Care-i diferenţa între un cosmonaut cu un picior şi un cosmonaut fără un picior?*

sari la comentarii

* ne întreabă Arpi, iar noi nu-i răspundem

[se organizează, aşadar, mers în grup la RoBlogFest, că sex – sufletu’; până acum s-au urcat în vagoane însumi, Dacian Groza, CreierulCuPlete, Jumară, Flaviu Comănescu]

RoBlogFestVotLuni mi s-a aprins la calculator un beculeţ pe care nici nu ştiam că îl am. Dintr-un loc în care nu credeam că încape.

Firesc, era o lumină roşie, cu care sunt obişnuit de la toate aparatele pe care le am în posesie şi, implicit, le stric. Pentru că, mai mult decât evident, şi lumina de faţă semnala o eroare, cu care eu, la rândul meu, le-am obişnuit pe aparate.

Ca un stângaci digital care mă aflu, prima mea pornire – după ce becul s-a stins fără a avea eu vreo contribuţie – a fost să îl aprind din nou. În această ordine de idei, am încercat toate combinaţiile de operare greşită posibile – adică l-am folosit normal mai departe. N-a ieşit. Becul n-a mai luminat.

Pe cale de consecinţă, m-am supărat pe calculator şi astfel l-am vândut. Nu bec? Bine. NICI TU DARIUS!

Vă invit să vă daţi cu ghicitul, în cadrul acestui articol, privitor la de unde ieşea lumina roşie. Fericitul câştigător va primi o lanternă veche. Aş zice marca, dar nu cred că are un producător unitar.

Şi alt lucru miraculos ce mi s-a întâmplat în week-end, pe lângă că m-am zgâit în becuri: în discordanţă cu obiceiul de a nu-mi merge Jegu’ câte-o perioadă, Internetul totuşi continuând cu nesimţire să se desfăşoare nedisturbat… nu mi-a mers, în schimb, f’o juma’ de zi, nici un Internet, cu excepţia Jegului, care se lăfăia online singurel. M-am simţit Leonardo Di Caprio, în vârfu’ bărcii. Mai mult ca sigur că celorlalţi, cunoscuţi şi sub numele de restul lumii, le mergea tot, mai puţin Jegul, care nici nu-i preocupa. Da’ m-am consolat cu faptul că nici pe mine nu mă preocupă ei.

***

Poftiţi, vă rog, şi trailerul prematur pentru Vitrina 2: a treia-i cu noroc, al doilea film din seria despre la mine la serviciu, care nu, nu apare în curând şi nici nu ştiu când, dacă mă întrebaţi anume. Este în stadiul său de oricât poate să fie gata, dar sigur nu încă. [pe primul, Vitrina, un film despre la mine la serviciu, îl găsiţi aici]

***

M-a întrebat un conblogărean din Cluj dacă nu-mi dau, oare, cu părerea mea corectă, raportat la noua dudă a blogosferei de N-V, adică iniţiativa unui Cum-îl-cheamă de a-şi acorda el lui spaţiu publicabil de criticat blogurile, luate la rând după frustările proprii, în ziarul local Nu-ştiu-cum-îi-zice. În loc de a scrie, de pildă, nişte articole de presă, zic şi eu la plezneală, ce cred că s-ar potrivi într-un aşa ceva cum este ziarul…Ei bine, nu-mi dau. Cu părerea. Iar dacă vă trece prin cap să-ntrebaţi, următoarele paragrafe sunt doar o explicaţie foarte vastă la de ce nu o fac.

Nu-s ironic, chiar habar n-am detaliile. Este vorba de cineva care s-a apucat să scrie un fel de recenzii de bloguri. CRED că pe om îl cheamă Hossu sau aşa ceva – din câte am auzit şi eu, ocupat cu viaţa mea personală – iar pe ziar Foaia Transilvană, da’ am înţeles că până-ntr-un final s-a mutat de acolo, ca publicaţie, sau s-a metamorfozat el însuşi, autorul, fiind acum altcineva. Nu cunosc exact măruntaiele amestecate ale acestei polemici ce ameninţă cu Armaghedonul, cel puţin în spaţiul ardelenesc. Până şi maghiarii extremişti se simt oarecum încurcaţi şi puşi pe tuşă cu încărcatul Transilvaniei în dube, de când blogosfera e luată la bani mărunţi.

Foarte mărunţi…

De ce nu mă duc eu frumuşel să verific şi să dezbat documentat această problematică? Fiindcă prima dată când am auzit de ea, obiectul “atacului” în presă era blogărul de factură femelă Alexandra Groza. Despre care dubiosul personaj de care vă ziceam a scris un fel de… nu-ştiu, să-i zic text, cred, că avea cuvinte în el. Pe care, dacă îl citeai cu voce tare, suna ca şi cum şi-ar fi tehnoredactat autorul ce zicea în gând şi ar fi trimis rezultatul din greşeală pe mailul redacţiei, unde a fost publicat automat, fiindcă editorul este la o shaorma, pe acoperişul clădirii.

Fiindcă articolul consta oarecum într-o antrenantă dezbatere cu sinele, despre cât de mult urăşte el o domnişoară. Pe care, dacă eşti om zdravăn la cap ce citeşte presa scrisă şi tipărită – unde sunt publicate trebile respective – oricum nu o cunoşti, nici că prea te interesează. Iar asa ceva nu citeşti online, deoarece se presupune ca te mai duce capul.

Am mai cules câte una-alta despre subiect, răsfoind blogurile care au reacţionat, dar nu văd vreun alt detaliu demn, despre care nu mi-aţi reproşa că vi l-am băgat degeaba pe gât, odată ce aţi pierdut vremea aflându-l.

Nu mă cufund să dezleg iţele; din câte am fost informat fără să cer, săptămâna ce a urmat tărăşeniei, băiatul a mai găsit o altă domnişoară, despre care şi-a dat seama că parcă nici de ea nu i-ar plăcea. În general, au urmat – sau urmează în timp ce citiţi aceste rânduri sau vor urma când terminaţi – alţe blogăriţe locale, fiindcă dacă jurnalistul (nu?) a văzut că a buimăcit lumea cu diverse cugetări intime care nu au interesat-o, parcă ar mai fi de unde.

În cel mai fericit caz, în conformitate cu înalta clasă a presei locale, următoarea fată demontată voi fi eu, ca o consecinţă directă a acestui articol şi astfel vom afla mai multe lucruri, că cică rubrica are mantra de a nu citi bloguri proaste, că le citesc ei pentru noi şi ni le povestesc. Pe care n-o văd cea mai înălţătoare îndeletnicire… Orişicum, cu mândrie spun că blogul meu e cel mai prost de citit şi cu atât mai chinuitor de povestit. Aşteptăm pitiţi în panoul de administrare.

N-aş vrea să se înţeleagă greşit, să faceţi din asta asta o aluzie, ceva insulta fină… doar e limpede că omul e frustrat sexual, nu-i nimic subtil în asta. Din punct de vedere profesional, încă nu cred că s-a autoevaluat şi estimez că mai durează niţel, până e mai liber un pic, hormoni, mai răsfiraţi, baieţi, mai răsfiraţi.

[Dacă doriţi în mod expres să testaţi medicamente analgezice, dar vă lipseşte problema de sănătate şi vreţi să v-o induceţi, au mai dezbătut acest subiect: Mihai Prodan, Andrei Crivat, Vasile Racovitan şi Mada Mocanu.]

***

Pe mine mă distrează cum toate profilurile de persoane importante sau influente de pe Wikipedia au în fruntea articolului o poză cu persoana respectivă şi… Bush. Pe principiul toată lumea vrea poză cu maimuţa.

***

Până mai de curând, am trăit cu impresia greşită că maică-mea ar fi o nebună. M-am înşelat amarnic. Maica-mea e, ea singură, mult mai multe nebune; calitate primită automat din caracteristica ei particulară dar – paradoxal – şi de grup, de-a fi mai schizo, aşa.

Vă povesteam despre cum am ales să mă despart de vechiul meu computer, în viziunea noului meu computer, despre care nu vă povesteam. Cel mai greu aspect din aceasta simplă tranzacţie (calculatoru’, banu’ jos şi hanoracu’ de pe cumpărător – era roz, răpciugos, nu m-am putut abţine) a fost maică-mea. Unde anume vujeşte maică-mea în tărăşenia de mai sus, vă-ntrebaţi? Exact: nicăieri. Fapt care o şi aduce prin definiţie la oala care nu-i fierbe. A trebuit să asist la următorul monolog de trei ori, prima oară înainte să vând, a doua în timp ce vindeam, a treia după ce deja vândusem. O să-l pun sub formă de dialog dar repet, a fost un monolog, replicile mele sunt, ca de obicei, absolut neglijabile:

– Măi, Darius! Da’ cine-i băiatul ăsta, tu-l cunoşti?
– Nu, de pe net, am pus o ofertă.
– CUM DE PE NET?! Şi cu cine mergi?
– Cu Tudor.
– Măi, măi, da’ să nu mergi singur.
– CU TUDOR! Vine şi Arpi.
– Da’ să nu accepţi să vă întâlniţi într-un loc întunecos, să fie lume, în public undeva.
– …
– Da’ poţi avea încredere? Vezi că ăştia-s foarte şmecheri, să nu îl laşi nici să meargă până afară cu el singur, nimic. Cum i-l dai aşa?
– Nu i-l dau nicicum, îmi dă banii pe el.
– Măi, copilule, că şi la tanti Lenuţa, ştii cum le-a făcut? S-au dus la…
– BINE, MAMI. Hai că vorbim mai deseară.
– S-au dus la ea ÎN CASĂ şi i-au furat de la parter, cu ei în casă. Şi la o firmă imobiliară s-au dat cumpărători şi au tot cerut detalii despre vecini…
– O.K., MAMI!
– Şi le-au furat tot din casă. Ce-ai mâncat astăzi? Să iei un taxi după aia direct acasă, să vezi, că se ia după tine, unde-ţi pui banii?

***

DariusClothes657

10 comentarii

zi si tu ceva
 1. Martie 10, 2008 la 10:09
  link permanent
  Darius zice ca:

  Tuadere: Trei ce?

  Bibleotecare, eşti ca doamna învăţătoare, mă iubeşti în taină şi scoţi untul din mine. Chiar şi semeni. 😛

 2. Martie 10, 2008 la 10:11
  link permanent
  toader zice ca:

  ii urez inca 3 ani de existenta. jegului. si dupa aia sa se lase de baut. autorului.

 3. Martie 10, 2008 la 16:08
  link permanent
  flo zice ca:

  bai dar nu-i cam devreme sa plecati joi seara la 10 din cluj ? ajungeti pe la 6 dimineata, iar chermeza e… nuj la cat. seara. ce face galeria cand e obosita si o ataca garda din toate partile ?

 4. Martie 10, 2008 la 16:11
  link permanent
  flo zice ca:

  Ce-ar fi sa bagi pluginul ala Ajax Edit Comments ca sa pot edita ce-am scris mai sus? Ar fi fantastic, aia ar fi 😀

 5. Martie 10, 2008 la 16:19
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  O SUTĂ UNU! (Flocea, tu-ai pus două commenturi doar ca să fii ăla cu al sutelea. Amu’ să ţi le unesc şi să intru iar învingător?…

  Noi mergem vineri deoarişce avem un program încărcat. De văzut cu multe lume. (Şi Valeriu e siluit parental să se întoarcă sâmbătă la 13:00, deci vre’ să vadă şi el McDonald’s-u’). Dar eu mai şăd, şăd până seara târziu în ziua Domnului creştin, deci ai vreme berechet pentru ca să mă scoţi la bere.

  Şi n-ar fi deloc amuzant să nu-ţi dau ocazia să regreţi ce-ai scris, prin posibilitatea modificării. Iar acest ultim paragraf a fost scris ulterior, din panoul de administrare, unde eu am voie. Dacă vrei, uite, totuşi, îţi dau parola, să poţi şi tu schimba. User: jegronew, parola: passtempadmin.

 6. Martie 10, 2008 la 18:33
  link permanent
  Flo zice ca:

  Ti-a saltat inima-n chept si ti-au facut ochii cum fac aparatele alea din Vegas la jackpot cand ai vazut suna la comentarii ei ? Iti instalam eu ala in 2 minute daca mergeau datele de login. Acu vezi ce-ai facut daca nu esti cuminte ?
  Tu esti mai important si mai vechi in breasla ca mine, si din pricina asta te duci cu o saptamana inainte de party si pleci cu 3 dupa. Eu nici nu stiu inca sigur daca ma duc, si daca ma duc oricum stau numa cateva ore in bucuresti. Ca deh, Brasovu e mai aproape decat Clujul de capitala si pot.
  Sa va luati bilete, sa nu va impiedice nashu sa apareti la petrecere.

 7. Martie 10, 2008 la 22:30
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ne aşteaptă (mă) naşul cu covoru’ roşcovan.Şi comentariile cui zici?

 8. Martie 11, 2008 la 01:38
  link permanent
  Valeriu Cuc zice ca:

  Tu ştii că-n scurtă zi de Joi, seara, mă întâmpini direct c-o bere pentru c-am aşteptat atât şi încă o fac.

 9. Martie 11, 2008 la 01:40
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Te-ntâmpin TU c-o bere pe mine.

 10. Martie 11, 2008 la 12:18
  link permanent
  Flo zice ca:

  Sa fie pace, oameni buni! Sa uitam de cearta! Sa ne iubim! Sa facem dragoste cu femei frumoase. Sa-mi dati mie berile.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)