Darius Hero

Câteodată am impresia că, de fapt, televizorul se uită la mine…

C
[Azi, marț’, de la 20:00 – Jeg va cuvânta la Radio Lynx. Gata, a fost. Până dimineață veți avea, sper, de ascultat acilea înregistrarea, care, în timpul scrierii acestor rânduri, se uploadează pe fetepeu. În curând vă voi cinsti chiar și cu un articol nou, ce nu va avea vreo legatura cu subiectu’…]

În mod absolut ciudat, experimentul cu ping-back-urile, din articolul precedent, nu a funcționat deloc precum mă așteptam. Traficul s-a păstrat relativ același ca în sâmbetele și duminicile trecute, privind prin analogie. Dat fiind că în cele recente, publicul venea din niște articole puțin diferite de un curs normal al Jegului, o să estimez că am înhățat cu link-urile spre bloguri aproximativ 200 de persoane. Mult mai puțin decât estimasem, adică vreo 500 (considerând că unii își schimbaseră URL-urile sau erau pe Blogspot). Deci singura concluzie logică ce pot să o trag e că restul de 300 chiar mă citesc de obicei. Convenabilă explicație, nu?

Mie-mi place să privesc Antena3. Deoarece prezintă numai programe de calitate. Mda. (Câteodată mi-i frică să dau pe A2, când mă crucesc deja la A3, care-ar tre’i să fie cât de cât mai acătări.) Spre exemplu, chiar în acest moment urmăresc o emisiune despre fufele lui Hugh Hefner, de la Playboy.

În acest episod, doamnele tocmai ce se pregătesc pentru petrecerea zilei de naștere a cățelului uneia dintre ele, Wednesday. Cățelul se numește așa, nu proasta. Deși cre’că și fetele au asociate date din calendar, din motive pe care nu insist să le evidențiez.

Bun, desigur că sărbătoritul, care trebuia mutat dintr-un loc într-altul printr-un vehicul de locomoție uman, având în vedere că nu a știut vreodată să meargă pe jos, avea propriul său valet la paranghelie, cu rolul-cheie de a sta în genunchi și a-i pune tortul sub nas, ca să sufle-n lumânări. Ca norocul, omul nu a fost concediat, deoarece s-a sincronizat perfect cu când respira dihania. Sau poate aceasta din urmă era extrem de pătrunsă de faptul că tocmai ce primise o zgardă cu diamante, deși nu sunt sigur dacă, într-o clipă cu o atât de intensă încărcătură emoțională, realiza pe cât ar putea s-o amaneteze.

După ce lighioanele invitate, dimpreună cu posesoarele lor, deci lighioanele în general, au consumat pe perechi din aceleași boluțe personalizate câte-o porție de doggy-pizza și câte una doggy-cake, acțiunea a trecut rapid la o altă petrecere ce-o organizau, adică aia de Paște, unde s-a găsit ceva de făcut și pentru iepuroaice. Să golească ouăle, pentru vopsit. La asta se pricepeau de minune. Nu neapărat pentru aluzia anatomică (BA DA!), ci pentru că trebuiau să le dea o gaură și să sufle până iese tot. Mda. “Blowing til the eggs are empty.”

Bine măcar că s-au distrat. Dintre bucuriile sărbătorii:

 • “I’m so smaaart! Ăhăhăh …just kidding.”
 • “I did a Jesus egg that was really popular. Everybody thought Jesus was really hot.”
 • “Where’s Kendra, is she trying to get out from blowing an egg?”
 • “The party was so fun, I realized I want a child. And a farm. And a hot-dog!”

***

gemenelerealitateaPentru balanța mass-media, câteodată mai dau și pe Realitatea, mai ales când prezintă “jurnalul de mare audiență” (așa-i zice, serios) gemenele alea două, care nu vorbesc decât frază consecutiv în alternând fie cuvintele, fie ddeeooddaattăă!

Screen-shot-ul e luat de pe site, n-am nici o responsabilitate pentru textul din burtiera emisiunii.

Vă povesteam recent despre reclama aia tâmpită, la gumă. În care o fată-ntreabă retoric pe unu’, de parc-ar fi spart nuca, dacă i-a furat orbiturile, la care alienatul nevinovat întreabă de ce, iar ea îi dezvăluie că l-a dibuit fiindcă zâmbea întruna.

Mna, dat fiind că mă chirceam de durere din cauza nivelului de debilitate mentală al celui care-a conceput-o, abia acum am ascultat și finalul, spus de povestitor, când apare oferta pe ecran: „… dinții tăi să fie curați… și nu vei mai putea ascunde acest lucru”. Că, firesc, de obicei oameni își mâjesc dantura cu căcat, să nu cumva să se prindă lumea ce sănătoși îs.

***

Noi avem o prietenă pe care-o cheamă Ioana Pagu. Iar Ioanapagul este româncă și deșteaptă, deci s-a dus din țară, în Olanda, la ceva studii. Dar acolo a remarcat cu stupoare, Ioanapagul a noastră, că bisericile sunt cam demodate, în sensul că nu prea-și mai îndeplinesc scopul construirii lor. Și, ca să le de-demodeze, lumea olandeză le găsește diverse întrebuințări alternative: mai câte-o discotecă, sugerăm mai câte-o secție de votare și alte din astea. Doar că românii dibaci, deci și Ioanapagul, au flerul de a mai găsi și o nuntă, cu rare ocazii, că tre’ să intre și ei p-undeva să mănânce un ceva, n-or muri de foame, nu?

Problema-i că-n Olanda nu merge cu aceleași pretexte ca și la noi, în special nu merge tehnica „Suntem niște prieteni de-ai miresei… ”. Cum s-a putut și Ioanapagul convinge, din răspunsul concludent: „Nu există nici o mireasă

***

Doresc să propun două noi sărbători, că simt că nu ne odihnim destul, iar religia dezamăgește din nou, nu ne ajunge, prea puțini sfinți, consider eu.

Vom implementa, deci, de acum, următoarele:

 • Ziua Mondială a României
  Ziua Națională a Pământului

Deosebirea de celălalte sărbători e că poate fi ținută individual, de către oricine, oriunde, fiecând alege, invocându-se acest decret dat de Jeg.

***

Iar mutalăul de Dacian, care încă refuză să accepte onorabil titulatura oficială de Moafle, s-a trezit ieri harnic să curețe de impurități uleiul din cratița pentru cartofi prăjiți, pentru a mai putea fi folosit câteva luni cu scopul mai sus amintit. Cum a făcut: a luat o strecurătoare fină, a luat tigaia și a purces a-i vărsa conținutul în chiuvetă, filtrând cu sfințenie mizeriile. Apoi ședea perplex și nu știa ce n-a făcut bine, da’ era cert că lipsea miraculos chiar uleiul.

Mai aducem aminte, din seria episoadelor de bucătărie, de când a tăiat Mirmen pita pe chept, apăsând cu cuțitu’ și ținând contră cu sânii. Sau de când a-nceput Păstaie să-și prăjească un cârnaț, iar când a remarcat că depășește diametrul tigăii, nu l-a tăiat, nu-nu: a luat una mai mare.

***

Io nu mă mai bag să ajut pe nime’…

BalacelUcigasul

[Darius: Îi bună de pus pe Jeg?
Iulia: hmmm
Iulia: dupa cum il shtiu eu pe balajel… o zis asha numa sa crezi ca el chiar vb cu o ea…
Iulia: shi in cazul asta nu mai e funny
Darius: Ba, dacă pun și observația asta a ta, pricepe lumea ideea.
]

***

ancutacefacidormionline.

23 comentarii

 • jegtificare:
  nunta gay avea loc intr-o astfel de biserica reconvertita, adica transformata in discoteca. gay. cu luminite roz. care faceau clipoci clipoci prin vitralii, fapt care de altfel ne-a si atras atentia asupra acestui asezamant de…cult.

 • Antena 2 a inceput deja sa emita?! Aaaa…parca spunea Genialu` ceva de-o emisiune…
  Imi aduci aminte de o fosta gazda de-a mea: lunea nu se gateste pentru ca a ramas mancare din uichend, miercurea nu se spala ca e sarbatoare, joia nu se gateste ca vineri e post, vineri nu se face nimic, sambata doar se gateste iar duminca stam. Mai ramanea doar martea, saraca.
  Ce treaba ai tu cu carnatul omului? 😀
  Din seria “observa evidentul”.

  P.S.: ai vazut? de data asta am citit tot ce ai scris… 😀 ai putea sa maresti nitel fontul? mi-am taiat din unghie prea mult chiorandu-ma acolo.

 • Radu mamii, Radule, vei vedea-ntr-unul dintre articolele viitoare ce metode dibace vom dezvoltat, întru a silui cititorii să lectureze totul. 😀

  câR, dragă, am înţeles, începând cu mine, da’ mai cine şi terminând cu mai care, să facem o delimitare clară. 🙂

 • Spike-ul… neimpresionant.

  Ştii că ai inversat voit sărbătorile? 😀 Abia aştept să sărbătorim Ziua Mondială a României!

  Îmi place cum ai tu contactele în lista de messenger. Parcă eşti la wrestling. Ancuţa… săraca…
  Îmi place că scrii cu diacritice şi pe mess.

  Asta înseamnă că vii la Bucureşti? Sau ai să intri în legătură cu Bucureştiul de pe Skype?

 • Pe telefon sau Skype, da.

  Şi da, le-am inversat intenţionat. Bravo! O bombonică. (Ce eşti.) (Cred.)

  Cu diacriticele am început printr-a doişpea. Şi acuma mi-a intrat în mână. Cre’că e chestie de obişnuinţă. Vreo 4-5 din listă au avut şi ei tentative, da’ nu s-au ţinut. Nu te poţi baza pe nime’, lovinge, să ţii minte. Că una două o ia din loc cum vede ceva scipicios.

 • La “meri” nu tre’ pus apostrof, că nu-i mânci articolul, cum faci, de exemplu, la “Dari”, unde-ar trebui, pentru corectitudine, să fie “Dariusul”. “Meri” e deja formă populară, e acceptată, e bine aşa, nu secera. Fomeie bolundă!

 • Era un carnacior, stupidule. Si tot din seria episoadelor de bucatarie, il putem aminti si pe cel in care ai reusit tu, haple, sa iti arzi supa.

 • Ok, ok, împărtăşim.

  Ştie cineva ce-i aia ciorbă de carne tocată? Este o ciorbă, făcută din carne tocată. Lămuriţi? A, şi are roşii, da’ după ce-am făcut cu ea, nu mai are o aşa mare relevanţă.

  În urmă cu câţiva ani, am pus cratiţa cu ultima porţie pe foc, în scopul de a mânca. (Vă povestesc aşa, nostalgic, că la cât am lăsat-o acolo, nu făcea o diferenţă teribilă să mai fie încă.) Şi, în aşteptarea încălzirii, m-am pus pe net. Unde am stat, ieşind de pe axa temporală şi spaţială a vieţii reale.

  La un moment dat, calculat la vreo oră în raportul poliţiei (Nu.), am simţit că mirosea a ars, probabil de la cretina de mai jos. Zis “probabil”, deoarece mirosea de la mine.

  Intrând în bucătărie, oala trimitea mesaje de fuml. Ca să estimaţi orientativ, erau destul de puternice să ajungă la Winnetou, care se relaxează acum în Veşnicele Plaiuri ale Vânătoriei.

  Vă amintiţi carnea tocată? Aia… din care era ciorba făcută, înainte să moară. Mna, se transformase într-un fel de scrum, da’ cum nu se găsea până în acel moment la noi în galaxie, ce se asemăna cumva cu interiorul Soarelui, da’ mai călduţ un pic. Şi se unise cu oala. Şi pereţi, sub formă de vapori.

  Dat fiind că tre’ia să merg să iau proasta de la şcoală, feoarece singură nu ştia pune-un picior în faţa celuilalt, am descarcerat rapid oala de rămăşiţe şi-am spălat-o cu un fel de cremă verde, cu care curăţă tati burghiele. Şi am dosit-o pe undeva prin curu’ cămării, unde sunt convins că sălăşluieşte şi acum.

  Nu mai reţin cum am explicat mirosul ce semăna a o descotorosire rapid de un cadavru, da’ dacă vrea cineva săverifice, e încă impregnat prin unele zone ale văruielii din bucătărie (care de atunci a fost refăcută, da’ degeaba).

  ***

  Şi de aia era cârnăcior, aşa-i stupizdă, că tre’ia tigaie mai mare, nu?

  Am pus trei steluţe despărţitoare în comentariu. Îi bai.

 • Dupa nefericitul accident, a venit sa ma ia de la scoala, mirosind a hoit, cadavru in putrefactie. A venit in clasa.. intre colegii mei. Cu un roi de muste dupa el si cu degetele lipicioase, m-a intrebat suav: “Vii la mine?”. Cam de atunci a inceput sa cucereasca fete doar prin intermediul internetului.

 • mai tata mai..mai romanule ca nu stiu cum sa te proclam in alt fel,unde pana mea sunt in olanda biserici discoteci mai strastrastranepotii lu fane priapicu sanctificatu
  adica sa inteleg ca neshte romulani frecau menta prin olanda,au vazut ceva sclipind intr o biserica(cacam ca negrii la sticlutele lu columb),au zis ca neshte ziaristi ia sa sugem si noi un fursec moca poate si o bere,nu a tinut faza si au dedus ca holandezii fac din biserici discoteci
  gezuz
  hai acu varsati aicea ca de fapt voi stiti mai bine si io care de 3 ani pictez biserici in olanda habar n am

 • În “ţara” Olanda, în aia Olandă, că văz că ai nelămuriri cu privire la locaţie. Şi, după ce-mi povestea don’şoara, le pictezi cam naşpa. Ahahahahah.

 • vad ca darius nu a pus ambele linkuri. de ce dariusule? si Ala, necredinciosu, daca vii incoace, adu-mi o punga de pufuleti, da de-aia de baia mare sa fie. si atat.

 • Vad ca darius din nou are halucinatii , televizorul se uita la el pentru ca este uluit de prostia pe care o vede in fata ecranului. Darius este un tanar jurnalist care n-are nicio treaba , se stie caca si pisa in buda lui imunda. In interviul luat lui Basescu . Darius a dat dovata ca este un prost orator , care nu poate macar tine un interviu iar dictia lui seamana cu mersul unui tren , si vocea lui ciudata pare venita dintr-un fund de butoi . Allah Hafiz Darius!!

 • @niang: jurnalism nu e ce vezi tu la esca, firea si mandruta. aia-i mass-media. stii, mass da` prosti… sau invers…

 • Nici o problemă, Radule, Niang e muşteriu mai vechi, varsă frustrările constant p-acilea, ne era dor de el. 🙂

Sociale