Multe şi mărunte. Unele măşcate*. Şi puţine.

sari la comentarii

Azi am văzut un vagabond care citea programul TV.

În mintea mea – da’ poate-s io tâmpit – nu-i bine pentru spirit să ai în lista de contacte grupul “others”, dacă e singurul tău grup. Singura circumstanţă în care “others” ar fi explicabil, e dacă ai două grupuri, al doilea fiind “eu”, în care să te ai pe tine. Da’ dacă ai nevoie de tine-n listă, pesemne nu ai oricum cu cine ţi le umple pe alealalte.

Sau „fraţi”, dacă ai numa’ un frate sau, mai rău, doar surori.

Totuşi, nu pot încă să-mi explic de ce te-ai avea pe sine-n listă. Ca să ştii când eşti online? Probabil din aceeaşi raţiune care lămureşte situaţia în care te-ai trezi propriul tău prieten pe Hi5.

***

Am intenţia tot mai hotărâtă să mă fac administator de staţie auto-stop. Şi cu ocazia asta să patentez şi conceptul. Adică să organizez treburile la capetele de oraş. Să fiu un manager al degetelor opozabile, o voce pentru ele. Stau într-un loc în care colcăie rechinii (rutieri) şi bag cu de-a sila oameni în maşinile cu locuri libere, pe care le opresc cu blocaj ghimpat, dacă încearcă să se opună. O să am o portavoce prin care să strig periodic „Vă rog, care n-aşteptaţi maşină, să părăsiţi trotuarul drept. Mulţumesc.” Un pic de disciplină. Cine se încăpăţânează se va trezi într-o maşină, că vrea, că nu vrea. De fapt, se va trezi într-alt oraş, că le dau cu pulanu’-n cap (din dotare), să nu se zbată pe drum. O să iau comision atât de la călători, cât şi de la şoferi. Eventual şi de om al statului. Şi o grămadă de sporuri. O să mai am ecuson şi spray paralizant.

***

Iaca acilea, Gard 2.0. Un întreprinzător “firewall” în Cluj, ţesut din cabluri de reţea. Ţine hackeru’ afară din “home”. Vreau să văd gardu’ wireless.

Gard 2.0

***

De ce tre’ să insiste lumea să zică şase saşi în şase saci, când poate zice mult mai uşor şase cetăţeni aparţinând minorităţii de etnie germană în tot atâtea pungi de resturi menajere? Întreb şi eu, mesajul xenofob nu se pierde.

***

Pe mine mă-ncântă oamenii care-şi decid convingerile politice la un păhărel de Internet, pe messenger şi aleg aceeaşi cale ca să şi le exteriorizeze. De exemplu, azi am primit 3, 5, 8 mass-message-uri despre cum să merg la vot, de la oameni care totuşi n-au reuşit să-mi explice de ce (să merg sau nu ar fi bine să nu merg, oricare variantă). De la oameni ce-ar fi ştiut să-mi explice de ce m-aş duce sau de ce nu m-aş duce, n-am primit nimic legat de asta. Pricepeţi diferenţa?

***

Dacă ar fi după unii, tastatura ar avea doar două taste: k şi una cu cinci semne de exclamare şi trei de 1 pe ea.

***

Şi dacă tot evocam mai sus de admini, da’ de scară, nu ogradă, uită aici şi omologu’ web 2.0 în grafică blocatară. Priviţi ce de Comic Sans, ce de ars cu bricheta pe lângă. Cât de artistic… Bag pariu că-i aceeaşi brichetă cu care verifică contoarele de gaz.

AdminBlocCreativ

Rămânând în aria jegului, la noi în bloc, după ce furau ghenele din căsuţa ghenelor, după ce le-au prins cu lanţ, da’ nu destul de rezistent, după ce-au închis cu uşă de metal, da’ nu-şi ducea nime’ cheia şi se strângea gozu’ tot în faţa blocului, s-au dat bătuţi şi au pus încuietoare cu cod electronic, ca-n Mission Impossible. Şi aici aştept cu interes, încuietoare cu citire de retină sau măcar amprentă digitală, după ce se dumiresc hoţii care-i combinaţia…

***

Sunt de părere că atunci când au decis să pună cireaşa (şi nu altceva) pe tort, marcând apogeul, au dezavantajat flagrant şi subestimat cras celălalte fructe sau alte opţiuni… Gândiţi-vă:

– strugurele de pe tort (de cel puţin 30 de ori mai bun decât o căcată de cireaşă);
– ceva exotic, precum ananasul de pe tort;
tortul de pe tort;
– nu în ultimul rând: Mac Book Pro-ul de pe tort;

***

Nu mă mai întrebaţi, nu vin în nici un 1 Mai în nici o Vamă. Dacă vroiam să merg, aia cu Ungaria-i mai aproape şi ca distanţă şi ca calendaristic, să mă exprim aşa, elegant.

***

Tot azi (da’ în altu’ faţă de cel precedent, cu vagabondul) am văzut reclama la Revista Presei a lui Radu Cazan, de la Antena3. Spotul ăla e atât de tâmpit, încât ar fi ieşit tot aşa, dacă ar fi fost făcut în glumă. Vi l-aş da aici, da’ mai bine nu…

***

Stuffo.info… Şi o floricică roşie. Îi chiar atât de greu de reţinut?

JebBusBoy

* MĂŞCÁT adj. bombat, mare, plin, (reg.) măzărat. (Un bob de grâu ~.)

20 comentarii

zi si tu ceva
 1. Aprilie 26, 2007 la 21:14
  link permanent
  reTroniu zice ca:

  Det er ikke overraskende, der er manger der “støtter” i denne by, der er simplehend fordi de køber hos Tabita.

  Kender du det?

 2. Aprilie 26, 2007 la 21:17
  link permanent
  Darius zice ca:

  Io am aşa am vrut să zic DE LA-NCEPUT! Da’ nuuu!

 3. Aprilie 26, 2007 la 21:55
  link permanent
  Dan Anghel zice ca:

  Referendumul e forma de baza a democratiei directe in care ti se cere sa raspunzi la o intrebare cu DA sau NU. Inafara votului si referendumului toate deciziile politice sunt luate de catre reprezentanti nu de catre tine ca si persoana. Acum ai ocazia sa te manifesti direct si personal asupra unei chestiuni politice iar politica ar fi logic sa intereseze pe fiecare pentru ca are impact direct asupra tuturor. Putina informare in prealabil ca sa votezi in cunostiinta de cauza e mai mult decat binevenita:)

 4. Aprilie 26, 2007 la 21:57
  link permanent
  Alta zice ca:

  Au italienii o completare la faza cu cireasa de pe tort:
  La cilegia sulla torta di merda… hehehe…

 5. Aprilie 26, 2007 la 22:03
  link permanent
  Darius zice ca:

  Anghele, tu cauţi trafic de la mine, aşa-i?

  Io ştiam de ce nu mă duc sau mă duc la vot, nu ştiau dumnealor. 🙂 Doar dădeau cu mass-u’.

 6. Aprilie 26, 2007 la 22:11
  link permanent
  Dan Anghel zice ca:

  Groza-ule. Numai asa sa vad cum da in scris. Trafic de la tine thanks but no thanks:)

 7. Aprilie 26, 2007 la 22:47
  link permanent
  Andrei Rosca zice ca:

  E posibil ca unii sa se aiba pe ei in lista de messenger ca sa vada tot timpul daca status-ul cu link pe el se vede cum trebuie 🙂

 8. Aprilie 26, 2007 la 22:55
  link permanent
  Darius zice ca:

  Te miri că nu ţi-a mers să pui commentu’ ăsta din cinci încercări, dacă aia-i era observaţia ce vroia s-o adaugi? 😀 Cre’că ne proteja Firefoxu’.

  Io cre’că totuşi se are lumea-n listă să verifice dacă-i funcţionează propriile mass-message-uri…

 9. Aprilie 27, 2007 la 00:47
  link permanent
  camila zice ca:

  e doua lucruri, ca sa-ti raspund la intrebare:

  1) pozele sunt in regula pentru un om cel putin mahmur, daca nu beat de-a binelea…

  2) vor constitui documentare stiintifica in vederea cumpararii cu bani a unei masini cel putin similare (voi insista asupra instantaneelor cu grupuri de genunchi pe fundal de tapiterie auto)

 10. Aprilie 27, 2007 la 01:59
  link permanent
  Mihai zice ca:

  parca referendumu’ costa bani… multi. nu mai bine ne imbatam de banii aia in loc sa mai dam o data douajde milioane dolari?

 11. Aprilie 27, 2007 la 07:57
  link permanent
  Darius zice ca:

  Da’ di ce să nu se-mbete ei pe douăj’ de meleoane, nu? Că ei se îmbată mai mult de banii ăia.

 12. Aprilie 27, 2007 la 07:59
  link permanent
  Darius zice ca:

  @ Camila: Ăsta, dragă, nu-i foto-blog, în poze te-ai uitat ce ÎI, nu LA ele?…

  Dacă vrei poze făcute de om lucid, meri la Moafle, pe DG.

  Eh, că io-s uituc: la ce-ntrebare-mi răspunzi exact?

 13. Aprilie 27, 2007 la 09:16
  link permanent
  Sabou zice ca:

  Ma, vagabondu’ ala tre sa stie cand is orele de prime-time, ca sa nu umble degeaba pe strazi. Get it? Cand is filmele importante, emisiunile de audienta larga… de-astea. Are si el un orar, ce dracuL!

 14. Aprilie 27, 2007 la 09:19
  link permanent
  Darius zice ca:

  Da’ culmea, râdea când citea. Cre’că nu vroia să ştie când îs, făcea review cinefil în minte. 🙂 Crezi că el are vreme de holbat la teveu? Îşi ia de pă torrente, dacă are chef.

 15. Aprilie 27, 2007 la 10:45
  link permanent
  Sabou zice ca:

  Nu el se uita la TV, ma ciocoflendere. Ci oamenii de la care cerseste. Vagabondu’ tre sa stie cand ies oamenii pe strada si cand ii vreme de cersit. Io inteleg ca-si poate lua de pe torrent… da’ sunt putine hot-spot-uri in Cluj. Sper ca are placa wireless buna.

 16. Aprilie 27, 2007 la 11:56
  link permanent
  Darius zice ca:

  Sper că-i mere şi io, două cabluri şi-o tras în ea.

 17. Aprilie 27, 2007 la 12:14
  link permanent
  camila zice ca:

  @ Darius

  e frumos la Moafle. Intrebarea era “Ce-i?”

 18. Aprilie 27, 2007 la 12:47
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ah, da, da, corect, corect.

  Şi aici nu-i frumos, nemernică?

 19. Aprilie 27, 2007 la 16:48
  link permanent
  camila zice ca:

  @ Darius

  E frumos, inteleg ca le place fetelor. Fetele imi placeau si mie inainte de a ma insura (intelegi tu cum vine chestia, acum nu-mi place decat nevasta-mea, ca citeste comentariile de la bloguri).

  Asa ca baga mare.

 20. Aprilie 27, 2007 la 17:45
  link permanent
  Darius zice ca:

  Bag, bag, că de scos nu scoatem nimica…

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)