Câteodată am impresia că titlurile sunt subestimate şi, datorită acestui fapt, s-a hotărât (pe nedrept, de altfel) că ar trebui să fie foarte scurte, ceea ce-i, practic, un fel de discriminare…

sari la comentarii

De asemenea, simt că picioarele mele sunt într-o continuă concurenţă: parcă mereu vor să fie unul cu un pas înaintea celuilalt.

Şi, astfel, vin eu şi mă întreb: ce sens are flegma? Nu saliva, cu toate scopurile sale, ci flegma, adică aia ce-i pe jos. Adică nu văd ţelul de a o scuipa cineva. Nu-i înţeleg funcţia.

Dar, dacă tot veni vorba de a fi macho, aţi remarcat că hainele acestui stil social se apropie tot mai mult, ca modă, de o ţinută de homosexual autodenunţat, dezinvolt şi mândru? N-am nimic cu dumnealor, homexualii, sclipici, paiete, “you go, girl”. Da’ io de mucea-meni mă iau. Ceea ce duce şi mai în ridicol homofobia, care, la fel de surprinzător, îi încearcă-n mod surprinzător doar pe cei de sex masculin. Şi, mai mult, de ce ei sunt singurii care încearcă din răsputeri să-şi falseze genul pe care oricum îl au, prin tot felul de suplinitori artificiali, cum ar fi „sala”, comparatul diverselor şi alte astfel de adaosuri sociale?

Iar eu am o vecină-n bloc, adică tanti aia la care şed ăia de ţin norma la futut, de vă povesteam despre dumnealor… Şi matroana în veci n-are cheie de la interfon şi nu-mi vine să-i deschid, că mereu sună la mine şi nu-mi dau seama de ce insistă să vorbească precum o cerşetoare: „Nu-mi deschizi, scumpule [câh!], şi mie uşaaa? Lasă-mă şi pe mine, dragule [iiics!], să intruuu!

Dar măcar fost bine cu TIFF-ul ăsta. Cel puţin duminică, toată lumea din Cluj avea ecuson – da’ ştiţi cum? TOATĂ! – care-i dădea un anume statut. Mă simţeam stingher fiind nimeni între atâţia „oficiali”.

Ceea ce denotă (pe nu ştiu ce căi) că în timpurile noastre, diversitatea s-a ajuns la un asemenea nivel, încât, dacă pici cu capul într-o ladă cu maşini de tuns, poţi să ieşi cu o freză extrem de agreată în unele contexte.

Totuşi, de ce-mi convine europenizarea? Deoarece am ocazia de acum să văd pe marginea şoselei împletituri ardeleneşti cu semnul dolarului pe ele, de pus pe scaunul de la Dacie, pe prosoape cu femei dezbrăcate pentru tirişti sau pălării de oşean, asortate cu fulare cu FC Bayern München.

Ştiţi cum eu sug de mâncare de pe cine apuc, cu un spirit profitor ce-ar strânge săli de puradei la seminarii. Stiţi, da? Ei bine, cel mai greu s-a dat dovedit amicul (cuiva) Răzvan Antonescu. (“Bad PR is good PR, but no link is no PR!”). El tre’ia să mă ducă la Păstăioase (ciorbă de fasole, papricaş de pui şi vargabelés la sfârşit) de cu lunile, cu diverse ocazii, printre care şi când scriam acilea pe Jeg articole plătite-n mâncare, de susţinere a lui, când se confrunta cu obstacolele vieţii, dar şi fiindcă am acceptat cu milostenia-mi caracteristică să nu-i suflu iubita cu care îi de câţiva ani şi sper să-şi continue viaţa. Pe lângă că-l las să-şi aprindă ţigările de la aura mea divină.

Mna, într-o patetică tentativă de-a lui să mă mai îmbuneze, m-a dus (intermediar şi până una-alta), la un alt local, ca să-i fie aproape de muncă, unde să facă banii ca să mă ducă la Păstăioase de mai multe ori, deoarece s-a adunat.

Şi am mers, am băgat acolo-n mine „fără număr”. Şi când dăm să plecăm – lui nu-i mere cardu’. Aşa că mi-am plătit ŞI mie, dar şi o bucată dintr-a lui, aşa, cât de-o roşie şi juma’ de cartof.

Da’, dacă se tot analizează diferenţa între visele alb-negru şi cele color, aţi avut vreodată un vis „filmat în sală”?

Şi, tot în această ordine de idei (fără legătură-ntre dânsele), recent, prietenul nostru drag, Sepukku, comentator pe Jeg (şi înalt demnitar al statului român, responsabil cu integrarea, în timpul liber – adică atunci se ocupă de asta, nu acolo ne integrăm) mă sfătuia:

In calitate de consigliere iti recomand sa nu mai expui detalii legate de orice secretii cornoase pe Jeg pentru ca ai sa-ti atragi antipatia sexului frumos si asa greu incercat de articolele tale.”

Păi, mă, cum să nu afle fetele, cât mi-s de mari unghiile la picioare, că tre’ să mi le tai odată, să fac duş iară, să mi se moaie şi să mai tai încă o dată? Ar fi dezinformare.

Şi să nu uit să vă împărtăşesc cum săptămâna trecută n-am avut pastă de dinţi deloc şi nici unu’ nu ceda să cumpere. Ne spălăm cu resturi scârmate de pe tubu’ stors până la refuz. Eu am avut o gumă orbit raţionalizată pe 2 săptămâni, pentru siguranţă. Noroc că fu Mirmen în vizită.

***

Iată în sfârşit o contribuţie pertinentă privitoare la chenveliştii cireşari din articolul precedent…

DenisaCiresara

În schimb, iată o contribuţie tembelă…

varietateterapeutica

Şi iată-l pe Bobby şi pe eu, consumându-ne relaţia…

bobbybandadealergat

***

Cât de cretin tre’ să fii să faci o reclamă de asta?

vezineclar

***

Celui care-a avut brilianta idee, i-o dedicăm următoarea…

estitanpitmic

Şi dacă tot suntem în vasta lume a publicităţii de geniu… (plecăciuni, Adelă)

pliantmagiar1

Aşa, acuma la ăsta singuri…

pliantmaghiar2

Va urma, uă, şi altele.

26 comentarii

zi si tu ceva
 1. Iunie 12, 2007 la 17:47
  link permanent
  Denisa zice ca:

  “Pitici în grădină şi alte figure” 😀 pitici pe creier nu au?

 2. Iunie 12, 2007 la 18:32
  link permanent
  Eliza zice ca:

  Apropo de titluri lungi…
  When the Pawn Hits the Conflicts He Thinks like a King What He Knows Throws the Blows When He Goes to the Fight And He’ll Win the Whole Thing ‘Fore He Enters the Ring There’s No Body to Batter When Your Mind Is Your Might So When You Go Solo, You Hold Your Own Hand And Remember That Depth Is the Greatest of Heights And If You Know Where You Stand, Then You Know Where to Land And If You Fall It Won’t Matter, Cuz You’ll Know That You’re Right
  e numele celui de-al doilea album al Fionei Apple şi a rămas în istorie ca When the Pawn. Atât.
  Îmi place muzica Fionei, da’ găselniţa asta de mai sus e stupidă.

 3. Iunie 12, 2007 la 18:43
  link permanent
  Darius zice ca:

  Da’ de ce tracu’ o mai folosit prescurtarea “‘Fore”. Mi se pare că-i de la “therefore” în contextu’ ăsta, nu? 🙂 Care mai îi sensu’ să faci economie de litere?

 4. Iunie 12, 2007 la 19:02
  link permanent
  Eliza zice ca:

  😀
  Right. L-ai citit până la capăt. Title freak.

 5. Iunie 12, 2007 la 19:13
  link permanent
  katie zice ca:

  Dariuse, sensu’ e să iasă la ritm acolo. Ia citeşte cu voce tare. 😀

 6. Iunie 12, 2007 la 19:23
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Am citit, am citit, încă sună stupid şi-n memorie. 😀

 7. Iunie 12, 2007 la 19:45
  link permanent
  mea zice ca:

  da’ picioarele tale nu-s in concurenta, lasa-ne. ca-s stapin si sclav. ca unu numa’ sta pe trotineta si halalalt baga saracul, minca asfaltul.
  unghiile mari la picioare ar pute(a) fi bune la proptit. stii bancul?
  mai bat eu Mosoiul sa-ti aduc tie pliante….NU! miunciunosule.

 8. Iunie 12, 2007 la 20:08
  link permanent
  mea zice ca:

  ioi, istenem, ce traductie faina. sa inteleaga tot romanol.

 9. Iunie 12, 2007 la 20:45
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Băăă! O să pun, da’ erau pre’ multe poze (s-a ajuns şi la asta). Stei să punc “complctare”, disperată. Poza cu nepoata, tu, vezi-ţi de treabă!

 10. Iunie 12, 2007 la 22:24
  link permanent
  GreenSpam zice ca:

  http://bloguresti.blogspot.com/2007/06/greenspam.html

 11. Iunie 12, 2007 la 22:27
  link permanent
  Darius zice ca:

  Da, da, ne-om îndeletnici, uă!

 12. Iunie 13, 2007 la 01:48
  link permanent
  mea zice ca:

  traductie cinasha, mai pe-nteles.
  da’ nici cu romanii de traduc in romaneste, nu mi-i rusine. da’ n-o vrut Darius sa ne-arate.

 13. Iunie 13, 2007 la 02:00
  link permanent
  S zice ca:

  Da’ ce-aveti voi cu saracii care nu shtiu bine romana? Ce, daca voi ar trebui sa scrieti in ungureste ati fi mai breji?

 14. Iunie 13, 2007 la 02:31
  link permanent
  marius zice ca:

  mei draga, cum e cu traducierea in ungureste nem tudom. dar pot sa iti spun cum e cu scuipatorii pe jos cu tricouri mulate si paiete aka metrosexuali(parca asa ii zice, nu?);..oricum…cel mai adesea tot ei sunt si cei mai homofobi(desi nu sunt sigur ca accepta grad de comparatie). trebuie pornit de la etimologia cuvantului-homosexual=de acelasi sex. corect? corect! deci atunci homofob ar fi fobia fata de o persoana ca si tine, nu? uneori ma inspaimant ca pot fi de genial….
  carpe noctem!

 15. Iunie 13, 2007 la 09:15
  link permanent
  Darius zice ca:

  Mariuse, bine zici tu acolo între literele tale, ai înţeles coerent, mei dragă. 😀

  Sâule – eu, cum vei putea deduce din arhivă, îndrăgesc maghiarii. Da’ prostia există la tăte etniile, dragam. 😀 Una e să nu ştii o limbă, să-ncerci, alta e să publici cheşti. 🙂 Din simplul motiv că te faci de râs încercând să fii profesional, nu altfel. Că să fii maghiar în România sau român în Ungaria şi să-nveţi nu se supără nimeni (întreg la minte).

 16. Iunie 13, 2007 la 10:35
  link permanent
  Stas zice ca:

  geniala reclama cu “esti taNpit” :)))))

 17. Iunie 13, 2007 la 10:49
  link permanent
  sepukku zice ca:

  te doare-n cur de ce zic eu.acuma ai lasat unghiile de la picioare si zici ca ai stat 1 sapt fara pasta de dinti

  :D:D:D

 18. Iunie 13, 2007 la 11:04
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ehehehe. > : D < larg

 19. Iunie 13, 2007 la 12:12
  link permanent
  SorelMihai zice ca:

  Eu îţi spusăi că la unguri doar salamu-i bun, da` tu nu şi nu..

 20. Iunie 13, 2007 la 12:30
  link permanent
  Emma zice ca:

  Denisa Lala, se spune “Take a look AT it”.

  In privinta titlului ala, “No Body” se scrie intr-un cuvant. Daca nu cumva e cu sensul de “niciun corp/cadavru”. Ar putea fi si asa. In fine.

  Flegma are rolul de a elibera cavitatea bucala de saliva in exces.
  (some people just DROOL a lot)

 21. Iunie 13, 2007 la 12:31
  link permanent
  Klenken zice ca:

  :)) FK Arendal har harr en dalende formkurve i det siste, og tapte for Fana i Bergen sist helg.
  Det betyr at Arendalittene befinner seg under streken, og trener Haugenes har litt å jobbe med i tiden som kommer.
  :)) Arendalittene stiller uten skader i kveldens kamp. Da regner vi selvfølgelig ikke med tidligere Odd spiller Morten Knudsen som ikke kommer til å spille mer denne sesongen grunnet kneskade. Hvem som springer ut på gresset i kveld, får vi først vite like før kampstart.

 22. Iunie 13, 2007 la 12:37
  link permanent
  Alex zice ca:

  Ioi mă, şi nu am fost la univerzal.. Cîcat. Mă scuzaţi.

 23. Iunie 13, 2007 la 13:10
  link permanent
  originalu' zice ca:

  Aham, aham deci Wir müssen die Juden um jeden preis besiegen, dann ist Deutschland schließlich von jenen Parasiten frei…Am i sayingthis right mai? sau ce ai scris tu era in finlandeza?

 24. Iunie 13, 2007 la 14:27
  link permanent
  Darius zice ca:

  Nici io nu-mi dau seama ce-o zis nenea ăla.

  Şi Emmă: te refereai la Chinchidie, crez, nu? 😀

 25. Iunie 13, 2007 la 16:48
  link permanent
  marius zice ca:

  Emma draga,

  Exista o diferenta destul de mare intre scuipat si flegma. Scuipat este cand elimini saliva (obicei prost pentru ca saliva este “safe to swallow”) iar flegma contine “expectoratii” (, obiecte care nu pot fi inghitite, fire de par, sange, chisturi, muci intariti care se desprind de pe mucoasa nazala si ajung in gura etc)

  Am reusit sa va scarbesc suficient ?

 26. Iunie 13, 2007 la 17:30
  link permanent
  MifTy zice ca:

  clenchen ăla scrise… dracu’ ştie ce în suedeză, şi originalu’ bătu fericit “cânpii” în jermana de jos… adica aia de nota 4!!!

  da’ măcar sunt de acord cu el: majoritatea curvelor au forme!!! ;))

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)