Darius Hero

“Tristă este căprioara”…

&

ADĂUGIRE ULTERIOARĂ PESTE PUPĂZĂ [nu, n-o să tot cârpesc Jegele prezent, la un moment dat chiar o să public un articol nou]

Pentru că sunt un galant, voi promova din ou concursul lui Nenea Cosmos, într-o re-editare a ceea ce odată era cel mai mișto blogăr (eu), iar acum se cheamă blogul “Magnific“. M-am așezat confortabil în jilțul de juriu, pentru că așa au dat exemplu grandioșii-adică-nu blogări, după ce-au câștigat un concurs și știau că-l pierd pe următoriul. Eu am ales cu.

În acest sens, oarecum creativul Blegoo a făcut și nu a cerut în mod special să afișez acest simpatic promoțional online:

ULTERIOR!

Beuturi1

DECI, DUMINICĂ, AȘADAR! Se ține ediția aniversară (adică a 3-a, mai concret) a întâlnirilor dez- sau prost organizate, acum mai bine organizate, AD-HOC! Petrecerea de online se va ține offline, dând șansa tuturor să aibă o viața reală, în birtul preferat intitulat Le General (pe Eroilor, nr. 18), de la orele 20:00 (seara).

Intrarea se face pe bază de ușă, dar, pentru ca să fim mai mulți, eu am sugerat că să se vină cu prietenele (pe care să le schimbăm între noi, în ordine descrescătoare a traficului), respectiv prietenii, care să stea și să tacă din gură, decât să se bage-n seamă ca fraierii.

Eu vin disponibil, ca să fie loc de variat. Tot ca să fim mai mulți, fiecare poate (și este sugerat a) invita unul sau mai mulți alți blogări, preferabil necunoscuți (de ei înșiși sau restul) cu scopul de a se – stupoare! – cunoaște. Eu, spre exemplu, mereu am fost curios cine sunt de-adevăratelea Groparu și Licurici. Și nu știu dacă m-am cunoscut, dar aș vrea, chiar dacă are blog pe blogspot, cu domnișoara asta, pentru că s-ar putea să fie una cu care vorbeam pe mIRC mai demult, deși nu cred. De asemenea, am ales alte două bloage la întâmplare: ăsta și asta. Să vie. Și, în plus, pe asta, că dacă-i aia care cred eu, e o proastă și imbecilă. Așa că o rog să vină. Și ăsta, dacă îi să se potrivească cu precedenta de care vă ziceam, deși nu-s convins că-i din Cluj. Îmi rețin dreptul căci, dacă-s niște persoane de tot căcatul, să nu vorbesc cu ele, chiar dacă eu le-am invitat. Fiecare ce l-am chemat tre’ să invite alți neplăcuți oaspeți la rândul lui/ei/lor.

Detalii aici. Paharele furate de Psaico de aici. Ania poată să nu vie, este anti-invitată de mine personal, mulțumesc.

Beuturi

***

Mare atenție, că în articolul acesta apare sânge, într-o poză, mai jos. Ca să nu vomitați pe tastatură, mă refer. Nu e scârboasă. Doar apare sânge și poate, dacă sunteți mai sensibili,  o să plângeți. Vă zic, numa’.

Știți ce fac eu cu localurile ălea unde dau apa firicel la robinet, ca să nu consume (și nu din porniri ecologice)? Păi, le-nfund buda cu hârtie igienică.

A venit, deci, precum bine știți, bicicleta cea divină. După ce m-am dat pe dânsa până mă durea coccisul și nu mai știam umbla, m-am confruntat cu problema cea mai mare (nu, nu aripa vopsită corcit cu talentul artisitic al lui Radu, că aia sălășluiește de mult sub pat, departe de ochii copiilor): depozitarea sa.

Dat fiind caracterul său de legendă, bicla este sortită să atragă atenția tâlharilor care colcăie la tot pasul. De fapt, este într-atât dă măiastră, că-mi vine să o fur chiar eu de câte ori o văd, până-mi amintesc că-mi aparține. Bița ar convinge și o virgină să o fure. Nu știu de ce o virgină n-ar fura, da’ încerc să surprind că oricine. Țoagla este o fiică de-mpărat. Unde “mpărat” nu vine de la “cumpărat”, deci de aceea trebuiește subtilizată.

Situația ei specială contravine însă flagrant cu nevoia mea medicală de a mă bețivi zilnic în toate birturile în care apuc, în contrast cu a utiliza bicicleta, dacă tot ar fi trebuit să sparg 450 de euro pe ea (în cazul în care n-o primeam ofrandă). Este imperios necesar, deci, să găsesc metode s-o protejez nu doar de furt, ci și de vandalism.

În această ordine de idei, am pedalat la un depozit de feronerie, localizat la periferia orașului (despre care, pentru a nu-i aduce prejudicii de imagine prin asocierea cu Jeg, nu vom zice că-i Praktiker), în vederea procurării unui lănțoc de câțiva giga buni și niște lacăt cu parolă, cu care să leg țogleta de garduri. Aici m-am confruntat cu primul paradox în securitate: oamenii de la protecție și pază, cam de-o generație cu bunicu’ Petrică, nu-mi dădeau voie să las bicicleta în holul lor, fiindcă afară era neprotejată, ca să intru în magazinul lor, de unde să-mi procur obiectele cu care s-o protejez. Dacă nu era să desemnez niște body-guarzi pensionari s-o observe triangulat (pentru că nu se puteau deplasa fără cârje), nu m-ar fi surprins deloc să-mi fie furată cât îi cumpăram anti-furt.

***

La primbăriche, prin oraș…

Primbarique

***

După achiziționarea celor necesare, am dezvoltat următoarele metode de a-mi feri mijlocul de transport, suprapus pe harta vieții mele nocturne de societate: (a) la Vlad Sulea Augustin, la doar o plăcută borală distanță de localul La Gazette; (b) dacă Pub – în casa scărilor de la Vitrina, cu mare precauție, considerând că bătrâna din același imobil cheamă mascații când se-ntoarce discul de la contorul de apă caldă, măcar știu că odată introdusă, n-o mai fură nici Tom Cruise; (c) pe balconul Le General, când în Le General; (d) pe balconul Le General, când în Janis; (e) pe balconul Insomnia, când în Insomnia.

O metodă în plus de siguranță, pe care o recomand și altor bicicliști: se face card depozit la ING; se utilizează cămăruțele anexe acestui serviciu, răspândite pe tot cuprinsul patriei; se leagă bicicletele de verigile de oțel aferente, în prealabil sudade de seiful bancomatului. Cercul posibililor suspecți se reduce astfel doar la ceilalți clienți, surprinși în imagini de camerele de supraveghere, care cu ușurință pot fi obținute de Sorel-Mihai, care, din câte am înțeles, se pricepe cu Internetul și calculatoarele.

Era un articol pe net, că cică bărbații ar fi mai pricepuți în a depista infidelitatea decât omoloagele lor feminine. Dedus, firesc, dintr-un studiu. Eu aș duce acest studiu mai departe și aș conchide că asta se întâmplă fiindcă femeile înșeală ca să le vadă bărbații lor! Pe când bărbații înșeală CA SĂ FIE CU ALTELE și de cele mai multe ori se ascund! Și o fac cum trebuie.

Bărbații au metode, strategii, șiretlicuri, își găsesc toate ciudatele, fac scenarii. Femeile au “prietenul cel mai bun”. Femeile presupun din oficiu că bărbații le înșeală, chiar dacă nu este mereu așa, pe când bărbaților nu le pasă, chiar dacă se-ntâmplă tot timpul. Nu vorbim aici de bărbații ăia isterici care chirăie prin cluburi și fug pe străzi, că ăia-s un fel de femei.

Ca să nu ieșiți în pielea goală pe străzi, stropiți cu sânge: nu mâncăm ficat de căprioară dimineața la micul dejun, nici nu ieșim în familie la vânătoare. Patrupedul deja decedase și nu de mâna noastră, vă rog să vă reveniți. În condiții naturale. Nu de un “act sportiv”. Nici nu încurajez asemenea comportament, mie-mi plac animalele, am chiar câțiva prieteni care sunt animale. E doar faină poza. Una mai faină, deci nedemnă de Jegul ăsta, tot cu Bambi, la Dacian.

TristaEsteCaprioara

107 comentarii

 • Sheesh! Daca te vede Bibli, sigur iti recita “Moartea caprioarei”.
  Groza, acest Labis al jegului… Sau Labus?

  Da-da-da, in brate, desigur!

 • Aşa-ţi trebe dacă te-apuci să faci drive teste cu ţoacla prin pădurile patriei. Săracul căprior nici n-a apucat să afle ce l-a trăznit…

  Şi triciclul pe când? Bani ai, laptop ce-ţi mai trebuie…

 • monica, pup iu… m-ai ghicit. Acum a trebuit un efort suplimentar ca să nu devin ridicul, ori ridicol, şi să fac rost de altă căprioară decedată poetic. Noroc că mai am nişte poeţii din ăştia de mă cunosc eu cu ei. 🙂

  Pe masa mea un pui de caprioara
  Prietenos deschide ochii puri.

  Si daca in poiana o sa moara
  De glont ranit un frate din paduri,
  Si daca la izvoare o sa planga
  Cu botul ud de sangele prelins,
  Stiu bine: nici o moarte n-o sa franga
  Caprita linistita cu trup nins.
  Ce clar priveste! Parca intelege
  Ca umblu sa-i fur taina intr-un vers.
  Dar care vers veni-va sa mi-o lege
  Cum sta oprita-n suflet si in mers?
  Cu capul mic si fin lasat de-o parte,
  Ciulind usor urechile-i de ciuta,
  Pandeste cum pandesc dupa o carte
  Faptura ei necunoscuta…
  Si zile fug, si trece an de an…
  Imbatranesc… si-un pui de caprioara
  Deschide mari doi ochi de portelan
  Din lumea unde moartea nu omoara.
  (CAPRIOARA DE PORTELAN de Ion Pillat)

  Hai să nu mă dezmint şi să transmit, pe această cale, domnului Ion Pilat (Dumnezeu să-l odihnească) că există o problemă, ciuta-i ciută, căprioara-i căprioară, nu au legătură una cu alta. în plus rima ciută/necunscută nu e deloc nimerită, trebuia să lege rima ciută/mută Schimbând versul astfel… “Făptura ei eteric mută.” iar versul anterior “Ciulind uşor urechile-i în fugă,” ca să elimine confuzia cu ciuta care este femela de la cerb în timp ce căprioara e femelă de căprior. Auzişi Ioane? Spune bogu da prostiti că şi-a coborât poetul muza asupra poeziei tale. Ne revedem în curând, n-ai grijă, vei face cinste.

 • nu te mai face ca ploua,mr rain man si zii cu cat dai coarnele de caprioara,traficant fara suflet ce esti,monstrule!
  iata o poezie ce l-ar misca si pe al mai netrebnic malefic din lume(lex luthor):
  CRAPIOARA
  de Poetus ObsCurus

  dulce,dulce crapioara
  cum dansai tu eri la bara,
  preavioaie
  si traiai!

  da’ Grozavu cel malefic
  da cu toagla,plin de epic,
  drept in tine
  si mureai!

  te-a miscat?nu vreau lacrimi de alea de care stii tu sa fabrici ca in clipu’ celalalt.

 • Eu tot nu inteleg unde o lasi la Gazette… Sau in Janis… Cat despre protectie… mai bine iti iei o cutie imensa din tabla, asemanatoare cu alea ce au acoperit statuile lui Antonescu din toata tara. O poti lega de toacla si sa o tragi dupa tine… Cand ai nevoie pac, o pui ca un capac si gata-i.

 • Unde mai pui că un hoţ de hoţ va sta se descifreze acel cifru format din luna şi anul de naştere în loc să taie cablul cu un cleştişor de forţă. Că doar acum ştie unde este bicicleta, au văzut pe net. Şi pentru mămiţa cerber, răufăcătorii iau o pungă electorală, pun în ea o pâine şi un litru de ulei, şi gata, au momit paza, zicând că sunt de la partide. Sfatul meu este ca bicicleta să aibă ataşat un bullterier pitbullistic, o rasă din astea de mănâncă atacatori de biciclete la micul dejun.

 • darius sa fie acest individ? :
  “Un tânăr a fost înjurat, marţi, în centrul municipiului Cluj-Napoca, de un şofer din Zalău, pentru că vorbea la telefon în timp ce traversa, iar după ce pietonul s-a urcat într-o maşină şi l-a urmărit pe bărbatul din Zalău acesta, la o intersecţie, l-a ameninţat cu un pistol cu aer comprimat.”

 • deci e moarta prin decapitare? asa ati ajuns ma? sa omorati caprioare cu toporu’ in baie? pffft.

 • Mai nene Darius, uite care e treaba.
  Unii dintre noi mai facem o manevra tehnica. Se numeste “add to Favorites“. Si se face treaba asta dupa ce scrii un comentariu, ca sa ajungi imediat la el fara sa faci scroll pina se enerveaza mausul. Da, dar asa exista riscul sa nu mai vezi ca s-a postat articol nou – tu esti tot la ala vechi. Sa dau toata ziua click pe “azi“ ca sa vad daca s-a trezit Darius ??? Noooo, mai bine pui matale un anunt, ca ultim comentariu: treziti-va bai ca am articol nou, nu mai scrieti pe aici de-a surda. Nu zic bine ?

 • @ Marian S.
  🙂
  Dacă cineva a prelucrat în Photoshop s-a gândit să îndoaie umbra pe chiuvetă, mai e cum mai e, dar că s-a gândit să reflecte coarnele căprioarei în ţeava bateriei de lavoar, atunci este cu adevărat maestru.
  😉
  Dacă e prelucrare, atunci eu mi-am luat-o.
  Mai repede cred că este un cap de panoplie şi sângele e trucat cu ceva. Teoretic sângele scurs din cap ar trebui să fie venos ori cel din chiuvetă este arterial. în plus “capul” e cu ochii deschişi, ceea ce, în mod obişnuit, nu se întâmplă. Să nu mai vorbesc că ochii aceia negri ar trebui să fie maroniu cu reflecţii albastre bleu şi, desigur, voalaţi, ceea ce mă îndreptăţeşte să cred că sunt de sticlă.

 • eu as zice ca e o reclama la mach3 din coltul etajerei, dar mi-=e teama ca exagerez si nu cadrez cu Pillat. asa ca nu zic nimic, uitati ce ati citit mai sus, va rog!

 • Nu e. Nu zic ce nu e, prelucare sau adevărat, dar vorbesc cu Bibli.

  Marian – ideea-i să pui la favorite tăt Jegu’ şi să dai scroll. Tu tăt pui ultimu’ commentariu la favorite? Tăt o muncă.

  Ande – am zis că-când La Gazette – la Vlad. Că-când la Janis – pe balcon la Le General. Şi n-am dat locaţiile exacte, Bibli, decât în locurile în care o văd de unde sunt aşezat la masă.

 • o mon dieu! imaginează-ţi că peste câteva zile o căprioară o să-ţi găsească ţie capu… şi de minunată ce-o să fie, o să-l pună în chiuveta ei din pădure, o să-i facă o poză memorabilă şi o s-o posteze pe blogul ei. eh, cum care blog…? “în pădurea cu alune jegoase”… şi toţi căpriorii şi toţi aricii o să se uite chiorâş şi-or să lase comentarii care mai de care. e bine în chiuvetă, mort? ha? cum e?

 • După moda cocalarilor care se pozau cu banii pe pat văd că urmează moda cocalarilor care se pozează cu cadavre în chiuvetă. O bucată de parizer, un baton de salam nu era de ajuns? Şi mai trist e faptul că individul din oglindă are erecţie.

 • Măi Darius de Groază,
  Păi acum ceva timp discutam “în puii mei” (vorba moderatorului coleg cu Cabral) despre o virgulă şi astăzi îmi vorbeşti aşa: “Nu e. Nu zic ce nu e, prelucare sau adevărat, dar vorbesc cu Bibli.”?
  Ce pot înţelege eu din această memorabilă înşiruire?
  Ce nu e?
  Ce anume zici că nu e?
  Ce anume e prelucrat sau adevărat?
  Dar mai ales… care e ramura alternativă care se leagă la “dar vorbesc cu Bibli”?
  Măi, tu ori eşti îndrăgostit, ori ai o lene-n tine de te doare. Eu cred că e variant ciu, reîntoarcerea şi răzbunarea lenii lu’ Groza.

 • @ Co2
  Ei uite că nu mă voi uita la reacţia erectilă a tipului din oglindă. 🙂 Dar sunt curios cine a luat ţeapă şi s-a dus repede sus… Să spună sincer aici pe blog…

 • După puştiulică eu zic că aici îi de mâncat un concurs în care să pui la bătaie şortu’ lui Dacian 😀

  De asemenea îs curios dacă a murit căpriorul în cele din urmă, iar în caz afirmativ, dacă l-aţi spălat pe dinţi înainte… :mrgreen:

 • E o poveste in pozele alea. Nenea cu toporul a ucis capriorul si apoi i-a parut rau. Uitandu-se in oglinda si-a dat seama ca trebuie sa ii aduca un omagiu animalului, pentru ca a fost curajos pana la ultima picatura de viata. Asa ca s-a dus sa-i ia o jerba. acolo si-a dat seama ca nu are destui bani si cum statea el asa amarat pe piatra, apare nenea politistul care n-avea nici o treaba si omul nostru intra in panica. Se simte ca suspectul principal din romanele politiste pe care evident, nu le-a citit niciodata, niciuna…nici!
  ***sfarsit deschis***

 • va amintiti episodul insangerarii lui darius? oare o fi fost tot fals? oare o fi avand intotdeauna toate cele la locul lor? pozele sa fi fost falsificate sau i-au pus ceva bionic cu adevarat?

 • Sângele e cerneală, vrei să zici. Că n-a zis nime’ că nu fu roş’. Toadere – deci prin supoziţia (nedemonstrată) a falsificării ăsteia, se deduce (direct şi tot nefundamentat) falsificarea celorlalte…

 • Eu am avut un argument pertinent şi anume că sângele e arterial, adică deschis la culoare, în loc să fie venos, adică închis la coloare. Capul fiind tăiat, inima nu mai poate să împingă sângele arterial, este normal să curgă numai cel venos, neoxigenat, mai închis la culoare decât ce e în chiuvetă. Dar cine mă ascultă pe mine?

 • Am şi eu o întrebare pentru domniile voastre, în calitate de mari specialişti ai blogurilor. De ce de când am închis blogurile pe perioada campaniei electorale numărul vizitatorilor unici din fiecare zi creşte constant şi sigur? Blogul meu valorează mai mult închis decât deschis? 🙂

 • Să fure, de ce nu, poate fură atât încât mă propulsează candidat la preşedinţie prin difuzarea ideilor mele sub formă de propagandă. 🙂

De Darius Groza

Sociale