Darius Hero

Doamnă, vă pleznesc.

D

Andrei: Cre’că Cluju’-i singurul oraș din România în care am găsit pizza cu mazăre.
Cristina: Cum, bă? Că și-n Budapesta este…

Dar ce mi se pare mie cu adevărat ironic, tot în Cluj, este că service-ul Trabant (mașina mea preferată, de altfel) se află relativ în vârful dealului Cetățuii, cunoscut și drept cel mai înalt punct din oraș. Ce trebuie să știți e că această culme locală este imposibil de atins cu un Trabant, chiar dacă acesta funcționează, dăramite dacă e stricat. Ceea ce mă face să cred că acolo de fapt nu este un service, căci este, de fapt, o fabrică, de unde le și dă drumul în jos la mașinuțe, punându-le astfel în funcțiune, aceasta păstrându-se până la prima oprire, după care trebuiește căutat un alt deal. Un alt motiv pentru care eu încă susțin vehement că această marcă nu ar trebui să aibă frâne – pentru că oricum nu apucă să meargă prea mult. De ce să o oprești când încă sărăcuța mai are avânt de la primul impuls al producătorului?

Odată am visat că aveam numai un nas…

Pe lângă asta, ce mai este într-un fel ieșit din comun, în viața mea lovită-n coaie – și am dreptul empiric asupra unei asemenea constatări, este că mașina de spălat care locuiește în apartamentul nostru reușete mai nou performanța ne mai întâlnită de a ne – mare atenție! – împuți hainele. Da-da. Nu mă-nțelegeți greșit, ea le spală, cu mențiunea că ies curate, mai puțin că put, scoțând în evidență că tare. Adică igienic sunt corect executate, doară le-a-nvârtit în apă cu detergent vreo oră, excepție făcând detaliul nu tocmai irelevant că duhnesc a mortăciune, într-un fel cumva mai dramatic decât înaintea expunerii lor acestui proces ce-și dorește, printre obiective, odorizarea lor plăcută. Din nu-mi pot explica ce anume cauze, aparatul are totuși aceste succese personale, ce exced intenția primordială a construcției sale.

În urmă cu vreo trei săptămâni, o lună parcă, am găsit PE această mașină de spălat, menționată anterior, un cercel aparținând ăleia cu care este împreunat intim fratele meu, Dacian. Sper din tot sufletul ca întâmplările relatate să nu aibă vreo legătură mai aparentă decât că implică exact aceeași mașină de spălat, ceea ce nu se întâmplă prea des, în două ipostaze ce s-ar dori distincte.

Precum veneam de la vatra părintească după câteva zile de absență, am presupus că dihania sentimentală a lui Moafle își făcută simțită prezența la mine-n bârlog și lăsase anume obiectul, dimpreună cu alte artefacte „uitate”, cu pricina anume de a-l menționa eu de-ndată pe Jeg, precum îmi stă în obicei. Întâmplarea face ca eu să anticipez această intenție mârșavă a nemernicei, motiv pentru care n-am suflat un cuvințel despre aceste fapte. Dar repet și readuc în vedere că acestea se întâmplaseră de cu câteva zeci bune de zile înainte. Iar eu am ținut în mine eroic acest aspect. Problema e că de atunci aia nu a catadicsit să-și adune boarfele, care au rămas neclintite, deoarece eu nu pun mâna pe ele.

În seara precedentă, disputând problema în – din nou – fața Consiliului Berii, care mă lămurește privind asemenea dileme, mi-a fost adus la cunoștință că această tactică, a abandonării părelnice, este binecunoscută și că o folosesc tipologia aia de femei (adică din care face parte și aia, în sine), cu scopul de a-și marca teritoriu.

Moment în care m-am liniștit, deoarece-mi luasem toate măsurile de precauție, pișându-mă preventiv pe toate cele lăsate de fată în urmă, pentru de însemna pe unde-a fost.

***

personalitatiaudibleROStând (precum avem obiceiul) eu și cu prietenul meu Andrei, cunoscut blogăr pe 360 și reputat regizor de filme pe youtube, povesting la un pahar de Internet, a observat dumnealui că o anume personalitate românească, recte Radu Paraschivescu, se aseamănă izbitor cu o anume mutră din audible-urile de pe Yahoo! messenger, pe care eu le urăsc într-atât de mult. Și holbându-ne noi mânzește într-acest fenomen neașteptat, mi se rostogolesc mie ochii peste o altă meclă din audible-uri. Și alta și alta și alta. Până când ne-am zis eu și cu Andrei – oare câte anume fețe cunoscute le auzim zilnic pe net, zăngănindu-ne-n boxe, fie că suntem în pat, fie că suntem în pat cu prietenele, fie când suntem în pat cu prietenele altcuiva… fără că ne dăm seama căci cine sunt ele (audible-urile, bă!)? Și deoarece ne-am zis eu și cu Andrei astea, cum procedăm de obicei când povestim, de altfel, ne-am pus pe cătat.

Ei bine, 18. Atâtea-m găsit. În ordine, de la stânga la dreapta: Ion Iliescu (tătuc), Radu Paraschivescu (old school blogger), Maria Coman (domnișoară), Mihai Dedu (fostă vedetă), Radu Cazan (dramaturg la revista presei), Robert Turcescu (fan Băsescu), Victor Ciutacu (blogger – cu intermitențe), Horia-Roman Patapievici (remarcat în rolul Juliettei), Vasile Muraru și Nae Lăzărescu (stand-up comedians), Oana Zăvoranu (membru PRM), Sorin Ovidiu Vântu (mogul de presă), Mihai Găinușă (creier Cârcotaș), Bebe Cotimanis (macho), Luminița Anghel (o doamnă), Mihaela Rădulescu (fostă soție Bănică), Radu Pietreanu (fost umorist), Dan Capatos (nu știu, da’ seamănă cu audible-ul).

35 comentarii

 • 1.Ati uitat niste sosete pe acolo…
  2.Mihai Dedu nu e “fosta vedeta” … e chiar vedeta plina…
  P.S.1 la pct2: da` aveti oleaca de timp liber 😛

 • Prietenă-mea zice să vă învăţaţi să ştergeţi cuva de apă şi să-i lăsaţi deschisă uşa un timp, până se usucă cuva. Împuţiţilor 🙂 (nu că io aş fi fost aware despre asemenea taine muiereşti)

 • Radu mamii, Radule, eu ironizam cum căci s-a dus vremea proteveului, chiar dacă-l mai prinde babele pe Dolce. 🙂

  Nimene… este al DOILEA sfat “de budă” ce-l primesc prin Jeg, dincolo de ăla cu cum să nu mă stropesc pe diverse când sunt în procesul defecării. Da’ ăsta nu-mi pare valid.

  N-oi fi bolund să m-apuc să şterg maşina pe dinlontru. Unde-i veşnic udă. Nu-i treaba ei să fie mereu curată şi uscată, vorba aia, chiar şi în zilele mai sensibile? Să-mi scuzaţi că sună altfel decât este situaţia. 🙂 Da’-i zic lu’ frate-miu să facă astfel, iar dacă nu merge, el se face râs. (Şi scriem pre Jeg…)

 • ma da’ ce simt al observatiei aveti! ce v-a traznit pe voi asemanarea asta dintre audibles si oamenii aia. FFF FAIN. no da’ n-ai putea gasi acuma si vreo fraza zisa de ei sa semene cu ce zic animatii aia ? sa iasa filmulet de trilu.
  ioi…. ori ai un soricel care se descompune cu fiecare spalare, in masina cu acelasi nume, ori vine din canalizare prin scurgerea masinii. atunci e grav. intai vine mirosul din canalizare…si-apoi SURPRIZA, motivul mirosului. grija mare!
  bei, acum in afara de faptul ca-ti ofera subiect de carcoteala, ce-ai tu cu femeia lui Dacian? ha? femeile nu-si lasa lucruri ca sa-si delimiteze terenul. poti sa ignori. sintem mult mai viclene .avem fire invizibile. numa’ te simti prins dintr-o data.da’i fain sa stii. ii fain. daca nu ma crezi intreaba pe Moafle. ori pe ea….

 • Ei nu lasa, ba intocmai pentru aceea lasa…Cat despre masina de spalat, trecand prin aceeasi umilitoare experienta ca rufele proaspat spalate sa imi imputa camera dimpotriva de a oficia rolul de odorizant, am purces la decapacirea capacelului de jos de la masina, moment in care am fost improscata. pe picioare. cu chestia care mirosea urat. recomand executarea manevrei din pozitie laterala si cu tifon la nas, si recomand ca baia sa aiba scurgere, astea. am zis.

 • Mie intotdeauna mi s-a parut ca Dedu tau seamana de fapt cu Jiji Becali iar Vasile Muraru si Patapievici pot sa faca schimb de locuri lejer.

 • Bine, dar cum poti sa-ti uiti un cercel? Ce actiune iti impune sa-ti scoti cercelul, sa il lasi pe masina de spalat, inainte de a purcede si a executa actiunea?

 • Macabre – un’ ţi s-a părut ţie-ntotdeauna, când io azi noaptea-m publicat? 🙂 Ehehe. Da’ Muraru şi Patapievici NICICUM nu pot schimba loacele şi nu poţ contesta că-s fix aşa precum i-am pus acolo, clar lucru.

  Mărie Jenică – mă duc acuma să-ncerc spăriet cu dopu’.

  Emma are dreptate întrebând retorit. Nemernica prietenă-sa l-a lăsat intenţionat!

  Mea – nu ştiu, cre’că tre’ să pui cel’lalt cod. Dacă mere. Şi am avut intenţia să facem cu filmuleţ, da’ leneee… Şi deja fu preluată aia pe ceva listă de discuţii, da’ nime’ n-a catadicsit să menţioneze sursa. 😀

 • Revenind cu amănunte – dopu’ (după ce l-am găsit) este imposibil de scos; vom încerca procurarea unui patent…

 • urmaresc infrigurat saga “putoarea din masina de spalat” intrucat am aceeasi problema.d-abea astept s-ajung acasa sa scot dopu.

 • Sepukku e musai sa fie dop. nu e in fata, tre sa fie lateral.
  Darius, pai ar trebui sa se invarta scula de o gasesti sub capacu ala, si sa se cam desurubeze. daca s-a intepenit si a ajuns la patent, ma tem ca ala de la calgon are dreptate. si nu vreau sa aiba. il urasc.

 • da mah! :)) “intelijentule”….u’re not very bright, aren’t you? stii care-i prima impresie pe care mi-o lasi? esti un frustrat!!! bag ‘sama’ mama natura n-a fost tare darnica cu tine :))

  astept “represaliile” tale :))….

  PS: am folosit ghilimele si sper ca le vei interpreta ca atare! … desi cred ca sper prea mult! :))

 • S-a schimbat design-ul la comentarii si nimeni nu a zis nik despre asta pana acum…

 • Deoarece abia acuma de curând s-a ocupat Sorel-Mihaiul, ţucu-l, mâncu-l, pupă-l, papă-l. Dragul de dânsul şi stimabilul.

 • de la vant la cercei si alte mirosuri….mai darius eu ma simtesc cam dezamagita de blogul asta…da cu oust si scrie ceva mai proaspat…

 • Care butoane?… 1, 2, 3, 4?… Da’ îi arhiva mai jos. Şi dup-aia ar crede lumea că-s mai multe pagini de comentarii, pierzându-se-ntr-atatea file.

 • Hei!
  Cred ca ar trebui sa te reorientezi: nu BlogFest si alte cele, ci direct un Webby.
  How about that?

  Si chiar, cu dopul ce s-a intamplat pana la urma?

 • Bai omule esti dement ! Am ras ca un apucat, de zicea tot biroul la servici ca sunt dus cu pluta ! Acum suntem toti dusi cu pluta… Parca te si vad cu stromeleagul in mana “marcandu-ti tritoriul”…
  De asta cu audibles-urile nu mai vorbesc… Vezi ca ti le fur si dau cu “via JEG” in tine !
  Spor la munci ! KEEP GOING !
  Andrei… 😉

 • mda, vad a de mine nu zice nimeni nimca desi Io am venit cu ideea primu, iarasi ma simt incastrat in anonimitae si in spatiul de 4/3 facut de umbra lui Darius. Nu-i nimic ma razbun io
  Ce nu ma credeti ca io am venit primu cu ideea?

Sociale