Darius Hero

Nici o cauză…

N

Zice lumea că vrea cont, unde să trimită banii.

IBAN RO44 BTRL 0130 1201 H987 93XX, Banca Transilvania Cluj, Darius Groza

Și dacă vrea să mi-i dea în mână, să mă anunÈ›e să viu eu după dumnealor, să-mi scrie aici, că vin.

Contextul

Eu stăteam acum câteva zile pe Internet, acolo unde locuiesc eu de obicei și căutam niște filmulețe făcute pentru proști, din care să învăț mecanic să cânt fals un cântec proaspăt la ukuleaua mea, prin mijlocul căreia înșel audienÈ›a că eu aș avea înclinaÈ›ie muzicală și vreo anume sensibilitate faÈ›ă de frumos. Tot așa, căzând din click în link, am descoperit-o sub un bolovan digital pe Najmah Salam, care este o tânără drăguÈ›ică de origine singaporeză, studiind arte la Melbourne, Australia.

Pentru că ea cântă foarte frumos (am să vă arăt), iar eu cânt foarte urât și o consider direct responsabilă, am contactat-o, ca să îi comunic indivia mea nestăvilită. Puterea socializării dimpreună cu șarmul meu atent confecÈ›ionat ne-au adus însă împreună, mai aproape, unde ne-am cunoscut mai bine, împrietenindu-ne. Am reușit să trec cumva peste ura pasională faÈ›ă de talentul ei nemeritat, care mi s-ar fi cuvenit mie.

Ne-am povestit unul altuia emoțiile trăite cu omologii noștri de sex feminin și masculin. Eu i-am împărtășit ei cum o cunoscusem pe noua doamnă Jeg prin birt, cam torpilată și m-am înfierbântat cardiac, rostogolindu-mă necontrolat într-o deosebită dramoletă de amor, care-a implicat-o fără posibilitate de crâcnire. Asiatica mi-a zis despre cum ea îl cunoscuse pe imbecilul care o fermecase pe Chat Roulette, într-o sesiune unde ambii își căutau sex imaginar și-au sfârșit prin a se iubi în mod de-a dreptul tâmpit, cu decizii pripite ba de a veni ăla la facultate la ea-n oraș, în preÈ› de un an de zile, ba a se deplasa ea dramatică în Americă și a rămâne părăsită în terminal.

Și iacă așa am tot rezonat noi doi împreună. Cert este că dulcegăria asta siropoasă a lor este de-un patetism oribil, care mă face să plâng de compasiune, ca să nu vomit de greaÈ›ă.

Pe cale de consecinÈ›ă, voi avea iniÈ›iativa distructivă de a o tăvăli pe mica idioată prin realitate, cu toate costurile financiare și consecinÈ›ele emoÈ›ionale adiacente. Mai ales că mie îmi merg toate surprinzător de bine în viață, da’ până la ultimul detaliu, așa că m-am decis să dau înapoi societății, unde în acest caz societatea înseamnă pentru mine să fac idila ăstora să funcționeze, deși n-are cum…

Apropo, ea e Naj.

(și, din câte am priceput, ăsta e mucosul)

Să-ncepem!

Ea, din nefericire, n-are vreun diabet sentimental sau altceva, ca să licităm de urgenÈ›ă niște perechi de chiloÈ›i de vreo 2000 de dolari, să se ducă ea să se opereze sufletește în altă È›ară. Nici pe un sponsor pe care să-l amăgesc cu diverse beneficii din această epopee nu aș dori prea mult să îl implic.

Scopul final al deplasării fetii este de-o stupizenie profundă. Să se ducă cineva să se împreuneze cu vreunul agăÈ›at pe defunctul mIRC s-a mai întâmplat, dar distanÈ›a implicită era maxim Zalău – Șimleul Silvaniei, făcută cu Dacia break și nu se compară cu două continente diferite, între care trebuie să schimbe două avioane. SperanÈ›ele lor sunt deșarte, iar șansele vreunui happy-end sunt nule spre minus.

Dar de ce să nu-ncercăm? Mare scofală. Voi face rost de bani ca să îi finanÈ›ez prostia în felul următor: în lunile care urmează, ca o ocupaÈ›ie permanentă adiacentă vieÈ›ii mele personale, voi începe să cer împrumut câte 3 lei de la fiecare persoană pe care o cunosc în viaÈ›ă, bani pe care cel mai probabil nu-i vor mai pupa vreodată, decât dacă sunt dispuși să aștepte toată durata vieÈ›ii mele, până ajung înapoi la ei!

Dintre toÈ›i oamenii care au avut neșansa să își ciocnească existenÈ›a cu accidentul destinului care sunt eu, tot găsesc măcar un număr de 1000 care să nu se gândească în mod activ la această sumă neglijabilă, când va fi cerută în cele mai improprii momente, bani pe care oricum nu se așteaptă să-i înapoiez și o să trebuiască să se È›igănească o prea lungă perioadă, cât să merite.

Pe parcursul acestui efort mediocru, lăbărÈ›at pe atâta amar de timp, că doar nu ne grăbim nicăieri, voi mai face cunoștinÈ›ă nefastă cu amicii, rudele și persoanele apropiate acestor amărâÈ›i nefericiÈ›i, în număr de încă vreo mie, inconștienÈ›i în ce se și îi bagă. Ce, ei n-or fi având câte 3 lei fiecare?!

Până când strâng suma totală. Dacă se oferă cineva s-o dea pe toată pe degeaba, eu o să o accept fără să apuce să se gândească ce alegere neinspirată face, cum ar fi Dan Voiculescu sau alt ameÈ›it.

Rezumând

– nu cred că va funcÈ›iona, probabil iubirea se va risipi între cei doi, înainte să apuc să strâng toÈ›i banii
– cred că, dacă reușim (plural), vom fi strâns suma degeaba, că – cine știe pe ce criterii – se va întâmpla vreun eșec, odată ce se văd
– 3 lei fiecare
– voi nu trebuie să faceÈ›i nimic în mod activ, că vin eu; deci nu-i musai cu dat mai departe sau alte căcaturi, doar dacă vă trece neapărat; altfel mă descurc și singur, ajung să iau banii
– nu, ea nu știe de chestia asta, știe Jegu’, dar e în română și am scris cât am putut de alambicat, ca să nu reușească să-l traducă cu vreun motor online

Mna, cam ăsta e mesajul, mai uitaÈ›i-vă la muzică.

106 comentarii

 • Esti constient ca nu vei mai primi nimic, mai ales de la cei care ti-au mai tot dat. Pentru motive anterioare cel putin la fel de timpite.

 • Mai bine strângi bani să-mi iei altă chitară, că asta care o am mi-ai dat-o de pământ dimineața la 6, pe străzile jegoase ale Clujului, după ce au ieșit toți bețivii de prin birturi, dintre care cel puțin unul și-a făcut una dintre nevoi exact în locul acela! Numa zic!

 • Eşti tu inconştientă că-mi vei da, măgaro! Printre alţii.

  Şi tu astalaltă – mucles, că te-am cumpărat în public pe bani grei, nu pă boabe de fasole şi track-back-uri invalide şi ce dădeau ăi’lalţi.

 • Na, şi acuma după ce am citit şi articolul, am o întrebare: te deplasezi la Timişoara după 3 lei? Sau cum? Şi ca să pricepem şi noi pentru ce cauză bună cotizăm, banii sunt ca să se deplaseze fătuca să întâlnească mucosul? Sau cum?

 • Cineva care îşi face singur acordul de backing vocals mă impresionează din totdeauna întotdeauna.

  PS.
  Nu dau nici măcar 50 de bani… Desigur, dacă era vorba despre clona lui Najmah Salam, adică cea din backing vocals… era cu totul altceva, aş fi putut da chiar şi un leu întreg, adică mai mult de un covrig mediu cu sare şi mac de 80 de bani. 😀

 • Chiar dacă nu există nicio cauză pentru cauza asta, intenţia contează, deci bravo. Şi se scrie legat, după cum ai văzut mai devreme şi vei uita mai apoi.

 • deci vrei sa futi o fata dragutza care canta pe internet si ceri bani sa ajungi la ea, aceasta fiind inca blocata la terminal. apoi vrei sa o tavalesti putin prin realitate. am inteles bine, da? ca am citit de trei ori pe (aceleasi) sarite.

 • Se scrie legat, dacă te iei după DOOM2, ceea ce eu refuz.

  Vreau s-o fută altu’, deci îi dau bani ei să ajungă la el. Vezi, că cât îs de nobil?

 • a, nu, aia vrea cu ala care a parasit-o deja la terminal (inainte sa o vada. matrix?), dar suntem de acord- esenta e aceeasi.

  bine, renunt, aspirina nu functioneaza. ma culc la loc.

 • expresia corecta e “s-o futa cainii”, da’ daca ei nu vor eu iti dau 30j de mii sa-i dai ca sa ajunga la ala sa-i dea el. vino sa-i iei. luni iau salariul.

 • Eu iti dau! Ca e asa draguuuut si cu dragoste si mna. Si daca te decizi tu sa iei banii si sa mergi tu la ea, tot iti dau, ca tot e dragut!

  Dar mi-e asa lene sa merg pana la banca doar ca sa transfer 10 lei (platesc si pentru monica si pentru jim, fie)… pui tu de la tine si iti dau cand ne vedem? 🙂

 • Gia, presupun ca Darius nu vrea sa futa fete dragute :)) vrea sa le futa altii. Nu prea mi se pare nobil, imi miroase mai degraba a fetis :)). Auleo.. Darius, ce-ai ajuns..

 • te rog ca monichii sa nu i te mai adresezi cu apelativul magaro ci DOAMNA AMANTA A LUI tOADER, DOAMNA MONICA.
  fii si tu finut, “fa doamna amanta a lui toader, doamna monica”
  si oricum nu iti trimit bani prin conturi obscure gata de phishing. fa tu escala la paris sa vaz ca esti motivat si iti dau 3 euro, nu doar 3 lei.

 • haide mobitelco!
  ba, ce imi aduc eu aminte dein baschetul romanesc e unul pe nume bruno rosnavschi si ca u cluj cam batea tot in anii ’90.

 • ideea e simpla: bosche vrea iar bani sa beie (tankist, zi-ne tu cum beiai), ceea ce nu ma deranjeaza, ba chiar il ajut cu o bere, adica 3 lei, da’ cu conditia sa vina sa-si ia banii si cu ocazia asta sa-mi aduca ce imi datoreaza, sa ma imbat si eu, ca si eu sunt om.
  altfel eu ma fut in toate chinezoaicele astea si tovarasii lor pancaristi, ca asa fac eu cand sunt treaz. urat.

 • chiar esti de groaza! sa mor eu!
  da-mi un mail iti trimit 10 lei nu 3… chiar sunt curios cat strangi si daca ii strangi chiar te duci :))

 • p-asta l-au scos de pe aparate si acum se duce incet dar sigur. sau imi copiaza tehnica de cand cu problema cu chelnerita, coltul mesei si noua pizda. apropos, mai citeste ma-sa? da’ pizda mai exista? la cafe deko cand o ducem?

 • 1 bai….si care plm e ukulele asta ??? chitara aia mica sau pianu ala in care ca don´soara ??
  2 sa vad daca am inteles eu cum trebuie. eu trebuie sa trimit niste bani lu´ jeg iar el nu face nimic cu ei ci ii trimite lu´ o pesa sa plece sa se futaceasca cu un terminat. deci nu fut eu pe banii mei (inadmisibil) nici jeg (mi se rupe oricum) ci unu din americuta pe care nu il cunosc. si o fute pe una care doineste la ukulele. din singapore. desprea asta e vb ???
  daca da ….contati pe mine. eu nu ma uit la bani. nu ma uit eu la ei…da´ nici voi nu-i vedeti.

 • Bine ca n-am zis ca dau si eu numa’ daca da Hudrea, indiferent din care salariu. Phew!
  Deci, NU DAU. Reafirm aceasta negatie.

 • La mine in buzunar. Ti-i trimit, da’mi promovezi un blog? ….pe care tre’ sa-l fac, dupa ce-i gata?

 • Ahahaha niciodata nu-i jegu’ ase jegos ca atunci cand ii ridicol!

  Pai tu nu vezi ce mutre seducatoare iti face proasta ba?! Si ce penibil ii ?! Ce dracu face la inceput, rumega ? Ii jita ? Si cu ochii aia de melc ce vrea, sa sie si capra simultan ?

  Ahahaha boon

 • Groza, mai unge şi tu blogul ăsta că merge greu. Durează mai mult de 20 de secunde de la “bagă” până la referesh.

  Şi dacă tot am mai făcut efort de un comentariu, ce mai face Vitrina? Dar Miha?

 • @ Bibli: asta e smeker de smeker si isi gazduieste blogu` la americani, sa se uite aia prin chilotii lui toata ziua. Si sa ma cert io cu provideru` ca ii rup banda de extern.
  Bai, daca iti dau 0,75 de euroi ii schimbi tu singur ?

 • @ Hudrea: Da ? Nu am studiat cu atentie dar, ma rog, tot la extern inseamna, ceea ce explica multe.
  @ ibrahim: Zi nene, 75 eurocenti fac sau nu 3 lei ? Ca mai am niste marunt de la biserica prin buzunare.

De Darius Groza

Sociale