Darius Hero

Sunt câteva motive concrete pentru care s-a inventat timpul viitor. Unul dintre ele este pentru că “o să fie bine”.

S

Și deci te piși în voma cuiva: Care dintre voi doi a greșit mai mult?
Civic întreb, că știți că eu am bun simț și moravuri. E drept, eu pișam,
da’ nu vă zic asta ca să fiți subiectivi. Judecați la rece, că noi n-am făcut-o la cald…

Se întâmplă mai rar pe aici să scriu vreun ceva care se leagă de rândul anterior. Când totuși se nimerește, să se presupună că n-o duc așa bine și sunt puțin creativ. Fiindcă ideal ar fi să nu se potrivească, așa cum îmi place mie să vă scriu, iar vouă să mă citiți. Totuși, din total altă perspectivă, când se leagă chiar bine, cred se cheamă că e o poezie. Asta fac rândurile care rimează. E mai stupiduță ea așa, cred. Da’ zice cam ce-am vrut să spun când am scris-o. Și cineva mi-a zis că așa e totul, cum am redactat. Dar voi să știți că, de fapt, nu-i adevărată. Că altcineva a zis că-i de căcat. A, și puteți s-o sfârtecați, că nu mă supăr.

Rimă fără mesaj măreț

Și dacă nu îți iese, ce? Datorezi ceva oricui? Nu ești “robul” nimănui,
Cui trebuie să răspunzi și cine te evaluează? Nu contează,
Cine crezi că te premiază? Și cât crezi că valorează?

Poți să nu te chinui ca să poți, poți să nu încerci cu orice preț s-o scoți.
Poți să nu reușești , când nu poți. Poți să nu fii primul dintre toți.
Poți. Sau nu poți. Poți să nu poți.

Nu trebuie să nimic. Nu trebuie să nici un pic.
Nu trebuie mult, nu trebuie deloc, nu trebuie destul.
Nu trebuie de tot.

Pula mea, până când? Pula mea, adică pentru cine?
Pula mea, și de ce? Pula mea, cum?
Păi, pula mea, la ce bun?

Și pân’ la urmă a ieșit că nu? Bun, iar la sfârșit, deci, te-ai ales cu…?
Ți-am spus, ți-am spus? Vezi că ți-am spus și n-ai vrut să mă crezi,
Așa ai considerat tu?

Da’ de ce să dau totul, când nu am nimic? Da’ de ce sacrific mult, ca să obțin un pic?
Da’ de ce să termin tura? Da’ de ce să-mi tot bat gura? Da’ de ce să eu, dacă nu tu?
Da’ de ce să da, dacă nu?

***

Și stând eu așa, pe Internet, mi-am dat seama că, bă… da’ aici îi ca pe vremea comunismului! Stăm la coadă la torenți, de cu noaptea, până se uplodează ultimu’ episod, ca părinții noștri cu noaptea-n cap, pentru tri măsline. Nu putem scrie din capul nostru ceva cuiva, dacă nu ne zicem altcumva decât ne cheamă de-adevăratelea, de parcă cine-știe-cine căcat ne-ar vâna… Pe YouTube nu mai poci vedea diverse videoclipuri, că-i banat în țara mea. Despre LastFM, pe care nu-l folosesc, da’ e o Europă Liberă a muzicii, aud că mintenaș tre’ să plătești. În unele locuri ți-s închise porturile (nu, nu la noi). Păstă tăt stăm cu clicu’ pă refreș, ca niște Da’ ce piiiz-!

trecereaprinaparat

De asemenea, doresc să mi se achite integral de către toți credincioșii și enoriașii contravaloarea energiei electrice și neuronale irosită prin cititrea sms-urilor imbecile pe care mi le-au trimis în week-endul trecut, parcă scânteind direct din sfânta lumină de la Ierusalim.

***

Îl avem mai jos pe amicul Ștefan “Pișto” Szentkirály, care, la invitația mea refuzată, insistă fără să știe să pozeze într-un pic mai puțin decât Călin, dar un pic mai mult pilit. Din respect pentru vremile când sunt la Zalău, iar voi, scârbe nerecunoscătoare, să n-aveți de ce vă plânge. Sau, în cazul său – să aveți. Așa că iată-l aici. Vă rog, fiți critici. E ungur.

[alternativă YouTube]

Nu în ultimul rând… de fapt, ba da: nimeni altul decât însuși propriul nostru Tudor cântă la bătut la tobe, în cadrul formației Relative, cu ocazia zilei de 2 mai, vinerea viitoare, la Roland Gaarros, din orașul Cluj-Napoca. Alăturea de iubiții de la Mushroom Story. Și ceilalți, cine-or fi. Sperăm mai buni decât Pișto. [Tudor cântă de-antrenament și duminica asta (cunoscută și drept poimâine), la Pub. De cu seara.]

rockonfestmic

125 comentarii

 • Deşi toţi ştiu că România a fost comunistă, aduc specificarea că nici o ţară a lumii nu a cunoscut comunismul, doar socialismul. Am ţinut să specific acest lucru inspirat de semiversul cât universul: “Poţi să nu fi primul dintre toţi.”

 • pei…ala de se pisha….e mai vinovat…ca…atunci cand te pisi…si tinteshti…deci…puteai sa faci o intoarcere de cateva grade…si mnah…se rezolva…:D
  si relative mai canta si pe 30 mai la UpDown Cup:)

 • pei….zic io…daca o trecut de iarna asta…..mai ales acu…cu criza asta…tre sa ramana uniti baietii…ca zdrangane chiar fain:)

 • cam decadent (asta-i o pasta de dinti daca va intrebati pe mine, ceea ce ma indubitez)

 • jaaaj…am uitat sa mentionez…imi place monologul tau…sau poti sa ii zici si dialog pana la urma…cu “pula ta”:D…atatea intrebari…si prea putine raspunsuri:))

 • Din păcate nu numai YouTube-ul banează România. Am reuşit să primesc mesajele astea mai ales din cadrul bibliotecilor virtuale… Eu mă aştept ca în curând să primesc mesaje de tipul… Dacă primeşti acest mesaj eşti un român împuţit care ne văcsuieşte nouă bocancii pe care-i dăm în gura României. Apropo, domnul preşedinte Traian Băsescu tocmai a spus că mai trimite 160 de militari în Afganistan (asta pentru că se tot încăpăţânează să moară)… cică ai lor sunt ocupat cu YouTube-ul…

 • “cel care se pişă nu s-a adus intenţionat în starea asta”

  Ba da, că nu s-a eliberat de presiune de două sau trei ori când a avut prilejul să o facă civilizat şi a aşteptat până nu a mai putut.

 • Da’ din acest punct de vedere, e o necesitate fiziologică mai puţin condamnabilă decât beţivănitul cu bună ştiinţă. (Ancă – aprecieri.)

 • Nu pot comenta filmul… nu este la înălţimea valorii cu care ne-ai obişnuit şi nu Pişto este de vină (cum tot încerci să sugerezi). Nu te-ai străduit îndeajuns… putea să iasă ceva mişto, dar nu a ieşit. Ăsta nu se pune.

 • CE-AI SPUS, MĂGARE?! (referitor la primul comentariu dintre ultimele, că aşa scrii tu, în serie)

  Respectiv, ba da – vomitându-l face de la început un act iresponsabil, ale cărui consecinţe îi sunt limpezi. LA ÎNCEPUT. Al doilea doar pişă. Undeva unde, până la urmă, nu mai contează.

 • Comentez nu în serie, ci secvenţial. Am o fire binară şi e normal să exist aşa… măgar sau nu… filmul l-ai ratat. Nu te pot lăuda când nu iese, orice ar spune poezia de prepuţul comentariului plin de penisuri. Altfel ai introduce eşecul în normalitate.

  PS.
  Comentariul meu de la 20:55 a fost înainte de a citi comentariul tău de la 20:53… am ajuns să prevăd ce vei spune… nici asta nu este de bine.

 • Nu-mi place poezia (parerea mea). Si ala care se pisa e mai vinovat. Femeile cum reusesc sa NU se pise niciodata in locuri publice? Ala care a baut nu a stiut de la inceput, cand era lucid, ca ajunge sa fie beat si cand era deja beat sigur nu stia ca ajunge sa vomite.

 • incredibil,te-ai plictisit la zilah,si l-ai pus pe pisto sa cante.foarte original.noooot.plus ca saracu avea emotii. in rest,numai bine.bem o bere la diesel ?

 • Pesemne. Că nu. Deoarişce am venit la Cluj, de atunci.

  Roxi – nu ştiu cu ce fel de femei umbli tu, de nu se pişă în locuri publice; şi, până la urmă, buda unui birt, ce-i, nu-i loc public?

  Ralul, acum doar aşteptăm să afle doamna mă-sa.

 • despre poezie: s-ar putea sa faci ce faci (constient sau nu) pt `mami si tati`, ca numa` fata de ei ai putea avea ceva obligatii si datorii morale, restu`s neglijabili
  p.s: ce face un cal intr-un lan de marijuana? … paste fericit

 • Dacă mai veniţi cu aia cu calu’, veţi fi primi banaţi. Bun.

  Iar Bibliotecare – c-am uitat: SUGI! Îţi iei nasu’ la purtare. Fac SEZOANE întregi de filmuţele – ei bine, DA, uite, o spui, DOAR PENTRU TINE!… Ca să ai tu pretenţii. Şi am mucit 2 beţii şi mahmurelile aferente ÎNTR-O ZI cu imbecilu’! AI PRICEPUT?! F’O 10 ORE! Aşa că!

 • @ Darius
  Nu mă convingi… nici măcar cu ameninţări. Puteai să faci o chestie deşteaptă dar nu ai făcut-o… ai pus un film numai ca să scapi, nu ai munci cu procesorul cenuşiu la el, ai pus-o la mişto. Puteai să faci un suprarealism, dar nu, nu ai făcut. Trebuie să-ţi dau un şut în dos ca să avansezi şi să avansezi în profesionalism nu în amatorism, că amatori care fac un filmuleţ la beţie sunt destui.

 • Discuţia de aici, pentru un ochi neavizat sau pentru un cititor de prea puţin timp al jegului, ar putea foarte uşor să pară o ceartă zdravănă. De fapt, nu e. Cuvintele pe care, de obicei, oamenii le utilizează ca să exprime ocara nu reprezintă aici decât dovada celui mai profund respect către persoana celuilalt.

  Deşi şirul de replici de mai sus pare de un gri greţos, înspre maro, are, în viziunea mea, culorile curcubeului, pe la început. Adică roşu, oranj, de-astea. Abia aştept s-o văd pe la albastru, indigo. Şi mai ales aştept să văd o demonstraţie zdravănă de vocabular, ca şi celelalte cu care ne-a obişnuit domnul Bibli.

  Menţionez că n-am văzut/ascultat filmuleţul şi nici n-am de gând.

 • Bai, e o chestie care nu stiu cum se scrie dar banuiesc ce inseamna si pot reda cum se aude: menio bossom piciado. TEMA: sa se scrie aici “du-te-n pizda matii“ pe ungureste. Daca tot am dat-o pe diverse.

 • Ce bine le zice Bibli câteodată: “…măgar sau nu… filmul l-ai ratat. Nu te pot lăuda când nu iese, orice ar spune poezia de prepuţul comentariului plin de penisuri. Altfel ai introduce eşecul în normalitate.”

  Şi zic să rămâi totuşi la genul care te-a consacrat. Ştii tu, Groză, PROZĂ!

 • “Mă, aveţi wireless la congres?…”

  Nu, toţi aveau acolo fire pentru că era prezent Viorel Hrebenciuc, “sforarul şef” şi s-a jucat cu păpuşelele politice… 🙂

  Nu m-am putut abţine, prea se potrivea. 😀

 • Deci, vinerea viitoare este 1 mai muncitoresc, nu 2. Deci, poezia este frumos doar că e mai degrabă hiphap ardelenesc. Pune-l pe Pista să acompanieze. Care era faza cu curcea?

De Darius Groza

Sociale