Darius Hero

Care-i diferența între un cosmonaut cu un picior și un cosmonaut fără un picior?*

C

* ne întreabă Arpi, iar noi nu-i răspundem

[se organizează, așadar, mers în grup la RoBlogFest, că sex – sufletu’; până acum s-au urcat în vagoane însumi, Dacian Groza, CreierulCuPlete, Jumară, Flaviu Comănescu]

RoBlogFestVotLuni mi s-a aprins la calculator un beculeț pe care nici nu știam că îl am. Dintr-un loc în care nu credeam că încape.

Firesc, era o lumină roșie, cu care sunt obișnuit de la toate aparatele pe care le am în posesie și, implicit, le stric. Pentru că, mai mult decât evident, și lumina de față semnala o eroare, cu care eu, la rândul meu, le-am obișnuit pe aparate.

Ca un stângaci digital care mă aflu, prima mea pornire – după ce becul s-a stins fără a avea eu vreo contribuție – a fost să îl aprind din nou. În această ordine de idei, am încercat toate combinațiile de operare greșită posibile – adică l-am folosit normal mai departe. N-a ieșit. Becul n-a mai luminat.

Pe cale de consecință, m-am supărat pe calculator și astfel l-am vândut. Nu bec? Bine. NICI TU DARIUS!

Vă invit să vă dați cu ghicitul, în cadrul acestui articol, privitor la de unde ieșea lumina roșie. Fericitul câștigător va primi o lanternă veche. Aș zice marca, dar nu cred că are un producător unitar.

Și alt lucru miraculos ce mi s-a întâmplat în week-end, pe lângă că m-am zgâit în becuri: în discordanță cu obiceiul de a nu-mi merge Jegu’ câte-o perioadă, Internetul totuși continuând cu nesimțire să se desfășoare nedisturbat… nu mi-a mers, în schimb, f’o juma’ de zi, nici un Internet, cu excepția Jegului, care se lăfăia online singurel. M-am simțit Leonardo Di Caprio, în vârfu’ bărcii. Mai mult ca sigur că celorlalți, cunoscuți și sub numele de restul lumii, le mergea tot, mai puțin Jegul, care nici nu-i preocupa. Da’ m-am consolat cu faptul că nici pe mine nu mă preocupă ei.

***

Poftiți, vă rog, și trailerul prematur pentru Vitrina 2: a treia-i cu noroc, al doilea film din seria despre la mine la serviciu, care nu, nu apare în curând și nici nu știu când, dacă mă întrebați anume. Este în stadiul său de oricât poate să fie gata, dar sigur nu încă. [pe primul, Vitrina, un film despre la mine la serviciu, îl găsiți aici]

***

M-a întrebat un conblogărean din Cluj dacă nu-mi dau, oare, cu părerea mea corectă, raportat la noua dudă a blogosferei de N-V, adică inițiativa unui Cum-îl-cheamă de a-și acorda el lui spațiu publicabil de criticat blogurile, luate la rând după frustările proprii, în ziarul local Nu-știu-cum-îi-zice. În loc de a scrie, de pildă, niște articole de presă, zic și eu la plezneală, ce cred că s-ar potrivi într-un așa ceva cum este ziarul…Ei bine, nu-mi dau. Cu părerea. Iar dacă vă trece prin cap să-ntrebați, următoarele paragrafe sunt doar o explicație foarte vastă la de ce nu o fac.

Nu-s ironic, chiar habar n-am detaliile. Este vorba de cineva care s-a apucat să scrie un fel de recenzii de bloguri. CRED că pe om îl cheamă Hossu sau așa ceva – din câte am auzit și eu, ocupat cu viața mea personală – iar pe ziar Foaia Transilvană, da’ am înțeles că până-ntr-un final s-a mutat de acolo, ca publicație, sau s-a metamorfozat el însuși, autorul, fiind acum altcineva. Nu cunosc exact măruntaiele amestecate ale acestei polemici ce amenință cu Armaghedonul, cel puțin în spațiul ardelenesc. Până și maghiarii extremiști se simt oarecum încurcați și puși pe tușă cu încărcatul Transilvaniei în dube, de când blogosfera e luată la bani mărunți.

Foarte mărunți…

De ce nu mă duc eu frumușel să verific și să dezbat documentat această problematică? Fiindcă prima dată când am auzit de ea, obiectul “atacului” în presă era blogărul de factură femelă Alexandra Groza. Despre care dubiosul personaj de care vă ziceam a scris un fel de… nu-știu, să-i zic text, cred, că avea cuvinte în el. Pe care, dacă îl citeai cu voce tare, suna ca și cum și-ar fi tehnoredactat autorul ce zicea în gând și ar fi trimis rezultatul din greșeală pe mailul redacției, unde a fost publicat automat, fiindcă editorul este la o shaorma, pe acoperișul clădirii.

Fiindcă articolul consta oarecum într-o antrenantă dezbatere cu sinele, despre cât de mult urăște el o domnișoară. Pe care, dacă ești om zdravăn la cap ce citește presa scrisă și tipărită – unde sunt publicate trebile respective – oricum nu o cunoști, nici că prea te interesează. Iar asa ceva nu citești online, deoarece se presupune ca te mai duce capul.

Am mai cules câte una-alta despre subiect, răsfoind blogurile care au reacționat, dar nu văd vreun alt detaliu demn, despre care nu mi-ați reproșa că vi l-am băgat degeaba pe gât, odată ce ați pierdut vremea aflându-l.

Nu mă cufund să dezleg ițele; din câte am fost informat fără să cer, săptămâna ce a urmat tărășeniei, băiatul a mai găsit o altă domnișoară, despre care și-a dat seama că parcă nici de ea nu i-ar plăcea. În general, au urmat – sau urmează în timp ce citiți aceste rânduri sau vor urma când terminați – alțe blogărițe locale, fiindcă dacă jurnalistul (nu?) a văzut că a buimăcit lumea cu diverse cugetări intime care nu au interesat-o, parcă ar mai fi de unde.

În cel mai fericit caz, în conformitate cu înalta clasă a presei locale, următoarea fată demontată voi fi eu, ca o consecință directă a acestui articol și astfel vom afla mai multe lucruri, că cică rubrica are mantra de a nu citi bloguri proaste, că le citesc ei pentru noi și ni le povestesc. Pe care n-o văd cea mai înălțătoare îndeletnicire… Orișicum, cu mândrie spun că blogul meu e cel mai prost de citit și cu atât mai chinuitor de povestit. Așteptăm pitiți în panoul de administrare.

N-aș vrea să se înțeleagă greșit, să faceți din asta asta o aluzie, ceva insulta fină… doar e limpede că omul e frustrat sexual, nu-i nimic subtil în asta. Din punct de vedere profesional, încă nu cred că s-a autoevaluat și estimez că mai durează nițel, până e mai liber un pic, hormoni, mai răsfirați, baieți, mai răsfirați.

[Dacă doriți în mod expres să testați medicamente analgezice, dar vă lipsește problema de sănătate și vreți să v-o induceți, au mai dezbătut acest subiect: Mihai Prodan, Andrei Crivat, Vasile Racovitan și Mada Mocanu.]

***

Pe mine mă distrează cum toate profilurile de persoane importante sau influente de pe Wikipedia au în fruntea articolului o poză cu persoana respectivă și… Bush. Pe principiul toată lumea vrea poză cu maimuța.

***

Până mai de curând, am trăit cu impresia greșită că maică-mea ar fi o nebună. M-am înșelat amarnic. Maica-mea e, ea singură, mult mai multe nebune; calitate primită automat din caracteristica ei particulară dar – paradoxal – și de grup, de-a fi mai schizo, așa.

Vă povesteam despre cum am ales să mă despart de vechiul meu computer, în viziunea noului meu computer, despre care nu vă povesteam. Cel mai greu aspect din aceasta simplă tranzacție (calculatoru’, banu’ jos și hanoracu’ de pe cumpărător – era roz, răpciugos, nu m-am putut abține) a fost maică-mea. Unde anume vujește maică-mea în tărășenia de mai sus, vă-ntrebați? Exact: nicăieri. Fapt care o și aduce prin definiție la oala care nu-i fierbe. A trebuit să asist la următorul monolog de trei ori, prima oară înainte să vând, a doua în timp ce vindeam, a treia după ce deja vândusem. O să-l pun sub formă de dialog dar repet, a fost un monolog, replicile mele sunt, ca de obicei, absolut neglijabile:

– Măi, Darius! Da’ cine-i băiatul ăsta, tu-l cunoști?
– Nu, de pe net, am pus o ofertă.
– CUM DE PE NET?! Și cu cine mergi?
– Cu Tudor.
– Măi, măi, da’ să nu mergi singur.
– CU TUDOR! Vine și Arpi.
– Da’ să nu accepți să vă întâlniți într-un loc întunecos, să fie lume, în public undeva.
– …
– Da’ poți avea încredere? Vezi că ăștia-s foarte șmecheri, să nu îl lași nici să meargă până afară cu el singur, nimic. Cum i-l dai așa?
– Nu i-l dau nicicum, îmi dă banii pe el.
– Măi, copilule, că și la tanti Lenuța, știi cum le-a făcut? S-au dus la…
– BINE, MAMI. Hai că vorbim mai deseară.
– S-au dus la ea ÎN CASĂ și i-au furat de la parter, cu ei în casă. Și la o firmă imobiliară s-au dat cumpărători și au tot cerut detalii despre vecini…
– O.K., MAMI!
– Și le-au furat tot din casă. Ce-ai mâncat astăzi? Să iei un taxi după aia direct acasă, să vezi, că se ia după tine, unde-ți pui banii?

***

DariusClothes657

110 comentarii

 • Lumina roşie s-a aprins din slotul pentru introdus fise.

  Să nu mai pierdem vremea, ce baterii foloseşte lanterna ? Să nu cumva să rămân descoperit.

  Mulţumesc, să ne trăiască, doamne ajută.

 • un cosmonaut cu un picior are un picior de de care se bucura iar un cosmonaut fara un picior poate sa-l piarda si pe ala care i-a ramas 😉 in definitiv amandoi sunt pierduti in spatiu

 • Ca la noi la nimeni! Care e faza cu criticatu’ blogurilor?? Mi s-a parut destul de trasa de par faza cu competitia, avand in vedere ca blog-ul asta e o chestie cat se poate de personala (=individuala. Si cine poate spune ca o individualitate e mai buna decat alta?).
  Blogu’ e un instrument de exprimare a unei pareri, a unei stari, a unei dorinte. Si partea cea mai minunata: NU TE OBLIGA NIMENI SA CITESTI BLOGUL CUIVA! Deci avem 2 ingrediente de baza: exprimarea unei individualitati + libertatea de alegere a cititorului. Ce-mi scapa? Unde pierd faza cu criticismul?

  Aaa, ca sunt prea multe bloguri si s-a gasit bunul samaritean sa ne ajute sa le selectam, sa nu ne pierdem vremea cu rahat virtual… E O INSULTA!!! Lasa-ma pe mine sa citesc critic si sa imi aleg blogurile/individualitatile preferate, ca de-aia am creier si de-aia l-am torturat prin scoli vreo 20 de ani! Si in cazul in care nenea ala nu a aflat… asta e si scopul cu blogurile astea: sa fie multe si variate!
  Yeacs… Ca m-am enervate de pomana pentru un cap-sec!!

  Revenind la lucruri cu adevarat importante: Darius, ce-ar fi sa-ti pui noua scula la lucru si sa ne surprinzi cu cat de repede lucrezi tu la a doua vitrina? Te-am avertizat deja ca am asteptari inalte, dar daca te ridici la nivelul lor…. promit sa-ti trimit o lanterna nou-nouta, cu baterii cu tot!! 😉

 • Eu nu cred că ai lanterna (altfel făceai poză cu ea, acolea mai sus), iar faza cu cosmonăutul e în funcție de unde se află:
  * Pe pământ e un handicapat (de grad I,II; aka invalid) și reprezintă o întruchipare a chinului
  * Dincolo de cer (in space =]) poate fi și extraterestru, oricum, om e doar pe jumătate

  Deci depinde de unde privim cosmonăutul, de sus în jos, sau invers…
  😉

 • S-a aprins becu’ de laaaa…… idee ? De la senzoru’ de ploaie ? De laaaa… mausu’ optic ? Ăla de pe dedesubturi ? De la senzoru’ de căldură ? De la camera video ? Era de fapt becul verde dar ai scăpat oja / rujul pe el ? Give me a hint man, for God’s sake ! Era pe dreapta sau pe stânga ?

  De fapt nu era bec că era clemă şi nu era roşu că era din plastic. Las’ că ştiu eu. E întrebare capcană.

 • Incorect la toţi ce au încercat până acum să ghicească de unde lucea roşu. Ledul era altundeva. Mai puteţi. Am poză cu unde era, într-adevăr că lanterna stricată de premiu încă n-am procurat-o. Dar va s-o aveţi.

 • altundeva.:) da si tu niste indicatii. si asa nu am inteles nimic din articol altceva decat minunatul monolog al doamnei.

 • salut!..ti-am descoperit blogul acum cateva zile din “greseala”(dar care probabil imi v-a fi iertata; sau cel puti asa sper:) si dupa modul in care scri o sa mai “gresesc” si pe viitor asta e clar!

  in alta ordine de idei, ca sa intru si eu in discutie, nu cred ca e foarte important de unde s-a aprins becul, ci faptul ca S-A APRINS(actiune hotaratoare pentru instrainarea lui)

 • Ardei: nu, respectiv nu.

  Alex: E important, dacă vrei să câştigi lanterna stricată.

  Toader: Vaaai, mai cesteşte.

  Virgula: Nu, nu şi nu.

  Valeriu: … hopa!

 • Este frumoasa Raluca, aflată în probe (profesionale). Va mai apărea, cred, în film. Depinzând de cum se soluţionează perioada de probă, sperăm pozitiv.

 • interesant de stiut daca odata cu aprinderea becului ai simtit si nevoia sa te hranesti? cat despre demontarea blogului tau…nu sunt sanse. e bun.

 • becul s-a aprins de undeva din fata unitatii…daca nici aici nu e…nu vrei de fat sa dai lanterna asta e clar:)

 • poate este becul de on /off?!:)..daca nici asta nu e…tu nu vrei sa dai lanterna asta e clar:))

 • …dacă raluca e prietena profei mele de italiană-delia-atunci să înştiinţezi organizaţia cum căci: mami o susţine 🙂

 • Mirmen: Ea este…

  Hossu (crezi): Căcat! Să fie prost, da?! Iar eu fata, că e unica şansă să mă apropiu de una. Şi nu, n-ai câştigat lanterna, becul era de la altceva, şoarec de Guineea eşti tu!

 • celalalt are un picior in plus spre deosebire de cel cu unu` in minus. ca sa nu mai am dilema cu paharul plin amu zece ani m-am decis sa beu din cana…

 • Ledul de la hdd? Sau să fie vorba de ledul de la start? De la placa de reţea? Neah… mă-ndoi… Miram-aş dacă nu e vorba de ledul de la baterie… Că ştiu că am mai avut io un prieten pe nume Fizz care şi-o vândut laptopul că i s-o terminat bateria şi n-o avut habar cum se schimbă 😀

 • Ultras… ia incearca sa ti-i imaginezi pe cosmonauti: unul cu UN picior (in total), altul FARA UN picior (din total).

  Mariansky: Nu, nu, respectiv nu. 🙂

 • mesaj 1
  e vorba despre beculet. beculetul care se aprinde la pornire langa beculetul de la cd-rom. … sau viceversa.

  p.s. daca am ghicit sa vezi cat te costa sa imi trimiti lanterna aia veche. te ustura. “Fericitul câştigător va primi o lanternă veche.” deci trebuie sa o trimiti ca sa o primesc. haha.
  ===
  mesaj 2
  am citit.

  partea despre critica blogurilor este sub orice critica criticabila. ne doare in fund de ce scrie ala. dar’mite sa pastem ‘jde mii de paragrafe pe tema asta intr-un blog care NE intereseaza.

  poza de final. – mult sub ceea ce asteptam.

  ai scris ca mirmen ar fi nebuna/nebune. jignire gratuita adusa unui suflet de artist. asta-i teribilism adolescentin.

  titlul. – cel mai prost de pana acum.
  motoul. – repara titlul.

  beculetul isi face datoria. e rosu.

  monologul care in adevar e minunat. este un monolog universal al mamei iubitoare de fiu ratacitor.

  filmuletul – regia e, daca nu exceptionala, buna.
  ====
  mesaj 3
  parte peste parte ramane singurul blg. pe care il citesc cu regularitate.

 • Capu’ tau de nemernic.

  Nu, becul nu e care l-ai zis tu, persisti in greseala, n-ai invatat nimic de la domnul Presedinte Traian Basescu?…

  Mai departe, eu zic ca cinev tot se prinde, in afara de Valerica, ce sa-mi zica la ureche, daca stie.

 • @antidarius: să ne trăieşti ! uite unde se ascundea micu’ mozart într-ale mecbucurilor. că aşa se scrie. nu ? mecbuc ? ioi. poate nu se scrie aşa.

  Bă ieu zic că s-a aprins becu’ roşu în jack-u de la headphoane, o chestie care sper că mie să nu-mi apare. Da’ prefa-te că ţi-am zis la ureche, să lăsăm şi generaţiei tinere o şansă.

  PS: sunt tare curios cum de ai păţit-o.

 • @dubios care da in cap dupa tranzactie
  😛 si unde mai pui ca ti-am citit si dubioasa urare de 8 martie 😀

 • Anti-darius: nu; si rusine sa-ti fie ca habar n-ai, caci ai acelasi model.

  Colegu’ MIC a lu’ Bastu este fericitul castigator. Ai cautat pe Google, nemernice, asa-i? Rusine. Dar bine. Accept. O sa te incoronez cu lanterna cu proxima ocazie. Ramai pe fir.

 • lol. il incoronezi cu lanterna? 🙂 sa vezi ca nebunu’ o sa o si poarte mandru prin centru’ clujului. 🙂

Sociale