Vin muştele ca la căcat…

sari la comentarii

Dragi cititori, stimaţi vizitatori efemeri, blogări şi comentatori… Bine m-aţi găsit!

Nimic nu e mai sfânt în blogosferă decât traficul. Dar traficul nu este ceva greu de obţinut. Ceva cu adevărat de calitate, în schimb, este. Cu condiţia să aveţi puţină răbdărică, vă voi demonstra aceste fapte într-un fel cât se poate de simplu: marea majoritate din lumetul ce populează vastul şi fascinantul tărâm fertil al Internetului stă – când nu are de verificat statisticile altuia sau de dat refresh-uri pe propriul site – la ascultat de ping-back-uri. Pentru cei care nu ştiţi, acestea sunt nişte notificări ce vin automat fiecăruia, imediat ce este scrisă pe undeva adresa blogului personal. Adică un fel de „Bă, vezi că ai apărut acolo!” Deci, cum binevoieşte cineva să-i menţioneze, ţop! acolo, să vadă ce s-a zis despre dânşii. Astfel, dacă, de exemplu, pe parcursul acestui articol, aş începe ataşez câte-un link la fiecare cuvinţel, atunci negreşit cel puţin o grămadă de prostalăi s-ar buluci fericească cu un spike de trafic cadou, cât ai zice Technorati. Pe care o vi-l arăt în articolul următor.

Deoarece în enormitatea dumnealor, îşi imaginează blogul nu creşte (cu sensul bun al sintagmei) în funcţie de competenţa a ceea ce stă scris pe dânsul, lăsând acest aspect pe planul secund, ci odată cu numărul de aduceri aminte. Adică te afişezi în cât mai multe locuri, indiferent pentru sau cu ce anume. anunţ, dragii mei, aducerile aminte, deci amintirile, sunt o fantasmă a trecutului. O iluzie ce-o laşi în urmă, deşi totuşi crezi într-ânsa.

Dar, dacă tot aţi intrat aici şi v-aţi făcut datoria de lincaşi clicuitori, mai zăboviţi olecuţă, onoraţi-ne cu prezenţa, oricum s-a contorizat vizita, deci de aici încolo este pe gratis.

Poftesc râdem azi în cor de toţi ameţiţii care-au preluat mâţa fie de pe unde-or fi preluat-o aia care circulă mai nou, cu mărcile fără de care nu poţi trăi.

Ce este mâţa, pentru cei care nu ştiu? Leapşa. Tagging. Membrii blogosferei se invită politicos reciproc ne înştiinţeze pe noi, cititorii, cu privire la unele diverse aspecte. De exemplu:

“Eu am făcut sex aseară cu nu-ştiu-cine. Doresc rog blogării Cutărică, Cutărel, Cutăreasa şi, respectiv, Cutoriţă să-mi împărtăşească în văzul lumii cu cine au făcut ei sex aseară.”

Apoi fiecare să-ntrebe pe altcineva, până când ştie toată lumea cu cine-a făcut toată lumea sex aseară.

Şi tot astfel, diverse provocări. Cea mai recentă se referă la tot ce înseamnă brand neapărat trebuincios, produse sau servicii care sunt indispensabile blogărilor, în viaţa cotidiană. Acolo se pun toate: ce papuci porţi, telefonu’, unde caşti ochii fără ţi-i mai dezlipeşti, cine te fraiereşte zilnic cumperi ceva ş.a.m.d. Teoretic asta ar fi: siglele şi numele de care-ar fi reprezentat orice e zi de zi în jurul tău. Practic, în schimb, înseamnă să-ţi umpli site-ul de reclame, pută a advertising pe degeaba măcar o dată în viaţă, într-un singur post, le ajunge.

„Geniala” idee, mergând din link în link (hehe), pare să-i fi venit lui (degeaba daţi click, le-am amestecat) Crizatu’. Deşi eu mă-ndoiesc. Iată cum îmi imaginez c-a decurs, de fapt, scenariul…

Stăteau Bill Gates cu Steve Jobs la o bere Holsten, împărţind-o, n-aveau nici unul la ei mărunt, numa’ fise de-un catraliard de dolari. Şi văzând ce prost le merge, s-au gândit să-l sune pe Jeremy Wright şi să-l întrebe:

Băi, Jerilă… Iaca, stăm aici eu şi cu Steve (sau eu şi cu Bill”, depinzând de care avea minute naţionale) şi nu ştim cum ne apară siglele încă de-o tură pe tot Internetu’. N-ai vreo idee?

La care Jeremy Wright, după un gând a cărui căutare a durat 0.15 secunde, afişând primele 10 pagini din aproximativ 63.100.000 de rezultate:

Păi, stai văd când intră Crizatu’ pe mess, mie nu-mi încarcă nu-ştiu-de-ce blogul, şi-l rog pună un post la el, în care provoace blogosfera românească la un tag cu brand-uri.

Păi, băi, Evangheliştii lu’… era zic “peşte”, da’ de fapt e „Evangheliştii lui ORICINE nici măcar nu catadicseşte a plăti”! Sunteţi nişte bloage goale şi nişte gloabe loage. Numa’ bune de feştit în logo-ul cuiva, moca. Vai de puţele voastre, băi! Termenul religios cu care m-am adresat adineori este unul standard: chiar aşa sunteţi consideraţi de către companiile respective, în cadrul categoriei clientelare. Evanghelişti aceia care duceţi credinţa mai departe, prin faptul sunteţi mândri c-aţi dat banii pe ea.

Tipologia de vedeţi ce gadget, wow!, mi-am luat ieri, uite: măr, măr, măr muşcat pe muchie, iar pe dos încă un măr!

Aproape la fel de naivi ca ăilalţi care primesc invitaţii la nu-ş’ ce site, unde nu poţi intra, dacă nu te cheamă cineva şi, de altfel, nici nu te-ai duce, dac-ar fi la liber. Şi dup-aia te şi lauzi poţi să-i mai bagi pe alţii.

La ieşire, poftiţi un fluturaş. Şi daţi-mi link-ul înapoi, intră track-back, hienelor!

Baiu’ îi acuma musai mai scriu încă paragrafu’ acesta, deoarece lista blogurilor ataşate automat acestor cuvinte “valorează” (pfft!) 793 de oameni şi implicit link-uri, ceea ce înseamnă tre’ mai aiurez încă cât cam de o sută de cuvinte, deoarece aiurelile mele standard avuseră o limită. Şi-mi mai ziceţi nu ştiu când opresc! Vedeţi? Am gătat prea devreme. Începeţi, sper, conştientizaţi până acum aţi ajuns citiţi degeaba, aceste rânduri fiind scrise din burta pe care sunt aşezate buricele degetelor, scopul fiind egalez până într-un final apoteotic totalul de URL-uri necesare.

Ultimele trei cuvinte.

23 comentarii

zi si tu ceva
 1. Iunie 21, 2007 la 14:39
  link permanent
  green zice ca:

  Nenea şmecheru’, scoate link-ul către blogul meu, că nu te prinde. :))))

 2. Iunie 22, 2007 la 10:06
  link permanent

  deci eu sunt cel care l-a luat pe NU in brate sa inteleg :)))
  te-ai chinuit sau ai dat random la un generator de cuvinte asociate cu linkuri? 😛

 3. Iunie 22, 2007 la 10:49
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Cu Ultra Edit, m-a ajutat un prieten.

 4. Iunie 27, 2007 la 18:12
  link permanent
  gabriel zice ca:

  mai baiete, cinste pt munca, chiar fara sens, pe care ai prestat-o. insa random sau nu…ce-ai facut tu aici e o totala nebunie. se numeste spam la greu, ca vrei sau nu. prefer sa fiu mentionat pt chestiile ce le scriu cand am timp, nu de dragul unui experiment ca cel de fata. so, be good si da jos linkul catre mine.
  tsk!

 5. Iunie 28, 2007 la 12:57
  link permanent
  Viski zice ca:

  Eu sunt specialist in dat spam-uri. Cred ca am dat mii pana akm, km pe la toate blogurile mari. Problema e ca aici la tine, nu gasesc cuvantul kre e linkul catre blogul meu. Si sunt prea multe cuvinte… nu voi cauta prin toate.

 6. Iunie 28, 2007 la 19:53
  link permanent
  Darius zice ca:

  Ş-atunci ce nu dai un al doilea click, view page source şi search? 🙂 Fiind specialist…

 7. Iunie 28, 2007 la 22:13
  link permanent
  Tony zice ca:

  “Cea mai recentă se referă la tot ce înseamnă” Cuvântul “tot” a ramas descoperit . 😛

 8. Iunie 29, 2007 la 00:55
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Hopa, ai dreptate. 🙂 Someone’s a freak… ehehe.

 9. Iunie 29, 2007 la 03:13
  link permanent
  alex zice ca:

  Adicaaa…. sa inteleg ca noi suntem muste (alese prin nu-stiu-ce procedeu), iar tu esti ca cacatul… sau cacatul… sau cacacatul.

 10. Iunie 29, 2007 la 03:16
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Dacă erai foarte atent şi scrupulos, remarcai o chestie mai sus:

  # lovingvama zice că:
  May 26th, 2007 la 3:44 pm

  […] Ah, şi titlul suna mai bine… “Vin ca muştele la căcat”. Că aşa blogării o să se simtă muşte… :))

  Iar apoi…

  # Darius zice că:
  May 26th, 2007 la 4:05 pm

  De unde şi “bine m-aţi găsit”. 🙂 Doar că eu m-am scos, am zis “ca” la căcat. La ei n-am zis “ca muştele”. Uehehehe.

  Şi da, era o glumă. Poţi râde. Nu tre’ isterii. 🙂

 11. August 13, 2007 la 14:28
  link permanent
  iQ666 zice ca:

  ce-are “se” cu blogul meu??? abia acum am descoperit linkul…

 12. August 19, 2007 la 09:36
  link permanent
  Robert Z zice ca:

  Whaaa! 🙂 este si blog-ul meu (deoarece aiurelile mele…) cuvantul “deoarece” nu stiu de unde asta dar apreciez munca ta!

  Good Luck!
  Robert

 13. Octombrie 12, 2007 la 20:10
  link permanent
  crizatu zice ca:

  Mai jegule, nu m-a pus nimeni sa incep leapsa aia cu branduri! Ce-ai cu mine? 🙂

 14. Octombrie 12, 2007 la 20:44
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ce-am cu toată lumea (la propriu).

 15. Octombrie 21, 2007 la 20:46
  link permanent
  Adrian zice ca:

  In afara de faptul ca ai invatat sa faci trackback spam, mai ai ceva util sa ne comunici ? Nu te jena, dezvolta, dezvolta …
  Ah si nu dau link spre bloguri stupide. Scoate-ma din lista 🙂 sa fii iubit

 16. Noiembrie 1, 2007 la 01:51
  link permanent
  Alexandru' zice ca:

  Cica un oarecare ajunse pe blogul meu din insiruirea asta. Eu nu-mi gasii blogul p-acolo, dar respectivul il gasii. Cata rabdare pe om.

  P.S.: Ah, da. Blogul meu e prea cuul ca sa-l pui tu fara sa ma intrebi, da? Yadda, yadda, yadda, iar eu sunt la fel de cool.

 17. Noiembrie 22, 2007 la 05:47
  link permanent
  trustman zice ca:

  uite eu sunt unul din ala linkuit care a dat click ca sa te faca sa te simti tu destept. mai destept decat ciutacu.
  problema a e ca nu intelegi inca ce este acela un blog. eu nu scriu pentru trafic ci scriu pentru:
  1. a spune ce cred eu
  2. a-mi confrunta ideile mele cu ale altora care scriu pe aceasi tema.

  rostul unui blog este de a crea o comunitate. de aceea este normal ca lumea sa dea click pe incoming links pentru a vedea daca cineva l-a citat sau nu, daca l-a criticat si cum.

  o musca care a venit la cacat iti multumeste pentru portia de intelepciune pe care i-ai servit-o. askimet a mai invatat o adresa de spam. si de acum te rog sa ma ignori. oameni ca tine trag blogosfera din romania in jos.

 18. Decembrie 25, 2007 la 02:33
  link permanent
  cerber zice ca:

  iaca cine a dat de http://www.zelist.ro si de un scriptulet… buna idee, da nu stiu cat de mult e “mustele la cacat” cat e “muscoiul la cacareze”…

 19. Decembrie 25, 2007 la 12:40
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu se născuze ZeList nici în minte, când am urzit acest articol. 🙂

 20. Februarie 27, 2008 la 13:04
  link permanent
  vlad zice ca:

  Cica un oarecare ajunse pe blogul meu din insiruirea asta. Eu nu-mi gasii blogul p-acolo, dar respectivul il gasii. Cata rabdare pe om.

 21. Februarie 27, 2008 la 15:40
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Le-am pus printr-un şiretlic, nu manual. Mă rog, le-a pus un prieten pentru mine. Din câte văd, blogul tău nu e pe listă. Pesemne a ajuns la un alt blog şi de acolo la tine.

 22. Februarie 29, 2008 la 20:56
  link permanent
  vlad zice ca:

  Posibil sa fi ajuns de la un alt blog

 23. Mai 26, 2012 la 08:16
  link permanent
  read this zice ca:

  Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! However, how can we communicate?

un trackback

 1. de la Mere, pere in panere | The Fuck U Award pe Ianuarie 20, 2009 la 19:37

  […] PS: Va amintiti cum trageau mustele la cacat? […]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)