Ei, fute-m-aş în el de ţară

sari la comentarii

Ca să parafrazez un frate maghiar care a fost mai pesimist printr-un deja proverbial şi mult mai larg “fute-m-aş în el de viaţă”.

M-am dus la Londra să votez, fiindcă am familie şi prieteni şi senzaţia c-aş conta.

Pentru turul al II-lea îmi păstrasem un vot nul (mai revin asupra acestui aspect), dar am zis să mă duc totuşi şi duminică asta, la treaba mică, cât să dau votul hipsterului, chiar dacă Monica e o glumă – deşi bună – laolaltă cu noi restul.

Ş-am zis că să mă antrenez, fiindcă în afară că votez nul, în rest procedura, la care ne vom referi de acum înainte drept muia, va fi la fel.

Două lucruri au rezultat din asta, iar ele sunt cam acelaşi lucru, dar să le dezbatem separat.

Lucrul 1: Puie Monta

Din nou, ca şi campania Monicii, foarte tare creativitatea românească, avem şi piaţa, avem şi publicul pentru ea. Asta cu “puie monta” este deosebită, poate fi şi folosită la TV, tot acelaşi lucru zice. Doar că, mna, indiferent cât suntem de interesanţi, realitatea aproape incredibilă e că Ponta ne dă muie nouă, sper că ştiţi, pe faţă, tot la TV, fără vreo năstruşnicie din condei. Şi în casele noastre. Bine?

Postatul pe Facebook şi exercitarea drepturilor sunt bune şi merg împletite. Aşa a fost şi când eu cu Radu ne-am luat şi ne-am dus la sediul ICR din Londra, clădire a Ambasadei, ca să nu mergem la Consulat, că acolo poate o să fie aglomerat şi nu apucăm, hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha. Cât suntem de proşti.

Ce-am făcut până la urmă este că ne-am văzut cu fel de fel de români expaţi, aş zice cu toţi. Ştiu, că i-am numărat, cam 7 ore, n-aveam cum să greşesc. Am făcut tura clădirii dimpreună. Singurul lucru cu care am rămas (aici revin asupra a ce-am zis mai sus) e că am transformat ultimul meu vot disponibil în muia asta – dacă apuc să-l pun – din nul în Iohannis.

Nu votez răul cel mai mic. Votez anume anti-Ponta. Cu Iohannis văd când ajung acolo. Dar dacă s-ar putea, aş vrea să fie alegeri separate numai pentru Ponta. Să mă duc doar la ele, cu o seară înainte, ca la următorul iPhone.

Lucrul 2: Degeaba.

Cam de când am ajuns acolo (am revenit la primul tur) pe la 15:00, era destul de clar că nu mai apucăm. Matematică elementară. Numărul de români de îngenuncheat pe metru pătrat de muie, împărţit la durata erecţiei care se-nchidea la 21:00 aproape fix era mai mare decât relevanţa cumulată a românilor. Cele 3 ştampile variabile nici nu contau.

La un moment dat, s-au apucat nişte meta-hipsteri şi nişte contrastanţi triplu-cefălaţi, deodată, să strângă semnături pentru o petiţie, ca să se majoreze numărul de ştampile şi secţii. Pentru următorul tur li s-a zis că strâng. De către unu’. S-au menţionat chiar “unii”. Era vorba de un “ei” generic. Nu ştiau exact, dar s-au apucat să strângă virulent şi convinşi. A, şi trebuia să semnezi cu CNP-ul.

Aproape toată lumea a semnat orbeşte. Adică toţi cei care nu am apucat să votăm, să lăsăm CNP-ul la nişte domni, puţin spus dubioşi. Unul era o persoană compusă din nişte sfere, de la ceva cu Democraţia Diasporei sau din Dolj, ceva credibil oricum. Apoi două paie la costum – un dentist şi varianta sa care lua notiţe. Şi câţiva meta-hipsteri pe care i-a luat valul, până când le-am explicat ideea generică a datelor cu caracter personal, măcar ca risc, dacă nu maliţiozitate şi m-am dus să-i ajut să rupă foile. Nu zic că dentistul nu era total bine intenţionat, dar eu nu l-aş lăsa să mă anestezieze la buletin.

Când s-a făcut ora venirii poliţiei, a venit poliţia. S-a strigat, s-a scandat, s-a postat, da’ de la o vreme se închideau gurile de metrou spre casă, care e echivalentul londonez a dispersării protestului şi închiderii gurilor bucale prin picuri de ploaie, când nu chiar plouă.

Suntem atât de români, peste tot. Oriunde, o să fim tot în România.

BRAVO NOUĂ ÎNŞINE

A video posted by Darius Groza (@dariusgroza) on

10 comentarii

zi si tu ceva
 1. Noiembrie 4, 2014 la 20:36
  link permanent
  Fulop Bela zice ca:

  Păi nu mai bine stătea-ți voi acasă binișor lângă un pahar de mititei și vă ștampilați uni pe alții că tot acolo dar cu un aport de calorii care lasă rezultate vizibile pe termen lung!

 2. Noiembrie 5, 2014 la 17:01
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Anumite greșeli gramaticale.

 3. Noiembrie 8, 2014 la 23:51
  link permanent
  Andrei zice ca:

  te-am vazut pe la ICR atunci … dar erai mai interesat de smartphone decat de ce se intampla prin jur. hipstar all the way.

 4. Noiembrie 9, 2014 la 16:34
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Deci, dacă înţeleg eu bine:

  IULIE 2014. Ai avut o interacţiune cu nu-ş ce firmă de telecomunicaţii, ai luat muie, ai scris un articol.
  NOIEMBRIE 2014. Ai vrut să votezi, ai luat muie, ai scris un articol.

  Partea interesantă e că sunt mulţi cei care vor să citească un articol de la tine.

 5. Noiembrie 15, 2014 la 17:27
  link permanent
  Life Coach zice ca:

  Astept cu nerabdare sa se termine hipnoza neagra de campanie electorala si redevenim oameni. Sa ne diferentiem prin veseli si tristi, somnorisi sau energici si amuzanti sau posaci ! Este asa de trist sa luptam pentru ceva ce nu este al nostru nu conteaza si nici nu ne face mai buni incat tot ce imi doresc este sa se termine cat mai repede posibil !

 6. Decembrie 30, 2014 la 14:30
  link permanent
  Stop fumat zice ca:

  Bine zici… daca ti-o trebuit diaspora ai cam asteptat ceva! Eu am votat in tara… Mi-a luat 30 minute(10 minute sa ma schimb, 15 minute sa ajung la sectia de votare, 5 minute asteptarea) si poc am stampilat urmasul la carma tarii! La multi ani in anul nou!!!

 7. Ianuarie 22, 2015 la 14:12
  link permanent
  parbrize zice ca:

  bine spus, dar e bine ca sa terminat acum

 8. Mai 13, 2015 la 16:49
  link permanent
  Tudor Rovent zice ca:

  Rusinos episod…de ultima speta. Nu cred ca se va schimba ceva in privinta asta niciodata.

 9. Mai 28, 2015 la 14:41
  link permanent
  vaperz zice ca:

  Din pacate, anul acesta a fost o mare bataie de joc la votare. Am regretat foarte mult ca nu am ajuns sa votez dar a fost din cauza ca oamenii care s-au ocupat de locurile de votare nu sunt decat niste corupti. Cea mai apropiata urna de votare la care puteam sa ma duc a fost la 300 de km. Tin sa precizez ca locuiesc in Germania.

 10. Iunie 25, 2015 la 00:21
  link permanent
  Valeriu zice ca:

  Cunosc situatia pe deplin pentru ca urmaream cu interes situatia din Marea Britanie in momentul alegerilor, mai ales in cadrul turului al doilea. Complet dezamagita de modul in care acestea au fost organizate si in continuare sunt de parere ca numarul urnelor putea fi amplificat fara prea multe eforturi.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)