal arpadov? ardealu’ e populat de romani, szekelyfolder e populat de secui. eu zâsãi ca ce atata ne uterim cu tatii. referendum si gata. ne tat pocanim in cap unii pe altii. gata, vadim, gigi, tokes, sogor si etc la gunoi. finito cu dementii. facem referendum si hotaram de mergem impreuna sau ba. ambele posibilitati sunt ok. corsicanii merg cu frantujii, slovacii merg separati de slovaci.
  uite si tu cum cenzureaza jeg linku’ de l-am dat. ca cica el ii cu libertatea. pe naiba, el ii comunist. chiar fan vadim stim ca este.

 3. Februarie 12, 2009 la 11:55
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Stimaţi internauţi,
  Are cineva habar de ce, de câteva zile, la orice filmuleţ de pe youtube primesc mesajul:
  We’re sorry, this video is no longer available?

 4. Februarie 12, 2009 la 11:58
  link permanent
  giapapadia zice ca:

  fiindca te uiti la filmuletele gresite

 5. Februarie 12, 2009 la 11:59
  link permanent
  toader zice ca:

  nu e chiar la oricare bibli. e doar la alea la care te uiti tu de obicei. alea de adulti le baga in alte sectiuni de cum apar.

 6. Februarie 12, 2009 la 12:05
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Credeţi-mă că la toate, orice film, chiar şi la cele prezentate ca cele mai urmărite, la cele propuse de ei… am încercat cu toate. De fapt am observat prima dată cu un clip pus de mine pe blog, un clip pe care îl văzusem cu două zile înainte. Am crezut la început că pur şi simplu a fost îndepărtate clipul, dar de atunci nu am mai putut vedea nimic.
  Ştie cineva ceva?

 7. Februarie 12, 2009 la 12:08
  link permanent
  giapapadia zice ca:

  am patit si eu chestia asta, dar nu stiu care a fost solutia. am asteptat doar un nou accident. ca si cand te lovesti la cap, astepti sa te lovesti a doua oara.

 8. Februarie 12, 2009 la 12:15
  link permanent
  toader zice ca:

  deci voi va filmati in productii care le baneaza de pe site? mai mai mai.

 9. Februarie 12, 2009 la 13:26
  link permanent
  giapapadia zice ca:

  protejarea operei fata de creator. ca noua, restu(lora?) ne merge.

 10. Februarie 12, 2009 la 19:35
  link permanent
  chira zice ca:

  Dumnejeg s-a supărat pe Cluj. Și Clujul s-a supărat pe mine punându-mă pe spate pe așternutul lui moale și ud.
  Darius, suntem noi atâta de răi?

 11. Februarie 12, 2009 la 22:43
  link permanent
  fcb zice ca:

  dedicatie pentru artpi: http://www.flickr.com/photos/28765303@N08/ te rog sa-i transmiti tata dragostea me’

 12. Februarie 12, 2009 la 23:51
  link permanent
  un guru zice ca:

  fac rost de un steag, semnăm amăndoi cu artpi și îți dedicăm…

 13. Februarie 13, 2009 la 01:07
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ toader
  Senior,
  Când am spus că am observat la un clip pus de mine pe blog, nu am vrut să spun că m-am filmat şi l-am pus pe youtube, ci că am luat un clip cu muzică de pe youtube şi l-am pus pe blog. Între timp am aflat că sunt foarte mulţi în situaţia asta şi din diverse motive. Ba că ar fi din flash, ceea ce nu este cazul, că ar fi din Google accelerator şi nici din asta nu am, că ar fi pur si simplu o legătură prea slabă şi… nici asta nu este valabilă pentru că pagina se încarcă normal, şi căutarea se face normal, numai filmele nu se văd. Cineva a spus că ar fi un virus care face spam, dar şi asta este o variantă incredibilă pentru că pe orice alt site de filme merge totul OK şi repede şi bine.

  @ All
  Speram că voi, ca băieţi tineri, fete tinere şi îngeri asexuaţi fără vârstă, voi cei care sunteţi în actualitate cu ce se întâmplă pe spaţiul web să mă ajutaţi cu ceva. Aţi ales însă să faceţi mişto… aşa cunoşti omul de dincolo de mască. Poate că nu voi mai vedea Youtube pentru următorii 20 de ani, dar sunt mai înţelept.

 14. Februarie 13, 2009 la 08:40
  link permanent
  Magus zice ca:

  n-ai apucat “floarea din gradina”! pun pariu ca scoteai peste 250lei daca-ti descriai portul.
  exista jocuri pe mac?!? ioi…

 15. Februarie 13, 2009 la 10:40
  link permanent
  toader zice ca:

  deci gurule, iti merci.

 16. Februarie 13, 2009 la 10:41
  link permanent
  toader zice ca:

  bibli, da’ noi te iubim cu totii.:(

 17. Februarie 13, 2009 la 10:44
  link permanent

  Who wants to be my bitch today?

 18. Februarie 13, 2009 la 10:45
  link permanent

  Who’s gonna be my bitch today? – fixed

 19. Februarie 13, 2009 la 11:05
  link permanent
  kellone zice ca:

  măi, micule eddie murphy, jucăușule, șmecherule aligi, nu ai avut bani la producție de un casting mai variat? te-am recunoscut imediat: tot tu erai și în rolul domnului cu șapcă și in celălalt rol.

 20. Februarie 13, 2009 la 12:34
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Dariusul lui Groza
  Am tot vrut să te întreb, dar m-am luat cu altele… Ce a vrut omul cu bască de la tine, în afară de favoruri sexuale? Te pomeneşti că ai fost pus să-i speli vasele şi să-i dai cu aspiratorul, poate şi să-i duci gunoiul?

 21. Februarie 13, 2009 la 13:44
  link permanent
  kellone zice ca:

  nuuuuu…. parerea mea e ca Darius incearca sa se convinga pe sine sa duca gunoiul, sa dea cu aspiratorul si sa spele cestile de ceai, fiind una si aceeasi persoana in toata tarasenia cu licitatia. Insa ma tem ca treaba cu sexul e singura care ii iese.

 22. Februarie 13, 2009 la 13:48
  link permanent
  Zappy zice ca:

  Ca si noi avem o foaie dinasta in buda… sa o pozam zici?

  Mama, da cata lume e anu asta la blogofest. Eu am dat mail sa ma scoata, ca eram bagata cu blogu vechi. Super.
  Noa, daca n-am luat nici macar un lipton…. nu mai vreau sa particip.

  Ne vedem diseara zici? Eu nu-ti cumpar niciun shot, sa stii.

 23. Februarie 13, 2009 la 14:52
  link permanent
  jimerino zice ca:

  ii cumpara monica si-i dai tu la salariu. ca si cu…nici nu mai zic, ca asta iar incepe sa jure ca zdrentele alea de cioare.

 24. Februarie 13, 2009 la 16:45
  link permanent
  toader zice ca:

  i-a fost frica jegului sa se duca la licitatie.:d

 25. Februarie 14, 2009 la 10:19
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Zapă, taci, că te-ai tras pe cur şi n-ai mai venit.

 26. Februarie 14, 2009 la 14:01
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Bai, ce e aici, bar de negri ?
  Citeva cuvinte pentru azi. Nu ca v-ar interesa prea tare dar sa nu zic ca n-am marturisit cuiva:
  1. Nu mai folosesc Internet Explorer, in sfirsit a reusit sa ma scirbeasca definitiv.
  2. Nici Mozilla Firefox nu ma incinta prea tare asa ca… folosesc altceva, dar nu va spun ce.
  3. Pentru BIBLI: Youtube trece prin momente grele, se pare ca e lupta mare pe drepturile de autor. Fiindca s-au fript si cu iaurt acum sufla si in ciorba. Keep in touch, ca e distractiv.
  4. Azi e ziua aia speciala deci vom trece la fapte. La Bucuresti e o farmacie care a dat Viagra gratis de 14 februarie.
  5. In alta ordine de idei: ma, la voi a nins cumva ? La Ardeal zic, ca la miticie e soare.

  Hai pa ca mi se incalzeste berea.

 27. Februarie 14, 2009 la 15:02
  link permanent
  monica zice ca:

  Bine, Hudreo 😆 zici tu de Zapa… apai curu’ tau a fost mai alunecos: te-ai tras asa bine pe el c-ai plecat primu’. O fi ajuns Grozelul acasa in siguranta deplina? :ingrijorare materna:

 28. Februarie 14, 2009 la 15:14
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Am ajuns în “Goblin” ş-am şucat Jenga pe plătit băutura. Să zicem că sunt tare mahmur şi mi-au rămas băneii. 🙂

 29. Februarie 14, 2009 la 15:59
  link permanent
  mirmen zice ca:

  moni, dom profesor tre’ să hie dăvreme acasă die prin birturi amu dacă-i, mă-nţălegi, guvernantă:P
  baiu-i c-o rămînie jegstăru’ făr’ die mentor, amu ni în sesiunea cea die pă urmă, tulaaaii, drteptu-i ?! 😀

 30. Februarie 14, 2009 la 19:08
  link permanent
  monica zice ca:

  Curat guvernanta 😆 Dara, Mirmen, mama vajnica, io zic sa va linistiti cugetul, – a stat asta micu’ toata seara si si-a facut campanie. A protestat in fata guvernului din rasputeri. Ceva-ceva tot o iesi…

 31. Februarie 14, 2009 la 19:54
  link permanent
  Chira zice ca:

  5. Da, a nins, s-a mai topit, au jefuit talharii banca…

 32. Februarie 14, 2009 la 22:42
  link permanent
  Sofia zice ca:

  si fata nu s-o uitat lung la tine cand i-ai zis asta, si-apoi si mai lung la ai ei “papuci” sa vaza ce se-ntampla? – ca in filmele alea mute cu faze lungi…

 33. Februarie 15, 2009 la 02:07
  link permanent
  John zice ca:

  ăîâșț. ĂÎÂȘȚ. Primul meu comentariu cu diacritice pe Jeg. La urmatorul voi invata chiar sa integrez susnumitele diacritice in vorbele pe care doresc sa le cuvantez. Acuma n-am chef. Noapte buna!

 34. Februarie 15, 2009 la 15:52
  link permanent
  Mironeasca zice ca:

  nu o apucat să vadă dacă s-a uitat că a fost fază scurtă: a fugit repede înainte să vadă consecințele vorbelor sale

 35. Februarie 15, 2009 la 18:33
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Monă, am fost nevoit, de ce eşti măgăriţă?

 36. Februarie 15, 2009 la 20:08
  link permanent
  monica zice ca:

  Am fost nevoita 😆

 37. Februarie 16, 2009 la 09:56
  link permanent
  toader zice ca:

  betivi.

 38. Februarie 16, 2009 la 10:43
  link permanent
  Daria zice ca:

  credeam ca s-a biodegradat piece of sh(i)eet-ul ala de la primarie de cand ii pus acol`.

 39. Februarie 16, 2009 la 13:54
  link permanent

  da ma ,vai ma !ioi ma ! chiar ma!mama!

 40. Februarie 17, 2009 la 12:15
  link permanent
  vis-a-vis de vis-a-vis zice ca:

  Nu ca ar avea neaparat legatura cu Primaria… dar tot o institutie a statului este foarte vigilenta la aceasta ora (dupa atacula de la Banca Transilvania & stuff). Prietenul meu povesteste mult mai bine asta in: [da, e drept, n-ai voie, că nu văd nici legătura; regrete]
  Nu stiu daca am dreptul sa pun un link aici… vedeti voi 🙂

 41. Februarie 17, 2009 la 15:00
  link permanent
  toader zice ca:

  o mie.
  hai, articol nou. meriti dupa atata invatat.

 42. Aprilie 24, 2012 la 15:18
  link permanent

  Good post. All very good tips. There are a couple of websites that I’ve registered at in order to comment, but they are few and far between.

 43. Mai 11, 2012 la 01:10
  link permanent

  Hey! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog post or vice-versa? My blog goes over a lot of the same subjects as yours and I feel we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to shoot me an e-mail. I look forward to hearing from you! Great blog by the way!

 44. Iunie 6, 2012 la 01:19
  link permanent

  Hello very cool web site!! Man .. Beautiful .. Wonderful .. I will bookmark your web site and take the feeds additionallyˇKI am happy to seek out numerous helpful info here within the put up, we want work out extra strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)