Darius Hero

Pizzae Caesar sugae!

P

Pe parcursul acestui articol, se va face demonstrat faptul că munca (cu excepția celei din domeniul alimentar) are ca scop final obținerea de sex.

Dar înainte de-a da Caesarului ce-i al dânsului, iaca să zăbovim puțin și la subiectul halelii, să scăpăm de-o grijă, deoarece este pe locul doi în orice clasament, în afară de unde nu participă sexul, circumstanțe-n care mâncarea preia detașat conducerea. Să vă povestesc o istorioară, fiind demnă de citit de pe Jeg și pentru că i s-a întâmplat lu’ iubitu’ lu’ organizatoarea de la ClujBlogFest, ce-am pupat-o pe bot la decernare și, dacă nu vă zic, mă omoară. Nu metaforic. Clinic.

Am un prieten. Iar acest prieten dintre ai mei este un om, la fel ca mine, la fel ca voi. Iar nouă, oamenilor, ni se face, din nefericire, foame. Când acest lucru se întâmplă, încercăm să mâncăm, de preferință cât mai repede posibil, nu musai c-am muri fără.

Dar câteodată unii oameni muncesc, din rațiunile ce am promis că le vom limpezi mai jos. Iar când acești oameni se îndeletnicesc cu activități, ei își procură hrana de la alții, cum știți bine, care muncesc să le-o prepare și aducă. Și Răzvan, că de el vorbim, sper că v-ați apropiat deja, a procedat întocmai și a comandat alimentul pizza de la o societate comercială de profil, numită “Pizza Cezar”, din Cluj-Napoca.

Să facem o mică paranteză pentru a explica cititorilor neavizați la ce profil se încadrează o asemenea societate: (fast-food). Bun.

Din păcate pentru dumnealor, nu își pot asuma decât generic titulatura de pizzerie, fiindcă nu au fost până acum capabil să-și îndeplinească cele două trăsături generale de caracter: mâncare, respectiv repede, reușind doar jumătatea inutilă solitar cu mâncare, pentru că ce sens are să o faci, dacă n-o mănânci? De fapt, dacă ne gândim bine, a reușit cu brio să inițieze un nou concept: slow-food. Cam două ore de slow.

După o lungă așteptare înfometată, mânat de alte obligațiuni profesionale, amicul meu a dorit să anuleze masa cerută, într-o măsură că mai sunt chestii la serviciu de făcut în afară de a aștepta mâncarea și, într-o altă măsură, nici eu n-aș mânca la prânz ce tre’ia să mânc la micul dejun sau la cină ce trebuia la ora ceaiului, nu? În același timp, a insistat (și bine-a făcut) să semnaleze organele competente cu privire la acest aspect; în cazul unei “pizerii”, acestea fiind clienții. Deci a adoptat statusul: „Pizza Cezar suge!”

Eu am găsit că există un număr de două motive necesare și suficiente pentru care această alegere este perfect justificată:

~ motivul întâi ~

Pentru că “Caesar” se scrie cu “ae”, iar un logo cu litere grecești, pentru o pizzerie cu nume roman, e pur și simplu o cretinătate.

~ motivul al doilea ~

Desigur, Pizza Cezar suge.

***

Ah, să nu uităm: să vedeți voi feed-back. Cezar Pițerul a depus de îndată două plângeri oficiale, prin buzz-uri și offline-uri pe messenger. Deci, să știți și voi de acum înainte cum se face o abordare argumentată, când se ia cineva de voi la status, învațați de iaca de acilea „meserie”, direct de la maestru pițer:

Cezar Pițerul: dl razvan antonescu are un status nu tocmai potrivit
Resurse Umane: da ce scrie
Cezar Pițerul: pizza cezar suge

[…]

Cezar Pițerul: Tzinand cont ca nu ati primit un termen orar de livrare nu am avut un contract de timp intre noi.
Cezar Pițerul: exprimarea a fost: cel mai scurt timp posibil
Cezar Pițerul: asa ca, nu ati fost indreptatit sa refuzati comanda.
Cezar Pițerul: si va rugam sa renuntati la “Pizza Cezar suge”
Cezar Pițerul: sa nu starnim tensiuni inutile…..Domnule Antonescu

Totuși, dacă tot am ajuns la legalitățuri din astea și nu există “un contract de timp”, io vreau atunci să văd contractu’ în care, dacă cer pizza, mă obligă ei să răspund la interfon, dacă io, spre exemplu, n-am chef.

[Răzvan, marcă Alexandra!]

***

Și după cum am anunțat…

TEOREMA 1 Munca (cu excepția celei din domeniul alimentar) are ca scop final obținerea de sex.

Axiome:

1. Omul, ca să trăiască, trebuie să mănânce, ca individ.
2. Omul, ca să dăinuie, trebuie să se perpetueze, ca specie.

Ipoteză: Muncă pentru sex.

Concluzie: Da.

Demonstrație

MÚNCĂ, munci, s.f. 1. Activitate conștientă (specifică omului) îndreptată spre un anumit scop, în procesul căreia omul efectuează, reglementează și controlează prin acțiunea sa schimbul de materii dintre el și natură pentru satisfacerea trebuințelor sale.

Conform axiomelor 1 și 2, delimităm „trebuințele sale” drept mâncare și sex.

Metoda reducerii la absurd (care alta?)

Conform TEOREMEI 2: Muncesc ca să aduc pită pe masă:

– luăm slujbele aleatorii: manelist profesionist, blogăr, fotbalist amator, conducător TIR transport produse de panificație, deputat. În doar jumătate din doar unul dintre exemple, cel al șoferului, ne referim direct la trebuința mâncării (vezi A1) și aducerii sale pe masă (vezi concluzia T2), toate celălalte, inclusiv jumătate din activitatea șoferului, susținând A2, adică obținerea de sex.

Dacă ipoteza T2 ar fi adevărată, n-ar fi nevoie de atâtea slujbe, deoarece fiecare ar trăi în propriul său fast-food (sau TIR cu pâine), unde ar mânca și deci, ar exista, rezultă T2 este falsă.

Dat fiind că totuși există mai multe slujbe, oamenii, în afară de brutari și bucătari (vezi A1), muncesc pentru alt țel decât producerea hranei. Acest țel este sexul (vezi A2).

Ergo – T1 este adevărată.

[În articolele viitoare veți putea lectura despre nunta la care-am fost, vom vota prin referendum dacă Dacian mai are voie să-și continue relația cu aia cu care îi, vom depăna amintiri, cugetări și socoteli și vom petrece împreună multe-multe clipe plăcute presărate cu surprize la tot rândul…]

Da’ acuma, ca să ne-nveselim nițelaș… Rar fac preluări (cre’că am una sau două), da’ zilele trecute, când îi arătam Sorel-Mihaiului de unde să fure scriptul pentru succederea moto-urilor din capul paginii, am găsit la TheTudor următoarea melodie, ale cărei principii transmise nu le adopt la pachet, da’ măcar are un mesaj și sunt întru totul de acord cu partea despre muzică și mai una-alta.

[youtube]yoN6XfyQsr4[/youtube]

[pentru doritori – dacă știți să cereți, pe Internetul ăsta larg, poate există cineva, nu știu, care să vă lase să ascultați varianta mp3]

22 comentarii

 • Mai uşor cu conceptul de slow-food, că s-a mai gândit cineva înainte la asta… şi nu era vorba de ceva negativ… Întreabă-i pe Cezar şi pe Andrei, că ei îs mai în măsură să te lămurească în privinţa asta.

 • Daca tot ii sa facem reclama ‘buna’ la way-too-late-food (heh, I like it!), recomand sa nu va duceti la J Pizza din Buzau (pe langa gara, p’acolo) decat daca aveti FOARTE mult timp la dispozitie. Pizza intr-adevar ii foarte buna, da’ dupa doua ore in fond si pietrele sunt oarecum comestibile.

 • Pai am citit postul asta pe alt blog cu mii de secunde in urma… ce tragic, a inceput Darius sa povesteasca de la altii… ioi ioi…

 • Păi, nu mă-nţelegi. Suntem mai mulţi care-am scris. Doar că sunt posturi diferite.

  Băiucu’ e că eu am refuzat să scriu fără nici o retribuţie, până în punctul în care-mi era ameninţată viaţa, moment în care mi-am răscumpărat-o. Adică, mă rog – articolu’ era pe ţeavă, scris în ziua întâmplării, dar am preferat să aştept masa ce n-a mai venit pentru el. Şi mi-am revendicat singur placa, cum se poate observa-n imaginea despre cam am menţionat.

  În rest, dacă vrei să comanzi un articol, se plăteşte-n mâncare şi nimic altceva.

 • …riiiide iarasi prima-va-a-ra peste ciiiimpuri,peste plaaaai,veeeeselia umple ta-a-ra c-aaaa veniiiit intiiiii de maaaai….sper c-ati prins ideea chiar mai de dimineata…s-o fi invrednicit cineva s-o posteze si pe alte bloguri in contu’ unei campanii de mentinere a prospetimii brandu-lui…similare aceleia de infierare a pitzerilor mocaiti da care s-ar simti mai confortabil daca n-ar citi cite “una” pe tot blogu’ unde-si intorc ochiii…

 • de data asta tre sa recunosti ca rationamentul tau are o multime de erori logice… amesteci capre cu verze si vrei sa-ti dea SEX…
  prima data manualul de logica, din scoarta in scoarta, si pe urma exercitii. ok? :))

 • Eronezi, Ceciclie! Cele două jumătăţuri diferite de articol n-au legătură musai. Da’ am eu talentu’ să duc orice spre sex.

  Pen’că orice duce la sex, cum am şi demonstrat mai sus.

  Ar tre’i să ştii, ai tri fete, doamnă! 😀

  Da’ parcă stabilisem deja că următoarea noastră întrevedere se va produce deasupra unei feţe de masă ce tocmai mi-o vei fi pregătit, înspre mâncare.

 • e error! nu e vorba de cele doua judecati, ci tocmai de rationamentul la care, cu perversiune, te-ai expus…
  masa o las in seama lui Tudor, e expert!
  Fetele de masa nu sunt specialitatea mea, Dacian cred ca a vazut cand a fost invitat la masa…:))
  Cat despre aia ce incepe cu orice si se termina cu sex, am o usoara indoiala… Te mai las pana faci si tu trei si te intreb dupa aia. OK?

 • Ferească dumnejeg de tri puradele pân ogradă! Iau exemplu de la tine. De aşa nu. 😀

  Pupă Mihnea-ul tău de la mine şi io-l pup pe-al meu de la tine. Enough gayness now.

 • nu ca nu vrei, dar e mai greu sa gasesti pe cineva care sa vrea trei… tre sa si poti…
  cat despre astea ghei, io mi-l pup singura. ok?

 • ba sunt socat 😐
  nu de articol .. ci de anti darius guy … sau cum l-o fi chemand.
  chiar n-am cuvinte ..
  btw am comandat pizza de vreo 4 – 5 ori de la astia si au adus-o rapid .. doar ca e naspa 😐
  the end
  P.S. si pozele facute de alexandra cand le pui ? 😐

 • @psaico ar trebui sa stii ca netu’ e plin de muisti fara sange in oo care se ascund nickuri. Nu ar trebui sa te socheze 🙂
  Ce merita cel mult e o flegma intre ochi

 • http://www.slowfood.com/ Sigur că nu era vorba de Cezar piţerul. 😀

  Incredibil cum natura cetăţeanului anti-darius scapă unora de la care nu te aştepţi… Eu îl iubesc şi pe Darius şi pe anti-Darius… (bonjour la névrose… 😀 )

De Darius Groza

Sociale