Care-i diferenţa între un cosmonaut cu un picior şi un cosmonaut fără un picior?*

sari la comentarii

* ne întreabă Arpi, iar noi nu-i răspundem

[se organizează, aşadar, mers în grup la RoBlogFest, că sex - sufletu'; până acum s-au urcat în vagoane însumi, Dacian Groza, CreierulCuPlete, Jumară, Flaviu Comănescu]

RoBlogFestVotLuni mi s-a aprins la calculator un beculeţ pe care nici nu ştiam că îl am. Dintr-un loc în care nu credeam că încape.

Firesc, era o lumină roşie, cu care sunt obişnuit de la toate aparatele pe care le am în posesie şi, implicit, le stric. Pentru că, mai mult decât evident, şi lumina de faţă semnala o eroare, cu care eu, la rândul meu, le-am obişnuit pe aparate.

Ca un stângaci digital care mă aflu, prima mea pornire – după ce becul s-a stins fără a avea eu vreo contribuţie – a fost să îl aprind din nou. În această ordine de idei, am încercat toate combinaţiile de operare greşită posibile – adică l-am folosit normal mai departe. N-a ieşit. Becul n-a mai luminat.

Pe cale de consecinţă, m-am supărat pe calculator şi astfel l-am vândut. Nu bec? Bine. NICI TU DARIUS!

Vă invit să vă daţi cu ghicitul, în cadrul acestui articol, privitor la de unde ieşea lumina roşie. Fericitul câştigător va primi o lanternă veche. Aş zice marca, dar nu cred că are un producător unitar.

Şi alt lucru miraculos ce mi s-a întâmplat în week-end, pe lângă că m-am zgâit în becuri: în discordanţă cu obiceiul de a nu-mi merge Jegu’ câte-o perioadă, Internetul totuşi continuând cu nesimţire să se desfăşoare nedisturbat… nu mi-a mers, în schimb, f’o juma’ de zi, nici un Internet, cu excepţia Jegului, care se lăfăia online singurel. M-am simţit Leonardo Di Caprio, în vârfu’ bărcii. Mai mult ca sigur că celorlalţi, cunoscuţi şi sub numele de restul lumii, le mergea tot, mai puţin Jegul, care nici nu-i preocupa. Da’ m-am consolat cu faptul că nici pe mine nu mă preocupă ei.

***

Poftiţi, vă rog, şi trailerul prematur pentru Vitrina 2: a treia-i cu noroc, al doilea film din seria despre la mine la serviciu, care nu, nu apare în curând şi nici nu ştiu când, dacă mă întrebaţi anume. Este în stadiul său de oricât poate să fie gata, dar sigur nu încă. [pe primul, Vitrina, un film despre la mine la serviciu, îl găsiţi aici]

***

M-a întrebat un conblogărean din Cluj dacă nu-mi dau, oare, cu părerea mea corectă, raportat la noua dudă a blogosferei de N-V, adică iniţiativa unui Cum-îl-cheamă de a-şi acorda el lui spaţiu publicabil de criticat blogurile, luate la rând după frustările proprii, în ziarul local Nu-ştiu-cum-îi-zice. În loc de a scrie, de pildă, nişte articole de presă, zic şi eu la plezneală, ce cred că s-ar potrivi într-un aşa ceva cum este ziarul…Ei bine, nu-mi dau. Cu părerea. Iar dacă vă trece prin cap să-ntrebaţi, următoarele paragrafe sunt doar o explicaţie foarte vastă la de ce nu o fac.

Nu-s ironic, chiar habar n-am detaliile. Este vorba de cineva care s-a apucat să scrie un fel de recenzii de bloguri. CRED că pe om îl cheamă Hossu sau aşa ceva – din câte am auzit şi eu, ocupat cu viaţa mea personală – iar pe ziar Foaia Transilvană, da’ am înţeles că până-ntr-un final s-a mutat de acolo, ca publicaţie, sau s-a metamorfozat el însuşi, autorul, fiind acum altcineva. Nu cunosc exact măruntaiele amestecate ale acestei polemici ce ameninţă cu Armaghedonul, cel puţin în spaţiul ardelenesc. Până şi maghiarii extremişti se simt oarecum încurcaţi şi puşi pe tuşă cu încărcatul Transilvaniei în dube, de când blogosfera e luată la bani mărunţi.

Foarte mărunţi…

De ce nu mă duc eu frumuşel să verific şi să dezbat documentat această problematică? Fiindcă prima dată când am auzit de ea, obiectul “atacului” în presă era blogărul de factură femelă Alexandra Groza. Despre care dubiosul personaj de care vă ziceam a scris un fel de… nu-ştiu, să-i zic text, cred, că avea cuvinte în el. Pe care, dacă îl citeai cu voce tare, suna ca şi cum şi-ar fi tehnoredactat autorul ce zicea în gând şi ar fi trimis rezultatul din greşeală pe mailul redacţiei, unde a fost publicat automat, fiindcă editorul este la o shaorma, pe acoperişul clădirii.

Fiindcă articolul consta oarecum într-o antrenantă dezbatere cu sinele, despre cât de mult urăşte el o domnişoară. Pe care, dacă eşti om zdravăn la cap ce citeşte presa scrisă şi tipărită – unde sunt publicate trebile respective – oricum nu o cunoşti, nici că prea te interesează. Iar asa ceva nu citeşti online, deoarece se presupune ca te mai duce capul.

Am mai cules câte una-alta despre subiect, răsfoind blogurile care au reacţionat, dar nu văd vreun alt detaliu demn, despre care nu mi-aţi reproşa că vi l-am băgat degeaba pe gât, odată ce aţi pierdut vremea aflându-l.

Nu mă cufund să dezleg iţele; din câte am fost informat fără să cer, săptămâna ce a urmat tărăşeniei, băiatul a mai găsit o altă domnişoară, despre care şi-a dat seama că parcă nici de ea nu i-ar plăcea. În general, au urmat – sau urmează în timp ce citiţi aceste rânduri sau vor urma când terminaţi – alţe blogăriţe locale, fiindcă dacă jurnalistul (nu?) a văzut că a buimăcit lumea cu diverse cugetări intime care nu au interesat-o, parcă ar mai fi de unde.

În cel mai fericit caz, în conformitate cu înalta clasă a presei locale, următoarea fată demontată voi fi eu, ca o consecinţă directă a acestui articol şi astfel vom afla mai multe lucruri, că cică rubrica are mantra de a nu citi bloguri proaste, că le citesc ei pentru noi şi ni le povestesc. Pe care n-o văd cea mai înălţătoare îndeletnicire… Orişicum, cu mândrie spun că blogul meu e cel mai prost de citit şi cu atât mai chinuitor de povestit. Aşteptăm pitiţi în panoul de administrare.

N-aş vrea să se înţeleagă greşit, să faceţi din asta asta o aluzie, ceva insulta fină… doar e limpede că omul e frustrat sexual, nu-i nimic subtil în asta. Din punct de vedere profesional, încă nu cred că s-a autoevaluat şi estimez că mai durează niţel, până e mai liber un pic, hormoni, mai răsfiraţi, baieţi, mai răsfiraţi.

[Dacă doriţi în mod expres să testaţi medicamente analgezice, dar vă lipseşte problema de sănătate şi vreţi să v-o induceţi, au mai dezbătut acest subiect: Mihai Prodan, Andrei Crivat, Vasile Racovitan şi Mada Mocanu.]

***

Pe mine mă distrează cum toate profilurile de persoane importante sau influente de pe Wikipedia au în fruntea articolului o poză cu persoana respectivă şi… Bush. Pe principiul toată lumea vrea poză cu maimuţa.

***

Până mai de curând, am trăit cu impresia greşită că maică-mea ar fi o nebună. M-am înşelat amarnic. Maica-mea e, ea singură, mult mai multe nebune; calitate primită automat din caracteristica ei particulară dar – paradoxal – şi de grup, de-a fi mai schizo, aşa.

Vă povesteam despre cum am ales să mă despart de vechiul meu computer, în viziunea noului meu computer, despre care nu vă povesteam. Cel mai greu aspect din aceasta simplă tranzacţie (calculatoru’, banu’ jos şi hanoracu’ de pe cumpărător – era roz, răpciugos, nu m-am putut abţine) a fost maică-mea. Unde anume vujeşte maică-mea în tărăşenia de mai sus, vă-ntrebaţi? Exact: nicăieri. Fapt care o şi aduce prin definiţie la oala care nu-i fierbe. A trebuit să asist la următorul monolog de trei ori, prima oară înainte să vând, a doua în timp ce vindeam, a treia după ce deja vândusem. O să-l pun sub formă de dialog dar repet, a fost un monolog, replicile mele sunt, ca de obicei, absolut neglijabile:

- Măi, Darius! Da’ cine-i băiatul ăsta, tu-l cunoşti?
- Nu, de pe net, am pus o ofertă.
- CUM DE PE NET?! Şi cu cine mergi?
- Cu Tudor.
- Măi, măi, da’ să nu mergi singur.
- CU TUDOR! Vine şi Arpi.
- Da’ să nu accepţi să vă întâlniţi într-un loc întunecos, să fie lume, în public undeva.
- …
- Da’ poţi avea încredere? Vezi că ăştia-s foarte şmecheri, să nu îl laşi nici să meargă până afară cu el singur, nimic. Cum i-l dai aşa?
- Nu i-l dau nicicum, îmi dă banii pe el.
- Măi, copilule, că şi la tanti Lenuţa, ştii cum le-a făcut? S-au dus la…
- BINE, MAMI. Hai că vorbim mai deseară.
- S-au dus la ea ÎN CASĂ şi i-au furat de la parter, cu ei în casă. Şi la o firmă imobiliară s-au dat cumpărători şi au tot cerut detalii despre vecini…
- O.K., MAMI!
- Şi le-au furat tot din casă. Ce-ai mâncat astăzi? Să iei un taxi după aia direct acasă, să vezi, că se ia după tine, unde-ţi pui banii?

***

DariusClothes657


109 comentarii

zi si tu ceva
 1. Martie 6, 2008 la 19:11
  link permanent
  Basty zice ca:

  Lumina roşie s-a aprins din slotul pentru introdus fise.

  Să nu mai pierdem vremea, ce baterii foloseşte lanterna ? Să nu cumva să rămân descoperit.

  Mulţumesc, să ne trăiască, doamne ajută.

 2. Martie 6, 2008 la 19:52
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Eronat! Mai poţi încerca. Da’ să laşi şi pe colegii tăi mai mici.

 3. Martie 6, 2008 la 19:59
  link permanent
  punct zice ca:

  esti un perfectionist. de aia ai renuntat asa de usor la calculator!

 4. Martie 6, 2008 la 20:03
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  un cosmonaut cu un picior are un picior de de care se bucura iar un cosmonaut fara un picior poate sa-l piarda si pe ala care i-a ramas ;) in definitiv amandoi sunt pierduti in spatiu

 5. Martie 6, 2008 la 20:07
  link permanent
  mirmen zice ca:

  mocofan exploatator de părinţi :P

 6. Martie 6, 2008 la 20:15
  link permanent
  Ardei zice ca:

  Poi eu zic ca becul s-a aprins pe descktop:))

 7. Martie 6, 2008 la 21:03
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Greşit din nou! Eşti fericitul necâştigător! Mai încercăm…

 8. Martie 6, 2008 la 21:08
  link permanent
  Melania zice ca:

  Ca la noi la nimeni! Care e faza cu criticatu’ blogurilor?? Mi s-a parut destul de trasa de par faza cu competitia, avand in vedere ca blog-ul asta e o chestie cat se poate de personala (=individuala. Si cine poate spune ca o individualitate e mai buna decat alta?).
  Blogu’ e un instrument de exprimare a unei pareri, a unei stari, a unei dorinte. Si partea cea mai minunata: NU TE OBLIGA NIMENI SA CITESTI BLOGUL CUIVA! Deci avem 2 ingrediente de baza: exprimarea unei individualitati + libertatea de alegere a cititorului. Ce-mi scapa? Unde pierd faza cu criticismul?

  Aaa, ca sunt prea multe bloguri si s-a gasit bunul samaritean sa ne ajute sa le selectam, sa nu ne pierdem vremea cu rahat virtual… E O INSULTA!!! Lasa-ma pe mine sa citesc critic si sa imi aleg blogurile/individualitatile preferate, ca de-aia am creier si de-aia l-am torturat prin scoli vreo 20 de ani! Si in cazul in care nenea ala nu a aflat… asta e si scopul cu blogurile astea: sa fie multe si variate!
  Yeacs… Ca m-am enervate de pomana pentru un cap-sec!!

  Revenind la lucruri cu adevarat importante: Darius, ce-ar fi sa-ti pui noua scula la lucru si sa ne surprinzi cu cat de repede lucrezi tu la a doua vitrina? Te-am avertizat deja ca am asteptari inalte, dar daca te ridici la nivelul lor…. promit sa-ti trimit o lanterna nou-nouta, cu baterii cu tot!! ;)

 9. Martie 6, 2008 la 21:19
  link permanent
  Stas Sushkov zice ca:

  Eu nu cred că ai lanterna (altfel făceai poză cu ea, acolea mai sus), iar faza cu cosmonăutul e în funcţie de unde se află:
  * Pe pământ e un handicapat (de grad I,II; aka invalid) şi reprezintă o întruchipare a chinului
  * Dincolo de cer (in space =]) poate fi şi extraterestru, oricum, om e doar pe jumătate

  Deci depinde de unde privim cosmonăutul, de sus în jos, sau invers…
  ;)

 10. Martie 6, 2008 la 21:32
  link permanent

  S-a aprins becu’ de laaaa…… idee ? De la senzoru’ de ploaie ? De laaaa… mausu’ optic ? Ăla de pe dedesubturi ? De la senzoru’ de căldură ? De la camera video ? Era de fapt becul verde dar ai scăpat oja / rujul pe el ? Give me a hint man, for God’s sake ! Era pe dreapta sau pe stânga ?

  De fapt nu era bec că era clemă şi nu era roşu că era din plastic. Las’ că ştiu eu. E întrebare capcană.

 11. Martie 6, 2008 la 21:34
  link permanent

  Mah tu ai scazut la trafic si vrei free piar de la ala. Io asa zic. Ca la ce preturi is la fitzuici la advertoriale ii durere

 12. Martie 6, 2008 la 21:55
  link permanent
  Piticu21 zice ca:

  sper ca tampenia asta va fi filmata cu o camera de calitate …

 13. Martie 6, 2008 la 22:03
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Incorect la toţi ce au încercat până acum să ghicească de unde lucea roşu. Ledul era altundeva. Mai puteţi. Am poză cu unde era, într-adevăr că lanterna stricată de premiu încă n-am procurat-o. Dar va s-o aveţi.

 14. Martie 6, 2008 la 22:39
  link permanent
  Ardei zice ca:

  pe tastatura?

 15. Martie 6, 2008 la 22:39
  link permanent
  Ardei zice ca:

  nu gata stiu…Pe MOUse:))

 16. Martie 6, 2008 la 22:40
  link permanent
  toader zice ca:

  altundeva.:) da si tu niste indicatii. si asa nu am inteles nimic din articol altceva decat minunatul monolog al doamnei.

 17. Martie 6, 2008 la 22:46
  link permanent
  Valeriu Cuc zice ca:

  Şi ţi-o tăcut sunetul la el, cumva, după ce-o făcut din ochiu’ roş?

 18. Martie 6, 2008 la 22:59
  link permanent
  alex zice ca:

  salut!..ti-am descoperit blogul acum cateva zile din “greseala”(dar care probabil imi v-a fi iertata; sau cel puti asa sper:) si dupa modul in care scri o sa mai “gresesc” si pe viitor asta e clar!

  in alta ordine de idei, ca sa intru si eu in discutie, nu cred ca e foarte important de unde s-a aprins becul, ci faptul ca S-A APRINS(actiune hotaratoare pentru instrainarea lui)

 19. Martie 6, 2008 la 23:03
  link permanent
  virgula zice ca:

  La CD-ROM, DVD writer? Nu dati cu rosii si oua…

 20. Martie 6, 2008 la 23:16
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ardei: nu, respectiv nu.

  Alex: E important, dacă vrei să câştigi lanterna stricată.

  Toader: Vaaai, mai cesteşte.

  Virgula: Nu, nu şi nu.

  Valeriu: … hopa!

 21. Martie 6, 2008 la 23:39
  link permanent
  virgula zice ca:

  La boxe? Fara pretentii la lanterna…

 22. Martie 7, 2008 la 08:11
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Virgula: Nu. Dar Valeriu ne-a apropiat niţel. Bine ai reluat tu. Da’ nu destul… :D

 23. Martie 7, 2008 la 08:23
  link permanent
  Geo Atreides zice ca:

  Auzi, cine e frumoasa in verde din fundal, de are şăpcuţă cheguevarista? Ma intriga intr-un mod oarecum ciudat.
  G.

 24. Martie 7, 2008 la 08:31
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Este frumoasa Raluca, aflată în probe (profesionale). Va mai apărea, cred, în film. Depinzând de cum se soluţionează perioada de probă, sperăm pozitiv.

 25. Martie 7, 2008 la 08:47
  link permanent
  hossu (cred) zice ca:

  interesant de stiut daca odata cu aprinderea becului ai simtit si nevoia sa te hranesti? cat despre demontarea blogului tau…nu sunt sanse. e bun.

 26. Martie 7, 2008 la 08:49
  link permanent
  alex zice ca:

  becul s-a aprins de undeva din fata unitatii…daca nici aici nu e…nu vrei de fat sa dai lanterna asta e clar:)

 27. Martie 7, 2008 la 08:51
  link permanent
  alex zice ca:

  poate este becul de on /off?!:)..daca nici asta nu e…tu nu vrei sa dai lanterna asta e clar:))

 28. Martie 7, 2008 la 09:06
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …dacă raluca e prietena profei mele de italiană-delia-atunci să înştiinţezi organizaţia cum căci: mami o susţine :)

 29. Martie 7, 2008 la 09:56
  link permanent
  alex zice ca:

  este clara treaba, nu vrei sa dai lanterna!:)

 30. Martie 7, 2008 la 10:04
  link permanent
  Darius zice ca:

  Mirmen: Ea este…

  Hossu (crezi): Căcat! Să fie prost, da?! Iar eu fata, că e unica şansă să mă apropiu de una. Şi nu, n-ai câştigat lanterna, becul era de la altceva, şoarec de Guineea eşti tu!

 31. Martie 7, 2008 la 10:13
  link permanent
  ultras zice ca:

  celalalt are un picior in plus spre deosebire de cel cu unu` in minus. ca sa nu mai am dilema cu paharul plin amu zece ani m-am decis sa beu din cana…

 32. Martie 7, 2008 la 10:26
  link permanent

  mirmen fereste-te de mine mwuhahahahahhahahahahahhahaha

 33. Martie 7, 2008 la 10:58
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Ledul de la hdd? Sau să fie vorba de ledul de la start? De la placa de reţea? Neah… mă-ndoi… Miram-aş dacă nu e vorba de ledul de la baterie… Că ştiu că am mai avut io un prieten pe nume Fizz care şi-o vândut laptopul că i s-o terminat bateria şi n-o avut habar cum se schimbă :D

 34. Martie 7, 2008 la 11:01
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ultras… ia incearca sa ti-i imaginezi pe cosmonauti: unul cu UN picior (in total), altul FARA UN picior (din total).

  Mariansky: Nu, nu, respectiv nu. :)

 35. Martie 7, 2008 la 11:09
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Ahhhhh, la naiba… şi cât imi doream lanterna aia…

 36. Martie 7, 2008 la 11:29
  link permanent
  alex zice ca:

  mariansky: stai la coada!:)

 37. Martie 7, 2008 la 12:37
  link permanent
  toader zice ca:

  mesaj 1
  e vorba despre beculet. beculetul care se aprinde la pornire langa beculetul de la cd-rom. … sau viceversa.

  p.s. daca am ghicit sa vezi cat te costa sa imi trimiti lanterna aia veche. te ustura. “Fericitul câştigător va primi o lanternă veche.” deci trebuie sa o trimiti ca sa o primesc. haha.
  ===
  mesaj 2
  am citit.

  partea despre critica blogurilor este sub orice critica criticabila. ne doare in fund de ce scrie ala. dar’mite sa pastem ‘jde mii de paragrafe pe tema asta intr-un blog care NE intereseaza.

  poza de final. – mult sub ceea ce asteptam.

  ai scris ca mirmen ar fi nebuna/nebune. jignire gratuita adusa unui suflet de artist. asta-i teribilism adolescentin.

  titlul. – cel mai prost de pana acum.
  motoul. – repara titlul.

  beculetul isi face datoria. e rosu.

  monologul care in adevar e minunat. este un monolog universal al mamei iubitoare de fiu ratacitor.

  filmuletul – regia e, daca nu exceptionala, buna.
  ====
  mesaj 3
  parte peste parte ramane singurul blg. pe care il citesc cu regularitate.

 38. Martie 7, 2008 la 13:05
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Capu’ tau de nemernic.

  Nu, becul nu e care l-ai zis tu, persisti in greseala, n-ai invatat nimic de la domnul Presedinte Traian Basescu?…

  Mai departe, eu zic ca cinev tot se prinde, in afara de Valerica, ce sa-mi zica la ureche, daca stie.

 39. Martie 7, 2008 la 14:04
  link permanent
  antidarius zice ca:

  BECU DE LA MICROFON, PROSTILOR. ALA DE LANGA iSight.

  ce, nu stiati? normal ca nu stiati….

  pizdoplanilor

 40. Martie 7, 2008 la 14:30
  link permanent

  @antidarius: să ne trăieşti ! uite unde se ascundea micu’ mozart într-ale mecbucurilor. că aşa se scrie. nu ? mecbuc ? ioi. poate nu se scrie aşa.

  Bă ieu zic că s-a aprins becu’ roşu în jack-u de la headphoane, o chestie care sper că mie să nu-mi apare. Da’ prefa-te că ţi-am zis la ureche, să lăsăm şi generaţiei tinere o şansă.

  PS: sunt tare curios cum de ai păţit-o.

 41. Martie 7, 2008 la 14:39
  link permanent
  mirmen zice ca:

  @dubios care da in cap dupa tranzactie
  :P si unde mai pui ca ti-am citit si dubioasa urare de 8 martie :D

 42. Martie 7, 2008 la 15:01
  link permanent
  Darius zice ca:

  Anti-darius: nu; si rusine sa-ti fie ca habar n-ai, caci ai acelasi model.

  Colegu’ MIC a lu’ Bastu este fericitul castigator. Ai cautat pe Google, nemernice, asa-i? Rusine. Dar bine. Accept. O sa te incoronez cu lanterna cu proxima ocazie. Ramai pe fir.

 43. Martie 7, 2008 la 15:14
  link permanent

  N-am căutat pe Google, stimate meşter. Am citit cartea cu instrucţiuni şi cu ocazia asta m-am lămurit şi ce e aia optical interface. :P

 44. Martie 7, 2008 la 15:33
  link permanent
  toader zice ca:

  lol. il incoronezi cu lanterna? :) sa vezi ca nebunu’ o sa o si poarte mandru prin centru’ clujului. :)

 45. Martie 7, 2008 la 15:42
  link permanent
  antidarius zice ca:

  Becu’ roşu în jack-u de la headphoane. multumesc. astept lanterna

 46. Martie 7, 2008 la 15:43
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ca de obicei, mult prea lent, anti-eule. :)

 47. Martie 7, 2008 la 15:48
  link permanent
  antidarius zice ca:

  hai, gura. trimete lanterna. i-o dau eu lu colegu’. promit. numa vreau sa ma uit la ea

 48. Martie 7, 2008 la 15:58
  link permanent
  Darius zice ca:

  Trimit o anti-lanterna. O chestie care face intuneric. :P

 49. Martie 7, 2008 la 16:47
  link permanent
  toader zice ca:

  e o gagica?

 50. Martie 7, 2008 la 17:00
  link permanent
  antidarius zice ca:

  @Darius

  baga-ti-o in aura

 51. Martie 7, 2008 la 17:56
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  De acolo o si scot, draga.

 52. Martie 7, 2008 la 18:17
  link permanent

  Mă gândesc dacă mai vreau sau nu lanterna acum că văd unde îi sunt originile.

 53. Martie 7, 2008 la 18:37
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Te ajut eu: o vrei. Desi nu ma ajut pe mine: n-o am inca.

 54. Martie 7, 2008 la 18:41
  link permanent

  Un exemplu strălucitor de altruism ! Te aplaud cu toată fiinţa mea netrebnică !

 55. Martie 7, 2008 la 20:47
  link permanent
  toader zice ca:

  da

 56. Martie 7, 2008 la 21:00
  link permanent
  virgula zice ca:

  De ce n-ai lasat imaginile pana la sfarsit? :D Cand sa zicem hi s-a dus…

 57. Martie 7, 2008 la 21:28
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  “Care-i diferenţa între un cosmonaut cu un picior şi un cosmonaut făra un picior?”
  Un cosmonaut fără un picior este un cosmonaut mort. Desigur, dacă tai piciorul, iese tot sângele prin cabina spaţială.
  Luminiţele acelea la calculator sunt o invenţie deşteaptă a unor oameni idioţi. S-au gândit ei ce s-au gândit şi până la urmă au spus aşa. “Dacă tot facem noi plăci de bază deştepte care îşi fac ele auto-teste, de ce să ne le dăm şi ăstora de apasă butoane prilejul să se dea preocupaţi. De regulă LEDuleţele sunt înăuntru, pe placa de bază şi se aprind fie că coolerul nu mai răceşte chiar atât de performant pe cât se spune in reviste, fie că e prea cald şi s-a încălzit sursa, fie că ai pus de neam prost trei harduri şi un DVD-RW pe o sursă de 200W, fie că s-a fonfăit placa de memorie şi ar trebui să mai cureţi şi tu desk-lap-topul. Unele se aprind când verde când roşu… la mişto, altele în secvenţă, două roşii şi al treilea înspre albastru. Bineînţeles că nimeni nu mai stă să caute cartea să citească ce e pe acolo, fiecare foloseşte un ciocan mai mare dacă nu merge reparat cu ciocanul mic. Darius, special pentru tine am o chestie mişto. Ocheşte o imprimantă cât mai esenţială “procesului tehnologic”, pune nişte hârtie in feeder şi apoi caută butonul care scoate hârtia afară. Apasă butonul acela, ţine-l apăsat şi pe urmă dă-i drumul cu butonul de Power şi ridici degetele după toate butoanele. Dacă ai mai multe butoane, te poţi juca cu încercări. Totul este să le apeşi înainte de a da drumul si să le eliberezi după ce îi dai drumul. Stai fără grijă, nu se strică decât dacă e o imprimantă mai scumpă de un milion de lei vechi. Ai şanse sa-ţi printeze nişte chestii minunate care stau prin imprimantă chiar dacă nu e legata la un PC sau să intri în setări, e minunat că pe urmă nu mai ştii cum să ieşi din macroul de setare. Atunci să vezi jocuri de LEDuleţe. Cu hârtia irosită poţi face avioane pe care să le arunci din pod (am văzut eu ca ai mansarda la firma, deci eşti la etaj).
  Trailerul prematur îmi ridică o întrebare, cum reuşeşti să-i faci pe aia să joace fără fiţe. Am tot încercat toată viaţa, dar nu mi-a mers absolut deloc, ba ca e nu ştie să danseze, ba că nu vrea să-şi arate tanga la cameră… Ai nişte colegi dezinhibaţi.
  Am şi două “reclamaţii”, 9,5 din 10 ar fi aruncat ostentativ la coş ce era în pahar, nu le-ar fi pus deoparte. Reclama ar merge unsă alături de cea cu cafeaua şi mama care şterge desktopul şi stinge PC-ul (reclama nu-i prea bună pentru că nu mai ştiu la ce face reclamă), parcă a ta este un pic mai realistă. O mică problemă este că se vede că schimbi cana. O soluţie ar fi să lărgeşti un pic cadru şi să roteşti cadrul spre dreapta ta (stânga cănii) concomitent cu venirea celui care va bea. Este ceva mai greu de tras, dar o să iasă (pui trepiedul pe un scaun cu rotile). Lărgind cadrul se va vedea mai bine că omul chiar bea şi poţi să-ţi stabileşti un “punct de încheiere” pe care să focalizezi sensul întregii poveşti, altul decât cana. Ar trebui să găseşti un pretext pentru cel care toarnă în cană. Amicul ascultă la căşti şi nu aude, dar cel care toarnă ce scuza are. Cu nişte ochelari de soare şi un baston alb, îl faci orb şi comicul e şi mai mare, că el nu pipăie să vadă unde e cana, deşi lumea s-ar aştepta asta. Pipăie pierdut în spaţiu până la birou dar ştie că este cana acolo, este un adevăr irefutabil pentru el.
  Sper că nu te superi ca dau şi eu din gură? de fapt din degete. Adevărul este că am râs cu lacrimi, dar m-am dat şi eu un pic rotund. :) Pe urmă spuneai că mi-am revenit la starea de normalitate prin anagogie.

 58. Martie 7, 2008 la 22:21
  link permanent
  Valeriu Cuc zice ca:

  Îi foarte clar că, din cauza mea s-o aflat, că tăţi or fugit pe google şi-or cotat de ce-am zîs io, şi apoi or sărit cu comentariu.

  Şi din moment ce te-am întrebat de sunet, îi clar că ştiam din-ainte s-o fac că de la aia e. QED, bitch.

 59. Martie 7, 2008 la 22:41
  link permanent
  fabeto zice ca:

  cat de dur:))) “iese tot sangele”:)) MAgnific:)))

 60. Martie 8, 2008 la 04:44
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Valeriu primeste si el lanterna. Pe bibliotecar il citesc la dimineata.

 61. Martie 8, 2008 la 13:16
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ fabeto
  Mulţumesc! :D

 62. Martie 8, 2008 la 13:26
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Din câte am înţeles eu, întrebarea era “de unde ieşea lumina roşie”. Toţi au răspuns la întrebarea din ce cauză şi nu de unde. Răspunsul meu este Emisia de lumină avea ca sursă o piesă electronică numită Light Emitting Diode, pe scurt LED parte componentă din computer.
  Am ocolit capcana să spun simplu LED şi ceilalţi să-mi spună că înseamnă:
  Local Economic Development
  Ledig (German: unmarried)
  Law Enforcement Division
  Local Employment Dynamics
  Light Emitting Device
  St Petersburg, Russia – Pulkovo (Airport Code)
  Lawyers Edition
  Local Economy Development
  Law Enforcement Desk
  Lupus Erythematosus Disseminatus
  Library Education Division
  Loop Encryption Device
  Logical Error Detection
  Linear Energy Density
  Lethality Enhancing Device
  sau
  Logic-Evolved Decision Model

  Eu nu am nevoie de lanternă, am deja o lanternă veche ELBA, nu am însă baterie de 4,5 volţi pentru ea (din cea pătrată). M-am gândit să fac o manevră cu un vechi acumulator auto de 6 V şi să montez încă un bec de 1,5 volţi pentru a echilibra căderile de tensiune pe circuit, dar îmi este greu de băgat în buzunare acel acumulator auto (un pic voluminos). În plus, nu aş vrea să râdă vecinii că încă mai folosesc lanterne legate de acumulatori electrolitici, cică ar fi poluanţi. Las deci lanterna acordată ca premiu celorlalţi în schimbul bateriei.

 63. Martie 8, 2008 la 13:46
  link permanent
  Darius zice ca:

  Mă, Bibliotecare, io şăd acilea cu Mirmen şi tăt îţi citim cu rându’ comentariul. Şi am ajuns la concluzia comună că te-ai dus la beserică, te-ai spovedit de câteva ori, până te-ai îmbătat cu trupul şi sângele lui doamne-doamne… apoi ai venit pe Jeg, pregătit. :P

 64. Martie 8, 2008 la 15:52
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Din fericire nu trebuie să mă duc la biserică pentru asta, eu sunt Biserica, trupul şi sângele Lui.

  Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine şi binecuvântând, a frânt şi, dând ucenicilor, a zis: Luaţi, mâncaţi, acesta este trupul Meu.
  Şi luând paharul şi mulţumind, le-a dat, zicând: Beţi dintru acesta toţi,
  Că acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulţi se varsă spre iertarea păcatelor.
  Şi vă spun vouă că nu voi mai bea de acum din acest rod al viţei până în ziua aceea când îl voi bea cu voi, nou, întru împărăţia Tatălui Meu. (Sfânta Evanghelie după Matei 26:26-29)

  Cunoscând gândul lor, le-a zis: Pentru ce faceţi supărare femeii? Căci lucru bun a făcut ea faţă de Mine.
  Căci pe săraci totdeauna îi aveţi cu voi, dar pe Mine nu Mă aveţi totdeauna;
  Că ea, turnând mirul acesta pe trupul Meu, a făcut-o spre îngroparea Mea. (Sfânta Evanghelie după Matei 26:10-12)

  Precum vezi nu este nevoie să mă duc la biserică pentru a fi una du Dumnezeu.
  Cât despre beţie… ai dreptate:
  Ieremia 13:13 Atunci spune-le: ,Aşa vorbeşte Domnul: ,Iată, voi umple pe toţi locuitorii ţării acesteia, pe împăraţii care stau pe scaunul de domnie al lui David, pe preoţi, pe prooroci, şi pe toţi locuitorii Ierusalimului, îi voi umple de beţie.

  Nu-i aşa că îşi doreşti să nu mă fi provocat? :) :D

 65. Martie 8, 2008 la 16:48
  link permanent
  Darius zice ca:

  Îmi doresc să nu fi multe… toate de la tine pornesc, dorinţele aştea şi regretele. :P

 66. Martie 8, 2008 la 17:05
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Darius
  :D
  De fapt spui că ţi-am reamintit că trebuie să exişti sub imperiul uman al sensibilităţii şi constrângerii? Te îndrepţi către aporia dintre atrabilar şi atrabiliar. Hmmm, îmi păreai un spirit autarhic… de unde asemenea aplecare spre bavardaj? Sper să revăd cât de curând preocuparea spre real şi suprarealism şi nu spre această calofilie de împrumut.
  :)

 67. Martie 8, 2008 la 17:16
  link permanent
  Darius zice ca:

  Cică după ce purtăm aici, singuri, o conversaţie prin comentarii şi toată lumea doar şede şi se uită, tu că “at Darius”. Uăăă, hal de om.

 68. Martie 8, 2008 la 17:55
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  :) Halal! :)

 69. Martie 8, 2008 la 22:43
  link permanent
  Georgica zice ca:

  Cred ca vecul s-a aprins de la sursa ….dar putea fi si de la placa de retea dar ala ar fi fost tot timpul aprins :)

 70. Martie 8, 2008 la 22:48
  link permanent
  antidarius zice ca:

  @Darius – “De acolo o si scot, draga.”

  De aia îi stricată. PUNCT.

 71. Martie 8, 2008 la 23:01
  link permanent
  Darius zice ca:

  Georgică, maică, s-a gătat concursul, s-a găsit răspunsul, văleeeu.

 72. Martie 8, 2008 la 23:44
  link permanent
  Adela zice ca:

  Parca blana aia din haina iti creste de pe fata sau invers, nu-mi dau seama. Ideea e ca arati ca o maimuta. But it’s still good, stiiiiiill good! Hiiii, am uitat sa pun comment pe DG!

 73. Martie 9, 2008 la 09:04
  link permanent
  matrakuk zice ca:

  filmuletul e foarte bun, mi-a placut foarte mult ! la fel ca episodul despre discutia cu mama ta :)

  foarte intortocheata povestea despre alecsandra groza, insa. parca nu e scrisa de tine, tu fiind de obicei foarte direct si pe sleau. ai incercat sa fii diplomat, tolomacule ? :D nu fi !

 74. Martie 9, 2008 la 10:18
  link permanent
  Darius zice ca:

  Am încercat să esprim poveştia aşa cum exte ea. :) Fără să îmi dau cu părerea, desigur, precum enunţasem în şapăul ei. :P

  Iar acum – marş şi vezi tăte filmele, după care mă voteji cu tăte rudele de la ţară, ca să iau preţuit loc doi la RoBlogFest, că locul 1 este prea simpluţ. :D

 75. Martie 9, 2008 la 15:31
  link permanent
  monte cristo zice ca:

  ma cica azi e ziua jeg. la multi ani jeg-osule! si celorlati jeg-osi. cam atat, nu de alta dara nu am vreme de altceva. bafta.

 76. Martie 9, 2008 la 16:07
  link permanent
  Darius zice ca:

  Dragul de tine.> :D <

 77. Martie 9, 2008 la 16:27
  link permanent
  Valeriu Cuc zice ca:

  scriu
  Sub.

 78. Martie 9, 2008 la 16:32
  link permanent
  monte cristo zice ca:

  dai o bere darius?

 79. Martie 9, 2008 la 16:43
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu dau nimicuţă. IAU!

 80. Martie 9, 2008 la 18:54
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Dacă numai iei, ia un suc pentru mine, trec eu mai târziu să-l beau.

 81. Martie 9, 2008 la 18:57
  link permanent
  Darius zice ca:

  Sunteţi pe interes, vorba maneauei. Manelei. Manălii.

 82. Martie 9, 2008 la 20:05
  link permanent
  mada zice ca:

  chiar asa baieti..azi e 9 martie (Ziua neofciala A Barbatilor) si m-am gandit sa va zic asa, din fundul plamanilor: LA MULTI ANI!!!apropo darius..vreau si eu sucul ala, daca apuci sa-l iei..:P

 83. Martie 9, 2008 la 20:24
  link permanent
  Darius zice ca:

  Împărţiţi voi tăţi un suc imediat, la bani, să-l beu io, la sticlă. Şi e ziua Jeg, fă!

 84. Martie 9, 2008 la 20:51
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Lovite-ar cu putere cele mai mari bucurii. Crapa-s-ar butoiul cu sanatate deasupra ta. Impiedica-te-ai de sacul cu bani. Bate-te-ar norocu’ sa te bata. LA MULTI ANI JEG!

 85. Martie 9, 2008 la 20:56
  link permanent
  fcb zice ca:

  detsch… m-am trecut nu mai tre sa shazi.

 86. Martie 9, 2008 la 21:22
  link permanent
  virgula zice ca:

  La multi ani, Jeg!

 87. Martie 9, 2008 la 21:39
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Darius, stăpânul gâtlejelor uscate, văd eu că eşti… cum se spune… chitros şi strâns la buzunare. Păi să facă copilul tău, JEG, vârsta 4 ani şi tu să mergi pe burtă, vezi doamne nici taste nu ai apăsat, nici mouse-ul nu miroase!?! Deloc nu e frumos. Am fost salon şi m-am mulţumit cu un suc altfel mă înfigeam la coniace din alea Cour voi si er.

 88. Martie 9, 2008 la 21:41
  link permanent
  Darius zice ca:

  Să mă scoţi tu la salon când viu să mă-ncunun de glorie.

 89. Martie 9, 2008 la 22:00
  link permanent
  un guru zice ca:

  isten éltessen szemét pont ro :)

 90. Martie 9, 2008 la 22:17
  link permanent
  Darius zice ca:

  Du-te Ducu, de nu mai vini. :)

 91. Martie 9, 2008 la 22:44
  link permanent
  Jumară zice ca:

  Ho. M-ai făcut curios. Şi ui’ la primul meu comentariu, aci, la tine. Îh, fain banner.

 92. Martie 9, 2008 la 22:53
  link permanent
  Oana zice ca:

  Mai, Darius, si regizor si scenarist? Lol. Asta era 1
  2: Si unde iti tii banii?

 93. Martie 9, 2008 la 23:13
  link permanent
  Darius zice ca:

  În Biblie.

  Jumară, tu-ţi verifici traffic sources la site-ul ăla ce n-ar server ataşat?

 94. Martie 9, 2008 la 23:21
  link permanent
  S zice ca:

  Sa-mi explice si mie careva ce inseamna CHITROS, ca in dictionar nu l-am gasit….
  Mersi!

 95. Martie 9, 2008 la 23:25
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Să se justifice însuşi acela, că nu-i poci zice altfel, ce m-a ocărât într-asemenea hal.

 96. Martie 10, 2008 la 00:07
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  :) )))
  Chitros= parcimonios
  De fapt vine din “dulcili grai moldovinesc”, asemeni cu zgârcit, zgârcă, suge dinţi.
  Cred că ştiaţi, dar încercaţi să va daţi drept ciocoflenderi.
  Darius, copil teribil, cum să te ocărăsc eu… tot spre bine îţi grăiesc, dar poate nu sesizezi. :(

 97. Martie 10, 2008 la 00:09
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ S
  Îţi recomând şi niscaiva cărţi de cuvinte urbane, ca şi http://www.123urban.ro

 98. Martie 10, 2008 la 10:00
  link permanent
  toader zice ca:

  la multi ani blogului. 3 mai precis. dupa aia poate s

 99. Martie 10, 2008 la 10:00
  link permanent
  toader zice ca:

  a se lase de baut.

 100. Martie 10, 2008 la 10:09
  link permanent
  Darius zice ca:

  Tuadere: Trei ce?

  Bibleotecare, eşti ca doamna învăţătoare, mă iubeşti în taină şi scoţi untul din mine. Chiar şi semeni. :P

 101. Martie 10, 2008 la 10:11
  link permanent
  toader zice ca:

  ii urez inca 3 ani de existenta. jegului. si dupa aia sa se lase de baut. autorului.

 102. Martie 10, 2008 la 16:08
  link permanent
  flo zice ca:

  bai dar nu-i cam devreme sa plecati joi seara la 10 din cluj ? ajungeti pe la 6 dimineata, iar chermeza e… nuj la cat. seara. ce face galeria cand e obosita si o ataca garda din toate partile ?

 103. Martie 10, 2008 la 16:11
  link permanent
  flo zice ca:

  Ce-ar fi sa bagi pluginul ala Ajax Edit Comments ca sa pot edita ce-am scris mai sus? Ar fi fantastic, aia ar fi :D

 104. Martie 10, 2008 la 16:19
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  O SUTĂ UNU! (Flocea, tu-ai pus două commenturi doar ca să fii ăla cu al sutelea. Amu’ să ţi le unesc şi să intru iar învingător?…

  Noi mergem vineri deoarişce avem un program încărcat. De văzut cu multe lume. (Şi Valeriu e siluit parental să se întoarcă sâmbătă la 13:00, deci vre’ să vadă şi el McDonald’s-u’). Dar eu mai şăd, şăd până seara târziu în ziua Domnului creştin, deci ai vreme berechet pentru ca să mă scoţi la bere.

  Şi n-ar fi deloc amuzant să nu-ţi dau ocazia să regreţi ce-ai scris, prin posibilitatea modificării. Iar acest ultim paragraf a fost scris ulterior, din panoul de administrare, unde eu am voie. Dacă vrei, uite, totuşi, îţi dau parola, să poţi şi tu schimba. User: jegronew, parola: passtempadmin.

 105. Martie 10, 2008 la 18:33
  link permanent
  Flo zice ca:

  Ti-a saltat inima-n chept si ti-au facut ochii cum fac aparatele alea din Vegas la jackpot cand ai vazut suna la comentarii ei ? Iti instalam eu ala in 2 minute daca mergeau datele de login. Acu vezi ce-ai facut daca nu esti cuminte ?
  Tu esti mai important si mai vechi in breasla ca mine, si din pricina asta te duci cu o saptamana inainte de party si pleci cu 3 dupa. Eu nici nu stiu inca sigur daca ma duc, si daca ma duc oricum stau numa cateva ore in bucuresti. Ca deh, Brasovu e mai aproape decat Clujul de capitala si pot.
  Sa va luati bilete, sa nu va impiedice nashu sa apareti la petrecere.

 106. Martie 10, 2008 la 22:30
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ne aşteaptă (mă) naşul cu covoru’ roşcovan.Şi comentariile cui zici?

 107. Martie 11, 2008 la 01:38
  link permanent
  Valeriu Cuc zice ca:

  Tu ştii că-n scurtă zi de Joi, seara, mă întâmpini direct c-o bere pentru c-am aşteptat atât şi încă o fac.

 108. Martie 11, 2008 la 01:40
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Te-ntâmpin TU c-o bere pe mine.

 109. Martie 11, 2008 la 12:18
  link permanent
  Flo zice ca:

  Sa fie pace, oameni buni! Sa uitam de cearta! Sa ne iubim! Sa facem dragoste cu femei frumoase. Sa-mi dati mie berile.

un trackback

 1. [...] AVON, propria participare la RoBlogFest (turul II), fructele de mare (mă rog, animalele) şi beculeţul roşu care i s-a aprins (la calculator, bre, drept pentru care l-a vândut – calculatorul, nu [...]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)