“Tristă este căprioara”…

sari la comentarii

ADĂUGIRE ULTERIOARĂ PESTE PUPĂZĂ [nu, n-o să tot cârpesc Jegele prezent, la un moment dat chiar o să public un articol nou]

Pentru că sunt un galant, voi promova din ou concursul lui Nenea Cosmos, într-o re-editare a ceea ce odată era cel mai mişto blogăr (eu), iar acum se cheamă blogul “Magnific“. M-am aşezat confortabil în jilţul de juriu, pentru că aşa au dat exemplu grandioşii-adică-nu blogări, după ce-au câştigat un concurs şi ştiau că-l pierd pe următoriul. Eu am ales cu.

În acest sens, oarecum creativul Blegoo a făcut şi nu a cerut în mod special să afişez acest simpatic promoţional online:

ULTERIOR!

Beuturi1

DECI, DUMINICĂ, AŞADAR! Se ţine ediţia aniversară (adică a 3-a, mai concret) a întâlnirilor dez- sau prost organizate, acum mai bine organizate, AD-HOC! Petrecerea de online se va ţine offline, dând şansa tuturor să aibă o viaţa reală, în birtul preferat intitulat Le General (pe Eroilor, nr. 18), de la orele 20:00 (seara).

Intrarea se face pe bază de uşă, dar, pentru ca să fim mai mulţi, eu am sugerat că să se vină cu prietenele (pe care să le schimbăm între noi, în ordine descrescătoare a traficului), respectiv prietenii, care să stea şi să tacă din gură, decât să se bage-n seamă ca fraierii.

Eu vin disponibil, ca să fie loc de variat. Tot ca să fim mai mulţi, fiecare poate (şi este sugerat a) invita unul sau mai mulţi alţi blogări, preferabil necunoscuţi (de ei înşişi sau restul) cu scopul de a se – stupoare! – cunoaşte. Eu, spre exemplu, mereu am fost curios cine sunt de-adevăratelea Groparu şi Licurici. Şi nu ştiu dacă m-am cunoscut, dar aş vrea, chiar dacă are blog pe blogspot, cu domnişoara asta, pentru că s-ar putea să fie una cu care vorbeam pe mIRC mai demult, deşi nu cred. De asemenea, am ales alte două bloage la întâmplare: ăsta şi asta. Să vie. Şi, în plus, pe asta, că dacă-i aia care cred eu, e o proastă şi imbecilă. Aşa că o rog să vină. Şi ăsta, dacă îi să se potrivească cu precedenta de care vă ziceam, deşi nu-s convins că-i din Cluj. Îmi reţin dreptul căci, dacă-s nişte persoane de tot căcatul, să nu vorbesc cu ele, chiar dacă eu le-am invitat. Fiecare ce l-am chemat tre’ să invite alţi neplăcuţi oaspeţi la rândul lui/ei/lor.

Detalii aici. Paharele furate de Psaico de aici. Ania poată să nu vie, este anti-invitată de mine personal, mulţumesc.

Beuturi

***

Mare atenţie, că în articolul acesta apare sânge, într-o poză, mai jos. Ca să nu vomitaţi pe tastatură, mă refer. Nu e scârboasă. Doar apare sânge şi poate, dacă sunteţi mai sensibili,  o să plângeţi. Vă zic, numa’.

Ştiţi ce fac eu cu localurile ălea unde dau apa firicel la robinet, ca să nu consume (şi nu din porniri ecologice)? Păi, le-nfund buda cu hârtie igienică.

A venit, deci, precum bine ştiţi, bicicleta cea divină. După ce m-am dat pe dânsa până mă durea coccisul şi nu mai ştiam umbla, m-am confruntat cu problema cea mai mare (nu, nu aripa vopsită corcit cu talentul artisitic al lui Radu, că aia sălăşluieşte de mult sub pat, departe de ochii copiilor): depozitarea sa.

Dat fiind caracterul său de legendă, bicla este sortită să atragă atenţia tâlharilor care colcăie la tot pasul. De fapt, este într-atât dă măiastră, că-mi vine să o fur chiar eu de câte ori o văd, până-mi amintesc că-mi aparţine. Biţa ar convinge şi o virgină să o fure. Nu ştiu de ce o virgină n-ar fura, da’ încerc să surprind că oricine. Ţoagla este o fiică de-mpărat. Unde “mpărat” nu vine de la “cumpărat”, deci de aceea trebuieşte subtilizată.

Situaţia ei specială contravine însă flagrant cu nevoia mea medicală de a mă beţivi zilnic în toate birturile în care apuc, în contrast cu a utiliza bicicleta, dacă tot ar fi trebuit să sparg 450 de euro pe ea (în cazul în care n-o primeam ofrandă). Este imperios necesar, deci, să găsesc metode s-o protejez nu doar de furt, ci şi de vandalism.

În această ordine de idei, am pedalat la un depozit de feronerie, localizat la periferia oraşului (despre care, pentru a nu-i aduce prejudicii de imagine prin asocierea cu Jeg, nu vom zice că-i Praktiker), în vederea procurării unui lănţoc de câţiva giga buni şi nişte lacăt cu parolă, cu care să leg ţogleta de garduri. Aici m-am confruntat cu primul paradox în securitate: oamenii de la protecţie şi pază, cam de-o generaţie cu bunicu’ Petrică, nu-mi dădeau voie să las bicicleta în holul lor, fiindcă afară era neprotejată, ca să intru în magazinul lor, de unde să-mi procur obiectele cu care s-o protejez. Dacă nu era să desemnez nişte body-guarzi pensionari s-o observe triangulat (pentru că nu se puteau deplasa fără cârje), nu m-ar fi surprins deloc să-mi fie furată cât îi cumpăram anti-furt.

***

La primbăriche, prin oraş…

Primbarique

***

După achiziţionarea celor necesare, am dezvoltat următoarele metode de a-mi feri mijlocul de transport, suprapus pe harta vieţii mele nocturne de societate: (a) la Vlad Sulea Augustin, la doar o plăcută borală distanţă de localul La Gazette; (b) dacă Pub – în casa scărilor de la Vitrina, cu mare precauţie, considerând că bătrâna din acelaşi imobil cheamă mascaţii când se-ntoarce discul de la contorul de apă caldă, măcar ştiu că odată introdusă, n-o mai fură nici Tom Cruise; (c) pe balconul Le General, când în Le General; (d) pe balconul Le General, când în Janis; (e) pe balconul Insomnia, când în Insomnia.

O metodă în plus de siguranţă, pe care o recomand şi altor biciclişti: se face card depozit la ING; se utilizează cămăruţele anexe acestui serviciu, răspândite pe tot cuprinsul patriei; se leagă bicicletele de verigile de oţel aferente, în prealabil sudade de seiful bancomatului. Cercul posibililor suspecţi se reduce astfel doar la ceilalţi clienţi, surprinşi în imagini de camerele de supraveghere, care cu uşurinţă pot fi obţinute de Sorel-Mihai, care, din câte am înţeles, se pricepe cu Internetul şi calculatoarele.

Era un articol pe net, că cică bărbaţii ar fi mai pricepuţi în a depista infidelitatea decât omoloagele lor feminine. Dedus, firesc, dintr-un studiu. Eu aş duce acest studiu mai departe şi aş conchide că asta se întâmplă fiindcă femeile înşeală ca să le vadă bărbaţii lor! Pe când bărbaţii înşeală CA SĂ FIE CU ALTELE şi de cele mai multe ori se ascund! Şi o fac cum trebuie.

Bărbaţii au metode, strategii, şiretlicuri, îşi găsesc toate ciudatele, fac scenarii. Femeile au “prietenul cel mai bun”. Femeile presupun din oficiu că bărbaţii le înşeală, chiar dacă nu este mereu aşa, pe când bărbaţilor nu le pasă, chiar dacă se-ntâmplă tot timpul. Nu vorbim aici de bărbaţii ăia isterici care chirăie prin cluburi şi fug pe străzi, că ăia-s un fel de femei.

Ca să nu ieşiţi în pielea goală pe străzi, stropiţi cu sânge: nu mâncăm ficat de căprioară dimineaţa la micul dejun, nici nu ieşim în familie la vânătoare. Patrupedul deja decedase şi nu de mâna noastră, vă rog să vă reveniţi. În condiţii naturale. Nu de un “act sportiv”. Nici nu încurajez asemenea comportament, mie-mi plac animalele, am chiar câţiva prieteni care sunt animale. E doar faină poza. Una mai faină, deci nedemnă de Jegul ăsta, tot cu Bambi, la Dacian.

TristaEsteCaprioara


106 comentarii

zi si tu ceva
 1. Noiembrie 11, 2008 la 16:48
  link permanent
  monica zice ca:

  Sheesh! Daca te vede Bibli, sigur iti recita “Moartea caprioarei”.
  Groza, acest Labis al jegului… Sau Labus?

  Da-da-da, in brate, desigur!

 2. Noiembrie 11, 2008 la 17:07
  link permanent
  puştiu' idealist zice ca:

  Şortu’ lu’ Dacian îl vrem!

 3. Noiembrie 11, 2008 la 17:14
  link permanent
  furby zice ca:

  Sa va fie de bine…(P.S. Ce flacon mare de Listerine! )

 4. Noiembrie 11, 2008 la 17:15
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu-i al nost’. Şi NU îmi place mâncarea de animale! Nu te tăt cufuri pe dumneata.

  Îndemnăm la calm! :P

 5. Noiembrie 11, 2008 la 17:16
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  Aşa-ţi trebe dacă te-apuci să faci drive teste cu ţoacla prin pădurile patriei. Săracul căprior nici n-a apucat să afle ce l-a trăznit…

  Şi triciclul pe când? Bani ai, laptop ce-ţi mai trebuie…

 6. Noiembrie 11, 2008 la 17:19
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Cum să mă dau io printre copaci, până-mi pun viteze? Triciclul “va urma”. Aştept nişte poze.

 7. Noiembrie 11, 2008 la 17:36
  link permanent
  aleash zice ca:


  Ratacita printre perii
  Dar mai trista-i periuta
  Ca se umple de bacterii!

 8. Noiembrie 11, 2008 la 17:39
  link permanent
  furby zice ca:

  “Cum doreste caprioara
  Apa dulce de izvor
  Asa va doresc eu voua
  Mult succes pe viitor”

 9. Noiembrie 11, 2008 la 17:46
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Ma prostea, e invers, femeile se ascunde mai bine ca barbatii. Nimic nu stii.

  Ce tare e ăla cu toporul!

 10. Noiembrie 11, 2008 la 18:04
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  monica, pup iu… m-ai ghicit. Acum a trebuit un efort suplimentar ca să nu devin ridicul, ori ridicol, şi să fac rost de altă căprioară decedată poetic. Noroc că mai am nişte poeţii din ăştia de mă cunosc eu cu ei. :)

  Pe masa mea un pui de caprioara
  Prietenos deschide ochii puri.

  Si daca in poiana o sa moara
  De glont ranit un frate din paduri,
  Si daca la izvoare o sa planga
  Cu botul ud de sangele prelins,
  Stiu bine: nici o moarte n-o sa franga
  Caprita linistita cu trup nins.
  Ce clar priveste! Parca intelege
  Ca umblu sa-i fur taina intr-un vers.
  Dar care vers veni-va sa mi-o lege
  Cum sta oprita-n suflet si in mers?
  Cu capul mic si fin lasat de-o parte,
  Ciulind usor urechile-i de ciuta,
  Pandeste cum pandesc dupa o carte
  Faptura ei necunoscuta…
  Si zile fug, si trece an de an…
  Imbatranesc… si-un pui de caprioara
  Deschide mari doi ochi de portelan
  Din lumea unde moartea nu omoara.
  (CAPRIOARA DE PORTELAN de Ion Pillat)

  Hai să nu mă dezmint şi să transmit, pe această cale, domnului Ion Pilat (Dumnezeu să-l odihnească) că există o problemă, ciuta-i ciută, căprioara-i căprioară, nu au legătură una cu alta. în plus rima ciută/necunscută nu e deloc nimerită, trebuia să lege rima ciută/mută Schimbând versul astfel… “Făptura ei eteric mută.” iar versul anterior “Ciulind uşor urechile-i în fugă,” ca să elimine confuzia cu ciuta care este femela de la cerb în timp ce căprioara e femelă de căprior. Auzişi Ioane? Spune bogu da prostiti că şi-a coborât poetul muza asupra poeziei tale. Ne revedem în curând, n-ai grijă, vei face cinste.

 11. Noiembrie 11, 2008 la 18:26
  link permanent
  ania zice ca:

  doar n-ai infundat buda?!

 12. Noiembrie 11, 2008 la 18:33
  link permanent
  sten zice ca:

  nu te mai face ca ploua,mr rain man si zii cu cat dai coarnele de caprioara,traficant fara suflet ce esti,monstrule!
  iata o poezie ce l-ar misca si pe al mai netrebnic malefic din lume(lex luthor):
  CRAPIOARA
  de Poetus ObsCurus

  dulce,dulce crapioara
  cum dansai tu eri la bara,
  preavioaie
  si traiai!

  da’ Grozavu cel malefic
  da cu toagla,plin de epic,
  drept in tine
  si mureai!

  te-a miscat?nu vreau lacrimi de alea de care stii tu sa fabrici ca in clipu’ celalalt.

 13. Noiembrie 11, 2008 la 18:33
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ba da. La ambii. :)

 14. Noiembrie 11, 2008 la 19:01
  link permanent
  Anduu zice ca:

  Eu tot nu inteleg unde o lasi la Gazette… Sau in Janis… Cat despre protectie… mai bine iti iei o cutie imensa din tabla, asemanatoare cu alea ce au acoperit statuile lui Antonescu din toata tara. O poti lega de toacla si sa o tragi dupa tine… Cand ai nevoie pac, o pui ca un capac si gata-i.

 15. Noiembrie 11, 2008 la 20:25
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Unde mai pui că un hoţ de hoţ va sta se descifreze acel cifru format din luna şi anul de naştere în loc să taie cablul cu un cleştişor de forţă. Că doar acum ştie unde este bicicleta, au văzut pe net. Şi pentru mămiţa cerber, răufăcătorii iau o pungă electorală, pun în ea o pâine şi un litru de ulei, şi gata, au momit paza, zicând că sunt de la partide. Sfatul meu este ca bicicleta să aibă ataşat un bullterier pitbullistic, o rasă din astea de mănâncă atacatori de biciclete la micul dejun.

 16. Noiembrie 11, 2008 la 20:44
  link permanent
  toader zice ca:

  darius sa fie acest individ? :
  “Un tânăr a fost înjurat, marţi, în centrul municipiului Cluj-Napoca, de un şofer din Zalău, pentru că vorbea la telefon în timp ce traversa, iar după ce pietonul s-a urcat într-o maşină şi l-a urmărit pe bărbatul din Zalău acesta, la o intersecţie, l-a ameninţat cu un pistol cu aer comprimat.”

 17. Noiembrie 11, 2008 la 20:49
  link permanent
  toader zice ca:

  deci e moarta prin decapitare? asa ati ajuns ma? sa omorati caprioare cu toporu’ in baie? pffft.

 18. Noiembrie 11, 2008 la 21:00
  link permanent
  Rox zice ca:

  cred şi eu că e tristă crăpioara.. doar îi lipseşte corpu’

 19. Noiembrie 11, 2008 la 22:22
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Mda. Esti bun la Photoshop.

 20. Noiembrie 11, 2008 la 22:30
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Mai nene Darius, uite care e treaba.
  Unii dintre noi mai facem o manevra tehnica. Se numeste “add to Favorites“. Si se face treaba asta dupa ce scrii un comentariu, ca sa ajungi imediat la el fara sa faci scroll pina se enerveaza mausul. Da, dar asa exista riscul sa nu mai vezi ca s-a postat articol nou – tu esti tot la ala vechi. Sa dau toata ziua click pe “azi“ ca sa vad daca s-a trezit Darius ??? Noooo, mai bine pui matale un anunt, ca ultim comentariu: treziti-va bai ca am articol nou, nu mai scrieti pe aici de-a surda. Nu zic bine ?

 21. Noiembrie 11, 2008 la 22:45
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Marian S.
  :)
  Dacă cineva a prelucrat în Photoshop s-a gândit să îndoaie umbra pe chiuvetă, mai e cum mai e, dar că s-a gândit să reflecte coarnele căprioarei în ţeava bateriei de lavoar, atunci este cu adevărat maestru.
  ;)
  Dacă e prelucrare, atunci eu mi-am luat-o.
  Mai repede cred că este un cap de panoplie şi sângele e trucat cu ceva. Teoretic sângele scurs din cap ar trebui să fie venos ori cel din chiuvetă este arterial. în plus “capul” e cu ochii deschişi, ceea ce, în mod obişnuit, nu se întâmplă. Să nu mai vorbesc că ochii aceia negri ar trebui să fie maroniu cu reflecţii albastre bleu şi, desigur, voalaţi, ceea ce mă îndreptăţeşte să cred că sunt de sticlă.

 22. Noiembrie 11, 2008 la 22:50
  link permanent
  Monica zice ca:

  eu as zice ca e o reclama la mach3 din coltul etajerei, dar mi-=e teama ca exagerez si nu cadrez cu Pillat. asa ca nu zic nimic, uitati ce ati citit mai sus, va rog!

 23. Noiembrie 11, 2008 la 22:57
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu e. Nu zic ce nu e, prelucare sau adevărat, dar vorbesc cu Bibli.

  Marian – ideea-i să pui la favorite tăt Jegu’ şi să dai scroll. Tu tăt pui ultimu’ commentariu la favorite? Tăt o muncă.

  Ande – am zis că-când La Gazette – la Vlad. Că-când la Janis – pe balcon la Le General. Şi n-am dat locaţiile exacte, Bibli, decât în locurile în care o văd de unde sunt aşezat la masă.

 24. Noiembrie 11, 2008 la 23:00
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Deci Dariuse, cine a taiat capu la capra ?

 25. Noiembrie 11, 2008 la 23:06
  link permanent
  chira zice ca:

  Darius…o să-mi fie dor de tine:(
  Căprioara aia se înghesuie tăntălaia în chiuvetă.

 26. Noiembrie 11, 2008 la 23:38
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Marian – nu-ş’. Aşa era. (Nu, serios că nu-ş’.)

 27. Noiembrie 12, 2008 la 01:16
  link permanent
  puştiu' idealist zice ca:

  “I was sick of these little old ladies who would come to us in tears when Fifi died, but by the time they were supposed to pick him up, changed their minds.”

 28. Noiembrie 12, 2008 la 05:32
  link permanent
  Anduu zice ca:

  FC brasovvv!!!! am baut unde iti lesi tu triciclul…. adcia in janis!!! hai antonescuQ!!!! jostiganii!!!

 29. Noiembrie 12, 2008 la 09:26
  link permanent
  ionutu zice ca:

  căprioară, fund alb, labiş…hmmm. Intru la bănuieli Dariusăi! :lol:

 30. Noiembrie 12, 2008 la 10:52
  link permanent
  ame zice ca:

  o mon dieu! imaginează-ţi că peste câteva zile o căprioară o să-ţi găsească ţie capu… şi de minunată ce-o să fie, o să-l pună în chiuveta ei din pădure, o să-i facă o poză memorabilă şi o s-o posteze pe blogul ei. eh, cum care blog…? “în pădurea cu alune jegoase”… şi toţi căpriorii şi toţi aricii o să se uite chiorâş şi-or să lase comentarii care mai de care. e bine în chiuvetă, mort? ha? cum e?

 31. Noiembrie 12, 2008 la 11:25
  link permanent
  Co2 zice ca:

  După moda cocalarilor care se pozau cu banii pe pat văd că urmează moda cocalarilor care se pozează cu cadavre în chiuvetă. O bucată de parizer, un baton de salam nu era de ajuns? Şi mai trist e faptul că individul din oglindă are erecţie.

 32. Noiembrie 12, 2008 la 11:28
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Măi Darius de Groază,
  Păi acum ceva timp discutam “în puii mei” (vorba moderatorului coleg cu Cabral) despre o virgulă şi astăzi îmi vorbeşti aşa: “Nu e. Nu zic ce nu e, prelucare sau adevărat, dar vorbesc cu Bibli.”?
  Ce pot înţelege eu din această memorabilă înşiruire?
  Ce nu e?
  Ce anume zici că nu e?
  Ce anume e prelucrat sau adevărat?
  Dar mai ales… care e ramura alternativă care se leagă la “dar vorbesc cu Bibli”?
  Măi, tu ori eşti îndrăgostit, ori ai o lene-n tine de te doare. Eu cred că e variant ciu, reîntoarcerea şi răzbunarea lenii lu’ Groza.

 33. Noiembrie 12, 2008 la 11:30
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ Co2
  Ei uite că nu mă voi uita la reacţia erectilă a tipului din oglindă. :) Dar sunt curios cine a luat ţeapă şi s-a dus repede sus… Să spună sincer aici pe blog…

 34. Noiembrie 12, 2008 la 11:47
  link permanent
  puştiu' idealist zice ca:

  Sincer… “Şortu’ lu’ Dacian îl vrem!”

 35. Noiembrie 12, 2008 la 12:28
  link permanent
  M@riansky zice ca:

  După puştiulică eu zic că aici îi de mâncat un concurs în care să pui la bătaie şortu’ lui Dacian :D

  De asemenea îs curios dacă a murit căpriorul în cele din urmă, iar în caz afirmativ, dacă l-aţi spălat pe dinţi înainte… :mrgreen:

 36. Noiembrie 12, 2008 la 14:49
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Pozele e din aceeaşi succesiune de evenimente? Ăla cu toporul din poza 1 e cremenalul?

 37. Noiembrie 12, 2008 la 16:58
  link permanent
  Sofia zice ca:

  E o poveste in pozele alea. Nenea cu toporul a ucis capriorul si apoi i-a parut rau. Uitandu-se in oglinda si-a dat seama ca trebuie sa ii aduca un omagiu animalului, pentru ca a fost curajos pana la ultima picatura de viata. Asa ca s-a dus sa-i ia o jerba. acolo si-a dat seama ca nu are destui bani si cum statea el asa amarat pe piatra, apare nenea politistul care n-avea nici o treaba si omul nostru intra in panica. Se simte ca suspectul principal din romanele politiste pe care evident, nu le-a citit niciodata, niciuna…nici!
  ***sfarsit deschis***

 38. Noiembrie 12, 2008 la 17:48
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ahahaha, sfârşit deschis. Ce drăguţ.

 39. Noiembrie 12, 2008 la 19:38
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  E clar, capul e artificial si pus acolo ca sa-i sperie pe fraieri. Cerneala e roşie. Am mai vazut faza cu o mînă de om.

 40. Noiembrie 12, 2008 la 19:44
  link permanent
  toader zice ca:

  va amintiti episodul insangerarii lui darius? oare o fi fost tot fals? oare o fi avand intotdeauna toate cele la locul lor? pozele sa fi fost falsificate sau i-au pus ceva bionic cu adevarat?

 41. Noiembrie 12, 2008 la 20:21
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Sângele e cerneală, vrei să zici. Că n-a zis nime’ că nu fu roş’. Toadere – deci prin supoziţia (nedemonstrată) a falsificării ăsteia, se deduce (direct şi tot nefundamentat) falsificarea celorlalte…

 42. Noiembrie 12, 2008 la 20:37
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Eu am avut un argument pertinent şi anume că sângele e arterial, adică deschis la culoare, în loc să fie venos, adică închis la coloare. Capul fiind tăiat, inima nu mai poate să împingă sângele arterial, este normal să curgă numai cel venos, neoxigenat, mai închis la culoare decât ce e în chiuvetă. Dar cine mă ascultă pe mine?

 43. Noiembrie 12, 2008 la 21:28
  link permanent
  ame zice ca:

  căpriorul…!

 44. Noiembrie 13, 2008 la 03:45
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Io zic că să ascultaţi de Bibli, a tot zis el lucruri fundamentate, da’ voi că Fotoşop.

 45. Noiembrie 13, 2008 la 11:00
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Io zic să ne spui odată cine e nemernicul care a tăiat capu la capră.

 46. Noiembrie 13, 2008 la 12:06
  link permanent
  Sofia zice ca:

  Off with his head! Al ucigasului desigur…:-??

 47. Noiembrie 13, 2008 la 12:58
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Am şi eu o întrebare pentru domniile voastre, în calitate de mari specialişti ai blogurilor. De ce de când am închis blogurile pe perioada campaniei electorale numărul vizitatorilor unici din fiecare zi creşte constant şi sigur? Blogul meu valorează mai mult închis decât deschis? :)

 48. Noiembrie 13, 2008 la 14:54
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu e-nchis, dacă poţi intra pe el. Şi ştiind că nu eşti acolo, or intrat la furat.

 49. Noiembrie 13, 2008 la 15:52
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Să fure, de ce nu, poate fură atât încât mă propulsează candidat la preşedinţie prin difuzarea ideilor mele sub formă de propagandă. :)

 50. Noiembrie 13, 2008 la 16:35
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Cin’ te-a atacat dragă Bibli? Zi, să-l batem.

 51. Noiembrie 13, 2008 la 17:03
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Lasă, că sunt oameni periculoşi, din aia care nu au logică, decât bani şi putere (firme de bodi-garzi). Dacă îi laşi să se zbată în propria neputinţă, se auto-distrug.

 52. Noiembrie 13, 2008 la 21:41
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Eram odata in faimosul autobuz 102 din Bucuresti. Cunoscatorii stiu de ce e faimos. O trupa de pustani “de cartier“ spuneau bancuri. Unul dintre ele chiar mi-a placut:
  “Bai, stii ce periculos e sa calatoresti cu 102 ? Mie odata mi-a disparut toata mobila din casa“.
  Cam asa si cu Bibli. Stai linistit, nu mor caii cind vor cainii.

 53. Noiembrie 13, 2008 la 23:46
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  :)
  Păi eu nu sunt neliniştit. Neliniştiţi sunt cei care au multe de pierdut, cei care nu dorm noaptea că scade sau creşte euro, că le calcă hoţii casă, că se măresc dobânzile, că nu iese cine trebuie la Palatul Victoria. Eu nu am nimic de pierdut, nu am de ce să fiu neliniştit.

 54. Noiembrie 14, 2008 la 00:09
  link permanent
  jimerino zice ca:

  bibli, tu esti cumva miron cozma?

 55. Noiembrie 14, 2008 la 08:33
  link permanent
  yep, the fan zice ca:

  deci, cine este vinatorul photoshopist sau photoshopistul vinator? si, stimate Co2, m-am uitat bine, dacian nu are erectie. e un joc al umbrelor cauzat the carourile de pe sortul fabulos. off with his shorts, not his head!

 56. Noiembrie 14, 2008 la 11:12
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ jimerino
  Eu mă simt dator să vă întreb. Faceţi cumva mişto de mine? Răspundeţi-mi, ca să ştiu.

 57. Noiembrie 14, 2008 la 13:14
  link permanent
  jimerino zice ca:

  bibli, nu. de miron cozma mai mult. detasarea si linistea dumneavoastra are darul de a ma umple de optimism. ca si finalul desenului animat “cartea junglei”.

 58. Noiembrie 14, 2008 la 14:12
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  @ jimerino
  Eu mă simt dator să vă întreb. Vă faceţi de desene animate cu mine? Răspundeţi-mi, ca să ştiu ce Ion Popescu Disney să selectez să nu risc să-mi ies din pepenii cromatici. Că sunt nevricos, am spus.

 59. Noiembrie 14, 2008 la 15:05
  link permanent
  jimerino zice ca:

  @bibli
  deci pana la urma v-ati dat pe brazda si va simtiti si dumneavoastra ca toata lumea:dator. pacat, erati o oaza de liniste in toata aceasta nebunie globala.

 60. Noiembrie 14, 2008 la 17:48
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  :)
  Bine jimerino!
  :)
  Nu ştiţi că un om sănătos într-o lume nebună este privit drept nebun de toţi ceilalţi?
  :)

  Darius, păi faci petreceri cu prietene de bloggeri tocmai la Cluj? Îi ghiparte. Nu aş fi venit acolo nici dacă era aici, aproape. Acolo în Cluj nu vin de două ori. Să-mi faci poze la toate gagicile din bar (să le spui că-i regula Bibliotecarului să fie sexy-balamuc, dacă zice jimerino că mi-s anormalist) şi să le pui la email. Le scot la printer şi beau un pahar de apă cu ele, să zic că am fost şi eu. Din când în când, mai fac şi schimb între ele, să nu se plictisească de acolo, de pe foaie.

 61. Noiembrie 14, 2008 la 17:48
  link permanent
  furby zice ca:

  de aia nu-i niciodata loc in General pentru oamenii de “sir”, ca mai tot timpul sunt intalniri cu artistii lumii contemporane. OF Dumnezeule! hai sa construim o biserica…

 62. Noiembrie 14, 2008 la 18:00
  link permanent
  Groparu zice ca:

  Dumineca e ziua lu’ gajica.

  Pas.

  Desi imi era dor de tine sa te revad, sa te pipai si sa strig “exista!”, si apoi sa-mi sterg manurile, finca mi le voi fi murdarit rau.

  Da’ pentru aia poti sa scremi o urare pntru distinsă, din citoplasmele tale, alea mici-mici-mici.

 63. Noiembrie 14, 2008 la 18:08
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  N-am zis că-cu dânsa?

 64. Noiembrie 14, 2008 la 18:16
  link permanent
  toader zice ca:

  auzi ma darius. nu stiu de ce, chiar nu am habar, dar cand am vazut bucata noua de articol m-am intrebat de ce nu ti-ai scrie memoriile in zapada. asa, ca baietii.

 65. Noiembrie 14, 2008 la 18:24
  link permanent
  andreea zice ca:

  distractie placuta :)

 66. Noiembrie 14, 2008 la 18:32
  link permanent
  monica zice ca:

  Zapaaaaaaaaaaaaaa, astia se vad fara noi!!! Las’ ca vine Darius la Bucuresti, sa-i dam teapa a -hm!- treia oara… :lol:

 67. Noiembrie 14, 2008 la 18:44
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Nu doua? Că o tură v-am invitat politicos şi umblaţi după băieţi prin oraşe, pe unde vă purtau cu respectivele zăhărele.

 68. Noiembrie 14, 2008 la 19:11
  link permanent
  monica zice ca:

  Io-s batrina si nu-mi mai iese numaratoarea :P

 69. Noiembrie 14, 2008 la 19:29
  link permanent
  chira zice ca:

  si sa va uitati la documentare despre cum se fac pornourile. si sa plangeti la final. la finalul intalnirii.

 70. Noiembrie 14, 2008 la 20:01
  link permanent
  andreea zice ca:

  “bărbaţii ar fi mai pricepuţi în a depista infidelitatea decât omoloagele lor feminine” pe naiba. pe mine nu m-au prins niciodata.

 71. Noiembrie 14, 2008 la 21:28
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Nu ştiu de ce, vă citesc şi plâng. Sunt undeva între Mircea Radu Bre şi băiatul Ernest Big Brother, şi din dragoste, dar şi trădat din dragoste. Voi nu înţelegeţi că a murit căprioara, poate era chiar mama lui bambi? Vă mai arde de fidelitate?

 72. Noiembrie 14, 2008 la 22:19
  link permanent
  nenea cosmos zice ca:

  jeg, ai o problema

  http://nenea.wordpress.com/2008/11/14/concursul-cosmic-2008-marea-votare/

 73. Noiembrie 14, 2008 la 22:43
  link permanent
  toader zice ca:

  deci trebuie votat groparu’ la concursul lui kosmik?

 74. Noiembrie 14, 2008 la 22:58
  link permanent
  ania zice ca:

  ania nici nu vine. nici platita nu vine ;)

 75. Noiembrie 14, 2008 la 23:02
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Eronat. Sunt în juriu. Ştiu că nu ştiai că-i un juriu, da’ aşa se face când câştigi data trecută.

 76. Noiembrie 14, 2008 la 23:04
  link permanent
  nenea cosmos zice ca:

  daca esti in juriu tre sa dai si tu un premiu. poti baga un coment prin care te declari mare sponsor, alea alea, te descurci si singur, nu iti duc grija.

 77. Noiembrie 14, 2008 la 23:05
  link permanent
  nenea cosmos zice ca:

  si mai repede, ca sa te scot din concurs pina nu te voteaza tot ardealul, moldova si tara romaneasca, sa nu irosim voturile poporului.

 78. Noiembrie 14, 2008 la 23:31
  link permanent
  toader zice ca:

  da. darius da premiile. un triciclu pegas si o lanterna.

 79. Noiembrie 14, 2008 la 23:52
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Bine. Am notat acolo.

 80. Noiembrie 15, 2008 la 03:08
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Bă prostea! Duminică sunt la Timişoara, toată ziua. Altă zi nu găseai? Măgarule. Care eşti. Măgarule. Am mai zis măgarule?

 81. Noiembrie 15, 2008 la 06:54
  link permanent
  Groparu zice ca:

  Deci ba Darius, da pe bune: dac-ar fi ziua lu’ Jegăriţa, tu ai duce-o sa te vada pe tine?

 82. Noiembrie 15, 2008 la 08:05
  link permanent
  mirmen zice ca:

  da mă, dari, tu să faci o faptă bună, să duci jegăriţa să-l vadă pe gropar, de ziua ei :P

 83. Noiembrie 15, 2008 la 10:48
  link permanent
  krakilla zice ca:

  Nu pot veni! Pacat, as fi fost primul nebloger fara blog, care ar castiga un concurs de bloguri. Da’, sincer nu pot! Duminica sunt mahmur, toata ziua, uneori si dimineata. Nici azi nu pot, ca azi beau… Altfel nu pot fi duminica mahmur.
  Se pare ca am un prieten prin Cluj, la o facultate (ce soc am avut cand am aflat ca sunt facultati in Cluj… eu credeam ca abia v-au bagat gaze sau electricitate) mai fatalau asa. Cica sa ma duc pe la el sa bem… Daca ajung pe acolo, va anunt, sa beau o bere cu Hudrele si sa-i gasesc o femeie normala capatanosului… A, trebuie sa-ti dau si niste bani. Ti-i dau, ca doar ti-am promis. Vei fi contactat saptamana viitoare!

 84. Noiembrie 15, 2008 la 13:03
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Bine mă dar tocmai pe dom` primarele tău să nu-l inviţi ? Că şi el are blog, ce naiba !!! Eu l-aş fi invitat pe al meu că văd că a încercat să scoată bordurile cu bisturiul şi nu i-a ieşit poanta. De ce oare ?
  Nu zic bine, Bibli ?

 85. Noiembrie 15, 2008 la 13:42
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ai căpiat, Măriene? Să facă acolo consumaţie şi să plece fără să plătescă?

  Altfel, Crachileo – una-i concursu’, alta-i întâlnirea. Respectiv Hudrică – nu eu organizez. Eu doar că merg, mă-nţelegi. Mna.

 86. Noiembrie 15, 2008 la 14:08
  link permanent
  monica zice ca:

  Dariusake, tu astepti banii Krakilelui ca sa-ti iei triciclul ala? Just a short reminder :roll:

 87. Noiembrie 15, 2008 la 14:23
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  :(
  După atâta prezentare mă aşteptam măcar la o poză.

  Pentru cei care nu s-au prins, Darius i-a invitat pe toţi în ziua în care nu vine nimeni, tocmai pentru a spune că în acea zi a fost rândul lui să facă cinste. :) Altfel… ce-a mai sărbătorit de unul singur! Ceva de speriet picoliţele… :)

 88. Noiembrie 15, 2008 la 15:23
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Bovitelor! NU E EVENIMENTUL MEU!

  (Aştept nişte poze de confirmare, Moniceo. Banii sunt pi card. Jean Luc.)

 89. Noiembrie 15, 2008 la 20:23
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Dacă nu e evenimentul tău, cu atât mai mult măi Jeane. Nu uita de pozele cu gagici. :)

 90. Noiembrie 15, 2008 la 22:07
  link permanent
  toader zice ca:

  o suta

 91. Noiembrie 15, 2008 la 23:42
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Ce o suta?, că este abia 92.

 92. Noiembrie 15, 2008 la 23:43
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Nu mai vin o dată pozele cu gagici?

 93. Noiembrie 16, 2008 la 00:13
  link permanent
  ame zice ca:

  şi mie-mi plac gagicile cu poze! ă, da.

 94. Noiembrie 16, 2008 la 13:44
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  După câte văd eu, timpurile în care acest bloc avea milioane de miliarde de comentarii pe zi sunt undeva departe. Cred că eu sunt singurul fraier care mai verific de 10 ori pe zi ce scriu ceilalţi. E drept, fac asta pentru că tot mai sper la filmuleţul cu Miha.

 95. Noiembrie 16, 2008 la 16:21
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Şi dumnejeg să ne ajute să nu ne întoarcem acolo unde dădeai refreş şi Bibli mai postare tri poezii, la care Toader le făcuse câte două analize, în funcţie de cum s-ar termina. :P

 96. Noiembrie 16, 2008 la 18:42
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  O sută!

 97. Noiembrie 16, 2008 la 18:49
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Dar tot nu este o suta!

 98. Noiembrie 16, 2008 la 18:49
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Ci 99

 99. Noiembrie 16, 2008 la 18:49
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Abia cu asta 100

 100. Noiembrie 16, 2008 la 18:52
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Şi pentru că am făcut 100, eu şi nu altul…

  Odată am hrănit cu lapte
  un pui de iepure de câmp
  şi mi-am petrecut ziua lângă el,
  şi noaptea l-am culcat
  într-o ladă cu cârpe,
  şi l-am ferit de ochii lacomi
  ai pisicilor.

  Am petrecut şi a doua zi,
  şi a treia zi tot cu el.
  Şi îmi cheltuiam dragostea
  mea copilarească
  până când, într-una din zile,
  a murit.

  Tatăl meu îl adusese,
  zicând ca l-a gasit sub o tufă.

  Altadată mi-a adus acasă
  un pui de caprioară
  şi, iarăşi, mi-am lipit
  sufletul de ea,
  şi am petrecut împreună
  zile intregi,
  deşi ştiam că va muri.
  Şi a murit.

  Atât de mult mă fascinau,
  fiind copil, jivinele sălbatice,
  încât, de multe ori,
  plecam în căutarea lor
  pe dealuri şi prin păduri.
  Şi, uneori, mi se-ntâmpla
  să le şi văd.

  Atunci mă intorceam acasă
  ca un cuceritor.

  Odată, îmi amintesc,
  venise tatăl meu acasă
  şi-mi zise că a văzut un cerb
  cu coarne mari.
  Iar eu, se înţelege, l-am crezut,
  deşi nu i-am cerut nici o dovadă.

  Iar mai târziu, tot el,
  mi-a zis că nu există Dumnezeu
  şi l-am crezut.

  În viaţă am hoinărit
  umblând printre oameni
  ca printre copaci,
  cu gândul tot după animale rare,
  ca şi copilul de altă dată,
  deşi acum nici eu nu mai ştiam ce căutam.

  Atunci Te-am văzut,
  o, Dumnezeule,
  o, cerbule de foc
  care m-ai doborât în goană cu copitele!

  De atunci mă cobor
  în fiecare seară din pădurea mea
  ca un soldat rănit
  şi-l caut pe tatăl meu
  ca să-i povestesc despre Tine.

  Poate că aş zice:
  “aşa este Dumnezeu
  ca şi cerbul despre care
  mi-ai povestit că l-ai văzut
  pe cand eram copil
  şi, deşi nu mi l-ai adus
  să mi-l arăţi, eu te-am crezut”.

  Dar satul meu s-a făcut de acum
  ca o pasăre care se mută mereu
  de pe un deal pe altul
  şi-i duce pe toţi
  tot mai departe şi mai departe.
  (Cerbul – Savatie Baştovoi)

 101. Noiembrie 16, 2008 la 18:54
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Şi pentru că am fost provocat…

  Stau si mă-ntreb,
  Ca un imberb.
  De ce nu sunt cerb ?
  Ochi de fecioară ,
  Eu îi întreb.
  De ce nu sunt cerb?
  (De ce nu sunt cerb? – Petru Jipa)

 102. Noiembrie 16, 2008 la 18:56
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Şi pentru că Darius a spus de trei poezii…

  De-atâta fugă tânărul cerb pe zăpadă obosise.
  Vânătorul leoarcă
  pe urma lui cu arma să-l ţintească.
  Un fapt ciudat se întâmplă atunci:
  se-ntoarse cerbul printre arbori nevăzut
  şi din spate, într-o năvală crudă,
  intră în vânător.

  Trecură anotimpuri multe-n şir.
  Simţea în somn grav vânătorul
  ca un fel de tropot
  şi coarne rămuroase vâjâind.
  Îşi aminti apoi din neguri
  pierduta vânătoare.
  Aduse arma şi ochi în piept.
  Căzând bătrân, cu faţa spre pădure,
  cu ochii stinşi, un cerb
  grozav văzu ieşind
  din pieptul său nebun, nestăvilit
  şi semănând cu unul fraged
  ce îl pierdu din raza armei de demult.
  Işi trase pleoapele pe ochi
  şi-l împânzi pustia moarte
  cum se-ntâmplă.
  (Cerbul – Ioan Alexandru)

 103. Noiembrie 16, 2008 la 20:41
  link permanent
  toader zice ca:

  o sutaaa

 104. Noiembrie 16, 2008 la 21:31
  link permanent
  Marian S. zice ca:

  Io zic sa schimbam subiectul pina nu hraneste Bibli toti iepurii cu lapte. Cred ca era din ala chinezesc cu melamina; altfel nici nu ma gindesc ca iepurii vor, de regula, morcovi.

 105. Noiembrie 17, 2008 la 18:19
  link permanent
  Mara zice ca:

  numai acuma am vazut chemarea oficiala. o zi prea tarziu. si da, sunt cine crezi ca sunt sau cel putin asa cred. acum depinde cine crezi tu ca sunt. in schimb eu te stiu. de la un concert mushroom story, de mai demult, din pub. esti o persoana chair simpatica :D

  in other words … poor bambi!

 106. Ianuarie 9, 2009 la 11:36
  link permanent
  schumitza zice ca:

  deci si care este eu am aflat de aceasta intalnire la ceas de taina muuuult prea tarziu, cam asa, cu un anisor, drept si prin urmare doresc pe aceasta cale sa multumesc pentru invitatie, si mai astept una, daca se poate cu surle si trambite, ca sa pricep si eu, si mai ales sa ajunga si pana aici unde lucrez eu, adica la mama dracu in praznic in andrei muresanu. am zis!
  ps: si asa cu licurici tot zicem ca ne vedem de vreo 2 luni…

un trackback

 1. [...] Jeg sugerează să adeceţi şi alţi prieteni / prietene, iar Lorand oferă mai multe detalii aici. Ne vedem Duminică seară. [...]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)