Darius Hero

“Mere-mere? Trebe-trebe.”

&

[reîmprospătare cronologică…]

ActualCastigatorCJFest.jpg

Am luat așa: locul I la cel mai bun blog, locul I la cel mai bun blog de diverstisment, locul I la cel mai bun blog personal, locul II la cel mai bun design de blog. Dacian a luat I la fotoblog și Tudor a luat III la tehnologic. Mulțumim tustrei “lu’ tăți” celor ce-au votat. [Mulțam șofer taxi pentru algocalmim.] Un clasament cu toate rezultatele, pe categorii, a fost publicat deja și-l puteți citi apăsând curioși aici. Cât despre mine, nu țin minte exact tot ce-am primit la fiecare, material vorbind (știu, știu, interes maxim), dar îmi amintesc vag un week-end dublu la Azuga (li-l dau părinților mei, Mirmen și Carcea), 3 sticle de vin (beiute cu blogării la fața locului), un stick USB (dăruit lui Tudor), niște cd-uri cu muzică (făcut schimb pe filme de la alte categorii cu Fana și Licurici), o carte despre ceva cu blog, încă niște lucruri, voi reveni în amănunte, mă duc la nuntă, pe luni, deci, pa.

[poză de la decernarea cel mai bun blog, bucuria victoriei, în imagine “cel mai bun blog” sărutând organizatoare, Alexandra Groza, instantaneu fotografic surprins de iubit organizatoare]

Primulsarut

[poza detaliu, aici]

Trecând mai departe…

Vă povesteam de curând despre filozofia întrebărilor amabile, în mintea mea puțină. Am ajuns la o nouă concluzie. Am decis că mă enervează oricine mă întreabă ce fac. Gata. Nu mai sunt excepții. Pentru că rar s-a-ntâmplat să mă întâlnesc total din greșeală, în timp ce făceam ceva, cu o persoană care să fie într-atât de importantă sufletului meu încât să mă opresc din ce fac, pentru a-i explica. Plus că situația în sine este o imposibilitate logică, pentru că odată ce m-am oprit din facere a ceva, cu scopul de a detalia, deja fac „nimic” și doar acesta din urmă poate să mai fie răspunsul.

Or dacă mesajul este atât de previzibil, de ce nu întreabă lumea „Ce făceai?”, pentru ca astfel să existe un sens al cererii de informație și oferirii unui feed-back? Plus că majoritatea persoanelor care merită să știe ce fac sunt deja cu mine în momentul și în locul înfăptuirii făcutelor, eventual participă împreună cu mine, deci, dacă tocmai ai ajuns, de cele mai multe ori nu te privește, pentru că nu te-am chemat, ar trebui să fii chiar revoltat, nu curios. N-ar fi astfel cel mai rațional ca o discuție să fie deschisă printr-o ceartă? “Credeam că-nsemn ceva pentru tine! PORCULE. Ernest, hai să mergem, că-l omor!”

Oricum, „Ce faci?” este probabil cea mai tâmpită întrebare, excepție făcând fiica ei, care-o întrece de departe pe mamă-sa în prostie, anume: „Și altfel?” Stau eu și cuget, încercând să mă lămuresc cam care-ar putea fi scenariile de dialog cât mai realiste în care această chestionare de follow-up și-ar găsi utilitate. Nu mă-nțelegeți greșit, ea își CAUTĂ utilitate în toate conversațiile, da’ noi analizăm dacă-și și află. Sunt doar două astfel de ipostaze:

– Ce faci?
– Bine. Tu?
– Bine.
[…] – Și altfel?
– Rău.

***

– Ce faci?
– Îți răspund la întrebare.
[…] – Și altfel?
– Bine.
– Și altfel?
– Rău.

Eu am două metode dezvoltate de-a lungul vremii, de participare la orice tip de discuție, dacă aceasta începe cu „Ce faci?”.

Metoda cu numărul 1: Zic „Bine.” Bine și atât. Veți observa că dacă nu întrebați înapoi, interlocutorul afișează un ecran albastru de eroare, după care se restartează. (Va dura câteva secunde, timp în care nu schițați nici o reacție.) Fie persoana va reîncepe, cu aceeași întrebare, caz în care veți relua procedura, fie persoana va rula cu un pas înainte, răspunzând direct la întrebarea pe care voi n-ați mai pus-o înapoi. “Păi, și eu… ăăă… bine. Mă duc la…” TAAACI!

Metoda cu numărul 2: (Se folosește pe răspundere proprie, doar dacă vă considerați destul de antrenați să duceți discuția până în punctul critic „Și altfel?”). Decurge după rețeta:

Interlocutor: Ce faci?
Voi: Bine, tu? [nu se așteaptă răspuns, se direcționează imediat conversația prin] Mere-mere?
Interlocutor [în 95% din cazuri]: Trebe-trebe. [rare tentative umoristice: “Păi, că n-a sta!”, “Facem să meargă.” sau dat rotativ din mână, sugerând că “mere-mere”] Voi [imediat]: Cum îi?
Intelocutor: Păi, cum să…
Voi [instant]: Cu lucru, cu lucru?
Interlocutor: Ăăă…
Voi [fără întârziere]: Probleme-probleme?
Interlocutor: …
Discuția este câștigată, lovitură de grație: Și altfel?

Alte întrebări tâmpite – pentru că pe mine mă cadorisește lumea cu o grămadă, cel mai probabil deoarece am fața care implică c-aș da răspunsuri tâmpite și atunci ce-ntrebări să-mi pună, nu?, logic, doar tâmpite, să nu mă suprasolicite – sunt cele legate de trotineta mea. Cele mai dese interpelări, dintre alea extrem pe inteligente, vă jur, nu băgăm tot, că-i jale, da’ mă piș pe mine de fericire de câte ori îl interesează pe câte unu’ “mai răsărit”:

– Da’ ai permis?
– Cât consumă?
– Da’ unde-i motoru’? Picioru’-i motoru’? Hă-hă-hă!

Desigur, sunt persoanele alea „speciale”, pe care le duce mintea la aceeași întrebare de fiecare când ne-ntâlnim. Uneori îs sofisticați. Țin o întreagă conversație (gen cele de mai sus), până să „mă surprindă”: Și, zi… ai permis pentru asta?

***

Dreapta mea sau dreapta ta?! Dreapta lui?! Să urlu la dreapta? Să urlu <<la dreapta>>?

omlaapa

 

26 comentarii

 • cum adica ce-i ?! ce faci ?! tulai !!! mi-am adus aminte cum avem discutii cu mihai si bobitza(nu-i cunosti-defapt nici pe mine nu ma cunosti) pe acest subiect `ce faci ?! bine si altfel ?!` disperam si (clar) ne distram … cel mai tare e cand se intalnesc doi prieteni(dupa caz) care nu s-au vazut de mult timp … si se intreaba deodata `ce faci` si raspund deodata `bine` si dupa ,clar `si altfel` ? oricum priviti aici descrie de fata la 15 ani care iubeste si ii plac unele lucri(la rubirca `about me`) :))http://www.hi5.com/friend/profile/displayProfile.do?userid=73402504
  bun articol btw … iar indicatiile sunt fff exacte dupa caz !!!

 • ba sa il port sanatos, da sa stii ca e singura chesie pe care a, scris-o la viatza mea, e ca un copil, asa ca daca vrei sa nu se selecteze text aiurea, fa-l s amearga si on select ca si on click.

  altfel eu te pup si pe acolitii tai ii pup.
  aici in Bucuresti totu e bine 😛

 • Hmm ….. Citesc articolele tale si sincer cred ca iti pierzi vremea daca traiesti in continuare intr`un “dreamland” si gresesti destul de mult , folosesti cuvinte care nici nu exista prin dex:))

 • Io te felicit Dariuse si iti spun ca am votat de doua ori pentru JEG. Da un lucru nu e bine la linkul pe care l-ai dat nu gasesc castigatori maghiari. Degeaba ai pupat tu pe organizatoare ca nu merita!

 • No ghini ba, ghini jeg. Da un sacret de la mine sa stii: tu ai tzucato pe aia dupe ce m-o supt ghini bre! Ii buna la supt tre sa spui. Ioi JAGule sa-mi zici daca t-o placut sperma Ioi ca-s in agonie si spasme de ris!

 • Bravo, măi copchile! Felicitări! În sfârşit, ai primit ce meritai 😉 – adică locu’ întâi, mă.
  Prietenu’ lu’ Alex te-o sau nu te-o după ce-o făcut poza? Sigur eşti la nuntă? Ori la bal, ori la spital? 😛

 • Metoda mea de a aborda persoanele care ma intreaba de fiecare data ce fac, este de a spus intotdeauna acelas lucru, indiferent de situatie:

  EG:

  Ziua 1.
  – Alo?
  – Salut, ce faci?
  – La birou.

  Ziua x:
  – Alo?
  – Salut, ce faci?
  – La birou.

 • Darius asta incearca sa atraga anumite persoane , si in continuare se crede un mare redactor la ceva ziar de elita , dar inca nu are nimic din ceea ce are un adevarat ziarist pentru ca scrie doar cum face caca si pisu pe el .

 • Niang, dragă, tu petreci MULT prea mult timp pe Jeg. Ma intreci.

  Deci eu m-am dus la nuntă, precum am anunţat în prealabil, iar “tuh” şedeai acilea şi te certai cu un eu absent. Mna, care n-are viaţă? 😀

 • @Niang

  fi atent iubi, dude, man, bitch, whore, asshole, lover, ice-cream dick, honey bunny, pumpkin, motherfucker s.a. nu esti demn de un eventual titlu de “anti”. nu te pricepi. esti muci. esti frustrat. nu te putem accepta in legiunea noastra. dispari te rog. tuh se scrie simplu din 2 litere – tu. Doar Niang se scrie usor din 3 litere – BOU, sti?

  @antidarius

  cine-n chizda masii esti tu, bre, sulambec?

 • Felicitari, Darius.

  Mai bine:
  Om de stanga la apa
  Ori
  Om de dreapta la apa
  (dupa caz)
  (sa se stie pe cine salveaza si pe cine nu)

 • bine Darius..si cum ramane cu printesa?:D..dar oricum..plecaciuni sincere pt munca depusa si recunoscuta in sfarsit 🙂

 • Felicitari pentru premii.

  Poza cu Om La Apa e tare dar cam veche. Acum vreo 2 ani (jur!) mi-am pus-o pe deskop la servici si am trecut drept neserios. Era atunci pe resursadefun. Uite ca nu m-am uitat sa vad daca-o mai fi …

 • Eu unul nici n-am mai văzut-o, nici avut-o, mi-o trimis-o cineva. În principiu, nu am publicat nici o poză care să fie preluată de undeva, decât făcute de mine sau de cineva special pentru Jeg. S-a întâmplat de vreo două ori să fie instantanee cu locuri ce-au mai fost pozate. Dar de obicei fie le găsesc eu, fie alţii, fără să ştie de altele la fel.

 • Normally I do not read article on blogs, however I would like to say that this write-up very pressured me to check out and do so! Your writing style has been amazed me. Thanks, quite great article.

De Darius Groza

Sociale