Darius Hero

Pentru dobitoci și, desigur, “pentru numele lui Dumnezeu!”…

P

Nelegat de subiect, Cătălin Botezatu către prietenu-so, în cea mai frumoasă declarație de amor ce mi-a fost dat s-o aud (dă doară-i înregistrată și publică, pe cancan.ro): “Dar, dacă manipularea a însemnat faptul că am vrut cu orice preț să te țin lângă mine, pentru că te iubesc de mă cac pe mine, da, poți să o numești manipulare!

Acuma, că ne-am liniștit, mulțam celor care susțin activ campania de limpezire a întunecatelor cotloane din ediția online a ziarului Cotidianul și poate obținerea premiului promis de ei, iar apoi retras cu seninătate; poate-avem șanse să ne alegem cu el, să-l dăm lu’ un tânăr-minune sau o tânără la fel, la RoBlogFest 08, că aia contează mai mult…

În schimb, dat fiind că pe Internet există, prin lege, o bandă special amenajată pe fiecare sens (cât și non-sens), pe care circulă doar idioții notorii, o să-i ajutăm pe aceștia să-și pună mințile puține da’ dese la contribuție și, având astfel o juma’ de minte normală cumulat, să-i facilităm a o utiliza constructiv pentru a pricepe cam care-i trebăluiala cu Cotidianul și banii lor imaginari ce trebuie luați de unde nu-s, de i-au promis de la ziar ca premiu, iar acum se trag pe augustele cururi (subiect pe larg în articolul de ieri). Am dezvoltat două variante, pentru cei al căror IQ este format din mai puțin de o cifră.

Mi-ar plăcea să-i nominalizez pe toți, ca să vă puteți păzi de contaminare, dar, știți, deși spațiul e în continuă expansiune pe server, din nefericire, tâmpiții sunt convins că vor găsi o metodă să țină pasul și, pur și simplu, nu ne-ar ajunge gigea cât să-i scriu. Sunt mulți, măi, nu încap. Acei blogări care se bălăcesc în blogosferă, bucuroși de-o sfadă, că mai pot comenta-n locuri și să dea lumea click pe ei.

Revenind… prima versiune, ce-o vom denumi inspirat VERSIUNEA PRIMĂ, face un scurt rezumat, cu propoziții scurte, format text, ce trebuie recitit înainte de culcare, al întregii dume făcute de Cotidianul. Iar a doua variantă este pentru oamenii de sub acest nivel de putere de pătrundere, care au recunoscut spășiți că ei (și mai au prieteni care) nu-s capabili să proceseze informații, dacă acestea se regăsesc în natură doar sub formă brută de litere alăturate, fără poze.

VERSIUNEA PRIMĂ

Ziarul Cotidianul a promis un premiu. Pentru, în mod surprinzător: un concurs. La acest concurs NU ȘTIM cine s-a înscris. Ei zic că doar eu, ba că NICI EU, că totuși nu s-a înregistrat filmul meu, pe care, la fel de totuși, ei l-au preluat pe site, doar că nu la competiție. Drept pentru care, concursul nu se mai PREMIAZĂ. Mai exact, nu se dă premiul. Premiul, zic eu, trebuie să se dea. De aia o fi fost anunțat, nu? Nu mie. Ci cuiva capabil, tânără speranță, năzuință ferice, într-o re-editare a concursului, în cadrul RoBlogFest, pentru categoria “Jurnalism civic”, categorie la care eu nu o să particip.

Fiți pe pace, scumpi netoți! Mai este o șansă să vă dumiriți vag și voi, ăștia de vă uitați ca râma-n piatră, apoi vă scârmați în nas…

VERSIUNEA SECUNDĂ

SchemaCotidianul

Îmi cer scuze că n-am putut pune culori, știu că pe mulți v-ar fi ajutat.

Între timp, dacă, printr-un miracol, Cotidianul descoperă că mai are un obraz și va transfera premiul ce l-au anunțat dar apoi retras, către rubrica re-editată a aceluiași concurs, în Cadrul RoBlogFest, atunci sunt foarte curios câți dintre hliziții de acum, blogări mari și mici și tari și moi, unii lingușitori, unii linși, or să-și anunțe retragerea de onoare din competiția ce-au desconsiderat-o, pentru un premiu pe care au crezut inteligent să-l ducă-n trivial, din simplul motiv că au ceva personal cu mine, tot felul de sechele peste care creierul lor nu poate trece, deoarece nu-l au. Și câți dintre ei, oare, vor veni cu lugu-lugu și se vor uita cu jind, ca mâțu’ la sudură? Ăștia, dragii cuiva, nici nu aveți cu ce vă-nscrie. Fiți pe pace – o să câștige un blogăr sau o blogăriță adevărată, care chiar scrie ceva, cineva nepângărit de râcile voastre, care merită, care o va dovedi și care vă va face, din nou, de căcat în propria pasiune.

Vă sărută dulce,

Tușica Aglae

27 comentarii

 • crezi ca dc ai fost singurul participant (sau poate nici atat .. dupa cum spun ei) meriti premiul? :)) adica dc eu ma inscriu singurul la un concurs de baut bere, dar nu o beau, as cam castiga dupa tine nu?

  poate materialul tau nu se ridica la “minimul” necesar pt un premiu … la asta te-ai gandit?

  in alta ordine de idei, mai scurt pls, pierde omul sirul… abia inteleg ce si unde vrei sa ajungi…

 • Mitrule, taică, materialul a fost preluat de Cotidianul, de pe Jeg, în momentul apariţiei sale. Precum şi de majoritatea organelor mass-media MARI. Pentru o săptămână.

  În altă ordine de idei, dobitocule, dacă te-nscrii la concurs de bere ŞI O BEI, iar apoi nu iei premiu, DA, l-ai fi meritat. Da’ ce să coacă bieta dumitale căpăţână, dacă nu un “concurs de băut bere”?

  În încă o ordine de idei, nu, nu trebuie să mi se dea premiul, PREMIUL TREBUIE DAT. Vezi că ţii schemat invers sau s-o fi îmburdat camera cu tine. Când am zis “idiot notoriu”, te încadrai de parcă pentru tine-ar fi fost croită expresia…

 • Darius, eu te sustin. Premiul trebuie dat. Oricum, eu nu cred ca ai fost singurul participant. S-au razgandit, asa cum fac ei de obicei. Niste dobitoci, porci, cretini…
  P.S. Nu te mai lua de Dumnezeu ca iti pune Becali o vorba rea acolo sus 🙂

 • Prostanace, tu voiai sa castigi, cu un material anti-Basescu, premiul dat de ziarul lui Vantu? Bine ca nu te-ai inscris la Oficios sa-ti plateasca Gregoar intretinerea pe timp de iarna:)

 • esti de groaza, bai, groza ! tare fain te superi ! :)))))
  p.s. eu sunt pentru banda desenata cuculori, por favor, sa-ti traiasca ioanele !

 • Corleone, dragă, nu există, da’ are nume, iar noi la el ne referim. 🙂

  Victoar: Io vroiam să câştig pentru lume, mă, pentru voi, copchii, fac totu’, vorba Sepucelui.

  Ioana: Imediat ce-o să am talent, o s-o şi desenez, “pe bandă”, că aşa tre’ să fie, nu?

 • Ma gindeam io ca o sa explodezi odata si-odata, micut fante de zalau. Dar vezi tu, ti-ai calculat gresit pasii, loaza: nu trebuia sa-l mistocaresti pe directorul editorial al ziarului cotidianul in postul anterior. El te-a luat la ochi (ca si pe var-tu victoire de ciutacou) si pula premiu nici tie, nici la nimeni, acum mai mult ca niciodata. Daca si-a tras el din gigi niste parale subfacturate, de ce nu si-ar trage si de la concursul ala la care te-ai inscris numai tu? Intelegi ce zic? Ia baga un post laudativ la adresa “capabilului din Pitesti”. Fii destept, omoara-l pe aroganta si gidilat orgoliu, vezi ce zice. Si daca cistigi da si tu o bere, ardelean zgircit ce esti. 😀

 • Huooo, să-i fie ruşâne, mi l-o lăudat profa de română, când eram în liceu, dar iacătă, măgariul, ce face şi cum se fofilează! Şi când ieu banu’ bei apă pă gratis de la cişmea. POATE în prezenţa mea şi a unei îmbrăţişări.

 • Daca Cotidianul zice ca nu a reusit sa atraga nici un participant la concursul ala, inseamna ca e un saptamanal obscur. De aia nu are bani.

 • Costele ti-am spus sa nu mai fi subtil asa? Scoate destu din buzunar si scrie cine e boul pentru care ai facut graficul sa inteleaga si el! Nu repeta istoria! Pentru numele lui Dumnezeu, sa te invat eu de toate?

 • Nu-ţi spusăi că îl prea mulţi de nu-ncap? Şi n-oi fi debil să le dau şi link-uri… Oricum, la unu’ am dat link spre-o POZĂ cu ce-o comentat, în debilismu-i său, aşa că-i destul pentru toţi atenţie. Vezi acolo-n articol, ăla de se smiorcăie că el nu poate parcurge texte, snif-snif.

 • I’m there with you. Si mie mi-o publicat niste poze Cotidianul la un mom dat, dar cand a venit vorba de paralele, s-au tras pe posterior.
  Unde sa dau cu subsemnatu’ la petitie?

 • Şi dacă-s mulţi ce? Nu avem unde să îi îngropăm?

  Se duc Bulă şi cu Strulă la chinezi. Pe zidul chinezesc patrula un chinez (evident).
  – Bă aştia. Ce vreţi?
  – Am venit să vă declarăm război! spuse tare şi răspicat Bulă
  – Hă hă hă hă! Păi noi suntem 1 miliard mă! Voi sunteţi 2…
  [Câteva secunde de pauză]
  – Hai acasă Bulă… Unde plm îi îngropăm pe ăştia? replică Ştrulă

 • omg :). intru si eu ca omul sa vad raspunsul inteligent al lui darius …. si ce-mi vad ochii?…

  ps: praf omule .. praf. urat. te inveti prost de la stii tu cine.

 • ba pardon

  acu pe bune, lasand caterinca la o parte, tu chiar credeai ca o sa-ti dea tie cotidianul premiu? pe materialul ala? bine ca nu te-ai dus la evz. vezi poate face si palatul cotroceni un concurs, inscrie-te si acolo, ca poate ai sanse…

  hai, ma, ce dracu’, tu nu stii ca rechinii sunt mana in mana cu paza de coasta?

  uite, drept consolare fac eu un premiu si ti-l dau. promit, numai sa ma fac mare.

 • Dar, dacă manipularea a însemnat faptul că am vrut cu orice preţ să te ţin lângă mine, pentru că te iubesc de mă cac pe mine, da, poţi să o numeşti manipulare!“

  Te iubesc de ma cac pe tine era mai potrivit, la partsari, si la femelele care fac des cur (sau macar fund), se intampla involuntar asta, am inteles.

De Darius Groza

Sociale