De ce animalelor din mare li se zice în domeniul alimentar fructe?

sari la comentarii

Şi, ca întrebare de follow-up: De ce nu se fac oglinzi care să reflecte alb-negru sau sepia sau alte efecte?
Aveţi până la sfârşitul articolului…

RoBlogFestVot[v-aş scrie cum a fost la Geek-meet, ce prezentare frumoasă am ţinut ş.a., dacă v-ar interesa; dar, precum nu vă interesează, nu vă scriu; prin absurd, de totuşi poftiţi s-aflaţi şi pentru că eu sunt de fapt putoare, au relatat prin text, poze şi film – în ordine după culoarea părului: Ştefan Schipor, Cirpian Kleampa, Huper, Stas Sushkov; mulţam Alexandru şi Filip, pentru invitaţie]

[după ce mă veţi vota din nou, acum că se votează dintre finaliştii pentru RoBlogFest, ca să pierd la limită şi să încheiem tărăşenia aceasta, puteţi, de exemplu, să vă înscrieţi pentru petrecere; la care poate veni oricine (care are vreo treabă oarecare cu blogosfera), dacă se trece frumos acolo pe foaie, singur sau însoţit; lăsându-şi crizele şi orgoliile acasă, căci – nu? – e vorba despre beiută la faţa locului şi cu toţii privim spre viitor cu optimism]

În ambianţa sportivă şi fair-play – patronată cel puţin în spirit de Gigi Becali – a derbiului CFR-Steaua, susţinut aseară, am ales să caut pe net filmuleţe cu suporteri şi să mă hlizesc. Pentru că nu mă pasiona să văd meciul în sine. După o extinsă sesiune, am reuşit să le clasific în următoarele categorii:

 • filmuleţe cu suporteri care se întâmpină prin gări;
 • filmuleţe cu suporterii care se bat cu jandarmii, în plictisitorul drum dinspre gară;
 • filmuleţe cu suporteri care îşi învaţă copiii de mici să înjure echipa rivală;
 • filmuleţe cu coregrafii complexe de stadion, când coregrafie înseamnă să ştie imnul formaţiei susţinute, ajutaţi din boxe de crainic;
 • filmuleţe cu suporteri care au câini pe care-i dresează să latre la auzul numelui echipei rivale şi care sfârtecă steagul echipei rivale; de obicei, stăpânii lor ard fulare.

Dar, între toate aste hazlii creaţii culturale, cel mai mult îmi place că suporterii, după ce au descoperit Youtube şi telefoanele cu cameră, iar mai apoi au făcut legătura între ele… se autodepăşesc în inspiraţie, prin intonarea a tot felul de cântecele anti alţi suporteri, care chiar în aceste momente se dumiresc cum să-şi facă şi ei conturi, ca să răspundă; ce e totuşi de admirat e cum chiar îşi dau silinţa să compună şi execute diverse vocalize, pentru a da o anume muzicalitate sintagmei “Muie, Steaua!”, în tonuri armonioase precum “lăi-lăi-lăi-lăi-lăi-lăi-lăi, muie, Stiaoa, ale-o, aleee-o” sau “oa, oa, muie, Stiaoa, muie Stiaoa, oa, oa” şi alte orăcăieli, care mai rup din monotonia unicului vers autentic de galerie.

Pentru conosări, am ales – cu menţiunea “Bravo, părinţi!” – să rezum printr-un singur comentariu profundul simţ al responsabilităţii stârnit de aceste nevinovate împunsături prieteneşti, în inima fiecarui iubitor de competiţie:

MuiSportive

Păi, nu? Doar deocamdată eşti minor; mai încolo, când e legal şi te mai rumeneşti… Bun.

***

M-am decis să nu mai vreau lucruri, ci să am nevoie de ele. Am remarcat că le obţin mai uşor aşa. Şi e chiar foarte lejer când eşti plin de nevoi. Ai zice că fix invers, da’, de fapt, scapi de o grămadă de alte responsabilităţi. Încet-încet, pe drumul ambiţiilor ăstora înalte, dacă mă descurc cum trebuie, curând o să fiu om nevoiaş, n-o să mai tre’iască să muncesc deloc, fiindcă o să primesc ajutor de la toţi cei care n-au nevoie de nimica. O să huzuresc în sărăcie.

***

Dezbăteam recent cu o domnişoară drăguţă – căreia, pentru protecţia identităţii, îi vom spune generic Vasile – despre problematica antrenării conştiente în actul sexual iresponsabil, ca urmare a zdruncinării voite a simţului raţiunii, prin aglutinarea de alcool în cantităţi excesive. Mai concret, cum profită băieţii de fete matolite, iar ele nu ar trebui să se plângă de asta.

Bazându-ne pe documentaţia solidă a bibliotecii mele, adică rezemaţi de rafturile ticsite cu cărţi groase, care să le ţină locului, am adus-o pe Vasile printr-un argument pătrunzător la propriul meu comun acord; iar concluziile sunt cele care urmează:

Un băiat va trage un folos necuvenit (cu o fată) din starea de ebrietate. A băiatului sau a fetei, nu e neapărat relevant acest aspect.

Să încercăm, vă rog, să nu judecăm valoarea morală a faptului, ci aceea de adevăr. Că e bine sau nu, masculii sunt astfel suflaţi cu harul divin. E în construcţia noastră să facem sex cu orice pretext, iar când el este înlesnit de diverşi factori exteriori puterii noastre de convingere, nu ne sclifosim şi nu facem nazuri.

O fată este conştientă de ideea asta. De fapt, cum ele sunt, la rândul lor anume construite să nu facă sex cu băieţii, scepticismul în faţa acestui oricât de mic prilej de bucurie pentru unul dintre noi le este fundamental în luarea fiecărui refuz. Adică fie nu se-mbată, pentru a nu ieşi futute (care este o certitudine în situaţia contextuală opusă exprimată anterior), fie au grijă să se îmbete atât de tare cât cel puţin să nu îşi dea seama.

Spre deosebire de o fată, un băiat operează din punct de vedere raţional la aceiaşi parametri, atât treaz, cât şi turtă. De aceea el alege să conducă un autoturism, indiferent de alcoolemia din sânge, asumându-şi senin consecinţele.

Este, deci, doar corect să ne aşteptăm şi de la fete să facă asemenea. Pentru că în momentul în care încep să bea, ele sunt încă perfect lucide cu privire la certitudinea repercusiunilor, cum sunt şi băieţii, când merg cu maşina la un chef.

De fapt, băieţii acţionează în cazul fetelor bete ca nişte controlori, funcţionari însărcinaţi cu verficarea şi sancţionarea deciziei luate de ele. Pentru că şi noi acceptăm că poliţiştii ne vor amenda, dacă noi le oferim ocazia.

Astfel, dragelor: că vă-mbătaţi este o invitaţie directă, căreia noi, galanţi chiar şi când sunteţi mucite, îi dăm curs politicoşi şi fără crâcneli.

Creioanele jos.

18 comentarii

zi si tu ceva
 1. Martie 5, 2008 la 22:34
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  nbu maine ma, peste opt zile cica 😉

 2. Martie 5, 2008 la 22:46
  link permanent
  toader zice ca:

  oricum, naspa e de voi fiindca e legat de bauta. eu sunt insurat deci nu depind.

 3. Martie 6, 2008 la 00:32
  link permanent
  Dubios zice ca:

  Si M@riansky e – lol 😀

 4. Martie 6, 2008 la 14:09
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Corect 😀 om serios de-acum cu blog de om însurat.

 5. Martie 6, 2008 la 14:31
  link permanent
  toader zice ca:

  cata lene zace in groza. daca il trimiti la vanatoare de melci asta are sa iti spuna ca pana sa se aplece el melcii tasneau.

 6. Martie 6, 2008 la 14:38
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  cică şi-a vândut ustensila ;))

 7. Martie 6, 2008 la 14:40
  link permanent
  toader zice ca:

  si fara ustensila … are 10 degete si o limba. nu va ganditi la porcarii. degetele poate sa le inmoaie in cerneala iar limba pentru desenat norishori.

 8. Martie 6, 2008 la 14:55
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ho, dom’le! Ca ii vreme, dom’le. 🙂 Azi, sper… fur o tastatura cand merge cineva la buda.

 9. Martie 6, 2008 la 14:58
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  io mă gândeam că ustensila e laptopul… of toadere toadere, numai la porcării îţi umblă mintiuca 😛

 10. Martie 6, 2008 la 15:03
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Cum frăţicăăă, tastatură n-aveai? Las’ că punem mână de la mână şi-ţi facem una cadou. Ia zi când e ziua ta?

 11. Martie 6, 2008 la 15:57
  link permanent
  Bai darius zice ca:

  Stau si meditez…
  Se poate oare, asa prin absurd, sa fie sectiunea asta de comentarii MAI GAY DE ATAT ? Discutii deloc heterosexuale intre baieti. Cum s-a ajuns aici ? Cine e de vina ? Care e rostul nostru pe lume ?

 12. Martie 6, 2008 la 16:15
  link permanent
  toader zice ca:

  rostul? sa vindem tastaturi. cu plata in natura.
  … si sertare.:)

  cat despre punctul tau de vedere … da, din punctul de vedere al unui baiat sunt cam gay discutiile. in alta ordine de idei noi suntem deja barbati (heterosexuali cu acte in regula, confirmari si reconfirmari etc. samd.):)

  p.s. intre cei care posteaza s-au strecurat si cateva femei. ghiceste-le acum. intreaba-ne cum.:)

  p.p.s. si dc vor apare si cativa gay printre cei care posteaza chiar nu am nimic impotriva. sa fie sanatosi si la cat mai multe sertare.

 13. Martie 6, 2008 la 17:09
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ba da, laptoaca vorbim, da’ furatu’ unei tastaturi era o metafora.

  “Bai Darius”, deci eu insumi: Da. Se poate. S-a putut si se va mai putea.

 14. Martie 6, 2008 la 17:27
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Bai darius
  Dar văd că eşti pătruns de această grijă… 😉
  Cică şi Văduva Neagră nu ar fi canibală dar după sex îi vine poftă de un oral… până nu mai rămâne nimic din partener. Uite ceva mai gay. 🙂 De unde le scot? Cred că sunt rudă îndepărtate cu preşedintele, altfel nu-mi explic.

 15. Martie 9, 2008 la 22:31
  link permanent

  jacques colectioneaza melci.
  ps: jacques e femeie! (adica eu)

 16. Septembrie 26, 2009 la 15:27
  link permanent

  sa va fut ma ca sunteti rasuri

 17. Septembrie 26, 2009 la 15:27
  link permanent

  luavas rasa`1n pula

 18. Septembrie 27, 2009 la 09:04
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Buuun.

un trackback

 1. […] Cafe Club din Zalău,  cosmeticele AVON, propria participare la RoBlogFest (turul II), fructele de mare (mă rog, animalele) şi beculeţul roşu care i s-a aprins (la calculator, bre, drept pentru care […]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)