Titlu provizoriu

sari la comentarii

Mirmen: dari mi se tot opreste calculatorul
Mirmen is typing…
Mirmen has signed out.
Mirmen has signed back in.

BUZZ!
Mirmen: hei!!!!
Mirmen has signed out.

Am găsit o metodă deplină de a elimina stresul cotidian, săptămânal sau cel rezultat din diverse traume emoţionale. Doar eu o puteam găsi, fiind probabil printre puţinii atât de relaxaţi, ignoranţi şi lipsiţi de griji, încât să mă gândesc la una. Şi, vă spun, m-am gândit zile şi zile. Şi zile. În timpul liber.

Calea de detaşare a tensiunii pe care urmează să v-o propun mi-a ieşit o dată, deşi eu nu eram deloc tulburat, ca să am nevoie de ea, deci erau condiţii de laborator, cum s-ar spune, dar poate o utilizaţi şi voi în situaţii concrete şi vă va ajuta.

Este relativ lesne de aplicat: constă în a sta în mijlocul un grup de prieteni (deci îmi pare rău că nu va fi de folos multora dintre voi, dar măcar câtorva), preferabil care nu citesc Jegul, la o discuţie, o bere, după caz şi, la un moment dat, atent ales, în a-i cârpi din senin o scatoalcă unuia dintre cei prezenţi, direct peste faţă şi cu avânt larg.

Dacă iniţial rămâne inconştient, la pământ – mai bine; dar oricum, când îşi revine, firesc este să vă aşteptaţi că va cere justificări. Fiţi siguri că, de cele mai multe ori, nu vă va lovi înapoi imediat, fiindcă sunteţi prieteni, nu?

Dacă nu întreabă nimic ca răspuns smetiei, lăsaţi aşa, nu insistaţi. Totuşi, când întreabă de ce, răspundeţi oarecum apatic: “Ah, nimic…

Şi atât. Cu mâinile-n buzunar, neostentativ, împăciuitor chiar, dar încă un pic scârbit parcă. Dacă raportul între puterea loviturii şi atitudinea indiferentă de după este în perfectă armonie, cel plesnit va rămâne cu impresia că a scăpat ieftin, ba poate că se va simţi încă puţin dator.

Aceeaşi situaţie se poate repeta, cu o a doua ocazie, dar numai dacă vă aflaţi în exact acelaşi grup, fără nici o excepţie şi aplicând procedura pe un alt prieten decât cel iniţial. Vă asigur că, dacă aveţi tupeu s-o faceţi încă o dată, absolut nimeni nu va avea vreo nelămurire, mergând până la a nu fi chestionat de data aceasta nici măcar de către cea deja a doua ţintă.

Totuşi, a treia oară unii ar putea începe să-şi pună anumite întrebări, fiindcă aşa e spiritul uman, circumspect. Oricum, vă garantez că funcţionează. Nu există vreo cale să vă conving, pur şi simplu încercaţi.

***

Ieri seară am sunat la o firmă de taxiuri şi mi-a intrat mesageria. Am rămas în prima fază perplex, dar când mi-am revenit, m-a tentat foarte mult să comand o maşină pentru cândva în februarie.

În sfârşit, seara de ieri a fost totuşi una cu adevărat iluminatoare cu privire la studiul meu asupra ieşitului în oraş, respectiv a nu fi bun la pat, două aspecte discutate intens în trecutul recent pe Jeg. Câţiva dintre voi aţi observat că am repetat procedural acea ultimă găselniţă despre mine, cum că nu aş fi neapărat meşteşugar într-ale freneziei trupeşti, în precedentele articole, valorificând beneficiile absconse ale acestei dezvăluiri, în scop manipulativ. În proverbiala vineri seară am desăvârşit observaţiile mele.

Mi-am propus ca în orice circumstanţă socială de acum înainte să abordez fiecare altă fată cu o nouă personalitate special făurită, identitate care să se dovedească fie extrem de penibilă, fie ideală. Am să încerc să acopăr o arie cât mai mare de fete, în special dintre care se ştiu între ele, până când acestea ajung să cunoască o infinitate de Dariuşi diferiţi. Deoarece fetele au – cum bine ştim – un consiliu în care discută orice apare nou în existenţele lor, le voi urmări într-un final cum îi descurcă pe variaţii eu însumi, încâlciţi în rapoartele ce şi le vor face una alteia.

***

În ultima vreme, mi-am dezvoltat o fascinaţie din a întreba bodiguarzii diverselor localuri, în cele mai improprii circumstanţe, dacă “vor scandal” sau “caută de bătut”. Şi să vedeţi surpriză, că de cele mai multe ori da. Totuşi, găsesc o oarecare satisfacţie în a-i convinge ulterior că “chiar glumeam, ştii?, că eu am un blog, din ăla, jurnal pe Internet, da… la calculator, da; acolo tot scriu lucruri şi… mna, da’ scuze, oricum; da, alea îs ale mele, dă-mi-le, te rog; mulţumesc; nu, că le cos, nici o problemă…”

***

Poftiţi, fă, domnişoarelor…

Ladye

***

PRIETENI! Vreţi un laptop gratis? Nu că s-ar putea mai bine! În data de 6 a lui decemvre, 2000 al lui 7, voi juriza secţiunea de blog din cadrul frumosului concurs organizat de Asociaţia Studenţilor la Jurnalism din România. În fruntea căreia şede nimeni altul decât Robert Turcescu (ce încă n-a dat banu’ pentru concursul de jurnalism civic de la Cotidianul, dar asta-i o altă problemă), iar în capul cărui juriu stă însuşi stimabilul Ilie Rad (şef de catedră, de care cu atâta vervă ne băteam organul sexual masculin, ca să nu zic pula, într-un articol bine întemeiat, chiar aici, la noi pre website). Oricum, voi da exemplu de cum se alege, de fapt, un câştigător, chiar sub nasurile lor pe sus. Deci sunteţi invitaţi pentru ca să vă înscrieţi. Perioada e între 25 şi 30, luna curentă.

Vă rog să citiţi uşoarele detalii de AICI (<- acolo).

23 comentarii

zi si tu ceva
 1. Noiembrie 25, 2007 la 11:10
  link permanent
  scritipoliti zice ca:

  (scuze, tolomacule)

  mirmen rocks ! :0)

 2. Noiembrie 25, 2007 la 11:32
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da’ nu vrea să facă o tură de cartofi pai, cum s-ar cuveni. Bine că-i fac renume, ca să steue să gojească.

 3. Noiembrie 25, 2007 la 11:46
  link permanent
  Mana zice ca:

  (Recurs la memorie:) Acum înţelegi de ce nu ţi-am adus fripteuză? Ai fi devenit mult prea (devreme) autonom…

 4. Noiembrie 25, 2007 la 11:46
  link permanent
  dacian zice ca:

  renume-i fac io tolomacului, mîncă o pită după brandu’ mirmen plus ca-i rînesc prin vizuina, a.k.a. redacţia jeg;cartofi prajiţi ar fi prea mult,au şi mamele demnitatea lor 😛

 5. Noiembrie 25, 2007 la 11:53
  link permanent
  mirmen zice ca:

  …ooops !!! cum am zîs,îs la cliuj,nu-s la leptopiseţu’ propriu,am uitat :))) no,binie că n-am comentat în locu’ lu daci prin alte locuri…că pe mess intru cu nick-u’ lui 😛

 6. Noiembrie 25, 2007 la 11:58
  link permanent
  mirmen zice ca:

  @ mana
  ce friteuză !!! tre’ legat cu mîinile la spate, cînd îi vorba de cartofi prăjiţi !!!

 7. Noiembrie 25, 2007 la 12:06
  link permanent
  Mana zice ca:

  @mirmen: sper ca nu vrei să reluăm noi două disputa pe tema fripteuză/friteuză. Credeam ca toată lumea-i gata lamurită 🙂

 8. Noiembrie 25, 2007 la 12:44
  link permanent
  mirmen zice ca:

  mana,dar mă bănuieşti,absolut pe nedrept,ca-ş avea niscaiva dileme docte;din fericire rigoarea mea gramaticală,semi-doctă,conţinea “p”-ul, dramatic pus în discuţie publică,doar că eu,desigurconsecventă,am “mîncat p-ul” 😛

 9. Noiembrie 25, 2007 la 13:35
  link permanent
  Hudrea zice ca:

  Doi ciobani ardeleni, Iuăn şi Ghio, stăteau aşa rezemaţi în bâte şi priveau hăt departe. La un moment dat Ghio îi cârpeşte una cu bâta după cap lu’ Iuăn de-l mută 2 metri mai în faţă. Iuăn se ridică, se scutură, se uită lung la Ghio (care privea în zare la fel de impasibil) după care îşi reia poziţia meditativă de la început, lângă Ghio. După 30 minute de frământări, Iuăn explodează:

  – Bă Ghio, tu ai dat în serios sau numa’ aşe, în glumă?
  – În serios!
  – No aşe, că mnie nu-mi plac glumele proste.

 10. Noiembrie 25, 2007 la 15:22
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ahahahahaha. Ce spirit strămoşesc se zbate-n mine, îţ’ dai seama?

 11. Noiembrie 25, 2007 la 15:41
  link permanent
  cetateanu antidarius zice ca:

  da

 12. Noiembrie 25, 2007 la 15:49
  link permanent
  Oana zice ca:

  Daca prima faza a concursului e intre 25-30 nu e cam tarziu pentru inscriere? Si daca nu e prea tarziu si ma inscriu, am o pila 😀 ?

 13. Noiembrie 25, 2007 la 16:47
  link permanent
  mirmen zice ca:

  @oana
  ai fo la vot /:) îi frig p’acolo /:) vor dat oarece ce încălzire/recunoştinţă /:) ori numa’ citeşti pă diagonală îndemnurile mobilizatoare ale jegătaniei;păi se poate!!! cînd el se străduieşte să vă abată atenţia spre alte lupte tocma’ azi…îi chiar momentu’-lăţit între 25 şi 3o-pentru înscriere, fază indispensabilă,ca la loto 😛

 14. Noiembrie 25, 2007 la 19:04
  link permanent
  monte cristo zice ca:

  din fericire pt tine nu pot sa ma inscriu deci prin urmare ai o sanasa sa castigi concursul.in ceea ce priveste personalitatile tale atat de mult mediatizate, prea mult; acuma e aceea care nu e buna la pat si e obsedata de treaba asta? si, adopta o abordare de genul psihologiei reverse, sperand ca cineva va vrea sa vada cat de bun sau ne-bun esti la pat….? sa-mi zici si mie cum merge treaba! cristo out.

 15. Noiembrie 25, 2007 la 20:48
  link permanent
  mirmen zice ca:

  îi clar, ăştia dau de băut în preajma urnelor /:)…halucinogene… dacă poa’ să ajungă poporu’ să creadă că juriu’ poa’ să cîştige concursu’ 😛

 16. Noiembrie 25, 2007 la 20:56
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Ameţât, Cristeo, afumat rău. Şi, Oană… dacă azi începe înscrierile, care este, până vineri n-ai apuca?…

 17. Noiembrie 25, 2007 la 22:23
  link permanent
  Oana zice ca:

  @Darius, Mirmem: Da, am timp. De la tine intelesesm, pdf-ul ala m-a bazmucit sau nu mai stiu sa citesc, probabil.

 18. Noiembrie 26, 2007 la 18:31
  link permanent
  WhiteWolf zice ca:

  Ce de tari…. ce de jurisdictii…. ce de EiAiGi-uri .
  Daca va sa fie si un Darius si un Turcescu pe acelasi metru patrat, pana la urma, care-i baba si care mitraliera ?
  Ca sa stim unde si in ( ce directie ) ne uitam dupa chilotzii de tabla

 19. Noiembrie 26, 2007 la 18:40
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Pci, da, bei! Pregătiţi fazoarele.

 20. Noiembrie 26, 2007 la 19:48
  link permanent
  S zice ca:

  Apai ma inscriu si io la laptop, ca un laptop e foarte bun la casa omului, si mai ales la casa mea.
  Deci blogul meu: schventing.wordpress.com.

 21. Noiembrie 26, 2007 la 20:07
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Boule, nu aici. Tu-de pe link, acolo. La ASJR. Şi fă întocmai cum e indicat.

 22. Noiembrie 26, 2007 la 21:21
  link permanent
  Bibliotecaru zice ca:

  Stresul meu este maxim, citesc multe pe bloguri şi stresul se adună. Aşa că am strâns 20 de prieteni şi i-am invitat la restaurant. I-am lăsat să bage în ei fără grijă şi, exact atunci când te apucă acea moleşală de după masă, i-am luat la rând şi le-am dat la toţi câte o palmă de le-au sărit lucrările dentare. Atunci, pe loc, m-am răcorit, nu ştiu de ce, dar a funcţionat. Pe urmă ei au plecat, fără să zică nimic (ai avut dreptate, aveau mai toţi maxilarul dislocat şi nu putea nimeni vorbi) iar eu am rămas să achit nota de plată. Desigur că nu am avut bani, sunt un om sărac, şi ceea ce a urmat mi-a readus stresul la loc. Per total sunt şi stresat şi lipsit de prieteni. Ce mai pot face acum? Există şi o cale de revenire post traumatică?

 23. Noiembrie 26, 2007 la 21:26
  link permanent
  Darius Groza zice ca:

  Da. Repeţi faza şi pleci fără să-ţi faci griji cu plata.

un trackback

 1. de la Cand esti jucator… | Oana Stoica-Mujea pe Noiembrie 26, 2007 la 17:11

  […] premiul e un laptop, iar eu am deja un laptop. Şi aşa, de amorul artei. De concurs am aflat de la Darius, iar detalii aveti aici. Desigur, nu am de gând să particip la secţiunea blog, ci la presă […]

zi si tu ceva:

(musai)
(musai)