Vine rea mare…

sari la comentarii

Dacă am mult-mult noroc, mă aleg cu primul proces de pe urma Jeg. Şi, sincer, îl aştept cu nerăbdare, deoarece io-am tot încercat, da’ nimică-nimic n-a ieşit.

Să vedeţi. Cum bine ştiţi sau aflaţi, în urmă cu vreo trei articole, am scris eu acilea, pe site-ul de vă aflaţi pe el în timp ce citiţi, un (ce, dacă era acum trei articole?) articol despre o anume revoluţie de pântr-un liceu local. Bun, iar pentru documentarea acelei anume scrieri, dumneamea am folosit – ca tot omu’ – un suport vizual, fiindcăci aşa se cădea, având în vedere că era acolo, pe Internet, cum s-ar zice…

Adică am embeduit de pe Google Video un film uploadat de don’şorii şi don’şoarele de la postul online intitulat ZalăuTV, iniţiat de prietenul Arni, la care nu-i mai pun link şi să zic iară la lume să nu intre, să iasă concurenţă neloială (între mine şi ei, normal), mai bine las aşa.

Şi priviţi ce mail primesc eu peste a doua zi.

emailzalautv

Deci ce-mi zice acolo îi că să scot de urgenţă (deşi pe la ora asta o expirat ultimatumul) filmu’ ce l-am preluat via suportul public de uploadare a producţiilor în imagini mişcătoare însoţite de sunet, care este Google-Video. Acuma, io, personal, nu ştiu dacă chiar dânsul-şef de la Zalău teveu a şi scris mailu’ sau unul dintre membri echipei, da’ aşa scria acolo, că-i mailu’ lu Arni, deci io cu mailu’ lu’ Arni o să vorbesc, nu cu Arni, că Arni cre’că m-ar fi sunat, dac-ar fi fost Arni, că Arni mă cunoaşte şi-mi zice bancuri, nu-mi trimite mailuri de pe mailu’ lu’Arni.

Iaca să lecturăm noi împreună, eu şi mailu’ lu’ Arni, nişte frânturi semnificative din articolul cu numărul 3 din contractul oficial de termeni şi condiţii pe care-l încheie orice user care foloseste serviciile Google Inc. (adică atunci când dai “I agree to the Upload Terms and Conditions” fără să citeşti).

3. Folosirea continutului. Prin înscrierea la acest acord de a uploada, trimite sau face disponibil orice conţinut autorizat, directionaţi şi autorizaţi Google şi acordaţi drepturi gratuite, non-exclusive şi licenţe de găzduire, cache-uire, rutare, transmitere, stocare, copiere, modificare, distribuţie, performare, prezentare, reformatare, fragmentare, facilitare de vânzare sau copiere, analiză şi creare de algoritmi.

Licenţa acordă Google dreptul de a prezenta conţinutul dumneavoastră autorizat prin streaming sau tehnologie de downloadare şi prezentarea unor fragmente limitate din continuţul dumneavoastră fără taxa pentru utilizatorul final.

Toata balivernaţia cu privire la faptul că userul-spectator are mai multe drepturi decât userul-distribuitor găsiţi apăsând cu primul buton al mouseului aici, dragii mei “mail de la Arni”. Şi vă cu placere, iar voi să-mi ziceţi mie blogdaproste.

Bun. Mândru, nu? Ce-nseamnă aceste alambicate fapte e că dacă îţi pui filmele acolo la liber, public, în alte cuvinte, renunţi la orice drepturi de autor în cadrul distribuţiei lor în acest format (pe Google) şi anume prin toate serviciile oferite de el, cum e şi embedingul (adică integrarea filmelor în cadrul altor site-uri). Pen’că dacă vrei, ai opţiunea, dragă mailu’ lu’ Arni, să pui filmul pe PRIVAT. Adică să nu-l vază numa’ cine vrei. Da’ dacă ai televiziune fără înregistrarea producţiilor şi fără player autonom care să nu permită preluarea, atunci te supui regulilor formatului la care recurgi, constrâns de circumstanţe, să-l foloseşti.
Da’ ce mi se pare mie mai interesant este următorul aspect:

Acceptaţi în mod expre că oricare şi toate dintre linkurile distribuite de dumneavoastră vor funcţiona bine şi eficient, pentru a fi posibilă transferarea imediată de useri către site(urile) intenţionate şi indicate, de asemenea că sunteti singurul responsabil faţă de întreţinerea şi updatarea după cum va fi necesar pentru orice astfel de linkuri. A esua în acest sens poate însemna eliminarea imediată (a contului) fără preaviz.

Ce zice mai sus e că Google lucrează pentru telespecator, nu pentru cel ce uploadează. Sistemul e făcut în folosul celui ce primeşte filmele, nu celui care le distribuie. Iar dacă eu am apucat să îl preiau pe umilu-mi site, să facă bine să nu dispară de pe Google Video, fiindcă asta-r însemna violarea contractului ce l-a acceptat ZalauTV în momentul creării contului. Mna, e destul de limpede? Sau “apelăm la organele competente”?

20 comentarii

zi si tu ceva
 1. Aprilie 6, 2007 la 19:59
  link permanent
  Sorel Mihai zice ca:

  Dariuse, e pastele ba, ia vopseste oua, taie mielu`, lasa prostiile!

 2. Aprilie 6, 2007 la 21:22
  link permanent

  @ Arni

  organele competente la care doreste a apeleze maria sa Arni au avut de suferit suciri in ultima vreme. Altfel spus, DARIUS E IMPOTENT si pentru ca e pastele ii iau apararea ca poate imi pica si mie un ou …… din cer.

  Si nu inteleg despre ce antireclama vorbeste ala. Unicu om care poate face antireclama este moi pentru ca eu sint unicul antidarius, da?

  multumesc

  P.S. mea, iti dedic acest comentariu si toate comentariile acum si pururea. te iubesc

 3. Aprilie 7, 2007 la 01:17
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ba, il ia pe anti-eu un sentimentalism nebun (nu necaracteristic). Da’ daca-si cunoaste dragostea pe Jegue, eu is mai mult decat multumit.

  @ Sorele, iti permiti sa zici de oua-n prezenta mea, magare?

 4. Aprilie 7, 2007 la 10:54
  link permanent
  mea zice ca:

  Yupiiiii! YES!…..Again and again.
  Iubeste-ma cetatene cu un antiJEG nebun! Meriti!

 5. Aprilie 7, 2007 la 14:18
  link permanent

  http://veifiamea.blogspot.com/

 6. Aprilie 7, 2007 la 18:13
  link permanent
  Alex Trusk zice ca:

  Ce terminați e ăștia de la ZalăuTV. :))

 7. Aprilie 8, 2007 la 00:07
  link permanent

  eu nu o sa mai intru pe zalauteve ala, sa nu intrati nici voi ca ii naspa rau (si da dariuse, sa vina mail la tine de la arni ca am scris eu asta pe siteul tau, blogea, sau ce vrei tu sa fie).

  Me like darius – darius duce capu bah!

  :X darius!!! sa pasti fericit bah, ai adus lumina?

 8. Aprilie 8, 2007 la 02:00
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Am infaptuit invierea la fix, am dat foc la toata lumea, m-am pozat cu bebelusii, as bea si io o bere (sfanta), dup-aia m-as culca… 😀

 9. Aprilie 9, 2007 la 02:30
  link permanent
  nimik zice ca:

  mai,mai sa fie bolunzanie..nu bere ca faci burta..bea sangele de la tv..k paine o sa ai la privirea in dungi… si daca esti asa dragut si le mai faci vreo preluare poate te pun singur la dus 😀

 10. Aprilie 9, 2007 la 14:12
  link permanent
  since zice ca:

  ce amenintari pe capu’ lor, vor sa te ‘arunce’ si nu stiu cum 🙁 ..
  Paste Fericit! 🙂

 11. Aprilie 9, 2007 la 15:41
  link permanent
  Criss zice ca:

  🙂 e tare faza… da cum ramane cu antireclama?… astept continuarea… situatie tensionata? Darius… sti vb. aia?… tine-ti prietenii aproape si dusmanii si mai aproape, if you want!
  eu n-as sari asa in locul tau… sa zicem ca o problema s-a rezolvat, dar mai ramane una nerezolvata…. imi place “despre tine” ca pe jumatate sti sa faci pe orbul 🙂 sau nu sti sa citesti e-mail-ul in complexitatea lui?! :))
  paste ca iedu`!

 12. Aprilie 9, 2007 la 15:43
  link permanent
  Criss zice ca:

  apropo ai citit legea? :)) te doare capu` :))

 13. Aprilie 9, 2007 la 15:47
  link permanent
  Criss zice ca:

  amu m-am uitat pe trafic.ro sa vad cum stau astia in clasamente si crede-ma ca-s destul de sus. e in topul cresterilor langa protv si jetix :)) iar pe best-top is pe 5 🙂 apropo, din nou, :)) de ce nu iti pui site-ul pe trafic? sa vezi cati ti-l apreciaza! 😛

 14. Aprilie 9, 2007 la 16:15
  link permanent

  Criss, nu cred ca ai inteles. antireclama fac doar eu.

  Vadd ca nu ti-a fost greuu sa adaugii doii de “s” la “Criss” da ti-a fost lene sa mai pui un “i” la “sti” ca sa fiee corect, adica “stii”, stii?

  Si fara trafic.ro stie ca nu-i apreciaza nimeni site-ul, sti?

  Si ce mai sti?

 15. Aprilie 12, 2007 la 11:24
  link permanent
  Denisa zice ca:

  Bine-ai revenit, maestre Darius! Aseară aproape că mă dădeam de ceasu’ morţii că nu ştiam ce-i cu tine, iar Bogdan [Blu3] zicea că ai fi avut oareşce probleme cu învierea. Dar nu! 🙂 Uelcom bec!

 16. Aprilie 12, 2007 la 12:42
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  @ Criss, vroiam s-aduc aminte si de partea aia, da’-ntr-o masura eram grabit, iar in alta nu crez eu personal ca merita sa explic care-i faza cu concurenta intre un jurnal de editoriale si o televiziune online cu uploadari pe Google videos, ca io nu vaz unde ni se impulica publicurile de baza, stii? Sau concuram fiind pe Internet? 🙂 Si daca-mi puneam trafic.ro atunci eram, da, is convins, intr-o concurenta acerba.

  Da’ prefer sa nu. 🙂 N-ar vrea sa ies sifonat dintr-un concurs in care as incerca o gramada de tertipuri incorecte. 😀

 17. Aprilie 12, 2007 la 14:06
  link permanent
  Blu3 zice ca:

  Bine ti-ai revenit draga jegule, vin si eu ca omul cu 2 zile inainte ca sa am timp sa mai citesc de pe jeg ce am pierdut si constat ca e mort, dar se pare ca e bine de acum in colo:D

 18. Aprilie 12, 2007 la 17:43
  link permanent
  Caty zice ca:

  bine ca te lauzi ca’ti merge jegu’, da’ n’ai bunul simt sa pui ceva nou pe el. rusine, rusine… de trei ori rusine!

 19. Aprilie 12, 2007 la 18:42
  link permanent

  @ Caty (adica pisicoasa)

  “rusine, rusine…” e de 2 ori rusine nu de 3

 20. Aprilie 12, 2007 la 21:45
  link permanent
  Caty zice ca:

  pentru antidarius o sa clarific. rusine, rusine… de trei ori: rusine! Acum intelegi? Daca nu, eu am rabdare, iti explic. Plus ca e usor de numarat pana la trei.

un trackback

 1. […] atunci când încerca cineva; recentele articole, în caz că le-aţi ratat, tratează despre cum îs ameninţat subtil cu târâtu’ prin tribunale sau care-s asemănările izbitoare dintre pocăiţi şi staruri […]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)