Darius Hero

Vitrina – un film despre la mine la serviciu

V

Precum bine știți, eu m-am angajat. Sau, dacă nu știți așa de bine, înseamnă că n-ați intrat din august pe Jeg sau sunteți idioți. Deși cei mai mulți care intră tot de aia o fac. E un paradox.

În orice caz, lucrez la Vitrina, agenția de publicitate, în calitate de eu. Cum anunțam în prealabil, am confecționat un scurt film (mă rog, de vreo juma’ de ceas), despre acest mediu, care mie-mi priește, fiindcă acolo sunt oameni precum Vlad, care are șapcă, cum este Arpi, care are și el diverse articole vestimentare, Duțu, care-i ungur, Călin, care și el. Și alți oameni, de asemenea. E drept, e drept, am remarcat și eu: e un mediu decent, în care nu sunt oameni care să n-aibă haine sau măcar să fie de mine propusa “vineri în pielea goală” – notă către direcțiune, ceea ce este un deficit, dar am reușit să mă adaptez la aceste condiții vitrege.

Doream doar să vă împărtășesc și vouă o viziune cu ochiul nesimțit în lumea inocentă a advertisingului. Chiar dacă voi nu doreați.

[download .mov, 32 MB] [download .mp4 full-quality, 173 MB] [mâine om exporta și .avi]

[răbdare la streamingu’ Trilulilu, dacă nu merge – contra-opțiune vimeo]

***

La mulți ani, băi, Trilulilu!

JegsiTrilulilu

(foto Carcea, Costinești, 1988)

92 comentarii

 • Oana, nu cred. Am vazut cu totii ce idei… diavolesti poate avea Darius 😀 Iti dai seama ce-ar face daca ar avea la dispozitie o mana de oameni care nu gandesc la momentul respectiv?

 • Oană, filmările sunt, în marea lor majoritate, făcute în celebra “mansardă”, fiind spaţiul cel mai larg (unde, spre exemplu, se ţin şi taifasurile de sfârşit de an). În rest, câte 2 departamente pe câte-un etaj, cam aşa. Mai “pogorâm” şi la celălalte, vorba lu’ Călin. Şi mai e sediul de Bucureşti.

  Cornel, Trilulilu face figuri cu filmu’ ăsta, nu poţi viziona întreg, parţial?… Mai experimentează cin’va baiuri?

  Şi Ioana are dreptate. Nu riscă dumnealor să mă lase pe mine singur în tura de gândit, de aceea gândim simultan şi în tură dublă când e cârma la mine (mai niciodată).

 • Isi iau si oamenii aia niste masuri de siguranta. Mi se pare corect (pentru ei). Si o (posibila) lamurire – filmu’ se mai opreste din cand in cand sa mai ia o bucatica din vitrina, da’ cu rabdarica de care am dat dovada pana acum se poate viziona.

 • Carcea e tată-miu, nămernică. El a făcut poza. În ea suntem eu şi Moafle. Ioana – da’ dacă-l laşi să-ncarce mere pân’ la capăt?

 • De mers mere pan’ la capat, altfel puneam de-o revolutie deja, da’ se mai poticneste cateodata doar.

 • ma, am vazut filmu’. dupa zece minute credeam ca ar fi trebuit sa se numeasca “oda neconventionala adusa sefului”.:) dupa aia a fost ceva care as numi “aproape de oameni, impreuna cu ei”. haios, ce sa zic… 🙂 singura chestie nesimtita a fost ca ai scris pe “brief”-ul femeii cu evidenta intentie de a o enerva si cu disimulata dorinta de a o curta. la aceasta din urma mai ai de lucru. vizibil ea nu interpreteaza corect semnalele tale. ar trebui sa intrebi pe gog. are aerul de a cunoaste in amanunt problema. (gog asta iti e devotat camarad. rareori vezi pe cineva tinand secret drumul catre pierzanie dupa ce l-a parcurs el. altul ar fi zis “las’ sa-si rupa si darius gatu'”. el nu si nu. tine bine ascuns ce te-ar putea impinge in pacat.)

  p.s. la mine filmu’ merge bine pe teava. da’ am conexiune buna.

 • eu pe la colinde am renuntat la film convins inca odata ca voi astia din advertising sinteti in aceeasi parte a lumii cu avocatii si arhitectii. desi absolut nefolositori ati devenit absolut indispensabili.

 • Daca vedeam filmul asta acu vreo 2 luni cred ca alegeam Vitrina pentru un contract baban de publicitate. Las’ c-om vedea la urmatorul.

 • Ahahaha, măcar ţie ţi-a încărcat cum tre’. Bun. Da’, uite, îmi poţi da mie banii şi dup-aia, când ai nevoie, “rezolvăm ceva”, “facem să fie bine”. 🙂

 • Sunteti nebuni!!! da faini!!Poate va lansati cu formatia voastra la un bal al bobocilor :))

 • sertare sertare sertare, sertarelele, serarind, serterele…. sertare sertarind sertarele sertareau sertare sertaresti…
  sertare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ah uite! mai multe sertare! scuump, doamna! sump! dincolo era mai ieftin! da sertaru! sertaru! cat e sertaru! sertaruuuuuuuuuu…

 • pozitionarea ati invatat ce este: asezarea sertarelor in produsele mintii consumatorului. 🙂

  asteptam filmul care ne explica ce e copywriteru’.

 • Toader, dragă, abia acuma ţi-am citit comentariul (nu-mi dau seama cum mi-a scăpat). Acuma îl privesc pe Gog cu alţi ochi. Sau, mă rog, al obiectiv, pentru următorul film. 🙂

  Cert e că ţi-or scăpat şi ţie multe cheşti, pe lângă scrisu’ pe brief. 🙂

 • Mă închidea în sertarul de sub pătuţ şi-mi lăsa doar o lamă deschis, să pot respira. Dacă zici că “era responsabil”, te plezensc.

 • era! ce crezi ca mie mi frica de tine sau ce? ha!?!?! cat costa iphonu cela? si io vreu unu!

 • minunat. as putea sa fac si eu unul despre la mine la lucru, acum k si-au luat a mei aparat de filmat. o sa te uiti la el? ca mie nu-mi citeste nimeni blogu si nu ajunge nime sa-l vada

 • 1. dupa filmul asta mi-as depune CV-ul pentru asa un mediu de munca 🙂
  2. nu te-ai schimbat deloc fata de cand erai mic, sau hai ca acum ai barba 🙂

 • Pi măăăăăăă, tu te foloseşti de intenţiile altora, măăăăă? Ştii? cartea aia, de la Frédéric Beigbeder , aia de o am de la tine, 99 Francs, zicea că el trebuie să facă lumea să cumpere căcaturi de care nu are nevoie şi nu şi le permite.

  P.S. Mă refer la clip.

 • Zice-n carte aşa?… Ce-i drept, am citit-o. Când eram pe a 9-a sau aşa. Şi zice-n ea citatu’? Să văz. (Cine ştie câte idei mi-or venit pe care le citisem pe alocuri. 🙂 Oricum, cartea este simpatică.

  Andrea – m-aş uita, dac-ar fi cum mă interesează pe eu, mai concret – porno.

  Psaico – şi îs gras.

  Ioana – nu ştiu despre ce vorbeşti. 😀

  Monte Cristo – varianta ultima, 1.1.2. nu se poate decoda decât hardware. Deocamdată. Scoţi pe la 12 milioane, adus din State.

 • andreea zi draga care e blogu tau ca dau eu un ochi. te intrebi de ce? sa zicem ca-mi place numele tau. nu e bun? atunci…ca asa vreau! :))

 • scz darius dar is cu capul in nori, cine mi-ar putea aduce? ii dau banii pe loc.si daca nenea ala l-o decodat si io oi putea ca am si io cunostinte. :))

 • Măi, prostea: acum sun pe piaţă 2 generaţii de iPhone-uri – 1.1.1. şi 1.1.2. A doua versiune nu se poate crackui cu soft (ca firmwire-ul de la prima sau aşa ceva). Pentru 1.1.2., ultima dată când m-am uitat, tre’ia să-ţi iei un fel de crack-sim (până-n 80-100 de dolari), care-l introduci fizic în telefon, între sim-ul normal şi pinii de la iPhone. Dacă vrei să-ţi iei din generaţia veche, tre’ să caute unu’ acolo, în magazine-n care n-au fost vânzări aşa mari etc. Eu n-am pe moment unu’ ce să aducă, ar fi cine să decodeze o versiune 1.1.1.

  Da’ uită-te pe forumuri, lumea normală aşteaptă cracku’ soft de 1.1.2. sau 1.1.3.-ul şi să vadă ăla cum mişcă. Iar pe Andreea intri dând click pe dumneasa.

 • ba daca nu ma pricep la ceva nu inseamna ca sunt prost, sau atunci toti suntem prosti! nu? in fine…ms ai fo de mare ajutor…nu!

 • Ce vremuri, nu? Puiutul de crocodil, cvasi-asasinul, puiutul de comunist si flota 😀 Intre timp multi au crescut, multe au disparut…

 • nu stiu de ce nu-mi apar commenturile. poate ai ceva protectie sau ceva. this is a test!
  daca poti sa-mi zici cine canta in filmulet la minutul 1:30 [pfai poate d-aia n-o mers c-am pus apostroafe]

 • Am văzut şi la spam unele. Ăst o apărit. 🙂 Nu-mi explic de ce altele nu, o să biciuiesc adminu’. Când mai comentezi şi nu se vede, dă un mai la contact (din meniu), că dacă intră la spam, se amalgamează cu porneturile, poate-mi scapă.

 • Apropo, melodia nu ţi-o pot zice, lasă un ID tot la contact, că încerc să escrochez o fată să-mi împlinească o fantezie sexuală, în schimbul melodiei (iar care o dezvăluie îşi ia ban pe IP; într-un mod fericit, am uitat s-o trec în generic).

 • Dacă îl mai tai un pic pe la melodia lui Andrieş cu ţepele, cam 15 secunde şi un pic la băiatul ăla care nu trădează nimic şi e ca la partizani, eu zic că-l poţi trimite la un festival de film-scurt. Sunt 4 sau 5 pe an în România. Ai un pic problemă cu sunetul de pe cameră, dar cred că se ridică uşor într-un banal program de editare. Eu aştept să-l vad pe la scurt-metraje. Am auzit că nişte tinerei au fost remarcaţi la astfel de festivale şi li s-au dat pe mâna videoclipuri şi reclame. Nu rişti nimic… nu iese, nu iese.
  Apropo, cum era cu sertăraşele?

 • Păi, în principiu, să nu fie ca la poştă. Un număr absurd, de, zi şi tu, 50.000 de sertare.

  În altă ordine de idei, toată lumea zice că e prea lung cântecu’ ăla. Toată, în sensul că eşti al doilea, restu’ or zis că-i fain. Da’ poate dacă intercalez neşte alte imagini, ca în trailer. Şi de la Adi şi de la Renate dacă mai tai un pic, da’ nu cred, căci mi-s dragi. Mai am neşte deleted scenes, care-ar merge.

  Mă rog. Voi gândi. Caută-mi festivalul. Următorul va ieşti mai bine, cu camera mai bună, te iubesc, pa.

 • 1
 • 2
De Darius Groza

Sociale