Darius Hero

Vindem “jeg”… Și lesne, pe deasupra.

V

De curând, uitându-mă la Antena3, l-am văzut pe nimeni altul decât colegul meu de facultate Petrică Nichita, trasmițând în direct de la Cluj pentru… meteo. De mult am remarcat că anteniștii își trimit vremiștii la joacă, să facă reportaje despre „cum mai îi pe afară”. Găselnița în sine e bunicică, așa, ca să mai aducă a muncă. Numa’ că Petricăăă… Eu pe Petrică îl știam om serios, l-am văzut bătându-se cu mulțimea să ajungă la Băse, trăgându-și cameramanu’ dupe dânsul, la miting, credeam că-i conștincios. Da’ nici vorbă: când trebuia să-mi prezinte mie, înnecat până-n gât de viituri, c-o găină pe cap, el, nici o graiji – era-n tricou, în fața sediului Antenei 1, de pe strada Paris, în Cluj. Aia ți-i, mă, „ieșitu’ pe teren”?! Da’ așa te-nvață la școală? Atâta hal de efort depusese. Aproape că trecuse strada. Măcar bine că nu era făcută ambianța de birou, eventual un pic aplecat pe geam. „Ia, ni!, acolo-s niște nori, poate a ploua, nu știu, uitați-vă pe net. Da’, de fapt, dacă sunteți pe net, tăt nu ieșiți afară. Andreea, ai legătura.” (Da’ lasă, că și Maria Coman a lu’ Petrișor și-a tras jurnal online și face live blogging la vremurile contemporane. În sensu’ că dacă-i cald sau frig.) Nu mai pot, eu dau pe ProTV. Unde-s bătrânii cu topoare-nfipte-n spate? Unde-s țigăncile cu pizdele (DA’ NU AȘA ÎI?!) fluturânde către jandarmi? Unde este, doamnă, suporterii beți?! Aia vreau să știu.

Și precum eu n-am ieșit zilele astea afară, deoarece Petrică n-a fost concludent, deci nu știam cum să mă îmbrac, așadar am ales să șed în puța goală la calculator, m-am uitat foarte mult – cu scopul de a vedea, nu? – cum arde țara pe posturile teve ce transmit pre vastul tărâm al Internetului online. Și cum mă uitam eu așa, la știri, aflu din dânsele că se vinde cuvintele, nenicule! Spre exemplu, chiar de curând ziarele l-au luat pe NU în brațe și NU oricum. Că pe bani. Adică oriunde e scris în articole, îi scris mare și cu portocaliu, ca să știe țara-ntreagă, să-i intre bine în cap, că Băse mai vrea la timonă. Că el NU merge, DA?!

Așa că eu, eu ce, îs mai prost? Și eu vând cuvinte. Da’ nu partidelor. Nu mă apuc să spurc „DA”-ul PUR (mă-nțelegeți?) și să fac risipă de tot felul culori, să-și cheltuie mogulii banii pe mine. Io vând jeg. Cuvântu’. Pardon, nu-l vând, că-l închiriez. Și direct la client. Și nu voluntar, că cu de-a sila, că i-l trebuiește, că nu.

Adică dacă politicienii ăștia tot insistă să se jegnească în trei, în timpul liber, desigur, când nu jegmănesc populația, de ce să n-o facă cu un cuvânt nobil, profund, care are în spate o întreagă istorie de injurii și imprecații?

Asta cu „oligarhii” este fumată (mai tre’ frunzărit DEX-ul), „grupurile de interese” e băută (la Golden Blitz), „puiuțul de comunist” e dată, ne pare rău. Deci tre’ o jignire nouă, inovatoare, cu priză, ușor de integrat. Să bage la cap consilierii, nu mere la nesfârșit cu aceeași placă. Uitați-vă la „măi, animalule”, ce s-a ales de el, cum s-a pierdut în analele „găozarului”, să-mi scuzați imaginea plastică…

Noi, cei de aici de la Jeg, punem un preț (modic, mizilic, reducere pentru soacre, o grămadă de oferte favorabile) pe inconfortul altora. Iar până și cea mai simplă insultă este mereu tratată cu maximum de profesionalism. Ofensele, atât personale, de familie, cât și generale, pentru prieteni sau dușmani, sunt dospite printr-o rețetă transmisă din tată comunist în fiu. Experții noștri vexanți aduc mereu îmbunătățiri acestei sudalme ideale, polisemantice, polivalente, poliție politică și poli-tăt-ce-vreți-voi, întrunind armonios criteriile de ultragiere cu lezare, făcând din ele nu numai o simfonie de hule, sudalme și suduituri, dar și concert public de băsău, atât dosadă, cât și obidă.

Astfel, începând de acum, se poate folosi „jeg”, în construcții lexicalo-morfologice cu scopul de a răni, doar în schimbul unei taxe rezonabile, ce poate fi plătită prin orice formă de tranzacțiune modernă (bancară, lichidă, în produse sau natură). De fapt, vom face o analiză de piață, iar oricine din clasa politică care a folosit deja acest termen este rugat să se prezinte pentru a plăti retroactiv.

Cât despre buletinele de vot, ca să nu mai fie nelămuriri,
pe cine vei suține și cum să votezi, tot Jeg propune o nouă formulare.

buletinvotjeg

***

Da’ ca să fie mai clar, că tot se face artă anti și pro Băsescu, iaca și una pentru programatoru’ din tine. Sau ecologistu’, dacă te gândești la mediu și reciclare.

recyclebasescu

44 comentarii

 • v-ati uitat la Carcotasi?se pare ca au zis ceva de genul-eu nu am prins decit intro-“interviul luat de un pustiulica obraznic”…dar pus asa, ca toate stirile “rele”despre Base se dau la Antene…a vazut cineva?

 • Breeeeeee….jegnant. Aia cu risaical binu ii veche de cativa ani si ii de la americana natiune si era cu Bush. WTF mah transformi amu Jegmonia in Adibas?

 • @ Răzvan: Antonesce, dragă, apăi io ieri m-am gândit la dumidânsa. Şedeam şi mă uitam şi nu ştiam de să fac eroare sau cum. Şi apoi m-am gândit la recycle bin.

  Mă duc să mă uit la cum îi zice fenomenului, ca-când ăia doi au descoperit logaritmii deodată. (Deşi io nu ştiu cum or “descoperit” aşa ceva, că io cred că i-o definit.

  @Corina: Şi io am auzit, mă duc pentru a căta înregistrarea şi s-o adaug la articolul respectiv, lângă alealalte.

 • da mah…dupa cum ziceam. Cand e in acelasi timp ii teleprostie cand ii la 4 ani distanta ii copiere 😛

 • sa te uiti si daca au spus ceva de rau. o sa le scriu eu de nu se vad:))
  E foarte bine sa faci din Jeg marca inregistrata, cit mai repede. Am totusi o nemultumire: de ce sa o vinzi mai ieftin soacrelor?Pai nu sint ele mame de oligarhi?A propos de definitie, daca oligarh este unul care-si foloseste puterea economica pentru a obtine foloase necuvenite, atunci sotul meu e cu siguranta unu:))

 • sa ai parte!:)) adica jos cu ele.Bineinteles, eu ma (auto)exclud, deocamdata:))

 • Antonesce: Deci precum scrie acilea fenomenul relatat de către eu este valid. Iar dacă vei verifica la logaritmi, o să te convingi că fix la 4 ani distanţă îi găsiser (2 persoane diferite). Aşadar, asta probează direct că fu ideea mea, că tu eşti prost, te-nşeli, iar eu am dreptate! Ha! Ieşi afară!

 • Dariuse, da’ daca scriem cu puncte puncte, adica nu zicem de-alea grele pe fatza, se aplica reducere?

 • Da mah…ai dreptate…ii ca tine. Da atunci cand unu descopera la 4 ani distanta de halalalt fara interventii gen copi a lu peshte atunci se zice ca al doilea ii mai slow minded 😀

  (na ma ia d’aci. za bol is in ur court)

 • Da’ dacă de exemplu, eu îs născut cu 5 ani după primu’. În teorie, ideea mi-a venit mai repede decât lui, cu un an.

  Ound, bici!

 • Bine mah…cum zici tu porcule. Is io ound pana ajung acasa si ti-o trag inapoi 😀 Stai numa capra (sau porc) pana viu la tine

 • Datorita biletului roz pe care l-ai postat la momentul cu pricina io votez NU. Ca de fapt de la hartia aia igienica a pornit tot scandalul. Mda.

 • Da, cam adevărat. Cam greaţă PSD-ul.

  De curând mă gândeam la Tăriceanu. Hmm. Da’ cre’că de el mi-i cel mai frică. Prea o-ncasat-o senin până acum.

 • Nu-mi spune ca Petrica a iesit la direct in tricou?! Si cat m-am straduit sa fac un domn din el, sa-si puna acolo o camasuta si SA NU MAI STEA STRAMB pe sticla!!!!! :))

 • O “ceva” acolo era. Nu era pelerină de ploaie, nu era dramatism. Soldaţi cu babe-n braţe, conflabile – bărci, zic. 🙂

 • foarte frumos…. pana si asa-numitul cos de gunoi al lui bill gates a intrat adanc in campania asta electorala …:)))

 • Antena 3, Voiculescu, suspendarea lui Basescu, votat ‘DA’… suna cunoscut si foarte logic

 • hehe.. ce pornit esti pã Base , te`.. E un ciacâz de recycle bin , da totushi.. ceilaltzi sunt niste Hiroshime , Cernobâle si mai stiu eu ce dezastre ecologice. NU`u ala de maine , care cred eu cã ar fi o varianta partial mai buna (si de scurta durata), nu l`ash promova drept PRO-Bãse. Votez NU , adica votez ANTI scuipatului din guvern. Tariceanu ..Câcatul-Suprem , un Dinu Paturica a politicii romane.. iar Geoana.. agh! “Capu` lui Geoana vrem!”..

 • sapunule(anti jeg) nu eu i-am dat delete lu’ base ba…caluculatorul(Romania) asta peste care am dat eu are mai multi useri… 22 milioane, si unu’ special care se numeste “322”. De pe userul s-a dat delete
  Mi-am facut cont de administrator si am dat restore lu’ base, urmeaza sa dau sterg si contul de user “322”

  pam-pam

Sociale