Capo di tutti răutăţilor

sari la comentarii

ÎNTRERUPEM ACEST PROGRAM!

[vezi, Chestionabil, dacă nu te ştii învârti în timp util?]

***

JegIngerDecazutCu durere în suflet şi nespus regret, anunţ că a venit clipa amară a despărţirii cu sughiţuri şi râgâieli înlăcrimate de bătrâna şi înţeleapta bere Holsten, care mi-a fost alăturea în toţi aceşti ani ai cruntei mele formări. Ca orice pedofil cu statut şi fără conştiinţă, schimbarea dramatică se face în favoarea mult mai tinerei şi zbuciumatei amestecături Long Island Ice Tea Ultimate, având în componenţa sa diverse licori, pe care nu le cunosc nici separat ce înseamnă, darămite dimpreună cu restul, să vi le recit. Toate acestea dintr-o constatare sănătoasă: coafura rezistă. Este deja a treia oară, doar în această săptămână, când am o noapte nu oarecare. Şi îmi amintesc ca prin ceaţă ziua de miercuri, impropriu numită aşa, fiindcă la ce mă refer eu începea cu ora 21:00. Dar reţin şi mai clar dimineţile, deoarece, pentru prima oară de trei la rândul, m-am trezit învăluit de o claritate îngrijorătoare. Mă durea nimic şi eram sprinten, mahmureala obişnuită şi asumată ca o consecinţă de neocolit se transformase brusc într-un adaos energetic ce acoperea şi dădea pe afară orele risipite în pregătirea ei.

Fraze lungi şi coerente citesc cu buimăceală ochii voştri surprinşi, când astea sunt tot o facilitare a substanţei descrise la doar câteva momente distanţă, în paragraful precedent.

Şi ce am remarcat eu, accidental precum un taxi, fără legătură cu până acum, este, de fapt, că nu prea-mi merge cu relaţiile ăştea bazate pe sentimente – să le zicem… nu ştiu, sentimentale. Şi fiindcă, în acest cadru al lor, m-am descurcat mulţumitor la capitolul culminus, adică ăla cu despărţirile, într-o oarecare măsură deoarece ele veneau de la sine, m-am gândit, eu pe mine, să mă fac inginer-despărţitor.

Slujba asta e una în folosul comun, fiind, prin factură, pro bono, dar putând fi şi retribuit, la latitudinea şi libera alegere ale beneficiarilor. Cam ca un popă, cumva, că şi el face slujbe şi ia de băut pe chestia asta, de se-neacă în credinţă.

În ce constă, mai exact, biznisul concret?“, v-aţi întreba voi, undeva în acest punct, dacă v-ar duce câtuşi de puţin meclele… Vă sar în ajutor: am tot mai mulţi amici care ar trebui să se despartă de iubitele lor; unii vor asta, alţii nu ştiu încă. Sunt dispus să-mi ofer şi pun în practică o gamă largă de servicii, prin care ei să ajungă liberi, într-un final fericit, întreaga măgăreaţă căzând apoi exclusiv pe augustu-mi creştet, ei absolvindu-se de orice vină sau responsabilitate sufletească. Pur şi simplu, să scape de ele, prin intermediar. Treaba mea cum fac, iar urmările legale – în caz de incidente nedorite, vătămări de orice tip, suicid şi alte consecinţe neglijabile – mi le asum în totalitate.

Am deja în atelier pe colegul Sebastian, care a venit la mine din proprie iniţiativă, pătruns de responsabilitate şi sentimentul crud al vinovăţiei, ca să-mi povestească drama lui cu fiica prietenei de familie a mamei sale, de care nu se poate separa. Vă daţi şi voi seama, situaţii complicate ce pot degenera în proporţii inestimabile, care nu ne sunt necesare.

Mai am în stadiul de proiect pe celălalt coleg, Vlad, care n-a venit la mine, da’-l chem eu cu insistenţă şi-l anunţ pe această cale că am nişte ferestre în program. Să şi le asume şi să nu le minimalizeze în task-bar-ul inimii sale!

Dar, apropo de bar, mă-ntreba cineva recent de ce nu scriu o carte. Am cugetat adânc până am găsit explicaţia formulată mai demult într-un notepad mai vechi: dacă eu aş avea ce scrie într-o carte din care voi chiar să-nvăţaţi ceva, e mai probabil c-aş ţine pentru mine.

***

Şi, bă, da’ ce se bucură toate statusurile că s-a gătat sesiunea! Eu unul îs foarte îngrijorat. În special fiindcă perioada coincide alarmant cu când eu AFLU de sesiune.

Mă bate gândul (de mă snopeşte) să iniţiez titlul formal de acronimie Dl. Blg. Darius Groza, de la domnul blogăr, pe ideea de prof., dr., conf. univ. sau altele. De fapt, rectific: iniţiez titlul formal de acronimie dl. blg., ca acronim pentru funcţia respectivilor.

***

Şi pentru că Dumnezeu a bolunzit şi şi-a luat lumea proprie-n cap, ca pe-o căciulă, permiţându-şi să-mi facă mie accident de taxi, că de ce-am scris de el… poftim! Am dispus să puşte maşina popii.

PopaInImpasMic

[clic, că mare]

Notez că subiectul cu care a debutat acest articol ne este adus pe mese prin amabilitatea birtului Le General, care creşte tot mai zvelt într-un potenţial fratele geamăn al surorii lui, Taverna, municipiul Zalău.

Aşa că, pentru că în week-endu’ ăsta, întâmplător, chiar mă duc să mă întâlnesc cu antreprenorul Pişto, pe care mi-l amintesc cu drag de câte ori mă îmbăt, fiindcă doar în această anume stare îl cunosc şi conştientizez, tura asta, pe durata delegaţiei, adică scurtei mele şederi dimplomatice în Zalău, am să fac reclamă gratuită pe toată pagina şi la

LeGeneral

[cu link către site-ul Taverna, firesc, că ăştialalţi n-au]

[ni, că şi-au făcut]

47 comentarii

zi si tu ceva
 1. Februarie 15, 2008 la 12:20
  link permanent
  meri zice ca:

  exista doar o problema, evident: daca zici d. blg. Darius Groza, o sa confunde oamenii omul cu blogul si-o sa-si zica completand in gand: Domnul Blog Darius Groza. Mai pe scurt blogul e Domnul, iar de Darius, Doamne-Ajuta.

 2. Februarie 15, 2008 la 12:27
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  🙂 Este o meserie! O slujbă pentru oameni de bine, aşa cum sunt, de exemplu, eu.

 3. Februarie 15, 2008 la 12:34
  link permanent
  Pişto zice ca:

  Un post de agent vânzări în acest biznis mi-ar veni ca o manuşă! Posed portofoliu mulat pe obiectul de activitate!

 4. Februarie 15, 2008 la 12:38
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Asta o fost mai evidentă decât pizdulinele cu “fac orice să mă angajaţi, când orice înseamnă chiar orice”. 😀

 5. Februarie 15, 2008 la 12:39
  link permanent
  Groparu zice ca:

  Jeg pupa chelneritele din Le General pentru shoturi de beutura gratise!!!!

 6. Februarie 15, 2008 la 12:47
  link permanent
  Pişto zice ca:

  Şi-n Cluj îi ţine figura trocu ăsta? Şi-n Zalău o ţinut până ce patronii s-or prins! Şi o trebuit să le fută pe chelneriţe ca să-şi recupereze pagubele!

 7. Februarie 15, 2008 la 13:02
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Şi Groparu’ nu-i destul de blogăr încă să se prindă cum îi cu făcutu’ pozelor şi exclusivitate.

  Pişto: Hahahahahahahahahaha, pe maghiară. 🙂

 8. Februarie 15, 2008 la 14:29
  link permanent
  Oana zice ca:

  Important e ca dai o bere, restul nu conteaza 😀

 9. Februarie 15, 2008 la 14:39
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  De unde-o ieşit berea dată de mine (Pişto, nici nu te gândi la gluma aia), că tăt citesc, pe aici, pe la mine pe blog, că aş da io una… că eu ofer, din bunul meu…

 10. Februarie 15, 2008 la 15:00
  link permanent
  toader zice ca:

  prima poza-i jegeniala.

  (slogan – dl. blg. face jeg. 🙂 )

  sesiunea s-a terminat? stai sa vezi ca darius are sa aiba razboi cu mama-sa.

 11. Februarie 15, 2008 la 16:00
  link permanent
  candid zice ca:

  Extraordinarea efuziunea ta…bine ca te-am descoperit! De acum am sa te citesc.

 12. Februarie 15, 2008 la 16:30
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Iar eu am să mai scriu. la rândul mieu. 🙂

 13. Februarie 15, 2008 la 19:36
  link permanent
  toader zice ca:

  filmul e extraordinar.:))))

 14. Februarie 15, 2008 la 19:44
  link permanent
  ania zice ca:

  apai… mie nu imi convine sa beau in acelasi birt cu tine. eu zic sa ramai la zalau :>

 15. Februarie 15, 2008 la 21:39
  link permanent
  S zice ca:

  bei, ai uitat sa lasi un spatiu aici: “recit.Toate” Cenusa-n cap si corectarea!!!

 16. Februarie 15, 2008 la 22:29
  link permanent
  Mana zice ca:

  @S: Done. Porţie dublă de cenuşă. Mai era una similară. Tot pe-acolo, prin preajmă. E clar, luna asta rămân fără tichete de masă 😀

 17. Februarie 16, 2008 la 10:25
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Cu ce sfântu’ erai îmbrăcat în poza aia? Eşti bărbierit??!!??!!

  Apropo de sesiune: care-i scorul? 5-0 pentru ei? Unde “ei” înseamnă orice altcineva decât Darius. 😀

 18. Februarie 16, 2008 la 10:29
  link permanent
  monte cristo zice ca:

  nanananannan pe ora za de lumina…..nanananananan am gasit niste seratrea,nananananaa…..sa ma impuste careva pls!!!!!

 19. Februarie 16, 2008 la 11:03
  link permanent
  manole zice ca:

  monte cristo: un prieten. 🙂

 20. Februarie 16, 2008 la 12:06
  link permanent
  Darius zice ca:

  Na-nă, na, na! Na-nă-na-NA!

  Nanănana!

  NA! NĂ! NA! NA!

  Na, bun, deci. Am intrat doar să văd dacă nu mi-aţi amestecat lucrurile-n sertare, dacă nu cumva v-aţi făcut comozi sau, după caz, comode, precum e şi aia în care-mi ţiu eu ciorapii, cu două sertare. Vă salut şi-n numele lui Pişto, mai puţin frământat de politeţurile sociale, la ora asta. Sau, mă rog… mai puţin frământat, în general. De fapt, mai puţin.

 21. Februarie 16, 2008 la 13:56
  link permanent
  mironb zice ca:

  ati observat cumva si jeg-ul sub forma de praf de pe dacia cu 4 felinare depozitata pe trotuar?

 22. Februarie 16, 2008 la 14:13
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ce zici acolo?… Unde?

 23. Februarie 16, 2008 la 18:22
  link permanent
  Darius_II zice ca:

  daca nu sa facut nimic pentru genii, poeti, prozatori, filofozofi etc… s-ar face pentru blogging? dl. blg?

 24. Februarie 16, 2008 la 18:30
  link permanent
  Darius zice ca:

  După dl. blg. venea numele meu, deci nu e o chestie de comunitate. Eventual se pot folosi alţii de acest statut, care îl asigur eu şi mi se vor săruta chişoarele în cărţi. 🙂

 25. Februarie 16, 2008 la 19:05
  link permanent
  marius zice ca:

  Ok, long island=buna alegere. Se ia una bucata pahar, se umple cu gheata. Pana sus! Se toarna aleatoriu, dar in cantitati egale, urmatoarele beuturi: vodka, gin, tequila, rom(alb), cointreau(mere si triplu sec). Se ia 1/3 de lime(e aia ca o lamaie verde…nu, nu e o lamaie care nu e coapta)si se stoarce in pahar. Se amesteca cu lingurita. Se pune cola pana se umple paharul. Se poate adauga dupa gust sirop de zahar(mere si zahar brun). A se consuma cu moderatie!

 26. Februarie 16, 2008 la 19:11
  link permanent
  Darius zice ca:

  Cam aşa scria şi-n meniu, îmi aduc vag aminte. Cointreau = mere şi triplu sec. Ce-i asta? Din ce anume-i compusă? (Chelneriţa n-a ştiut să-mi zică despre triplu sec, zicea ceva c-ar fi lichior. Şi pe lângă ce ai zis tu, mai reţin un “S&S”, care era ceva acronim de la două intre “sweet”, “sower”, “salt”. Care anume? Şi când ajung la Cola, ca să umplu paharu’, cât am pus până atunci, însumând cantităţile egale?

 27. Februarie 16, 2008 la 19:34
  link permanent
  koma zice ca:

  nuah super si eu ma credeam special intr-o vreme consumand holsten, pentru ca fiind mereu intr-o mare cautare a senzationalului am dat si peste dansa intr-o dugheana din caminul cultural unde obisnuiam sa ma prefac ca joc pingpong. si a durat vreme buna colaborarea asta, pana am dat de gosser, carlsberg, peronni si cu mintea cea de pe urma la ursus caci timisoreana studentiei mele lasa prea mult de dorit.

  hai noroc, hic!

 28. Februarie 16, 2008 la 20:02
  link permanent
  marius zice ca:

  s&s= sweet and sower. este ca o limonada concentrata(mai fara apa). daca pui ss nu mai pui lime si sirop de zahar. parerea mea e ca mere mai bine fara ss pentru ca il cam dilueaza. tripple sec este un liquor triplu distilat(distilare continua) din portocale. adica e o chestie super dulce si parfumata cu grad alcoolic intre 36-40. pentru ca LIIT(long island iced tea) sa fie echilibrat iti recomand cate 1oz din fiecare alcool(aprox 30ml) iar cantitatea exacta de lichid variaza in functie de gradul de topire al ghetii. raportul asta e pentru un pahar cu capacitate de 330ml. NB. Cu cat pui mai multa gheata, cu atat se topeste mai greu. 😉

 29. Februarie 17, 2008 la 00:17
  link permanent
  Valeriu Cuc zice ca:

  Mai încheie-ţi parantezele, Bîje.

 30. Februarie 17, 2008 la 01:34
  link permanent
  monte cristo zice ca:

  punct

 31. Februarie 17, 2008 la 02:40
  link permanent
  Marina zice ca:

  Din ciclul mierz, varză, viezure, barză avem BLeG, BuLGar, BuLanGiu, BLaGos-lovit, BeLuGa – asta ar mai fi pentru Dl. Blg. punct-si-virgulă adică niste asocieri foarte neinspirate cu groza-via de Darius. Prin urmare virgulă ii recomandăm mirmenei (?! … WTF?! ok, lu’ miemen) să te ungă pur si simplu Dl. Jeg.
  Jeg cu punct de la jeggăr, adicatelea un bloggăr honoris causa cu 3 kwaie. Caci, măi dragă, e ca la Darwin in ceasloavele de evolutionism: intai a fost maimutza, pe urma o aparut omu’; corolar: intai o fost bloggăr, opoi o venit jeggăr. Evident, tată viata ta, tu esti si vei rămine singurul cel mai mare jeggăr din lume, zarathustră apărut avorton al jeggărior ce vor stăpini jeggocubul (mereu m-am intrebat, de ce dreaq blogo- e sferica?! si nu patrata sau piramidala?! sau, de ce nu e unghi? blogounghiul, ce are?!).

 32. Februarie 17, 2008 la 03:27
  link permanent
  .marius zice ca:

  Dar v-ati impacat pana la urma nu? ca erai destul de spasit ultima data 😉

 33. Februarie 17, 2008 la 10:26
  link permanent

  sour bre! ca “sow” inseamna scroafa.

 34. Februarie 17, 2008 la 12:01
  link permanent
  Darius zice ca:

  Bine zice Pheno. Şi .marius nu ştiu ce zice. 🙂 Dar măcar… ah, ba da, mi-am amintit: nu încă.

  Care erau şansele să am între cititori un expert în “LIIT”. 🙂 Monte Cristea văz să o trecut la sfârşituri de propoziţii, în detrimentul conţinutului lor. 🙂

 35. Februarie 17, 2008 la 13:25
  link permanent
  marius zice ca:

  ok darius, stii cum facem? la fiecare post al tau(ca altfel uit) iti dau cate o reteta demna de incercat, merge? ar trebui sa ma fac consultant in probleme de beut-DTO(drink techniques optimisation) 🙂

 36. Februarie 17, 2008 la 13:41
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ai putea să-mi dai tu de băut, direct preparatul, la fiecare post. 😀

 37. Februarie 17, 2008 la 14:02
  link permanent
  marius zice ca:

  S-a facut. Iti platesti insa singur transportul pana la mine. 🙂

 38. Februarie 17, 2008 la 15:26
  link permanent
  Darius zice ca:

  Căcat, tre’ să ne şi întâlnim? 😀 Sper că “Marius” are o pronunţie dubioasă, cât sâ fii fată. 🙂 Sau că măcar ai făcut greşeli de tipar repetate de la primul comentariu şi, de fapt, vroiai să iasă “Cezara” sau alt nume de ăsta complicat.

 39. Februarie 18, 2008 la 22:04
  link permanent
  Malina zice ca:

  Daca ai fi fost putin mai atent, suna mai bine v-aţi făcut ‘comode sau, după caz, comozi’ 🙂 !

 40. Februarie 19, 2008 la 01:01
  link permanent
  Darius zice ca:

  Păi, vroiam să termin cu comodele, ca alea de sufragerie, unde pui ciorapi şi chiloţi, iar deasupra televizor.

 41. Februarie 19, 2008 la 15:50
  link permanent
  Malina zice ca:

  Omonimia asta din limba romana …
  Mai sa fie! Sa inteleg ca ai terminat-o deja cu comodele :).
  Nasol moment!

 42. Februarie 19, 2008 la 16:46
  link permanent
  toader zice ca:

  ce facusi ma in se(ce)siune?:) ca la kosovari? care-i scorul?

 43. Februarie 19, 2008 la 17:32
  link permanent
  Darius zice ca:

  Nu că se pornesc iară comentariile. 🙂

  Toadere, mai îs ceva zile, încă.

 44. Februarie 19, 2008 la 18:59
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Saracii moldoveni… la ce chinuitoare icnete de muzicutza si roackeri grasi cu peruci sunt supusi…
  Dar au ramas comunishtizatzi rau de tot, chiar imi aduc aminte de ce induram pe vremea lui ceashca…

  Cum nu vii tu Stefan doamne, ca punand mana pe ei
  Sa-i imparti in doua cete: in afoni si in grasi chei

  Cu asta mi-am umplut doza de ras pe ziua de azi, no comment.

  P.S. O bila alba la categoria “Cel mai bun blog de divertisment” merge pentru domnul Groza si al sau “jeg.ro”.
  La mai mare!

 45. Februarie 19, 2008 la 21:42
  link permanent
  toader zice ca:

  mai mariansky, ce vrei? ei sunt inca sub ocupatie comunista. si la asta chiar nu ii vina lor ci mai degraba a noastra. iliescu i-o aruncat peste gard in ’90, idem constantinescu in ’97. bashica ar vrea el dar nu are nici influenta si diplomatia lui ilici, nici conjunctura internationala a lui milica.

  p.s. tu de crezi ca a ales nistor sa fie solistul de la formatia utc-ului, ulterior a peremeului si acum a tvrm-ului? fiindca nistor isi cunoste conditia de instrument de imbecilizare.:) si daca acolo iese banu’ … deh, ca la sertare.:))

 46. Februarie 20, 2008 la 09:27
  link permanent
  Malina zice ca:

  Mi-au placut rimele adaptate ale lui Mariansky! 🙂

 47. Februarie 22, 2008 la 18:31
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Acuma sincer sa fiu toadere ma faci sa regret un pic ca am ras de moldoveni, ca la ei este oameni dusi cu duhul, intrucat imi aduci aminte de un lucru mult mai grav de care cu greu incepusem sa uit: la noi este mult mai multi si este batuti la capatzana de merita batutzi cu cu cureaua… cu cureaua de la ceas… de la ceasul garii!!!

  Asa ca sa nu mai radem noi de Nistor care vorba ta isi castiga si el un ban facand pe bufonul cand la noi exista clovni cu influentza gen jiji sau vadim. Sa nu mai radem deci de capra vecinului cand a noastra face pupu pe ea si la numarat nu trece de 3… Sau trece si ajunge la 16 mii cum recent am aflat ca niste plictisiti fani ai postului AcasaTV au deschis pe forumul televiziunii un topic de… numarat. Da, doamnelor si domnilor, de numarat… Oi, capre, nu-mi dau seama ce anume se numara acolo dar… se numara.

  Mare e gradinita Internetului…..

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)