Băsescwho?!…

sari la comentarii

Pe parcursul ultimelor câteva zile am avut bucuria să aflu că trăiesc într-o ţară ce musteşte de prostie. Pentru că-n ea locuiesc mulţi oameni cărora le e frică, nu jenă, să aibă propriile idei şi sunt terifiaţi, nu speriaţi, de oricine le are pe ale sale. Nu musai că şi le-ar impune asupra lor, ci pentru că s-ar putea să le pericliteze dulcea stare de ignoranţă. Câteodată mi-e câh! să mă frec de unii pe stradă, să nu se ia…

Nu, nu mă duc nicăieri altundeva, în caz că unii aţi fi început deja să formulaţi acest argument cretin în cap, ca să terminaţi de legat două vorbe până la mijlocul articolului, că nu mă aştept să-l citiţi pân’ la sfârşit. Am zis că am avut bucuria. Pentru că măcar am aflat în sfârşit, fără urmă de îndoială, şi pentru că-mi convine absolut perfect. Vorbeam cu nişte prieteni şi am ajuns la concluzia că-i imposibil să ignori atâta amar de idioţenie. N-am în ce altă parte să mă uit. Îmi intră-n ochi, îmi intră-n urechi, în nas, pute. Desigur, „poţi să-ţi bagi pula”, cum mă sfătuia un om înţelept. „Cui îi pasă?”

Mie! Mie-mi pasă. Ca să-i ajut? Pe naiba! Abia aştept să şi-o fure, abia aştept să şi-o fure de la mine, să şi-o fure de la oricine poate să le-o tragă, cu orice ocazie, de mai multe ori pe zi, dacă e posibil. Să continue să fie nişte notorii şi aceiaşi ia-uite-ce-mi-s-a-întâmplaţi.

Ce mă enervează-urile trecutului recent…

Cretinele (servus, Adina) care insistă să fie ghiduşe cu „tai tai” pe messenger, da’ nu-s în stare nici să repete aceleaşi trei litere de două ori. “tai tia“, “tai ati“, “tai ita“. Alte cretine care salută cu „apapapppappappapa”.

Cretinele, în general.

Ce-mi plac-urile trecutului recent…

Când e câte una la ştiri şi, după reportaju’ standard despre câţi oameni au fost spulberaţi în Liban, la ultimul conflict izbucnit, ne-ntâmpină cu un zâmbet larg, toată o încântare, că urmeză o ştire despre Miss Univers, în Mexico City.

Când cineva-şi face user pe YouTube doar să mă-njure pentru filmuleţu’ cu puiuţu’ de comunist.

Că io-s printre puţinii fără AdSense pe blog, cu articole extrem de greoaie, cu relativ puţini cititori, da’-s totuşi singuru’ care aparent, în viziunea şi convingerea unora, sunt „plin de bani”. Şi, de asemenea, singurul care nu-mi dau seama de chestia asta şi nu văd averea asta de-o văd toţi.

Neutrul zilei, că nu-mi pot da seama ce mi-a trezit în suflet…

Am văzut o premieră în materie de blogging: un domn a preluat de pe un blog pe altul un comentariu al meu. Atribuindu-mi-l, desigur, cu nume şi tot. Atât. Nu articol, nu dezvăluiri, nu inovaţie. Eu îmi spusesem o părere undeva, într-un comentariu, iar el a citat-o altundeva, tot sub formă de comentariu, la alt articol, pe alt blog, citând sursa. Nu-ş’ dacă-i de bine sau de rău, da’ preluări de comment încă n-am mai întâlnit…

***

Şi, supriza de final, am găsit chestiunea asta, care-o văz’t-o Dacian la Novo, care-a văz’t-o la rândul lui pe site la unii, care vorbeau serios şi musai să vi-o împărtăşesc.

[trilu-video]http://www.trilulilu.ro/Jeg/a65b3dd6e2196d[/trilu-video]

[încă un episod la fel de drăgălaş găsiţi pe site-ul Institutului Multimedia Româno-Elveţian]

Dacă tot practica Andrei cele mai hilare remarci ale săptămânii, am ales şi eu una, când e abia miercuri, da’ cre’că rămâne pe o viaţă, n-am mai râs înecându-mă într-aşa hal de mult timp. S-ar putea mărita cu protevista “românii trebuie să mai scoată din buzunar…” Ca să vedeţi şi voi ce îi mai complexează pe blogări în zilele noastre, de ce se mai tem dumnealor (în timp ce Zoso gâlgâie de postări în care nu mai ştie cum să se ţină după Adelin, care l-o făcut în 2-3 zile din 4-5 articole):

…vedem o continua ofensiva de bloguri ale jurnalistilor ce au venit peste noi.” – Piticu’

Cre’că jurnaliştii cei ofensivi (oare-o zis măcar careva de Piticu’ p-acolo?) şed toată ziua şi clocesc conspiraţii, despre cum să cotropească blogosferahahaha.

Iaca dovada că suntem în tranziţie: cândva, de mult timp, când Zoso era blogăr de apreciat, a primit primul tricou oficial Trilulilu. Da’ trebile se mai alternează…

TricouOficialTrilulilu

Nu mere cu numere negative… Da, ştiu, sunt o nulitate – asta puteţi s-o folosi şi de come-back, să nu riscaţi gândirea şi să păţiţi ceva nefericit.

27 comentarii

zi si tu ceva
 1. Mai 23, 2007 la 22:28
  link permanent
  Marian zice ca:

  parca erai mai simpatic inainte se ne intoxici cu chestiile astea politice…
  la ce folos sa vorbesti atat despre basescu + fanii sau dusmanii lui + fanii lor? they all suck after all…

 2. Mai 23, 2007 la 22:32
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ai perfectă dreptate, motiv pentru care am şi trecut mai departe, cu ocazia festivei zile de joi, articolu’ neavând vreo legătură cu ceva de dinainte, ce lăsăm în urmă. Nu?

 3. Mai 23, 2007 la 23:00
  link permanent
  Z zice ca:

  Jegule, eşti citit, stai tu liniştit.

 4. Mai 23, 2007 la 23:19
  link permanent
  caty zice ca:

  formularea corecta este “al zerolea”…

 5. Mai 24, 2007 la 00:24
  link permanent
  Cristi zice ca:

  Hai, recunoaste ca tu esti si adelin, si toti ceilalti! 😛
  Si oricum, zeroul tricou oficial, nu inseamna ca esti inaintea lui primul?
  Cateodata te citesc si esti genial. Alta data, cred ca ai o problema………..

 6. Mai 24, 2007 la 00:25
  link permanent
  Matiasz zice ca:

  Ce barba ti-ai lasat mah! Rugged and zexy.

 7. Mai 24, 2007 la 00:28
  link permanent
  Gigi zice ca:

  Salut . Eu am dat copy/paste comentariului tau pe blogul lui piticu . Pur si simplu am fost coplesit de avalansa de pupincurisme basesciene de pe blogul aluia si simteam ca e nevoie de o replica … pentru a echilibra atmosfera.

  Si cum pe mine nu m-a dus capul la ceva inteligent…

 8. Mai 24, 2007 la 00:51
  link permanent
  Roby zice ca:

  Aplicam pe Apply…:)

 9. Mai 24, 2007 la 01:01
  link permanent
  radu zice ca:

  Acelasi Darius de pe blogul lui PAdelin?

 10. Mai 24, 2007 la 01:29
  link permanent
  stelut zice ca:

  Cititi azi in evezeu si va cruciti:

  “presedintele nu poate fi acuzat de nicio infractiune, dupa ce i-a “confiscat” telefonul mobil unui reporter al postului Antena 1″.Sunt citati “specialisti în drept”. Argumentul:Orice fapta penala are doua laturi: latura obiectiva si latura subiectiva. Neavand scopul insusirii pe nedrept a unui bun, nu avem latura subiectiva, deci nu avem infractiune de furt. Pe de alta parte, talharia presupune un furt comis prin violenta. Deci, daca nu avem furt, nu avem nici talharie, a precizat pentru EVZ procurorul Marius Iacob, seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul General.”Daca bunul este luat pentru a fi insusit pe nedrept inseamna ca a fost luat definitiv, faptuitorul urmarind sau acceptand pagubirea ireversibila a partii vatamate. (…) Ori de cate ori bunul nu a fost luat pentru a fi insusit, ci pentru orice altceva, fapta nu mai poate fi infractiune?, mai spune EVZ

  Dragi romani, daca Basescu castiga viitorul proces, va anunt cu entuziasm ca : SE DA LIBER LA FURT! In cazul asta, oricine ar “imprumuta” un lucru de la un coleg, cunostinta, vecin (fara voia lui), ca de exemplu masina sa te duci un w/e la mare, v-a fi achitat in urma unui verdict similar in justitie. Cred ca de fapt, manevra e una facuta sa spele rusinea “tiganului imputit” acordandu-i-se dreptul legal la furt. Sau: decat sa avem un presedinte penal, mai bine avem niste “colorati” care “imprumuta” cinstit.

  Asa considera Basescu sa reformeze justitia, dand liber la..”imprumutat”?????

 11. Mai 24, 2007 la 08:15
  link permanent
  koma zice ca:

  Poate ar fi indicat ca la posturile politice sa afisam cu totii o bulina maro, ceva distinctiv oricum. Pentru ca in general articolele de acest gen au darul de a dezbina nemotivat.

 12. Mai 24, 2007 la 09:32
  link permanent
  Darius zice ca:

  @ Cristi: Aşa e. Eu sunt toţi. În afară de mine, care-i altcineva. 🙂

  @ Radu: Da.

  @ Gigi: Eşti o doamnă. 🙂

  @ Koma: Şi una galbenă în faţă. Hehe.

  @ Caty: Dacă am scris eu greşit, se schimbă regulile astfel încât să fie corect astfel precum am dictat. Hehehe. 🙂

  Am ajuns la concluzia că-s un hlizit.

 13. Mai 24, 2007 la 09:41
  link permanent
  ionica ionel zice ca:

  moto-ul articolului ieste exact ce am simtit si eu. am postat-o ieri intr-o alta forma pe hotnews, sper ca nu te-ai inspirat de acolo….:D glumesc

  Somn usor natiune, vor veni vremuri mai bune…dormi…

 14. Mai 24, 2007 la 09:41
  link permanent
  ionica ionel zice ca:

  uitasem: ce-i tai tai????

 15. Mai 24, 2007 la 09:53
  link permanent
  ionica ionel zice ca:

  scuze pentru re-postare:

  si daca cumva avem senzatia ca reinventam roata:

  Inside the chicken·s egg
  I find a chicken child leg
  I·m still searching for its head

  Inside a chicken child·s leg
  I find a chicken child·s virus egg
  I·m still searching for its head

  This is a song about
  What you expect to find in
  Chicken·s egg

  Inside the chicken child·s virus eggs
  I find lots of virus child little legs
  I·m still searching for the heads

  Inside the virus child little legs
  I find only eggs and legs and eggs and legs

  It·s a waste of tïme to search for heads
  In a world of eggs and legssssssss

  daca-i curios careva cine gavareste astea sa dea search…

 16. Mai 24, 2007 la 10:18
  link permanent
  Darius zice ca:

  “Tai, tai”. Forma aia de salut. Pentru prunci de grupa I ajutătoare.

  Şi care moto-ul articolului? Ăla de sus, cu “blogu’ de pe noptieră”? Că ălea-s motoaiele Jeg, în general. Dacă dai click mai îs încă 29. Şi-s de câteva săptămâni acolo. 🙂 Deci poate inconştient te-ai inspirat tu de aici, aşadar cacă banu’! Hehe.

 17. Mai 24, 2007 la 10:55
  link permanent
  ionica ionel zice ca:

  nope ma refeream la:

  “Pe parcursul ultimelor câteva zile am avut bucuria să aflu că trăiesc într-o ţară ce musteşte de prostie. Pentru că-n ea locuiesc mulţi oameni cărora le e frică, nu jenă, să aibă propriile idei şi sunt terifiaţi, nu speriaţi, de oricine le are pe ale sale. Nu musai că şi le-ar impune asupra lor, ci pentru că s-ar putea să le pericliteze dulcea stare de ignoranţă. Câteodată mi-e câh! să mă frec de unii pe stradă, să nu se ia…”

 18. Mai 24, 2007 la 11:30
  link permanent
  Darius zice ca:

  Aaah. Ăla e “şapău”, be! 🙂 Şi nu, nu ţi-am cetit comentariul pe hotnews. Şi am scris ieri, din propriie-mi porniri, poate suntem scârbiţi de aceleaşi chestii. Deci eu am dreptate, tu te-nşeli. 🙂 Iar!

 19. Mai 24, 2007 la 12:44
  link permanent

  @DevaTV

  duaaaamne!

 20. Mai 24, 2007 la 14:01
  link permanent

  fiţi pe fază. vom lansa în curînd emisiunea

  “Supozitoru’ de webdizain – numa’ bun sa ti-l bagi in cur”

  după reţeta de scuncsces a colegilor de la DeviaTV.

  despre Fotoşop, Drimuivăr, Fleş şi Notepad

  Vizionaţi pîn vă căcaţi retuşat!

 21. Mai 24, 2007 la 17:40
  link permanent
  9 zice ca:

  cetatene! nu mai esti antidarius de ceva vreme. Trezeste-te. Posteaza. Fii tu.

 22. Mai 24, 2007 la 18:00
  link permanent

  cum nu?

  RECLAMA: http://www.youtube.com (jos trilulilu)

 23. Mai 24, 2007 la 18:36
  link permanent
  9 zice ca:

  Trebuie sa te si barbieresti ca sa fii total. De fapt antitotal (uite zacusca mascata 😀 )

 24. Mai 24, 2007 la 21:44
  link permanent

  Ba ie misto blogul asta al tau. io inainte intram si citeam putin si dupa ai plecam ca mi se parea prea mult de citit. Insa in ultimul timp mi-am gasit timp si stau si cetesc tot. Si chiar e misto ! Si DA ai dreptate esti cam hlizit !
  :)))))
  Andrei… 😉

 25. Mai 24, 2007 la 21:49
  link permanent
  Darius zice ca:

  Normal că am dreptate. 😀 (O-ntorc ca Băselul)

 26. Mai 24, 2007 la 23:10
  link permanent

  @Darius

  ‘te-n pula mă. cica o-ntoarce ca Băselu. mai (25 mai) bine ai comenta asupra ideii mele de emisiune.

  jită margherită!

 27. Mai 25, 2007 la 00:11
  link permanent
  Darius zice ca:

  Da’ n-am ce comenta, aprobam tacit. Să mă împotrivesc anti-eului? Ar fi un fel de anulare inversă a… când… şi dup-aia…

  Unde eram?

un trackback

 1. […] Jeg. O creaţie a Institutului Multimedia […]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)