Darius Hero

Nici o cauză…

N

Zice lumea că vrea cont, unde să trimită banii.

IBAN RO44 BTRL 0130 1201 H987 93XX, Banca Transilvania Cluj, Darius Groza

Și dacă vrea să mi-i dea în mână, să mă anunÈ›e să viu eu după dumnealor, să-mi scrie aici, că vin.

Contextul

Eu stăteam acum câteva zile pe Internet, acolo unde locuiesc eu de obicei și căutam niște filmulețe făcute pentru proști, din care să învăț mecanic să cânt fals un cântec proaspăt la ukuleaua mea, prin mijlocul căreia înșel audienÈ›a că eu aș avea înclinaÈ›ie muzicală și vreo anume sensibilitate faÈ›ă de frumos. Tot așa, căzând din click în link, am descoperit-o sub un bolovan digital pe Najmah Salam, care este o tânără drăguÈ›ică de origine singaporeză, studiind arte la Melbourne, Australia.

Pentru că ea cântă foarte frumos (am să vă arăt), iar eu cânt foarte urât și o consider direct responsabilă, am contactat-o, ca să îi comunic indivia mea nestăvilită. Puterea socializării dimpreună cu șarmul meu atent confecÈ›ionat ne-au adus însă împreună, mai aproape, unde ne-am cunoscut mai bine, împrietenindu-ne. Am reușit să trec cumva peste ura pasională faÈ›ă de talentul ei nemeritat, care mi s-ar fi cuvenit mie.

Ne-am povestit unul altuia emoțiile trăite cu omologii noștri de sex feminin și masculin. Eu i-am împărtășit ei cum o cunoscusem pe noua doamnă Jeg prin birt, cam torpilată și m-am înfierbântat cardiac, rostogolindu-mă necontrolat într-o deosebită dramoletă de amor, care-a implicat-o fără posibilitate de crâcnire. Asiatica mi-a zis despre cum ea îl cunoscuse pe imbecilul care o fermecase pe Chat Roulette, într-o sesiune unde ambii își căutau sex imaginar și-au sfârșit prin a se iubi în mod de-a dreptul tâmpit, cu decizii pripite ba de a veni ăla la facultate la ea-n oraș, în preÈ› de un an de zile, ba a se deplasa ea dramatică în Americă și a rămâne părăsită în terminal.

Și iacă așa am tot rezonat noi doi împreună. Cert este că dulcegăria asta siropoasă a lor este de-un patetism oribil, care mă face să plâng de compasiune, ca să nu vomit de greaÈ›ă.

Pe cale de consecinÈ›ă, voi avea iniÈ›iativa distructivă de a o tăvăli pe mica idioată prin realitate, cu toate costurile financiare și consecinÈ›ele emoÈ›ionale adiacente. Mai ales că mie îmi merg toate surprinzător de bine în viață, da’ până la ultimul detaliu, așa că m-am decis să dau înapoi societății, unde în acest caz societatea înseamnă pentru mine să fac idila ăstora să funcționeze, deși n-are cum…

Apropo, ea e Naj.

(și, din câte am priceput, ăsta e mucosul)

Să-ncepem!

Ea, din nefericire, n-are vreun diabet sentimental sau altceva, ca să licităm de urgenÈ›ă niște perechi de chiloÈ›i de vreo 2000 de dolari, să se ducă ea să se opereze sufletește în altă È›ară. Nici pe un sponsor pe care să-l amăgesc cu diverse beneficii din această epopee nu aș dori prea mult să îl implic.

Scopul final al deplasării fetii este de-o stupizenie profundă. Să se ducă cineva să se împreuneze cu vreunul agăÈ›at pe defunctul mIRC s-a mai întâmplat, dar distanÈ›a implicită era maxim Zalău – Șimleul Silvaniei, făcută cu Dacia break și nu se compară cu două continente diferite, între care trebuie să schimbe două avioane. SperanÈ›ele lor sunt deșarte, iar șansele vreunui happy-end sunt nule spre minus.

Dar de ce să nu-ncercăm? Mare scofală. Voi face rost de bani ca să îi finanÈ›ez prostia în felul următor: în lunile care urmează, ca o ocupaÈ›ie permanentă adiacentă vieÈ›ii mele personale, voi începe să cer împrumut câte 3 lei de la fiecare persoană pe care o cunosc în viaÈ›ă, bani pe care cel mai probabil nu-i vor mai pupa vreodată, decât dacă sunt dispuși să aștepte toată durata vieÈ›ii mele, până ajung înapoi la ei!

Dintre toÈ›i oamenii care au avut neșansa să își ciocnească existenÈ›a cu accidentul destinului care sunt eu, tot găsesc măcar un număr de 1000 care să nu se gândească în mod activ la această sumă neglijabilă, când va fi cerută în cele mai improprii momente, bani pe care oricum nu se așteaptă să-i înapoiez și o să trebuiască să se È›igănească o prea lungă perioadă, cât să merite.

Pe parcursul acestui efort mediocru, lăbărÈ›at pe atâta amar de timp, că doar nu ne grăbim nicăieri, voi mai face cunoștinÈ›ă nefastă cu amicii, rudele și persoanele apropiate acestor amărâÈ›i nefericiÈ›i, în număr de încă vreo mie, inconștienÈ›i în ce se și îi bagă. Ce, ei n-or fi având câte 3 lei fiecare?!

Până când strâng suma totală. Dacă se oferă cineva s-o dea pe toată pe degeaba, eu o să o accept fără să apuce să se gândească ce alegere neinspirată face, cum ar fi Dan Voiculescu sau alt ameÈ›it.

Rezumând

– nu cred că va funcÈ›iona, probabil iubirea se va risipi între cei doi, înainte să apuc să strâng toÈ›i banii
– cred că, dacă reușim (plural), vom fi strâns suma degeaba, că – cine știe pe ce criterii – se va întâmpla vreun eșec, odată ce se văd
– 3 lei fiecare
– voi nu trebuie să faceÈ›i nimic în mod activ, că vin eu; deci nu-i musai cu dat mai departe sau alte căcaturi, doar dacă vă trece neapărat; altfel mă descurc și singur, ajung să iau banii
– nu, ea nu știe de chestia asta, știe Jegu’, dar e în română și am scris cât am putut de alambicat, ca să nu reușească să-l traducă cu vreun motor online

Mna, cam ăsta e mesajul, mai uitaÈ›i-vă la muzică.

106 comentarii

 • Apropo de terminal…voiam sa zic, pe acest blog bine valorizat de motoarele de cautare, doar:

  muie Wizz Air!

  mersi, e mai bine acum.

  a, ba nu. muie Islanda!

  am terminat. va pup!

 • @toader “U” Mobitelco rupe cur acu’. Bruno Roschnafsky are propria lui echipa cu care joaca in prima liga, BC Gladiator si e antrenor-jucator (pe postul de pivot daca se pricepe careva).

 • @ Marian S
  Cum adică se uită prin chiloţii lui? Iar nu are chiloţi de umblă cu din aia de se vede prin ei? Parcă primise tone de chiloţi de la “arm-iritatoare”. Nu era poza aia cu chiloţii de fiţe de se vedea tatuul gol?

  Parcă văd că vrea iar chiloţi… Hmmmm… văd că nici cu biciclu nu se mai plimbă în ultimul timp. A trecut la mini-pauză. I-a trecut aventura. Vrea numai bani.

 • asta joaca pana la 50 de ani? pfft. nu avea talie de pivot monstru parca imi aduc aminte. da’ dracu’ mai tine minte tate alea.

 • Ce fatza de pedala are
  mai bine isi gaseste unu so pedaleze acol la ea…

 • Dupa santajul sentimental in care mi-ai trimes prin posta floricica primita de la Sia (sa ma fac ca uit de ustensila de sters praf de pe masini ca sa se citeasca jeg.ro) cu scopul ca sa-ti trimit si acum regretabila suma de 40ron doar pentru a contribui la actiunea a-ti cumpara triciclul Pegas cu care sa faci turul Romaniei, triciclu pe care nu l-ai mai cumparat dar tur pe care l-ai realizat fara sa indeplinesti obiectivul initial de a-i vizita pe toti cei care ti-au donat (inclusiv pe mine) tin sa te anunt ca de la mine nu primesti nici unul dintre cei 3 lei. Si asta nu pentru ca stiu ca nu vor servi scopului initial asa cum am stiut si despre cei 40 ci pentru ca stiu nu-ti vor fii de folos nici in scop personal. Detalii la P.S. …

  P.S. Mac-ul ti s-a stricat tocmai pentru ca ti l-ai cumparat din banii de triciclu si asta se intampla cand esti escroc si realizeazi actiuni caritabile pentru un scop si-apoi futi banii in scop personal de nu mai primesti nimic la urmatoarele actiuni caritabile preferabil de la nimeni!!!

 • Era un banc odata. Cica vina Bula la tac`su: tata, da-mi si mie 5 lei. Patru lei ai zis, ma ? Ce sa faci tu cu trei lei ? Ia de colea un leu ca n-am doi, cit ai zis.

 • nu, vine darius si pleaca darius. doar zapa a ramas ca ii da bani. si pana si ea recunoaste ca ii da bani de proasta.

 • nu, vine darius si pleaca bula. doar zapa a ramas ca ii da bani. si pana si ea recunoaste ca ii da bani de proasta.

 • Săracu` băiat, vrea să facă şi el o faptă bună şi noi îl luăm la mişto. Nu stiu cum de ne mai rabdă pămîntul ăsta, zău aşa ! Lasă că vine el vulcanul ăla mare şi rău şi ne face pe toţi o cenuşă. Din cenuşă o să răsara o mînă cîntînd la ukulele iar pe ecran scrie: eu cînd vreau să cînt la ukulele, cînt la ukulele !!!
  The End.

 • mno… itz dau banii pentru un f_ai (de 3 lei), plus bani de vreo 10 beri, cu conditia sa le bem cand vin prima data in cluj. cre’ca peste vreo luna, sa astupe nen’tu boc gropile otzara. merge?

 • De ce sa le dai bani ca sa se porceasca. Dupa moaca, baiatul ala dupa care miorlaie fatuca arata dubios, plus ca ii trimite mandrei poza din Photoshop.
  Pfff, ce mai, e facatura curata, gen trafic de carne vie.

 • trafic de thailandeze din filipine. sa futa si pancaru’ ceva proaspat. da’ daca e sa dea zappy bani pentru mine eu vreau sa stiu asa: fata face cur? bani de intors ii dai sau ramane acolo? ce experienta are fata in domeniu? plange dupa ce se fute? plange in timp ce se fute? de ce crezi ca plange? pentru cati bani in plus e dispusa sa se stearga la bot cu un ciorap pe care ulterior sa ti-l trimita in semn de multumire? si poate si altele, mai incolo.

 • foarte tare daca gasesti fraierii sa-ti dea bani
  si ii vei gasi
  ce natie de 3 lei suntem….. incredibil, cu tot cu banca ta transilvania

 • De data aceasta am o curiozitate foarte serioasa: cit este comisionul pentru o trimitere de 3 lei si cine il plateste ? Banuiesc ca si hartia de scris OP-ul e mai scumpa !!! Sau vrei sa vezi de fapt care este marja de umor negru si stoicism a celor de la Banca Transilvania ? Treaba ta, dar nimeni nu cred ca are chef sa fie injurat de vreuna de la ghiseu cind se prezinta cu 3 lei in mana.
  Am eu o idee mai buna: urca-te din nou pe bicla, fa turul Romaniei in scop caritabil si atunci DA, eu te astept la intrarea in Bucale cu citeva televiziuni si iti dau nu 3 ci 30 de lei ! Si cred ca iti mai da si jimi ceva, dar ii predau legatura.

 • Stimați cititori, situația contului Groazei la o săptămână după deschiderea acțiunii caritabile se prezintă astfel:

  0 lei (cu tăt cu cât erau ‘nainte) :mrgreen:

 • Mda… Bai nene, care ati citit Emmanuelle Arsan? Sa va moara voua la intrare daca asiatica asta mica nu are niste buze de nota 4000! Numai cand am vazut intaia data fata ei, ca sa nu zic dansei, m-o trecut un fior… Asta-i siameza, nu singaporeza, iar buzele fac toti banii… Sunteti varza daca nu ati observat asta pana acum, obositilor. Ce 3 lei? Mie cine imi da 320 de forinti pentru un bilet multifunctional in Budapest? Darie, Darie, bunul meu prieten Mihai Barbu a facut o chestie din asta, dar s-a dus pana-n Mongolia si indarat cu motorcoropisnita Doyle, cerand cate 50 de euri… Si dedicand fiecarui sponsore cate o postata. Na, fa-ma sa-ti dau bani pentru buze vinete asta a ta.

 • Darie, sa cazi tu intr-un butoi de kk, daca cenzurezi siteul asta, mongolia.ro. Na, aruncati-va(-ti pe moldoveneste) un ochi acolo, si de nu v-o placea, sa ma ciomagiti pe mine!

 • Oarecum corect demersul. Omu’ cere, lumea dă sau nu, cauza-i corectă dacă ne uităm la buze, prostimea de +40 face aci spectacol…cel puțin relaxant postul ăsta.

 • @Marian S: Mai bine citește ce ai scris până acum și dacă găsești o frază inteligentă și la nivel de +40…imi retrag cuvintele. Repet, frază nu interjecții și prepoziții.

 • la +40 de ce? grade? :)))
  mariane, vezi ca baiatu’ si-a lasat un link cu site, telefon, adresa, loc de lasat comments etc.
  poti sa te aranjezi direct cu baiatu’. asa ca intre gentlemens. chiar sunt curios daca un bosorog ca tine e mai dur ca prepuberul in cauza.

 • va inflamati, va coalizati, va creste tensiunea, imediat puneti de-o potera. hai chill ca marean a bagat amenintari fara rost cand putea sa ignore sau sa raspunda fain. buna fata, pacat ca-i prea “scumpa”

 • Amice tobosar, esti idiot ! (vorba lui Caragiale).
  Invata si tu de la unii de peste 40 (sau chiar sub) ce inseamna bune maniere. In momentul in care vii pentru prima oara pe un site nu intri cu bocancii inainte fiindca primesti un raspuns pe masura. Stai si tu un pic, te documentezi si apoi emiti o parere. Daca aveai rabdare poate te lamureai ca unii dintre noi suntem persoane respectabile in viata de zi cu zi iar aici intram ca sa ne destindem si sa facem caterinca.
  Rezisti la caterinca ? Ai talent in domeniu ? Atunci esti binevenit. Faci mutre, nu-ti convine stilul ? Pai “vaya con Dios“ , nu se va simti nici o lipsa.
  Macar acum ai inteles ? Care e raspunsul tau ?

 • Da, am înțeles. Ești o persoană respectabilă, manierată și eu trebuie să mă documentez cu atenție înainte să postez un comentariu. Mi-ai deschis ochii. Ok? Alte reguli?

 • eu atat zic: nu era o fata la postu’ anterior (da, mirOno, tu esti aia) care cauta baieti sa-si faca trupa? iaca pe def leppard acilea. unu jos, 2-3 a pleca.

 • marian e chiar respectabil.:))) cum dreaq se face ca mereu se leaga pustii de el?:)))) cred ca e din cauza blogului.

 • Mă bucur că vă distrați. Eu am niște treabă.

  (Pân-acum s-au strâns vreo 15 dolari, apropo. Am băut cam 14 din ei. Îi pun la loc!)

 • Baute-ar serpii sa te beie Darie. Pai ce dreacu facem aici? Se enervara baietii astia si tu bei ca un nu stiu ce… Treaba-i asta?! Iszom egy pohár bort/Beau un pahar de vin de nici mama Siamului nu a vazut ma! Rosu, de buturuga, adus din Oltenia. Care-mi da un sau o ukulele sa cant ceva? Mariane, te bagi? Fara ukulele sau cum dracu-i zice, cant si la fluierul piciorului, na numa’ acompaniament sa am. “Hai hai, pupa-ti-as coama balan; Fa-ma tanar cum eram…” Sau un “Méhkeréki tapsos”, dansul traditional al comunitatii romane din Ungaria. Na, sa n-o mai lungesc, pune cucoane banu’ pentru siameza cu ochi de melc si buze vinete, ca de nu, unde-ti sta capul, acolo’ti vor sta bicisnicele picioare! Am zis si ma duc sa ma imbat! Na!

 • @ ugyved: de băgat m-aş băga eu dar văd că nu se oferă nimeni cu nişte palincă.
  Pe uscat nu merge.
  @ toboşarul: regulile le face D.arius, eu ţi-am reamintit nişte norme de bun simţ.

 • Ce-ai, fă, am băut și io niște bani, nu s-or mai băut niște bani vreodată, ce-i?

  Am zis că-i pun înapoi, îi pun, că tre’ să justific, îi asiatica cu bagajele la ușe.

 • Bre..sunt in Zalau…frumosul tau oras natal, cu nbeste treaba… Nu ca te-ar interesa naparat… Da’ ma gandeam ca daca iti pofteste inimioara la vreo ciorba parinteasca.. as putea sa ti-o aduc maine cand ma intorc ( trec prin Cluj)

De Darius Groza

Sociale