Darius Hero

Acuma, serios vorbind, hai să vă zic un banc…

A
[în articolu’ viitor (azi, mai pe seară) veți avea înregistrarea cu ce frumos am grăit eu la “Vorbe grele”, pe Antena2, la Ciutacul în emisiune, să-și facă rating cu mine, să dea lumea cu mouse-ul și să facă și el 45 de dolari per click, ca Bobby, care și el a intervenit la fel de telefonic. În studio au fost Comănescu de la bloagele Hotnews și tanti aia, Bărbuleanu Băbuneanu (nime’ nu știe cum o cheamă, uneori nici ea), de la Neogen, care serios că nu-mi dau seama dacă-i tot Ana, de trimite mail-uri conspirative și de râd oamenii de dumneaei, că dă cu mucii-n fasole la comentarii prin diverse locații și-o apostrofează Fusu, plăpânda…]

Trecem printr-o chestie atât de penibil de similară cu alte state, dinaintea noastră. Și una într-atââât de plicticoasă. Se ceartă blogosfera cu jurna-sfera. Cât de incitant și imprevizibil!

Dragi băi! N-o să fure nici un blogăr nici unui jurnalist nici o pită de la nici o gură, doar prin simplu fapt că jurnăul-online a avut un mic puseu de popularitate printr-un articol. in special pt k l-a skris k p mIRC!!!!!!

Dar și “deoarece că” n-are mijloacele. O știre pornită de un blogăr n-are nici pe departe impactul unei știri acreditate (nu că toate ar merita acreditare). N-are nici măcar influență relevantă, decât dacă e preluată de – șdoing! – tot jurnaliști! Și oricum, o „știre” pornită de un blogăr vine de cele mai multe ori pe niște căi care sunt facilitate de o calitate jurnalistică a autorului (cum ar fi acces la un flux de presă), deci știrea aia îl face, în acel moment, pe blogăr un jurnalist (cu paste-uri de pe agenții, corect, da’ asta-i și ștacheta la noi). Da’ atât. În cel mai bun caz, blogărul creează un material ce devine știre. Și-n acel moment, este un jurnalist free-lance (pentru scurt timp), care se publică pe sine pe un blog personal.

Iar, dacă următorul post este tot despre burice, ca înainte, atunci revine tot la blogging – ca orientare de bază. De aceea pentru mine e mai important contentul propriu, chiar dacă e fără impact social extins. De aceea pentru mine contează mai mult scriitura și tot de aceea contează mai mult cititorii fideli, decât traficu’ și „click-urile de 45 de dolari”. Iar pentru cei ce așteaptă mai multe de la mine, să afle că nu accept nici măcar această titulatură, de blogăr, decât formal. Că pe vremurile de mult trecute (având acum “trei ani de blogging”, ca Duma Iulian “9 ani de presă”), când am început eu să scriu aceste dibace editoriale, nu aveam nici cea mai vagă idee a unde anume mă-ncadram.

Care dintre noi punem puțin preț pe calitatea editorială, suntem niște scriitori online. Uneori, textele noastre au calități ce transcend acest domeniu care, la urma urmei, este literar.

Totuși, dacă blogărul va începe să publice mai multe știri, constant, va deveni un jurnalist, punct. Nu e relevant în ce format le redactează. Că are propriul său trust sau propriul său blog, e fix totuna. Nu-i nici mai rău, nici mai bine, doar că sunt două chestii diferite. E vorba de conținut. Ce caracter are fiecare informație publicată. Nu cine-o publică.

La fel, un jurnalist nu are mijloacele unui blogăr, decât cele tehnice. În rest, dacă-și impune particularitatea profesională, atunci are o imagine de păstrat, o direcție – fie ea greșită, corectă, impusă sau liberă. Dacă, pe de altă parte, își exprimă OPINIILE, atunci asta îl face și pe el un blogăr simplu, ca noi restu’, și nimic mai complicat decât atât.

Or, dacă acel jurnalist insistă să-și imprime o notă calificată asupra unei păreri, atunci fraierul este cititorul care-o ia în considerare astfel, ba mai mult – implicând toate redacțiile, cu mâță și purcel, prin care-o fi călcat vreodată bietu’ om.

Nu m-am săturat destul la facultă de toate temele la toate lucrările despre cum „blogosfera va înlocui presa scrisă”, concepute de toate amețitele (viitoare jurnaliste), care tre’ să se uite pe Wikipedia să-și găsească informații, că habar n-au, da’-și dau cu proverbialul presupus și ar tre’i să citeze Google-ul ca sursă… că tre’ să viu acasă, pre ‘ternet, să dau de amețiții ce se isterizează de cum dau năvală cele două turte una peste cealaltă. Mă leși?

Cât despre cearta între blogări (oricare ar fi ea și oricare ar fi ei) nici nu mai dezvolt. Ba chiar cred că le face “bine”, le mai dă răgaz să preia câte ceva unul de la celălalt, până caută următorul videoclip de embeduit de pe YouTube. Și iaca așa a mai trecut o zi, or mai băgat un centuț la ciorapu’ AdSensului. Și ce mai contează să producă ceva, când au produs alții?

***

Așa că, revenind la jurnal personal, de interes public, este vreun motiv anume, pe care nu reușesc eu să-l percep, din cauza căruia fetele nu se mai epilează pe picioare de la genunchi în sus? După care insistă să umble în pantaloni până-n cur (pornind de sus) și să se creadă sexuale prin autobuze?

***

Și fiindcă ați fost într-atât de răbdători, iaca, de la o ideea a colegului Andrei (al cărui glăscior îl și puteți auzi, de altfel), ce s-a creat…

[trilu-video]http://www.trilulilu.ro/andreipalatkas/4a79e802f9c454[/trilu-video]

***

Lucrarilainaltime

 

48 comentarii

 • Aaaaaaaa…. da’ dom’le; intr-adevar; welcome to the next level, in to another dimension
  Nu mai sunam la salvare, la pompieri si nici nu mai panicam electorii prin amenintari cu bomba. Acu’ ne radem de pasarici despre care, oricum, stim clar ca fac doar slujba de operatori pe langa un telefon fara nici un fel de cunostiinte in domeniu.
  Mare chestie, mari oameni, brilianta ideea.
  Chiar nu gasiratzi nici o seCSuala prin autobuze ? Chiar asa mare e disperarea ?
  Jegule, fa-mi un plezir; stresatzi nene functionarele de la primarie, eventual cu o programare la “declar casatorie”.
  Umbla vorba ca atunci cand se intampla des chestia cu dansa’n’transa scade si stresul si creste si responsabilizarea individului.

 • Saraca…. io inteleg ca nu prea avea cunostiinte despre cabluri, calculacioase, si alte alea…. da macar engleza ar fi fost util sa stie 😛

 • Pai si vreai sa zici ca nu stie doamna mama ta ce-a crescut ?
  Daca si din partea ei vin recomandari de genul “mai fhotetz’ cate ceva”… e o adevarata si ii doresc tot binele din lume la cel mai sincer mod 🙂

 • mna, ce proasta aia. era greu sa faca un search in baza de date dupa “cablu wireless”? doh. numa incompententi.

  da n-am auzit sa fi facut sony cabluri wireless. numa de la hp am auzit. straniu ……

 • bravo bre. comentati toti de wireless. de articol nimeni, nimic. misto, youtube bloggers…Dariusule, e cea mai rotund exprimata parere pe tema asta. Bun asha.

 • dar darIUS e primul exponent al noii generaţii!!!
  generaţia trilulilu-bloggers!!! >:)

 • Mda… pentru duma asta cu wireless-u am fost exmatriculat de la gradinita…serios!!!

 • Ba, daaa… nuntile le faceti intre voi? Adica tu si cu nenea ala Productions?

  Nu ma pot aptinea sa nu opserv ca o aparut sait anti-JEG. Hmmm. HMMM!!! Me no likey. Nu faci unu’ anti-anti-Darius?

 • Ehehe. Îi prindem şi-i cuţităm. Gropare, apropo de nunţi: mai puţine, scârbă, şi mai mult ieşit la bere când ne adună Crivăţ, clar?

 • Oh come on nu ne lasa in suspans (era clar ca n-o continuat ce o avut de spus ca sa ne suspanseze si cineva rebuia sa o roage sa continueze) regreti cand vezi ce?

 • Daa…faza cu cablu’ wireles e super tare!!! Da’ ce zic eu, e extraordinara, geniala, n-am mai vazut asa ceva, ala care a venit cu ideea e un geniu, un rege al farselor, ce sa mai zic de punerea in practica, geniala, da’ ce zic eu, extraordinara, ce sunet clar dom’le, cristal, incredibil ce poate face un om priceput, dar ce zic eu priceput, geniu al tehnicii!!! Si aia de la Flamingo, dom’le, penibila, da’ ce vorbesc, de-a dreptul jenanta, cum nu s-a prins, WOW!!! Super tare, baieti, i-ati facut-o, ce sa zic, tineti-o tot asa, de-abia astept sa aud urmatoarea farsa pe care o s-o scorniti, da’ ce zic eu ca astept, deja rad de ma cac pe mine numai cand ma gandesc cat de geniala o sa fie, da’ ce vorbesc eu, o sa fie cu mult mai geniala decat asta, da’ numai daca se poate asa ceva, ca asta a fost absolut geniala!!!

 • Da, mo, numa sa nu shie weekendu’ asta, ca poate ma duc la Gay Parade cu cioporu’ meu de lesbience 😀

 • Geo, se aruncă lumea la manele, nu ştie purta o discuţie în parametrii unei decenţe! 🙂

  Psaice… păi, un’ să te anunţ? Numa’ dacă intru să-ţi pun comment, ş-apăi n-oi fi nenormal, vorba bunici-mi.

 • draguţ..dar aţi uitat scena finală când ii spuneaţi ” a fost o farsă”. probabil in clipa de faţă săraca fată încă mai caută pe site cabluri … wireless

 • bravos. ai pus floricica pe i.
  da, este un motiv. unu-i pe bune, depinde de consistenta parului cand incepe a creste, dar ezista tot felul de pozitii. iar altul nu merita mentionat si nu jignim pe nimeni pe blogul tau devenit asa curatel. na, ca-s doua!
  faina farsa!
  ati vazut pliantele alea de la metro sau selgros, ca nu mai stiu, in care aveau oferte speciale “pantofi barbati gauriti” si “pantofi barbati decupati”? ha ha ha. cine -are nevoie????

 • auzi…cred ca am gresit, cred ca erau “pantofi barbati perforati”.ahhhahaha.mno, ma gindeam aiurea…:-D

 • hai ca asteptind instructiunile, s-a itzit jumate din butonul de “baga”. ceva se intimpla…:-?

 • Deci, doamnă. Ai pe tastatură un buton, pe dânsul fiind scris Print Screen, sau PrtSc, undeva în dreapta sus. Când eşti în zona butonului pe site, apeşi pe Print Screen, ăla, dai START, programs, accesories, Paint, CTRL V şi save şi-mi trimiţi poza ataşată-n mail.

 • deci d-le am primitara si eu instructiunile. decit ca ,calculatorul e ca mine (ai cetit, da?) dar am descoperit singura ce si cum. hai ca incerc. mai am si de lucru intre timp.

 • …ma,dari!!n-o mai buzumeni pe mea(@mea te-a lasat de izbeliste cetateanu’…laudarosu’…)adevaru-i ca se vede casuta numa’ de jumate,depun si io’ marturie..ce face ala minoru’ sorel ii la scoala??…acolo si tre’ sa fie nu sa-l exploatezi..da’ ziceai ceva despre cum ai merge si tu pe la scoala in exces…n-as-prea-s-crede…

 • O să vezi! Articoalul viicios. O să somez Miţă-Relul şi cu butolu’. Voi sunteţi de vină, cu exploarerele voastre băbuţe.

 • @mirmen.
  multumesc doamna. ca ma faceam praf toata pe-acilea. despre cetateanu……exact la asta ma gindeam eu azi. nici virtual nu-mi ies apele. deh! si bleah!
  nu pot trimite Darius, imi da ceva erori pe server.dar nu mi le expune ca care. (n-am pus virgula intentionat, ca m-a enervat)

Sociale