Darius Hero

Facturile Eon, de acum mult mai atractive

F
[între timp, juriul asiduu deliberează la bere (deci vă dați seama) concursul odelor închinate mie… o să dureze vreo zi pentru ca alambicatele proceduri de calcul și studiile minuțioase să ofere un rezultat credibil și just pentru cititorii și contributorii care au participat activ]

Eoane, eoane, toată lumea doarme!

De ceva luni încoace noi primim ceva facturi, diferite față de cele inițiale, ba mai mult, de la alt furnizor de gaz. Nu ne-am făcut prea multe probleme legate de aceste aspecte dubioase, pen’că la noi se alternează providerii de… practic orice, mai des decât administrația, care se schimbă la mai fiecare ședință. Dar am remarcat instantaneu următorul fapt:

CÂT DE TARE ADUCE FACTURA ASTA CU UN BLOG?!

eonblog

Mă scuzați pentru șifonare, tocmai o mototolisem s-o țâp la gunoi. Observați, de asemenea, că prin grafică din asta de doi lei n-o să-l facă nici măcar pe Zoso la design.

Dar să analizăm postu’. Serios acum, ați citit vreodată prostii din astea? N-ați mai intra pe Jeg, atâta-ți râde citind facturi, în care p-o parte mă amenință cu debranșarea și pe verso se-nchină până la pământ. Citiți asta de mai sus, așa, pe diagonală și reveniți aici.

Gata?

Unu la mână că primele două rânduri nu vujesc nicicum dimpreună. Începe galeș cu stimați (adică eu!), apoi continuă printr-un subtil boră banu’ (adică-care?), scris cu roșu. Un foarte mare „nem szabad” în lista rău-platnicilor ca mine.

Dar să ne concentrăm, totuși, mai mult la ce și vor ei de altfel să ne concentrăm mai mult, doar că nu cum vor ei:

E.ON Gaz România vă propune o nouă soluție de plată a facturii de gaz.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Adică la timp și cu bani, de data asta. Cum se screm ei, zi-noapte, să diareeze tot felul de rezolvări la problemele mele. Că eu, știți, pur și simplu nu mai am unde să mai pun banii, îndată m-aș repede să mă scap de datorii, dar of!, e-atât de departe.

Următorul paragraf:

Bla-bla-bla-bla-bla-căcat-căcat-pișat-bla-bla-bla-PLAAATĂ!-bla-bla-bla-bla-bla-bla-bla. Cum se sfarmă dânșii, sărăcuții, să-mi fie mie cât mai ușor să merg să plătesc. Cum m-ar lua de acasă, cu taraf și voie bună, să mă ducă tot într-o petrecere la cel mai apropiat sediu al lor, ce l-au deschis numai pentru mine, ce mai?, E DENUMIT după mine, exact în fața ușii mele, și pe stânga și pe drapta, în engleză și română și cu suport în limbajul semnelor și Braille. Cum intensifică ei orientarea calității și îmbunătățesc relațiile, țucu-i, mâncu-i.

Apoi detalii despre cum îmi poci eu face card la ING Bank, i-aaauzi, zău?, ca să plătesc, neică, prin ei, că doară mă ajută, să nu fiu fraier, mă. Mă rezolvă ei. Sau, dacă astfel voi alege – fiindcă e după mine, nu?, cum plătesc, numa’ să cac odată cașcavalu’, marcă biștăreii, varsă gologanii, lucește galbenii, –, pot da și peșin, de așa poftesc.

Păi, poftesc, poftesc, cum să nu poftesc? Da’, auzi… un serviciu să puneți voi juma’ din plată nu aveți, așa-i? N-avem, taică. Avem numa’ UNDE. Avem MULTE unde-uri. Aproape la fel de multe cu “cât mai degrabă”-uri. Am putea să nu tipărim degeaba hârtia asta și să ți-o scădem din plata care chiar ea ți-o aduce la re-re-re-cunoștință. Dar nu am vrea să te rătăcești prin oraș căutându-ne. Deci, ne este cu părere de rău, stimate client, avem oferte de cum. Nu și de cu ce.

Concluzii: În absolut FIECARE paragraf (verificați) este vorba, sub o formă sau alta, despre profesionalismul cu care-au reușit ei să descopere noi căi prin care să-mi ia mie banii, prin mai multe modalități de plată etc.

Dacian, despre facturi, în general: “N-o-nțeleg? – O arunc!”

***

Și mă duc eu ieri, dragile mei, să-mi scot ațele din picior, da? Da. Îmi schimbă pansamentele de vreo săptămână o tanti simpatică de la Chirurgie, de pe Moților.

Cusătura mea arăta inițial așa (1). Pentru început, s-a decis să-mi taie doar părțile laterale așa (2), pentru a vedea cum s-a vindecat buba. După aceste lucruri, rezistența lipirii s-a testat trăgând de piele așa și așa (3). Piele care, în mod total surprinzător pentru o plagă în care-a intrat o tijă de sticlă, a cedat așa (4). Destul cât să pot pune o fisă acolo, să am mărunt la mine.

glezna1234

Spre final, că rezolvase destule, mi-a fost tratată despicarea cu un praf (?) și eu trimis acasă, să mai aștept.

***

VisUrât stătea de câteva seri la redacție, bând bere, nefăcând nimic, doar pentru că a “lucrat” (zice-se) până târziu și aștepta să se facă dimineață, ca să circule tramvaiele, să poată pleca acasă. Să nu-l mai ia poliția de pe stradă să-l întrebe câți bani are la el, de curiozitate.

***

Ieri Moafle și-a spălat tastatura. O după-amiază întreagă. Deoarece atât a fost necesar. Și la sfârșit a avut ambiția să-și reatașeze tastele singur, fără să se uite la diagrama unei aranjări normale.

ȘI MIRACOL: I-a ieșit! I-a ieșit, e drept, cu două taste în minus. “Da’ restu’ corect!” Le aranjase bine, doar că-i lipseau o săgeată și încă un buton, ce oricum nu-l prea folosea. Nu le-a încurcat! LIPSEAU cu desăvârșire. Și nu a acordat foarte mare atenție, decât să se zgâiască niscaiva secunde perplex, iar apoi să-și reia discuțiile pe messenger.

De-abia A DOUA zi am găsit eu săgeata lângă geam, pe jos. El fiind plecat. Și i-am pușcat-o înapoi în tastatură. De când a venit înapoi și până la a exclama „DA’ DE UNDE MI-O APĂRUT SĂGEATA?” au durat vreo 7 ore bune. Și imediat următoarea reacție: “Și cealaltă tastă de ce nu mi-ai găsit-o?!

***

Ieri primesc mesaj… de la un număr.

smsgres

***

Vladihno este amuzat. Nu știe de ce, da’ este și-i bine să ai simțu’ umorului…

vladinho

Ah, și ne roagă să zicem că s-a mutat pe .net, da’ noi refuzăm.

***

Și râdeam noi de cum râde Piticu’ pe viu. Da’ ia cum râde pe mort.

piticurasciudat

În timp ce Ariel găsește noi soluții de trafic…

MassAriel

 

 

19 comentarii

 • de azi am voie iarasi link, pana mai fac ceva si iar mi se ia dreptul …

  hahahah, ce tare-i asta cu tst spalata…mie tot nu-mi merg tst numerice de sub F-uri, pt ca spalat-o mama cu apa, fara sa scoata literele… a scos in schimb sagetile si cateva de la ‘numericele’ din dreapta – toate erau puse inapoi cu capu’n jos, iar mama se jura ca nu a scos nici o tst…

  i-am zis ca eu de nebuna am scos sagetile si le-am pus invers ca sa ma tot incurc cand citesc vreo pagina mai lunga, cum ar fi jegu’ sa nu mai stiu pe unde am ramas si cum ma duc mai departe, sus sau jos? 😀

 • cel mai plictisitor comment pe care l-ai putut debita, Fâna. te rog sa te abtii data viitoare cind simti ca o sa pută. asta a fost o parere sincera ca de la om la fân

 • draga cetatene, merita sa faci comentarii de-astea doar in cazul in care darius iti da oaresce onorariu pt campania “mascata” de publicitate pe care i-o faci. altfel, nu esti decat patetic.

 • Darius…te strici de cap de la atata jurizat… :P.. apare, cum sa nu apara?! /:)

 • azi la 16.30 se intalneste juriul pt desemnarea odei castigatoare, inchinata Sfantului Jeg….fiind unul dintre membri, accept mita…orice mica atentie e binevenita

 • apoi, stimabile cetatene, daca chiar insisti, m-oi stradui sa te iubesc si pe matale. ce-oi stii face? da’ ma cam indoiesc ca vrei asta, totusi…

 • Fana, dau mită! Licurici, tu nu eşti coruptibilă?
  Cum îi ziceam şi lu’ Darius, beţi cât mai multă bere, până vi se pare cea mai bună oda mea. 😀

 • Mah ficior, tu ma omori cu zile de atata ras. Mai ca-mi vine sa-ti trimet si io bomboane. Numa’ nu ma fa.

 • Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

De Darius Groza

Sociale