Darius Hero

Băsescwho?!…

B

Pe parcursul ultimelor câteva zile am avut bucuria să aflu că trăiesc într-o țară ce mustește de prostie. Pentru că-n ea locuiesc mulți oameni cărora le e frică, nu jenă, să aibă propriile idei și sunt terifiați, nu speriați, de oricine le are pe ale sale. Nu musai că și le-ar impune asupra lor, ci pentru că s-ar putea să le pericliteze dulcea stare de ignoranță. Câteodată mi-e câh! să mă frec de unii pe stradă, să nu se ia…

Nu, nu mă duc nicăieri altundeva, în caz că unii ați fi început deja să formulați acest argument cretin în cap, ca să terminați de legat două vorbe până la mijlocul articolului, că nu mă aștept să-l citiți pân’ la sfârșit. Am zis că am avut bucuria. Pentru că măcar am aflat în sfârșit, fără urmă de îndoială, și pentru că-mi convine absolut perfect. Vorbeam cu niște prieteni și am ajuns la concluzia că-i imposibil să ignori atâta amar de idioțenie. N-am în ce altă parte să mă uit. Îmi intră-n ochi, îmi intră-n urechi, în nas, pute. Desigur, „poți să-ți bagi pula”, cum mă sfătuia un om înțelept. „Cui îi pasă?”

Mie! Mie-mi pasă. Ca să-i ajut? Pe naiba! Abia aștept să și-o fure, abia aștept să și-o fure de la mine, să și-o fure de la oricine poate să le-o tragă, cu orice ocazie, de mai multe ori pe zi, dacă e posibil. Să continue să fie niște notorii și aceiași ia-uite-ce-mi-s-a-întâmplați.

Ce mă enervează-urile trecutului recent…

Cretinele (servus, Adina) care insistă să fie ghidușe cu „tai tai” pe messenger, da’ nu-s în stare nici să repete aceleași trei litere de două ori. “tai tia“, “tai ati“, “tai ita“. Alte cretine care salută cu „apapapppappappapa”.

Cretinele, în general.

Ce-mi plac-urile trecutului recent…

Când e câte una la știri și, după reportaju’ standard despre câți oameni au fost spulberați în Liban, la ultimul conflict izbucnit, ne-ntâmpină cu un zâmbet larg, toată o încântare, că urmeză o știre despre Miss Univers, în Mexico City.

Când cineva-și face user pe YouTube doar să mă-njure pentru filmulețu’ cu puiuțu’ de comunist.

Că io-s printre puținii fără AdSense pe blog, cu articole extrem de greoaie, cu relativ puțini cititori, da’-s totuși singuru’ care aparent, în viziunea și convingerea unora, sunt „plin de bani”. Și, de asemenea, singurul care nu-mi dau seama de chestia asta și nu văd averea asta de-o văd toți.

Neutrul zilei, că nu-mi pot da seama ce mi-a trezit în suflet…

Am văzut o premieră în materie de blogging: un domn a preluat de pe un blog pe altul un comentariu al meu. Atribuindu-mi-l, desigur, cu nume și tot. Atât. Nu articol, nu dezvăluiri, nu inovație. Eu îmi spusesem o părere undeva, într-un comentariu, iar el a citat-o altundeva, tot sub formă de comentariu, la alt articol, pe alt blog, citând sursa. Nu-ș’ dacă-i de bine sau de rău, da’ preluări de comment încă n-am mai întâlnit…

***

Și, supriza de final, am găsit chestiunea asta, care-o văz’t-o Dacian la Novo, care-a văz’t-o la rândul lui pe site la unii, care vorbeau serios și musai să vi-o împărtășesc.

[trilu-video]http://www.trilulilu.ro/Jeg/a65b3dd6e2196d[/trilu-video]

[încă un episod la fel de drăgălaș găsiți pe site-ul Institutului Multimedia Româno-Elvețian]

Dacă tot practica Andrei cele mai hilare remarci ale săptămânii, am ales și eu una, când e abia miercuri, da’ cre’că rămâne pe o viață, n-am mai râs înecându-mă într-așa hal de mult timp. S-ar putea mărita cu protevista “românii trebuie să mai scoată din buzunar…” Ca să vedeți și voi ce îi mai complexează pe blogări în zilele noastre, de ce se mai tem dumnealor (în timp ce Zoso gâlgâie de postări în care nu mai știe cum să se țină după Adelin, care l-o făcut în 2-3 zile din 4-5 articole):

…vedem o continua ofensiva de bloguri ale jurnalistilor ce au venit peste noi.” – Piticu’

Cre’că jurnaliștii cei ofensivi (oare-o zis măcar careva de Piticu’ p-acolo?) șed toată ziua și clocesc conspirații, despre cum să cotropească blogosferahahaha.

Iaca dovada că suntem în tranziție: cândva, de mult timp, când Zoso era blogăr de apreciat, a primit primul tricou oficial Trilulilu. Da’ trebile se mai alternează…

TricouOficialTrilulilu

Nu mere cu numere negative… Da, știu, sunt o nulitate – asta puteți s-o folosi și de come-back, să nu riscați gândirea și să pățiți ceva nefericit.

28 comentarii

 • parca erai mai simpatic inainte se ne intoxici cu chestiile astea politice…
  la ce folos sa vorbesti atat despre basescu + fanii sau dusmanii lui + fanii lor? they all suck after all…

 • Ai perfectă dreptate, motiv pentru care am şi trecut mai departe, cu ocazia festivei zile de joi, articolu’ neavând vreo legătură cu ceva de dinainte, ce lăsăm în urmă. Nu?

 • Hai, recunoaste ca tu esti si adelin, si toti ceilalti! 😛
  Si oricum, zeroul tricou oficial, nu inseamna ca esti inaintea lui primul?
  Cateodata te citesc si esti genial. Alta data, cred ca ai o problema………..

 • Salut . Eu am dat copy/paste comentariului tau pe blogul lui piticu . Pur si simplu am fost coplesit de avalansa de pupincurisme basesciene de pe blogul aluia si simteam ca e nevoie de o replica … pentru a echilibra atmosfera.

  Si cum pe mine nu m-a dus capul la ceva inteligent…

 • Cititi azi in evezeu si va cruciti:

  “presedintele nu poate fi acuzat de nicio infractiune, dupa ce i-a “confiscat” telefonul mobil unui reporter al postului Antena 1″.Sunt citati “specialisti în drept”. Argumentul:Orice fapta penala are doua laturi: latura obiectiva si latura subiectiva. Neavand scopul insusirii pe nedrept a unui bun, nu avem latura subiectiva, deci nu avem infractiune de furt. Pe de alta parte, talharia presupune un furt comis prin violenta. Deci, daca nu avem furt, nu avem nici talharie, a precizat pentru EVZ procurorul Marius Iacob, seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul General.”Daca bunul este luat pentru a fi insusit pe nedrept inseamna ca a fost luat definitiv, faptuitorul urmarind sau acceptand pagubirea ireversibila a partii vatamate. (…) Ori de cate ori bunul nu a fost luat pentru a fi insusit, ci pentru orice altceva, fapta nu mai poate fi infractiune?, mai spune EVZ

  Dragi romani, daca Basescu castiga viitorul proces, va anunt cu entuziasm ca : SE DA LIBER LA FURT! In cazul asta, oricine ar “imprumuta” un lucru de la un coleg, cunostinta, vecin (fara voia lui), ca de exemplu masina sa te duci un w/e la mare, v-a fi achitat in urma unui verdict similar in justitie. Cred ca de fapt, manevra e una facuta sa spele rusinea “tiganului imputit” acordandu-i-se dreptul legal la furt. Sau: decat sa avem un presedinte penal, mai bine avem niste “colorati” care “imprumuta” cinstit.

  Asa considera Basescu sa reformeze justitia, dand liber la..”imprumutat”?????

 • Poate ar fi indicat ca la posturile politice sa afisam cu totii o bulina maro, ceva distinctiv oricum. Pentru ca in general articolele de acest gen au darul de a dezbina nemotivat.

 • @ Cristi: Aşa e. Eu sunt toţi. În afară de mine, care-i altcineva. 🙂

  @ Radu: Da.

  @ Gigi: Eşti o doamnă. 🙂

  @ Koma: Şi una galbenă în faţă. Hehe.

  @ Caty: Dacă am scris eu greşit, se schimbă regulile astfel încât să fie corect astfel precum am dictat. Hehehe. 🙂

  Am ajuns la concluzia că-s un hlizit.

 • moto-ul articolului ieste exact ce am simtit si eu. am postat-o ieri intr-o alta forma pe hotnews, sper ca nu te-ai inspirat de acolo….:D glumesc

  Somn usor natiune, vor veni vremuri mai bune…dormi…

 • scuze pentru re-postare:

  si daca cumva avem senzatia ca reinventam roata:

  Inside the chicken·s egg
  I find a chicken child leg
  I·m still searching for its head

  Inside a chicken child·s leg
  I find a chicken child·s virus egg
  I·m still searching for its head

  This is a song about
  What you expect to find in
  Chicken·s egg

  Inside the chicken child·s virus eggs
  I find lots of virus child little legs
  I·m still searching for the heads

  Inside the virus child little legs
  I find only eggs and legs and eggs and legs

  It·s a waste of tïme to search for heads
  In a world of eggs and legssssssss

  daca-i curios careva cine gavareste astea sa dea search…

 • “Tai, tai”. Forma aia de salut. Pentru prunci de grupa I ajutătoare.

  Şi care moto-ul articolului? Ăla de sus, cu “blogu’ de pe noptieră”? Că ălea-s motoaiele Jeg, în general. Dacă dai click mai îs încă 29. Şi-s de câteva săptămâni acolo. 🙂 Deci poate inconştient te-ai inspirat tu de aici, aşadar cacă banu’! Hehe.

 • nope ma refeream la:

  “Pe parcursul ultimelor câteva zile am avut bucuria să aflu că trăiesc într-o ţară ce musteşte de prostie. Pentru că-n ea locuiesc mulţi oameni cărora le e frică, nu jenă, să aibă propriile idei şi sunt terifiaţi, nu speriaţi, de oricine le are pe ale sale. Nu musai că şi le-ar impune asupra lor, ci pentru că s-ar putea să le pericliteze dulcea stare de ignoranţă. Câteodată mi-e câh! să mă frec de unii pe stradă, să nu se ia…”

 • Aaah. Ăla e “şapău”, be! 🙂 Şi nu, nu ţi-am cetit comentariul pe hotnews. Şi am scris ieri, din propriie-mi porniri, poate suntem scârbiţi de aceleaşi chestii. Deci eu am dreptate, tu te-nşeli. 🙂 Iar!

 • fiţi pe fază. vom lansa în curînd emisiunea

  “Supozitoru’ de webdizain – numa’ bun sa ti-l bagi in cur”

  după reţeta de scuncsces a colegilor de la DeviaTV.

  despre Fotoşop, Drimuivăr, Fleş şi Notepad

  Vizionaţi pîn vă căcaţi retuşat!

 • cetatene! nu mai esti antidarius de ceva vreme. Trezeste-te. Posteaza. Fii tu.

 • Trebuie sa te si barbieresti ca sa fii total. De fapt antitotal (uite zacusca mascata 😀 )

 • Ba ie misto blogul asta al tau. io inainte intram si citeam putin si dupa ai plecam ca mi se parea prea mult de citit. Insa in ultimul timp mi-am gasit timp si stau si cetesc tot. Si chiar e misto ! Si DA ai dreptate esti cam hlizit !
  :)))))
  Andrei… 😉

 • Da’ n-am ce comenta, aprobam tacit. Să mă împotrivesc anti-eului? Ar fi un fel de anulare inversă a… când… şi dup-aia…

  Unde eram?

Sociale