Darius Hero

Câteodată am impresia că titlurile sunt subestimate și, datorită acestui fapt, s-a hotărât (pe nedrept, de altfel) că ar trebui să fie foarte scurte, ceea ce-i, practic, un fel de discriminare…

C

De asemenea, simt că picioarele mele sunt într-o continuă concurență: parcă mereu vor să fie unul cu un pas înaintea celuilalt.

Și, astfel, vin eu și mă întreb: ce sens are flegma? Nu saliva, cu toate scopurile sale, ci flegma, adică aia ce-i pe jos. Adică nu văd țelul de a o scuipa cineva. Nu-i înțeleg funcția.

Dar, dacă tot veni vorba de a fi macho, ați remarcat că hainele acestui stil social se apropie tot mai mult, ca modă, de o ținută de homosexual autodenunțat, dezinvolt și mândru? N-am nimic cu dumnealor, homexualii, sclipici, paiete, “you go, girl”. Da’ io de mucea-meni mă iau. Ceea ce duce și mai în ridicol homofobia, care, la fel de surprinzător, îi încearcă-n mod surprinzător doar pe cei de sex masculin. Și, mai mult, de ce ei sunt singurii care încearcă din răsputeri să-și falseze genul pe care oricum îl au, prin tot felul de suplinitori artificiali, cum ar fi „sala”, comparatul diverselor și alte astfel de adaosuri sociale?

Iar eu am o vecină-n bloc, adică tanti aia la care șed ăia de țin norma la futut, de vă povesteam despre dumnealor… Și matroana în veci n-are cheie de la interfon și nu-mi vine să-i deschid, că mereu sună la mine și nu-mi dau seama de ce insistă să vorbească precum o cerșetoare: „Nu-mi deschizi, scumpule [câh!], și mie ușaaa? Lasă-mă și pe mine, dragule [iiics!], să intruuu!

Dar măcar fost bine cu TIFF-ul ăsta. Cel puțin duminică, toată lumea din Cluj avea ecuson – da’ știți cum? TOATĂ! – care-i dădea un anume statut. Mă simțeam stingher fiind nimeni între atâția „oficiali”.

Ceea ce denotă (pe nu știu ce căi) că în timpurile noastre, diversitatea s-a ajuns la un asemenea nivel, încât, dacă pici cu capul într-o ladă cu mașini de tuns, poți să ieși cu o freză extrem de agreată în unele contexte.

Totuși, de ce-mi convine europenizarea? Deoarece am ocazia de acum să văd pe marginea șoselei împletituri ardelenești cu semnul dolarului pe ele, de pus pe scaunul de la Dacie, pe prosoape cu femei dezbrăcate pentru tiriști sau pălării de oșean, asortate cu fulare cu FC Bayern München.

Știți cum eu sug de mâncare de pe cine apuc, cu un spirit profitor ce-ar strânge săli de puradei la seminarii. Stiți, da? Ei bine, cel mai greu s-a dat dovedit amicul (cuiva) Răzvan Antonescu. (“Bad PR is good PR, but no link is no PR!”). El tre’ia să mă ducă la Păstăioase (ciorbă de fasole, papricaș de pui și vargabelés la sfârșit) de cu lunile, cu diverse ocazii, printre care și când scriam acilea pe Jeg articole plătite-n mâncare, de susținere a lui, când se confrunta cu obstacolele vieții, dar și fiindcă am acceptat cu milostenia-mi caracteristică să nu-i suflu iubita cu care îi de câțiva ani și sper să-și continue viața. Pe lângă că-l las să-și aprindă țigările de la aura mea divină.

Mna, într-o patetică tentativă de-a lui să mă mai îmbuneze, m-a dus (intermediar și până una-alta), la un alt local, ca să-i fie aproape de muncă, unde să facă banii ca să mă ducă la Păstăioase de mai multe ori, deoarece s-a adunat.

Și am mers, am băgat acolo-n mine „fără număr”. Și când dăm să plecăm – lui nu-i mere cardu’. Așa că mi-am plătit ȘI mie, dar și o bucată dintr-a lui, așa, cât de-o roșie și juma’ de cartof.

Da’, dacă se tot analizează diferența între visele alb-negru și cele color, ați avut vreodată un vis „filmat în sală”?

Și, tot în această ordine de idei (fără legătură-ntre dânsele), recent, prietenul nostru drag, Sepukku, comentator pe Jeg (și înalt demnitar al statului român, responsabil cu integrarea, în timpul liber – adică atunci se ocupă de asta, nu acolo ne integrăm) mă sfătuia:

In calitate de consigliere iti recomand sa nu mai expui detalii legate de orice secretii cornoase pe Jeg pentru ca ai sa-ti atragi antipatia sexului frumos si asa greu incercat de articolele tale.”

Păi, mă, cum să nu afle fetele, cât mi-s de mari unghiile la picioare, că tre’ să mi le tai odată, să fac duș iară, să mi se moaie și să mai tai încă o dată? Ar fi dezinformare.

Și să nu uit să vă împărtășesc cum săptămâna trecută n-am avut pastă de dinți deloc și nici unu’ nu ceda să cumpere. Ne spălăm cu resturi scârmate de pe tubu’ stors până la refuz. Eu am avut o gumă orbit raționalizată pe 2 săptămâni, pentru siguranță. Noroc că fu Mirmen în vizită.

***

Iată în sfârșit o contribuție pertinentă privitoare la chenveliștii cireșari din articolul precedent…

DenisaCiresara

În schimb, iată o contribuție tembelă…

varietateterapeutica

Și iată-l pe Bobby și pe eu, consumându-ne relația…

bobbybandadealergat

***

Cât de cretin tre’ să fii să faci o reclamă de asta?

vezineclar

***

Celui care-a avut brilianta idee, i-o dedicăm următoarea…

estitanpitmic

Și dacă tot suntem în vasta lume a publicității de geniu… (plecăciuni, Adelă)

pliantmagiar1

Așa, acuma la ăsta singuri…

pliantmaghiar2

Va urma, uă, și altele.

26 comentarii

 • Apropo de titluri lungi…
  When the Pawn Hits the Conflicts He Thinks like a King What He Knows Throws the Blows When He Goes to the Fight And He’ll Win the Whole Thing ‘Fore He Enters the Ring There’s No Body to Batter When Your Mind Is Your Might So When You Go Solo, You Hold Your Own Hand And Remember That Depth Is the Greatest of Heights And If You Know Where You Stand, Then You Know Where to Land And If You Fall It Won’t Matter, Cuz You’ll Know That You’re Right
  e numele celui de-al doilea album al Fionei Apple şi a rămas în istorie ca When the Pawn. Atât.
  Îmi place muzica Fionei, da’ găselniţa asta de mai sus e stupidă.

 • Da’ de ce tracu’ o mai folosit prescurtarea “‘Fore”. Mi se pare că-i de la “therefore” în contextu’ ăsta, nu? 🙂 Care mai îi sensu’ să faci economie de litere?

 • da’ picioarele tale nu-s in concurenta, lasa-ne. ca-s stapin si sclav. ca unu numa’ sta pe trotineta si halalalt baga saracul, minca asfaltul.
  unghiile mari la picioare ar pute(a) fi bune la proptit. stii bancul?
  mai bat eu Mosoiul sa-ti aduc tie pliante….NU! miunciunosule.

 • Băăă! O să pun, da’ erau pre’ multe poze (s-a ajuns şi la asta). Stei să punc “complctare”, disperată. Poza cu nepoata, tu, vezi-ţi de treabă!

 • traductie cinasha, mai pe-nteles.
  da’ nici cu romanii de traduc in romaneste, nu mi-i rusine. da’ n-o vrut Darius sa ne-arate.

 • Da’ ce-aveti voi cu saracii care nu shtiu bine romana? Ce, daca voi ar trebui sa scrieti in ungureste ati fi mai breji?

 • mei draga, cum e cu traducierea in ungureste nem tudom. dar pot sa iti spun cum e cu scuipatorii pe jos cu tricouri mulate si paiete aka metrosexuali(parca asa ii zice, nu?);..oricum…cel mai adesea tot ei sunt si cei mai homofobi(desi nu sunt sigur ca accepta grad de comparatie). trebuie pornit de la etimologia cuvantului-homosexual=de acelasi sex. corect? corect! deci atunci homofob ar fi fobia fata de o persoana ca si tine, nu? uneori ma inspaimant ca pot fi de genial….
  carpe noctem!

 • Mariuse, bine zici tu acolo între literele tale, ai înţeles coerent, mei dragă. 😀

  Sâule – eu, cum vei putea deduce din arhivă, îndrăgesc maghiarii. Da’ prostia există la tăte etniile, dragam. 😀 Una e să nu ştii o limbă, să-ncerci, alta e să publici cheşti. 🙂 Din simplul motiv că te faci de râs încercând să fii profesional, nu altfel. Că să fii maghiar în România sau român în Ungaria şi să-nveţi nu se supără nimeni (întreg la minte).

 • te doare-n cur de ce zic eu.acuma ai lasat unghiile de la picioare si zici ca ai stat 1 sapt fara pasta de dinti

  :D:D:D

 • Denisa Lala, se spune “Take a look AT it”.

  In privinta titlului ala, “No Body” se scrie intr-un cuvant. Daca nu cumva e cu sensul de “niciun corp/cadavru”. Ar putea fi si asa. In fine.

  Flegma are rolul de a elibera cavitatea bucala de saliva in exces.
  (some people just DROOL a lot)

 • :)) FK Arendal har harr en dalende formkurve i det siste, og tapte for Fana i Bergen sist helg.
  Det betyr at Arendalittene befinner seg under streken, og trener Haugenes har litt å jobbe med i tiden som kommer.
  :)) Arendalittene stiller uten skader i kveldens kamp. Da regner vi selvfølgelig ikke med tidligere Odd spiller Morten Knudsen som ikke kommer til å spille mer denne sesongen grunnet kneskade. Hvem som springer ut på gresset i kveld, får vi først vite like før kampstart.

 • Aham, aham deci Wir müssen die Juden um jeden preis besiegen, dann ist Deutschland schließlich von jenen Parasiten frei…Am i sayingthis right mai? sau ce ai scris tu era in finlandeza?

 • Emma draga,

  Exista o diferenta destul de mare intre scuipat si flegma. Scuipat este cand elimini saliva (obicei prost pentru ca saliva este “safe to swallow”) iar flegma contine “expectoratii” (, obiecte care nu pot fi inghitite, fire de par, sange, chisturi, muci intariti care se desprind de pe mucoasa nazala si ajung in gura etc)

  Am reusit sa va scarbesc suficient ?

 • clenchen ăla scrise… dracu’ ştie ce în suedeză, şi originalu’ bătu fericit “cânpii” în jermana de jos… adica aia de nota 4!!!

  da’ măcar sunt de acord cu el: majoritatea curvelor au forme!!! ;))

Sociale