Jegzultatele jegferendumului ş.a.

sari la comentarii

Am decis să închei votarea pentru poll-urile din articolul precedent, în care intenţia era să se dispute corect şi deschis, nu să se fugă prin net caffé-uri cu gânduri de fraudare, dacă Dacian mai are voie să fie cu „aia” cu care îi, iar dacă Eta, personajul cetăţenesc cunoscut cu ocazia filmării imnului Jeg, ar fi firesc să se-mpreuneze cu mine.

Începând cu ce-i mai important...

… aflaţi că un număr covârşitor de 94 de persoane au votat în unanimitate pentru acordarea unei şanse Etei în vederea bronzării trupului ei de la aura mea divină, ceea ce am şi făcut.

Dacă vreţi să ştiţi mai multe despre dânsa, iacătă: Margareta este o fostă neo-pocăită băimăreancă, actual masterandă la Cluj-Napoca, cu recente afinităţi pediste, partid ale cărui orientări le degustă, inscriindu-se-n el de câteva zile, câh! Combinaţia perfectă. Din nefericire pentru preferinţele mele, nu este şi unguroiacă, precum era din aşteptat din numele ei complet (care nu vă interesează). Dar, precum eu am un suflet larg şi un stomac şi mai larg, o voi accepta pe Eta aşa cum este dânsa şi-o voi lăsa deocamdată să încerce să mă obţină, chiar dacă ea nu ştie deocamdată că vrea. Să înceapă competiţia!

Totuşi, ca să vă faceţi o imagine provizorie despre cum decurge relaţia mea cu dumneaei, am colecţionat o serie cuprinzătoare de 3 replici definitorii, de pe durata primei noastre zile de tratative sentimentale:

 • Îmbracă-te că-i frig!
 • Spală-te pe mâini…
 • De ce nu ţi-ai mâncat de aici morcovii?

Observaţi astfel căci cel puţin din punctele de vedere ale sănătăţii şi halelii, şedem bine. Când replicile vor ajunge la „Mai jos!”, fiţi convinşi că nu veţi mai afla concret, dar voi da de înţeles prin tot felul de glumiţe insipide.

Referitor la Moaflesin şi prietena lui…

Lupta a fost strânsă şi ştim cu toţii câte răsturnări dramatice de situaţie au existat, tragedii şi leşinuri. Voi opri această şaradă ce-a luat o turnură nedreaptă, în ciuda ţelului nobil ce s-a pierdut în tertipuri electorale, maşinării mâşave şi mişculaţii perfide, pentru a nu pune în pericol poate chiar vieţile unora mai sensibili, faţă de care cei doi implicaţi în acest cuplu mizer, Dacian şi aia, nu au pic de consideraţiune.

Deşi am vrut să anulez rezultatele (56% pro relaţie, 44% contra-pro, 156 de voturi totale) din lipsă de cvorum, pe motiv că Jegul este un website contemporan de societate redactat în limba maternă românească, deci se adresează întregului popor din ţară şi diasporă, din care nu s-a prezentat 9 milioane + 1 la votare, am ales în final, tot din sufletul meu larg şi stomacul mai dihai, să le fac nevolnicilor iubăreţi o concesie de nu mai mult de două săptămâni, în care „aia” să binevoiască să umple măcar una dintre recipientele exprimate anterior. Sufletul nu poate. Deci rămâne unul.

***

Bun, deci…

Nu vi se pare că pozele pentru acte (buletin, paşaport etc.) trebuie făcute în cele mai improprii poziţii sau contexte simulative? Adică în poză n-ai voie să porţi ochelari de soare, bandană, freză de punker, nimic, este interzis orice ar putea fi… CARACTERISTIC. Adică tre’ să fi un om, Adamidal, nomal, fără adaosuri. Doar tu, în blank. N-ar fi mai util să vii cu basca ta preferată sau, nu ştiu, cum arăţi de obicei?! Deoarece nu vrei să ai probleme la vamă, că porţi ochelari de soare, nu-i aşa? Pentru că atunci tre’ să fii recunoscut. În condiţiuni „de obicei”! Nu când eşti smirnă lângă un zid, cu ochii semi-închişi.

Poate-s io tâmpit, da’, în plus, ideea de a te prezenta la poză în varianta ta de bază… ăăă, asta nu dă potenţialilor infractori posibilitatea de variaţiune? Adică a fi chel, fără nici un specific, totul fad, nu-i cam cam o „pânză albă” pentru deghizări?

Tu! Vino aici, îndreaptă, arată cât mai normal posibil. Nu zâmbi! S-ar putea să ţi se asocieze imaginea cu cum arăţi în viaţa reală!

***

Şi dacă tot vorbim de anexe, în general din sfera modei, aţi remarcat că nu mai poţi purta practic nimic fără acel ceva să fie o formă de declaraţie socială, pe care nu eşti conştient că o semnezi? Spre exemplu, eu am o şapcă de la prietenul meu şi partenerul Budorel. Când a fost făcută, nu cred că s-a gândit croitorul la o descriere mai complexă decât faptul că ar fi verde. Totuşi, în timpurile noastre, tind să cred că nu i-a dat prin gând săracului om că, dac-o port cu faţa, înseamnă că simpatizez cu comuniştii. Dacă o port întoarsă, în mod logic îs fan trupa Simplu.

Nu mai pot purta converşi, din firescul de a fi comozi şi ieftini. Nu mai pot purta părul lung, fără să fiu artist sau roacăr, la fel cum nu mai pot purta părul scurt, că-s huligan, iar dacă mă bate norocu’ să am şi un şnur roşu la mine, risc să mă salte poliţia pentru manifeste neo-naziste. E drept, nu m-am trezit niciodată purtând două perechi de şireturi groase colorate diferite şi să mă minunez că ies în evidenţă, nu am părul vopsit argintiu, ceea ce ar trebui să intre sub incidenţa legilor împotriva ambuteiajelor din traficul urban, dar, nu vă supăraţi, dacă-mi iau şi eu un tricou pe care nu scrie nimica, mă lăsaţi vor rog să umblu pe stradă fără să am parte de supoziţii, a ce-aş vrea să exprim?! Cine ştie, poate mesajul meu nu e mai complex de „mi-e frig la sfârcuri”?. Mulţumesc anticipat.

***

De ceva zile am fost scos la masă de organizatoare pupată de la ClujBlogFest. Ceea ce denotă două chestiunii decisive: 1. SCORE! 2. Organizatorii mă plătesc pe mine să câştig, nu invers. Bun, m-o dus de-am mâncat Big Tasty, de la un fast-food internaţional unde tăte chestiile mici îs „big”, pentru ei. Şi, este precum a zis Apo, nu precum a zis Andrei: acel produs suge cu două guri, este uics! şi duhnea deja a stricat când l-am scos din cutiuţă. (Da, desigur că l-am mâncat.)

Da’ alt lucru ce nu mi s-a întâmplat vreodată este că lângă noi s-au aşezat o ciurdă de pirande din alea cu poale sclipitoare, baticuri, sacoşe, soţi căldărari, copchii, tăt tacâmu’ şi miroseau… surprinzător de flagrant a detergent.

***

Alianţa (de data asta) N.U.

Ieri, mergând la Eta, în scopul de a îngurgita produse alimentare, rulam pe Eroilor, grabă-mare, cu trotineta. Strângând în mâini ghidonul, astfel încât să nu fiu proiectat în meclă la fieşce dală mişcată din pavajul profesional executat pe trotuarele cu pricina, nu aş spune excesiv de repede, dar prinsesem în jurul a 45.000 de km/h, în momentul în care o – cum să formulez? – cretină, cre’că de la P.D. (normal) mi-a sărit jovial înainte, cu un… fluturaş. Adică eu trebuia să dau drumul paraşutei de frânare, să mă ejectez din bolid, să opresc prompt, încerc să evit ariile populate de bătrânei ce-ar putea avea de suferit de pe urma rămăşiţelor-proiectil cauzate de prăbuşire şi să mă prefac cel puţin la fel de interesat cum sunt în majoritatea ipostazelor în care primesc hârtie de aruncat. Din acest motiv – şi nu din acela că până acum vroiam haos politic, ca să nu mă plictisesc – voi vota cu DA (sau cu NU, că nu mai pricep, “nu” în pro-Băse, “da” îi anti-pro-contra… habar n-am), da’ oricum PENTRU demiterea băsianică.

***

Cine tata naibii trimite mass: „Care veniţi sâmbătă la Petroşani?”

***

Îmi poate explica cineva de ce tanti aia de la Biblioteca Central Universitară, de aduce cărţile şi fişele, e îmbrăcată ca o laborantă de la spital? Are până şi papuci din ăia medicali. Dacă i-ar fi fost şi un stetoscop înfăşurat în juru’ gâtului, scoteam vena.

***

JegTemeTe

19 comentarii

zi si tu ceva
 1. Mai 5, 2007 la 11:40
  link permanent
  Raluca zice ca:

  Unde a fost surprins minunatul instantaneu fotografic? 😛

 2. Mai 5, 2007 la 13:15
  link permanent
  Eliza zice ca:

  M-am răzgândit. Nu e OTV. E PROTV.

 3. Mai 5, 2007 la 16:49
  link permanent
  Denisa zice ca:

  Ce-i sâmbătă la Petroşani şi io de ce nu am primit mass? Oricum, îi târziu, că mă duc a dormi.

 4. Mai 5, 2007 la 18:15
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  @ Raluca: Într-o beserică, fotografia originală e făcută de stimabilul Dacian, la nunta lu’ vărul nostru comun. Pe marginea căreia pesemne voi detalia.

  @ Eliza: Nu-i după cum ţi se năzăreşte ţie!

  @Denisa: Apăi, nu ştiu, că n-am răspunsără.

 5. Mai 6, 2007 la 00:11
  link permanent
  Alta zice ca:

  Iar te-a luat frac-tu la voturi! Tot are mai multe ca tine in total! hihihi…

 6. Mai 6, 2007 la 00:50
  link permanent
  Darius zice ca:

  Dacă este vreo problemă, pot rezolva cu lejeritate acest aspect. 😀

 7. Mai 6, 2007 la 12:02
  link permanent
  Emma zice ca:

  Ai totala dreptate in privinta pozelor de buletin sau pasaport, insa nu si la partea cu purtatul sapcilor sau a ochelarilor de soare, fiindca acelea mascheaza o parte din fata. Dar sa nu ti se dea voie cu parul pus cum-vrei-tu sau cu piercing (tre’ sa le scoti…cica…) mi se pare si mie anormal.

  In cu totul alta ordine de idei, bravos lui Dacian pentru poza.

 8. Mai 6, 2007 la 21:52
  link permanent
  katie zice ca:

  Big Tasty ăla pare mai mare decât un cap de copchil. Şi un pic zemos. Ceva zemos mai mare decât un cap de plod nu se califică a fi de mâncare. Decât dacă e pepene. Sau dovleac. Bine, poate se califică. ăăăă… big tasty sux. Na.

 9. Mai 6, 2007 la 21:55
  link permanent
  Niang zice ca:

  hmmm si de ce crezi ca ne intereseaza ce scrii tu?

 10. Mai 6, 2007 la 22:14
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ahahaha, cât de mult încearcă Niang, iui. Mi-era dor. Cum zăboveşte el aici, pre Jeg, făcându-se reflexiv excepţia de la propria-i regulă… Ţucu-l, mâncu-l.

 11. Mai 7, 2007 la 00:15
  link permanent
  eL Lunes zice ca:

  La Petrosani era meciul lui Poli cu Jiul, deci un timisorean a dat massul, si din cate banui eu, cred ca a venit de la epigonul cu emoticoncertele, mare polist (adicatalea tine cu Poli Timisoara, pentru neaveniti), Cristi Olar, sau Cristy2005ro… Em ai rait?

 12. Mai 7, 2007 la 00:16
  link permanent
  Darius zice ca:

  Corect! 10 puncte!

  (am vrut să zic că el, da’ am renunţat, că sărăcuţu’ o comisese destul înainte :D)

 13. Mai 7, 2007 la 09:00
  link permanent
  Sepukku zice ca:

  Din moment ce si la Cluj ai fraieri care te hranesc degeaba…propun sa facem un sindicat al “hranitorilor de jeg fara alte foloase doar umilinta si obedienta”

 14. Mai 7, 2007 la 10:22
  link permanent
  Darius zice ca:

  Cum fraieri, bă, scârbă? Onoraţi responsabili pe catering, la Jeg. Tu vezi-ţi de regiunea ta, nemernice!

 15. Mai 7, 2007 la 10:28
  link permanent
  mea zice ca:

  pai bine ma Dariuse, adicatalea pizzanele si berile tremise de mine nu meritau cateva cuvintele de mirare acilea pe Jeg? sa ramina “umilinta-mi si obedienta-mi” pe vecie scrisa, in vesnica pomenire?
  Deci Sepukku eu ma-nscriu.(cam la cat te-ai gandit sa fie cotizatia?)

 16. Mai 7, 2007 la 11:15
  link permanent
  Sepukku zice ca:

  Asta traieste dupe urma mea si a ta…muncitori cinstiti…plebe incercata…cei multi…proletari din toate regiunile…rasculati-va!

 17. Mai 7, 2007 la 11:46
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ioi, chiar, am tăt uitat, tre’ia să te fac prietena preferată p-o zi.

  În articolul ce va să vie, promit.

  Aşe. Sepuce, haleu!

 18. Mai 12, 2012 la 01:07
  link permanent
  my free ipad zice ca:

  That is a really wonderful powerful resource that you’re offering and you just provide it away cost-free!! I that can compare with discovering websites which comprehend the certain valuation on providing you with fantastic learning resource for zero cost. We truly dearly loved examining this internet web site. Have fun here!

 19. Mai 25, 2012 la 22:56
  link permanent
  chicago locksmith yelp zice ca:

  Hello I like your blog. Do you want to invitee submit in my very own someday? In that case please let me know by means of e mail or just reply to this kind of comment since My partner and my spouse and i actually signed up for announcements and will know should you.

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)