Urăsc lunea

sari la comentarii

Păi du-te la mă-ta-n pizdă, nu?

Că nu te obligă nimenea să te trezeşti. Nu a stabilit nimeni când începe săptămâna, ci aşa le convine mai multora. Precum şi îi doare hăpt în cur de tine, că se odihnesc în weekend sau se duc în Grecia la all-inclusive sau sunt hipsteri la suprapreţ, n-ai decât să-i judeci în revolta ta de nemulţumit infatuat care are privilegiul, nu dreptul să-şi găsească locul remunerat într-un sistem funcţional la care nu contribuie cu nimic şi pesemne-l şi ţine-n loc. Ideea-i că nu-i pasă nicicui de jalea ta şi dorinţa de-a schimba o rutină convenabilă de milenii, civilizaţii şi matematici funcţionale care dau rezultate. Dă-ţi demisia, că apropo, oricum nu ai nici o competenţă în ce faci, să mai zicem de excelenţă şi foarte probabil nu plăteşti taxe, c-ai pierdut vremea să te plângi şi ai consumat ce-ai încasat pe TVA fiindcă nu găseai altă activitate decât să te-mbeţi când restul societăţii accepta că e fain sâmbăta şi duminica cu preţul să lucreze restul de 5 zile.

‘te-n pula mea de infantil. Mă exprim la persoana a doua masculin, fiindcă nu vreau să fiu sexist, femeile sunt plătite mai puţin decât bărbaţii şi chiar au de ce să miorlăie, lunea lor e cu 25% mai de căcat decât a bărbaţilor ÎNSĂ! Nu face nimeni pe nimeni să lucreze şi mai ales n-are nimeni chef să plătească pe nimeni în plus. Fă foamea pe gratis.

Şi nu eşti un inspirat nedreptăţit care oferi mai mult şi nici nu-ţi datorează urbea ceva şi degeaba te muţi altundeva unde ţi se dau mai multe şanse, că nu-ţi ia oricum nimeni şanse pe care nu le meriţi de la început. Porneşti de pe minus şi tacă-ţi fleanca.

A, şi “săptămâna de patru ore de lucru” are logică, dacă te concentrezi să comprimi 5 zile de lucru lălăit, incluzând delăsarea altora într-atâta timp, dar eşti şi prost şi rău intenţionat, deci nici n-o să poţi, nici n-o să vrei.

Dormi târziu până-ţi mai trăiesc părinţi sau s-or sătura de tine şi apoi tot dormi. Fiecare e special, doar că în diferitele măsuri de ignoranţă.

Şi ce mai voiam să zic: nu-ţi mai lega geaca la brâu.

25 comentarii

zi si tu ceva
 1. Martie 28, 2017 la 09:29
  link permanent
  covaciu zice ca:

  a propos de luni & sinucidere > http://mcscrib.blogspot.ro/2017/03/zodia-nulitatii-si-sinuciderea-la-romani.html

 2. Aprilie 2, 2017 la 10:36
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Iaca, nene, băiet mare şi multilateral dezvoltat!!!
  Numa` să mai spui la lume pe unde mai hălăduieşti, că ultima dată te ştiam prin cea ţară în care circulă lumea pe contrasens şi i se pare normal.
  (Cică la motociclete nu se pune, că ăştia oricum merg hai-hui).

  Spune dacă eşti acasă, s-ar putea să am, în sfârşit, drum pe la Cluuuuuj. Ba chiar să rămân acolo, că au la voi mai multe locuri de muncă decât la miticie, auzi chestie. Şi, în plus, am ochit o stimată doamnă/domnişoară (nu ştiu exact) pe feisbuc, loc în care nu prea te mai găsesc pe matale.

  N-am uitat că îţi datorez zacuscă iar tu mie niscaiva palincă.

  No, servus şi numa` bine (exersez deja limbi străine, precum se optservă).

 3. Aprilie 5, 2017 la 09:38
  link permanent
  Ionut Popa zice ca:

  Toate acestea se vor schimba cand va fi introdus venitul garantat minim si munca noastra va fi inlocuita de roboti. Cel putin asa zic bogatii si desteptii lumii. Mie tot mi se pare ca cineva va trebui sa plateasca pentru lucrurile astea si tare mi-e sa nu fim tot noi…

 4. Aprilie 5, 2017 la 13:13
  link permanent
  Razvan zice ca:

  Mi-a trebuit 2 minute sa ma calmez din ras dupa ce am citit primele cuvinte din articol. Frumos

 5. Aprilie 6, 2017 la 10:58
  link permanent
  Larisa zice ca:

  Fiecare zi de luni este asa ”vesela”, ori ca te duci la munca sau nu, luni e tot luni:))

 6. Aprilie 6, 2017 la 12:44
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Am așteptat toată viața comentariul Larisei. Nu înseamnă absolut nimic, totuși există.

  Marian, nu, tot în țara Londra. Nu plec până nu ne dă afară.

 7. Mai 2, 2017 la 23:56
  link permanent
  Radu zice ca:

  Coa’, ce faci in Londra? La furat sau stai cu alba-neagra pe pod?

 8. Iulie 11, 2017 la 16:00
  link permanent
  Marina zice ca:

  Imi place articolul, exprima tot ce gandescin momentul de fata. 😀

 9. Iulie 12, 2017 la 10:18
  link permanent

  Si eu urasc lunea, mi se pare cea mai lunga zi din saptamana, nu inteleg de ce nu se face ceva ca munca sa incepa martea. 😀

 10. Iulie 13, 2017 la 12:30
  link permanent
  Tudor zice ca:

  Cred ca lunea este asociata cu cele mai nasoale zicale, nu ca nu ar fi nasoala dar auzi tot felul de expresii cu ziua asta, ma amuza uneori :))

 11. Iulie 18, 2017 la 10:53
  link permanent

  E bine ca iti exprimi fiecare gand si fiecare sentiment pe care il ai. Un articol excelent!

 12. Septembrie 6, 2017 la 20:40
  link permanent
  mihai zice ca:

  A propos de ziua de luni : https://mcscrib.blogspot.ro/2015/11/luni-sau-slitul-antitero.html

 13. Septembrie 7, 2017 la 10:48
  link permanent

  Pfoai da’ ce distractie ie pe-aici cu inlocuirechestii.blogshit astia + marians.

  Mai bine te lasai de dizain cacaturi si scriai pe blog serios, Dariuse. Ca din ce cacaturi ai tot dizainat tu zece ani nici nu ramine nimic nici nu conteaza nimic nici nu o intersat si nici n-o sa intereseze pe nimneni nic. La blog macar aveai talent.

  Da’ mnoa, asta este, tineretea-i izidita pe tineri si aia zece ani oricum nu ti-i mai da nime-napoi.

 14. Septembrie 7, 2017 la 12:18
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Păi, până nu mă plătești în bitcenț’ pentru ce scriu, poa’ să-ți tacă fleanca constructiv.

  Nu fac design numa’ de pasiune, deci de aia e prost. Te-ai documentat oricum greșit.

  Altfel, nu-mi dă nime’ tinerețea înapoi, dar mă pensionez mai repede – și poate mă apuc de blogging consistent iară, până atunci va fi foarte old-school, ca mine, și nișat, ca tine. O să fim doar noi doi și amintirea lui Biblel.

 15. Septembrie 7, 2017 la 17:44
  link permanent

  Da mei, pina erau trei la zece mii nu erau buni, acuma c-o plecat trenu’ sa te platesc eu in ei, vezi unde duc pasiunile pulii si notiunea vecina cu imbecilitatea crasa ca “omu’ ie liber sa faca alegeri pentru iel” etcetera ? Da’ macar esti consecvent, imi zici tu mie ce sa fac ca mnoa, cine plm ii sef pe lumea asta, cine face si desface atit in pat cit si la bucatarie etcetera. Dupa dulceata de nuci te omori macar ?

  Ce nu vorbesti si tu cu normalitatea aia de doi lei care auzi draga c-o tine lumea-n loc pe motiv ca nu are ea, lumea adica, nici o competenta. Ca daca avea lumea vre-o competenta si n-o tinea pe Mama Omida cea Sistemica a Socialismului in loc cine stie ce avioane construiau marx-engels-ziggler astia pe-aici. Trimite-i asa o scrisorica ca pe vremea lu’ cind erai mic si prost si scriai la Mos Statu’-Gerila, scrie-i si-acuma, “Tanti Marea Pizda Din Cer A Socialismului Glorios, da si la mandea un Bitcoin ceva”.

  Sau ma rog, pensioneaza-te tu linistit, fix aia e tata chestia, la tinerete tot prostu’ crede ca stie el ce-i gresit si pe urma se poate pensiona cu corectitudinile lui stupizele cu tot, sta acolo si se spala cu ele pe cap. Macar l-o batut pe Hitler si o salvat globalwarmingu’, ce pielea.

 16. Septembrie 7, 2017 la 18:21
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu-nțeleg ce pula mea tot boscorodești tu acolo și nici măcar blockchain wallet n-am (dacă așa îi zice), deși nu cred c-am refuzat vreodată bitcoinși, exceptând că n-am unde-i pune.

  Măcar m-oi uita la filmul ăla românesc. Altfel, boule.

 17. Septembrie 7, 2017 la 18:42
  link permanent

  Just.

 18. Septembrie 7, 2017 la 18:59
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Pfooooaaa, ce tare e poanta asta cu atenţionările pe email! Beton!!!

  Dragule Darius, voi face aici ceea ce nu ar trebui să fac şi chiar mi-e ruşine.
  E vorba de acest mircea popescu al blogosferei. Chiar el este? Serios?
  Pentru că stimabilul şi respectabilul domn nu mai afişează o adresă de email publică, are una cu criptografie, are conturi de alte alea. Nu servesc.
  Ceea ce voiam eu să-i spun civilizat în email e că şi-a bătut joc suficient de mult de numele meu, iaca se fac aproape 7 ani. Inclusiv cu comentarii de el inventate, da, da. Aşa e când ai acces deplin la server.
  Şi mai vreau să-l anunţ pe onorabilul domn că ar cam fi cazul să şteară mizeriile alea. Fiindcă acum nu mai vorbim de acunderea unui link de către Google, ce face stimabilul e foarte grav.
  Staţi pe aproape, că o să aflaţi despre ce e vorba. Despre nişte directive europene privind datele personale, aia e.
  Iar spiritul meu creştinesc se cam limitează la neşte chestii, dom’ popescu.

 19. Septembrie 7, 2017 la 19:04
  link permanent
  Marian S zice ca:

  şteară = ŞTEARGĂ, pardon.

 20. Septembrie 7, 2017 la 19:50
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ce, stai? VREAU SĂ ȘTIU! *popcorn*

 21. Septembrie 8, 2017 la 07:49
  link permanent
  Marian S zice ca:

  Păi e simplu: deschizi Google, bagi numele şi prenumele meu la căutare şi vezi ce iese. De aproape 7 ani, de când musiu a vrut să ne arate muşchii lui de specialist SEO, oamenii văd asta. Şi chiar oameni importanţi, de la o vreme, cărora trebuie să le dau explicaţii.
  Dar ai mei m-au învăţat că nu e frumos să înjuri şi fiecare pasere pre limba ei piere. I-am spus mai demult cu frumosul, nu insist. Plus că în multe domenii (tehnice) criticate acolo am avut dreptate.

  Şi mai ales într-o zi ca asta nu-mi rămâne decăt să urez numai de bine tuturor Măriilor, Marianilor şi mai vedeţi voi cui în profilul meu de Facebook. Fiindcă Google oferă şi rezultate corecte, nu numai mizeriile unora.

 22. Septembrie 8, 2017 la 07:53
  link permanent
  Marian S zice ca:

  PS: şi mă cac în popcornu’ tău. Când vii acasă să îl rogi pe taică-tău să îţi facă sushi veritabil. https://www.youtube.com/watch?v=WtfeB5a0uRE

 23. Septembrie 8, 2017 la 11:44
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da’ nu știu tot numele. Dă-mi pe darius la jeg punct ro.

 24. Iunie 18, 2018 la 16:55
  link permanent
  Graviola zice ca:

  Un articol care pune punctul pe I. Scurt si la obiect.

 25. Octombrie 10, 2018 la 21:47
  link permanent
  Gabi zice ca:

  :)))) Ma faci sa rad de fiecare data cand citesc. Felicitari pentru articole!

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)