Blogdamnaţi la Internet

sari la comentarii

[ne pare cumplit de rău că pe Jeg nu se va face live blogging despre cum decurge referendumul în frumosul oraş de pe malul văii Zalăului, că nu veţi afla în timp real ştiri de ultimă oră şi că tot ce vă poate interesa e că încă nu m-am dus…]

Văzând eu că stimata nestemată Maria Coman (zisă şi doamna Maria Petrişor) şi-a făcut blog, iar în blogroll şi-a deversat încă vreun catraliard de colegi de prin redacţie, ba mai mult – angajaţii Antenei 3 s-au apucat de şi-au făcut bloguri ÎN GRUP, adică pe secţii… mi-a venit o idee. Ce-ar fi să-l siluiesc pe soţul dumneaei, adică pe Adelin, să mai lărgească niţel gulerul la vesta anti-glonţ şi să ni se alăture, în aceeaşi formă, adică de blogăr? Zis şi făcut. Am intrat pe Worpress, ţaca-paca. Gata. Adelin are blog. Numa’ că nu ştie. Aşa că-i zicem.

Când îi zicem… ghiciţi? El chiar a început să scrie pe el! Adică să-şi întreţină blogul-cadou. PIFTOM?! Mă uit de două ori. Lustruiesc monitoru’: este într-adevăr. Blogărul de război şi-a luat în primire atribuţiile!

Jubilând, încep să sar într-un picior 5 minute, apoi pe celălalt, 5 minute. Dar dup-aia, precum mă plictiseam (că mă aşteptam să mă ţină ocupat convingerea lui Adelin vreo 2-3 ani, ceea ce nu s-a întâmplat), iaca ce m-am gândit, cum fac foarte rar: De ce să mă opresc aici?

Dacă tot se manifestă acest puseu de blogging, de se apucă toată lumea să-l poarte, parc-ar fi noua colecţie Botezatu, ce-ar fi să înclinăm puţin balanţa spre calitate şi nu spre echivalentul ochelarilor muscă în poză online? Ce-ar fi dacă am avea, în loc de blogări care chiar nu au ce zice, da’ vor neapărat, blogări care au ce zice, da’ nu doresc în mod special? Cum este Adelin, care avea o opinie relativ câh! faţă de bloguri, da’ ne face un hatâr, că e drăguţ, şi nu-l va închide niciodată, aşa-i? Deci ce-ar fi…

CE-AR FI SĂ SILUIM NIŞTE OAMENI SĂ POFTEASCĂ PE INTERNET?!

Astfel! Jeg iniţiază campania “Blogdamnaţi la Internet“. Un juriu experimentat format din mine (şi Pamfil şi Andrei, care practic a ales persoanele când îl întrebam eu pe cine să aleg, cu degetu’ în nas, da’ îi al meu meritu’, da?, el doar îşi aprinde ţigara de la aura mea divină) a desemnat 5 mari tenori de opinie (+ Adelin, care deja şi-a intrat în funcţie) pentru a ne mai zice câte una din tastatură. Le-am făcut bloguri, pe care să li le aşternem în braţe, să-i punem în faţa faptului împlinit şi să-i constrângem, prin incredibila noastră forţă de persuasiune, nu?, să le întreţină. Pe ele, blogurile lor.

Iată-le mai jos. Vă invit cu de-a sila, popularizaţi-i cu toţii la voi pe blog, pentru ca apoi să nu poată risca oprobriul maselor dezamăgite, că-i sunt refuzate doleanţele.

Adeliiin Petrişooor, reporter Antena 3, Antena1 şi poate încă ceva antene, dacă se scotoceşte cine trebuie de nişte mărunţei, iubit soţ, model pentru tineri (ce? eu îs tânăr şi mai cunoscu unu’) şi alte cele, blogăr de succes, de vreo 3 zile-ncoace.

adelinblogdamnat.jpg

***

Adriaaan Năstaseee, probabil cel mai dubios politician (în sensu’ bun, desigur), cu multe tinichele mai mult sau mai puţin ruginite (tinicheaua rugineşte?) atârnate de coadă, un personaj extrem de aşa-şi-pe-dincolo, da’ nu contează, că mamăăă-tatăăă ce bine scrie, aş vrea să avem în ţară măcar un sfert de populaţie care să ştie citi atât de bine cât ştie Năstase scrie. Ştiţi cât de bine ştie scrie? Aproape la fel ca mine!. Să urlăm în cor: “Blogul lui Năstase vrem!”

nastaseblogdamnat.jpg

***

 

Robeeert Turcescuuu, nene la care mă obliga să mă uit profa de gramatică normativă (săr’na, tanti Jeni) în clasa a 12-a şi bine făcea, pen’că atunci când Turcescu grăieşte nimeni nu îl mai opreşte, da’ dacă-ţi place cum grăieşte (iar mie-mi place), atunci nici nu vrei să se opreşte.

turcescublogdamna.jpg

 

***

Luciaaan Mândruţăăă, dacă ar sta mai mult timp la tastatură decât la prompter, ar merge ţara asta mai bine, indiferent cine-i preşedinte. Textele lui ar merita puse pe muzică şi cântate la cenaclu. (Numa’ nu de Păunescu.) Şi, nu în ultimul rând, maică-mea îl doreşte în secret, să-l ţină în debara şi să-i dea hârtie pe sub uşă.

mandrutablogdamnat.jpg

***

Mirceaaa Badeaaa, probabil cea mai teribilă încercare şi, implicit, grandios eşec ce-l vom avea în această acţiune, un anti-blog, anti-tot, anti-el-însuşi-câteodată, dar fără îndoială, unele dintre cele mai valoroase burice ale degetelor ce le-ar putea avea tastaturile româneşti, dacă s-ar hotărî să ne onoreze cu prezenţa. Ciutace, ne bazăm pe tine, ai zis că eşti de nerefuzat, eu ştiu că nu-ţi rezist, aşa că fă bine şi canalizează-ţi întreaga furie înspre a ni-l aduce cu alai şi taraf pe Mircea.

badeablogdamnat.jpg

 

***

Mihaaai Găinuşăăă, creierul, inima şi sufletul cârcotelii naţionale (Ghici ce-i Huidu?). Am stat mult în cumpănă, da’ am ales să-i facem numa’ dânsului blog, pe motiv căci, vezi tu, el ştie scrie. Şi pentru că, după cum se vede deasupra, are şi Mircea Badea. Mă-nţelegeţi? Nu mă-nţelegeţi. Nici o problemă: o să ne explice Găinuşă, la el pe blog.

headerblogdamnatgainusa.jpg

Să-i încurajăm şi bine-venim cu un ropot de aplauze!

29 comentarii

zi si tu ceva
 1. Mai 19, 2007 la 13:45
  link permanent
  Bobby zice ca:

  In sfarsit scoti si tu ceva ca lumea din creierul ala al tau… offf

 2. Mai 19, 2007 la 13:47
  link permanent
  Piticu21 zice ca:

  si iar ajungi tu in presa :))

  zoso doi ce eshti :))

 3. Mai 19, 2007 la 13:48
  link permanent

  Eu vreau blogul lui Teo… :((

 4. Mai 19, 2007 la 13:48
  link permanent
  de ce? zice ca:

  bravos, jegule

 5. Mai 19, 2007 la 13:58
  link permanent
  Darius zice ca:

  Mna, deci, vă mulţam.

  Ariel, acuma am remarcat şi eu c-am exclus misogin orice muiere.

  Dar! După ce obligăm câţiva, ghici ce facem? MAI OBLIGĂM CÂŢIVA! 😀

 6. Mai 19, 2007 la 13:59
  link permanent
  Sunt piroman , mi-aprind televizorul zice ca:

  dada.. “Blogul lui Nastase …si capul lui Geoana..” 😀

 7. Mai 19, 2007 la 14:01
  link permanent
  .marius zice ca:

  deci da… 🙂

  Hai sa incepem sa ne dam cu parerea care va scrie mai departe pe blog si care nu…

  Aplauze pentru Adelin Petrisor, desi el a avut un head start de cateva zile 😉

  *Andrian Nastase: NU (ecsrem de mare si portocaliu)

  *Robert Turcescu: nu sunt convins 100%, dar merg spre un da…

  *Lucian Mandruta: sigur DA!

  *Mircea Badea: bafta multa Ciutacule… 😉 (NU)

  *Mihai Gainusa: sper ca da… nu as putea sa ma pronunt, chiar imi place omu asta.

  Si acestea fiin spuse, am zas!

 8. Mai 19, 2007 la 16:35
  link permanent
  Darius zice ca:

  Io prognozez că le adoptă tăţi, bun? 🙂

 9. Mai 19, 2007 la 17:25
  link permanent
  Denisa zice ca:

  A-nceput să-ţi placă să te vezi “pă sticlă”. Bravo, tinere, once again you did it!

 10. Mai 19, 2007 la 19:08
  link permanent
  Darius zice ca:

  Eronat! Le place lu’ alţii să mă vadă… 😀

 11. Mai 19, 2007 la 21:37
  link permanent
  psaico zice ca:

  ideea e buna dar nu mi-a placut ca textul e folosit la fel pe toate blogurile
  astept sa vad daca vei fi contactat desi cred ca isi vor lua un domeniu propriu si isi vor face singuri blog daca intr-adevar vor asta 😉

 12. Mai 19, 2007 la 21:56
  link permanent
  Filip zice ca:

  geniaaaaaaaaaaal. header-ul lui năstase e cel mai tare. :)) gg bă jegule.

 13. Mai 19, 2007 la 22:49
  link permanent
  Raluca zice ca:

  Il vrem pe Mircea Badea! 😀 Si sa vezi, cum se scoteau mai demul carti de genu “corespondenta lui Eminescu” acuma o sa fie “Post-urile lui Badea” 😀

 14. Mai 19, 2007 la 23:28
  link permanent
  Groparu zice ca:

  Taaaareeeeeee =))

  Wespekt!!!

  PS: Bunicutza nu gustas?

 15. Mai 19, 2007 la 23:33
  link permanent
  Whitewolf zice ca:

  Retardule ! Nu te mai saturi de politichie, da?
  Ma doare fics la baska de oauale nu’ Nastase, de Petrishoru ala de se balangane in aveoane pe deasupra la Ikea Baneasa si de toti aia care au timpul ocupat de traitu’ in Romania, in pozitia linguritza , stil Boc.
  Io vreau bloguri de oligarhi Bah !
  Petroale, trusturi media, gunoiu’, da gunoiu’ unde e ? A ?
  Si pliciu’ lu’ Bahmutzanka. Si Iiiiiiiriiiiiiii !!!

 16. Mai 20, 2007 la 16:34
  link permanent
  Pufossu' zice ca:

  ^:)^ La propriu pot spune, bloggerisitic vorbind, ca esti tata lor.
  Cum bine zis-a prostimea: Postu’ lu’ Badea vrem!

 17. Mai 20, 2007 la 17:13
  link permanent
  Luzare zice ca:

  Deci bah. De la inceput am avut impresia ca u – jeg whatever te cheama ca esti un LUZAR. WTF e cu ideea asta bah?! Aia sunt oameni ocupati, cu munca, familie etc, nu cu timp de pierdut vremea cum esti tu si nascotit tot felul de tampenii.

 18. Mai 20, 2007 la 17:47
  link permanent
  Whitewolf zice ca:

  Nu te da ranit, Darius. 🙂
  Fa-le banneru si fa-le si contu’, dupa cum urmeaza:
  Patriciu
  Voiculescu
  Becali
  (S.O.) Vantu
  Radu Moraru
  Flooooooooorin Calinescu
  Bahmutzeanka gravida + pliciu’ dansei
  Prigoana
  Bi rait bec

 19. Mai 20, 2007 la 20:28
  link permanent

  @Darius

  mna. si mie sa-mi faci. nu de alta da îs curios ce poză o să-mi pui.

  P.S. am anticipat deja raspunsul tău aşe că nu te strădui să îl formulezi prea pompos

 20. Mai 20, 2007 la 20:55
  link permanent
  Darius zice ca:

  Bun.

 21. Mai 21, 2007 la 13:49
  link permanent
  Piticu21 zice ca:

  pentru ca blogurile personajelor tale … au ajuns sa aibe mai multe comentarii decat insusi dumnitale, imi permit sa le fac un folder in reader pe care sa-l denumesc JEGURI 🙂

 22. Mai 21, 2007 la 17:11
  link permanent
  janel zice ca:

  pana la urma doar hadelin a pus botul la vrajeala aia cu “hai sa iti bag pe gat un blog?” hhh, si pe sticla pare cam stupizel, asa…

 23. Mai 21, 2007 la 20:09
  link permanent
  Darius zice ca:

  Bun, bun, Jănel. Mai zi-ne cum îi.

 24. Mai 21, 2007 la 21:41
  link permanent
  mea zice ca:

  @ cetateanu’
  te cam incumeti. cum ai arata? pai daca esti anti, poza ta ar arata ca un mulaj al fetzei lu’ darius vazut din’luntru. adica horror. n-ai zas tu ca sintetzi yin si yang? imagineaza-ti. si fara comentarii, ca-s nacajita rau si beau beri. DA?
  da’ as fi curioasa sa vaz alea 30 de (anti)proverbiale ce ti le-ar pune Darius acolo.

 25. Mai 22, 2007 la 13:05
  link permanent
  Luzare zice ca:

  http://www.cristiv.com
  Sper ca nu o sa tii prima pagina la mine cu ideile tale “geniale” jegule!
  See my blog @ http://www.cristiv.com

 26. Iunie 20, 2007 la 02:36
  link permanent
  Silviu zice ca:

  Faină iniţiativă… eşec lamentabil (în afară de faptul că ţi-ai făcut multă reclamă); m-am prins că aşa va fi de încă la început, însă am zis să stau câteva luni înainte să îţi transimit asta, după ce se va fi confirmat acest lucru. Dar asta este, apăi nu îţi iese nimic dacă nu încerci, nuuuu?

 27. Iunie 20, 2007 la 07:54
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Dacă tot ai aşteptat atâtea luni, doar ca să se-ntrunească ce ziceai tu în gândul tău, apăi foarte, FOARTE neinspirată zi ai ales să fie precum vroiai să zici… Iaca vezi aici, să-nţelegi. Aproape concomitent cu treaba din comentariul tău:

  http://www.ciutacu.ro/index.php?itemid=189

 28. Februarie 5, 2008 la 02:05
  link permanent
  Andreou zice ca:

  Nice…

 29. Septembrie 10, 2008 la 03:06
  link permanent

  Zoso?
  http://razboiul.wordpress.com/2008/09/10/diverse-mitocanii/

20 trackback-uri

 1. de la Ete ca au si blog » piticu.ro pe Mai 19, 2007 la 13:49

  […] aici […]

 2. […] Mi se pare o idee excelenta, surprinzator avand in vedere din partea cui vine: […]

 3. […] headline-uri (nu i-a ajuns reclama la Partidul Puiuţilor de Comunişti) pentru că a început o campanie pentru atragerea unor personalităţi în blogosferă şi nu numai asta dar vrea să îi aducă pe […]

 4. […] Darius da cu blogul dupa “celebritaţieni”, […]

 5. […] Blogdamnati la internet […]

 6. […] Petrişor, Mircea Badea,Lucian Mândruţă,Robert Turcescu şi Mihai Găinuşă au de acu blog. Mulţumită acestui suflet mare, Darius :). Acu îi aşteptăm să şi scrie […]

 7. […] darius aduce vedetele in blogosfera romaneasca. pina acum doar adelin petrisor a raspuns pozitiv. era si normal. el isi scrie stirile singur nu are departamente de presa, sau reporteri, sau editori in spate care sa produca texte pentru el.  […]

 8. de la Colateral » Blogdamnaţi la Internet pe Mai 20, 2007 la 01:10

  […] la Internet” e o campanie initiata de catre Darius prin care chema “crema tarii ” spre a blogui. Primii invitati sunt : Adelin Petrisor, […]

 9. de la La apel | de ce? blog | pe Mai 20, 2007 la 01:14

  […] lui Darius pentru […]

 10. de la Cu forta, dar tot e bine | baadnewz's blog pe Mai 20, 2007 la 11:06

  […] Mircea Badea, Mihai Gainusa, toti au fost fortati sa isi fac blog O initiativa buna as spune eu Detalii aici Etichete: […]

 11. […] Uitati-va aci: http://jeg.stuffo.info/blogdamnati-la-internet/ […]

 12. […] Darius […]

 13. de la Adrian Nastase are blog pe Iunie 21, 2007 la 16:32

  […] initiativa de a invita (putin cu forcepsul) vedetele noastre sa-si faca blog a venit din partea lui Darius. Altii vizati au fost Robert Turcescu, Mircea Badea, Gainusa sau Adelin […]

 14. […] Darius (te iubesc Adi) […]

 15. […] a pus la cale blogdamnaţi la Internet şi a găsit de lucru pentru Adelin Petrişor, Adrian Năstase, Robert Turcescu, Lucian […]

 16. de la Ani, bloguri, premii, barfe | de ce? blog pe Iunie 22, 2007 la 18:50

  […] este menit sa fie omul zilei, sa vorbim tot despre el. Mai tineti minte cand spuneam de initiativa lui cu blogurile speciale, pentru personalitati? Initial Adelin Petrisor a fost singurul care sa […]

 17. de la In Romania, mori cu zile « horea mihai badau pe Iulie 25, 2007 la 14:30

  […] toate acestea, sunt vesel, ma gandesc cu interes la nemurirea sufletului si, la ce mi-a insinuat darius dragutz ieri, ca poate fac […]

 18. […] Mi-am imaginat eu şi, inspirată de Darius, care le-a făcut bloguri mai multor cetăţeni, vă prezint blogul lui […]

 19. de la Diverse mitocănii « Războiul cu tine pe Septembrie 10, 2008 la 03:04

  […] Dumitraşcu under lumea în care trăim   Umblam şi am descoperit un proiect foarte mişto: Blogdamnati la internet […]

 20. […] său a apărut pe 17 mai 2007 şi i l-a făcut Darius. A fost un pariu cu vocaţia profesorului Năstase de scriitor şi ziarist şi, aşa cum s-a spus […]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)