Darius Hero

Blogdamnați la Internet

B
[ne pare cumplit de rău că pe Jeg nu se va face live blogging despre cum decurge referendumul în frumosul oraș de pe malul văii Zalăului, că nu veți afla în timp real știri de ultimă oră și că tot ce vă poate interesa e că încă nu m-am dus…]

Văzând eu că stimata nestemată Maria Coman (zisă și doamna Maria Petrișor) și-a făcut blog, iar în blogroll și-a deversat încă vreun catraliard de colegi de prin redacție, ba mai mult – angajații Antenei 3 s-au apucat de și-au făcut bloguri ÎN GRUP, adică pe secții… mi-a venit o idee. Ce-ar fi să-l siluiesc pe soțul dumneaei, adică pe Adelin, să mai lărgească nițel gulerul la vesta anti-glonț și să ni se alăture, în aceeași formă, adică de blogăr? Zis și făcut. Am intrat pe Worpress, țaca-paca. Gata. Adelin are blog. Numa’ că nu știe. Așa că-i zicem.

Când îi zicem… ghiciți? El chiar a început să scrie pe el! Adică să-și întrețină blogul-cadou. PIFTOM?! Mă uit de două ori. Lustruiesc monitoru’: este într-adevăr. Blogărul de război și-a luat în primire atribuțiile!

Jubilând, încep să sar într-un picior 5 minute, apoi pe celălalt, 5 minute. Dar dup-aia, precum mă plictiseam (că mă așteptam să mă țină ocupat convingerea lui Adelin vreo 2-3 ani, ceea ce nu s-a întâmplat), iaca ce m-am gândit, cum fac foarte rar: De ce să mă opresc aici?

Dacă tot se manifestă acest puseu de blogging, de se apucă toată lumea să-l poarte, parc-ar fi noua colecție Botezatu, ce-ar fi să înclinăm puțin balanța spre calitate și nu spre echivalentul ochelarilor muscă în poză online? Ce-ar fi dacă am avea, în loc de blogări care chiar nu au ce zice, da’ vor neapărat, blogări care au ce zice, da’ nu doresc în mod special? Cum este Adelin, care avea o opinie relativ câh! față de bloguri, da’ ne face un hatâr, că e drăguț, și nu-l va închide niciodată, așa-i? Deci ce-ar fi…

CE-AR FI SĂ SILUIM NIȘTE OAMENI SĂ POFTEASCĂ PE INTERNET?!

Astfel! Jeg inițiază campania “Blogdamnați la Internet“. Un juriu experimentat format din mine (și Pamfil și Andrei, care practic a ales persoanele când îl întrebam eu pe cine să aleg, cu degetu’ în nas, da’ îi al meu meritu’, da?, el doar își aprinde țigara de la aura mea divină) a desemnat 5 mari tenori de opinie (+ Adelin, care deja și-a intrat în funcție) pentru a ne mai zice câte una din tastatură. Le-am făcut bloguri, pe care să li le așternem în brațe, să-i punem în fața faptului împlinit și să-i constrângem, prin incredibila noastră forță de persuasiune, nu?, să le întrețină. Pe ele, blogurile lor.

Iată-le mai jos. Vă invit cu de-a sila, popularizați-i cu toții la voi pe blog, pentru ca apoi să nu poată risca oprobriul maselor dezamăgite, că-i sunt refuzate doleanțele.

Adeliiin Petrișooor, reporter Antena 3, Antena1 și poate încă ceva antene, dacă se scotocește cine trebuie de niște mărunței, iubit soț, model pentru tineri (ce? eu îs tânăr și mai cunoscu unu’) și alte cele, blogăr de succes, de vreo 3 zile-ncoace.

adelinblogdamnat.jpg

***

Adriaaan Năstaseee, probabil cel mai dubios politician (în sensu’ bun, desigur), cu multe tinichele mai mult sau mai puțin ruginite (tinicheaua ruginește?) atârnate de coadă, un personaj extrem de așa-și-pe-dincolo, da’ nu contează, că mamăăă-tatăăă ce bine scrie, aș vrea să avem în țară măcar un sfert de populație care să știe citi atât de bine cât știe Năstase scrie. Știți cât de bine știe scrie? Aproape la fel ca mine!. Să urlăm în cor: “Blogul lui Năstase vrem!”

nastaseblogdamnat.jpg

***

 

Robeeert Turcescuuu, nene la care mă obliga să mă uit profa de gramatică normativă (săr’na, tanti Jeni) în clasa a 12-a și bine făcea, pen’că atunci când Turcescu grăiește nimeni nu îl mai oprește, da’ dacă-ți place cum grăiește (iar mie-mi place), atunci nici nu vrei să se oprește.

turcescublogdamna.jpg

 

***

Luciaaan Mândruțăăă, dacă ar sta mai mult timp la tastatură decât la prompter, ar merge țara asta mai bine, indiferent cine-i președinte. Textele lui ar merita puse pe muzică și cântate la cenaclu. (Numa’ nu de Păunescu.) Și, nu în ultimul rând, maică-mea îl dorește în secret, să-l țină în debara și să-i dea hârtie pe sub ușă.

mandrutablogdamnat.jpg

***

Mirceaaa Badeaaa, probabil cea mai teribilă încercare și, implicit, grandios eșec ce-l vom avea în această acțiune, un anti-blog, anti-tot, anti-el-însuși-câteodată, dar fără îndoială, unele dintre cele mai valoroase burice ale degetelor ce le-ar putea avea tastaturile românești, dacă s-ar hotărî să ne onoreze cu prezența. Ciutace, ne bazăm pe tine, ai zis că ești de nerefuzat, eu știu că nu-ți rezist, așa că fă bine și canalizează-ți întreaga furie înspre a ni-l aduce cu alai și taraf pe Mircea.

badeablogdamnat.jpg

 

***

Mihaaai Găinușăăă, creierul, inima și sufletul cârcotelii naționale (Ghici ce-i Huidu?). Am stat mult în cumpănă, da’ am ales să-i facem numa’ dânsului blog, pe motiv căci, vezi tu, el știe scrie. Și pentru că, după cum se vede deasupra, are și Mircea Badea. Mă-nțelegeți? Nu mă-nțelegeți. Nici o problemă: o să ne explice Găinușă, la el pe blog.

headerblogdamnatgainusa.jpg

Să-i încurajăm și bine-venim cu un ropot de aplauze!

49 comentarii

Sociale