Darius Hero

Capo di tutti răutăților

C

ÎNTRERUPEM ACEST PROGRAM!

[vezi, Chestionabil, dacă nu te știi învârti în timp util?]

***

JegIngerDecazutCu durere în suflet și nespus regret, anunț că a venit clipa amară a despărțirii cu sughițuri și râgâieli înlăcrimate de bătrâna și înțeleapta bere Holsten, care mi-a fost alăturea în toți acești ani ai cruntei mele formări. Ca orice pedofil cu statut și fără conștiință, schimbarea dramatică se face în favoarea mult mai tinerei și zbuciumatei amestecături Long Island Ice Tea Ultimate, având în componența sa diverse licori, pe care nu le cunosc nici separat ce înseamnă, darămite dimpreună cu restul, să vi le recit. Toate acestea dintr-o constatare sănătoasă: coafura rezistă. Este deja a treia oară, doar în această săptămână, când am o noapte nu oarecare. Și îmi amintesc ca prin ceață ziua de miercuri, impropriu numită așa, fiindcă la ce mă refer eu începea cu ora 21:00. Dar rețin și mai clar diminețile, deoarece, pentru prima oară de trei la rândul, m-am trezit învăluit de o claritate îngrijorătoare. Mă durea nimic și eram sprinten, mahmureala obișnuită și asumată ca o consecință de neocolit se transformase brusc într-un adaos energetic ce acoperea și dădea pe afară orele risipite în pregătirea ei.

Fraze lungi și coerente citesc cu buimăceală ochii voștri surprinși, când astea sunt tot o facilitare a substanței descrise la doar câteva momente distanță, în paragraful precedent.

Și ce am remarcat eu, accidental precum un taxi, fără legătură cu până acum, este, de fapt, că nu prea-mi merge cu relațiile ăștea bazate pe sentimente – să le zicem… nu știu, sentimentale. Și fiindcă, în acest cadru al lor, m-am descurcat mulțumitor la capitolul culminus, adică ăla cu despărțirile, într-o oarecare măsură deoarece ele veneau de la sine, m-am gândit, eu pe mine, să mă fac inginer-despărțitor.

Slujba asta e una în folosul comun, fiind, prin factură, pro bono, dar putând fi și retribuit, la latitudinea și libera alegere ale beneficiarilor. Cam ca un popă, cumva, că și el face slujbe și ia de băut pe chestia asta, de se-neacă în credință.

În ce constă, mai exact, biznisul concret?“, v-ați întreba voi, undeva în acest punct, dacă v-ar duce câtuși de puțin meclele… Vă sar în ajutor: am tot mai mulți amici care ar trebui să se despartă de iubitele lor; unii vor asta, alții nu știu încă. Sunt dispus să-mi ofer și pun în practică o gamă largă de servicii, prin care ei să ajungă liberi, într-un final fericit, întreaga măgăreață căzând apoi exclusiv pe augustu-mi creștet, ei absolvindu-se de orice vină sau responsabilitate sufletească. Pur și simplu, să scape de ele, prin intermediar. Treaba mea cum fac, iar urmările legale – în caz de incidente nedorite, vătămări de orice tip, suicid și alte consecințe neglijabile – mi le asum în totalitate.

Am deja în atelier pe colegul Sebastian, care a venit la mine din proprie inițiativă, pătruns de responsabilitate și sentimentul crud al vinovăției, ca să-mi povestească drama lui cu fiica prietenei de familie a mamei sale, de care nu se poate separa. Vă dați și voi seama, situații complicate ce pot degenera în proporții inestimabile, care nu ne sunt necesare.

Mai am în stadiul de proiect pe celălalt coleg, Vlad, care n-a venit la mine, da’-l chem eu cu insistență și-l anunț pe această cale că am niște ferestre în program. Să și le asume și să nu le minimalizeze în task-bar-ul inimii sale!

Dar, apropo de bar, mă-ntreba cineva recent de ce nu scriu o carte. Am cugetat adânc până am găsit explicația formulată mai demult într-un notepad mai vechi: dacă eu aș avea ce scrie într-o carte din care voi chiar să-nvățați ceva, e mai probabil c-aș ține pentru mine.

***

Și, bă, da’ ce se bucură toate statusurile că s-a gătat sesiunea! Eu unul îs foarte îngrijorat. În special fiindcă perioada coincide alarmant cu când eu AFLU de sesiune.

Mă bate gândul (de mă snopește) să inițiez titlul formal de acronimie Dl. Blg. Darius Groza, de la domnul blogăr, pe ideea de prof., dr., conf. univ. sau altele. De fapt, rectific: inițiez titlul formal de acronimie dl. blg., ca acronim pentru funcția respectivilor.

***

Și pentru că Dumnezeu a bolunzit și și-a luat lumea proprie-n cap, ca pe-o căciulă, permițându-și să-mi facă mie accident de taxi, că de ce-am scris de el… poftim! Am dispus să puște mașina popii.

PopaInImpasMic

[clic, că mare]

Notez că subiectul cu care a debutat acest articol ne este adus pe mese prin amabilitatea birtului Le General, care crește tot mai zvelt într-un potențial fratele geamăn al surorii lui, Taverna, municipiul Zalău.

Așa că, pentru că în week-endu’ ăsta, întâmplător, chiar mă duc să mă întâlnesc cu antreprenorul Pișto, pe care mi-l amintesc cu drag de câte ori mă îmbăt, fiindcă doar în această anume stare îl cunosc și conștientizez, tura asta, pe durata delegației, adică scurtei mele șederi dimplomatice în Zalău, am să fac reclamă gratuită pe toată pagina și la

LeGeneral

[cu link către site-ul Taverna, firesc, că ăștialalți n-au]

[ni, că și-au făcut]

47 comentarii

 • exista doar o problema, evident: daca zici d. blg. Darius Groza, o sa confunde oamenii omul cu blogul si-o sa-si zica completand in gand: Domnul Blog Darius Groza. Mai pe scurt blogul e Domnul, iar de Darius, Doamne-Ajuta.

 • Şi-n Cluj îi ţine figura trocu ăsta? Şi-n Zalău o ţinut până ce patronii s-or prins! Şi o trebuit să le fută pe chelneriţe ca să-şi recupereze pagubele!

 • Şi Groparu’ nu-i destul de blogăr încă să se prindă cum îi cu făcutu’ pozelor şi exclusivitate.

  Pişto: Hahahahahahahahahaha, pe maghiară. 🙂

 • De unde-o ieşit berea dată de mine (Pişto, nici nu te gândi la gluma aia), că tăt citesc, pe aici, pe la mine pe blog, că aş da io una… că eu ofer, din bunul meu…

 • prima poza-i jegeniala.

  (slogan – dl. blg. face jeg. 🙂 )

  sesiunea s-a terminat? stai sa vezi ca darius are sa aiba razboi cu mama-sa.

 • @S: Done. Porţie dublă de cenuşă. Mai era una similară. Tot pe-acolo, prin preajmă. E clar, luna asta rămân fără tichete de masă 😀

 • Cu ce sfântu’ erai îmbrăcat în poza aia? Eşti bărbierit??!!??!!

  Apropo de sesiune: care-i scorul? 5-0 pentru ei? Unde “ei” înseamnă orice altcineva decât Darius. 😀

 • nanananannan pe ora za de lumina…..nanananananan am gasit niste seratrea,nananananaa…..sa ma impuste careva pls!!!!!

 • Na-nă, na, na! Na-nă-na-NA!

  Nanănana!

  NA! NĂ! NA! NA!

  Na, bun, deci. Am intrat doar să văd dacă nu mi-aţi amestecat lucrurile-n sertare, dacă nu cumva v-aţi făcut comozi sau, după caz, comode, precum e şi aia în care-mi ţiu eu ciorapii, cu două sertare. Vă salut şi-n numele lui Pişto, mai puţin frământat de politeţurile sociale, la ora asta. Sau, mă rog… mai puţin frământat, în general. De fapt, mai puţin.

 • ati observat cumva si jeg-ul sub forma de praf de pe dacia cu 4 felinare depozitata pe trotuar?

 • După dl. blg. venea numele meu, deci nu e o chestie de comunitate. Eventual se pot folosi alţii de acest statut, care îl asigur eu şi mi se vor săruta chişoarele în cărţi. 🙂

 • Ok, long island=buna alegere. Se ia una bucata pahar, se umple cu gheata. Pana sus! Se toarna aleatoriu, dar in cantitati egale, urmatoarele beuturi: vodka, gin, tequila, rom(alb), cointreau(mere si triplu sec). Se ia 1/3 de lime(e aia ca o lamaie verde…nu, nu e o lamaie care nu e coapta)si se stoarce in pahar. Se amesteca cu lingurita. Se pune cola pana se umple paharul. Se poate adauga dupa gust sirop de zahar(mere si zahar brun). A se consuma cu moderatie!

 • Cam aşa scria şi-n meniu, îmi aduc vag aminte. Cointreau = mere şi triplu sec. Ce-i asta? Din ce anume-i compusă? (Chelneriţa n-a ştiut să-mi zică despre triplu sec, zicea ceva c-ar fi lichior. Şi pe lângă ce ai zis tu, mai reţin un “S&S”, care era ceva acronim de la două intre “sweet”, “sower”, “salt”. Care anume? Şi când ajung la Cola, ca să umplu paharu’, cât am pus până atunci, însumând cantităţile egale?

 • nuah super si eu ma credeam special intr-o vreme consumand holsten, pentru ca fiind mereu intr-o mare cautare a senzationalului am dat si peste dansa intr-o dugheana din caminul cultural unde obisnuiam sa ma prefac ca joc pingpong. si a durat vreme buna colaborarea asta, pana am dat de gosser, carlsberg, peronni si cu mintea cea de pe urma la ursus caci timisoreana studentiei mele lasa prea mult de dorit.

  hai noroc, hic!

 • s&s= sweet and sower. este ca o limonada concentrata(mai fara apa). daca pui ss nu mai pui lime si sirop de zahar. parerea mea e ca mere mai bine fara ss pentru ca il cam dilueaza. tripple sec este un liquor triplu distilat(distilare continua) din portocale. adica e o chestie super dulce si parfumata cu grad alcoolic intre 36-40. pentru ca LIIT(long island iced tea) sa fie echilibrat iti recomand cate 1oz din fiecare alcool(aprox 30ml) iar cantitatea exacta de lichid variaza in functie de gradul de topire al ghetii. raportul asta e pentru un pahar cu capacitate de 330ml. NB. Cu cat pui mai multa gheata, cu atat se topeste mai greu. 😉

 • Din ciclul mierz, varză, viezure, barză avem BLeG, BuLGar, BuLanGiu, BLaGos-lovit, BeLuGa – asta ar mai fi pentru Dl. Blg. punct-si-virgulă adică niste asocieri foarte neinspirate cu groza-via de Darius. Prin urmare virgulă ii recomandăm mirmenei (?! … WTF?! ok, lu’ miemen) să te ungă pur si simplu Dl. Jeg.
  Jeg cu punct de la jeggăr, adicatelea un bloggăr honoris causa cu 3 kwaie. Caci, măi dragă, e ca la Darwin in ceasloavele de evolutionism: intai a fost maimutza, pe urma o aparut omu’; corolar: intai o fost bloggăr, opoi o venit jeggăr. Evident, tată viata ta, tu esti si vei rămine singurul cel mai mare jeggăr din lume, zarathustră apărut avorton al jeggărior ce vor stăpini jeggocubul (mereu m-am intrebat, de ce dreaq blogo- e sferica?! si nu patrata sau piramidala?! sau, de ce nu e unghi? blogounghiul, ce are?!).

 • Bine zice Pheno. Şi .marius nu ştiu ce zice. 🙂 Dar măcar… ah, ba da, mi-am amintit: nu încă.

  Care erau şansele să am între cititori un expert în “LIIT”. 🙂 Monte Cristea văz să o trecut la sfârşituri de propoziţii, în detrimentul conţinutului lor. 🙂

 • ok darius, stii cum facem? la fiecare post al tau(ca altfel uit) iti dau cate o reteta demna de incercat, merge? ar trebui sa ma fac consultant in probleme de beut-DTO(drink techniques optimisation) 🙂

 • Căcat, tre’ să ne şi întâlnim? 😀 Sper că “Marius” are o pronunţie dubioasă, cât sâ fii fată. 🙂 Sau că măcar ai făcut greşeli de tipar repetate de la primul comentariu şi, de fapt, vroiai să iasă “Cezara” sau alt nume de ăsta complicat.

 • Saracii moldoveni… la ce chinuitoare icnete de muzicutza si roackeri grasi cu peruci sunt supusi…
  Dar au ramas comunishtizatzi rau de tot, chiar imi aduc aminte de ce induram pe vremea lui ceashca…

  Cum nu vii tu Stefan doamne, ca punand mana pe ei
  Sa-i imparti in doua cete: in afoni si in grasi chei

  Cu asta mi-am umplut doza de ras pe ziua de azi, no comment.

  P.S. O bila alba la categoria “Cel mai bun blog de divertisment” merge pentru domnul Groza si al sau “jeg.ro”.
  La mai mare!

 • mai mariansky, ce vrei? ei sunt inca sub ocupatie comunista. si la asta chiar nu ii vina lor ci mai degraba a noastra. iliescu i-o aruncat peste gard in ’90, idem constantinescu in ’97. bashica ar vrea el dar nu are nici influenta si diplomatia lui ilici, nici conjunctura internationala a lui milica.

  p.s. tu de crezi ca a ales nistor sa fie solistul de la formatia utc-ului, ulterior a peremeului si acum a tvrm-ului? fiindca nistor isi cunoste conditia de instrument de imbecilizare.:) si daca acolo iese banu’ … deh, ca la sertare.:))

 • Acuma sincer sa fiu toadere ma faci sa regret un pic ca am ras de moldoveni, ca la ei este oameni dusi cu duhul, intrucat imi aduci aminte de un lucru mult mai grav de care cu greu incepusem sa uit: la noi este mult mai multi si este batuti la capatzana de merita batutzi cu cu cureaua… cu cureaua de la ceas… de la ceasul garii!!!

  Asa ca sa nu mai radem noi de Nistor care vorba ta isi castiga si el un ban facand pe bufonul cand la noi exista clovni cu influentza gen jiji sau vadim. Sa nu mai radem deci de capra vecinului cand a noastra face pupu pe ea si la numarat nu trece de 3… Sau trece si ajunge la 16 mii cum recent am aflat ca niste plictisiti fani ai postului AcasaTV au deschis pe forumul televiziunii un topic de… numarat. Da, doamnelor si domnilor, de numarat… Oi, capre, nu-mi dau seama ce anume se numara acolo dar… se numara.

  Mare e gradinita Internetului…..

De Darius Groza

Sociale