Darius Hero

Bianca e cea mai faină persoană pe care Darius a cunoscut-o

B

Similar cu cum Darius e cea mai faină persoană pe care Bianca a cunoscut-o, doar că totul este invers.

Și tot n-a fost destul.

Pentru că dragostea nu-i despre asta. Știu că v-așteptați de la acest paragraf să conțină răspunsul la întrebarea Dar oare atunci, despre ce-i dragostea?, însă acest paragraf se apropie cu repeciziune de un sfârșit și la capătul căruia există doar dezamăgire. Pa!

Bună ziua. Ne-am despărțit. În caz că vă întrebați de ce, priviți adând în urmă la relațiile voastre amoroase cu alte persoane peste care n-ați reușit să treceți încă. Identificați persoana, vizualizați-o. O aveți în gând? Priviți adânc.

Mai priviți un pic. Îmi bat joc de sentimentele voastre, nu trebuie să priviți atât de adânc, e doar tot unul dintre acele motive și mi-e lene să vi-l explic.

În sfârșit, de ăla cu “nu ne potrivim”, cu “nu ne dăm ce vrem”, “nu ne-ndreptăm spre ce voiam amândoi”, alea care par cele mai austere în materie de distracție pe care le-o oferă oricui din afara fostului cuplu, însă dor cel mai tare pentru cei care tocmai ies din cuplu.

Doar întâmplarea face ca persoanele din afara cuplului, voi înșivă sau persoanele pe care le-ați iubit și încă le iubiți, căutând singurele motive pe care le pot accepta – alea suculente – pur și simplu nu sunt atât de faine cât Bianca (și cu atât mai puțin cât Darius, evident), încât să merite să scrieți sau să citiți despre ele. Îmi pare rău, a trebuit s-o zic, că ați venit aici ca la “pagina 5”, că doar futut vă-nteresează. Nici nu-mi pare rău, de fapt.

Mai priviți o dată adânc în înșivă la persoana după care nu v-ați revenit ș-o iubiți încă, până să trecem mai departe. Au, au, sufletu’. Au.

Darius, spre deosebire de majoritatea situațiilor, nu a făcut de această dată vreo tâmpenie de nereparat. Asta ar putea suna aproape bine, până e reformulat în Darius face de obicei tâmpenii de nereparat. Nu și tura asta, însă. Totuși, să lămurim, că probabil încă aveți vreo urmă de speranță: Darius a făcut, cu precădere în această tură, consecvent și sistematic tâmpenii. Nu de nereparat, dar mai mult decât destule. Și ea tot l-a iubit și el o iubește.

Și tot a piedut-o. Ați putea argumenta că bine, dar și ea l-a pierdut. Și ea l-a pierdut, da, în măsura în care vă interesază despre el și de ce v-ar interesa? Bianca e cea mai faină persoană pe care Darius a cunoscut-o. Și doar ea contează.

[Azi am împlinit 6 luni de ruloțeală.]

11 comentarii

 • Meri ma, dintoasa&ochelarista ? Tu n-o vezi cind te uiti la ea sau care exact ti-i problema ? Ase uscata&frustrata arata fix ca ceva colega din scoala pe care nimeni nu s-o putut obosi s-o futa, asa ca s-o dus singura la facultate-n ceva obscuritate de care nu-mi mai amintesc, unde exact la fel. Auzi la el “o pierdut-o”. Bre, din ea toata abia faci un cur de femeie normala, cum sa n-o pierzi. Se pierde singura.

  Si nu-i mai tat da inainte cu cacaturi despre “ce vrem” si aiureli de-astea de pulete ftizic cca 1880, ca nu e cazul. In primu’ rind ca tu esti rotunjor asa ca un godac, si-n al doilea rind ca ie ridicol ce plm. In loc sa te tat caci pe tine cu pseudo-sentimente pe care nu le ai da’ te tat stradui sa te convingi ca le-ai avea in baza faptului ca ai citit tu pe la ceva prosti ca “asa este”, ia-le de urechi si zi-le clar si raspicat ce sa le placa. Ca muierea nu-i facuta sa aiba ea opinii proprii despre ce ii de facut si ce-i bine si ce-i frumos etc ; ca se mai intimpla si de-alea-i drept, da’ a) in mod evident nu-s pentru tine si b) ie asa de rar ca oricum nu-i practic sa fie aia asteptarea default. Ca sa nu mai intram in detalii despre cum c) oricum nu-s fericite tata viata lor alea.

  Auzi la ei ostenitii prematur, stau dinsii-n cerc si-si povestesc reciproc aventuri din imaginarul adolescentin colectiv, despre cum ii cu sentimentele, frate. Si pe urma se cred ei pe ei insisi in timp ce cacatu’ neverificabil de-l urzesc ei indesine tat dospeste acolo ca nu-i cine sa mai curete din el. Si pe urma au relatii de-astea obosite de doi subi care se cearta cine sa fie domu-n seara aia, sunteti ceva de facut filme din voi, sau ma rog, pateu.

  Cind eram io copchil un congres de de-astia s-or adunat ei sa-si povesteasca cum ii cu fututu-n curtea gimnaziului, si aveau frate cunostiinte si opinii, expertii pulii, precit si scuza ca mnoa, 12 ani. Dupa care i-am intrebat io ca’ daca-i dinsus au dinjos clitorisu-n pizda, si la nelamurirea ca ce-i aia am explicat precit s-o putut in context ca ie uite-asa ca un soi de omida trasa-n piele, la care or ris prostii-n consens ca cum sa existe omida-n pizda oioioioioing-boioioioing. Dupa care le-am zis la fetele de erau mai rasarite si-am ris de expertii pulii tat restu’ vietii, si-acu cind ne mai intilnim inclusiv. Iara aia or progresat in durerea lor, de prin curtea scolii pina hapt pa facibuci si wikiretarddit si ce mai e, unde fix tat acelasi cacat si-l torc in grup cu fix tat aceleasi efecte.

  Auzi minune, relatii amoroase cu persoane peste care n-ati reusit sa treceti inca. Bai da’ zau ? Fii atent, tate, absolut tate pizdele cu care-am intretinut relatii la orice moment in viata si care n-or fost de tat idioate inca intretin relatii. Ca asa-i firesc si normal, ce pula mea dramolete ieftine, “despartiri” si minuni. Ce-i aia ? Ca s-o mai maritat din ele, drept, c-or mai si murit din ele, din pacate, ca alea proaste s-or pierdut singure pe drum, drept. Si ? Cine plm isi aminteste, ca nici nu-i posibil, am asa o idee vaga si oarecum compozita despre insuficientele istoriei, naufragiate cine mai retine pe unde. Ce exact sa-ti amintesti ? Daca era ceva de amintit ti-o aminteai, si tu pe ea si ea pe tine si-atunci mai beati din cind in cind o cafea respectiv o futeati pe cite-o iada curenta-n impreuna for old time’s sake. Sau ma rog, vizitezi un cimitir asa mai prin efractie si te pisi pe cruce la ea acolo, cum ii placea si-n viata si cum ie si normal, bai, ma-ntelegi, ce e asta ce discuti tu aici si a cui experienta banuim c-ar fi ea ca eu unul nu cunosc ? E din ceva nuvela-roman-chestie la teve ?

  Jura pe rosu ca tie propria ta viata ti se chiar inimpla, spre deosebire de pur si simplu a incerca sa pretinzi ca traiesti ce-ai copiat in jurnalu’ irepetabilului adolescent miop ce te simti a fi far-alt motiv decit c-ai crezut tu la 12 ani ca ce mare chestie ar fi aia, sa fii un personaj. Ba! Desenatule! Cultura-i ce se intimpla cind iada ii fututa, neintrebata, de unu’ de-i mult mai mult decit ea dimpreuna cu ceva prietena de-a lui din istorie ; nu ce se intimpla cind citesti tu ceva poveste si te gindesti in sinea ta “ce poveste interesanta, oare cum ar fi daca mi se intimplase ea si mie???”.

  Am si ezitat sa-ti scriu, nu pe motivu’ ca daca nu pricepi ce zic, cit pe teama ca te pomenesti ca de-acu iti schimbi sursa de cliffnotes si te-apuci sa copiezi la fel de prost din astalalta traditie. Nu mai bine lasi traditiile livresti deoparte si te uiti in jur curat sau ceva ? Si da, draga cititoriule la fel de prost ca Darius, cu chupa-chups in cur si pufuletii-n plisc cumparati c-ai citit tu undeva ce viata faina duce nuscepersonaj literar care idem “foloseste produse” si “branduri” : marketingu’ ie aspirational nu descriptiv “in zilele noastre” ca sunteti voi prosti, nu ca “is politicienii rai” sau “dice-am murit la colectiv!!!”.

  Enfin.

De Darius Groza

Sociale