Darius Hero

Asta spune multe despre tine. Respectiv, asta nu spune multe despre tine.

A

Ăstea două propoziții sunt diametral opuse. Dar înseamnă ambele exact același lucru și e întotdeauna de rău. De ce?

Am cunoscut o fată, deci, așa, cam cum sunteți conștienți că se întâmplă, mi-am făcut jocul meu ieftin cu ea, pe care îl știți cu toții, m-am dat în stamba caracteristică și i-am câștigat pe nimic întreaga simpatie. Nu-i nimic îngrijorător, că-și revine ea, dar nu și-a dat încă – da? – seama de teribila greșeală, așa că pot dezvolta în acest demers meschin al meu.

Este oareșcâtva drăguță, nu mă fac chiar de râs afișându-mă cu ea în societate, dar în același timp reușește să stârnească intrigă prin prezență, nu neapărat controversă.

Râde tâmp la glumele mele, așa că nu mai trebuie să râd singur ca să le scot în evidență și să subliniez în acest fel că sunt de râs, iar uneori râde și la lucruri care nu sunt neapărat amuzante, ceea ce este promițător, fiindcă denotă că (a) nu trebuie să fiu mereu distractiv și (b) am cu cine mă hlizi la înmormântări sau alte ocazii deosebite care ne vor aduce împreună și care nu se vor deda neapărat râsului, dar în cadrul cărora voi avea mereu cu cine să îmi împart buna dispoziție, indiferent de context.

Însă are un parfum absolut grețos. În standardele oamenilor cu pricepere și stil, sunt convins că este un produs de reală performanță olfactivă. Nu am vreo îndoială că e de firmă de renume, branduită consacrat, o marcă râvnită și greu de găsit și o fi și strâns banii pentru el de când economisea alocații, ba chiar fata activează profesional în domeniul modei contemporane tinerești și al retailingului într-acest sens, se prezintă o adeptă a bunului gust și oferă consiliere calificată publicului larg. Dar mie îmi vine să vomit de la parfumul ei.

Nu știu cum să fac, că dacă se ajunge pripit să ne culcăm împreună sau altă anomalie dintr-asta, chiar fără a face sex musai, deci doar să dormim, o să-nsemne că o să mă trezesc zilnic și o să mă reped la duș, ca să-mi dau jos de pe mine de fiecare dată boarea aia infectă cu care se unge cu atâta pasiune.

Fiindcă am întrebat-o ce căcat îi mireasma aia și că i-am împărtășit cu condescendență că îi absolut grotescă, iar ea mi-a spus că “o definește”. Nu cred că are nici cea mai mică intenție să schimbe borala aia de la nu-știu-ce producător apreciat, fiindcă simte că o reprezintă, aproape că mă contrazicea; dacă nu mă dureau tâmplele, aș fi zis că se împotrivește, că alege cumplitul odorizant în detrimentul meu.

Or eu, dacă nu cumva o să regurgitez în timpul somnului, înecându-mă cu propria vărsătură și decedând din cauza scârboșeniei, atunci se-nțelege că va trebui într-un compromis nedrept să mă și prefac c-o iubesc pe domnișoară și în același timp să și rânesc cu consecvență și săpun de rufe însăși amintirea ei zilnică, sentiment care de obicei este plăcut și care reprezintă prezența feminină ce tocmai s-a dezlipit de tine, pentru tot restul zilei, până la sublima revedere.

Iar eu am o preocupare fixistă cu duhnelile, fiindcă eu îmi adulmec prin casă fostele prietene încă luni de zile postmergător tragicei despărțiri, ba de la câte-un ciorap în țeava de la aspirator la găsirea căruia izbucnesc în plâns, ba câte-o zdreanță uitată pe care-o scormonesc din vreun sertar și care mi le îmbibă pe restul, de-o port cu mine în textura fină, încât nu știu de unde pute, ba de la vreun prosop abandonat, când deja se vede prin ale mele.

Mna, asta ultima – fata, cât și aroma ei sinistră de dulcegărie insuportabilă – are și o proprietate înfiorătoare de-a se impregna abject, de aia de nu trece dintr-o singură spălare. Îîîh, îmi vine în gură numai când mă gândesc.

***

Dacian insistă să-și taie unghiile în cameră. De față cu mine. La masă. Nu la masa la care mănânc. Nici departe. La o masă. Dar de față cu mine. Problema cu aceasta este că mereu unghiile îi ajung pe jos, în opoziție cu a rămâne pe masa pe care le taie, care, dacă acceptăm acest nou aranjament, ar fi situația normală.

Nu vă împacientați. Sunt unghiile de la mâini. Pentru că cu picioarele are un alt fetiș: se scârmă între degete, de câte ori îl chem să se uite la ceva la mine-n monitor. Nu-mi explic de ce, dar dacă îi arăt ceva, el, ca să se concentreze, se scârmă între degetele de la picioare. Deja îmi deschid lucruri aiurea, doar ca să verific dacă așa-i situația cum o bănuiesc. Și așa este. Indiferent ce îi afișez, el se scârmâ între degetele de la picioare.

În orice caz, Dacian pare să se fi dresat cu o anume igienă primară, nu mai dezvoltată de nivelul cognitiv și instinctual al simplei excreții.

Deoarece după ce catadicsește să spele după el prin baie, ca urmarea a precedentului articol pe această temă, convine să stoarcă mopul în chiuveta deasupra căreia mă spăl eu pe față. Acțiune avansată care se poate considera o promițătoare evoluție, în capul lui, față de a-l stoarce în chiuveta în care spăl eu vasele, inclusiv pe ale lui.

Toate aceste soluții mai comode datorându-se faptului că nu mai poate fizic să se aplece la scurgerea căzii, blocându-se surprins în burta acumulată stând toată ziua și jucându-se pe calculator cocoșat, același obiciei care l-a dus în scolioză și același care a ajuns să-l împiedice  acum, din trunchi, să se ridice din aplecarea pe care-ar fi putut-o altfel executa, dacă n-ar fi existat întreaga situație anterior descrisă.

192 comentarii

 • Vezi sa nu fie ceva dulce-trandafiriu amestecat si cu o anumita cantitate de mosc. E fatal! O sa mori intoxicat cu/de iubire.

 • Care te-ai gătit, fă? CARE! Vorbeşti tu aşa, la persoana a 3-a, ca Winnetou, ca să nu se prindă lumea…

  Pe lângă că ai numele ăla de boschetar din Zalău, care dormea la etaju’ al 12-lea din blocul de deasupra de librăria George Coşbuc, el dezvoltându-se ulterior în primul cocalar din lume şi care umbla fără să-şi îndoaie genunchii, de parcă avea două mături în loc de picioare, acuma cre’că e la închisoare…

 • daca a ajuns acolo incat rade la (ne)glumele tale, ce e asa de greu sa ii spui sa nu mai foloseasca aroma?? 🙂

 • Nu e greu să îi spun, că i-am spus. Dar se încăpăţânează ca un catâr, probabil crezând despre sine că este o persoană complicată şi profundă, cu pretenţii.

 • marius, se pare ca fata, pe langa faptul ca rade mult, mai e si incapatanata.

  Grozo, eu zic sa o lasi mai moale cu aratatul cu degetul sa ma demasti deoarece fata ar putea sa-si administreze doza dubla de parfum azi. Impregnarea ar deveni la patrat iar tu ti-ai petrece urmatoarele 2 zile incercand sa scapi de aroma.

 • Daca zici ca un parfum facut de X, branduit de Y si lansat prin diverse reclame care mai de care, te “defineste”, nu esti tu asa usor, da asa chiar umpic numai, o mica pitzipoanca?

 • Am să aflu.

  Nu e piţipoancă imbecila, doar a zis că o defineşte acel tip de parfum. Pe mine nu mă deranjează că o defineşte, ci că ĂLA o defineşte.

  Aşa, şi pe mine mă defineşte Nivea Deo Roll On Dry, pentru că acela mi l-a luat cadou la 12 ani Daniel Angelescu şi n-am reuşit să mă dezlipesc de el de atunci. De deodorant, nu de Daniel Angelescu. Şi am rămas client.

  Da’ ăla nu duhneşte ca o fată din aia grasă, de 9 ani, din părinţi care au casă de schimb valutar, tăvălită prin dulciuri şi plină de flegmă amestecată cu zahăr şi vată pe băţ şi coloranţi. Că dacă îi să definim mirosul respectiv cumva, aşa l-am defini. Şi în acest caz, nu o defineşte pe ea, domnişoara, deci se-nşeală! Ş-ar trebui să asculte de mine.

 • Cred ca acum stiu genul de parfum de care zici. Dulce de iti dau lacrimile.

  Dumnezeu sa-i deie minte sa (te) inteleaga.

 • Eşti cretin. Cretinule. Nu pute a vacă sau a grajd (pe care de ce l-ar curăţa noaptea, ce sens practic ar avea asta?), pute a ceva parfum greţos, cum prea bine surprindeam mai sus.

 • Incearcă Kama Sutra, la mine a mers. Aveam şi eu una care avea boală să-şi dea cu crema de corp. Si i-am zis: hai să facem nişte ghiduşii în cada de baie ( cadă băi, nu vană, da ? ) Incepeam acolo şi încheiam în pat, cînd p.m. să-şi mai dea cu crema de corp ? Ia încearcă şi tu ! Pune nişte sare de baie în apă, o sa ia măcar jumătate din miros. Si chiar nu glumesc acum !

 • hm. saraca miha. nici nu s-a inchegat ata rupta fara sa o agati pe ea; adica pe domnisoara vass, ca deja ai lasat-o pentru o persoana atat de dulce ca iti vine sa lacramezi cand rade. mai stii, o fi de la pasta de dinti.

 • Dacă mai insişti mult, curând or să mă desfacă director (deci presupun c-o să insişti). Nu ştiu care dintre voi a scurs acest detaliu. Dar fie.

  Iar Mihavas este numai o colegă, voi aţi tot insinuat relaţia noastră. Care este decât una strict profesională.

 • ti-au lipit poza pe situ’ firmei. altceva ti-au facut? nimic. ai rupt bunatate de frau degeaba. in fine, lasa de la mine, nu mai zic nimic, sa treaca criza asta si mai vedem noi.

 • Da, este vorba de Guerlain Instant. În descrierea lui scrie următoarea inepţie:

  “Instant iti trezeste amintirea primului sarut, momentul cand ai simtit dragostea, prima oara cand ti-ai imbratisat copilul… Acest parfum fin, sexy creeaza in mintea celui ce il foloseste un sentiment de implinire si armonie prin notele de magnolie si ambra, avand toate sansele sa devina un clasic.”

  Daţi-mi voie să scot în evidenţă punctarea nefericită a îmbrăţişării copilului pentru prima dată, alăturată imediat ulterior cu amănuntul sexualităţii asociat cu produsul.

  Conţine: mandarină, bergamotă, magnolie, iasomie de sambac, ylang-ylang, iris, vanilie, benzoin, mosc şi ambră.

  Fătuca utilizează şi-un ir de buze Nivea cu aromă de vanilie, aşa că presupun că în combinaţie cu celălalte (vanilia regăsindu-se şi-n reţeta otrăvitoarei licori), nu dă chiar bine. Deci sigur şi aia contribuie la dulcegăria ucigaşă.

 • bah, chiar nu credeam sa scoti vreodata un lucru adevarat pe blogul asta. din pacate … beurk. mosc si ambra. benzoinu’ ala e ceva hidrocarbura?

 • Bine. Imi exprim aici opinia daca asa zici. Eram aproape sigura ca e Guerlain. Astea is parfumuri mai comlicate si nu le intelege toata lumea. Defapt majoritatea barbatilor zic “miroase bine” la vreo tampenie de la Avon sau ceva ce mirase “a liliac”. Ca si gustul in haine sau orice trebuie sa… mai mergi pe la mall si miroase parfumuri! Poate iti trece repulsia. Chiar am sa iti imprumut si o carte pe tema asta daca vrei.

 • Chelneriţo – accept.

  Toader: Aşa sună. Oricum, ceva de pe tabel.

  Altfel, am uitat un detaliu relevant: azi, într-o întrevedere privată, ferită de ochiul circumspect al opiniei publice, dar în prezenţa unui martor imparţial, fata a propus, ea, din capul ei, o mirosire organizată. Un grup de privilegiaţi vor fi primiţi în audienţă, fiindcă o frustrează părerea mea corectă cu privire la parfum şi o consideră eronată.

  Astfel, dacă se strânge un număr relevant de doritori, subiectul este deschis dezbaterii, iar don’şoara (cel puţin declarativ) este dispusă să se lase ca un beţigaş de sampling. Îs convins că se va răzgândi şi va trimite prim mine vreo eşarfă sau ceva, dar în principiu sunteţi voi cei care veţi decide dacă am dreptate sau sunt un necioplit.

  Din oficiu, vor participa la jurizare şi unii dintre cei consacraţi, care-au devenit veterani de la alte competiţii de pe la noi, fiecare cu pricepere confirmată în a lua decizii finale şi a fi echidistanţi, că doar pentru asta-i plătesc; astfel, solicit pe Laura Laurenţiu, Iulia Prodan, Cătălin Sabou, Ştefana Cătinaş.

  Restul se pot înscrie în cadrul comentariilor, dacă vor s-o miroasă şi să dea un calificativ.

 • ba jegule eu iti recomand o tipa care lucreaza la pompa. aia pute tare fain, a benzina.
  se fute numa-n cifre octanice si-i experta in pompari nocturne.

 • Noa, hait. Sa ma ierte fata, dar ca sa fiu eufemistic, daca rade asa din orice si-i entuziasmata de tine in moduri sexual biunivoce, ii o tzara cam naiva. Nu-i asa sau mi se pare?

 • Îi şi aşa, precum că ţi se şi pare ţie.

  Şi cine-a zis că-i entuziasmată de mine în moduri sexual biunivoce (în afară de tine, mai sus)? Eu surprind ulterior, din punct de vedere carnal. Mă prezint drept un băiat de caracter, principial şi cu valori, adopt o atitudine reţinută, cu un respect sfios, după care atac precum o viperă şi le surprind cu tot felul de perversiuni plăcute.

  Vicos, ce metafore de profunzime eşti tu în stare de.

 • Du-o măi în cadă (fie şi în vană !) şi dă-i cu săpun. Ascultă aici ce-ţi zice un nene hârşit in chestii d`astea.
  Altminteri concursul ăla de-i zici tu de mirosire e de fapt de adulmecare. Vezi că ăsta e lucru periculos, dacă ţi-o fură vreunu` ?
  Şi încă ceva, băi pulică: un parfum miroase diferit în funcţie de pielea pe care se aşază. Doamneeee… ce dracu` vă învaţă mă la şcoală la ora de sexologie ???

 • Prosteo, nu îi concurs, că nu îs premii. Şi când îs premii nu-i concurs, că nu le dau.

  Şi n-o fură nimeni, cel mult o cumpără. Şi e “aşează”.

 • Despre “aşază“ şi “aşează“ am putea discuta o săptămînă, timp în care juriul (format EXCLUSIV din masculi, da ?) o va adulmeca pe fată.
  Nu te mai da specialist la limbă, ştim deja că eşti.
  Asta spune multe despre tine !

 • Şi mie acuma, că menţionezi, parcă îmi sună la fel. De unde căcat ştiţi toţi de parfumul ăsta, că absolut fiecare cu care am vorbit îl cunoştea…

De Darius Groza

Sociale